Tøyentaket | Lekker 2-roms med høy standard. Balkong på 8 m². Felles takterrasser. Lav dok.avg. Est. ferdig Q4 2023

Lidenskap for nybygg

Tøyentaket | Lekker 2-roms med høy standard. Balkong på 8 m². Felles takterrasser. Lav dok.avg. Est. ferdig Q4 2023

Ensjøveien 4, 0655 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 250 000,-
Fellesgjeld
kr 3 010 000,-
Total Prisantydning
kr 1 540 000,-
Totalpris inkl.omk
kr 4 580 460,-
Fellesutgifter/mnd
kr 12 872,-
P-ROM
34.5 m2
BRA
35 m2
Rom
2
Etasje
4
Eierform
Andel
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023
Energimerke
Grønn B

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Dette er et salg av kontraktsposisjon. Leiligheten er under oppføring, og det er byggeplass per tid. Det er mulig å melde seg på byggeplassvisning med megler til oppsatt tid i annonsen. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Dette er et salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet A402 i prosjektet Tøyentaket. Denne leiligheten ligger i bygg A og 4. etasje, som er en god intern beliggenhet i prosjektet. Innvendig får leiligheten en gjennomgående høy standard og moderne løsninger i materialvalg og interiørdesign i alle rom. Her kan du flytte rett inn og bo moderne i hverdagen, med bekvemmelige fordeler som heis, store vindusflater, vannbåren gulvvarme, fint bad- og kjøkkenløsning samt en romslig balkong.

Tøyentaket består av to bygg med fire og seks etasjer, romslige, lyse leiligheter og fokus på materialbruk av høy kvalitet og nordisk interiørdesign. I tillegg kan du nyte felles takterrasser tilpasset sosiale sammenkomster eller private uteplasser, med utsikt du ikke blir lei av. Her kan du leve det gode urbane liv, med byens sydende kjerne der nede og alt du trenger i umiddelbar nærhet eller noen minutter unna med t-banen.

Se prosjektets hjemmeside: https://neptuneproperties.no/vare-boliger/ensjoveien-4/prospekt

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 128 Bnr. 36

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 35 m²
Totalt primærrom: 34,5 m²

Primærrom:
4 . etasje: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Det følger en sportsbod til hver leilighet. Leiligheter med areal under 50 m² BRA får en sportsbod på minimum 2,5 m². Det er mulighet for å kjøpe ekstra bod av utbygger.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger.

Mulighet for kjøp av privat takhage:
Det blir opparbeidet private takhager, 3 stk. på bygg A og 9 stk. på bygg B med skjermede spilevegger, belysning og låsbar dør. Takhagen kan kjøpes av utbygger.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til denne leiligheten.

Ifølge utbygger er det mulig å kjøpe en MC-plass med el-lader (kr. 135 000 + omkostninger).

Innkjøring til garasjen er i Bygg B med adkomst fra Ensjøveien.

Otto fra Bertel O. Steen gir beboerne på Tøyentaket tilgang til bildelingstjeneste. Det gjøres flere biler tilgjengelig eksklusivt for beboerne, som kan bookes på times og døgnbasis. Tjenesten står klar ved innflytting, og alt man trenger å gjøre er å registrere seg som bruker i appen «Otto fra Bertel O. Steen». Gjennom appen får man også tilgang til en rekke andre biler forskjellige steder i Oslo (og i Norge for øvrig) som kan bookes. Det er i første omgang gjort en avtale om 2 biler i denne løsningen.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med vannbåren gulvvarme via fjernvarme, med individuell forbruksmåler i fordelerskap. Det leveres ikke oppvarmingskilde på soverom eller innvendig bod. Det leveres en stikkontakt på vegg i soverom tilrettelagt for panelovn.

Det planlegges felles berederanlegg plassert i teknisk rom i kjeller med vannmåler for varmt tappevann til hver leilighet.

Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner, som gir et behagelig inneklima i leiligheten.

