Humlehagen|12D502|Moderne og arealeffektiv 2-roms i 5. etg|Balkong på 6 kvm|Sentral beliggenhet

Lidenskap for nybygg

Humlehagen|12D502|Moderne og arealeffektiv 2-roms i 5. etg|Balkong på 6 kvm|Sentral beliggenhet

Gladengveien 12D, 0661 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 2 775 000,-
Fellesgjeld
kr 2 275 000,-
Total Prisantydning
kr 5 050 000,-
Omkostninger
kr 33 572,-
Totalpris inkl.omk
kr 5 083 572,-
Fellesutgifter/mnd
kr 11 988,-
P-ROM
43.5 m2
BRA
43.5 m2
Rom
2
Etasje
5
Leil.nr
12D502
Boligtype
Leilighet
Eierform
Andel
Antatt ferdigstillelse
1. kvartal 2024

Registrer interesse

Meld din interesse så vil vi ta kontakt med deg og holde deg løpende orientert om prosjektet!

Visning

Ta kontakt for å avtale visning i Humlehagens digitale modell. Det vil også være mulighet for byggeplassvisning etter avtale på fredager.

Dette er bare en av mange leiligheter som er for salg nå. For å se flere leiligheter klikk på fanen prosjektets hjemmeside eller gå inn på Humlehagen.no

Dette er en moderne og arealeffektiv 2-roms leilighet i 5. etg med balkong på 6 kvm. Leiligheten inneholder romslig entré med plass for garderobeskap, samt bad på 4,5 kvm. Åpen stue-/ kjøkkenløsning med utgang til balkong. Soverom på 9,5 kvm med adkomst via to skyvedører fra stue.

Andreas Øvsthus

Prosjektansvarlig/ Eiendomsmegler MNEF/ Partner

95156615andreas@roislandco.no

Ingrid Anne Fossli

Eiendomsmegler

93885778ingrid@roislandco.no

Innhold

Totalt bruksareal: 43,5 kvm
Totalt primærrom: 43,5 kvm

Primærrom:
5.etasje: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom

Matrikkel

Knr. 301 Gnr. 129 Bnr. 34

Om prosjektet

Velkommen til Humlehagen!

Humlehagen er et prosjekt av Ferd Eiendom med hyggelige fellesområder som blant annet tre felles takterrasser, to felleslokaler, pent opparbeidede grøntarealer med lekeplass, sittergrupper og drivhus.

Humlehagen blir et attraktivt prosjekt beliggende sentralt i Ensjøbyen, en helt ny bydel med fokus på miljø og frodige parker. Prosjektet består av både leiligheter og rekkehus med en fin beliggenhet mot fremtidig grønt-drag.

De første beboerne i Humlehagen flytter inn i februar ! For de ledige leilighetene i nr. 12 er det overtagelse i mai 2024.

Leilighetsbyggene i hesteskoen består av 6 etasjer med totalt 3 felles takterrasser på toppen. De fleste leilighetene ligger vestvendt inn mot tunet, noe som sørger for meget gode lys- og solforhold.

Prosjektet får en moderne fasade med blanding av mur og treverk. I prosjektet vil rekkehusene ligge midt i et hyggelig gårdsrom, med leilighetene fint omkranset i en hestesko. I kjernen av hesteskoen er det et solrikt og frodig grøntareal til glede for alle beboerne. Humlehagen har mye å by på som lekeområdet, en morsom boltringsplass om du er en av de yngste beboerne. Om du ønsker en solrik dag på taket av Ensjøbyen kan du ta heisen opp til en av de felles takterrassene og nyte særdeles gode solforhold, eller har du grønne fingre kan drivhuset kanskje være noe for deg.

I tillegg har Humlehagen to felleslokaler til disposisjon for beboerne.

