Topp moderne og arealeffektiv vestvendt 4-roms med 2,9 m takhøyde | HTH kjøkken | 6 m² privat takpersell & fransk balkong | 2 baderom | Lav dok. avg

Lidenskap for nybygg

Topp moderne og arealeffektiv vestvendt 4-roms med 2,9 m takhøyde | HTH kjøkken | 6 m² privat takpersell & fransk balkong | 2 baderom | Lav dok. avg

Rostockgata, 0194 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 11 200 000,-
Total Prisantydning
kr 11 200 000,-
Omkostninger
kr 73 790,-
Totalpris inkl.omk
kr 11 273 790,-
Fellesutgifter/mnd
kr 4 637,-
P-ROM
83.3 m2
BRA
84.3 m2
Rom
4
Etasje
2
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023
Energimerke
Grønn C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Meld deg på visning via lenken Visningspåmelding eller kontakt meg på tlf. eller e-post for å avtale tidspunkt. Det vil være mulig med Teams-visning med simulator dersom det er ønskelig.

Dette er et salg av en kontraktsposisjon vedrørende leilighet 1-H0204 i Clemenskvartalet i Bjørvika. Boligen består av entré med mulighet til garderobeløsning og adkomst til bad. Leiligheten har 3 soverom der hovedsoverom er meget romslig på 15,7 kvm og har plass til stor garderobe langs nordveggen og eget bad på 6 kvm. De to mindre soverommene er ca. 7 kvm. Åpen stue-/kjøkkenløsning med store vindusflater og fransk balkong. Leiligheten har privat parsell på 6 kvm på takterrassen med fantastiske solforhold.

Kvaliteter |
– Lav dokumentavgift: Kun kr. 47.620,-
– 5 års garanti fra utbygger
– Estimert overtakelse er Q1 2023
– Oppgardert elektrisk anlegg til Elko Pluss
– Balansert ventilasjon
– Gjennomgående
– Sportsbod på ca. 6 m²
– Kort vei til offentlig kommunikasjon
– BREEAM sertifisert
– Solavskjerming på hele vestsiden av leilighet
– Tilgang til egen parsell på takterrassen i 9. etg på 6,1 m²
– Alt er helt nytt, og ingen har bodd her før deg
– Se prosjektets hjemmeside: https://osu.no/prosjekter/clemenskvartalet

Om prosjektet |
Opprinnelig selger/utbygger er Clemenskvartalet Bolig AS. Dette salgtrinnet består av 54 leiligheter i det syd-vestre hjørnet av bygget.

Det nye boligprosjektet Clemenskvartalet i Bjørvika blir noe helt utenom det vanlige, med fasader som varierer i form, høyde og ikke minst farge. Byggingen er godt i gang, og innflytting blir i 2023.

Beliggenheten kombinerer nærhet til fjorden og ulike grøntområder, med nærhet til byen, kollektivtrafikk og et urbant nabolag. Langs byggets vestfasade går Rostockgata som tilrettelegges for syklister og gående. På siden mot øst blir det utsikt mot Middelalderparken og Ekebergåsen. I nord får man fjordglimt fra Bispekilen, og i retning syd ligger den grønne Losæterallmenningen og Sørenga sjøbad. Det kommer serveringssteder, butikker og servicetilbud på gateplan. Her kan du bo midt mellom sjøen, byen, parker og kanaler i et fargerikt kvartalsbygg.

Alle beboere vil få tilgang til varierte takterrasser, to gjesteleiligheter, hobbyrom og en stor og grønn byhage i midten. Man får også tilgang til servicefunksjoner som blant annet bil- og kajakkdeling.

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 234 Bnr. 93

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 84,3 m²
Totalt primærrom: 83,3 m²

Primærrom:
2.etasje: Entré, stue/kjøkken, tre soverom og to baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6 m².

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger. Arealene er oppgitt i BTA bolig, bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. BTA bolig er målt med yttervegg og til midt i vegg mot nabo og gang. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn det oppgitte areal.

