Lekker 3-roms i 4.etasje med østvendt balkong | Alt er helt nytt og ingen har bodd her før deg | Lav dok. avgift og felleskostnader | Overtakelse 19.12.2022

Lidenskap for nybygg

Lekker 3-roms i 4.etasje med østvendt balkong | Alt er helt nytt og ingen har bodd her før deg | Lav dok. avgift og felleskostnader | Overtakelse 19.12.2022

Malerhaugveien 19-21 - Kongsløkken - A408, 0661 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 900 000,-
Total Prisantydning
kr 6 500 000,-
Totalpris inkl.omk
kr 6 618 912,-
Fellesutgifter/mnd
kr 2 413,-
P-ROM
68 m2
BRA
68 m2
Rom
3
Etasje
4
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023
Energimerke
Grønn C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Dette er et salg av kontraktsposisjon av leilighet A408 i prosjektet Kongsløkken på Ensjø. Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder entré, baderom, to soverom, åpen stue/-kjøkkenløsning og balkong.

Fra oppgangen kommer du inn til leilighetens entré på ca. 10 m² med plass til oppheng for yttertøy, fra entréen har du tilgang til baderom på ca. 4 m², to gode soverom på hhv. 14,5 m² og 8 m² med plass til alt av tilhørende møblement. Den praktiske og åpne stue/-kjøkken løsningen er på ca. 27 m², og har gode soner for spisebord og sittegrupper. Fra stuen har man direkte adkomst til leilighetens østvendte balkong på ca. 8,5 m².

Kvaliteter |
– Lav dokumentavgift. Kun kr. 34.570,-
– 5 års garanti fra utbygger
– Estimert ferdigstillelse Q1 2023
– Balansert ventilasjon
– Vannbåren gulvvarme
– Kort vei til offentlig kommunikasjon
– Balkong på ca. 8 m²
– Alt er helt nytt, og ingen har bodd her før deg
– Se prosjektets hjemmeside: https://www.bonava.no/bolig/oslo/ensjo/kongslokken/kongslokken

Om prosjektet |
Nabolaget troner på toppen av Ensjø og har en fantastisk utsikt over byen og fjorden. Bygget danner en c-form som vil favne opp gårdsrommet. Den solrike plasseringen nyter du best fra din egen balkong eller fra den romslige takterrassen som er tilgjengelig for alle som bor her. Takterrassen vil bli delt inn i ulike soner med blant annet pergola der det kan tilrettelegges for sosialt samvær eller du kan finne din egen lille krok hvor du kan nyte stillheten. I nabolaget Kongsløkken vil du finne leiligheter for enhver livssituasjon, ønsker du en praktisk toroms, treroms eller en av de store fireromsleilighetene? I fellesområdene kan du og dine naboer drikke en kopp kaffe i godt selskap i Karolines hage eller lage en god middag på takterrassen. Selv om fellesskapet er essensielt i et nabolag, er det vel så viktig å kunne trekke seg tilbake i fred og ro. Å nyte eget selskap, og dyrke privatlivet og roen. Det privilegiet verdsetter Kongsløkken.

Utbyggers visjon og arkitektenes tanker |
Kongsløkken består av 127 leiligheter og 2 næringslokaler. Det planlegges butikk på hjørnet Malerhaugveien/Grønnvoll Allé og kontor i lokalene i plan U1 og U2, men dette er ikke endelig besluttet. Det skal sikres gangforbindelse mellom Malerhaugveien og til Fyrstikkalléen skole. Boligutviklingsområdet planlegges organisert som et eierseksjonssameie og med parkeringsanlegg under bakken, samt felles lekeplasser, grøntområder, takterrasse mv.

Her har du umiddelbar tilgang til Ensjø Torg hvor du finner en rekke handlesteder, caféer og servicetilbud. Sannsynligvis flytter det også inn en liten nærbutikk i Kongsløkken, på hjørnet Malerhaugveien/Grønvoll allé. Fra T-banestasjonene Ensjø eller Helsfyr er det kun noen få stopp til både Oslo sentrum og Østmarka.

Arkitekt |
Det er Dyrvik Arkitekter som står bak utformingen av Kongsløkken.

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 130 Bnr. 74

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 68 m²
Totalt primærrom: 68 m²

Primærrom:
4 .etasje: Entré, bad, to soverom og åpen stue/-kjøkken løsning.

