3-roms selveier i byggets øverste etasje | Balkong vendt mot innvendig gårdsrom | Mulighet for rask overtakelse

Lidenskap for nybygg

3-roms selveier i byggets øverste etasje | Balkong vendt mot innvendig gårdsrom | Mulighet for rask overtakelse

Malerhaugveien 27, 0661 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 6 190 000,-
Total Prisantydning
kr 6 450 000,-
Omkostninger
kr 155 920,-
Totalpris inkl.omk
kr 6 605 920,-
Fellesutgifter/mnd
kr 3 404,-
P-ROM
65 m2
BRA
65 m2
Rom
3
Etasje
5
Eierform
Eierseksjon
Byggeår
2023
Energimerke
Lysegrønn C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Meld deg på visning via lenken Visningspåmelding eller kontakt meg på tlf. eller e-post for å avtale tidspunkt. Siste mulige visning vil være 08.05.23 tidligste akseptfrist for bud må settes til 09.05.23 kl. 12:00.

Leiligheten ligger fint til i byggets øverste og 5. etasje, og inneholder entré, baderom, 2 soverom, åpen stue/-kjøkkenløsning og balkong. Praktisk entré med plass til garderobeløsning for oppheng av yttertøy og sko, i tilknytning til entréen finner du leilighetens baderom. Soverommene er av god størrelse, oppholdsrom og kjøkken kan enkelt innredes med nødvendig møblement. Fra stuen har man adkomst til leilighetens balkong.

Kvaliteter |
– 5 års garanti fra utbygger
– Mulighet for rask overtakelse
– Balansert ventilasjon
– Vannbåren varme fra fjernvarme
– Sportsbod
– Kort vei til offentlig kommunikasjon
– Balkong på 5 m²
– Alt er helt nytt, og ingen har bodd her før deg

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 130 Bnr. 79 Snr. 193

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 65 m²
Totalt primærrom: 65 m²

Primærrom:
5.etasje: Entré, bad, stue/kjøkken og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en sportsbod i tilknytning til fellesarealer.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger. Arealene er oppgitt i BTA bolig, bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. BTA bolig er målt med yttervegg og til midt i vegg mot nabo og gang. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn det oppgitte areal.

Standard |
Kjøper 1 har ikke gjort noe tilvalg selv. Utenom dette er det valgt standard leveranse. Konferer med megler eller se salgsoppgave/leveransebeskrivelse for mer informasjon.

– Balansert ventilasjon.
– Vannbåren gulvvarme (ikke soverom).

Entré |
Praktisk entré på ca. 6,7 m² med mulighet for garderobeløsning for oppheng av yttertøy og sko. På gulvet er det lagt 13-14 mm hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett som standard, noe som er gjennomgående for hele leiligheten med unntak av baderom.

Stuen |
Stor stue med plass til sofamøblement og mediemøbel. Stuen og kjøkkenet er i en åpen løsning slik at man får plass til spisebord, samt tilhørende møblement. Stue og kjøkken er på totalt ca. 25 m². Fra stuen har du adkomst til leilighetens balkong.

Kjøkken |
HTH, Sigdal eller tilsvarende. Det er levert et moderne kjøkkeninnredning med hvitlakkerte glatte mdf fronter med stålhåndtak. Det er levert demping på dører og skuffer. Laminat benkeplate i farge surface 597 (mørk grå) med nedfelt stålvask med 1 kum og ettgreps blandebatteri. Kjøkkeninnredningen er levert med hvitevarepakke med kjøl/frys, oppvaskmaskin, integrert stekeovn og platetopp. Det er 25 ampers strømuttak for induksjonstopp. Ventilatorhette av type volumhette.