Energimerke

Visste du at man kan få grønne lån?
Med grønt boliglån får du lavere rente enn på vanlig boliglån. De fleste banker tilbyr nå grønt boliglån, og disse er blant de billigste lånene bankene tilbyr. Fordi det er bra for miljøet og fordi de ønsker å støtte deg som tar grønne valg for miljø og klima, får man ofte bankens beste boliglånsrente.

Nye boliger bygges etter strenge tekniske forskrifter. Dette gjør at du får en bolig med høy standard, gode tekniske løsninger og mer energieffektive boliger.

Om din nye leilighet kvalifiserer til energimerking A eller B, kan du søke om grønt boliglån.

Ved å kjøpe ny bolig får du derfor ekstra gunstige lånebetingelser, fordi du velger en miljøvennlig og energieffektiv bolig.

I Tøyentaket får leilighetene energikarakter A eller B. Det eneste du trenger å gjøre for å kvalifisere til grønt boliglån er å gi banken din dokumentasjon på at din nye leilighet har energimerking A eller B, oftest gjennom en energiattest.

Det er flere fordeler med å kjøpe ny bolig. Alt er nytt og du sparer tid og energi på å slippe oppussing og vedlikehold. I tillegg får du lavere faste kostnader ettersom boligen din er miljøvennlig og energieffektiv. Dette reduserer både driftskostnader, kostnader til oppvarming og strøm, og dersom du velger grønt boliglån; lavere rentekostnader.

Bebyggelse

Byggene vil ligge i grønne omgivelser og i umiddelbar nærhet til noen av Oslos fineste parkområder. Disse kvalitetene har vært til inspirasjon for utformingen av prosjektet, årstider, slik at byggene sklir naturlig inn.

Byggene har felles takterrasser i fjerde, femte og sjette etasje som gir alle beboerne tilgang til den vidstrakte utsikten. Her finner man utekjøkken, spisesoner, sittegrupper og treningsapparater. Felles dyrkekasser, plantekasser og private takhager.

Leilighetene er lyse med generøse vindusflater i alle rom. Alle leilighetene har store private uteoppholdsarealer i form av terrasse som består av to bygg som danner et intimt og skjermet gårdsrom med beplantede områder for lek og rekreasjon. Byggene møter deg med et solid fundament i skifer.

Fundamentet danner en solid base for en lettere arkitektur oppover i etasjene, som består av blanke plater i antrasitt, gullfarge og mye glass. Platene og glasset fanger opp omgivelsene og varierer i utseende til ulike tider på døgnet og til ulike på bakkeplan, balkong eller takterrasse, høy materialkvalitet og vannbåren varme i gulvene. Tøyentaket er et helt spesielt boligprosjekt i form av arkitektur, materialbruk og spesialdesignede detaljer, som er den unike tomten verdig.

Innvendig takhøyde er ca. 250 cm. Nedforet gipshimling må påregnes i entré/gang, bod, bad og over overskap grunnet downlights og/eller tekniske føringer. Mindre nedforinger og/eller innkassing av tekniske føringer vil også kunne forekomme i stue, kjøkken og soverom. Både nedforet gipshimling og eventuell innkassing er sparklet og malt. I rom med downlights eller tekniske føringer kan takhøyden være ca. 220 cm.

Leilighetene bygges i henhold til TEK17.

Ferdigattest

Utbygger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er allikevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeidene er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom søknadspliktige utomhusarbeider ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagslovens § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6. Andelseiere i borettslag kan leie ut hele sin enhet i opptil 30 døgn i løpet av året. Dette er en utvidelse av tidligere lov.

