Gjennomgående 4-roms selveier med to balkonger. Gode solforhold. 2 bad. Lave omk. Est. ferdig Q4 2023. Salg av kontrakt

Lidenskap for nybygg

Gjennomgående 4-roms selveier med to balkonger. Gode solforhold. 2 bad. Lave omk. Est. ferdig Q4 2023. Salg av kontrakt

Sinsenveien 53A, 0585 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 8 750 000,-
Total Prisantydning
kr 8 750 000,-
Omkostninger
kr 101 920,-
Totalpris inkl.omk
kr 8 851 920,-
Fellesutgifter/mnd
kr 4 075,-
P-ROM
92 m2
BRA
96.8 m2
Rom
4
Etasje
3
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Leiligheten er under oppføring. Det er mulig å gjennomføre en digital visning på Teams. Det er også mulig for interessenter å ta turen til byggeplass for å få et visuelt inntrykk av leilighetens beliggenhet. Konferer med megler.

Dette er et salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet B_A301 i det attraktive prosjektet Borgen på Løren (Bygg B). En gjennomgående sydvestvendt 4-roms selveierleilighet med en flott intern beliggenhet i 3. etasje. Generøse vindusflater med mye sol og lysinnslipp. Det vil være 3 romslige soverom, 2 delikate og moderne bad, og 2 balkonger. Åpen stue- kjøkkenløsning på hele 39 m². Her blir du boende med god standard, balansert ventilasjon, vannbåren gulvvarme, kvalitetskjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer, 1-stavs parkett og miljøvennlige løsninger.

Kvaliteter |
– Helt ny og moderne selveierleilighet med høy standard
– Lav dokumentavgift. Kun kr. 60 750,-
– 5 års garanti fra utbygger
– Fellesfasiliteter (takterasse, lekerom, kjølerom, sykkelverksted, mv.)
– 2 bad
– Heis

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 83 Bnr. 61

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 96,8 m²
Totalt primærrom: 92 m²

Primærrom:
3. etasje: Entré, 2 bad, 3 romslige soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. 2 balkonger (på hhv. 9 og 6 m²) med utgang fra hhv. kjøkken/stue og mastersoverom.

Sekundærrom:
3. etasje: Innvendig bod på ca. 3,1 m².

I tillegg medfølger en sportsbod på ca. 5 m² som er lokalisert i kjellerplan.

Det vil bli etablert arealer for sykkelparkering, -vask, -reparasjon og oppbevaringsskap med innvendig stikkontakt for lading av batteri til elsykkel under hus B. Arealene vil inngå som fellesareal for det enkelte sameie med bruksrett også for øvrige beboere i prosjektet Borgen, alternativt som en del av anleggseiendommen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger.

Standard

Entré:
Leiligheten har en langstrakt entré på ca. 10,6 m². Her er det en egen romslig nisje for plassering av garderobeskap.
Gulv i oppholdsrom leveres med 145 mm 1-stavs lys eikeparkett matt lakk med kvist, fargevariasjoner og fas. Type Falster Eik Nordlys eller tilsvarende. Hvitpigmenterte eikelister med synlige spikerhull, type Rund Nese Vanilla eller tilsvarende. I entré leveres spotter i nedsenket himling og dimmer på vegg. Antall etter størrelse og geometri på entré (minimum 2 stk). Det leveres komplett porttelefonanlegg med display, 2-veis tale og fjernåpning av hovedinngangsdør fra hver leilighet. Systemet leveres med mulighet for oppkobling mot smarttelefon.

Stue og balkong:
Stue på ca. 38,8 m² med åpen kjøkkenløsning og med gode møbleringsmuligheter. Om man er en stor familie eller om man inviterer en større vennegjeng/familie på besøk, vil disse kvadratmeterne være særdeles kjærkomne. Det er verdt å fremheve den praktiske innvendige boden på ca. 3,1 m² som har tilknytning til stuen. I stuen blir det en lys atmosfære, først og fremst på grunn av store vindusflater som slipper store mengder lys inn til rommet. Samtidig er det stor avstand til nærmeste bygg, slik at man kan slappe av i sofakroken uten innsyn fra naboene. Det er utgang til en romslig sydvestvent balkong på 9 m², der en får sol fra tidlig formiddag til sent på kvelden. Her kan man nyte solen og utsynet over det grønne gårdsrommet. Balkonger leveres i grå betong med tremmegulv av impregnert tre, avrenning i forkant.

