Lekker 2-roms selveierleilighet med nordvestvendt balkong på 9 m². Lav dok. avg. Est. ferdig 2. halvår 2023. Fastpris

Lidenskap for nybygg

Lekker 2-roms selveierleilighet med nordvestvendt balkong på 9 m². Lav dok. avg. Est. ferdig 2. halvår 2023. Fastpris

Fyrstikkbakken 14, 0667 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 3 860 000,-
Fellesgjeld
kr 68 282,-
Total Prisantydning
kr 3 860 000,-
Omkostninger
kr 62 592,-
Totalpris inkl.omk
kr 3 990 874,-
Fellesutgifter/mnd
kr 1 969,-
P-ROM
32 m2
BRA
36 m2
Rom
2
Etasje
3
Eierform
Eierseksjon
Byggeår
2023

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Dette er et salg av kontraktsposisjon. Leiligheten er under oppføring, og det er byggeplass per tid. Det er mulig å sette opp et Teams-møte med megler. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Dette er et salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet D-302 i prosjektet Fyrstikkbakken 14. Denne leiligheten ligger i 3. etasje i hus D. Leiligheten leveres med høy standard, så her får du store vindusflater, vannbåren varme i alle gulv, innbydende bad og lekkert kjøkken samt en romslig uteplass. Det er gjort lekre tilvalg utover standardleveranse, herunder bl.a. 1-stavs lys hvitpigmentert eikeparkett i hele leiligheten og rundt speil med LED-lys på bad. Nordvestvendt balkong på 9 m², hvorav 5 m² er innglasset. Byggene i Fyrstikkbakken 14 ligger flott til på åskammen på Bryn, som er et høydedrag mot nordvest og vil ha gode solforhold og utsyn mot Oslo.

Nøkkelpunkter |
– Splitter ny leilighet
– Estimert ferdigstillelse fra 2. halvår 2023
– Moderne selveierleilighet i 3. etasje
– Lekre tilvalg utover standardleveranse
– Nordvestvendt og delvis innglasset balkong på totalt 9 m²
– Ettermiddags- og kveldsol
– Ypperlig førstegangskjøp eller til utleie
– Heis
– Se www.fyrstikkbakken14.no

https://youtu.be/rD_ymvqQp3g

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 144 Bnr. 1957

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 36 m²
Totalt primærrom: 32 m²

Primærrom:
3. etasje: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Sekundærrom:
3. etasje: Innglasset balkong (5 m²).

Det medfølger en sportsbod på ca. 2,5 m² i felles underjordisk garasjeanlegg (U1). Bod planlegges organisert som tilleggsdel til seksjonen. Utbygger fordeler bodene. Garasjeanlegget vil også inneholde felles sykkelparkering, som ligger dels på fellesareal til sameiet og dels på parkeringsseksjonen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger.

Denne boenhet er, med hjemmel i Teknisk forskrift 2017 §12-2 andre ledd, ikke tilgjengelig utformet.
Soverom er vist på tegning med seng med bredde 120 cm.

Standard

Entré:
Entré på ca. 5 m² med plass til garderobeløsning til yttertøy og sko. Kjøper 1 har oppgradert med en lekker 1-stavs lys hvitpigmentert eikeparkett på gulv. Det er verdt å nevne at hele leiligheten har vannbåren gulvvarme i hele boligen. Det er automatisk døråpner/calling på vegg. Lampepunkt i tak. Det er en plassbesparende skyvedør mellom entréen og stue. Hele leiligheten leveres med veggfargen Lys Beige (unntatt våtrom).

Stue og kjøkken:
Leiligheten har en stue på ca. 15 m² med åpen kjøkkenløsning. En overflate, enten vegg eller tak leveres også med synlig treverk. Dette skaper det utbygger kaller pustende vegger – noe som er bra for både deg og miljøet. Det blir levert et lekkert og moderne kjøkken fra HTH iht. salgstegning og romskjema. Kjøkkenet leveres i type «Vanilje Sand». Hvit (modell zp focus) matte, glatte fronter. Laminat benkeplate (369 Forest Oak) i lys trelook i 3 cm laminat. Skuffer med demping. Kjøkkenkum i stål. Håndtak i stål, lengde 13,8 cm. Modell zp focus er en 1,9 cm skapdør som er lakkert med slitesterk lakk. De malte skapdørene har lett avfreste kanter med liten radius, noe som gir dem et moderne og mykt utseende.

