Lys og tiltalende 2-roms selveier med sydvestvendt balkong | Lav dok. avgift og felleskostnader | Overtakelse 07.06.23

Lidenskap for nybygg

Lys og tiltalende 2-roms selveier med sydvestvendt balkong | Lav dok. avgift og felleskostnader | Overtakelse 07.06.23

Langengen 23 D0103, 0661 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 465 424,-
Total Prisantydning
kr 4 774 576,-
Totalpris inkl.omk
kr 4 842 216,-
Fellesutgifter/mnd
kr 2 815,-
P-ROM
42.5 m2
BRA
42.5 m2
Rom
2
Etasje
2
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023
Energimerke
Grønn C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Dette er et videresalg vedrørende leilighet D0103. Leiligheten ligger i 1. etasje (2. etasje sett fra fellesareal) i oppgang D og inneholder entré, stue med delvis avskjærmet kjøkkenløsning, soverom og baderom. Fra entré er det adkomst til baderom og oppholdsrom, og det er plass til garderobeløsning. Leiligheten har delikat, flislagt baderom med blant annet opplegg for vaskesøyle. Stue og kjøkken har en god soneinndeling. Praktisk hjørnekjøkken fra HTH og møbleringsmuligheter for spise- og sofagruppe. Fra stue er det utgang til solrik, sydvestvendt balkong på ca. 8,5 kvm som vender mot hyggelige grøntarealer. Soverom med plass til dobbeltseng og garderobeløsning.

– Det er valgt interiørkonsept: Luftig Hvit.

Verdt å nevne |
– Alt er helt nytt og ingen har bodd her før deg
– Lav dokumentavgift. Kun kr. 16.470,-
– Overtakelse er 7.06.23
– Lave felleskostnader
– 5 års garanti fra utbygger
– Høy standard og arealeffektiv planløsning.
– 1-stavs parkett på gulv
– Vannbåren gulvvarme
– Store vindusflater
– Solavskjerming valgt som tilvalg
– Kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer fra Siemens
– Sportsbod i garasjeanlegg
– Solrik, felles takterrasse med praktfull utsikt
– 3 min. til Ensjø T-bane stasjon, med jevnlige avganger som tar deg til Oslo S på 5 min

Her har du det meste av servicefasiliteter i umiddelbar nærhet og 150 meter til T-banestasjon med kontinuerlige avganger og kun 5 min. til sentrum. Prosjektet ligger i et etablert boligområdet med tilgrensende villabebyggelse. Byggene er formet som en hestesko rundt et frodig, grønt tun og et hyggelig grøntdrag følger eiendomsgrensen.

Om prosjektet | Boligprosjektet Ensjølyst, et prosjekt av Neptune Properties AS vil bestå av 82 selveierleiligheter med supersentral beliggenhet, hyggelige grøntarealer og felles takterrasse med utsikt over byen.

Prosjektet får solide fasadematerialer og en god innvendig standard. Ensjølyst har mange og varierte leilighetstyper. Felles for dem er åpne og lyse løsninger med naturlige møbleringssoner. De fleste leilighetene er gjennomgående eller hjørneleiligheter. Det gir mye lys, utsikt i to himmelretninger og gode uteplasser.

Stuen har store vindusflater helt ned til gulv som gir lyse og luftige rom. Vannbåren gulvvarme sikrer en lun og stabil varme. Fra stuen går du ut på din egen private, romslige uteplass – enten det er balkong, takterrasse eller markterrasse.

«I Ensjølyst er det valgt bestandige materialer som uttrykker kvalitet med tegl og metall. I tillegg er det innslag av treverk for å gi varme og mykhet til fasadene. Dette er materialer som vil stå seg godt over tid.» Truls Schiefloe Sandbakk, Arcasa Arkitekter.

Vår interiørarkitekt har utviklet tre smakfulle interiørkonsepter med farger og interiør som harmonerer, alle de tre konseptene er stilrene og varige – et valg du vil være fornøyd med i lang tid. Leiligheten er levert i Luftig Hvit.

Her har du det meste av servicefasiliteter i umiddelbar nærhet og 150 meter til T-banestasjon med kontinuerlige avganger og kun 5 min. til sentrum. Prosjektet ligger i et etablert boligområdet med tilgrensende villabebyggelse. Byggene er formet som en hestesko rundt et frodig, grønt tun og et hyggelig grøntdrag følger eiendomsgrensen.

Her bor du supersentralt i skjermede, grønne og solrike omgivelser.

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 133 Bnr. 31 Snr. 55

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 42,5 kvm
Totalt primærrom: 42,5 kvm

Primærrom:
1.etasje: Entré, stue/kjøkken, bad/wc, soverom.

