Flott 3-roms med god standard | Nymalt og slipt gulv 2023 | Balkong på 9m² | God takhøyde | Flott takterrasse

Lidenskap for nybygg

Flott 3-roms med god standard | Nymalt og slipt gulv 2023 | Balkong på 9m² | God takhøyde | Flott takterrasse

Dronning Eufemias gate 49, 0194 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 8 390 000,-
Total Prisantydning
kr 8 390 000,-
Omkostninger
kr 210 920,-
Totalpris inkl.omk
kr 8 600 920,-
Fellesutgifter/mnd
kr 2 659,-
P-ROM
64 m2
BRA
67 m2
Rom
3
Etasje
4
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2018
Energimerke
Gul C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Meld deg på visning via lenken Visningspåmelding eller kontakt meg på tlf. 92297951 eller e-post jens@roislandco.no for å avtale tidspunkt. Siste mulige visning vil være 30.05.23. Tidligste akseptfrist for bud må settes til 31.05.23 kl. 12:00.

Dette er en særdeles pen 3-roms som sto ferdigstilt juni 2018. Her kan du flytte rett inn og bo moderne i hverdagen, med bekvemmelige fordeler som heis i bygget og balkong. Leiligheten har gode lysforhold, funksjonelle rom og er levert med kvalitetsmaterialer. I tillegg til egen balkong kan boligblokken by på en felles, solrik takterrasse for beboerne med panorama over Barcode og fjorden.

Verdt å fremheve |
– Nymalt og slipt gulv i 2023
– Åpent for snarlig innflytting
– vendt balkong på 9 m²
– Høy standard
– Kjøkken fra Sigdal med integrerte hvitevarer
– 1-stavs eikeparkett
– God takhøyde på 2,7 m, der det ikke er nedsenket
– Heis
– Kjellerbod
– Felles takterrasse med praktfull utsikt og meget gode solforhold
– Sentral beliggenhet med nærhet til «alt»

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 207 Bnr. 460 Snr. 17

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 67 m²
Totalt primærrom: 64 m²

Primærrom:
4.etasje: Entré/gang, bad, 2 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Sekundærrom:
4. etasje: Innvendig bod tilknyttet entre

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod.

Sykkelparkering: 145 sykkelplasser i boder (én sykkel i hver privat bod), 23 sykkelplasser på terreng (16 stk i gårdsrom mot Operagaten og 7 stk i portalen til Eufemias Plass Vest), samt 78 sykkelplasser i det åpne garasjeanlegget.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra Tilstandsrapport utført av Tony Andre Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Gang |
Fra inngangsdøren møtes man av en praktisk og romslig gang som gir et godt førsteinntrykk av boligen. Det er en pen og lys 1-stavs eikeparkett på gulv, som er gjennomgående i leiligheten (unntatt våtrom). I tilknytning til gangen har du inngang til et omkledningsrom/innvendig bod på 3 m². Rommet tillater godt med lagringsplass og er et meget praktisk areal å ha i hverdagen.

Leiligheten har også en gang mellom soverom og badet, som inneholder skyvedørsgarderobe.

Stue og kjøkken |
Leilighetens stue er på ca. 28 m², med åpen kjøkkenløsning. Stuen kan innredes med en sofa og et stuebord med tilhørende stoler. Stuen preges av de høyreiste stuevinduene som slipper rikelig med lys inn til rommet. Sammen med den gode takhøyden på 2,7m gir dette en behagelig romopplevelse. Det er også verdt å fremheve den karakteristiske skyvedøren som tar deg inn til gang mot soverom og bad, noe som gir et kult særpreg til rommet. Videre fra stuen tar man seg via skyvedør ut til balkongen på 9 m². Balkongens størrelse gir flere muligheter for utemøblement. På gulvet er det et pent tredekke, som både ser stilrent ut og er behagelig å gå på. Balkongen er overbygget i sin helhet.

