Lekker 2-roms med markterrasse på 10 m². Lav dok.avg. Overtakelse 07.06.2023

Lidenskap for nybygg

Lekker 2-roms med markterrasse på 10 m². Lav dok.avg. Overtakelse 07.06.2023

Ensjøveien 34, 0661 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 4 850 000,-
Total Prisantydning
kr 4 850 000,-
Omkostninger
kr 68 420,-
Totalpris inkl.omk
kr 4 918 420,-
Fellesutgifter/mnd
kr 2 897,-
P-ROM
44.5 m2
BRA
44.5 m2
Rom
2
Etasje
1
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Leiligheten er under oppføring. Det er mulig å gjennomføre en digital visning på Teams. Det er også mulig for interessenter å ta turen til byggeplass for å få et visuelt inntrykk av leilighetens beliggenhet (se også bilder i annonse). Konferer med megler.

Dette er et salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet D0002 i prosjektet Ensjølyst. Opprinnelig selger/utbygger er Neptune Properties. Arkitekt er Arcasa arkitekter AS. Leilighet D0002 ligger i -1. etasje (1. etasje sett fra fellesareal) i oppgang D, og inneholder entré, stue og kjøkken i en åpen løsning, soverom og baderom. Fra entré er det adkomst til baderom og oppholdsrom, og det er plass til garderobeløsning. Det blir delikat, flislagt baderom. Stue og kjøkken har en åpen løsning, samtidig som det er god soneinndeling. Praktisk hjørnekjøkken fra HTH og møbleringsmuligheter for spise- og sofagruppe. Fra stue er det utgang til sørvestvendt markterrasse på ca. 10 m² som vender mot hyggelige grøntarealer. Soverom med plass til dobbeltseng og garderobeløsning.

Boligprosjektet Ensjølyst, et prosjekt av Neptune Properties AS vil bestå av 82 selveierleiligheter med supersentral beliggenhet, hyggelige grøntarealer og felles takterrasse med utsikt over byen.

Verdt å fremheve:
– Overlevering 7. juni 2023
– Alt er helt nytt og ingen har bodd her før deg
– Lav dokumentavgift
– 5 års garanti fra utbygger
– TEK 17
– Felles takterrasse med utsikt og gode solforhold
– Gjennomgående planløsning
– Sørvestvendt markterrasse på 10 m²
– 1-stavs eikeparkett
– Vannbåren gulvvarme
– Moderne kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer
– Balansert ventilasjon
– Rør-i-rør system
– Kjellerbod
– Meget sentral beliggenhet
– Se prosjektets hjemmeside: https://neptuneproperties.no/vare-boliger/ensjolyst/prospekt

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 133 Bnr. 31 Snr. 47

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 44,5 m²
Totalt primærrom: 44,5 m²

Primærrom: Entré, bad/wc, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Alle leilighetene får en sportsbod i garasjekjeller. Leiligheter under 50 m² får en sportsbod på minimum 2,5 m², leiligheter over 50 m² får en sportsbod på minimum 5 m². Sportsboder utføres i støvbundet hvit betong og/eller inndelingssystem løst med stålplater og nettingvegger. Vegger leveres av branntekniske årsaker ikke i full høyde til himling. Dør leveres med hengelås eller låskasse og låsesylinder. Det kan forekomme tekniske installasjoner i sportsbod (ventilasjonsrør eller lignende). Sportsbod egner seg kun for oppbevaring av gjenstander som tåler temperatur- og fuktsvingninger.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger.

Standard

Denne leiligheten leveres med konseptet «Nordisk Hav».

Dette interiøret har en palett i blåtoner som skaper en rolig atmosfære som gir assosiasjoner til havet og himmelen. Matte overflater, myke tekstiler og farger ton-i-ton med noen aksentfarger er hovedingrediensene for å skape denne rolige atmosfæren. Kjøkkenet leveres i en midnattsblå tone med benke – plater i en lys fargetone. Overskapene er grepsløse og benkeskapene har enkle grep i fargen antrasitt som kompletterer den mørke blåtonen på frontene. 1-stavs parkett i lyspigmentert eik skaper et lett uttrykk til den mørke kjøkkeninnredningen. Badet leveres med gulv- og veggfliser i en lys gråtone. Uttrykket er spennende og skaper et personlig hjem med særpreg.

