Lys og gjennomgående 2-roms | Lav dok. avgift | Nytt og stilrent | Felles takterrasse | Overtakelse 15.06.23

Lidenskap for nybygg

Lys og gjennomgående 2-roms | Lav dok. avgift | Nytt og stilrent | Felles takterrasse | Overtakelse 15.06.23

Langengen 3, 0661 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 1 362 997,-
Total Prisantydning
kr 7 577 003,-
Totalpris inkl.omk
kr 7 594 643,-
Fellesutgifter/mnd
kr 2 815,-
P-ROM
42.5 m2
BRA
42.5 m2
Rom
2
Etasje
1
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023
Energimerke
Grønn C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Kontakt megler på tlf. 92 29 79 51 for å avtale simulatorvisning over teams eller på kontoret (Dronning Eufemias gate 16).

Dette er et videresalg vedrørende leilighet B0103. Leiligheten ligger i 1. etasje i oppgang B og inneholder entré, stue og kjøkken i en åpen løsning, soverom og baderom. Adskilt entré med plass til garderobeløsning er en praktisk løsning, fra entré er det videre adkomst til oppholdsrom og baderom. Det blir et lekkert, flislagt baderom med blant annet opplegg for vaskesøyle. Stue og kjøkken i en åpen løsning gir et sosialt oppholdsrom, likevel er det gode soner.

Enkle innredningsmuligheter med plass til både spise- og sofagruppe. Fra stue er det utgang til balkong på m². Soverom med plass til dobbeltseng og garderobeløsning.

Verdt å fremheve |
– Alt er helt nytt og ingen har bodd her før deg
– Lav dokumentavgift. Kun kr. 16.470,-
– 5 års garanti fra utbygger
– Lave felleskostnader
– Høy standard og arealeffektiv planløsning.
– Fellestakterrasse og flotte uteområder
– 350 meter til Ensjø T-banestasjon
– Overtakelse 15.06.23
– Balansert ventilasjon
– Rør-i-rør system
– Store vindusflater
– Sportsbod i garasjeanlegg
– TEK 17
– Balkong
– Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
– Se prosjektets hjemmeside: https://neptuneproperties.no/vare-boliger/ensjolyst/prospekt

Her har du det meste av servicefasiliteter i umiddelbar nærhet og 150 meter til T-banestasjon med kontinuerlige avganger og kun 5 min. til sentrum. Prosjektet ligger i et etablert boligområdet med tilgrensende villabebyggelse. Byggene er formet som en hestesko rundt et frodig, grønt tun og et hyggelig grøntdrag følger eiendomsgrensen.

Om prosjektet | Ensjølyst et prosjekt av Neptune Properties AS som ligger i Ensjøveien 34 og har en meget sentral beliggenhet, hyggelige grøntarealer og stor felles takterrasse.

Prosjektet Ensjølyst er planlagt å bestå av 82 leiligheter med tilhørende inn- og utvendige fellesarealer samt felles underjordisk garasjeanlegg. Leilighetene er fordelt med 42 leiligheter på bygg A og B, og 40 leiligheter på bygg C og D. Felles takterrasse på bygg A. Arkitekt er Arcasa arkitekter AS.

Prosjektet får solide fasadematerialer og en god innvendig standard med bl.a. 1-stavs eikeparkett, gulvvarme og integrerte hvitevarer. Inkludert i prisen kan du velge mellom 3 ulike interiørstiler. Leilighetene er lyse og tiltalende med store vindusflater og alle har privat balkong eller terrasse.

Her bor du supersentralt i skjermede, grønne og solrike omgivelser.
Vår interiørarkitekt har utviklet interiørkonsept med farger og interiør som harmonerer, samt er stilrent og varig – noe du vil være fornøyd med i lang tid.

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 133 Bnr. 31 Snr. 7

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 42,5 m²
Totalt primærrom: 42,5 m²

Primærrom:
1.etasje: Stue/ kjøkken, entre, soverom og bad.