Utbygger ønsker å praktisere en liberal utleiepraksis i den perioden utbygger er representert i styret i borettslaget. Styret vil derfor i denne perioden også kunne gi samtykke til å leie ut leiligheten i inntil 3 år fra overtakelse, selv om vilkårene for utleie i §§ 5-4 til 5-6 ikke er oppfylt, jf. § 5-3. Eventuell søknad om utleie må sendes styret før ferdigstillelse/overlevering og det er opp til styret om utleien godkjennes.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/128/36:
26.02.1949 – Dokumentnr: 2184 – Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser

11.12.1952 – Dokumentnr: 15220 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om kloakkledning

12.04.1955 – Dokumentnr: 4935 – Best om garasje/parkering

10.12.1956 – Dokumentnr: 14942 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere

19.12.1974 – Dokumentnr: 25463 – Skjønn
Gjelder denne registerenheten med flere

29.03.1984 – Dokumentnr: 14831 – Bestemmelse om veg
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Med flere bestemmelser

24.09.1996 – Dokumentnr: 53006 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om vannledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra OSLO KOMMUNE VED
SAMFERDSELSETATEN.
Bestemmelse om veg
Med fl.best.

17.01.2007 – Dokumentnr: 134403 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Bestemmelse om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av kabelanlegg.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Netteier.

11.07.2018 – Dokumentnr: 1016391 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Dnb Bank Asa
Org.nr: 984 851 006

08.11.2018 – Dokumentnr: 1524192 – Erklæring/avtale
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rettighetshaver allmennheten
Barnehagens utearealer skal være tilgjengelig for allmenheten utenom barnehagens åpningstider
Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune

19.02.2021 – Dokumentnr: 211184 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Dnb Eiendom AS
Org.nr: 910 968 955
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2022/273918-1/200

15.02.1949 – Dokumentnr: 1654 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:128 Bnr:29

03.01.1975 – Dokumentnr: 140 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:128 Bnr:113

24.06.1994 – Dokumentnr: 33589 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:128 Bnr:37

Beliggenhet

Nærhet til rekreasjon og fritidsaktiviteter i Tøyenparken og Botanisk Hage, koselige gater med trehusbebyggelse på Kampen og yrende byliv med utesteder og kultur blant bygårder på nedre Tøyen, med populære Tøyen Torg som den sentrale møteplassen. I tillegg vil det nye Tøyenbadet etter planen stå ferdig i 2023.

Foruten idrett og kultur byr Tøyen på Tøyen Torg, som går for å være Oslos mest levende torg. Her er det butikker og serveringssteder i tillegg til en rekke aktivitetstilbud. På sjarmerende Kampen ligger gamle trehus tett-i-tett som perfekte rammer rundt koselige Kampen Bistro og Kampen kaffe & bar. Et perfekt mål for søndagsturen.

På Ensjø vokser det til en helt ny bydel, som i tillegg til butikker, kafeer og restauranter planlegger kino, gallerier, teater- og konsertsaler. Her blir det enkelt å trives.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er godkjent omregulert fra industri til boliger, barnehage og friområde gjennom vedtak i Oslo bystyre 19.06.2019. Eiendommen er regulert til boligformål og barnehage iht. reguleringsbestemmelsene S-5043, se vedlagte reguleringskart og -bestemmelser.

Deler av eiendommen er regulert til underformål annet veiareal i endret reguleringsplan med reg.best. for deler av Hagegata, Økernveien og Ensjøveien, S-4341, vedtatt 14.11.2007.

Eiendommen berøres av regulering av tunneltrase for Grorudbanen fra Tøyen til Hasle og Lambertseter/Østensjøbanen fra Tøyen til Etterstad, S-663, vedtatt 30.03.1957.

Eiendommen berøres av reguleringsområde for fareområde (trase for 47 kv kraftledning) fra Abildsø til Tøyen, S-3058, vedtatt 26.04.1989.

Rammetillatelse for prosjektet er gitt 08.06.2021. Det er gitt dispensasjon til kravet om etablering av barnehage. I tillegg er det gitt dispensasjon til plasseringen av renovasjon i kjelleren.

Hele Ensjøområdet er i ferd med å transformeres fra industri, lager og næringsdrift til et attraktivt boligområde med servicetilbud og handel rettet mot de som flytter inn i bydelen.

