Lekker 2-roms toppleilighet med sørvestvendt balkong. Sjøutsikt. Lav dok.avg. Est. ferdig: Q1 2025

Lidenskap for nybygg

Lekker 2-roms toppleilighet med sørvestvendt balkong. Sjøutsikt. Lav dok.avg. Est. ferdig: Q1 2025

Bernt Ankers gate, 1534 MOSS

Geotag
Prisantydning
kr 3 790 000,-
Total Prisantydning
kr 3 790 000,-
Omkostninger
kr 63 972,-
Totalpris inkl.omk
kr 3 853 972,-
Fellesutgifter/mnd
kr 2 160,-
P-ROM
45 m2
BRA
45 m2
Rom
2
Etasje
4
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Dette er et videresalg og leiligheten er under oppføring. Det er ikke tilgang på byggeplass. Det er mulig å gjennomføre en digital visning på Teams. Konferer med megler.

Dette er et videresalg av leilighet A-402 i prosjektet Verket Brygge II. Denne 2-roms leiligheten ligger øverst i bygg A og det vil være sjøutsikt fra den sørvestvendte balkongen, som er på ca. 8 m². Her ute er det gode solforhold (rundt kl.10:00 til kl.18:30 midtsommers). Prosjektet Verket Brygge II har en sentral plassering i Verket bydel. Antatt innflytting er 1. kvartal 2025.

Se utbyggers hjemmeside: https://www.verketmoss.no/bo/verket-brygge-ii

Verdt å nevne |
– Toppleilighet med beliggenhet ved vannkanten
– Sørvestvendt balkong på 8 m² med sjøutsikt
– Gode solforhold
– Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer
– 1-stavs eikeparkett
– Vannbåren gulvvarme
– Heis
– Tek 17
– Lav dokumentavgift
– Utbyggergaranti
– Nærhet til togstasjon

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 3103 Gnr. 3 Bnr. 4100

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 45 m²
Totalt primærrom: 45 m²

Primærrom:
4. etasje: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Alle boligene vil få sportsbod, fortrinnsvis i tilknytning til parkeringsanlegget. Dette er en uisolert bod bygd i system-bodvegg i netting og/eller tette plater uten overflatebehandling.

Det etableres heis fra kjeller til alle øvrige leilighetsplan. Heisen vil kunne ha forbindelse til næringsarealer.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger.

Standard

Entré:
Leiligheten har en entré på ca. 4,5 m² med mulighet for garderobeløsning. Det leveres en pen 1-stavs eikeparkett på gulv. Innfelte downlights i himling. Ringetablåer/callinganlegg.

Stue, kjøkken og balkong:
Videre fra entréen kommer man inn til stuen på 20 m² som har åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet leveres av JKE Design og det er stilen Svaberg som leveres i denne leiligheten. Se vedlagte kjøkkentegning for denne leiligheten.
– Laminat benkeplate
– Underlimt 1-kums stålvask
– Ett-greps blandebatteri
– Avtrekksvifte leveres hovedsakelig av type RørosHetta med innebygd komfyrvakt i overskap
– Kjøkkenet leveres komplett med integrerte hvitevarer

Videre fra stuen tar man seg ut på den sørvestvendte balkongen på ca. 8 m², som er vendt mot Verksplassen. Her ute får man sjøutsikt og gode solforhold. Det er sol fra rundt kl.10:00 til rundt kl.18:30 midtsommers. Se soldiagram på: https://sunstudy.eve-digital.com/1503-verket-brygge-2/#. Det leveres terrassebord, og balkongrekkverk leveres med glassplater med aluminiumslist eller spilerekkverk av stål/aluminium iht. arkitekttegninger. Det leveres 1 dobbelt stikk på vegg.

Soverom:
Soverom på 10 m² med muligheter for garderobeløsning. Inngang fra stue via plassbesparende skyvedør.
Det leveres ikke garderobeskap.