Entre:
Leiligheten har en entre på 4,5 m². Det blir levert en lekker 14 mm 1-stavs eikeparkett, hvitpigmentert mattlakkert, som er gjennomgående i leiligheten (unntatt våtrom). Det er vannbåren gulvvarme i hele leiligheten. Downlights i tak med dimmer, antall avhenger av entréens størrelse. Leiligheten leveres med fargen «Smooth White» (NCS 2003-G96Y) på vegger.

Stue og kjøkken:
Stue på 22 m² med åpen kjøkkenløsning. Stuen kan innredes med sofa, spisebord og medie-møbel. Det store vinduarealet vil gi rikelig med lysinnslipp og flott utsyn fra rommet. Det er verdt å fremheve den gode takhøyden på ca. 2,7m.

Leiligheten får et moderne og lekkert kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer. Kjøkkenfronter Focus midnattsblå Grep Line Anthracite. Benkeplate Glitter Bianco. Tykkelse 20 mm med F32 forkant. Vask Intra Frame eller tilsvarende. Foring over kjøkkenskap i midnattsblå. Integrerte hvitevarer fra Siemens. (Enkelte leiligheter vil få oppvaskmaskin med 45 cm bredde, modell (SR615X00CE). Kjøkkenarmatur Tapwell Evo 184 i krom. LED-lyslist på egen bryter under overskap (LED lys kan ikke dimmes). Uttrekkbar slimlineventilator med front i stål. (I mindre leiligheter kan det bli veggmontert kjøkkenvifte med integrert balansert ventilasjonsaggregat). Veggmontert komfyrvakt

Videre fra stuen er det utgang til en sørvestvendt markterrasse på 10 m². Sol fra rundt kl.12:40 til kl.18:30 midtsommers, iht. prosjektets simulator.

Bad:
Leiligheten får et innbydende bad på 4 m². Gulvflis Rako Serie Extra DAR lys grå 30×30 cm. Flis i nedsenket dusjsone Rako Serie Extra lys grå mosaikk. Veggflis Rako Serie Ekstra DARSE723, lys grå 30x60cm.

Baderomsinnredning (HTH ZP-Focus) i blå med skuffer. Heldekkende vask tilpasset baderomsinnredningens størrelse. Utenpåliggende speil over vask tilpasset størrelse på baderomsinnredning.

– Servantkran Tapwell ARM071 i krom
– Dusj Tapwell TVM7200 i krom
– Dusjvegger i klart glass
– Vegghengt toalett
– Vannbåren gulvvarme
– Downlights i tak med dimmer og lys over speil med dimmer
– Stikk forberedt for vaskemaskin og tørketrommel

Soverom:
Soverommet på 9,5 m² kan enkelt innredes med en seng og garderobeløsning. Det er to innganger til rommet og legg merke til den plassbesparende skyvedøren. Det leveres ikke garderobeskap eller klesskap, men det er avsatt plass til garderobe i entré og på soverom.

For ytterligere informasjon rund leveranse av boligen, se vedlagte leveransebeskrivelse fra utbygger.

Tilvalgsmuligheter

Det er ikke utført tilvalg av Kjøper 1.

Kjøper 1 har valgt konsept «Nordisk Hav» og leiligheten blir levert iht. denne leveransebeskrivelsen.

Det er ikke mulig å gjøre tilvalg i leiligheten, da frist er utløpt.

Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass til denne leiligheten.

Felles garasjeanlegg er planlagt å bestå av 41 parkeringsplasser, 82 sportsboder og sykkelparkering.

Ensjølyst ligger svært sentralt til, med bare 350 meter til Ensjø T-banestasjon med hyppige avganger samt en rekke bussruter langs Strømsveien. Det er bysykler ved T-banestasjonen og i nabolaget har du det meste du trenger i hverdagen. Slik har du mange forutsetninger for å leve et bilfritt liv her.