Standard | Konsept | Tilvalg
Generell himlingshøyde 2,9m. Nedforet himling fra min. 2,5m, med unntak av baderom som får en himlingshøyde på 2,3 m. Leiligheten vil bli malt i farge Sheer Grey NCS 2102 Y26R fra Jotun. Det er oppgradert kjøkken i gjennomgående sort innredning fra HTH med sort granitt benkeplate og Interiørkonsept Soft minimalism på baderom med tilvalg flispakke 3 og sorte dusj- og Tapwell detaljer (Se vedlagt innredningsvalg for mer informasjon). Det er også blitt oppgradert til 1-stavs parkett av typen Light White (lys eik) i alle rom, med unntak av baderom. Balansert ventilasjon. Oppgradert el-pakke til gjennomgående Elko pluss i sort matt på støpsel og dimmere. Det vil bli levert solavskjerming i stuen og på soverom med appstyrt løsning.

Selger (kjøper 1) har gjort følgende tilvalg |
– Innerdører i sort.
– Veggfarge Nordic Warm, farge Sheer Grey NCS 2102 Y26R fra Jotun
– Kontrastvegg: Veggfarge kontraktsvegg (S8500-N Dempet sort jotun – Kjøkkenvegg
– Parkett, Light White
– Oppgradert el-pakke til Elko pluss, matt svart. (Se tilvalgsliste for ytterligere info)
– Appstyrt solavskjerming

Tilvalg bad |
– Oppgraderte dusjdører, klart glass, matt sort
– Baderomstilbehør levert, men ikke montert (Se tilvalgsliste for ytterligere info
– Dusjsett TVM7200, matt sort
– Oppgradert servant
– Oppgradert spyleknapp

TIlvalg kjøkken |
Se leveranse og kjøkkentegninger.

Se leveransebeskrivelse og tilvalgsdokumenter vedlagt i prospektet, eller konferer med megler for mer informasjon.

Entré |
Praktisk entré på ca. 4,2 m² med oppbevaringsmuligheter for oppheng av yttertøy og sko. På gulvet er det lagt et praktisk moderne 1-stavs parkett, noe som er gjennomgående for hele leiligheten med unntak av baderom. Fra entré, tar du deg enkelt videre inn i leiligheten. I tilknytning til entréen ligger det et toalett.

Stuen |
Leiligheten blir levert med en åpen stue/kjøkken løsning på ca. 28,2 m². I stuen har man god plass til spiseseksjon, mediemøblement, samt tilhørende møblement man måtte ønske seg. Den åpne kjøkkenløsningen sørger for en sosial sone. Det blir levert solavskjerming i stue.

Kjøkken |
Kjøkkenet er levert av HTH i serien FOCUS og betydelig oppgradert. Det er valgt gjennomgående sort eik finer innvendig og utvendig i skap og hyller. Det er videre valgt Legra skuffe seien til HTH, toppet med en sort benkeplate i granitt Nero Assoluto. Det er også underlimt vask i sort Blanco Subline med AEG induksjonstopp og sort matt Tapwell blandebatteri. Det er også oppgradert til sort matt stekeovn av serien AEG 8000 og sort matt AEG vinkjøler som tar 18 flasker (se bilde).

Baderom |
Det er valgt interiørkonsept Soft minimalism med flispakke 3 som tilvalg på baderom.

Det vil bli levert innfelte downlights i himling med dimmer, dusjevegger i glass som kan slås inn mot hjørnet når dusjen ikke er i bruk. Termostatstyrt blandebatteri med dusjhode på veggmontert stang med egen håndholdt dusj, veggmontert WC, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel (evt. kombimaskin). Maskiner leveres ikke. Badene vil i hovedsak bli levert som prefabrikkerte kabiner. Se vedlagt tilvalgsliste for oppgraderinger på baderom.

Interessenter bør sette seg inn i leveransebeskrivelsen for ytterligere informasjon (ligger vedlagt i salgsoppgaven).

Soverom |
Leiligheten blir levert med tre soverom på hhv. ca. 15,7 m², 7,6 m² og 6,7 m². Hovedsoverommet er av meget god størrelse og har plass til dobbeltseng, garderobeløsning, nattbord, samt annet tilhørende møblement. Soverom 2 og 3 fungerer godt som barnerom eller gjesterom og har plass til seng, samt mindre garderobeløsning . Alle soverom blir levert med appstyrt solavskjerming.

Parsell på taket |
Leiligheten har en egen parsell på takterrassen i 9 etasje på 6,1 m². Se kontraktstegning eller konferer med megler for mer informasjon.