«Lokalet»
“Lokalet” har to soner til ulike selskapsanledninger som barnebursdag, temakvelder i borettslaget eller mindre sammenkomster. Her er det et hyggelig kjøkken med en praktisk øy for servering og matlaging. “Lokalet” er også tenkt til å fungere som et sted beboere kan sitte og jobbe på dagtid.

Den andre sonen er mer hjemmekoselig og tilrettelagt for barn i skolealder. Her er det TV-skjerm og spillkonsoll, sofa og nabobibliotek med brukte spill og bøker. Her blir det fint å arrangere filmkveld, fotballkveld osv. hvis det kommer flere gjester enn det plass til i egen stue.

«Verkstedet»
DIY, eller Gjør-Det-Selv, er veldig populært for både ung og gammel, og flere blir opptatt av å ta bedre vare på tingene man har fremfor å kaste og kjøpe nytt.
Da er «verkstedet» et ypperlig sted å være. Her legges til rette for at våre beboere kan disponere et flott felleslokale i umiddelbar nærhet til leilighetene. “Verkstedet er et fint sted for å dyrke hobbyer og bli kjent med nye naboer.

«Verkstedet» står tilgjengelig for alle beboere, og er perfekt for alle «hjemmefiksere» som vil reparere noe eller er i det kreative hjørnet. I «Verkstedet» vil det komme sybord og symaskin, og et stort arbeidsbord sørger for plass til å utføre forskjellige hobbyaktiviteter. Det kommer også en smart sløydbenk med verktøytavle, mulighet for reparasjon av sykler samt deleordning av diverse verktøy. I tillegg har lokalet god takhøyde, utslagsvask og toalett.

Målet er at «Verkstedet» er et sted som kan bidra til at man ikke trenger å ha alt av verktøy i sin egen boenhet, men at man deler med andre beboere. Samtidig som det kan være en møteplass hvor man treffer naboer, eller invitere inn venner.

Det er inngått avtale med leverandøren Heime som bidrar til organisering samt være en pådriver for aktivt bruk av felleslokalene i Humlehagen.

Les mer om prosjektet på humlehagen.no eller se alle leilighetene vi har for salg ved å klikke på fanen prosjektets hjemmeside.

Eiendommen

Gladengveien 14, 0661 OSLO

Knr. 301 Gnr. 129 Bnr. 138

Knr. 301 Gnr. 129 Bnr. 34

Selger

Gladengveien Utvikling AS

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Ferdigstillelse for leiligheter i Gladengveien 12 er i mai 2024.

Parkering

Det er mulighet for kjøp av parkeringsplass i garasjeanlegget under leilighetsbyggene. Pris pr. plass er kr 600.000,-, i tillegg kommer månedlige felleskostnader på ca. kr 150,- pr. plass. Det planlegges etablert ca. 65 parkeringsplasser i garasjeanlegget. Borettslagets fellesarealer inneholder også flere sykkelparkeringsplasser. Enkelte sykkelparkeringsplasser vil være tilpasset transportsykler, og eksklusiv bruksrett til slike sykkelplasser vil etableres og selges separat etter nærmere avtale med selger. Øvrige sykkelparkeringsplasser vil være tilgjengelige for alle som eier leilighet i Humlehagen.

Boder

Det medfølger én sportsbod pr. boligenhet. Disse varierer i størrelse avhengig av bl.a. type boligenhet de tilhører. For nærmere informasjon om størrelse på sportsbod som medfølger en konkret boligenhet, vises det til kundekontraktstegning for den aktuelle boligenheten. Det er mulighet for kjøp av ekstra kjellerbod.

Leveranse

Interiør konseptet Nordisk Harmoni leveres i ledige leiligheter i nr. 12. Dette er et lyst, stilrent og moderne interiørkonsept som er satt sammen for å gi leilighetene et helthetlig og tidsriktig uttrykk.

NORDISK HARMONI
Med konseptet Nordisk harmoni får man et lett og luftig interiør, stilrent og enkelt. Klare nordiske referanser. Veggene er malt i klassisk hvit. Harmonisk og lys fargepalett med innslag av varme toner.