Kjøkken:
Kjøkkenet blir levert av HTH, som oser av kvalitet og stil. Den er veldig romslig med gode oppbevaringsmuligheter og mye benkplass, slik at både hobbykokken, den mer avanserte kokken og storfamilien vil være fornøyd. Kjøkkenet leveres etter konsept 2 og slik det fremgår av kontraktstegning (se illustrasjon). Utbygger tar forbehold om at moduler kan bytte plass. Eventuelle takforinger over kjøkkenskap er ikke vist på kontraktstegning og vil avklares i detaljprosjekteringen.

Det leveres integrerte hvitevarer fra Electrolux som inkluderer ovn, koketopp (induksjon), oppvaskmaskin og kombiskap (kjøl/frys).

Kjøkkenmodell: 48 One (Underskap/høyskap) / 28 Stockholm (Overskap)
Synlige sider, tilpasninger og sokkel leveres i farge: Samme som kjøkken
Skrogforkanter: Samme som kjøkken
Takforing leveres i farge: Samme som kjøkken (Noen steder leveres gipsnedkassing fra entreprenør) Se tegning.
Grep underskap/høyskap: Line Eloxert brun 20cm
Grep overskap: LED Gripelist (Unntatt hjørne- og ventilatorskap).
Høyde kjøkken: 2118mm fra ferdig gulv (topp overskap og høyskap)
Overskap er 70,4 cm høye med to hyller (lagring i tre høyder)
Belysning: LED Gripelist under overskap, NB! ikke på hjørneskap
Skuffeseksjoner: Lux­skuffer med demping
Benkeplate: Laminat Sandsten (652), 3cm tykkelse med F32 forkant
Vask: Franke Sirius SID 610 40/50 TH, Matt Sort

Tappekran Tapwell RIN184 eller tilsvarende i matt sort med avstenging for oppvaskmaskin. Stuss og avløp for oppvaskmaskin.
Kjøkkenventilator type slimline ventilator i stål, Type Røros Crystall 1160 med High Performance resirkulasjonsfilter (kullfilter) eller tilsvarende.

Bad:
Denne leiligheten har 2 moderne og stilrike bad, noe som er svært praktisk i hverdagen. Hovedbadet er på ca. 5,4 m² med tilknytning til entréen. Bad 2 ligger i tilknytning til hovedsoverommet og er på ca. 3,5 m².

Bad leveres som ferdige typegodkjente/prefabrikkerte baderomsmoduler. Baderomsinnredning leveres med heldekkende hvit servant i porselen med rette kanter, av type Vikingbad Ada Thin eller tilsvarende. Størrelse fremgår av kontraktstegning. Skuffeseksjon av type Vikingbad Mie eller tilsvarende i matt sort front. Håndtak type Knopp Core i matt svart.
Runde speil av typen Bathlife Roa eller tilsvarende med svart matt ramme (diameter Ø 50 cm dersom 60 cm servantskap/Ø 70 cm ved 80 cm servantskap). Belysning på vegg ved speil type IFØ Classic Globe 150 LED-3000 K hvit, Ø 15 cm. Ett-greps servant batteri i matt svart med oppløftsventil type Tapwell RIN071.

Trykk- og termostatstyrt dusjarmatur, type Tapwell EVM 168 matt svart og Tapwell ZSAL300 dusjgarnityr eller tilsvarende i farge matt svart. Rette dusjvegger i glass med profiler i sort eller krom avhengig av type dusjløsning. Fingerhull med stålkant rundt for åpning av dusjdør. Sluk i krom av type Vieser Design eller tilsvarende.