Leiligheter over 50 m2 får en sportsbod på 5 m2, og leiligheter under 50 m2 får en sportsbod på 2,5 m2 i kjeller. Det er tilkomst via heis til bodene fra alle boligetasjer. Mellom bodene er det nettingvegg, mens mot korridor er det tette stålplater i høyde 2 meter og dør. Det monteres netting over 2 meter. Det tilrettelegges for hengelås. Gulv i boder og tilhørende fellesarealer er i primet betong. Sportsbodene er ventilert, men ikke oppvarmet.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte Arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger.

Arealene i prislisten er oppgitt i bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre / større enn det oppgitte areal.

Standard |
Standard tilvalg (Basic). Se leveransebeskrivelse vedlagt i prospekt, eller konferer med megler.

Entré |
Leilighetens entré blir på ca. 10 m². Her vil du få muligheten til å montere heng for oppbevaring av yttertøy og skostativ. Videre fra entré har man enkel adkomst til leilighetens sosiale sone, nemlig den åpne stue/-kjøkken løsningen, baderom og de to soverommene.

Stuen |
Stor og praktisk åpen stue/-kjøkken løsning på ca. 27 m² med godt lysinnslipp. Her har du god plass til spisebord, sofa og mediemøbel. Fra stuen har man tilgang til leilighetens balkong på ca. 8 m².

Kjøkken |
Det leveres Bonava-kjøkken. Kjøkkenet kommer med slette fronter i malt MDF i NCS S 0500-N, klassisk hvit og håndtak i stål på skuffer og «push to open» på dører. Benkeplaten er i grå laminat med rett kant. Kjøkkenoverskap fores til tak. Det føres ventilasjonsrør fra kjøkkenhette over overskap.

Videre leveres følgende:
– Det leveres stekeovn
– Keramisk platetopp
– Frittstående oppvaskmaskin
– Frittstående kombiskap fra Bosch eller tilsvarende leverandør.

Baderom |
Bad leveres hovedsakelig som ferdige kabiner som produseres på fabrikk og fraktes til byggeplass. Det leveres veggmontert toalett med «soft close», i hvit porselen med innebygget sisterne. Det monteres dusjvegger i glass, som er innfellbare. Det leveres baderomsinnredning med skuffer i hvit utførelse og benkeplate i laminat med servant i porselen der det fremkommer av salgstegning.

Over servant leveres speil med innebygd belysning og stikkontakt. Det leveres hvite fliser i størrelse 30×60 på vegg til 2-roms og grå veggfliesr til 3/4-roms. Det blir 30×30 grå fliser på gulv og 10×10 i nedsenk dusj. Det kan forekomme sokkellist. Badet har rør-i-rør system med rørskap i tak eller vegg, samt inspeksjonsluker for andre tekniske føringer. Det er avsatt plass for vaskemaskin og tørketrommel på bad som vist på kontraktstegning.

Soverom |
Leiligheten innehar 2 soverom på hhv. 14,5 m² og 8 m². Begge soverommene er enkle å innrede med seng, garderobeskap, samt tilhørende møblement. Hovedsoverommet er av svært god størrelse med stor vindusflate og er veldig enkelt å innrede. Soverom nr. 2 kan også fint brukes som gjesterom eller kontor.

Balkong |
Fra stuen har man direkte adkomst til leilighetens østvendte balkong på ca. 8,5 m². Her kan man nyte sommerkveldene.

Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass til denne leiligheten. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren gulvvarme i gang, stue/kjøkken. Hvert rom får egen reguleringsmulighet. Varmen leveres fra fjernvarme. På soverom leveres leveres stikk til panelovn. På bad leveres gulvvarme. Boligene får målere på varmt tappevann og oppvarming. Varmt tappevann og oppvarming faktureres etter forbruk. Energimerking av boligen utføres av selger og vil foreligge ved overtakelse eller innen rimelig tid etter overtakelse.

Bebyggelse

Bygget skal oppføres iht. byggeteknisk forskrift TEK17.

Standard innvendig i boligen:

Gulv |
Det leveres 14 mm 1-stavs hvit mattlakkert eikeparkett i alle rom med unntak av baderom.

Vegger |
Innvendige vegger utføres i stenderverk kledd med gipsplater eller malt betong. Innvendige vegger sparkles og males i en lys farge med grå undertone (NCS S1000-N, Jotun «Skumring»).

Himling |
I boligrom leveres sparklet og malt himling av prefabrikkerte betongelementer med synlige v-fuger. Entré, gang, deler av kjøkken/stue og WC vil få nedsenket himling (Se plantegning). Gips vil forekomme der det er nedsenket himling og innkassinger. På bad leveres hvitmaltslett himling eller stålkasetter med v-fug. Himlinger er malt i farge NCS S 0500-N hvit. Innvendig takhøyde er ca. 2,5 m. Rom med rør-, kanalføringer, bærekonstruksjoner, downlights o.l. får nedsenket himling eller innkassing. Takhøyden vil være minimum 2,2 meter der det er nedsenket himling, innkassinger og på bad.