Leilighetens kjøkken har en tidsriktig fremtoning og er fra kvalitetsleverandøren Sigdal. Selve skapinnredningen er stilrent utført med slette fronter, med sokkel og foringer i samme farge. Det er grepsfrie fronter med push løsning på dører og tip-on på skuffer, med unntak av oppvaskmaskin og kjøleskap som har håndtak i rustfritt stål. Benkeplate og bakpanel med laminat skimmer (30mm). Kjøkkenkum er underlimt i benkeplaten som gir et pent uttrykk og enklere rengjøring. Integrerte hvitevarer (kjøleskap med frys, komfyr, platetopp og oppvaskmaskin) fra Siemens. Komfyrvakt er integrert i ventilasjonshetten og overvåker automatisk bruk av komfyren og temperaturendringer i omgivelsene. Det er i kjøkkenbenk montert automatisk stengeanordning ved lekkasje på kaldtvann til oppvaskmaskin.

Bad |
Leiligheten har et moderne og tiltalende bad på 5 m², hvor du starter dagene til innbydende omgivelser. Badet har store fliser (30×60 cm) på vegg og (30×30 cm) på gulv, som gir et eksklusivt preg. I dusjgulv er størrelsen 5×5 cm.
– Underskap med 2 grepsfrie skuffer.
– Speil over vask med integrert LED-belysning.
– Dusjvegger i glass som kan slås inn i hjørnet når dusjen ikke er i bruk.
– Veggmontert WC med softclose.
– Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
– Varmekabler i gulv og innfelt downlight i himling med dimmerfunksjon.
– Rør-i-rør system.

Soverom |
Leiligheten har totalt 2 soverom. Hovedsoverommet er på behagelige 10 m², og har god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Fra soverommet har man bekvemmeligheten med å kun ha noen få skritt til badet.

Soverom 2 er på 7,5 m² og har inngang rett fra stuen gjennom en smart og plassbesparende skyvedør. Rommet kan innredes med seng og garderobeskap. Soverommet passer utmerket enten som et dedikert barnerom eller et soverom for overnattingsgjester, eventuelt i kombinasjon med et hjemmekontor.

Parkering

Denne leiligheten har ikke garasjeplass. Det kan åpne seg muligheter i fremtiden for leie/kjøpe internt i sameie hvis det blir tilgjengelig.

Oppvarming

Leiligheten leveres med følgende varmekilder:

– Varmekabler på bad

Oppvarming av varmt tappevann er basert på fjernvarme.

Det er installert balansert ventilasjon med varmegjenvinning, som bidrar til et behagelig og godt inneklima.

BREEAM i bolig – forbedret kvalitet for boligkjøper:
– Lavere energikost
– Minimalt oppvarmingsbehov
– Sikret innendørs luftkvalitet
– Fravær av miljøgifter og farlig avgassing i innemiljøet
– Godt dagslys
– Kvalitetssikret akustikk
– Fravær av innebygd fukt

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Bebyggelse

Bygget inneholder totalt 145 boliger med boliginngang i byhagen, dette for å gi en felles tilhørighet og et rolig, privat inngangsparti. Utformingen av inngangspartiene og byhagen gjør det lett å orientere seg. Byhagen er av halvprivat karakter, med soner for lek og avslapning. Bygget er fundamentert til fjell med stålkjerne- og stålrørspeler. Bygningen er utført med bærekonstruksjon i betong og stål. Et gjennomgående prinsipp for fasadene, er at de består av et fasadeuttrykk som er brutt opp i to hovedelementer: En lys indre kjerne som er synlig i full høyde fra gården. Den lyse kjernen gir et inntrykk av å knytte bygget til bakken og gir en følelse av soliditet. Et mørkt bånd som folder seg rundt bygningskroppen og samler bygget, samtidig som det skaper en kontrast til den indre, lyse kjernen. Fasaden består av tre hovedkomponenter: granitt, marmor og bånd av aluminium/annet metall. Innvendige vegger av stålstendere kledd med gipsplater. Skillevegger mot naboleiligheter/felles gang består av betongvegger og lydvegger i stål/gips/mineralull. Betongvegger mot heis- og trappekjerne. Etasjedekker i betong. Netto romhøyde er i hovedsak 2,65 m som er 25 cm høyere enn normal standard. Nedsenket glatt gipshimling der det er installasjoner som må skjules. Nedsenket himlinger i oppholdssoner kan ha en høyde på min 2,2 m over gulv.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt denne salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2 og TG3. Alle kontrollpunkter har fått TG 1.