Kjøkkenfronter i en varmgrå tone, 20 mm laminat benkeplate i lys fargetone som harmonerer med kjøkkenfrontene. Lyspigmenteret 1-stavs parkett og fliser på bad i en lys grå tone på bad. For å understreke den lette nordiske stilen er veggene malt i klassisk hvit.

Det leveres integrerte hvitevarer: induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap fra Electrolux og AEG. Nedforing fra himling til overskap leveres enten som gips i samme farge som vegg eller foring i samme farge som overskap.

Bad blir levert som prefabrikkerte våtromsmoduler (badekabiner).
Det leveres Lind Bath D-line baderomsinnredning i fargen hvit matt eller koksgrå med helstøpt keramisk servant (Seville) og to skuffer med demping. Skuffene har push-open funksjon.
På alle bad leveres ett-greps blandebatteri i matt krom utførelse med oppløftsventil type «Grohe Bauedge». I dusj leveres «Rainshower» med dusjbatteri og håndholdt dusj type «Grohe Tempesta Cosmopolitan 210». Det leveres også vegghengt toalett type med soft-close toalettsete. Dusjvegger leveres i herdet glass i henhold til baderomstegninger.

Garderober er stiplet inn i salgstegningene for å vise mulig plassering, og er ikke en del av leveransen.

Byggemåte

Hovedbæresystem i stål og betong. Etasjeskiller leveres i betong. Det blir synlige V-fuger i himlinger

Fasader består i hovedsak av teglstein, med innslag av fasadeplater og trekledning/plater.

Takkonstruksjonen isoleres og dimensjoneres i henhold til energiberegninger. Det legges taktekking med forskriftsmessig fall til sluk. For de leilighetene som får takterrasser vil det legges tremmegulv, som angitt på kontraktstegning.

Balkonger utføres betongkonstruksjoner. Balkongene har tremmegulv av trykkimpregnert trevirke. Rekkverkene på balkongene av glass, delvis med felt som er foliert samt øvre del med klart glass, synlige stolper, i høyder som tilfredsstiller gjeldende forskrifter. Private takterrasser leveres med tremmegulv i trykkimpregnert trevirke og glassrekkverk som avgrensing mot taket for øvrig

Hovedtrappene utføres i betong, og leveres med linoleumsbelegg eller flis på inntrinn. Se for øvrigromskjema. Trapperekkverk med spiler og håndløpere av lakkert metall med enkel håndløper på hver side.

Alle leiligheter er tilgjengelig med heis fra hovedinngang direkte til leilighetsplan. Rekkehus benytter heis i bygg 12 eller 14 for tilgang til kjeller eller takterrasse. Oppgang 14A og 12A vil ikke ha trinnfri tilgang til heis fra kjeller.

I leiligheter blir det ventilasjon med balanserte sentralt ventilasjonsaggregat med varmegjenvinner plassert i teknisk rom i kjeller. Innblåsing av luft til alle oppholdsrom via ventiler, samt avtrekk fra bad og kjøkken. Det vil bli egen kanal for felles avtrekk fra kjøkkenventilator. Avtrekk fra ventilatoren vil minimum være 165 m3/time ved forsert ventilasjon.

I rekkehusene blir det ventilasjon med separate balanserte ventilasjonsaggregat med varmegjenvinner plassert i hvert rekkehus.

Alle boligene blir levert med et automatisk slokkeanlegg med sprinkler med synlige sprinklerhoder, samt ett håndslukkerapparat/ husbrannslange i hver leilighet.

Boder og garasjer vil også få automatisk slokkeanlegg/sprinkleranlegg. Det installeres røykvarslere i hele prosjektet iht. gjeldende lover og forskrifter. Det installeres brannalarmanlegg for hele prosjektet i henhold til gjeldende lover og forskrifter.