Utbygger har på vegne av Sameiet inngått avtale med bildelingstjenesten Otto fra Bertel O. Steen. To parkeringsplasser i felles garasjekjeller vil være reservert for denne tjenesten. Hvis Sameiet på et senere tidspunkt ikke ønsker denne tjenesten, vil disse to parkeringsplassene tilfalle Sameiet. Drifts- og vedlikeholdskostnader for disse to plassene vil belastes Sameiet. Utbygger tar forbehold om endring av leverandør og vilkår for bildelingstjenesten.

Oppvarming

Leilighetene oppvarmes med vannbåren gulvvarme med forbruksmåler til hver bolig. Vannbåren gulvvarme på bad. Det planlegges felles berederanlegg plassert i teknisk rom med vannmåler for varmt tappevann til hver leilighet.

Ferdigattest

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er allikevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeider er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom søknadspliktige utomhusarbeider ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig.

Adgang til utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/133/31:
11.05.1943 – Dokumentnr: 3729 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:133 Bnr:1

16.04.1958 – Dokumentnr: 921090 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR 130 BNR 107

27.01.2023 – Dokumentnr: 99831 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1 – Snr: 83

Beliggenhet

Ensjøveien 34 har en supersentral beliggenhet, og du har det meste av servicefasiliteter i umiddelbar nærhet og kun 150 meter til Ensjø T-banestasjon med kontinuerlige avganger og kun 5 min. til sentrum. Prosjektet ligger i et etablert boligområde med tilgrensende villabebyggelse. Byggene er formet som en hestesko, rundt et frodig og grønt tun med et hyggelig grøntdrag som følger eiendomsgrensen.

Ensjøbyen er Oslos nye bydel for deg som liker pulsen av byen, men som ønsker å bo luftigere og grønnere til enn midt i sentrum. Gamle bilforretninger erstattes av et levende bydelsliv med nye boligprosjekter, butikker, serveringssteder og andre servicetilbud.

Mellom byggene er det åpne områder som utvikles med grønne lunger og frodige fellesområder. Det er flere barnehager i nabolaget og planlagt ny barneskole i Grenseveien.

Liker du å bevege deg? Ensjø har flere treningssentre og mange trygge gangstier som inviterer til jogging. Ta deg en spasertur og bli kjent med den gamle, sjarmerende trehusbebyggelsen på Kampen og Vålerenga. For deg som er interessert i fotball ligger Intility Arena, Vålerengas nye stadion, bare en kort spasertur unna.

Tomt

Deler av tomtearealet er regulert til offentlig park. Parken skal tilrettelegges for opphold og lek. Oslo kommune skal opparbeide friområdet. Arealet skal fradeles og overskjøtes til kommunen. Tomteareal etter fradeling vil utgjøre ca. 3 500 kvm. Utbygger tar forbehold om endelig tomtestørrelse etter at fradelingsforretningen er gjennomført. Deler av tomtearealet kan også bli opparbeidet til fortau og fradelt/overskjøtet til kommunen.

Vei, vann og avløp

Vann og avløp er offentlig tilknyttet. Det tas forbehold om etablering av pumpekum, samt pumpekum på grunn- og dreneringsvann, dersom dette er nødvendig på grunn av fallforhold eller fordi det blir vesentlig mye dyrere å etablere selvfall sammenlignet med pumpekummer. Pumpekummer m.m. er i så fall inkludert i selgers kontraktleveranse. Avtale om service og vedlikehold for sameiet må i så fall påregnes.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er i dag regulert til byggeområde for bolig (S-3230), park (S-4703) se vedlagte reguleringskart og -bestemmelser. Det er regulert fortau som skal opparbeides langs eiendomsgrensen mot Malerhaugveien og på hjørnet Ensjøveien/Langengen.

Hele Ensjøområdet er i ferd med å transformeres fra industri, kontor og næringsdrift til et attraktivt boligområde med servicetilbud og handel rettet mot de som flytter inn i bydelen. Naboeiendommer er regulert til boligformål, park og fortau. Se reguleringskart inntatt i prospektet for ytterligere informasjon, eller kontakt ansvarlig megler.

