Borgen -Romslig 3-roms i Toppetasje. Sydvestvendt balkong. Panoramautsikt over Oslo. garasjeplass*

Lidenskap for nybygg

Borgen -Romslig 3-roms i Toppetasje. Sydvestvendt balkong. Panoramautsikt over Oslo. garasjeplass*

Sinsenveien 53, 0585 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 8 400 000,-
Total Prisantydning
kr 8 400 000,-
Omkostninger
kr 103 230,-
Totalpris inkl.omk
kr 8 503 230,-
Fellesutgifter/mnd
kr 3 548,-
P-ROM
80.5 m2
BRA
83.3 m2
Rom
3
Etasje
8
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Dette er et salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet B802 i prosjektet Borgen på Løren (Bygg B). Romslig 3-roms selveierleilighet med meget god planløsning i 8. etasje. Dette er toppetasjen. Åpen stue- kjøkkenløsning med utgang til både balkong på hele 13,2 kvm, her vil du ha en fantastisk utsikt over Oslo. Solen har du til den går ned i horisonten.
Kjøkken leveres med integrerte hvitevarer. Videre er det 2 soverom og et flislagt bad, samt bod ved entré og sportsbod i kjeller. Garasjeplass kan kjøpes med.

Etstimert ferdigstillesle q4-23

Her blir du boende med god standard. Gulvene i oppholdsrom blir énstavs parkett, på badene blir det heldekkende servant, speil og downlights i taket. Flisene på gulv og tak blir på 30×30 centimeter, i den nedsenkede dusjnisjen blir det vegger av herdet glass og mosaikkfliser på gulvet på 5×5 centimeter. Innvendig får leiligheten mye av sitt preg av den romslige, åpne stuen som også inkluderer kjøkkenet. Kjøkkenet blir levert med kjøkkenøy og kvalitetsinnredning fra HTH med hyller og skapplass nok til at selv en gjennomført gourmet vil være fornøyd. Her blir det også mulighet for å justere interiøret etter eget behov. Hvitevarer følger med. Leilighetene får vannbåren gulvvarme, og anlegg for balansert ventilasjon med varme-gjenvinning. Borgen blir BREEAM-sertifisert, en miljøsertifisering som legger stor vekt på å oppnå god miljøkvalitet i prosjektet.

Om prosjektet: I Borgen på Løren kommer det boliger du ikke har sett før, med tilbud du aldri har hørt om. Store, lyse leiligheter med knallgode romløsninger, omgitt av fellesområder i en klasse for seg. Et spennende innendørs lekerom, komplett med sofagruppe og kaffemaskin for de voksne. Romslig, inngjerdet og trygt lekeområde mellom byggene, samt en stor felles park som grenser til Borgen med egen skaterampe, uten øvre aldersgrense hvor småramp i alle aldre koser seg.

Flotte takterrasser med sjefsutsikt og upåklagelige solforhold. Felles parsellhage/grønnsakshage til glede for grønne fingre, og parkering under tak for alt som går på hjul. Eget skap for hjelm og sykkelstæsj som du ikke trenger å ta med deg opp, samt et avkjølt pick-up point for dagligvarer du bestiller online. I Borgen vil alt ligge til rette for trivsel for både store og små, omkranset av byen med alt den har å by på!

Prosjektet er sentralt plassert på Løren, med kort vei til flere hyggelige parkanlegg, og samtidig omkranset av storbyens fasiliteter i behagelig avstand. Her vil man finne trygge oppvekstvilkår, både i selve prosjektet og i nærområdet. Gangavstand til skoler, barnehager og fritidsaktiviteter bidrar til en enklere hverdag, uten at man er avhengig av bil til en hver tid. Dagligvarehandel og busstopp like rundt hjørnet, samt kort gangavstand til Løren Torg med apotek, blomsterbutikk, ferskvarebutikk og tilknyttede spisesteder som blant annet tilbyr sushi, indisk og pizza.