Dører |
Innerdører er hvite og glatte, med hvitmalte karmer og utforinger. Det levers dør med glassfelt mellom entré og stue. Dørene levers med dørvridere i børstet stål. Det leveres standard terskel i eik. Det er luftespalte under alle dører til alle rom. Entrédør levers i samme ferge utvendig og innvendig, med FG-godkjent lås. Dører, karmer og utforinger leveres fabrikkmalt i farge NCS S 0500-N, klassisk hvit.

Vinduer |
Det leveres trevinduer som utvendig blir montert med profiler i aluminium som er en tilnærmet vedlikeholdsfri løsning. Vinduene har energiglass iht. isolasjonskrav. Innvendige karmer og utføringer leveres ferdig malt fra fabrikk. Slagdører og skyvedører til balkonger og terrasser leveres iht. kontraktstening. Balkongdører og vinduer er fabrikkmalt i fargen NCS S 0500-N, klassisk hvit, innvendig i leiligheten.

Solavskjerming |
Solavskjerming leveres der det er påkrevd iht. TEK17. Det legges ellers tilrette for solavskjerming på vinduer mot syd og vest.

Gulvlister/gerikter |
Hvite gulvlister. Alle gerikter rundt vinduer og dører leveres ferdig malt fra fabrikk i NVS S 0500-N, klassisk iht. Synlige spikerhoder etterbehandles ikke. Overgang mellom vegg og tak fuges.

Ventilasjon |
Det blir balansert ventilasjon med varmegjenvinner med felles ventilasjonsaggregat iht. tekniske forskrifter, med avtrekk fra kjøkken og bad. Alle ventilasjonskanaler legges skjult/innkasset. Kjøkken leveres med slimline ventilator i børstet stål. Innvendige dører har spalte mot terskel av hensyn til luftgjennomstrømning.

Elektrisk anlegg |
Elektrisk anlegg leveres i henhold til kravene i norm for tekniske installasjoner (NEK 400). Krav til antall strømuttak er her definert ut i fra rommenes størrelse. Det utarbeides punktplaner for elektro. Elektrisk anlegg ligger skjult i leiligheten bortsett fra ved lyd- og brannvekker, hvor det bli åpent anlegg. Åpen løsning i trappesjakter.

For lys i tak leveres stikkontakt på vegg i overgang mot himling. Det leveres belysning i bod. På bad leveres det LED downlights i himling med dimmer, og belysning ved speil. På kjøkken leveres integrert LED spotlight under overskap. Det leveres downlights med dimmer i entré, gang og WC. Det leveres stikkontakt forberedt for vaskemaskin og tørketrommel iht. kontraktstegning. Det leveres en dobbel stikkontakt ved bad. Det monteres dobbel stikkonakt og utelampe på balkong/terrasse.

Varmt vann og oppvarming |
Leiligheten varmes opp med vannbåren gulvvarme i gang, stue/kjøkken. Hvert rom får egen reguleringsmulighet. Varmen leveres fra fjernvarme. På soverom leveres leveres stikk til panelovn. På bad leveres gulvvarme. Boligene får målere på varmt tappevann og oppvarming. Varmt tappevann og oppvarming faktureres etter forbruk. Energimerking av boligen utføres av selger og vil foreligge ved overtakelse eller innen rimelig tid etter overtakelse. ¨

Fiber/Internett |
Fiberkabel legges til hver leilighet i stuen. Selger kommer i en tidlig fase til, på vegne av sameiet, å inngå en kontrakt med bredbåndsleverandør for fremføring, installasjon og drift av en komplett
bredbånds installasjon. Bindingstiden på slike avtaler er typisk 3 til 5 år. Den enkelte kjøper kan etter overtakelse av leiligheten selv ta kontakt med aktuell bredbåndleverandør og om nødvendig oppgradere ytelser ut over det som fremkommer av felleskostnadene mot et tillegg i pris.