Vegghengt WC type Durovit Starck 3 rimless 54 cm med softclose-funksjon/Laufen Pro i hvit porselen eller tilsvarende. Tapwell krom flusher med vannsparende funksjon. Toalettrullholder i krom. Det leveres ikke fastmonterte knagger på bad.

I bad der det er vist mulighet for vaskemaskin leveres kran og avløp for tilkobling av vaskemaskin, iht. kontraktstegning. Det leveres spikerslag på utvalgte områder og bak speil for evt. montering av hyller/skap. Lakkert fordelingsskap vil være synlig på vegg bak sisterne.

Det leveres gråbeige gulvflis i av type Pro Stone «Light Grey», størrelse 30×30 cm. Nedsenk i dusjsone belegges med tilsvarende flis som gulvflis, størrelse 5×5 cm. Veggflis i terrazzo-utførelse type Cipa Gres Granati «Pianosa» 30×30 cm.

Downlights i tak med dimmer.

Soverom:
Leiligheten har totalt 3 soverom.
Hovedsoverommet er på behagelige 13,8 m² og kan innredes med en større seng. Langs rommets ene vegg er det avsatt en bred nisje for garderobeløsning. Fra soverommet har man kun noen få meter fra sengen inn til et eget bad med dusj. Her får de voksne i huset et bad for seg selv. Fra rommet er det utgang til en egen nordøstvendt balkong på ca. 6 m², der morgenkaffen kan nytes i morgensolen.

Soverom 2 har tilknytning til entréen og er på ca. 8 m². Rommet kan innredes med seng og et stort garderobeskap.

Soverom 3 på ca. 8,2 m² har tilknytning til stuen og kan innredes med seng og garderobeskap. Eller kanskje kan dette være nye hjemmekontoret med utsyn til det frodige gårdsrommet?

Bod:
Innvendig bod i leiligheten på 3,1 m² med gode oppbevaringsmuligheter.

Det medfølger en sportsbod på ca. 5 m² for leiligheter med BRA større enn 50 m², som er lokalisert i egne bodsoner i kjellerplan. Sportsboder bygges av åpne Troax-vegger eller tilsvarende opp til tak, dør og hengelåsfeste.

Se vedlagte oversikt over kjøkkenleveranse og badeleveranse som ligger i salgsoppgaven. For ytterligere informasjon om standard og leveranse, se utbyggers leveransebeskrivelse.

Tilvalgsmuligheter

Det er ikke utført noen tilvalg i denne leiligheten, og standard leveranse leveres. Standard 2 på kjøkkeninnredning er valgt.
Det er ikke mulig å gjøre tilvalg i leiligheten, da frister er utløpt.

Parkering

Det følger ikke med parkeringsplass til denne leiligheten.

I senere byggetrinn etableres det bildelingsordning, med tre biler tilgjengelig for beboerne i prosjektet. Det vil ikke etableres gjesteparkeringsplasser. Fri høyde i kjøresoner er ca. 210 cm.

Oppvarming

Boligene leveres med termostatstyrt vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg i entre, gang, stue/kjøkken og på bad. Øvrige rom leveres uten oppvarming.

Det leveres anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat for hver leilighet. Avtrekk fra kjøkken, bad og bod via avtrekksventiler. Tilluft til øvrige rom via ventil i vegg/tak og avtrekk via spalte under dør. Aggregatet plasseres i bod eller annet egnet sted i leiligheter kfr. kontraktstegninger. Luftinntak i fasade og avkast over tak.

Energimerke

Generelt vil leilighetene få energiattest med oppvarmingskarakter mørkegrønn og ingen leiligheter vil få svakere energikarakter enn C. Energimerking utføres av selger og må foreligge for å få utstedt ferdigattest.