Den aktivitetslystne kan for eksempel ta turen til Sinsenparken, hvor man finner Sinsen Tennisklubb. 5 minutter med sykkel, og du befinner deg på Hasle/Løren idrettsanlegg med fotballbaner og egen ishall. Herfra kan man sykle videre til Bjerke Travbane med spennende løp, uavhengig av om man har peiling på hest. Torshovdalen og Muselunden må også nevnes, med store gressletter, perfekt for lek og morro, lørdagslunsj i sommersol eller aking og skigåing vinterstid. Kort oppsummert; I og rundt Borgen har man nesten alt man kan be om, og kort avstand til resten!

Anne Heidi Rødal

Eiendomsmegler

48134527anne@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 83 Bnr. 399

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 83,3 kvm
Totalt primærrom: 80,5 kvm

Primærrom:
8.etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom, 2 soverom.

Sekundærrom:
8. etasje: Bod.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod.

Arealene i prislisten er oppgitt i bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre / større enn det oppgitte areal.

Balkong|
Stor sydvestvendt balkong på ca. 13,1 m²

Det medfølger én sportsbod pr. leilighet. Bodene ligger i hus B (kjelleretasje eller førsteetasje).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte Arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger.

Arealene i prislisten er oppgitt i bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre / større enn det oppgitte areal.

Standard |
Du blir boende med god standard. Gulvene i oppholdsrom blir én-stavs parkett, på badene blir det heldekkende servant, speil og downlights i taket. Flisene på gulv og tak blir på 30×30 centimeter, i den nedsenkede dusjnisjen blir det vegger av herdet glass og fliser på gulvet på 5×5 centimeter. Et delikat bad er en behagelig frisone å trekke tilbake til i en travel med krav på alle kanter – dette får du i Borgen. Kjøkkenet blir levert med kvalitetsinnredning fra HTH eller tilsvarende, med hyller og skapplass nok til at selv en gjennomført gourmét vil være fornøyd. Her blir det også mulighet for å justere interiøret etter eget behov.

Borgen vil gi boliger for mennesker i alle aldre og livssituasjoner, derfor er det lagt opp til at beboerne til en viss grad skal kunne forme leiligheten sin etter eget behov. Leilighetene får vannbåren gulvvarme, og anlegg for balansert ventilasjon med varme-gjenvinning. Borgen blir BREEAM-sertifisert, en miljøsertifisering som legger stor vekt på å oppnå god miljøkvalitet i prosjektet.

Entré |
Romslig entré på ca. 11 m² med plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Det vil bli levert 145 mm 1-stavs lys eikeparkett, noe som er gjennomgående for hele leiligheten. Videre vil det bli levert nedsenkede spotter i himling.

Stue og kjøkken |
Romslig og åpen stue/-kjøkken løsning på ca. 38,8 m² med gode soner og enkle innredningsmuligheter med plass til både spise- og sofagruppe, samt mediemøbel. Fra stuen har man dirkete adkomst til en av leilighetens balkonger på ca. 13 m². Denne er vendt mot sørvest (Se plantegning).

Kjøkkenet vil leveres slik det fremgår av kontraktstegninger. Det er blitt tilbudt 3 valgfrie konsepter som innebærer forskjellige fronter, benkeplate og håndtak. Det leveres hvitevarer som inkluderer ovn, induksjonskoketopp, integrert oppvaskmaskin og kombiskap (kjøl/frys). Kjøkkeninnredning leveres fra HTH type One i trestruktur eller tilsvarende.

Soverom |
Leiligheten innehar to soverom, alle av god størrelse med enkle innredningsmuligheter. Hovedsoverommet er på ca. 14,6 m² og kan innredes med stort garderobeskap, nattbord og dobbeltseng. Her har man i tillegg tilgang til eget bad med toalett, dusjnisje og servant med underskap. Soverom 2 er på ca. 7,6 m² og har plass til enkeltseng, garderobeskap, samt tilhørende møblement.