Naboeiendommer er, eller antas gradvis søkt, omregulert til boligformål. Se reguleringskart inntatt i prospektet for ytterligere informasjon, eller kontakt ansvarlig megler.

Eiendommens utgifter

Stipulerte felleskostnader per måned for denne leiligheten utgjør Kr. 12 872, iht. vedlagte oversikt over felleskostnader datert 24.04.2023 og dagens rentenivå.

Felleskostnadene er fordelt følgende:
– Driftskostnad: kr. 1 916
– TV/Bredbånd: kr. 414
– A konto varme: kr. 383
– Renter: kr. 10 159

Felleskostnadene er ment å dekke blant annet kommunale avgifter (renovasjon, vann og avløp, feiing), snøbrøyting, utvendig vedlikehold av fellesareal, forretningsførerhonorar, revisjon, forsikring av bygninger, tv/internett (grunnpakke), driftskostnader og vedlikehold av garasjeanlegg. I felleskostnader ligger også a konto beløp for fjernvarme. Det foretas avregning av hver enkelt leilighets forbruk via individuelle målere.

Kjøper er kjent med at felleskostnadene kan bli justert etter endringer i konsumprisindeks, vedlikeholdsbehov, borettslagets egne vedtak m.m. Det tas forbehold om at utbygger kan justere felleskostnadene som følge av endringer i budsjettpostene.

Felleskostnader for borettslaget består av renter og avdrag knyttet til borettslagets fellesgjeld, samt drifts- og vedlikeholdskostnader internt i borettslaget.

Innskudd/fellesgjeld: Felleslånet er planlagt som et annuitetslån med 50 års løpetid, hvor de 10 første årene er avdragsfrie med flytende rente. Renten er pt. 4,05 %. Renter på felleslånet betales av borettslaget gjennom de månedlige felleskostnadene. Renten p.t. er historisk lav, og det må påregnes at denne vil øke før låneetablering og i løpet av lånets løpetid i samsvar med den generelle renteutviklingen og långivers lånevilkår.

Drifts- og vedlikeholdskostnader vil avhenge av hvilke tjenester borettslaget og eierseksjonssameiet ønsker utført i felles regi. Det er også andre faktorer som påvirker størrelsen på driftskostnadene slik som endringer i lønns og prisnivå på de tjenestene og produktene som borettslaget har. Borettslaget vil også kunne velge andre tjenester enn det som er lagt til grunn i budsjettet.

I tillegg kommer kostnad til kabel-TV og internett (grunnpakke), alternativt fiberaksess. Kostnaden avhenger av leverandør og løsning som velges, og vil bli fordelt med likt beløp for hver bolig. Kostnad for bildelingstjenesten Otto fra Bertel O. Steen vil også fordeles likt per bolig.

Videre tilkommer a kontoinnbetaling for kostnader til oppvarming og varmt tappevann, med individuell avregning etter forbruk.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte kostnader, da dette er basert på erfaringstall. Utbygger forbeholder seg retten til å inngå nødvendige driftsavtaler på vegne av borettslaget før overlevering.

Utbygger tegner avtaler med så kort oppsigelsestid som mulig for de ulike driftsavtaler. I forbindelse med innflytting vil utbygger sørge for tilstrekkelig med avfallscontainere. Kostnader forbundet med dette vil bli belastet borettslaget.

Iht. oversikt over felleskostnader vil totale felleskostnader etter avdragsfri periode være kr. 15 481 (Avdrag per måned fra år 11: kr. 2 609).