Vinduer/balkongdører leveres med utvendig aluminiumskledning og innvendig hvitmalt. Glatte hvite innvendige dører. Gjæret hvitt listverk med synlige stifter.

Innervegger utføres generelt i stenderverk som kles med gips på begge sider, alternativt med en eller flere vegger av betong.

Postkasser med sylinderlås leveres og monteres i forbindelse med hovedinngangspartiet i hvert enkelt hus.

Det leveres adgangskontrollsystem med brikkelesere for å få god sikkerhet, kvalitet og funksjonell tilgjengelighet til alle fellesdørene i prosjektet. Det leveres tre brikker til hver bolig som gir tilgang til fellesdører som kjøper har behov for tilgang til. Det leveres 3 nøkler til beboers leilighetsdør og postkasse.

Oppvarming

Primær oppvarming i leilighetene er vannbåren ved bruk av viftekonvektor eller aktivkonvektor, som plasseres sentralt i leiligheten på vegg eller i tak. Ytterligere oppvarming blir ved bruk av elektrisk panelovner. Omfang og plassering av eventuelle viftekonvektor og panelovner vil avklares senere i detaljprosjekteringsfasen og kjøper vil orienteres om endelig løsning i forbindelse med tilvalgsprosess. Baderom vil bli levert med vannbåren gulvvarme. I rekkehus leveres det gulvvarme i første etasje. I øvrige etasjer leveres det panelovner eventuelt viftekonvektor. Baderom vil bli levert med vannbåren gulvvarme.

Tinglyste Heftelser og Rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/129/32:
09.07.1942 – Dokumentnr: 6984 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser

17.08.1948 – Dokumentnr: 8548 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

08.06.1966 – Dokumentnr: 7748 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

23.03.1977 – Dokumentnr: 6394 – Best. om vann/kloakkledn.

21.07.1997 – Dokumentnr: 44103 – Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:34

21.07.1997 – Dokumentnr: 44133 – Erklæring/avtale
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom

17.10.2011 – Dokumentnr: 843667 – Urådighet
Rettighetshaver: Gladengveien 12 AS
Org.nr: 888 319 042
Matrikkelenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver

17.12.1941 – Dokumentnr: 12568 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:129 Bnr:1

13.06.1942 – Dokumentnr: 6018 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:129 Bnr:34

Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest

Det prosjekteres og bygges i henhold til Byggeteknisk forskrift TEK17. Selger har ansvaret for at det foreligger brukstillatelse eller ferdigattest på leiligheten senest ved kjøpers overtakelse av leiligheten.

Etter pålegg fra Finanstilsynet rettet mot samtlige meglerforetak (ref. rundskriv 21 / 2011) informeres ved dette om at det pr. dato for overtakelse av den enkelte boligenhet ikke nødvendigvis vil foreligge ferdigattest, samt at ferdigattest vil kunne foreligge først lang tid etter overtakelse. Bakgrunnen er at deler av de arbeider og dokumentasjon som er påkrevet for å få ferdigattest, ikke vil være ferdig pr. dato for overtakelse av den enkelte boligenhet.

Adgang til utleie

Utleie reguleres av borettslagsloven §§ 5-3 til 5-10. Selger ønsker å praktisere en liberal utleiepraksis i den perioden selger er representert i styret i Borettslaget. Styret vil derfor i denne perioden også kunne gi samtykke til å leie ut leiligheten i inntil 3 år fra overtakelse, selv om vilkårene for utleie i §§ 5-4 til 5-6 ikke er oppfylt, jf. § 5-3. Eventuell søknad om utleie må sendes styret og det er opp til styret om utleien godkjennes.

Områdebeskrivelse

Fra Humlehagen er det bare noen få minutters gange ned til Ensjø Torg som er sentrumskjernen av Ensjø. Her finner du butikker, restauranter, kafeer og T-banen som tar deg ned til Oslo sentrum på ca. 5 minutter.