Baderom | Baderomsinnredningen leveres med heldekkende hvit servant med skuffeseksjon i matt sort front. Runde speil med svart ramme og belysning på vegg. Ett-greps servant batteri i matt svart. Dusjhjørne med svarte detaljer og dusjevegger i glass med profiler i sort eller krom avhengig av type dusjløsning. Vegghengt toalett med softclose-funksjon i hvit porselen eller tilsvarende. Det er opplegg for vaskemaskin på det største badet. Det leveres gråbeige gulvflis i 30×30 cm. Nedsenk i dusjsone belegges med tilsvarende gråbeige i størrelse 5×5 cm. Fliser på vegg blir farge Naturale eller tilsvarende i 30×30 cm. Det vil bli levert LED-Downlights i himling med dimmer, antall avhenger av rommets størrelse.

Balkong |
Se solstudie på prosjektets hjemmeside: https://boiborgen.no/#film

Bod |
Det medfølger en sportsbod på ca. 5 m² for leiligheter med BRA større enn 50 m². Sportsboder er, med noen unntak i 1. etasje, lokalisert i egne bodsoner i kjellerplan. I tillegg finnes det en innvendigbod på ca. 3,1 m² for oppbevaring av støvsuger, vaskeartikler, etc.

BREAM-Sertifisering |
Skanska Eiendomsutvikling har valgt å BREEAM- sertifisere alle sine boligprosjekter. Borgen har som ambisjon om å oppnå nivå «Very Good» (sertifikat vil foreligge etter ferdigstillelse av hele Borgen). Det legges dermed vekt på å oppnå gode miljøkvaliteter i prosjektet, både i planlegging og ved utførelse. Det etterstrebes bruk av materialer og produkter som er fremstilt med forsvarlig energibruk og lite forurensning.

Oppvarming |
Boligene leveres med termostatstyrt vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg i entre, gang, stue/kjøkken og på bad. Øvrige rom leveres uten oppvarming, men gulvvarme på soverom kan bestilles som tilvalg.

Ventilasjon |
Det leveres anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat for hver leilighet. Avtrekk fra kjøkken, bad og bod via avtrekksventiler. Tilluft til øvrige rom via ventil i vegg/tak og avtrekk via spalte under dør. Aggregatet plasseres i bod eller annet egnet sted i leiligheter kfr. kontraktstegninger. Luftinntak i fasade og avkast over tak.

Tilvalgsmuligheter

Parkering

Garasjeplass kan kjøpes, konf megler

Oppvarming

Boligene leveres med termostatstyrt vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg i entre, gang, stue/kjøkken og på bad. Øvrige rom leveres uten oppvarming, men gulvvarme på soverom kan bestilles som tilvalg.

Energimerke

Generelt vil leilighetene få energiattest med oppvarmingskarakter mørkegrønn og ingen leiligheter vil få svakere energikarakter enn C. Energimerking utføres av selger og må foreligge for å få utstedt ferdigattest.

Ferdigattest

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er allikevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeider er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom søknadspliktige utomhusarbeider ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/83/399:
14.11.1978 – Dokumentnr: 25142 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom

01.08.1979 – Dokumentnr: 19280 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

08.12.1922 – Dokumentnr: 900802 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

21.08.1978 – Dokumentnr: 922658 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 464

21.08.1980 – Dokumentnr: 900208 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 352

21.01.1969 – Dokumentnr: 1136 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

26.03.1982 – Dokumentnr: 8584 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

11.11.1982 – Dokumentnr: 30930 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

31.01.1984 – Dokumentnr: 4704 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

13.08.1998 – Dokumentnr: 46705 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:517
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:518
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

23.10.1968 – Dokumentnr: 15939 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

09.05.1985 – Dokumentnr: 26926 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

20.02.2012 – Dokumentnr: 145811 – Bestemmelse om parkering
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501
Med flere bestemmelser

20.02.2012 – Dokumentnr: 145941 – Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465
Med flere bestemmelser

21.01.1969 – Dokumentnr: 1136 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

26.03.1982 – Dokumentnr: 8584 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

11.11.1982 – Dokumentnr: 30930 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

31.01.1984 – Dokumentnr: 4704 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

13.08.1998 – Dokumentnr: 46705 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:517
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:518
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522335 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til ferdsel og opphold på felles utomhusarealer
Gjelder denne registerenheten med flere

23.10.1968 – Dokumentnr: 15939 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