– Integrerte hvitevarer er inkludert, som kjøl/frys, induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin
– Alle kjøkkenskap leveres med innbygningsskap for hvitevarer, ferdig tilkoblet
– Avtrekk over komfyr av type Slim med stålfarget front eller tilsvarende
– Avtrekk leveres med kullfilter
– Separat komfyrvakt på vegg
– 1-greps kjøkkenkran med høy tut i krom overflate
– Nedfelt kjøkkenkum leveres i stålfarge

Videre fra stuen tar man seg ut på den nordvestvendte balkongen på totalt 9 m² med åpen og flott utsikt. Her er 5 m² av balkongen innglasset. Ifølge prosjektets soldiagram er det sol på balkongen fra rundt kl.15:30 – 20:30 midtsommers. (Se soldiagram på prosjektets hjemmeside). Det leveres med gulv av impregnert treverk. Balkonger mot nordvest fra 2. etasje og oppover vil bli helt eller delvis innglasset, med mulighet for å åpne innglassingen. Alle balkonger/terrasser vil ha utelampe og 16 A strømuttak. Balkongene er en utendørskonstruksjon og det må påregnes vann på overflatene ved regnvær.

Ønsker man seg mer sol og utsikt, så er veien kort til heisen som tar deg opp til den flotte felles takterrassen med fantastisk utsikt. Det er verdt å merke seg at prosjektet har Delemeter, sånn at alle beboere har tilgang på takterrasser som vil ha sine egne unike egenskaper (blant annet sauna).

Baderom:
Badet i leiligheten er på 3 m² og leveres med:
– Lys sandfarget fliser på gulv (30x30cm)/(5x5cm i dusjnisje)
– Lys sandfarget fliser på vegg (30x60cm)
– Det leveres hvit skuffeseksjon med to skuffer, håndtak i stål
– Servant Dominique fra Kuma, i hvit kompositt
– Servantbatteri i krom
– Rundt speil med LED-lys 60 cm
– Dusjarmatur i krom overflate
– Dusjvegg i klart herdet glass med profiler i krom
– Downlights i himling
– Vegghengt klosett
– Vannbåren gulvvarme
– Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel
– Rør-i-rør system

Bad leveres som prefabrikkerte baderom.

Soverom:
Leilighetens soverom er på ca. 6 m². Inngang fra stue via plassbesparende skyvedør. Soverom er vist på tegning med seng med bredde 120 cm.
Det blir ikke levert garderobeskap. Egnet plassering er vist på salgstegning.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i utbyggers leveransebeskrivelse.

Tilvalgsmuligheter

Kjøper 1 har utført følgende tilvalg i leiligheten:

– Parkett – 1-stav (lys hvitpigmentert eik): Kr. 12 989
– Bad – Rundt speil med LED-lys 60 cm: Kr. 1 475

Totalt Kr. 14 464

Se vedlagte oversikt over tilvalg og valgte produkter. Tilvalgsummen er inkludert i prisantydning.

Det er ikke lengre mulig å gjøre tilvalg på denne enheten, da fristen er utløpt.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til denne leiligheten.

Iht. til informasjon fra utbygger:
Det planlegges at garasjeanlegget skal inneholde mellom 36 – 39 parkeringsplasser, hvorav ca. syv av de er for korttidsutleie, ca. fire til åtte til bilpool og ca. 24 for langtidsutleie. Alle p-plassene er beliggende i plan U1 og vil bli en egen næringsseksjon. Det tas forbehold om at antall plasser kan reduseres til 35 i forbindelse med detaljprosjekteringen. Det tas forbehold om endring av fordeling mellom kortidsutleie, langtidsutleie og bilpool avhengig av behovet i sameiet og optimaliseringen av parkeringsanlegget. Størrelse på bilpool vil variere avhengig av faktisk bruk.

Parkeringsplasser i garasjeanlegget kan leies for en månedlig sum, Kr. 1 500 – 2 000. Enkelte leiligheter vil har rett til å leie p-plass ved kjøp. Se boligvelger for informasjon om dette. De som har rett til å leie p-plass vil måtte stille en p-plass til rådighet når de selv ikke står parkert på plassen. Dette skal gjøres via et bookingsystem.