Alle leilighetene får en sportsbod i garasjekjeller. Leiligheter under 50 m² får en sportsbod på minimum 2,5 m², leiligheter over 50 m² får en sportsbod på minimum 5 m². Sportsboder utføres i støvbundet hvit betong og/eller inndelingssystem løst med stålplater og nettingvegger. Vegger leveres av branntekniske årsaker ikke i full høyde til himling. Dør leveres med hengelås eller låskasse og låsesylinder. Det kan forekomme tekniske installasjoner i sportsbod (ventilasjonsrør eller lignende). Sportsbod egner seg kun for oppbevaring av gjenstander som tåler temperatur- og fuktsvingninger.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte Arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger.

Arealene i prislisten er oppgitt i bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre / større enn det oppgitte areal.

Standard |
Det er valgt konsept «Luftig hvit». Se vedlagt innredningsavtale eller konferer med megler for mer informasjon.

Entré |
Fra inngangsdøren vil leiligheten få en entré på 3,5 m² med plass til garderobeløsning for oppbevaring av yttertøy. Det vil bli levert en lekker 1-stavs eikeparkett som er gjennomgående i leiligheten med unntak av våtrom.

Stue og kjøkken |
Stue og kjøkken i en åpen løsning gir et sosialt oppholdsrom, likevel er det gode soner. Enkle innredningsmuligheter med plass til både spise- og sofagruppe. Fra stue er det utgang til balkong vendt inn mot hyggelig bakgård. Kjøkkeninnredning fra HTH, det er valg konseptet luftig hvit. Det blir levert solskjerming i stuen. Se leveransebeskrivelse for ytterligere informasjon.

Baderom |
Leiligheten får et flislagt, moderne og tiltalende bad på ca. 4,5 m². Farger på fliser styres av valgt konsept som er «luftig hvit». Det er verdt å nevne at det blir downlights med dimmer i himling og lys over speil. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vegghengt toalett, samt elektrisk eller eller vannbåren gulvvarme.

Soverom |
Leilighetens soverom blir levert med en såkalt «laila-løsning» med to innganger og er av god størrelse med plass til dobbeltseng, garderobeløsning, samt tilhørende møblement. Soverommet blir på ca. 9,5 m².

Balkong |
Fra stuen har man utgang til balkong på ca. 8,5 m² som vender ut mot hyggelig bakhage.

For ytterligere informasjon rundt leveranse av boligen, se vedlagt leveransebeskrivelse fra utbygger.

Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass. Mulighet for kjøp gjennom en annen selger, konferer med megler for mer informasjon.

Oppvarming

Vannbårent varmeanlegg fra fjernvarmesentral for oppvarming av varmt tappevann, samt romoppvarming. Det leveres gulvvarme i alle rom, bortsett fra soverom.

Det er balansert ventilasjon med varmegjenvinning, som bidrar til et behagelig og godt inneklima i leiligheten.

Varmt vann til oppvarming av leilighet og tappevann leveres fra fjernvarmeanlegg. Kostnadene til varmen fordeles mellom seksjonseierne i bygget forholdsmessig etter eierbrøk (areal på leilighet i forhold til totalt leilighetsareal).

Bebyggelse

Konstruksjon: Alle bærekonstruksjoner er av betong og stål. Isolerte yttervegger av tre og betong.

Fasade: Fasader av teglstein og trepanel etter arkitektens fargevalg.

Yttertak: Yttertak vil bli belagt med sedumdekke

Balkonger/Terrasser/Uteplasser: Trykkimpregnert spaltegulv. Rekkverk og håndløpere i lakkert/malt stål eller aluminium med glassflater og felter i strekkmetall. Balkonger og svalganger leveres som tette, men er å anse som utvendig konstruksjon slik at mindre ansamlinger av vann og drypp fra overliggende balkong/terrasse må påregnes som følge av regn, snø og vind. Avtrekk til ventilasjonsanlegget kan bli plassert på eller i nærheten av takterrasser. Det leveres plassbygde fastmonterte utemøbler og plantekasser på felles takterrasse og på
svalganger. Pergola over et område av takterrassen.

Trapper: Det leveres mørk grå melert flis i stort format i inngangsparti i opptrinn, inntrinn, på repos og gangarealer. Mindre format på flis i trappetrinn, mellomrepos og hovedrepos. Sokkelflis i inntrinn, på repos og gangarealer. Trappenese vil bli i en kontrastfarge. Alternativt leveres det teppe i trapp og gangarealer fra 2. etasje og oppover.

Heiser: Heis fra garasjeanlegget og opp til alle leilighetenes inngangsplan. Heiskupé vil ha en utførelse som harmonerer med trapperom. Alarmoverføring til vaktsentral.