09.05.1985 – Dokumentnr: 26926 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

Beliggenhet

I Borgen blir føttene alt du trenger. Nærmeste barnehage ligger 300 meter unna, det legges også opp til egen barnehage på Borgen i forbindelse med utbygging av siste trinn. Sinsen skole (1-7 trinn) ligger ca. 500 meter hjemmefra, Frydenberg (8-10 trinn) 1100 meter fra dørstokken og videregående skoler når barna fint med sykkel. Flere matbutikker er innen kort gåavstand og Løren Torg er også rett i nærheten. Oslo har etter hvert fått et omfattende og svært godt rutenett av kollektiv transport og Borgen blir på ingen måte noe unntak – her får du T-bane, trikk og buss like i nærheten.

Borgen blir også et sted det er lett å være aktiv ute, avstanden til ballplasser, aktivitetshaller og treningssentre måles i få minutter. Det planlegges også en park rett i nærheten, her blir det en flott anlegg for skateboard. Og litt lenger unna ligger Oslo sentrum med absolutt alt av tilbud; hit kommer du på et kvarter med T-banen. Og på den andre siden av Trondheimsveien ligger Nordmarka, så nær at den fint nåes med sykkel.

Hasle-Løren er et av Oslos største idrettslag og også har tilbud innen ski, innebandy, ishockey, håndball og ikke minst sykkel (som er blitt veldig populært de siste årene).

Tomt

Det er lagt stor vekt på utforming av utearealene i Borgen, godt tilpasset barn i alle aldere. Utearealet opparbeides med blant annet grønne soner, sykkelparkering, oppholdssoner med benker, lekeapparater og gangareal med fast dekke. I hus B er det ikke felles takterrasse, men beboere i hus B er planlagt å gis tilgang til å benytte felles takterrasse og fellesrom på tak i hus C (tilgang etter innflytting for hus C, og forutsatt realisering av hus C). På denne takterrassen planlegges tredekke, plantefelt, pergola og plassbygde møbler. Innvendige fellesarealer på tak inkluderer takstue, toalett og bod.

Utomhusplanen og takterrassene er illustrasjoner og endringer i utforming og materialvalg må påregnes. Utomhusarealene og takterrasser vil ferdigstilles i ulike faser tilpasset fremdriften på prosjektets øvrige byggetrinn og ved egnet årstid.

I prosjektets siste trinn er det planlagt etablering av barnehage (forutsetter realisering av dette trinnet). Barnehagens uteoppholdsarealer inngår ikke i felles oppholdsarealer, men det legges til rette for bruk av Sameiet etter stengetid for barnehagen. Utforming av uteoppholdsarealene skal besluttes senere etter avtale med eier/bruker.

Regulerings- og arealplaner

Det er sendt inn forslag til omregulering som forventes ferdigbehandlet av Oslo kommune 4. kvartal 2020/1. kvartal 2021, referansenummer 201617067. Eiendommen er benevnt som felt 1 i detaljreguleringsplanen. Maks reguleringshøyde for bygg B er kote +153,3. Rammesøknad sendes inn for behandling etter vedtatt reguleringsplan. Det er planlagt videre utbygging på naboeiendommene, og det henvises til Oslo kommune for ytterligere opplysninger. Sør for prosjektet Borgen er det planlagt og søkt omregulering til boligbebyggelse med referansenummer 201307159 med maks kote +149. Vest for bygg B på gnr. 83, bnr. 32 som er en del av reguleringsforslaget er det foreslått regulert inn to bygg definert som Bygg B2 og A2 i reguleringssak 201617067. På prosjektets østside er det regulert boligbebyggelse med maks kote +150,7. Se også snitt som ligger ved salgsoppgaven hvor foreslått fremtidig bebyggelse er markert for eiendommene i sør og vest.

Eiendommens utgifter

De estimerte felleskostnadene er kr.3 548,-.
Estimerte felleskostnader for garasjeplass utgjør kr. 200 ,- pr. måned i tillegg til felleskostnadene.