Plassene vil være utstyrt med mulighet for ladekontakt for lading av elbil. Kostnader til installering, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte seksjonseier. Strøm betales etter målt forbruk der måler er installert, ved fast abonnement sum dersom aktuelt eller ved et beløp fastsatt av styret dersom det ikke er egen måler.

Utbygger vil eie og drifte parkeringsanlegget i ett til tre år etter ferdigstillelse av prosjektet for å optimalisere parkerings- og deleløsningen og driften av dette. Sameiet vil ha en rett til å kjøpe denne seksjonen til en fastsatt pris, som rabattert i forhold til markedspris. Denne prisen vil være Kr. 350 000,- pr p-plass, som er 70% av den beregnede verdien av objektet. Det vil tilkomme dokumentavgift og tinglysingsomkostninger til denne kjøpesummen. Kjøpet finansieres med opptak av fellesgjeld med pant i parkeringsseksjonen. Dette med sameiet som debitor. Sameiet vil da få inntekt fra utleie av parkeringsplasser. De årlige inntektene er stipulert til Kr 704 000,- ved utleie av parkeringsplassene. Til grunn da ligger inntekter på Kr. 1 500,- per mnd på 24 p-plasser samt kortidsutleie av gjesteplasser. Kostnader for nedbetaling av fellesgjeld i tilknytning til parkeringsanlegget over 30 år er beregnet til kr 656 424,- årlig, basert på 2,6% årlig rente. Låneopptaket forventes således ikke å påvirke de månedlige felleskostnadene for sameierne. Ved overdragelse av parkeringsseksjonen står sameiet fritt til å disponere seksjonen, og gis således rett til å selge enkeltplasser til sameiere om ønskelig.

Dersom sameiet velger å ikke kjøpe parkeringsseksjonen gis seksjonseiere, som har rett til leie av parkeringsplass, anledning til å kjøpe ideell andel til parkeringsplass for Kr. 450 000,- + omkostninger.

Oppvarming

Energi til produksjon av varmtvann og oppvarming leveres med fjernvarme fra Fortum.

Oppvarming av soverom, stue, kjøkken, bad og toalett med vannbåren gulvvarme. Gulvvarmeanlegget er dimensjonert i henhold til forskriftskrav, slik at det kan forventes 22-23 grader romtemperatur i oppholdsrom i vinterhalvåret og ned til 21 grader ved dimensjonerende utetemperatur. Det monteres målere i hver leilighet for energimåling av varmtvann og oppvarming.

Det leveres balansert ventilasjon i hver leilighet med desentralisert ventilasjonsaggregat plassert i leiligheten. Dette gir et godt og behagelig inneklima.
Aggregat plasseres enten på vegg i gang/bod eller over himling i entré/bod/gang.

Energimerke

Leilighetene vil bli energimerket av utbygger og energiattest utstedt som bekrefter at alle leilighetene får energikarakteren B eller bedre.

Ferdigattest

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av overtagelse før ferdigattest foreligger.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Det gjøres oppmerksom på at det er restriksjoner for kortidsutleie.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/144/1957:
22.06.2021 – Dokumentnr: 755821 – Festekontrakt – vilkår
Gjelder feste
Årlig festeavgift: NOK 5 000
Gjelder fra dato: 31/05-2021
Tomteverdi: NOK 132 000 000
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Bestemmelse om innløsning
m.fl bestemmelser

10.02.2022 – Dokumentnr: 162856 – Bestemmelse om bebyggelse
Gjelder feste
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:9
Bestemmelse om spuntvegg og sikringstiltak

24.10.1924 – Dokumentnr: 900945 – Fredningsvedtak
GJELDER HOVEDBYGNINGEN.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:2127
Gjelder denne registerenheten med flere

24.04.2003 – Dokumentnr: 24148 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:9
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bruk av vann- og avløpsanlegg
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om bebyggelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og
bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:2127

24.04.2003 – Dokumentnr: 24153 – Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven 67 nr.
1
Bestemmelse om vederlagsfri overdragelse av veigrunn til
Oslo kommune
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og
bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:2127