Bad:
Baderomsinnredning leveres fra Svedbergs i modell iht. konseptet Svaberg.
Fliser gulv 60×30 cm og vegger 60x60cm (5x5cm i dussjone).
– Speil med lys over servant. Ettgreps blandebatteri
– Hvitt vegghengt toalett med soft-close
– Dusjbatteri med dusjgarnityr
– Dusjvegger primært 90x90cm, evt. tilpasset rommets utforming
– Det er avsatt plass og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel (fortrinnsvis for plassering over hverandre)
– Gulvvarme og downlights i himling

Interessenter må gjøre seg godt kjent med leveransebeskrivelse/salgsoppgave fra utbygger.

Tilvalgsmuligheter

Det er ikke utført noen tilvalg i denne leiligheten. Det er standard leveranse som blir levert og stilen «Svaberg». Stilen er beskrevet i salgsprospektet til utbygger.

Det er ikke mulig gjøre tilvalg i leiligheten da frister er utløpt.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til denne leiligheten.

Oppvarming

Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren varme (gulvvarme) via det lokale fjernvarmenettet. Primært legges det vannbåren gulvvarme i alle rom med egen termostat til hvert rom/sone.

Måling av forbruk i henhold til krav fra Moss kommune. Avregning av energi avhengig av målingsprinsippet. Som hovedregel legges til grunn at hver leilighet belastes for eget forbruk. Medgått forbruk til fellesarealene fordeles på seksjonene etter brøk.

Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat aggregat leveres i hver leilighet.

Energimerke

Utbygger har høye miljøambisjoner. Prosjektet skal miljøsertifiseres etter BREEAM-NOR med mål om nivå «Very good». Samtidig vil det være fokus på å bidra til lavt klimafotavtrykk og det skal tilstrebes å oppnå Paris Proof BREEAM-NOR sertifisering. Det betyr utstrakt bruk av materialer med lavt klimagassutslipp under produksjon og transport, lavt energiforbruk, fornybar energi til oppvarming, fossilfri byggeplass og tilrettelegging for miljøvennlig transport. Leilighetene skal tilstrebes som minimum å ha energimerke B

Ferdigattest

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av overtagelse før ferdigattest foreligger.

Adgang til utleie

Seksjonseier har full juridisk råderett over egen seksjon og kan således fritt leie ut egen seksjon om ønskelig, dog skal styret underrettes skriftlig om navn på leietager.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3002/3/4100:
29.06.2022 – Dokumentnr: 707069 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3002 Gnr:3 Bnr:1224

13.09.2022 – Dokumentnr: 1016082 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Næring
Tilleggsdel: Grunn
Sameiebrøk: 252/6301
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 60/6301
Snr: 3 til Snr: 53
Formål: Bolig
Gjelder denne registerenheten med flere

Beliggenhet

På tomten til gamle Moss Jernverk, er det i full gang med å utvikle en ny og levende bydel, som passende nok har fått navnet Verket. Den nye bydelen blir en attraktivt forlengelse av dagens sentrum i Moss med boliger, handel og næringsvirksomhet, og ikke minst et pulserende liv! Allerede i dag har over 200 leiligheter blitt ferdigstilt og over 700 personer jobber på området. Og ikke minst er det handel, servering og byens kuleste kulturscene.

På Verket bor du med levende gårdsrom og grønne kvaliteter rett utenfor døren. Her har du lune koselige områder og solfylte åpne plasser – enten du skal slappe av og nyte livet eller ha en hyggelig stund med naboer, familie eller venner. Det vektlegges en spennende arkitektur med fokus på ett utadrettet og velfungerende bygulv med spennende tilbud.

Som beboer på Verket Brygge II får du tilgang på både el-sykler og SUP-brett som du fritt kan benytte deg av. Ved Mosseelva er det etablert en brygge for utsetting av kajakker, hvor det også er to kajakker du kan benytte deg gratis av hvis du plukker med deg litt plast på turen.