Tilvalgsmuligheter

Det er ikke lenger mulig å gjøre tilvalg. Følgende tilvalg er gjort:

Selger (kjøper 1) har gjort følgende tilvalg |
– Innerdører i sort.
– Veggfarge Nordic Warm, farge Sheer Grey NCS 2102 Y26R fra Jotun
– Kontrastvegg: Veggfarge kontraktsvegg (S8500-N Dempet sort jotun – Kjøkkenvegg
– Parkett, Light White
– Oppgradert el-pakke til Elko pluss, matt svart. (Se tilvalgsliste for ytterligere info)
– Appstyrt solavskjerming

Tilvalg bad |
– Oppgraderte dusjdører, klart glass, matt sort
– Baderomstilbehør levert, men ikke montert (Se tilvalgsliste for ytterligere info
– Dusjsett TVM7200, matt sort
– Oppgradert servant
– Oppgradert spyleknapp

TIlvalg kjøkken |
Se leveranse og kjøkkentegninger.

Se leveransebeskrivelse og tilvalgsdokumenter vedlagt i prospektet, eller konferer med megler for mer informasjon.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass.

Oppvarming

Vannbåren varme med viftekonvektorer i tak i leiligheten. Omfang og plassering vil avklares i detaljprosjekteringsfase. Kjøper vil orienteres om endelig løsning i tilvalgsprosess.
Kostnader for forbruk faktureres basert på leilighetsareal BRA, eller på måling. I hver bolig leveres det målere med mulighet for fjernavlesning for varmt tappevann og for Oppvarming med konvektorer.

På bad blir det termostatstyrt vannbåren varme i gulv som komfortvarme.

Ferdigattest

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av overtagelse før ferdigattest foreligger.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/234/93:
07.10.2015 – Dokumentnr: 924904 – Best. om adkomstrett
Allmenheten har rett til ferdsel og opphold på felt T4
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser

30.03.2020 – Dokumentnr: 2281124 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2021/325881-1/200

27.04.2022 – Dokumentnr: 446401 – Bestemmelse om nettstasjon
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler

10.08.2011 – Dokumentnr: 626515 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:234 Bnr:35

05.11.2020 – Dokumentnr: 3286636 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:234 Bnr:94
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:250 Bnr:53

Beliggenhet

Den unike beliggenheten til Vannkunsten gir kort vei til det beste byen og naturen har å by på. Hva med et morgenbad på Oslos nye favorittbadeplass, Sørenga sjøbad? Eller en kopp kaffe på en uteservering langs Havnepromenaden, mens du skuer utover fjorden? Det er den siste tiden blitt etablert flere spisesteder, barer og forretninger tilknyttet vannkunsten. Dette gjør at området får et fint løft og tiltrekker seg folk i alle aldre.

Lukten av sjø og lyden av bølgeskvulp gir ro i sjelen, og det er nettopp sjøen som vil danne omrisset for nabolaget som vokser frem i området. Fjorden ledes inn mellom byggene, og vannspeil, broer og kanaler bidrar til en maritim opplevelse. Samtidig fylles de hyggelige strøksgatene med liv og nabolagsstemning når nye serveringssteder og handel åpner på gateplan.

Ved å bo sentralt i Bjørvika blir også ulike grøntområder dine nærmeste naboer. Korte spaserturer tar deg til historiske Middelalderparken, og til skogsområdet og kunststiene i Ekebergparken. Her får du alt du kan ønske deg på ett sted, i hjertet av Oslos nye sentrum.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig og næring i henhold til reguleringsplan datert 08.12.20 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Reguleringsbestemmelser og reguleringskart ligger som vedlegg til denne salgsoppgaven. Clemenskvartalet ligger på felt B8A som er regulert til bolig, forretninger, offentlig eller privat tjenesteyting, kontor, bevertning og energianlegg. Reguleringsbestemmelser for felt B8A i Bjørvika er S-4826, vedtatt 12.11.2014, samt for Torg på Clemenskvartalets syd-vestre hjørne iht S-4880, vedtatt 03.02.2016. Detaljreguleringen er en del av reguleringsplan S4099. Felt B8A består av ett boligbygg i kvartalsstruktur og har en maks reguleringshøyde på kote + 30.

