Flott gjennomgående 4-roms | 2 balkonger | Meget fin intern beliggenhet ut mot Vannspeilet

Lidenskap for nybygg

Flott gjennomgående 4-roms | 2 balkonger | Meget fin intern beliggenhet ut mot Vannspeilet

Rostockgata 70, 0194 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 10 190 000,-
Total Prisantydning
kr 10 190 000,-
Omkostninger
kr 255 920,-
Totalpris inkl.omk
kr 10 445 920,-
Fellesutgifter/mnd
kr 4 872,-
P-ROM
85 m2
BRA
85 m2
Rom
4
Etasje
3
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023
Energimerke
Lysegrønn C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Meld deg på visning via lenken Visningspåmelding eller kontakt meg på tlf. 92 29 79 51 eller e-post Jens@roislandco.no for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi meg beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Siste mulige visning vil være 28.05.2023. Tidligste akseptfrist for bud må settes til 29.05.2023 kl. 12:00.

Leiligheten er en moderne og gjennomgående 4-roms beliggende i 3. etasje med heisadkomst. Leiligheten har kontakt med vannet mot kanalen med beliggenhet over kajakkbryggen. Leiligheten inneholder entré med mulighet for garderobeløsning, åpen stue/-kjøkken løsning på hele 39,1 m², tre soverom, baderom og to balkonger vendt hhv. sør og nord.

Kvaliteter |
– Attraktiv beliggenhet ut mot kanalen og beliggende over kajakkbryggen
– 5 års garanti fra utbygger
– Balansert ventilasjon
– 1-stavs eikeparkett
– Gjennomgående
– Sportsbod på ca. 6 m²
– Kort vei til offentlig kommunikasjon
– BREEAM sertifisert
– Solavskjerming i stue
– To balkonger vend nord og sør på hhv. 7,5 m² og 7,5 m²
– Tilgang til takterrasse med utsikt og meget gode solforhold
– Alt er helt nytt, og ingen har bodd her før deg

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 234 Bnr. 93 Snr. 73

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 85 m²
Totalt primærrom: 85 m²
 
Primærrom:
3. Etasje: Entré, stue/kjøkken, tre soverom og baderom.
 
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6 m².
 
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra Tilstandsrapport datert 03.04.2023 utført av Tony Andre Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Tilvalg:
– Interiørkonsept 1: Calm med flispakke 2.
– Speil/speilskap med integrert lys.
– Oppgradert servant.
– Solavskjerming i stue og på soverom 3.

Entré |
Praktisk entré på ca. 5,5 m² med oppbevaringsmuligheter for oppheng av yttertøy og sko. På gulvet er det lagt et praktisk moderne 1-stavs parkett. Fra entré, tar du deg enkelt videre inn i leiligheten og den åpne stue/kjøkken løsningen.

Stuen |
Leiligheten er levert med en åpen stue/kjøkken løsning på hele ca. 39,1 m². I stuen har man god plass til spiseseksjon, mediemøblement, samt tilhørende møblement man måtte ønske seg. Den åpne kjøkkenløsningen sørger for en sosial sone. Fra stuen har man i tillegg adkomst til en av leilighetens balkonger. Stuen ligger vendt mot indre gård og mot sør. Det er levert solavskjerming i stue.

Kjøkken |
Det er valgt interiørkonsept Calm som kjøkken innredning. Kjøkkeninnredning levert av HTH av typen modell ES Base Mørk sand. Benkeplate av kompsitt og ett-greps kjøkkenkran fra Grohe Eurosmart. Det er levert underlimt servant. Følgende hvitevarer medfølger fra AEG: Stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin, kombiskap.

Baderom |
Det er levert innfelte downlights i himling med dimmer, dusjevegger i glass som kan slås inn mot hjørnet når dusjen ikke er i bruk. Termostatstyrt blandebatteri med dusjhode på veggmontert stang med egen håndholdt dusj, veggmontert WC, det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel (evt. kombimaskin).