– Dagligvare 450 m
– Skole og barnehage 10 -750 m
– Gågate 450 m
– Moss Stasjon 1,4 km

Tomt

Boligprosjektet Verket Brygge II ligger på nedsiden av jernbanen mot sjøen og grenser i sør mot prosjektet Verket Brygge 1, som er under oppføring med boliger, hotell og ny bypark. Mellom Verket Brygge 1 og 2 vil det bli oppført et offentlig areal, foreløpig kalt Verksplassen. I nord grenser prosjektet mot fremtidig bebyggelse. Område som skal bygges ut er på ca. 7500 kvm totalt og omfatter i dag deler av gnr. 3, bnr. 1224 i Moss kommune. I fase 1 skal det bygges ut ca. 3 500 kvm av det totale arealet.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/tjenesteyting/kontor/ hotell/bevertning i henhold til reguleringsplan datert 18.06.2019.

Kjøper aksepterer og er innforstått med at videre utbygging av Verket Brygge II og omkringliggende prosjekter vil medføre ulemper som naturlig følger med under gjennomføring av byggeprosjektet/-ene, også etter at innflytting har funnet sted. Kjøper er gjort kjent med at det vil måtte påregnes byggeaktivitet i en lengre periode etter overtakelse ved fortsatt utbygging av prosjektet og den generelle utbyggingen av Verket. Det gjøres oppmerksom på at adkomster til eiendommene kan bli flyttet underveis i forbindelse med den videre utbyggingen.

Eiendommens utgifter

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgifter for hver enkelt boenhet er foreløpig stipulert til ca. kr 48 per kvm BRA basert på erfaringstall fra forretningsfører, og inkluderer kommunale avgifter/gebyrer som for eks. renovasjon, vann og kloakk, oppvarming via fjernvarme, snømåking m.m., stell av felles grøntområder, vedlikehold, strøm og drift av innvendige og utvendige fellesarealer, drift og service av heis og andre tekniske installasjoner, årsavgift på kabel-TV/bredbånd (grunnpakke), forretningsførsel, revisjon, bygningsforsikring, medlemskap og bidrag til velforening, noe vedlikehold bygg etc.

Endelige fellesutgifter er basert på hvilke tjenester som sameiet til slutt rekvirerer.

Kostnader til strøm i egen leilighet, innboforsikring, eiendomsskatt, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke, samt sameiets vedlikeholdskostnader og påkostninger utover normalt drift, er ikke en del av de stipulerte felleskostnadene. Eventuelle vaktmestertjenester er ikke lagt inn som en del av felleskostnadene.

De stipulerte fellesutgiftene for hver enkelt boenhet er å anse som et gjennomsnitt. Mindre leiligheter vil få noe høyere felleskostnad pr. kvm., mens de større leilighetene vil få noe lavere felleskostnad pr. kvm. Dette skyldes at noen typer felleskostnader fordeles likt mellom seksjonene, og at noen felleskostnader fordeles etter sameiebrøk.
Disse fordelingsnøkler er beskrevet i sameiets vedtekter.

Utbygger har intet ansvar for nivået på månedlige fellesutgifter.

Stipulerte fellekostnader for denne leiligheten utgjør kr. 2 160 per måned.

Moss kommune benytter ikke bunnfradrag, men har en vedtatt eiendomsskattetakst for bolig- og fritidseiendommer på 2,8 promille i 2023. Eiendomsskatten kan endres hvert år av kommunestyret. Eiendomsskatt vil faktureres den enkelte seksjonseier.

Formuesverdi

Eiendommens likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien vil normalt være på ca. 25-30 % av førstegangs kjøpesum. Likningsverdien for primærboliger og sekundærboliger fastsettes etter forskjellige brøker. Kjøper skal selv sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype, byggeår til skattemyndighetene. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
 
1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av kjøpesum: Kr. 8 550
2: Likviditetsinnskudd sameie: Kr. 4050
3: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585
4: Tinglysningsgebyr pant: Kr. 585
5: Pantattest kjøper: Kr. 202
6: Videresalgsgebyr til utbygger: Kr. 50 000

Totale omkostninger: Kr. 63 972
 
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: Kr. 3 853 972

Annen viktig informasjon

Dette er et videresalg av leilighet under oppføring. Salget reguleres av bustadoppføringslova. Selger må stille en garanti på hele salgssummen ved salg.