Ventilasjon: Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Ventilasjonsaggregat i hver leilighet, plassert i bod, bod/walk-in closet eller entré. I mindre leiligheter kan det bli veggmontert
kjøkkenvifte med integrert balansert ventilasjonsaggregat. Aggregatets endelige plassering avklares under detaljprosjekteringen. Det vil bli avtrekksventilator fra kjøkken.

Sanitær: Alle vannledninger til tappesteder er rør i rør system. Plassering av rør i rør koblingsskap til den enkelte leilighet besluttes av selger under detaljprosjekteringen.

Brannsikring: Det monteres røykvarslere og brannslange eller pulverapparat i henhold til forskrift. Sprinkleranlegg for leiligheter, fellesarealer og eventuelt balkonger i henhold til gjeldende krav.

Dører og vinduer: Inngangsdør til leilighetene leveres med FG-godkjent sikkerhetslås. Slett utførelse malt i henhold til arkitektens fargevalg, dørvridere i børstet utførelse. Slagretning og utførelse kan variere avhengig av tekniske krav, herunder i forhold til støy og brannkrav. Vinduer, balkong- og terrassedør leveres med energiglass, klassisk hvite innvendig og i henhold
til arkitektens fargevalg utvendig. Utførelse, inndeling og slagretning avhenger av hvilke tekniske krav de enkelte vinduer har, herunder i forhold til støy, brannkrav osv.

Overflater og kledning: Vegger sparkles og males etter arkitektens fargevalg. Det leveres systemhimling i hovedinngang og på hovedrepos. Underside av trapp vil bli malt. Rekkverk og håndløper i trapper leveres i malt/lakkert utførsel i stål eller aluminium, alternativt rustfritt stål.

Garasjeport: Ved innkjøring til garasjeanlegget monteres det garasjeport med motordrift og kodetablå. En fjernbetjent portåpner leveres per parkeringsplass, alternativt GSM basert åpningssystem.

Postkasser: Felles postkassestativ innfelt i vegg, montert innvendig ved inngangspartiet.

Porttelefon og adgangstelefon: Eget låssystem med nøkkel som passer til hovedinngangsdør, inngangsdør til leilighet, garasje, sportsbod og øvrige fellesdører med lås. Det leveres tre nøkler til hver leilighet.

Kabel-tv/bredbånd/telefoni: Det leveres ett stk. data- og TV-punkt i stue. Punktene leveres kun med rør og tomme bokser, blendet med hvitt lokk. Selger har anledning til å tegne abonnement for tv, internett, telefon, fibernett eller tilsvarende med inntil 3 års bindingstid på vegne av sameiet.

Ferdigattest

Utbygger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er allikevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeider er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom søknadspliktige utomhusarbeider ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig.

Adgang til utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/133/31/55:
16.06.1943 – Dokumentnr: 4762 – Bestemmelse om veg
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

25.02.1955 – Dokumentnr: 3067 – Skjønn
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

26.04.1957 – Dokumentnr: 4824 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

22.12.1958 – Dokumentnr: 15361 – Bestemmelse om bebyggelse
ANG HVILEBRAKKE
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

22.07.1965 – Dokumentnr: 10094 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

12.01.1970 – Dokumentnr: 458 – Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

01.12.1971 – Dokumentnr: 20988 – Erklæring/avtale
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

31.01.1972 – Dokumentnr: 1688 – Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

23.10.1974 – Dokumentnr: 20736 – Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

13.06.1976 – Dokumentnr: 13089 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

24.03.1993 – Dokumentnr: 12861 – Bestemmelse om gjerde
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

04.12.2014 – Dokumentnr: 1066798 – Kjøpekontrakt
Rettighetshaver: Malerhaugen Park AS
Org.nr: 911 812 207
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

20.06.2017 – Dokumentnr: 655128 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2018/383158-1/200
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2020/3450297-1/200

23.09.2020 – Dokumentnr: 3066437 – Bestemmelse om vann/kloakk
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:133 Bnr:31
Gjelder denne registerenheten med flere

27.01.2023 – Dokumentnr: 99831 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 55
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 43/5431

Beliggenhet

Ensjøveien 34 har en supersentral beliggenhet, og du har det meste av servicefasiliteter i umiddelbar nærhet og kun 150 meter til Ensjø T-banestasjon med kontinuerlige avganger og kun 5 min. til sentrum. Prosjektet ligger i et etablert boligområde med tilgrensende villabebyggelse. Byggene er formet som en hestesko, rundt et frodig og grønt tun med et hyggelig grøntdrag som følger eiendomsgrensen.