Ensjø har fine turmuligheter, og her kan du vandre mellom nytt og gammelt og oppleve Ensjø sin enorme forvandling på få år. Du kan ta turen langs Hovinbekken, til Tøyen, Kampen, Vålerenga eller bort til sjarmerende Malerhaugen. På Malerhaugen går du i rolige omgivelser mellom gammel trehusbebyggelse, hvite stakkittgjerder og frodige syrinbusker. Dette er et sted som vil sjarmere de fleste. Kampen bondegård finner du også i gangavstand fra Humlehagen, til glede for store og små som vil hilse på dyrene.

Hjemmelshaver

Beskrivelse av tomt og utomhus

Eiendommen, som i dag utgjør gnr. 129 bnr. 34, vil bli sammenslått i forbindelse med utbyggingen. Eiendommen er i dag ikke endelig arrondert og det tas forbehold om at det kan bli gjennomført ytterligere arronderinger som medfører endringer i eiendommens utstrekning og grenseforløp, og at eiendommen således kan bli både større og mindre, og/eller få en annen utforming, enn den har i dag. Herunder vises det blant annet til at deler av eiendommen skal fradeles og overskjøtes til Oslo kommune (se nærmere om dette nedenfor i punktet «Arealer utomhus»).

Reguleringsplan og - bestemmelser

Se utomhusplan for utførelse av utomhusarealene. Det tas forbehold om mindre justeringer. Som vist på utomhusplanen vil det etableres en tverrforbindelse fra Gladengveien, gjennom utomhusarealet, over bekkedraget og fram til naboprosjektet Tiedemannsparken. Denne tverrforbindelsen vil være allmenn tilgjengelig for gående og syklende, og vil benyttet til avfallshåndtering og utrykningskjøretøy for boligprosjektet Tiedemannsparken. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Fellesutgifter

Månedlige fellesutgifter er stipulert per måned for et normalt driftsår, og består av kapitalkostnader og drifts- og vedlikeholdskostnader som fjernvarme, bredbånd, kommunale avgifter, renovasjon, forsikring på byggene, vedlikehold og drift av fellesareal, vaktmester og forretningsførsel.

Kjøper plikter å betale sin andel av fellesutgiftene for Borettslaget fra overtakelse. Budsjett over fellesutgiftene stadfestes av Borettslaget på ekstraordinær generalforsamling forut for overtakelse. Fellesutgiftene består blant annet av kapitalkostnader og drifts- og vedlikeholdskostnader.

Stipulerte månedlige felleskostnader for første driftsår fremgår også av prislisten.

Fellesgjeld

Fellesgjelden utgjør inntil 50 % av boligens totalpris og skal finansieres gjennom et lån som borettslaget har søkt om. Renter og avdrag på felleslån betales av borettslaget via inntekter fra andelseiernes månedlige innbetalinger av felleskostnader. Felleskostnadene består av kapitalkostnader og driftskostnader.

Kapitalkostnader
Kapitalkostnader består av renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld. Renten på felleslånet er flytende. Det betyr at renten vil endres i samsvar med den generelle renteutviklingen og påvirke størrelse på kapitalkostnadene og dermed felleskostnadene. Kjøper er videre gjort kjent med at felleskostnadene må økes når avdragene begynner å løpe. Felleskostnader og kapitalkostnader vist i prislisten er beregnet med den gjeldende rentesats pr. februar 2021.

Borettslaget kan senere beslutte å binde hele eller deler av fellesgjelden til en fastrente i en nærmere avtalt periode. I denne perioden fryses andelseiernes mulighet til å foreta individuelle nedbetalinger av sin andel av fellesgjelden, men gjeninnføres etter fastrenteperiodens utløp. Se punktet om «IN-ordning» nedenfor.