Soverom |
Leiligheten er levert med tre soverom på hhv. ca. 8,2 m², 6,1 m² og 10 m². Hovedsoverommet er av meget god størrelse og har plass til dobbeltseng, garderobeløsning, nattbord, samt annet tilhørende møblement. Det andre soverommet fungerer godt som barnerom eller gjesterom og har plass til seng, samt garderobe. Her har du tilgang til leilighetens andre balkong. Soverom 3 fungerer fint som gjesterom eller kontor. Soverom 3 har solavskjerming.

Balkong |
Leiligheten er levert med to balkonger på hhv. 7,5 m² og 752. Balkongen i stuedelen vender mot indre gård og mot sør. Den andre balkongen har adkomst gjennom soverom 2 og vender mot nord.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til denne leiligheten. Leie av p-plass kan være mulig, men dette må man stå for selv etter et eventuelt kjøp.

Kjøreadkomst til kjellerarealer skjer fra Clemenskvartalets sydside.

Oppvarming

Vannbåren varme med viftekonvektorer i tak i leiligheten. Kostnader for forbruk faktureres basert på leilighetsareal BRA, eller på måling.

I hver bolig leveres det målere med mulighet for fjernavlesning for varmt tappevann og for oppvarming med konvektorer.

Vannbåren gulvvarme som komfortvarme på bad.

Energimerke

Utbygger vil utstede energiattest for den enkelte bolig. Boligens energibehov er dimensjonert iht. TEK17. Energimerkingen er beregnet til å ligge i minimum kategori C, dagens nivå. Det tas forbehold for at avvik fra dette vil forekomme, dette spesielt for boliger med mye vindusflate.

Bebyggelse

Konstruksjon: Bygget fundamenteres til fjell med peler. Bygningen utføres med bærekonstruksjon i betong og stål. Dekker i betong. Gulvoppbygging over betongdekket i noen leiligheter.

Fasade: Fra utsiden vil Clemenskvartalet se ut som flere ulike bygg, fargene og fasadematerialitet varierer og er inspirert av den historiske bebyggelsen i Gamlebyen i Oslo

Byggene er i nordvestre del av kvartalet tenkt utført med et solid uttrykk. Det nordligste bygget får en stram og rasjonell fasade med et tegluttrykk med en rødlig farge. Det benyttes ulike dybder for å skape relieff og skyggevirkning på fasaden. Det sørligste bygget i planlegges i et mørkere grålig tegluttrykk, med innslag av mønster og relieff i de vertikale feltene som understreker byggets vertikalitet. Hjørnebygget i nordvest tenkes utført i et materiale som gir et solid uttrykk med fargeinnslag, utført med en markant geometri som gir et spennende tredimensjonalt uttrykk med skyggespill på fasaden.

Balkonger/Terrasser/Uteplasser: Private balkonger og terrasser utføres som betongkonstruksjon med ubehandlet betongoverflate. På gulv vil det bli levert tremmegulv. Tak over balkonger og terrasser har himling i ubehandlet betong, eventuelt kombinert med trespiler eller andre materialer. Det kan bli synlige rustsikringer. Balkonger og terrasser er utvendige konstruksjon, og mindre ansamlinger av vann kan oppstå på overflaten etter regnvær og snøsmelting. Det må også påregnes noe drypp av regnvann fra overliggende balkong og rekkverk. Øverste balkong har ikke tak over.

Rekkverkene tilpasses uttrykket for det enkelte hus. Hovedsakelig har man to hovedtyper, spilerekkverk eller glassrekkverk.
Spilerekkverkets farge og uttrykk tilpasses vindusrammer og fasademateriale, det samme gjelder topp og bæring av rekkverk i balkongene med glassfronter.

Det nordlige bygget har spiler, mens de to andre byggene i hovedsak vil ha glassrekkverk, med noe innslag av spiler.

Enkelte leiligheter har helt eller delvis innglassede balkonger. Dette gjelder i hovedsak leiligheter mot syd og øst. Omfang og endelig utførelse avklares i detaljprosjektering.

Heiser: Det er heis fra kjeller og opp til takterrasse i 9. etasje fra både oppgang 1 og 2.