Interessenter må sette seg inn i vedlagt før bud inngis.

Selger har fylt ut egenerklæringsskjema i forbindelse med salget. Egenerklæringsskjemaet følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.02.2022. Ferdigattesten følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Ved utleie av boligen skal det straks gis skriftlig melding til styret og til sameiets forretningsfører iht. sameiets vedtekter.

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlig radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/207/460/17:
10.03.2014 – Dokumentnr: 196801 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:207 Bnr:460
Gjelder denne registerenheten med flere

10.03.2014 – Dokumentnr: 196801 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:207 Bnr:460
Gjelder denne registerenheten med flere

10.03.2014 – Dokumentnr: 196835 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:207 Bnr:460
Gjelder denne registerenheten med flere

10.03.2014 – Dokumentnr: 196835 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:207 Bnr:460
Gjelder denne registerenheten med flere

07.10.2015 – Dokumentnr: 924713 – Best. om adkomstrett
Allmenheten har rett til ferdsel gjennom felt G2
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:207 Bnr:460
Gjelder denne registerenheten med flere

19.04.2018 – Dokumentnr: 669057 – Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:207 Bnr:459
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:207 Bnr:483
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:123
Overført fra: Knr:0301 Gnr:207 Bnr:460
Gjelder denne registerenheten med flere

19.04.2018 – Dokumentnr: 669057 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:207 Bnr:483
Adkomstretten gjelder for samtlige brukere av gnr. 207 bnr. 483
Overført fra: Knr:0301 Gnr:207 Bnr:460
Gjelder denne registerenheten med flere

19.04.2018 – Dokumentnr: 669057 – Erklæring/avtale
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/anlegg/konstruksjoner
Overført fra: Knr:0301 Gnr:207 Bnr:460
Gjelder denne registerenheten med flere

04.05.2018 – Dokumentnr: 726766 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 17
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 66/10868

04.04.2019 – Dokumentnr: 398847 – Bruksrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:91
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Gjelder bruksrett til 7 plasser til sykkeparkering
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune

Beliggenhet

Eufemias Hage var det første boligkvartalet mellom Barcode og fjorden, i hjertet av Bjørvika. Kvartalet ligger mellom Dronning Eufemias gate, med yrende byliv og kollektivforbindelser til hele byen, og Operagata, som blir en lokalgate med mindre trafikk. Med kollektivt rett utenfor og Oslo Sentralstasjon et steinkast unna er det enkelt å reise, uansett hvor du skal. Og når du kommer hjem igjen, er fjorden, Havnepromenaden, Ekebergparken og sjøbadet på Sørenga en del av ditt nærmiljø. Mer sentralt kan du ikke bo.

Med pulserende Barcode og Dronning Eufemias gate på den ene siden og fjorden på den andre, gir Eufemias Hage deg valget mellom bypuls og hvilepuls. Her blir det enkelt å logge av og nyte livet, samtidig som du er midt i byen. Veien er kort, enten du vil søke ut med kajakk og sykkel, eller vil søke inn med bøker og kunst. I Bjørvika finner du alt mellom himmel og fjord.