Det er innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom. Det settes et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2023 er på 3 promille.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi per tid. Formuesverdien skal utgjøre ca. 30% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 100% for sekundærbolig (inntektsåret 2023). Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi Kr. 23 828
2: Andelskapital: Kr. 5 000
3: Etableringsgebyr borettslag: Kr. 500
4: Pantattest kjøper: Kr. 172
5: SK Tinglysning hjemmelsovergang: Kr. 480
6: SK Tinglysning pantedokument BL: Kr. 480

Totale omkostninger: Kr. 30 460
 
Total kjøpesum inkl. omkostninger: Kr. 1 570 460

I tillegg til Kjøpesummen overtar ny kjøper andel fellesgjeld knyttet til Boligen. På overtakelsestidspunktet utgjør andel fellesgjeld tilknyttet Boligen: Kr. 3 010 000

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld: Kr. 4 550 000

Total kjøpesum inkludert omkostninger og andel fellesgjeld: Kr. 4 580 460

Kjøper skal i tillegg forskuddsinnbetalte 2 måneders felleskostnader til forretningsfører ved overtakelse slik at Borettslaget opparbeider seg likviditet.

Betalingsbetingelser

Total prisantydning inneholder:
1: Prisantydning kontraktposisjon (merverdi): Kr. 250 000
2: Rest iht. kjøpekontrakt: Kr. 1 290 000

Total prisantydning utgjør Kr. 1 540 000

Total prisantydning inkl. omkostninger: Kr. 1 570 460

Innbetaling av kjøpesum og omkostninger deles opp i to innbetalinger:

1: Kontant ved kontraktsignering (merverdi for kontraktposisjonen) Kr. 250 000

Første delinnbetaling må være fri egenkapital da det ikke er mulig å få sikkerhet i boligen ved delinnbetaling 1. Alternativt må det avklares med banken før bud inngis at det kan tas sikkerhet i en annen bolig ved delinnbetaling 1.

2: Betaling i forkant av overtagelse (kjøpesum og omkostninger iht. opprinnelig kjøpekontrakt) Kr. 1 320 460

Annen viktig informasjon

Utbygger:
Byggherre for prosjektet er Ensjøveien 4 AS, org.nr. 818 047 592, c/o Neptune Properties AS, org.nr. 991 975 381, Pb. 1368 Vika, 0114 Oslo.

Entreprenør:
Navn: J.I. Bygg AS
Adresse: Johan Herman Wessels vei 99, 1542 Vestby. Org.nr.: 971 066 571

Om prosjektet:
Ensjøveien 4 vil bestå av 2 leilighetsbygg med til sammen 86 leiligheter. Leilighetene planlegges oppført i ett byggetrinn. Det planlegges for 50 leiligheter i bygg A og 36 i bygg B med tilhørende fellesarealer inn- og utvendige samt felles underjordisk garasjeanlegg. Det blir felles takterrasse på begge byggene. I bygg B på gateplan mot Ensjøveien er det satt av ca. 411 kvm til næringsvirksomhet.

Prosjektet selges i to salgstrinn. Prosjektet er tegnet av Delta arkitekter AS. Felles garasjekjeller er planlagt å bestå av 92 sportsboder, 31 parkeringsplasser og sykkelparkering. Det tas forbehold om organisering av garasjekjeller. Sportsbodene er plassert i garaskjekjelleren og delvis i 1. etasje i bygg A.

Adkomst:
Adkomst fra Ensjøveien.

Eierform og organisering:
Prosjektet skal inneholde en kombinasjon av næring og bolig, og eiendommen skal derfor oppdeles i eierseksjoner som vil utgjøre et eierseksjonssameie. Endelig seksjonsnummer
fastsettes av kommunen. Selger tar hånd om og bekoster seksjonering. Leilighetene planlegges organisert som en samleseksjon bolig eller som egne seksjoner, med Tøyentaket Borettslag som eier. Som andelseier i borettslaget vil kjøper få enerett til bruk av sin leilighet i borettslaget, med tilhørende rett til bruk av borettslagets fellesarealer og fellesrom. Det kan bli ett eller flere borettslag som eier boligseksjonene. Utbygger forbeholder seg retten til å bestemme endelig organisering av eierseksjonssameiet, herunder antall seksjoner (bolig- eller næringsseksjoner), antall borettslag, størrelsen på borettslaget (antall andeler) m.m. Næringslokalet vil seksjoneres som en eller flere næringsseksjoner. Utbygger ønsker at det skal etableres virksomheter som kan være til glede for andelseierne i form av et bakeri eller tilsvarende, formålet er ikke endelig avklart. Utbygger tar dermed forbehold om hva slags virksomhet som blir etablert i næringsseksjonen(e).