Ferdigattest

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av overtagelse før ferdigattest foreligger.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/130/74:
28.03.1952 – Dokumentnr: 3790 – Erklæring/avtale
BEST. IHT FESTEKONTRAKT.
LEIE PR DEKAR ( MÅL) KR 375
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN

28.03.1952 – Dokumentnr: 3790 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

17.10.1955 – Dokumentnr: 13113 – Bestemmelse om veg

17.12.1957 – Dokumentnr: 15678 – Bestemmelse om veg
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Gjelder denne registerenheten med flere

09.06.1960 – Dokumentnr: 6812 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

12.07.1960 – Dokumentnr: 8540 – Erklæring/avtale
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

21.01.1970 – Dokumentnr: 1076 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om kloakkledning

28.06.1974 – Dokumentnr: 12793 – Erklæring/avtale
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom

26.03.1952 – Dokumentnr: 3679 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:130 Bnr:2

19.10.1955 – Dokumentnr: 990101 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:130 Bnr:94

19.10.1955 – Dokumentnr: 990139 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR 130 BNR 94

22.04.1965 – Dokumentnr: 990181 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR 130 BNR 132

24.01.1986 – Dokumentnr: 991742 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:130 Bnr:165

Beliggenhet

Transport |
Ensjø har et veldig godt t-bane- og busstilbud som gjør hverdagen fleksibel og effektiv. T-banen tar deg til sentrum på kun 5 minutter. Ellers kommer du deg enkelt rundt med en bysykkel eller EL-sparkesykkel. Godt tilrettelagt for en miljøvennlig livsstil.

Innkjøp |
Like i nærheten av det nye nabolaget finner du blant annet Rema 1000, Kiwi og andre butikker, samt kaféer og servicesteder. Det skal også stå klart et folkebad og kino, samt et helt nytt kjøpesenter på Økern som skal
hete NOOR. I fremtiden vil Økern bli et moderne sentrum, et knutepunkt med T-bane og busslinjer.

Kultur |
Området har nærhet til parkområder som Tøyenparken. Den har både på flott natur, men også andre sportsaktiviteter. Det finnes også utallige restauranter i området, der familien kan nyte en bedre middag sammen.

Aktivitet |
Fra Kongsløkken er du kun en kort spasertur unna Jordal idrettspark, som består av flere idrettsanlegg. Her finner du alt fra amerikansk fotball, fotball, ishockey, boksing, basketball, håndball og innebandy. For den aktive har området mye å by på. På Valle Hovin er det fine parkområder, som også byr på fotballbaner og skøyteis på vinteren. Et annet flott alternativ er Tegleverksdammen, et fantastisk flott og nytt parkområde hvor man kan nyte søndagsturen sin.

Bondegård og museum |
Knappe 10 minutter unna finner du Kampen barnebondegård og et naturhistorisk museum. Bondegården befinner seg på det som tidligere var en skolehage. Der finnes det både små og store dyr, og både barn og voksne får lære om gårdslivet og grønnsaker. Det naturhistoriske museum ligger på Tøyen og huser universitetets naturhistoriske samlinger og botanisk hage.

Skole og barnehage |
Kongsløkken ligger på Ensjø og har et godt skoletilbud i nærmiljøet. I nærheten finner du blant annet Fyrstikkalléen ungdomsskole og videregående, Teglverket barne- og ungdomsskole.

Tomt

Eiendommen ligger på Ensjø i bydel Gamle Oslo, og er en eiertomt med samlet areal på ca. 5 910 m²

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er omregulert fra industri til boligbebyggelse, forretning, kontor og bevertning. Ny reguleringsplan S-5057 med bestemmelser ble vedtatt av Oslo bystyre i møte den 13.11.2019.

Eiendommens utgifter

Totale felleskostnader stipulert til ca. kr. 2.413,-. Dette kan variere og er kun et ca. estimat av hva som kan forventes.

Felleskostnadene er fordelt slik |
Felleskostnader skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter og er stipulert til kr. 18,- pr. m2. BRA pr. mnd (1.224,-). første driftsår. Dette inkluderer bl.a. bygningsforsikring, strøm for fellesarealer, drift og vedlikehold, kommunale avgifter mm. I tillegg er det stipulert felleskostnader på kr. 210,- pr. seksjon pr. mnd., og som dekker forretningshonorar, revisjonshonorar mm.

Følgende kostnader kommer i tillegg til månedlige felleskostnader: Kostnad til bredbånd/fiber er stipulert til kr 299,- pr. seksjon pr. mnd. TV-abonnement inngås individuelt og faktureres direkte til den enkelte beboer.

Kostnad for vannbåren oppvarming som beskrevet og varmt vann, faktureres etter faktisk forbruk. Forretningsfører har stipulert kostnad til ca. kr 10,- pr. m2 BRA pr. mnd. I tillegg kommer kostnader til måling og avlesing.