Felleskostnader dekker bl.a: Kommunale avgifter, vaktmester/renhold, internett, a konto fjernvarme, honorar til styret, forretningsførsel, bygningsforsikring (ikke innbo), fellesstrøm, vedlikeholdsfond og lignende, basert på et foreløpig budsjett utarbeidet av forretningsfører.

Kostnader til drift av realsameienes utomhusareal og parkeringskjeller belastes også via sameiets felleskostnader. I tillegg til felleskostnader vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, mm. Ved overtakelse vil det bli innkrevd to ganger månedlige felleskostnader som startkapital til Sameiet.

Det tas forbehold om endringer i budsjettpostene og fellesutgiftene.

Eiendomsskatt er ikke beregnet for leiligheten ikke er ferdigstilt.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt
oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside:
www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi pt.

Formuesverdien skal utgjøre ca. 30% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig.

Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 52 050,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-
4: Transportgebyr til utbygger: Kr.50 000 ,-

Totale omkostninger: Kr.103 230 ,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 8 503 230,-

Betalingsbetingelser

Total prisantydning inneholder:
1: Prisantydning kontraktposisjon (merverdi) Kr. 900 000-
2: Innbetalt 10% kjøper 1 Kr. 750 000
3: Rest iht. kjøpekontrakt Kr.6 750 000
4: Tilvalg Kr. 0,-

Total prisantydning utgjør Kr. 8 400 000,-
Totale Prisantydning inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr.8 503 230,-

Innbetaling av kjøpesum og omkostninger deles opp i to innbetalinger:

1: Kontant ved kontraktsignering (allerede innbetalt 10%, merverdi for kontraktposisjonen, og transportgebyr til utbygger) kr. 1 700 000

Første delinnbetaling må være fri egenkapital da det ikke er mulig å få sikkerhet i boligen ved delinnbetaling 1. Alternativt må det avklares med banken før bud inngis at det kan tas sikkerhet i en annen bolig ved delinnbetaling 1.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger iht. kjøpekontrakt, samt tilvalg) kr. 6 803 230

Annen viktig informasjon

På Skanska Eiendomsutviklings prosjekt i Sinsenveien 51-53, Borgen, skal det bygges totalt 281 leiligheter samt barnehage. Det er planlagt inndelt i 4 salgs- og byggetrinn, hvorav denne beskrivelsen gjelder Bygg B med 106 leiligheter. Det gjøres oppmerksom på at det må påregnes videre utbygging i området etter overtakelse av bygg B, både for dette prosjektet og på naboeiendommer. Hjemmelshaver til gnr. 83, bnr. 399 og 501 er Skanska Norge AS.

PS! Prosjektets salgsoppgave kan lastes ned på prosjektets hjemmeside under dokumenter. Det anbefales å sette seg godt inn i prosjektet ved vist interesse og ta kontakt med megler: Jens Ulrik Bacher på tlf: 92 29 79 51 eller via mail: jens@roislandco.no.

Leverandøravtaler |
Selger har på vegne av sameiet og realsameiet anledning til å inngå bindende avtaler med inntil fem års varighet vedrørende avtaler med bl.a. følgende leverandører:
– Forretningsfører (Obos Eiendomsforvaltning AS)
– Strømleveranser
– Heisleverandør
– Leverandør av telefonlinje til heiskupeer
– Leverandør av porttelefonanlegg
– Leverandør av brannvarslingsanlegg
– Leverandør av ventilasjonsanlegg
– Leverandør av garasjeport
– Vaktmesterselskap
– Leverandør av internett/TV
– Leverandør av fjernvarme
– Bildelingsordning
– Leverandør av elbillading
– Avtale om skjøtsel av utomhusarealer
– Avtale om nettbasert tilgang til
FVD-dokumentasjon.
– Evt øvrige avtaler for fremtidig drift, service
og vedlikehold av fellesarealer.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1´s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erhverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Morten Roland

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 50 000,-
Tilretteleggingsgebyr: kr.10.000,-
Markedsføringspakke 1: kr. 4.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 4.375,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0030/22

Ansvarlig Megler

Anne Heidi Rødal

Dato

Sist oppdatert: 03.07.2022

Tilbake til toppen