Baderom |
Grå keramiske fliser på gulv 30×30 cm, i dusjsone 5×5 cm. Selger (Utbygger) forbeholder seg retten til å velge endelig farge og format. Hvite keramiske fliser på vegg bad. Format 10 cm x 30 cm, liggende. Selger (Utbygger) forbeholder seg retten til å velge endelig farge og format. Det garanteres ikke at fuger mellom gulv og vegg vil sammenfalle. Veggmontert toalett med skjult sisterne. Dusjarmatur montert på vegg. Det leveres dusjhjørne/dusjvegger i klart glass med profiler med forkrommet eller matt utseende.

Ett-greps blandebatteri på alle vasker. Nedfelt servant med servantskap. Innfelt eller utenpåliggende speilover servant, med lys over. Det er avsatt plass for vaskemaskin og tørketrommel med ferdig opplegg for vann og avløpstilkobling. Det må benyttes kondenstørketrommel. Dimbar downlightbe lysning i tak. Alt sanitærutstyr blir levert i hvit utførelse. Der hvor det er hensiktsmessig forbeholder selger (utbygger) seg retten til mindre korreksjoner på badets mål i forbindelse med å standardisere antall typer baderomskabiner. Dette vil dog ikke gå på bekostning av funksjonalitet eller total størrelse på leiligheten. Samleskap for vannrør plasseres på vegg og/eller i himling. Samleskap for varmerør til gulvvarme plasseres enten på vegg på bad eller på vegg i annet rom. Dette vil avhenge av planløsning og detaljprosjektering.

Soverom |
Leiligheten er levert med 2 soverom på hhv. ca. 11 m² og 14,5 m². Soverommene er av god størrelse og har plass til dobbeltseng, garderobeløsninger, nattbord, samt tilhørende møblement. Soverommene ligger praktisk til på hver sin side av stuen.

Balkong |
Fra stuen har man tilgang til østvendt balkong på ca. 5 m². Balkongen vender inn mot hyggelig gårdsrom.  

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod.
 
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra arealrapport datert 22.04.2023 utført av Tony Andre Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Det kan være mulighet for kjøp av parkeringsplass i sameiet etter å ha pratet med en annen selger som ikke har fått solgt sin. Konferer med megler for mer informasjon.

Oppvarming

Vannbåren varme fra fjernvarme. Det legges vannbåren gulvvarme i gang, stue, kjøkken og baderom. Det leveres ikke varme i soverom. Ved store vindusflater kan det oppleves en kaldrasfølelse, med mindre man plasserer en løs varmekilde på gulvet under vindu. I badegulv leveres det vannbåren gulvvarme med termostat. Varme fra sentralt anlegg. Forbruket blir ikke målt per leilighet, men fordelt ut i fra en brøk fastsatt av sameiet. Det leveres samleskap for vann og varmerør i leilighet. Plasseres i vegg/tak på bad eller annet sted i leiligheten

Energimerke

Utbygger vil utstede energiattest for den enkelte bolig. Boligens energibehov er dimensjonert iht. TEK17. Energimerkingen er beregnet til å ligge i minimum kategori C, dagens nivå. Det tas forbehold for at avvik fra dette vil forekomme, dette spesielt for boliger med mye vindusflate.

Bebyggelse

Bygningen utføres med bærekonstruksjon i prefabrikkert og plasstøpt betong. Generelt er det plasstøpte betongkonstruksjoner mot grunn, mens alle betongvegger inne i kjeller, samt over bakken er prefabrikkerte. Utbygger står dog fritt til å utforme bærende vegger i stål, plasstøpt eller prefabrikkert betong etter hva han finner formålstjenlig. Fasadeveggene utføres i bindingsverk, isolert med mineralull. Utvendige fasader er planlagt med tegl, trepanel og/eller plater.

Balkongflater leveres i ubehandlet betong. Disse er som en utvendig konstruksjon å anse og mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå på gulvflaten og i evt. renner etter regnvær. Det vil forekomme drypp fra overliggende balkong. Innvendige vegger er i hovedsak av stålstendere som kles med gipsplater. Enkelte vegger med overflate i betong, som for eksempel mot trappesjakter og mellom leiligheter, ifm. bærende vegger/bæresystemet. Takkonstruksjon bygges i betong. Utvendig tak er flatt med innvendig nedløp.