21.04.2004 – Dokumentnr: 26631 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser

31.08.2009 – Dokumentnr: 634419 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:1957
Bestemmelse om adkomstrett
av uteoppholdsarealer
Bestemmelse om parkering
til tre parkeringsplasser
Bestemmelse om adkomstrett
Rett til påkobling for VAV
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:2127

26.02.2019 – Dokumentnr: 239591 – Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rettighetshaver allmennheten
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune

30.10.2020 – Dokumentnr: 3258672 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Dnb Bank Asa
Org.nr: 984 851 006

25.03.2021 – Dokumentnr: 357980 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Dnb Eiendom AS
Org.nr: 910 968 955

22.06.2021 – Dokumentnr: 755821 – Festekontrakt – vilkår
Årlig festeavgift: NOK 5 000
Gjelder fra dato: 31/05-2021
Tomteverdi: NOK 132 000 000
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Bestemmelse om innløsning
m.fl bestemmelser

05.12.1983 – Dokumentnr: 37966 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:144 Bnr:1

28.05.1998 – Dokumentnr: 29733 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:144 Bnr:1956

10.02.2011 – Dokumentnr: 111342 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:144 Bnr:2127

31.08.2009 – Dokumentnr: 634419 – Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:1957
Bestemmelse om adkomstrett
av uteoppholdsarealer
Bestemmelse om parkering
til tre parkeringsplasser
Bestemmelse om adkomstrett
Rett til påkobling for VAV
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:2127

Beliggenhet

Byggene i Fyrstikkbakken 14 ligger som perler på en snor i åskammen på Bryn. Her får du fantastisk utsikt fra samtlige leiligheter og en spektakulær panorama over hele byen fra de fire felles takterrassene på toppen av byggene. Nærområdet til Fyrstikkbakken 14 er en herlig kombinasjon av både natur og urbane rekreasjonsmuligheter.

Kollektivt:
Hellerud og Høyenhall T-bane- og busstasjon er bare noen få minutters spasertur unna. T-banen til Jernbanetorget tar kun et kvarter. Du går til Bryn togstasjon på under fem minutter og derfra kan du ta deg til Oslo lufthavn på ca. en halvtime. Fyrstikkbakken 14 er nærmere enn du tror.

Kort vei til det meste:
Med adresse Fyrstikkbakken 14, har du god tilgang på alt du måtte ønske og har behov for enten det er hverdag eller helg. Tveita senter er kun et stopp unna med t-bane. Her finner du blant annet apotek, matbutikk, vinmonopol og en rekke fine butikker. Det finnes også flere spennende cafeer og restauranter i nærområdet, Cafe Nord, Øst Gastropub og Trewerket på Helsfyr, rett ved siden av Vålerengas stolthet, Intility Arena. Og skulle du ønske deg til sentrum en tur, er det kort vei enten du tar beina fatt langs Alnaelva, sykkel, tog eller t-bane. I åskammen bak prosjektet vil det opprettes en gangsti som knytter Nordre Skøyen hovedgård til Fyrstikkbakken 14.

Med nærhet til marka:
Østmarka byr på flotte turområder for både stor og små, enten du skal spasere, jogge eller ta deg en dukkert. Området rundt Østensjøvannet er et populært område – sommer som vinter.

Se gjerne følgende link for en fin gjennomgang av nærområdet rundt prosjektet:

Du kan også bruke den flotte modellen inne på utbyggers hjemmeside:
https://fyrstikkbakken14.no/vare-boliger/fyrstikkbakken-14/til-salgs/prosjekt-og-beliggenhet

Tomt

Foreløpig landskapsplan og takplan, kan besiktiges hos megler, og på Prosjektets nettside (https://fyrstikkbakken14.no/). Den viser hvordan gårdsrom, utearealer og takplan tenkes disponert, men er ikke å anse som endelig eller bindende for selger, når det gjelder disponering, utforming og materialbruk. Endringer og tilpasninger kan bli gjort i detaljprosjekteringen. Utforming av takplan vil også søkes å gjøres gjennom brukermedvirkning i gjennomføringsfasen.

Felles uteomhusarealer blir allment tilgjengelig så langt dette fremkommer av utomhusplan.