Kapitalkostnader frem til Borettslagets lån blir utbetalt
Kjøper svarer for felleskostnader og kapitalkostnader fra overtagelsesdato. Dersom borettslagets felleslån ikke er utbetalt til selger ved overtagelse, er borettslaget forpliktet til å betale kapitalkostnader (renter) for borettslagets fellesgjeld frem til utbetalingstidspunkt. Denne rentekostnaden er omfattet av kapitalkostnadene andelseier skal betale til borettslaget fra overtagelsesdato, og tilsvarer samme beløp som om det hadde påløpt renter for boligens andel av felleslånet fra overtagelsesdato.

Finansieringsmodell
Det er innhentet et finansieringstilbud til Borettslaget som tilrettelegger for en finansieringsmodell med 50% fellesgjeld. Det er i budsjettet lagt til grunn at fellesgjelden vil
forbli et annuitetslån som med dagens rente på tilsvarende lån har en flytende rente på 1,3%. Forventet løpetid på lånet er 50 år med en antatt avdragsfrihet de 10 første årene. Renter og avdrag vil øke når perioden for avdragsfrihet opphører. Se stipulert økning per andel i vedlagte budsjettutkast. Renten på fellesgjelden er flytende. Det presiseres at renten vil endres i samsvar med den generelle renteutviklingen og långivers lånevilkår, og således påvirke størrelsen på renter og avdrag og dermed felleskostnadene. Selger tar forbehold om belåningsgrad, antall år med avdragsfrihet og løpetid på lånet, da det på salgstidspunkt kun foreligger et indikativt tilbud fra finansinstitusjon.

IN-ordning
Borettslaget vil inngå avtale med OBOS om IN-ordning (individuell nedbetaling fellesgjeld). Fellesgjeld er gjeld borettslaget har overfor långiver. Andelseierne har ikke noe personlig ansvar for fellesgjelden, men hver andelseier er med på å betjene fellesgjelden ved å betale sine felleskostnader til borettslaget. IN-ordningen åpner for at den enkelte andelseier kan nedbetale boligens andel av fellesgjelden.

Innbetaling innenfor IN-ordningen gir andelseieren reduserte månedlige felleskostnader tilsvarende reduksjonen i renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld. Innbetaling fra andelseier går til nedbetaling av borettslagets fellesgjeld.

Etter overtakelse kan nedbetaling av andel fellesgjeld gjøres 2 ganger i året med minimum kr. 60.000 per innbetaling. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. Det presiseres at en nedbetalt andel fellesgjeld ikke kan reverseres. Det må inngås egen avtale mellom borettslaget og andelseier som vil innbetale. Det vil tilkomme et administrasjonsgebyr ved inngåelse av avtale. Det vil ikke være mulig å foreta nedbetaling før borettslaget er fullt ut innflyttet, og fellesgjelden er etablert med den nødvendige sikkerhet.

Eiendomsskatt

Oslo Kommune har eiendomsskatt. Humlehagen Borettslag vil faktureres for eiendomsskatt som hjemmelshaver til eiendommen. Den enkelte andelseier er imidlertid selv ansvarlig for å dekke den andel av eiendomsskatten som knytter seg til dennes andel. Dette kommer i tillegg til budsjetterte driftskostnader. Styret/forretningsfører vil viderefakturere eiendomsskatten til den enkelte andelseier. Det tas forbehold om endringer i offentlige skatter og avgifter. Eventuell eiendomsskatt på næringslokalene i fellesarealene vil dekkes som felleskostnader etter Borettslagets fordelingsnøkkel.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt
oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside:
www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Omkostninger

Tinglysningsgebyr hjemmelsovergang andel 480,-
Registrering av avtale om borett 430,-
Tinglysningsgebyr pr. pantedokument som skal tinglyses 480,-
Andelskapital 5 000,-