Utbygger forbeholder seg også retten til å bestemme utforming og plassering av parkeringsplasser, boder og private takhager, samt avgjøre endelig organisering av parkeringsanlegget, herunder parkeringsplasser og boder, samt endelig organisering av private takhager på felles takterrasser.

Dette kan bli organisert som tilleggsdel(er) til borettslagets seksjon(er), skilt ut som en egen seksjon, eller bli seksjonert som fellesareal med vedtektsfestet bruksrett etter eierseksjonsloven § 25. Det kan alternativt bli tinglyst bruksrett. Det tas forbehold om antall etablerte takhager.

Det er utarbeidet foreløpig utkast til vedtekter for borettslaget og eierseksjonssameiet, som regulerer forholdet mellom henholdsvis andelseierne og seksjonseierne, herunder ansvar for drift og vedlikehold og fordeling av drifts- og vedlikeholdskostnader.

Utbygger tar forbehold om endringer som er hensiktsmessige eller nødvendige slik at vedtektene kan bli endret i perioden frem til overtakelse. Utkast kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper plikter å rette seg etter vedtektene. Utbygger forbeholder seg retten til å eie og fritt disponere over alle usolgte parkeringsplasser og boder, herunder ved salg, utleie eller overføring av bruksrett til andre enn andelseiere/seksjonseiere. Usolgte parkeringsplasser og boder kan blir etablert som en eller flere næringsseksjoner med utbygger eller den selger utpeker som seksjonseier.

Forretningsfører:
Utbygger har engasjert USBL som forretningsfører for borettslaget og eierseksjonssameiet.

Borettslaget:
Borettslaget (under stiftelse) er planlagt å bestå av totalt 86 andeler (antallet andeler kan bli justert i forbindelse med utbyggingen). Borettslaget vil bli organisert iht. lov om burettslag av 06.06.2003 nr. 39, borettslagsloven.

Borettslaget vil bli etablert av Ensjøveien 4 AS. Borettslaget vil overta eiendomsretten til den delen av tomten som tilsvarer borettslagets eierskap sammen med grunnbokshjemmelen gjennom et kjøp og senere fusjon med et nystiftet aksjeselskap. Ensjøveien 4 AS vil overdra de ferdig oppførte byggene til borettslaget/eierseksjonssameiet før overtakelse.

Borettslagets bokførte verdi på tomt/seksjonene og bygningsmasse vil tilsvare markedsverdi. For bygningsmassens del vil også skattemessig inngangsverdi tilsvare markedsverdien etter overdragelsen fra Ensjøveien 4 AS. Skattemessig inngangsverdi på tomten/seksjonene er imidlertid videreført fra det nystiftede aksjeselskapet med kontinuitet ved fusjonen, og denne er for borettslaget således lavere enn markedsverdi er per i dag. Fellesgjelden vil bli sikret med pant i eiendommen/seksjonene. Ensjøveien 4 AS innestår for at borettslaget ikke vil ha noen uoppgjorte gjeldsforpliktelser ut over fellesgjelden.

Kapitalkostnader/Fellesgjeld:
Det er innhentet et finansieringstilbud til Borettslaget som tilrettelegger for en finansieringsmodell med 70% fellesgjeld. Det er i budsjettet lagt til grunn at fellesgjelden vil forbli et annuitetslån som med dagens rente på tilsvarende lån har en flytende rente på 4,05 %. Forventet løpetid på lånet er 50 år med en antatt avdragsfrihet de 10 første årene. Renter og avdrag vil øke når perioden for avdragsfrihet opphører. Se stipulert økning per andel i vedlagte budsjettutkast.