Alle leilighetene får en sportsbod i garasjekjeller. Leiligheter under 50 m² får en sportsbod på minimum 2,5 m², leiligheter over 50 m² får en sportsbod på minimum 5 m². Sportsboder utføres i støvbundet hvit betong og/eller inndelingssystem løst med stålplater og nettingvegger. Vegger leveres av branntekniske årsaker ikke i full høyde til himling. Dør leveres med hengelås eller låskasse og låsesylinder. Det kan forekomme tekniske installasjoner i sportsbod (ventilasjonsrør eller lignende). Sportsbod egner seg kun for oppbevaring av gjenstander som tåler temperatur- og fuktsvingninger.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte Arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger.

Arealene i prislisten er oppgitt i bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre / større enn det oppgitte areal.

Standard |
Prosjektets interiørarkitekt har utviklet tre smakfull interiørkonsepter med farger og interiør som harmonerer, alle de tre konseptene er stilrene og varige – et valg du vil være fornøyd med i lang tid. Selger har valgt konseptet «Luftig Hvit»

Entré |
Fra inngangsdøren vil leiligheten få en entré på 4 m² med plass til garderobeløsning for oppbevaring av yttertøy. Det vil bli levert en lekker 1-stavs eikeparkett som er gjennomgående i leiligheten (Unntatt våtrom).

Stue og kjøkken |
Stue og kjøkken på 23,5 m² i en åpen løsning gir et sosialt oppholdsrom, likevel er det gode soner. Enkle innredningsmuligheter med plass til både spise- og sofagruppe. Kjøkkeninnredning fra HTH. Det er valg konsept «Luftig Hvit». Se leveransebeskrivelse for ytterligere informasjon.

Baderom |
Leiligheten får et flislagt, moderne og tiltalende bad på ca. 4 m². Farger på fliser styres av valgt konsept. Det er verdt å nevne at det blir downlights med dimmer i himling og lys over speil. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vegghengt toalett, samt elektrisk eller eller vannbåren gulvvarme.

Soverom |
Leilighetens soverom blir på ca. 8 m² og kan innredes med garderobeløsning, seng og nattbord.

Markterrasse |
Markterrasse på ca. 7,5 m² og er en fin forlengelse av stuen i sommerhalvåret.

Det er gjort følgende tilvalg | Se tilvalgsliste vedlagt i prospekt.
– Konsept luftig hvit
– Elko plus, hvit
– Hvitt servantskap på baderom
– Hele leiligheten er mail i NCS 1603-Y31R
– Solavskjerming stue, kjøkken og soverom med fjernkontroll.

Totale tilvalg på 76.003,-.

For ytterligere informasjon rundt leveranse av boligen, se vedlagt leveransebeskrivelse fra utbygger.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass.

Oppvarming

Vannbårent varmeanlegg fra fjernvarmesentral for oppvarming av varmt tappevann, samt romoppvarming. Det leveres gulvvarme i alle rom, bortsett fra soverom.

Det er balansert ventilasjon med varmegjenvinning, som bidrar til et behagelig og godt inneklima i leiligheten.

Varmt vann til oppvarming av leilighet og tappevann leveres fra fjernvarmeanlegg. Kostnadene til varmen fordeles mellom seksjonseierne i bygget forholdsmessig etter eierbrøk (areal på leilighet i forhold til totalt leilighetsareal).

Bebyggelse

Konstruksjon: Alle bærekonstruksjoner er av betong og stål. Isolerte yttervegger av tre og betong.

Fasade: Fasader av teglstein og trepanel etter arkitektens fargevalg.