Ensjøbyen er Oslos nye bydel for deg som liker pulsen av byen, men som ønsker å bo luftigere og grønnere til enn midt i sentrum. Gamle bilforretninger erstattes av et levende bydelsliv med nye boligprosjekter, butikker, serveringssteder og andre servicetilbud.

Mellom byggene er det åpne områder som utvikles med grønne lunger og frodige fellesområder. Det er flere barnehager i nabolaget og ny barneskole i Grenseveien, planlagt ferdig i 2020.

Liker du å bevege deg? Ensjø har flere treningssentre og mange trygge gangstier som inviterer til jogging. Ta deg en spasertur og bli kjent med den gamle, sjarmerende trehusbebyggelsen på Kampen og Vålerenga. For deg som er interessert i fotball ligger Intility Arena, Vålerengas nye stadion, bare en kort spasertur unna.

Tomt

Deler av tomtearealet er regulert til offentlig park. Parken skal tilrettelegges for opphold og lek. Oslo kommune skal opparbeide friområdet. Arealet skal fradeles og overskjøtes til kommunen. Tomteareal etter fradeling vil utgjøre ca. 3 500 kvm. Selger tar forbehold om endelig tomtestørrelse etter at fradelingsforretningen er gjennomført. Deler av tomtearealet kan også bli opparbeidet til fortau og fradelt/overskjøtet til kommunen.

Vei, vann og avløp

Vann og avløp er offentlig tilknyttet. Det tas forbehold om etablering av pumpekum, samt pumpekum på grunn- og dreneringsvann, dersom dette er nødvendig på grunn av fallforhold eller fordi det blir vesentlig mye dyrere å etablere selvfall sammenlignet med pumpekummer. Pumpekummer m.m. er i så fall inkludert i selgers kontraktleveranse. Avtale om service og vedlikehold for sameiet må i så fall påregnes.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er i dag regulert til byggeområde for bolig (S-3230), park (S-4703) se vedlagte reguleringskart og -bestemmelser. Det er regulert fortau som skal opparbeides langs eiendomsgrensen mot Malerhaugveien og på hjørnet Ensjøveien/Langengen.

Eiendommens utgifter

Felleskostnader pr. måned er kr. 2.815,- og er fordelt slik:

– Driftskostnad kr. 1.695,-
– TV/Internett kr. 389,-
– A-konto varme kr. 731,-

Det må påregnes en 2-4 mnd ekstraordinær innbetaling av felleskostnader ved overtakelse. Innbetalingen er å anse som oppstartskapital for sameiet.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte kostnader, da dette er basert på erfaringstall. Kostnader til varmt tappevann måles individuelt for hver leilighet. A kontoinnbetaling er en del av felleskostnaden, med individuell avregning etter forbruk.

Det ble i 2016 innført eiendomsskatt i Oslo kommune. For 2019 er bunnfradraget kr 4,6 millioner og skattesatsen er 3 promille. Besøk kommunens nettside for ytterligere informasjon, eller kontakt ansvarlig megler.

Formuesverdi

Likningsverdien fastsettes av ligningskontoret etter ferdigstillelse, og er blant annet avhengig av om leiligheten er en primær- eller sekundærbolig. Se www.skatteetaten.no for ytterligere informasjon, eller kontakt ansvarlig megler.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 16 470,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-
4: Transportgebyr til utbygger: Kr. 50 000,-

Totale omkostninger: Kr. 67 910,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: Kr. 4 757 640,-

Betalingsbetingelser

Total prisantydning inneholder:
1: Prisantydning kontraktposisjon (merverdi) Kr. 465 424,-
2: Innbetalt 10% kjøper 1 Kr. 420 000,-
3: Rest iht. kjøpekontrakt Kr. 3 780 000,-
4: Tilvalg Kr. 24 576,-

Total prisantydning utgjør Kr. 4 690 000,-

Totale Prisantydning inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 4 757 640,-

Innbetaling av kjøpesum og omkostninger deles opp i to innbetalinger:

1: Kontant ved kontraktsignering (allerede innbetalt 10%, merverdi for kontraktposisjonen, og transportgebyr til utbygger) kr. 935 424,-

Første delinnbetaling må være fri egenkapital da det ikke er mulig å få sikkerhet i boligen ved delinnbetaling 1. Alternativt må det avklares med banken før bud inngis at det kan tas sikkerhet i en annen bolig ved delinnbetaling 1.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger iht. kjøpekontrakt, samt tilvalg) kr. 3 822 216,-

Overtagelse

Leiligheten vil være ferdigstilt og klar for innflytting den 07.06.2023 kl. 08:00, med forbefaring den 12.05.23 kl. 14:00.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 føForbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler.

Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven. Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erhverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Rita Karina Parvanova

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0061/23

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 22.05.2023

Tilbake til toppen