Ferdigattest

Selger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en god stund etter overtagelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger, gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne medmindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/83/61:
21.01.1969 – Dokumentnr: 1136 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399

14.11.1978 – Dokumentnr: 25142 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom

01.08.1979 – Dokumentnr: 19280 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

26.03.1982 – Dokumentnr: 8584 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399

11.11.1982 – Dokumentnr: 30930 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399

31.01.1984 – Dokumentnr: 4704 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399

13.08.1998 – Dokumentnr: 46705 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465 m.fl.
Gjelder denne registerenheten med flere

20.02.2012 – Dokumentnr: 145811 – Bestemmelse om parkering
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

20.02.2012 – Dokumentnr: 145941 – Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522335 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til ferdsel og opphold på felles utomhusarealer

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522409 – Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rettighetshaver allmennheten
Rett til fri ferdsel og opphold på den delen av eiendommen som er avsatt til torg
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune

18.09.2020 – Dokumentnr: 3049429 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

05.05.2021 – Dokumentnr: 527698 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om hovedledninger med kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399

25.05.2021 – Dokumentnr: 604633 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om hovedledninger med kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

07.03.2022 – Dokumentnr: 259746 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410

08.12.1922 – Dokumentnr: 900802 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

21.08.1978 – Dokumentnr: 922658 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 464

21.08.1980 – Dokumentnr: 900208 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 352

25.08.2021 – Dokumentnr: 1040356 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522284 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til ferdsel og opphold på felles utomhusarealer

Beliggenhet

Prosjektet er sentralt plassert på det høyeste punktet på Løren i bydel Grünerløkka, med kort vei til flere hyggelige parkanlegg, og samtidig omkranset av storbyens fasiliteter i behagelig avstand. Her vil man finne trygge oppvekstsvilkår, både i selve prosjektet og i nærområdet. Gangavstand til skoler, barnehager og fritidsaktiviteter bidrar til en enklere hverdag, uten at man er avhengig av bil til en hver tid. Dagligvarehandel og busstopp (inkl. flybussen) like rundt hjørnet, samt kort gangavstand til Løren Torg med apotek, blomsterbutikk, ferskvarebutikk og tilknyttede spisesteder som blant annet tilbyr sushi, indisk og pizza.

Her får du i «pose og sekk» med både hyggelig, tilbaketrukket bomiljø, samtidig som at serveringstilbudene og det sosiale «bylivet» er rett rundt hjørnet.

Nærmeste nabo til boligprosjektet Borgen blir den nye Oslo-parken Lille Løren Park. Parken bygges ut sammen med boligene. Prosjektet ligger også i kort gangavstand til skulpturparken Peer Gynt, «Lørenparken». Den aktivitetslystne kan for eksempel ta turen til Sinsenparken, hvor man finner Sinsen Tennisklubb. 5 minutter med sykkel, og du befinner deg på Hasle/Løren idrettsanlegg med fotballbaner og egen ishall. Herfra kan man sykle videre til Bjerke Travbane med spennende løp, uavhengig av om man har peiling på hest. Torshovdalen og Muselunden må også nevnes, med store gressletter, perfekt for lek og moro, lørdagslunsj i sommersol eller aking og skigåing vinterstid. Kort oppsummert; I og rundt Borgen har man nesten alt man kan be om, og kort avstand til resten!

Det er gangavstand til Økern som er i sterk utvikling med planer om å bli sentrum for nye Hovinbyen. Økern Portal sto ferdig høsten 2021 og er et kombinert kontorlokale med næringsvirksomhet. Det foreligger planer fra Steen & Strøm og Storebrand om å bygge ut et urbant, bærekraftig og levende bysentrum med torg, parker og møteplasser. Det bygges i tillegg flere nye kontorbygg i nærområdet og to nyoppførte hoteller.

Tomt

Foreløpig utomhusplan og takplaner er inntatt i prospektet. Det er lagt stor vekt på utformingen av utearealene i Borgen, med formål om å være tilpasset både store og små. Utearealet vil få gode solforhold og opparbeides med bla. grønne soner, sykkelparkering, oppholdssoner med benker, lekeapparater og gangareal med fast dekke. Det store gårdsrommet vil få en soneinndeling over tre nivåer, noe som bidrar til et variert tilbud til beboere med forskjellige opplevelser og steder for uformelle møter. Her vil barna få trygge rammer for lek og voksne mulighet for rekreasjon. Beboere i hus B er planlagt å gis tilgang til å benytte felles takterrasse og fellesrom på tak i hus C (tilgang etter innflytting for hus C). På denne takterrassen planlegges tredekke, plantefelt, pergola og plassbygde møbler. Innvendige fellesarealer på tak inkluderer takstue, toalett og bod, .som kan benyttes ved bursdager og andre festligheter. Fellesrommet er en ypperlig anledning til å avtale treff med naboen/vennegjengen og nyte utsikten over Oslo by.