Yttertak: Yttertak vil bli belagt med sedumdekke

Balkonger/Terrasser/Uteplasser: Trykkimpregnert spaltegulv. Rekkverk og håndløpere i lakkert/malt stål eller aluminium med glassflater og felter i strekkmetall. Balkonger og svalganger leveres som tette, men er å anse som utvendig konstruksjon slik at mindre ansamlinger av vann og drypp fra overliggende balkong/terrasse må påregnes som følge av regn, snø og vind. Avtrekk til ventilasjonsanlegget kan bli plassert på eller i nærheten av takterrasser. Det leveres plassbygde fastmonterte utemøbler og plantekasser på felles takterrasse og på svalganger. Pergola over et område av takterrassen.

Trapper: Det leveres mørk grå melert flis i stort format i inngangsparti i opptrinn, inntrinn, på repos og gangarealer. Mindre format på flis i trappetrinn, mellomrepos og hovedrepos. Sokkelflis i inntrinn, på repos og gangarealer. Trappenese vil bli i en kontrastfarge. Alternativt leveres det teppe i trapp og gangarealer fra 2. etasje og oppover.

Heiser: Heis fra garasjeanlegget og opp til alle leilighetenes inngangsplan. Heiskupé vil ha en utførelse som harmonerer med trapperom. Alarmoverføring til vaktsentral.

Ventilasjon: Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Ventilasjonsaggregat i hver leilighet, plassert i bod, bod/walk-in closet eller entré. I mindre leiligheter kan det bli veggmontert
kjøkkenvifte med integrert balansert ventilasjonsaggregat. Aggregatets endelige plassering avklares under detaljprosjekteringen. Det vil bli avtrekksventilator fra kjøkken.

Sanitær: Alle vannledninger til tappesteder er rør i rør system. Plassering av rør i rør koblingsskap til den enkelte leilighet besluttes av selger under detaljprosjekteringen.

Brannsikring: Det monteres røykvarslere og brannslange eller pulverapparat i henhold til forskrift. Sprinkleranlegg for leiligheter, fellesarealer og eventuelt balkonger i henhold til gjeldende krav.

Dører og vinduer: Inngangsdør til leilighetene leveres med FG-godkjent sikkerhetslås. Slett utførelse malt i henhold til arkitektens fargevalg, dørvridere i børstet utførelse. Slagretning og utførelse kan variere avhengig av tekniske krav, herunder i forhold til støy og brannkrav. Vinduer, balkong- og terrassedør leveres med energiglass, klassisk hvite innvendig og i henhold
til arkitektens fargevalg utvendig. Utførelse, inndeling og slagretning avhenger av hvilke tekniske krav de enkelte vinduer har, herunder i forhold til støy, brannkrav osv.

Overflater og kledning: Vegger sparkles og males etter arkitektens fargevalg. Det leveres systemhimling i hovedinngang og på hovedrepos. Underside av trapp vil bli malt. Rekkverk og håndløper i trapper leveres i malt/lakkert utførsel i stål eller aluminium, alternativt rustfritt stål.

Garasjeport: Ved innkjøring til garasjeanlegget monteres det garasjeport med motordrift og kodetablå. En fjernbetjent portåpner leveres per parkeringsplass, alternativt GSM basert åpningssystem.

Postkasser: Felles postkassestativ innfelt i vegg, montert innvendig ved inngangspartiet.

Porttelefon og adgangstelefon: Eget låssystem med nøkkel som passer til hovedinngangsdør, inngangsdør til leilighet, garasje, sportsbod og øvrige fellesdører med lås. Det leveres tre nøkler til hver leilighet.

Kabel-tv/bredbånd/telefoni: Det leveres ett stk. data- og TV-punkt i stue. Punktene leveres kun med rør og tomme bokser, blendet med hvitt lokk. Selger har anledning til å tegne abonnement for tv, internett, telefon, fibernett eller tilsvarende med inntil 3 års bindingstid på vegne av sameiet.

Ferdigattest

Utbgger/selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er allikevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeider er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom søknadspliktige utomhusarbeider ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig.