Omkostninger/gebyrer
Andelen dokumentavgift gjelder for Borettslagets kjøp av Eiendommen (tomten) fra Selger og påfølgende overskjøting av tomten til Borettslaget før overtakelse. Andel dokumentavgift ved overskjøting av Eiendommen til Borettslaget utgjør 2,5 % av en forholdsmessig andel av tomteverdien for den enkelte andelshaver. Dokumentavgiften vil utgjøre ca. kr. 621 pr. kvm. BRA. Det påløper ikke dokumentavgift ved overskjøting av Boligen/Andelen til Kjøper i forbindelse med overtakelse

Betalingsbetingelser

10 % av Vederlaget (Kjøpesum + fellesgjeld) innbetales til meglers klientkonto ved signatur av kjøpekontrakt eller senest innen 1 uke etter at garanti er stilt i medhold av buofl. § 12. Kontantinnbetaling må være fri egenkapital. Påløpte renter tilfaller kjøper frem til hjemmel er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som følge av at det stilles garanti i medhold av buofl. § 47. Eventuelle tilleggsbestillinger/endringer betales etter nærmere avtale med selger. Resterende del av kjøpesummen betales innen kl. 16.00, 3 dager før overtakelse.

Organisasjonsform

Boligenhetene er organisert som et borettslag med navnet Humlehagen Borettslag.

Borettslaget er etablert. Gladengveien Utvikling AS vil være eier av bygningsmassen frem til ferdigstillelse. Ved ferdigstillelse vil Gladengveien Utvikling AS overdra den ferdig oppførte bygningsmassen til Borettslaget. Dette vil skje før kjøpers overtakelse av andel

OBOS Eiendomsforvaltning AS er engasjert som forretningsfører for borettslaget. OBOS har lang og solid erfaring med forretningsførsel, og vil sammen med styret sikre at Borettslag får en trygg og sikker drift.

Vedtekter/husordensregler

Kjøper plikter å rette seg etter de til enhver tid gjeldende vedtekter for Borettslaget. Foreløpigevedtekter følger som vedlegg til denne salgsoppgaven. Selger har rett til å tilpasse vedtektene frem til avholdelse av ekstraordinær generalforsamling. Selger vil innkalle til ekstraordinær generalforsamling ca. 1 måned før overtakelse av andelene for å velge styre. Regler for styring og drift av borettslaget følger for øvrig av borettslagsloven.

Forsikringsselskap

Tryg forsikring

Forbehold fra utbygger

Selgers forbehold vedr. byggestart er frafalt og bygging er igangsatt.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om hvitvasking. Megler er pliktig å gjennomføre identitetskontroll av alle involverte parter. Dette innebærer at eiendomsmeglere har plikt til melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Avbestilling

Kjøper kan avbestille boligen inntil overtakelse har funnet sted. Ved avbestilling kommer reglene i bustadoppføringslova kapittel VI til anvendelse. I et slikt tilfelle skal kjøper dekke hele selgers økonomiske tap.

Arealdefinisjoner

Bruksareal (BRA): Oppgis iht NS3940, som er leilighetens areal innvendig målt ved leilighetens omsluttede vegger, inklusive innvendige vegger, boder og sjakter, men ikke medregnet yttervegger. De oppgitte romstørrelser på plantegningene er uten innvendige vegger og samsvarer derfor ikke med leilighetens totale BRA.

Primærrom (P-rom – nettoareal primære rom): Alle rom du kan regne som oppholdsrom i boligen faller inn under betegnelsen P-rom. P-rom angir nettoarealet av alle primære rom i boligen innvendig, inklusive innvendige vegger. Dvs oppholdsrom som stue, kjøkken, bad, toalett, soverom, entre/gang, omkledningsrom og evt trapp. Rom tekstet som «Walk in closet» inngår som P-rom, inklusiv innvendige vegger og sjakter. Terrasser og balkonger regnes ikke med i P-rom.

Dato

Sist oppdatert: 14.02.2024

Denne boligen er en del av Humlehagen – Ensjø

Les mer om prosjektet

Andre leiligheter i dette prosjektet

Tilbake til toppen