Utbygger er Verket Bolig AS, org.nummer: 920 593 437.

Leilighetene vil bli organisert som selveierleiligheter.

Området Verket Brygge II er planlagt med totalt 7 bygninger over deler av parkeringsanlegg, med tilhørende utomhus. Verket Brygge II fase 1 er planlagt med 71 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner, fordelt på 3 bygg, hvor eierseksjons-sameiets navn blir Verket Brygge II Sameie.

Det antas at boligene vil ha adresse Bernt Ankers gate XX, 1534 Moss. Endelig adresse avklares og tildeles av Moss kommune. Området utgjør i dag en del av gnr.3, bnr. 1224 i Moss kommune, og vil på et senere tidspunkt bli fradelt med eget gnr./bnr. Boligene vil få egne seksjonsnummer når eiendommen er fradelt og seksjonert. Dette vil være på plass før innflytting.

Tegningene og bildene i prospektet er av illustrativ karakter og kan vise møblering, utstyr og annen innredning, bygningsmessige detaljer, detaljer på fellesarealer, beplantning etc. som ikke inngår utbyggers kontraktmessige leveranse.

Vansjø boligbyggelag er engasjert som forretningsfører til å forestå driften av sameiet med binding på 3 år.

Det etableres en velforening e.l. som alle sameier og eventuelle borettslag e.l. på Verket skal tilknyttes.

Utbygger har rett til å ha maskiner og utstyr inne på tomten tilhørende Verket Brygge II inntil alle boenheter og utomhusanlegg er ferdigstilt. Det må påregnes byggeaktiviteter i uferdige områder på Verket etter innflytting. Dette gjelder spesielt bygging av gjenværende bygg på tomta etter at jernbanene er lagt ned.

Det er tinglyst heftelser og rettigheter bl.a. vedrørende vei, adkomstrett, fjernvarme, kraftlinjer,utbyggingsavtale, medlemskap i velforening, vann og avløp for blant andre Moss Kommune og Østfold Energiverk. Disse skal videreføres. Utbygger står i tillegg fritt til å tinglyse heftelser og rettigheter som vedrører sameiet, naboforhold, infrastruktur (herunder knyttet til vei, varme, vann og avløp mv), adkomstrett over eiendommen for tilstøtende utviklingsprosjekter, og andre forhold pålagt av myndighetene eller utbygger i tilknytning til gjennomføringen av prosjektet og øvrige
prosjekter som utbygger/selskaper tilknyttet utbygger planlegger og/eller har igangsatt på Verket. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for videreføring og/eller tinglysing av slike erklæringer.

Det vil bli opprettet realsameier, velforening/-er eller liknende hvor sameierne i felleskap eier/hefter for infrastruktur på Verket, og slik at dette kan tinglyses som en
heftelse på eiendommen/den enkelte seksjon.

Forholdet til videre utbygging på verket:
Sameiet er forpliktet til å tillate at Utbygger vederlagsfritt får benytte deler av sameiets utomhusareal i byggeperioden frem til område omfattet av reguleringsplan, inklusive fremtidige bygg, er ferdigstilt i sin helhet. Sameiet kan ikke rette noen form for krav knyttet til dette.

Inntil hele prosjektet Verket Brygge II er ferdig utbygget, vil vedtektene for sameiet inneholde bestemmelse som gir utbygger eller utbyggers rettsetterfølger, rettigheter som sikrer en helhetlig utbygging, bruk av utomhusarealer, plikt for sameiet i utbyggingsfasen til å medvirke til at utbyggingen kan gjennomføres i overensstemmende med utbyggers planer m.m. (uten at medvirkningen medfører kostnader for sameiet).