Kaffe i byhagen, vennekveld på takterrassen, matopplevelser i Barcode, bading på Sørenga, vandring langs Havnepromenaden, tur til Ekebergparken, piknik i Middelalderparken, kulturopplevelser i Operaen, Deicmanske bibliotek og Munchmuseet – alt er bare minutter unna.

Det er verdt å nevne at Operagata blir en miljøgate. 500 meter fra Kongsbakken til Stasjonsallmenningen, opparbeidet med 5,5 meter bredt sykkelfelt. Her blir det opphøyd fortau i granitt og beplantninger og trær i klynger.

Store deler av havnepromenaden vil stå klar i løpet av 2020, og allerede til våren vil beboerne og andre besøkende kunne ta området i bruk. Samtidig kan man glede seg til åpningen av Munchmuseet, Deichmann og stjerne-restauranten Maemo.

Velkommen til Bjørvika, et sted stadig flere oppdager og blir glad i!

Adkomst

Adkomst fra Wismargata eller Rostockgata. Se nettbasert kart for nærmere beskrivelse av adkomst.

Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Røisland & Co ved annonsert visning.

Barnehage og Skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/ bydelsadministrasjonen.

Tomt

Fellesarealene er parkmessig opparbeidet med steinheller, bed, variert beplantning og gressplener. Felles takterrasse med god utsikt og opparbeidet med sittegrupper samt blomsterbed. Her er det blant annet urtehage med ulike urter, bær og grønnsaker, samt utekjøkken og grillsone.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig og forretning i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommens utgifter

Fellesutgifter er kr. 2.659,- per. måned og inkluderer:
Varmtvann (akonto), forsikring av bygget, normale drifts- og vedlikeholdskostnader, strøm i fellesarealer, kommunale avgifter, forretningsførsel og renovasjon.

Fordelt:
Felleskostnader: kr. 2 329,-
A konto vann: kr. 330,-

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Megler har fått opplyst at det er eiendomskatt på kr. 330 på eiendommen for 2022.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi for 2022 var kr. 1 597 187,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2022 bli kr. 6 069 309,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Formuesverdien skal utgjøre ca. 25% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 95% for sekundærbolig.

Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av kjøpesum og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld: Kr. 209 750,- (Forutsatt salgssum: Kr. 8 390 000,00)
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-
 
Totale omkostninger: Kr. 210 920,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: Kr. 8 600 920,-.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 7.400,-. Kjøper har også muligheten til å velge Boligkjøperforsikring PLUSS til kr. 10.200,- med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Se ytterligere informasjon om Boligkjøperforsikring vedlagt i salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler senest 2 virkedager før overtagelsen.

Om sameiet / Om borettslaget

Overdragelse og utleie av seksjon må meldes til styret og forretningsfører før registrering.

Annen viktig informasjon

Brannalarm |
Hele bygget har sprinkleranlegg, og anlegget dekker også alle rom i leilighetene. Hver leilighet er utstyrt med en branndetektor.

Om sameiet |
Leiligheten er en del av sameiet Eufemias Hage, som består av totalt 145 boligseksjoner og 4 næringsseksjoner.

Org. nummer: 821 215 382
Styremail: styret@eufemiashage.com
Hjemmeside: www.sameieteufemiashage.no
Facebook gruppe: Vi som bor i Eufemias Hage
Forretningsfører: Boalliansen Forvaltning AS
Vedtekter: Se hjemmeside.
Forsikring: IF Skadeforsikring, polisenr SP1794995.

Vi gjør oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning til å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse av megler.

Øvrig informasjon |
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler, tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra leveransebeskrivelse, kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Listen følger vedlagt i salgsoppgaven. Er noe uklart, konferer megler.

Overtagelse

Etter avtale. Mulighet for rask overtakelse.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende

Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring.
Selger har likevel fylt ut egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til å sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og ordinær Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.400,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- i honorar for ordinær Boligkjøperforsikring.

Eier

Teni Holding AS

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0041/23

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 24.05.2023

Tilbake til toppen