Vannveier i terrenget er en del av overvannshåndteringen for området og fyllingsgraden vil variere med nedbør.

Utgang fra bygget til gangbro/lokk på østsiden av byggene mot fremtidig gang- og sykkelvei er vist på plan fem i bygg B og C og plan fire i bygg A og bygg D. Ved detaljprosjektering kan planum for denne utgangen endres, dvs. at den kan komme på et plan høyere opp.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan datert 03.11.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 11.12.19. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Planer i nærområdet:
Etterstad – Hellerud – Oppgradering av Østensjøbanen| Saksnummer: 202106954 – Byggesak
AF Anlegg oppgraderer t-banelinjen mellom Brynseng stasjon og Hellerud stasjon på Østensjøbanen i Oslo. Arbeidene inkluderer blant annet en ny 400 meter lang tunnel til Hellerud stasjon, to nye bruer og grunnarbeider for cirka 1,5 km ny t-banelinje.
Dagens banetrasé skal bygges om til sykkelvei av Oslo kommune.
Estimert ferdigstillelse er mot slutten av 2023.

Eiendommens utgifter

De estimerte felleskostnadene for denne leiligheten er Kr. 1 969. pr. måned.

Felleskostnader vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles iht. vedtektene. Månedlige felleskostnader er stipulert og det foreligger budsjett fra OBOS Eiendomsforvaltning for første driftsår. I dette budsjettet er det lagt til grunn at bla. kommunale avgifter (for vann, avløp, renovasjon), forsikring av bygningsmassen, strøm i fellesarealer, vaktmestertjenester som snømåking, plenklipping, felleskostnader for parkering- og delemeterfunksjonen, forretningsførsel og renhold er inkludert. Endelig budsjett fastsettes på årsmøte. Det er budsjettert a-konto for fjernvarme (oppvarming og varmt tappevann), og dette betales etter forbruk.

Budsjettet har lagt til grunn månedlig felleskostnad på kr. 32 pr. kvm BRA (BRA fratrukket innglasset balkong), i tillegg kommer Kr. 10,- pr. kvm BRA for fjernvarme, Kr. 240 likt fordelt, Kr. 35 pr. leilighet for fiberaksess.

Månedlige felleskostnader for delemeter er fordelt med Kr. 350 pr. leilighet og inkluderer renter og avdrag for fellesgjeld.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte felleskostnader, da dette er basert på erfaringstall. Fordelingsnøkkel for fordeling av kostnader reguleres i sameiet vedtekter, og bygger i utgangspunktet på sameiebrøk. Enkelte elementer i budsjettet kan i vedtektene fastsettes til fordeling likt på alle seksjoner, eller etter forbruk. Selger har engasjert OBOS Eiendomsforvaltning som forretningsfører for sameiet. kostnader for dette er tatt inn i budsjettet for felleskostnader, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold.

Startkapital til sameiet 2 x mnd felleskostnader (Kr. 32 x BRA kvm). Beløpet blir fakturert av forretningsfører i forbindelse med innflytting.

Det føres fiber for TV-signaler og internettilkobling frem til et sentralt plassert svakstrømskap i hver leilighet. Dette skapet plasseres på et hensiktsmessig sted i boligen. Ett punkt for TV og data signaler leveres i stuen, øvrige tilkoblingspunkter for TV og data er tilgjengelig som tilvalg. Utbygger inngår avtale med tilbyder av leverandører og kunden velger selv hva slags abonnement og tjeneste som ønskes levert innenfor tilbyderens sortiment. TV/Internett/Bredbånd abonnement er ikke inkludert i felleskostnader, da mange ønsker ulike kombinasjoner av tjenester.

Eiendomsskatt er ikke beregnet for leiligheten ikke er ferdigstilt.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi per tid. Formuesverdien skal utgjøre ca. 25 % av markedsverdi for primærbolig, og ca. 100 % for sekundærbolig (inntektsåret 2023). Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 11 050
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585
3: Tinglysningsgebyr pant: Kr. 585
4: Etableringsgebyr Sameie: Kr. 200
5: Pantattest kjøper: Kr. 172
6: Transportgebyr til utbygger: Kr. 50 000

Totale omkostninger: Kr. 62 592

I tillegg til Kjøpesummen overtar ny kjøper andel fellesgjeld knyttet til Boligen. På overtakelsestidspunktet utgjør andel fellesgjeld tilknyttet Boligen: Kr. 68 282

Total fastpris inkl. omkostninger og andel fellesgjeld: Kr. 3 990 874

Startkapital til sameiet 2 x måned felleskostnader (kr 32 x kvm BRA). Beløpet blir fakturert av forretningsfører i forbindelse med innflytting.