Overflater og kledning: Gulv leveres med én-stavs eikeparkett i bredde ca. 180mm. Overflatebehandlet fra fabrikk, kvister i parkett forekommer. Parkett leveres behandlet med en matt lakk.

Porttelefon og adgangstelefon: Porttelefon:
Det installeres komplett anlegg med felles tablå ved hovedinngang. Videocalling og mulighet for fjernåpning av hovedinngangsdør. Utenfor hver leilighet vil det i tillegg være en ringeknapp til leiligheten. Forskjellig signal fra ringeknapp ved dør og utvendig tablå.

Låssystem:
Det installeres et digitalt adgangssystem som gjør det mulig for boligeierne å gi tilgang til sin bolig for ulike servicefunksjoner, f.eks. renhold og varelevering direkte til boligen. Type system vil bli avklart i detaljprosjekteringen.

Bygget er oppført i 2023 og følgende konstruksjon: Bygget er fundamentert til fjell med peler. Bygningen er utført med bærekonstruksjon i betong og stål. Dekker i betong. Gulvoppbygging over betongdekket i noen leiligheter. Fasade: Fra utsiden ser Clemenskvartalet ut som flere ulike bygg, fargene og fasadematerialitet varierer og er inspirert av den historiske bebyggelsen i Gamlebyen i Oslo.

Boligene har Europas fremste miljøsertifisering BREEAM. Miljøsertifiseringen BREEAM sikrer et trygt og godt innemiljø.
Når du skal kjøpe ny bolig er det mange ting du må ta hensyn til. Om boligen er miljøvennlig er kanskje ikke det de fleste av oss har lengst fremme i bevisstheten. Heldigvis er det enkelt å forholde seg til når bygget og leiligheten er miljøsertifisert (BREEAM). Her er det gjort alt for at din bolig skal ha et trygt og godt innemiljø for deg og dine, samt være energieffektiv, ressurseffektiv, klimavennlig og uten helse- og miljøskadelige stoffer.

Clemenskvartalet har vunnet miljøpris for andre gang. Vedal prosjekt og Clemenskvartalet i Bjørvika vant Plast-cup for andre gang på rad. Konkurransen arrangeres av Plastretur og Norsk Gjenvinning, og vinneren er den som er best på håndtering av plastemballasje på byggeplasser i Norge.

Siden prosjektstart i april 2021 har Vedal blant annet fraktet bort totalt 15 tonn plast, som har gått til materialgjenvinning.

Det er ikke utført en tilstandsrapport, men det er gjennomført en arealoppmåling med takstmann Tony Andre Andersen. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Selger har fått utarbeidet en arealoppmåling for eiendommen som følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Selger har fylt ut egenerklæringsskjema i forbindelse med salget. Egenerklæringsskjemaet følger vedlagt denne salgsoppgaven. Selger har ikke bebodd leiligheten og har ingen eller liten kjennskap til leiligheten.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.02.2023.

Følgende gjenstår for å få ferdigattest:
– Beplantning i løpet av mai
– Midlertidig rekkverk i trapp 12 byttes i uke 10
– Avkast ventilasjon er midlertidig. Ferdigstilles ved senere midlertidig brukstillatelse for annen del av tiltaket.

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av ferdigstillelse av ett bygg før ferdigattest foreligger.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt, jf. esl. § 24 siste ledd. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan endres av årsmøtet med to tredjedels flertall, til mellom 60 og 120 døgn. Det er ikke tillatt å leie ut den enkelte boligseksjon til tredjepart som driver korttidsutleie av boliger som ledd i næringsvirksomhet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/234/93/73:
07.10.2015 – Dokumentnr: 924904 – Best. om adkomstrett
Allmenheten har rett til ferdsel og opphold på felt T4
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:93
Gjelder denne registerenheten med flere

30.03.2020 – Dokumentnr: 2281124 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:93
Gjelder denne registerenheten med flere
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2021/325881-1/200