Renten på fellesgjelden er flytende. Det presiseres at renten på 4,05 % er på dagens finansieringstilbud. Det må påregnes at denne vil øke før låneetablering og i løpet av lånets løpetid i samsvar med den generelle renteutviklingen og långivers lånevilkår. Dette vil således påvirke størrelsen på renter og avdrag og dermed felleskostnadene.

Utbygger tar forbehold om belåningsgrad, antall år med avdragsfrihet og løpetid på lånet, da det på salgstidspunkt kun foreligger et indikativ tilbud fra finansinstitusjon. Renteutgiftene er for tiden fradragsberettiget med 22% etter gjeldende regler for 2019, forutsatt at andelseieren har tilstrekkelig skattbar inntekt.

Borettslaget eier eiendommen og står ansvarlig for å betjene felleslånet. Andelseier har ikke personlig ansvar for borettslagets fellesgjeld, men er solidarisk ansvarlig for å dekke borettslagets løpende utgifter. Dette innebærer at andelseiere kan holdes ansvarlig for manglende betaling av fellesutgifter fra øvrige andelshavere med mindre borettslaget er tilknyttet en Husleiegarantiforsikring.

Sikring av felleskostnader- Husleiegarantiforsikring:
Borettslaget vil inngå avtale om sikring av felleskostnader i henhold til reglene i borettslagsloven § 5-26 til § 5-30. Premien for sikring er per i dag 0,6 % av felleskostnadene (drift/vedlikehold, renter og avdrag). Premien er hensyntatt i felleskostnadene for borettslaget.

Borettslaget er, etter den til enhver tid gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader.

Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning):
Borettslaget vil få IN-ordning (individuell nedbetalingsordning). Dette innebærer at hver enkelt andelseier – på nærmere fastsatte vilkår og i henhold til avtale med Borettslaget – kan nedbetale hele eller deler av sin andel av fellesgjelden etter overtakelse eller på et senere tidspunkt i forbindelse med forfall på borettslagets lån. Det vil ikke være mulig å foreta nedbetaling før alle andelene er overtatt og fellesgjelden er etablert med den nødvendige sikkerheten. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente.

Ved etablering av IN-ordning vil det påløpe et gebyr til forretningsfører på ca. kr 10 600 eks.mva. som belastes Borettslaget. Ved den enkelte andelseiers benyttelse av IN-ordningen vil det også påløpe et gebyr på kr 3 050 inkl. mva. Ved innbetaling innenfor IN-ordningen får andelseieren reduserte månedlige felleskostnader tilsvarende reduksjon i renter og avdrag på Borettslagets fellesgjeld. Nedbetalt andel fellesgjeld kan ikke reverseres.

Opplysninger i denne salgsoppgaven:
Alle opplysninger ovenfor er hentet fra utbyggers opprinnelige salgsoppgave, som ligger vedlagt i denne salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i alle dokumenter.

Overtagelse

Boligen planlegges ferdigstilt i perioden oktober-desember 2023. Dette gjelder ikke som en bindende frist for å ha boligen klar for overtagelse, herunder ikke grunnlag for å kreve dagmulkt.

Senest to måneder før ferdigstillelse av boligen skal utbygger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.

Utbygger skal informere kjøper dersom det kan påregnes endringer i forhold til den planlagte perioden for overtagelse, herunder som følge av endrings- og tilleggsarbeider bestilt av kjøper.

Utbygger har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene som nevnt i buofl. § 11 er oppfylt. Utbygger tar forbehold om at endelig innflyttingsdato kan endres som følge av manglende arbeidskraft, forsinket levering av nødvendige leveranser til prosjektet og lignende som følge av sykdomsfravær ved f. eks. større virusutbrudd. Ferdigstillelse av utomhusområdene vil kunne bli utført etter overtakelse, bl.a. avhengig av årstiden.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn.

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.

Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Lars Ravndal

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
 
Fastpris: kr. 39 900
Markedsføringspakke: kr. 16 900
Oppgjørshonorar: kr. 6 950
Oppslag eiendomsregister: kr. 700
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0059/23

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 02.06.2023

Tilbake til toppen