Betalingsbetingelser

Total prisantydning inneholder:
1: Prisantydning kontraktposisjon (merverdi) Kr. 925 536
2: Innbetalt 10% kjøper 1 Kr. 298 828
3: Rest iht. kjøpekontrakt Kr. 2 621 172
4: Tilvalg Kr. 14 464

Total prisantydning utgjør: Kr. 3 860 000

Total prisantydning inkl. omkostninger: Kr. 3 922 592

Total kjøpesum inkl. omkostninger og andel fellesgjeld (Kr. 68 282): Kr. 3 990 874

Innbetaling av kjøpesum og omkostninger deles opp i to innbetalinger:

1: Kontant ved kontraktsignering (allerede innbetalt 10%, merverdi for kontraktposisjonen, og transportgebyr til utbygger): Kr. 1 274 364

Første delinnbetaling må være fri egenkapital da det ikke er mulig å få sikkerhet i boligen ved delinnbetaling 1. Alternativt må det avklares med banken før bud inngis at det kan tas sikkerhet i en annen bolig ved delinnbetaling 1.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger iht. kjøpekontrakt, samt tilvalg): Kr. 2 648 328

Annen viktig informasjon

Om prosjektet:
Fyrstikkbakken 14 består av 163 leiligheter. Disse er fordelt på fire bygg; A, B, C og D og utgjør et sameie. Bygg C og D har eierform eierseksjonssameie (selveierleiligheter), mens bygg A og B har eierform borettslag. Borettslaget vil eie 86 seksjoner i sameiet. Kjøpere i blokk A og B vil da eie en andel i borettslaget, mens kjøpere i blokk C og D vil eie en eierseksjon.

Salgsdokumenter:
Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i leveransebeskrivelse fra utbygger som ligger vedlagt i denne salgsoppgaven. I utbyggers salgsoppgave vil det være illustrasjoner av innvendig leveranse.

Iht. salgstegning:
Denne boenhet er, med hjemmel i Teknisk forskrift 2017 § 12-2 andre ledd, ikke tilgjengelig utformet. Soverom er vist på tegning med seng med bredde 120 cm.

Selger/Utbygger:
Navn: AFE Boligprosjekt 2020 AS
Adresse: Innspurten 15, 0663 Oslo
Org.nr.: 924 554 436

Det er inngått en tilleggsavtale mellom partene (selger og Kjøper 1) som endret selger/utbygger. Dette tillegget til Kjøpekontrakten vedrører kun en endring av «Selger» i forhold til den opprinnelige inngåtte kontrakten. Fyrstikkbakken 14 AS utgår som Selger og erstattes av AFE Boligprosjekt 2020 AS, organisasjonsnummer 924 554 436 med adresse Innspurten 15, 0663 Oslo.

Delemeter:
Delemeter betyr arealer som eies i fellesskap som går utover det som normalt er fellesareal, eller areal som normalt sett kunne vært privatisert. Delemeter består av gjesteleilighet, selskapslokale, sauna, verksted og øvrige lokaler hvor boligkjøperne har anledning til å komme med ønsker om utforming av innhold gjennom medvirkningsprosess. Til sammen er det 265 delemeter, som alle seksjonseiere får ta del i. Arealet for delemeter blir en egen næringsseksjon (delemeterseksjonen) som skal eies av boligseksjonene i fellesskap med en sameiebrøk som er fordelt likt pr. boligseksjon og ligger i et tingsrettslig sameie mellom eierne. Sameieandelen (1/163 del) er tinglyst med en realkobling og ligger som et tilbehør til boligseksjonene i samsvar med avhendingsloven § 3-4 andre ledd bokstav d). Sameieandelen følger boligseksjonen ved salg.