Adgang til utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/133/31/7:
16.06.1943 – Dokumentnr: 4762 – Bestemmelse om veg
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

25.02.1955 – Dokumentnr: 3067 – Skjønn
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

26.04.1957 – Dokumentnr: 4824 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

22.12.1958 – Dokumentnr: 15361 – Bestemmelse om bebyggelse
ANG HVILEBRAKKE
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

22.07.1965 – Dokumentnr: 10094 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

12.01.1970 – Dokumentnr: 458 – Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

01.12.1971 – Dokumentnr: 20988 – Erklæring/avtale
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

31.01.1972 – Dokumentnr: 1688 – Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

23.10.1974 – Dokumentnr: 20736 – Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

13.06.1976 – Dokumentnr: 13089 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

24.03.1993 – Dokumentnr: 12861 – Bestemmelse om gjerde
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

04.12.2014 – Dokumentnr: 1066798 – Kjøpekontrakt
Rettighetshaver: Malerhaugen Park AS
Org.nr: 911 812 207
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

20.06.2017 – Dokumentnr: 655128 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2018/383158-1/200
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2020/3450297-1/200

23.09.2020 – Dokumentnr: 3066437 – Bestemmelse om vann/kloakk
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

27.01.2023 – Dokumentnr: 99831 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 7
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 43/5431

Beliggenhet

Ensjøveien 34 har en supersentral beliggenhet, og du har det meste av servicefasiliteter i umiddelbar nærhet og kun 150 meter til Ensjø T-banestasjon med kontinuerlige avganger og kun 5 min. til sentrum. Prosjektet ligger i et etablert boligområde med tilgrensende villabebyggelse. Byggene er formet som en hestesko, rundt et frodig og grønt tun med et hyggelig grøntdrag som følger eiendomsgrensen.

Ensjøbyen er Oslos nye bydel for deg som liker pulsen av byen, men som ønsker å bo luftigere og grønnere til enn midt i sentrum. Gamle bilforretninger erstattes av et levende bydelsliv med nye boligprosjekter, butikker, serveringssteder og andre servicetilbud.

Mellom byggene er det åpne områder som utvikles med grønne lunger og frodige fellesområder. Det er flere barnehager i nabolaget og planlagt ny barneskole i Grenseveien.

Liker du å bevege deg? Ensjø har flere treningssentre og mange trygge gangstier som inviterer til jogging. Ta deg en spasertur og bli kjent med den gamle, sjarmerende trehusbebyggelsen på Kampen og Vålerenga. For deg som er interessert i fotball ligger Intility Arena, Vålerengas nye stadion, bare en kort spasertur unna.

Tomt

Deler av tomtearealet er regulert til offentlig park. Parken skal tilrettelegges for opphold og lek. Oslo kommune skal opparbeide friområdet. Arealet skal fradeles og overskjøtes til kommunen. Tomteareal etter fradeling vil utgjøre ca. 3 500 kvm. Selger tar forbehold om endelig tomtestørrelse etter at fradelingsforretningen er gjennomført. Deler av tomtearealet kan også bli opparbeidet til fortau og fradelt/overskjøtet til kommunen.

Vei, vann og avløp

Vann og avløp er offentlig tilknyttet. Det tas forbehold om etablering av pumpekum, samt pumpekum på grunn- og dreneringsvann, dersom dette er nødvendig på grunn av fallforhold eller fordi det blir vesentlig mye dyrere å etablere selvfall sammenlignet med pumpekummer. Pumpekummer m.m. er i så fall inkludert i selgers kontraktleveranse. Avtale om service og vedlikehold for sameiet må i så fall påregnes.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er i dag regulert til byggeområde for bolig (S-3230), park (S-4703) se vedlagte reguleringskart og -bestemmelser. Det er regulert fortau som skal opparbeides langs eiendomsgrensen mot Malerhaugveien og på hjørnet Ensjøveien/Langengen.

Hele Ensjøområdet er i ferd med å transformeres fra industri, kontor og næringsdrift til et attraktivt boligområde med servicetilbud og handel rettet mot de som flytter inn i bydelen. Naboeiendommer er regulert til boligformål, park og fortau. Se reguleringskart inntatt i prospektet for ytterligere informasjon, eller kontakt ansvarlig megler.