27.04.2022 – Dokumentnr: 446401 – Bestemmelse om nettstasjon
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:93
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 193553 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:151
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Adkomstrett til fots
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:93
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 193553 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:151
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Gjelder teknisk rom
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:93
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 193553 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:151
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:152
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Gjelder teknisk rom
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:93
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 193553 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:134
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:151
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:152
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Gjelder trafostasjon
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:93
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 193553 – Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om vedlikehold
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:93
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 193553 – Bestemmelse om vann/kloakk
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:151
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om grøfter/kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:93
Gjelder denne registerenheten med flere

06.03.2023 – Dokumentnr: 242302 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:151
Bestemmelse om tørrkjøler
Bestemmelse om adkomstrett for vedlikehold av tørrkjøler
Gjelder denne registerenheten med flere

06.03.2023 – Dokumentnr: 242334 – Bestemmelse om trafostasjon/-kiosk
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:134
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:151
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:152
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Gjelder denne registerenheten med flere

06.03.2023 – Dokumentnr: 242417 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:93 Snr:1-:274
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:151
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:152
Bestemmelse om sambruksarealer
Bestemmelse om adkomstrett
Gjelder denne registerenheten med flere

10.03.2023 – Dokumentnr: 262893 – Bestemmelse om båtplass/bryggeplass
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere

24.02.2023 – Dokumentnr: 205362 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 73
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 84/20158

06.03.2023 – Dokumentnr: 242417 – Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:93 Snr:1-274
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:151
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:152
Bestemmelse om sambruksarealer
Bestemmelse om adkomstrett
Gjelder denne registerenheten med flere

06.03.2023 – Dokumentnr: 242490 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:152
Gjelder også fremtidige fradelte parseller fra gnr. 234 bnr 134, 60 og 119
Bestemmelse om vedlikehold

Beliggenhet

Bjørvika er et unikt nabolag og Clemenskvartalet får en helt spesiell plass i Bjørvika med kort vei til alt Oslos nye sentrum har å by på.

Beliggenheten kombinerer nærhet til fjorden og ulike grøntområder, med nærhet til byen, kollektivtrafikk og et urbant nabolag. Langs byggets vestfasade går Rostockgata som tilrettelegges for syklister og gående. På siden mot øst blir det utsikt mot Middelalderparken og Ekebergåsen. I nord får man fjordglimt fra Bispekilen, og i retning syd ligger den grønne Losæterallmenningen og Sørenga sjøbad. Her kan du bo midt mellom sjøen, byen, parker og kanaler i et fargerikt kvartalsbygg.

I kvartalets førsteetasje planlegges det servering, butikker og servicetilbud for beboerne og besøkende. Her kommer det også en spennende matbutikk (Norges råeste Meny butikk på 1700 m²) og vinmonopol.

Når Rostockgata blir ferdig kan du sykle eller gå trygt gjennom Operagata fra Stasjonsallmenningen og hele veien til Sørenga. Rostockgata blir en bred gate, spesielt tilrettelagt for gående og syklende, og vil gå langs vestsiden av Clemenskvartalet. For deg betyr det at det første som møter deg når du går ut om morgenen er en grønn strøksgate.

Stadig flere boligkjøpere blir oppmerksomme på det unike nabolaget som tar form i hjertet av Oslo. Grønne byrom og allmenninger åpnes opp, og folk strømmer til. Her har du allerede et levende nabolag i Oslos pulserende sentrum, og det kommer enda mer. Det er blant annet planlagt en stor barne- og ungdomsskole med stor flerbrukshall.

I Bjørvika kan du bade langs havnepromenaden eller på Sørenga Sjøbad og oppleve det beste innen restauranter, barer, kafeer og andre opplevelser. Her kan du være bonde for en dag, padle kajakk etter jobb, bo i miljøsertifiserte bygg og gå i steinruiner fra 1100-tallet. Her er det et mangfold du ikke finner noe annet sted, og det gjør Bjørvika unikt.

Kunst og kultur står sterkt i Bjørvika og dette er noe av hva du kan oppleve i nabolaget: Munchmuseet, Deichman, Future Library kunstprosjekt på Deichman, Kunstbenkene til Jeppe Hein, Operaen, Kunsthall Oslo og mye mer.