Bygningen er iht. arealoppmåling oppført i 2032. Det er ikke utført en tilstandsrapport, men det er gjennomført en arealoppmåling med takstmann Tony Andre Andersen. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Selger har fått utarbeidet en arealoppmåling for eiendommen som følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Selger har fylt ut egenerklæringsskjema i forbindelse med salget. Egenerklæringsskjemaet følger vedlagt denne salgsoppgaven. Selger har ikke bebodd leiligheten og har derfor lite eller ingen kjennskap til boligen.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 17.02.2023.

Gjenstående arbeid:
– Sluttregulering av luftmengder i bygg S08 til S11. Ferdigstilles innen 20.02.2023.
– Utomhusarbeider – Beplantning. Ferdigstilles innen 01.06.2023.

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av ferdigstillelse av ett bygg før ferdigattest foreligger.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Ved utleie av boligen skal det straks gis skriftlig melding til styret og til sameiets forretningsfører iht. sameiets vedtekter.
Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlig radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/130/79:
26.06.1957 – Dokumentnr: 7355 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

08.07.1957 – Dokumentnr: 8031 – Erklæring/avtale
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

17.12.1957 – Dokumentnr: 15678 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Gjelder denne registerenheten med flere

26.04.1958 – Dokumentnr: 4569 – Bestemmelse om vannledn.
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:102
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

04.09.1958 – Dokumentnr: 10018 – Bestemmelse om vannledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

05.12.1958 – Dokumentnr: 14570 – Bestemmelse om gjerde
Gjelder denne registerenheten med flere

01.03.1960 – Dokumentnr: 2507 – Bestemmelse om bebyggelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

17.08.1960 – Dokumentnr: 9760 – Bestemmelse om vannledn.
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:105
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

09.12.1965 – Dokumentnr: 17520 – Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:93
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

09.01.1967 – Dokumentnr: 990192 – Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

07.11.1973 – Dokumentnr: 21159 – Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om tilfluktsrom

10.08.1977 – Dokumentnr: 17191 – Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:80
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

29.11.1977 – Dokumentnr: 27128 – Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

29.10.2018 – Dokumentnr: 1470394 – Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Rettighetshaver allmennheten

01.02.2021 – Dokumentnr: 126428 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Noroppgjør AS
Org.nr: 986 956 204
Elektronisk innsendt
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2021/199584-1/200
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2021/1247544-1/200

09.12.2022 – Dokumentnr: 1403961 – Bestemmelse om nettstasjon
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler

10.03.1953 – Dokumentnr: 3088 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:130 Bnr:2

20.04.1967 – Dokumentnr: 990193 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR 130 BNR 137

Beliggenhet

Malerhaugveien er en stille gate midt mellom Ensjø og Helsfyr. Bare ti minutter fra Oslo sentrum finner du Ensjøbyen – en helt ny bydel under utvikling. Her bor du nærme byen, men med det grønne i nærheten. Det blir mer lys, luft og grønne lunger enn i sentrumsgatene, uten at du mister det urbane. Energivennlige bygninger, frodige parker, sykkel- og gangveier og et godt kollektivtilbud bidrar til å skape en miljøvennlig bydel. Ensjø er en bydel i vekst og et prioritert satsningsområde for Olso Kommune.

Adkomst

Fra Malerhaugveien. Det vil bli satt opp visningsskilt ved visningstidspunkt.

Barnehage og Skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/ bydelsadministrasjonen.