Totalt estimert inkl. vannbåren oppvarming, internett, forretningsførsel, etc. Kr. 2.413,-

Størrelsen på felleskostnadene avhenger av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles iht. vedtektene. Fastsettelse av første års budsjett fastsettes på konstituerende sameiermøte. Det tas forbehold om endringer i stipulerte felleskostnader, da dette er basert på erfaringstall.

Fordelingsnøkkelen for fordeling av utgifter reguleres i sameiets vedtekter, og bygger i utgangspunktet på sameierbrøk. Enkelte elementer i budsjettet vil i vedtektene fastsettes til lik fordeling på alle seksjoner, eller fordeling basert på nytte/bruk.

Forretningsfører vil fakturere alle seksjonseiere for kr 8.000,- i forbindelse med innflyttingen, som skal være sameiets oppstartskapital. Denne oppstartskapitalen er ikke å anse som et forskudd som vil bli avregnet mot månedlige felleskostnader og vil heller ikke bli tilbakebetalt ved ev. videresalg av boligen.

Eiendomsskatt er ikke beregnet for leiligheten ikke er ferdigstilt.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Likningsverdi blir først fastsatt etter at seksjonen er tinglyst. Likningsverdien fastsettes av Likningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt ”primærbolig” (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller ”sekundærbolig” (alle andre boliger man måtte eie). Se http://www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 34.570,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-
4: Panteattest kjøper: kr. 172,-
5: Startkapital sameie: Kr. 8.000,-
6: Transportgebyr til utbygger: Kr. 75.000,-

Totale omkostninger: Kr. 118.912,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 6.618.912,-.

Betalingsbetingelser

Total prisantydning inneholder:
1: Prisantydning kontraktposisjon (merverdi) Kr. 900.000,-
2: Innbetalt 10% kjøper 1 Kr. 560.000,-
3: Rest iht. kjøpekontrakt Kr. 5.040.000,-

Total prisantydning utgjør Kr. 6.500.000,-.

Totale Prisantydning inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 6.618.912,-.

Innbetaling av kjøpesum og omkostninger deles opp i to innbetalinger:

1: Kontant ved kontraktsignering (allerede innbetalt 10%, merverdi for kontraktposisjonen, og transportgebyr til utbygger) kr. 1.535.000,-.

Første delinnbetaling må være fri egenkapital da det ikke er mulig å få sikkerhet i boligen ved delinnbetaling 1. Alternativt må det avklares med banken før bud inngis at det kan tas sikkerhet i en annen bolig ved delinnbetaling 1.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger iht. kjøpekontrakt, samt tilvalg) kr. 5.083.912,-.

Annen viktig informasjon

Interessenter må sette seg grundig inn i utbyggers salgsoppgave/leveransebeskrivelse.

Overtagelse

Byggetiden er planlagt til ca. 22 måneder, slik at forventet ferdigstillelse er Q1 2023. Det presiseres at dette ikke er å anse som en avtalt frist for overtagelse iht. bustadoppføringslova § 10. Videre presiseres det at det alltid er knyttet en viss usikkerhet til fremdrift og gjennomføring av byggeprosjekter, særlig med tanke på offentlige godkjennelser og om hvorvidt tilstrekkelig salg oppnås. Selgers frist til å ha boligen klar til overtagelse («Overtagelsesfrist») fastsettes ved skriftlig varsel fra selger, når forbeholdene i punkt VII er frafalt. Overtagelsesfrist er satt til 15. mars 2023. Kjøper kan ikke motsette seg at overtagelse skjer inntil 4 måneder tidligere enn ovennevnte Overtagelsesfrist. Partene kan etter kontraktsinngåelsen avtale en tidligere overtagelse.

Overtagelse |
Senest 10 uker før ferdigstillelse vil selger skriftlig varsle kjøper om endelig overtagelsestidspunkt, som tidligst kan være 4 måneder før Overtagelsesfristen, men senest på Overtagelsesfristen. Dette varslede overtagelsestidspunktet gjelder som partenes endelige avtalte overtagelsestidspunkt. Ved overtagelse skal boligen leveres fra selger i byggerengjort stand.

Utomhus- og fellesarealer |
Fullstendig ferdigstillelse av fellesarealer innenfor sameiets eiendom kan ikke påregnes utført samtidig med innflytting. Selgeren forplikter seg imidlertid til å ferdigstille disse arbeidene så snart årstiden og andre forhold tilsier det.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1´s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erhverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Muamer Halilovic

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Fastpris: 45.000,-
Tilretteleggingsgebyr: kr.9.900,-
Markedsføringspakke 1: kr. 5.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.950,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0067/22

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 29.09.2022

Tilbake til toppen