Som følge av Bjørvikas sentrale beliggenhet rett ved Oslo S, kan man trygt si at området er Oslos mest tilgjengelige nabolag. Du kan enkelt reise hit med kollektivtrafikk – alt for å gjøre det enkelt og behagelig å ferdes uten bil. Ikke minst er store deler av Bjørvika hovedsakelig tilrettelagt for syklister og gående, via gågater og allmenninger.

En ny skole i Bjørvika skal stå ferdig i 2026. Oslo bystyre har vedtatt reguleringsplanen og gitt klarsignal for skolen. Bjørvika skole skal ligge innerst på Sørengautstikkeren og får 840 elever på barne- og ungdomstrinnet og flerbrukshall.

Adkomst

Adkomst via Rostockgata. Se kart for ytterligere beskrivelse av adkomst til eiendommen.

Det vil bli skiltet med Røisland & Co visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehage og Skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/ bydelsadministrasjonen.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig, forretninger, offentlig eller privat tjenesteyting, kontor, bevertning og energianlegg i henhold til reguleringsplan. Reguleringsbestemmelser og reguleringskart ligger som vedlegg til denne salgsoppgaven.

Syd for Clemenskvartalet kommer Mariakvartalet: https://osu.no/prosjekter/mariakvartalet
Vest for Clemenskvartalet kommer Vannkunsten Syd: https://osu.no/prosjekter/vannkunsten-syd

Interessenter kan gjøre seg kjent på https://osu.no/ som inneholder god informasjon rundt prosjektene som vil foregå rundt Clemenskvartalet.

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr. 4.872,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold.

Fellesutgifter er fordelt slik:
– Felleskostnader: kr. 3.612,-
– A-konto varme og varmtvann: kr. 1.260,-

Tv-pakke og fibernett kommer i tillegg, kjøper bestiller selv bredbåndskapasitet og TV pakke etter ønske og behov fra leverandør utpekt av utbygger.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Nåværende eier har ikke bebodd leiligheten og har dermed ingen kjennskap til nøyaktig kostnad.

Eiendomsskatt er ikke beregnet for leiligheten da den nylig ble ferdigstilt.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2023 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi per tid.

Formuesverdi for sekundærbolig:
Inntektsåret 2023: 100 prosent av boligens verdi
Inntektsåret 2022: 95 prosent av boligens verdi

Formuesverdien for primærboliger er 25 prosent av boligens verdi.

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av kjøpesum og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld: Kr. 254 750,- (Forutsatt salgssum: Kr. 10 190 000,-)
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-
 
Totale omkostninger: Kr. 255 920,-
 
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: Kr. 10 445 920,-.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 7.400,-. Kjøper har også muligheten til å velge Boligkjøperforsikring PLUSS til kr. 10.200,- med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Se ytterligere informasjon om Boligkjøperforsikring vedlagt i salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler senest 2 virkedager før overtagelsen.

Om sameiet / Om borettslaget

Om sameiet |
Leiligheten er en del av Clemenskvartalet Eierseksjonssameiet som består av 267 boligseksjoner og 7 næringsseksjoner. Sameiet har til formål å ivareta seksjonseiernes felles interesser og administrasjonen av eiendommen, gnr. 234 bnr. 93 i Oslo kommune, med fellesanlegg av enhver art.

Org. nummer: 931 070 878
Forretningsfører: USBL
Styreleder: Cathrine Karlsen

Annen viktig informasjon

Fordeler og kvaliteter i Clemenskvartalet |
Beboerne vil få tilgang til en rekke ulike servicefunksjoner:

Kajakkdeling: Beboere kan låne kajakker fra sameiet, og i Bispekilen på nord-siden av bygget kommer en egen kajakkbrygge.
Gjesteleiligheter: Det blir bygget to gjesteleiligheter som utformes som hotellrom, med bad, soverom og et lite kjøkken.
Hobbyrom: Om du en dag trenger å skru på en sykkel eller smøre ski, har du alltid tilgang til et velutstyrt hobbyrom.
Butikker og servering: På gateplan kommer serveringssteder, butikker og servicetilbud. I Clemenskvartalets kjelleretasje kommer blant annet Vinmonopolet og en stor og flott Meny-butikk.
Uteplasser: Bygget får en stor, grønn byhage, og frodige takhager med flott utsikt.