Sameiet kan ikke nekte utbygger endringer i organisering, vedtekter eller seksjonering knyttet til fremtidige bygg så fremst disse er hensiktsmessige ifht en fornuftig drift av bygningsmassen.

Utbygger tar forbehold om midlertidig eller permanent stans i den videre utbyggingen av Verket Brygge II. I tilfelle stans i videre utbygging står Utbygger fritt til å velge og opparbeide et midlertidig eller permanent utomhusareal som kan avvike fra utomhusareal som er vist i salgsmateriell hva gjelder størrelse, beliggenhet og utforming. Kjøper aksepterer og er innforstått med at videre utbygging av Verket Brygge II og omkringliggende prosjekter vil medføre ulemper som naturlig følger med under gjennomføring av byggeprosjektet/-ene, også etter at innflytting har funnet sted. Kjøper er gjort kjent med at det vil måtte påregnes byggeaktivitet i en lengre periode etter overtakelse ved fortsatt utbygging av prosjektet og den generelle utbyggingen av Verket. Det gjøres oppmerksom på at adkomster til eiendommene kan bli flyttet underveis i forbindelse med den videre utbyggingen.

Fremdrift og ferdigstillelse

Siste oppdatering fra utbygger:
«Som tidligere informert har det oppstått større arbeider enn forventet basert på uforutsette forhold i grunn og i sjø. Vi har nå fått tilbakemelding fra entreprenør om at byggearbeid i fundamenteringsfasen derfor har tatt lenger tid enn opprinnelig beregnet. Det jobbes kontinuerlig på byggeplass, og alt arbeid som er gjort har hatt en rimelig fremdrift uten stopp, men de uforutsette merarbeider har altså medført at vi vil få en noe lengre byggetid enn de estimerte 2 år fra oppstart.

Fundamenteringsarbeidene nærmer seg nå slutten (antatt ferdig i august/september 2023). Basert på dagens status anslår vi derfor at bygg A og B vil være innflyttingsklare i 1.kvartal 2025, mens bygg C vil være innflytningsklare i 2.kvartal 2025.

Ettersom vi fortsatt er i en byggeprosess, må vi ta forbehold om at de oppdaterte antakelser for forventet ferdigstillelse fortsatt må sees på som et foreløpig og ikke bindende tidspunkt.

Vi jobber tett med entreprenøren, for å sikre en optimal fremdrift i prosjektet.»

Kjøper vil bli holdt orientert om forventet ferdigstillelsestidspunkt underveis i prosessen.

Dersom arbeidene forsinkes av forhold utenfor utbyggers kontroll har utbygger krav på fristforlengelse jf. bustadsoppføringslovaa §11.

Overtakelsesuke vil bli bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtakelse. Kjøper aksepterer at endelig dato for overtakelse vil bli varslet senest 6 uker før overlevering, Det beregnes dagmulkt fra endelig avtalt overtakelsestidspunkt.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende

Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Kjøpet følger bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Loven regulerer forhold hvor selger er profesjonell og kjøper er forbruker. Iht. loven plikter selger å stille garanti som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser etter kjøpekontrakt senest ved forbehold frafalt. Garantien utgjør 3 % av kjøpesum frem til overtakelse. Beløpet økes til 5 % av kjøpesum og står 5 -fem- år etter overtakelsen jf. buofl. § 12, 3 ledd. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finnes også på www.lovdata.no.

I tilfeller hvor kjøper er profesjonell iht. bustadoppføringslova, dvs. gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan selger kreve at avtalen reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93 (avhendingslova).

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Proff Eiendomssenter AS

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
 
Fastpris: kr. 45 000
Markedsføringspakke: kr. 16 900
Oppgjørshonorar: kr. 6 950
Inneståelse- og utleggshonorar: kr. 1 950
Oppslag eiendomsregister: kr. 700
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0032/23

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 11.03.2024

Tilbake til toppen