I hus E er det også planlagt et felles lekerom med direkte adkomst fra gårdsrommet. Her vil en også ha tilgang til garderobe, toalett og kjøkkenfasiliteter. For å møte fremtidens økende tilbud for hjemtransport av varer og livsmiddel, er det i hus E planlagt kjølerom som pick-up point.

Det leveres 1 stk. frostsikker utekran på yttervegg i nærheten av hvert felles inngangsparti på bakkeplan. Det leveres utvendig LED belysning med sensor på fellesarealer i form av pullerter og stolper samt belysning i partiene rundt hovedinngangene.

Utomhusplanen og takterrassene er illustrasjoner og endringer i utforming og materialvalg må påregnes. Utomhusarealene og takterrasser vil ferdigstilles i ulike faser tilpasset fremdriften på prosjektets øvrige byggetrinn og ved egnet årstid.

I hus D og E er det planlagt etablering av barnehage, med stort uteareal med gode solforhold. Utearealene ligger i direkte tilknytning til Lille Løren park, noe som vil gi et utvidet tilbud for barna.. Barnehagens uteoppholdsarealer inngår ikke i felles oppholdsarealer men det legges til rette for bruk av Sameiet etter stengetid for barnehagen. Utforming av uteoppholdsarealene skal besluttes senere etter avtale med eier/bruker.

Regulerings- og arealplaner

Gjeldende regulering for eiendommen, S-5102 ble vedtatt 16.12.2020. Eiendommen er regulert til Bolig/forretning/barnehage/annen offentlig eller privat tjenesteyting/kontor/bevertning. Eiendommen er benevnt som felt 1 i detaljreguleringsplanen. Maks reguleringshøyde for bygg B er kote +153,3. Rammesøknad sendes inn for behandling etter vedtatt reguleringsplan. Det er planlagt videre utbygging på naboeiendommene, og det henvises til Oslo kommune for ytterligere opplysninger. Sør for prosjektet Borgen er det planlagt og søkt omregulering til boligbebyggelse med referansenummer 201307159 med maks kote +149. Vest for bygg B på gnr. 83, bnr. 32 som er en del av reguleringsforslaget er det foreslått regulert inn to bygg definert som Bygg B2 og A2 i reguleringssak 201617067. På prosjektets østside er det regulert boligbebyggelse med maks kote +150,7.

Eiendommens utgifter

Utkast til driftsbudsjett for første driftsår er utarbeidet basert på stipulerte inntekter og kostnader og budsjettet ligger vedlagt i denne salgsoppgaven. Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter.

Iht. budsjett fra OBOS er det følgende fordeling:
1 – Felleskostnader bolig: Kr. 30,- kvm/mnd
2 – Felleskostnader energi: Kr. 9,- kvm/mnd
3 – TV/Bredbånd: Kr. 300,- kvm/mnd

Stipulert for denne leiligheten utgjør dette Kr. 4 075,- per måned.

Felleskostnader dekker bl.a. kommunale avgifter, vaktmester/renhold, internett, a konto fjernvarme, honorar til styret, forretningsførsel, bygningsforsikring (ikke innbo), fellesstrøm, vedlikeholdsfond og lignende, basert på et foreløpig budsjett utarbeidet av forretningsfører. Kostnader til drift av realsameienes utomhusareal og parkeringskjeller belastes også via sameiets felleskostnader. I tillegg til felleskostnader vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, mm.

Det tas forbehold om stipulerte inntekter og kostnader da styret vil kunne endre budsjettet og inngå avtaler som vil tilføre andre eller større kostnader.

Det er Eiendomsskatt i Oslo Kommune. Oslo kommune fastsetter endelige kommunale avgifter (inkl. eiendomsskatt) og det tas derfor forbehold om dette. Kommunale avgifter vil ligge i felleskostnadene.