Eiendommens utgifter

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi. Månedlige fellesutgifter inneholeder: kommunale avgifter, renovasjon, forsikring på byggene, vedlikehold og drift av fellesareal, vaktmester, forretningsførsel, renhold samt strøm på fellesarealer er inkludert.

Felleskostnader er fordelt slik:
– Driftskostnad: Kr. 1.695,-
– TV / Bredbånd: Kr. 389,-
– A-Konto varme: Kr. 731,-

Totalt kr. 2.815,-

Det må påregnes en 2-4 mnd ekstraordinær innbetaling av felleskostnader ved overtakelse. Innbetalingen er å anse som oppstartskapital for sameiet.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte kostnader, da dette er basert på erfaringstall. I tillegg kommer drifts- og vedlikeholdskostnader for garasjekjeller stipulert til ca. kr 300,- per måned per parkeringsplass for første driftsår, og som skal betales av de som disponerer parkeringsplass i garasjeanlegget. Kostnader til varmt tappevann måles individuelt for hver leilighet. A kontoinnbetaling er en del av felleskostnaden, med individuell avregning etter forbruk.

Det ble i 2016 innført eiendomsskatt i Oslo kommune. For 2019 er bunnfradraget kr 4,6 millioner og skattesatsen er 3 promille. Besøk kommunens nettside for ytterligere informasjon, eller kontakt ansvarlig megler.

Formuesverdi

Likningsverdien fastsettes av ligningskontoret etter ferdigstillelse, og er blant annet avhengig av om leiligheten er en primær- eller sekundærbolig. Se www.skatteetaten.no for ytterligere informasjon, eller kontakt ansvarlig megler.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
 
1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 16.470,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585
3: Tinglysningsgebyr pant : Kr. 585

Totale omkostninger: Kr.kr 17.640,-.
 
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: 4 507 640,-

Betalingsbetingelser

Innbetaling av kjøpesum og omkostninger deles opp i to innbetalinger:

1: 10 % av kjøpesum ved signering av kontrakt. kr. 449.000,-

Førstedelinnbetaling må være fri egenkapital da det ikke er mulig å få sikkerhet i boligen ved delinnbetaling 1. Alternativt må det avklares med banken før bud inngis at det kan tas sikkerhet i en annen bolig ved delinnbetaling 1.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger) kr. 4.058.640,-

Totalt kr. 4.507.640,-

Om sameiet / Om borettslaget

Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom sameierne. Disse er tilgjengelig hos megler. Selger tar forbehold om endringer som er hensiktsmessige eller nødvendige i perioden frem til overtakelse.

Annen viktig informasjon

Interessenter må sette seg grundig inn i utbyggers salgsoppgave/leveransebeskrivelse.

Dette er et videresalg av leilighet under oppføring. Salget reguleres av bustadoppføringslova.

Overtagelse

Forventet periode for ferdigstillelse 2. kvartal 2023, men denne perioden er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt ved eventuelle forsinkelser.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 føForbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Salg av bolig under oppføring til forbruker reguleres av Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43 («bufl»). Ved salg til andre enn forbruker eller ved salg etter ferdigstillelse inngås særskilt avtale etter avhendingslovens bestemmelser. For øvrig gjelder eierseksjonsloven for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Hvitvaskingsreglene

Iht. lov av 6. mars 2009 nr. 11 om hvitvasking og terrorfinansiering er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll av oppdragsgiver og kjøper. Reelle rettighetshavere skal også kartlegges. Dersom partene ikke oppfyller lovens krav til legitimasjon kan megler ikke etablere kundeforhold. Er det mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling, eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 til 136A kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre. Kjøper oppfordres til å innbetale den del av kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Jon Strand

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0055/23

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 15.05.2023

Tilbake til toppen