Næringsseksjoner |
I Clemenskvartalet kommer blant annet følgende:
– Flaggskipsbutikk til Meny
– Vinmonopolet
– Apotek
– Åpent bakeri
– Lofthus pizza
– Treningssenter

Løsøre |
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Listen følger vedlagt i salgsoppgaven. Er noe uklart, konferer megler.

Øvrig informasjon |
Vi gjør oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning til å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler, tilstandsrapport samt opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Leiligheten er malt i farge Sheer Grey fra Jotun, en lys og lun gråtone. Det er valgt Calm som kjøkken innredning og Interiøkonsept Calm på baderom med tilvalg flispakke 2 (Se vedlagt innredningsvalg for mer informasjon). Det er lagt 1-stavs parkett av typen Oak Sand Grey Markant i alle rom, med unntak av baderom. Balansert ventilasjon. Se leveransebeskrivelse og tilvalgsdokumenter vedlagt i prospektet, eller konferer med megler for mer informasjon.

Tilvalg:
– Interiørkonsept 1: Calm med flispakke 2.
– Speil/speilskap med integrert lys.
– Oppgradert servant.
– Solavskjerming i stue og på soverom 3.

Kabel-tv/bredbånd/telefoni: Det er lagt opp til uttak for bredbånd samt uttak for kabel-tv i stue. Selger vil på vegne av sameiet tegne avtale med varighet inntil 3 år.

Generelt |
Selger/utbygger i samarbeid med med arkitekt og rådgivere, foretatt en grundig prosess for å finne en stil for innvendige fellesarealer som harmoniserer med bygget, og den særegne beliggenheten.

Takterrasser |
Et av de viktigste konseptene for prosjektet er takterrrassene. Det ligger nedsenkede takterrasser på sjette og syvende etasje langs alle gateløp i kvartalet. Dette gir utsyn på kryss og tvers av kvartalet, og ut til omkringliggende områder. Disse gir god kontakt mot nærliggende områder, som vannrommet i kvartalet foran med gløtt mot fjorden, vannspeilet mot øst og Bispekilen i nord. Det planlegges også felles takterrasse over plan 8.

Gjesteleiligheter |
I Clemenskvartalet er det bli bygget 2 gjesteleiligheter i oppgang 4 som disponeres og organiseres av sameiet.

Kajakk |
Når du bor i Clemenskvartalet er du tett på fjorden. Det blir levert kajakkstativ med 9 kajakker som disponerer og organiseres av sameiet. Kajakkene er plassert i byhagen med enkel adkomst for sjøsetting i Bispekilen (kajakktraller og padleårer plasseres i hobbyrommet)

Felles hobbyrom |
I kjeller/mesaninetasjen er det lagt til rette for et hobbyrom for sameiet. Hobbyrommet vil innby til aktiv bruk og bl.a. være utstyrt med verktøyvegg, smørestativ for ski, oppbevaringsplass for kajakktraller og padleårer og sykkelstativ for mekking av sykkel. I K1 mot nordøst kan man vaske sykkel før mekking i hobbyrommet.
Deler av arealet vil ha lavere takhøyde pga tekniske føringer.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Mulighet for rask overtakelse.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende

Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser om tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring. Selger har likevel fylt ut egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til å sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og ordinær Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.400,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- i honorar for ordinær Boligkjøperforsikring.

Eier

Tore-Anstein Dobloug

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
 
Provisjon: Fastpris 50.000,-
Tilretteleggingsgebyr: kr.10.000
Visninger: kr. 2.500 pr. stk. 
Markedsføringspakke: kr. 16.900
Oppslag eiendomsregister: kr. 700
Oppgjørshonorar: kr. 6.950
Inneståelse- og utleggshonorar: kr. 1.950
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Ansvarlig megler |
Anne Horn-Hanssen

Saksbehandler 1 |
Jens Bacher
Eiendomsmeglerfullmektig

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0045/23

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 02.06.2023

Tilbake til toppen