Eiendomsskatt er ikke beregnet for leiligheten ikke er ferdigstilt.

Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Boligen er under oppføring og det foreligger derfor ikke formuesverdi per tid. Formuesverdien skal utgjøre ca. 25% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 60 750,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant: Kr. 585,-
4: Transportgebyr til utbygger: Kr. 40 000,-

Totale omkostninger: Kr. 101 920,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: Kr. 8 851 920,-

I tillegg kommer startkapital til sameiet på 2 x fellesutgifter (stipulert til kr. 8 180,-). Startkapitalen faktureres av forretningsfører.

Betalingsbetingelser

Total prisantydning inneholder:
1: Prisantydning kontraktposisjon (merverdi) Kr. 1 100 000,-
2: Innbetalt 10% kjøper 1 Kr. 765 000,-
3: Rest iht. kjøpekontrakt Kr. 6 885 000,-
4: Tilvalg Kr. 0,-

Total prisantydning utgjør Kr. 8 750 000,-

Total prisantydning inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: Kr. 8 851 920,-

Innbetaling av kjøpesum og omkostninger deles opp i to innbetalinger:

1: Kontant ved kontraktsignering (allerede innbetalt 10%, merverdi for kontraktposisjonen, og transportgebyr til utbygger) Kr. 1 905 000,-

Første delinnbetaling må være fri egenkapital da det ikke er mulig å få sikkerhet i boligen ved delinnbetaling 1. Alternativt må det avklares med banken før bud inngis at det kan tas sikkerhet i en annen bolig ved delinnbetaling 1.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger iht. kjøpekontrakt, samt tilvalg) Kr. 6 946 920,-

Annen viktig informasjon

Prosjektets hjemmeside: www.boiborgen.no

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i utbyggers leveransebeskrivelse/salgsoppgave. Last ned utbyggers salgsoppgave: https://boiborgen.no/bygg-b/#dokumenter

Byggherre er Skanska Eiendomsutvikling AS. Org.nr. 979 476 256.
Entreprenør er Skanska Norge AS. Org.nr. 943 049 467.

Eiendommen vil ved ferdigstillelse bli organisert som et eierseksjonssameie, planlagt bestående av 154 eierseksjoner, hvorav 106 seksjoner i hus B og 48 seksjoner i Hus C. Seksjonsnummer, eierbrøk og antall sameier bestemmes endelig i forbindelse med seksjonering. Utbygger tar forbehold om at planlagt antall seksjoner og dermed størrelsen på sameiet kan endres.

Adresse og matrikkelnummer:
Sinsenveien 51-53, 0585 Oslo. Endelig adresse tildeles senere.
Gnr. 83, bnr. 501 og gnr. 83, bnr. 399 i Oslo kommune. Eiendommene vil blir sammenføyd og fradelt.
Endelig matrikkel tildeles senere.

Alle illustrasjoner er blir benyttet i markedsføring av prosjektet er kun ment å være av illustrativ karakter og avvik kan forekomme. Disse kan vise elementer og tilvalg som ikke er en del av standardleveransen. Det gjøres oppmerksom på at utsikt og solforhold som er vist ikke er gjeldende for alle leiligheter. Salgstegninger i prospekt er illustrasjoner og omfatter ikke tilgjengelighetskrav.

Se utbyggers salgsoppgave for øvrige forbehold.

Fremdrift og ferdigstillelse

Varslet overtakelsesperiode for bygg B er for oppgang A og B i tidsrommet 01.10.2023 – 31.12.2023, for oppgang C og D i tidsrommet 01.11.2023 – 31.01.2024. Senest 10 uker før ferdigstillelse av Eiendommen skal Selger gi Kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1´s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erhverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Jasmina Hercegovac

Amila Hercegovac

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Kr. 55 000,-
Markedsføringspakke 1: kr. 16 900,-
Oppgjørshonorar: Kr. 6 950,-
Oppslag eiendomsregister: Kr. 700,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0015/23

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 11.02.2023

Tilbake til toppen