Tomt

Tomteareal vil være på ca. 12.118 kvm. Da eiendommen skal bygges ut i flere byggetrinn, kan eiendommen måtte reseksjoneres ved ferdigstillelse av nye bygninger. Alle seksjonseiere er forpliktet til å samtykke til eventuell reseksjonering, samt medvirke for å få gjennomført prosjektet som forutsatt. Det tas forbehold om endring i ovennevnte plan om oppdeling og organisering av byggene og garasjen dersom kommunen ønsker det annerledes, eller dersom dette av andre grunner fremstår som hensiktsmessig. Det vil derfor på et senere tidspunkt avklares om det blir ett sameie pr. bygg eller ett felles sameie for begge byggene. Kjøper aksepterer at utomhusarealet først ferdigstilles samtidig med siste byggetrinn. Selger forplikter seg til å gjøre ferdig alt byggearbeid så snart som mulig etter at bebyggelsen/feltet er ferdig utbygget. Avhengig av årstiden kan ferdigstillelse av utomhusarealene bli utført etter overtakelse av leilighetene. I så fall vil kjøper ha rett til å holde tilbake en forholdsmessig andel av kjøpesummen for uferdig utomhusareal pr. overtakelsen. Fellesarealene overtas formelt når man overtar boligen. Styret vil ha fullmakt til å gå ferdigbefaring av fellesarealene samt fullmakt til å frigi eventuelt tilbakeholdt beløp som tjener som sikkerhet for uferdig arbeid på fellesareal.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig, forretning i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommens utgifter

De estimerte felleskostnadene for denne leiligheten er kr 3.404,-. pr. mnd. fordeles slik:

– Felleskostanader: 2.155,-
– Varmt vann og gulvvarme: 910,-
– TV/Bredbånd: 339

USBL har pr. 20.04.23 ikke ferdigstilt fullstendige oversikt over felleskostnadene. Man tar forbehold om endringer i felleskostnader etter 1.mail 2023. Konferer med megler dersom du ønsker mer informasjon.

Månedlige felleskostnader er gjennomsnittlig stipulert til ca. kr. 28,- pr. kvm. BRA som inkluderer bygningsforsikring, vedlikehold og drift av felles anlegg, trappevask/renhold, forretningsførsel, strøm i fellesarealer m.m. Dette vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi.Forbruk av varmt tappevann og gulvvarme avregnes etter areal pr. leilighet og kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader. De er stipulert til ca. kr. 14,- pr. kvm. Strøm betales iht. eget forbruk. TV/Internett kommer også i tillegg til felleskostnadene.

Felleskostnadene vil normaltsett justeres en til to ganger årlig etter ferdigstillelse i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Selger har ikke bebodd leiligheten og har der med ingen kjennskap til strøm.

Eiendomsskatt er ikke beregnet for leiligheten da den nylig ble ferdigstilt.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2023 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi per tid.

Formuesverdi for sekundærbolig:
Inntektsåret 2023: 100 prosent av boligens verdi
Inntektsåret 2022: 95 prosent av boligens verdi

Formuesverdien for primærboliger er 25 prosent av boligens verdi.

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av kjøpesum og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld: Kr. 154.750,- (Forutsatt salgssum: Kr. 6 150 000,-)
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-
 
Totale omkostninger: Kr. 155.920,-
 
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: Kr. 6.345.920,-.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 7.400,-. Kjøper har også muligheten til å velge Boligkjøperforsikring PLUSS til kr. 10.200,- med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Se ytterligere informasjon om Boligkjøperforsikring vedlagt i salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler senest 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Forretningsfører er USBL

Overtagelse

Etter avtale med selger. Mulighet for rask overtakelse.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende

Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring.

Selger har likevel fylt ut egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til å sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og ordinær Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.400,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- i honorar for ordinær Boligkjøperforsikring.

Eier

Jan Ulrik Rognås

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Fastpris: 50.000
Tilretteleggingsgebyr: kr.10.000,-
Markedsføringspakke 1: kr. 16.900,-
Visninger pr. stk.: Kr. 2.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 6.950,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Meglere:
Eiendomsmeglerfullmektig:
Jens Bacher
Telefon: 922 97 951
E-post: jens@roislandco.no

Ansvarlig megler:
Anne Horn-Hanssen
Eiendomsmegler MNEF/Fagansvarlig

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0046/23

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 09.05.2023

Tilbake til toppen