Se mer informasjon rundt delemeter i utbyggers salgsoppgave som ligger vedlagt. Dette er blant annet:
– Sauna på taket
– Gjesteleiligheter
– Selskapslokale med eget kjøkken
– Sykkelverksted og sykkelvaskepunkt

Alle Delemeterne nevnt over er planlagt bygget som del av Fyrstikkbakken 14. Utbygger har utformet Delemeterne etter flere runder med brukerinvolvering av kjøpere og interessenter. Mange ønsket seg ulike temaer på takterrassene, og Utbygger har landet på Bygg A: Leketoppen (barn & familie), Bygg B: Damphuset (sauna og velvære), Bygg C: Oasen (planting og kultur) og Bygg D: Formtoppen (trening). Selskapslokalet er delt inn i flere soner; lounge, felleskjøkken, stort rom med «caféfeeling» som i hverdagen deles av naboer, men som kan leies ut til festlige anledninger. Det vil også være to gjesterom om man får besøk langveisfra.

FutureBuilt:
Fyrstikkbakken 14 er FutureBuilts første kommersielle boligprosjekt i massivtre. Med et mål om 50% reduksjon i klimagassutslipp under konstruksjon og et nær nullenergibygg er det en ambisjon for utbygger å vise at det kan være enkelt og smart å leve miljøvennlig for fremtidens boligkjøper.

Massivtre – Fremtidens byggemateriale
Fyrstikkbakken 14 bygges i massivtre. Et materiale som både er elegant og solid, men like viktig; det er et av de mest miljøvennlige alternativene i dagens boligbygging. I tillegg gir materialet et veldig godt inneklima fordi det tar opp fuktighet når det er fuktig og tilfører fuktighet til leiligheten når det er tørt, for eksempel på vinterstid.

Fellesgjeld:
Utbygger vil, på vegne av det fremtidige sameiet og med sameiet som debitor, ta opp fellesgjeld på delemeterseksjonen. Total fellesgjeld er Kr. 11 130 000,- og vil fordeles likt mellom alle 163 seksjonseiere. Andel fellesgjeld blir dermed Kr. 68 282,- for denne leiligheten. Denne er fast. Avdragsperioden er på 20 år og den årlige rentesatsen er p.t. 3,8% (Opprinnelig rentesats i utbyggers salgsoppgave fra oktober 2020 var oppgitt til 2,10%). Månedlige kostnader per seksjon er Kr. 350,- ref. budsjett utarbeidet av Obos Eiendomsforvaltning.

Det presiseres at renten vil endre seg i samsvar med den generelle renteutviklingen og påvirke felleskostnadene tilsvarende, uavhengig av budsjettperiode. Rentene har vært historisk lave og det må påregnes at disse vil øke i løpet av lånets løpetid.

Dersom sameiet velger å overta parkeringsseksjon, vil det måtte etableres fellesgjeld tilsvarende kjøpesum for parkeringsseksjonen Kr. 13 650 000,- + ca. Kr. 67 342,- i tinglysingsomkostninger.

Andel fellesgjeld pr seksjon vil bli fordelt iht. sameiebrøken for seksjonen. Iht. budsjett for parkeringsseksjonen, vil potensielle leieinntekter kunne dekke renter, iht. nåværende rentesats, og avdrag for denne fellesgjelden og nettofelleskostnad bli uendret.

Fremdrift og ferdigstillelse

Det er estimert overtakelse fra Q4 2023.

Kjøpekontraktens punkt 5 oppgir en varslingsplikt på 2 måneder før overtakelsestidspunktet.

Byggeprosjektet følger fremdriftsplanen i forhold til overtagelsestidspunkt og har ikke på nåværende tidspunkt meldt om forsinkelser i forhold til overleveringsdatoer.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1´s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erhverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Benedicte Mørch Larsen

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
 
Provisjon: 1 % av total salgssum (merverdi + opprinnelig pris, inkludert eventuell fellesgjeld + eventuelle tilvalg).
 
Markedsføringspakke: Kr. 16 900
Oppgjørshonorar: Kr. 6 950
Inneståelse- og utleggshonorar: Kr. 1 950
Oppslag eiendomsregister: Kr. 700
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0034/23

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 27.03.2023

Tilbake til toppen