Eiendommens utgifter

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi. Månedlige fellesutgifter er stipulert til kr. 2 897 hvor kommunale avgifter, renovasjon, forsikring på byggene, vedlikehold og drift av fellesareal, vaktmester, forretningsførsel, renhold samt strøm på fellesarealer er inkludert. Fordeling av fellesutgifter er regulert i vedtektene.

Følgende fordeling:
Driftskostnad: kr. 1 743
TV/Bredbånd: kr. 389
A-konto varme: kr. 765

Det må påregnes en 2-4 mnd ekstraordinær innbetaling av felleskostnader ved overtakelse. Innbetalingen er å anse som oppstartskapital for sameiet.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte kostnader, da dette er basert på erfaringstall. Kostnader til varmt tappevann måles individuelt for hver leilighet. A kontoinnbetaling er en del av felleskostnader, med individuell avregning etter forbruk.

Selger har engasjert USBL som forretningsfører for sameiet. Kostnader for dette er medtatt i budsjettet. Forretningsfører vil innkalle sameierne til et konstituerende sameiermøte med blant annet valg av nytt styre etter at boligene er ferdigstilt/overtatt. Kostnader knyttet til konstituerende møte og videre forretningsførsel belastes sameiet. Selger forbeholder seg retten til å inngå nødvendige driftsavtaler på vegne av sameiet før overlevering med kort oppsigelsestid.

Det ble i 2016 innført eiendomsskatt i Oslo kommune. For 2023 er bunnfradraget kr 4 millioner og skattesatsen er 3 promille. Besøk kommunens nettside for ytterligere informasjon, eller kontakt ansvarlig megler.

Formuesverdi

Likningsverdien fastsettes av ligningskontoret etter ferdigstillelse, og er blant annet avhengig av om leiligheten er en primær- eller sekundærbolig. Se www.skatteetaten.no for ytterligere informasjon, eller kontakt ansvarlig megler.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 17 250
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585
4: Transportgebyr til utbygger: Kr. 50 000

Totale omkostninger: Kr. 68 420

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: Kr. 4 918 420

Betalingsbetingelser

Total prisantydning inneholder:
1: Prisantydning kontraktposisjon (merverdi) Kr. 260 000,-
2: Innbetalt 10% kjøper 1 Kr. 459 000
3: Rest iht. kjøpekontrakt Kr. 4 131 000
4: Tilvalg Kr. 0,-

Total prisantydning utgjør Kr. 4 850 000

Total prisantydning inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: Kr. 4 918 420

Innbetaling av kjøpesum og omkostninger deles opp i to innbetalinger:

1: Kontant ved kontraktsignering (allerede innbetalt 10%, merverdi for kontraktposisjonen, og transportgebyr til utbygger) Kr. 769 000

Første delinnbetaling må være fri egenkapital da det ikke er mulig å få sikkerhet i boligen ved delinnbetaling 1. Alternativt må det avklares med banken før bud inngis at det kan tas sikkerhet i en annen bolig ved delinnbetaling 1.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger iht. kjøpekontrakt) Kr. 4 149 420

Annen viktig informasjon

Byggherre:
Byggherre for prosjektet er Malerhaugen Park AS, org.nr. 911 812 207, c/o Neptune Properties AS org. nr. 991 975 381, Pb. 1368 Vika, 0114 Oslo.

Fremdrift og ferdigstillelse

Denne leiligheten har fått innkalling til overtakelse den 07.06.2023, kl.10:00.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erhverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Iht. lov av 6. mars 2009 nr. 11 om hvitvasking og terrorfinansiering er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll av oppdragsgiver og kjøper. Reelle rettighetshavere skal også kartlegges. Dersom partene ikke oppfyller lovens krav til legitimasjon kan megler ikke etablere kundeforhold. Er det mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling, eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 til 136A kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre. Kjøper oppfordres til å innbetale den del av kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Chau Bui

Nguyen Dao Tran

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
 
Provisjon: Fastpris: 49 000
Markedsføringspakke: kr 9 900
Oppgjørshonorar: kr. 6 950
Oppslag eiendomsregister: kr. 700
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0029/23

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 20.03.2023

Tilbake til toppen