Bebyggelse mot nord på felt B7 har en reguleringshøyde på kote + 33. Fremtidig bebyggelse mot vest på felt B6B vil ha en reguleringshøyde på maks kote + 24. På felt B6B vil det bli søkt dispensasjon for reguleringshøyde B6B-1 til samme høyde + 24 det vil videre søkt om vridning av B6B -3. Det kan bli søkt endring for møneretning for felt B6B. Fremtidig bebyggelse mot syd på felt B8B har reguleringshøyde på kote +30. Det vil bli søkt dispensasjon for økt reguleringshøyde på B8B, antall etasjer blir maks 8. Fremtidig bebyggelse mot syd-vest på felt B9 har reguleringshøyde på kote + 22. Det vil bli søkt dispensasjon for økt reguleringshøyde på B9, antall etasjer blir maks 6. Da de ubebygde feltene ikke er prosjektert vil det kunne bli endringer for disse. Ved Munchmuseet er det regulert inn gondolbane til Ekeberg. Reguleringskart med bestemmelser finnes som vedlegg til salgsoppgaven eller hos megler. For nærmere informasjon om byggets beliggenhet og høyde, se situasjonskart. 1. januar 2016 skiftet Oslo kommune måleregler for kotehøyde. Faktisk høyde vil dermed bli +37 cm høyere enn reguleringskart datert før nevnte dato.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene for Eiendommen avgjøres av sameiet. Hvor store utgiftene blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer. Et forventet nivå ved overtakelse vil ligge på ca. kr. 40,- – 43,- per BRA pr måned. I tillegg kommer a-konto forbruk fjernvarme og varmtvann på kr. 12,- per kvm BRA pr måned. Tv-pakke og fibernett kommer i tillegg, kjøper bestiller selv bredbåndskapasitet og TV pakke etter ønske og behov fra leverandør utpekt av selger.

Avhengig av valgt organisering av kjellereiendommen kan sameiet få rettigheter og plikter til bruk av og adkomst til arealer i kjellereiendommen. Det kan bli etablert et vel, bestående av eiendommer/eierseksjonssameier som blir etablert i Bispevika/Bjørvika. Dersom et slikt vel etableres har seksjonseierne plikt og rett til å være medlem av velet. Velforeningen har til oppgave å ivareta medlemmenes felles interesser. Den enkelte eiendom/eierseksjonssameie er som medlem av velet pliktig å betale årskontingent/driftsutgifter fastsatt av velforeningens årsmøte.

Stipulerte felleskostnader fordelt:
– Fellesutgifter: kr. 3.612,-.
– A-konto varme: kr. 1.008,-

Eiendomsskatt er ikke beregnet for leiligheten ikke er ferdigstilt.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside:
www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi pt.

Formuesverdien skal utgjøre ca. 25% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig.

Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 47.620,-
3: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
4: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-
5: Transportgebyr til utbygger: Kr. 25.000,-

Totale omkostninger: Kr. 73.790,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 11.573.790,-

Betalingsbetingelser

Total prisantydning inneholder:
1: Prisantydning kontraktposisjon (merverdi) Kr. 2.734.004,-
2: Innbetalt 10% kjøper 1 Kr. 855.000,-
3: Rest iht. kjøpekontrakt Kr. 7.695.000,-
4: Tilvalg: 215.996,-

Total prisantydning utgjør Kr. 11.500.000,-.

Totale Prisantydning inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 11.573.790,-.

Innbetaling av kjøpesum og omkostninger deles opp i to innbetalinger:

1: Kontant ved kontraktsignering (allerede innbetalt 10%, merverdi for kontraktposisjonen, og transportgebyr til utbygger) kr. 3.614.004,-.

Første delinnbetaling må være fri egenkapital da det ikke er mulig å få sikkerhet i boligen ved delinnbetaling 1. Alternativt må det avklares med banken før bud inngis at det kan tas sikkerhet i en annen bolig ved delinnbetaling 1.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger iht. kjøpekontrakt, samt tilvalg) kr. 7.959.786,-.

Annen viktig informasjon

Generelt |
Selger vil i samarbeid med arkitekt og rådgivere, foreta en grundig prosess for å finne en stil for innvendige fellesarealer som harmoniserer med bygget, og den særegne beliggenheten.

Overtakelse |
Leilighetene i Clemenskvartalets byggetrinn I (oppgang 1-5) forventes ferdigstilt 1. kvartal i 2023 og 2./3. kvartal 2023 for byggetrinn II (oppgang 6-10), uten at dette er å anse som bindende frist for overlevering. Ca. 10 uker før ferdigstillelse vil selger skriftlig varsle kjøper om endelig overtagelsestidspunkt (overtakelse). Dersom arbeidene forsinkes av forhold utenfor selgers kontroll har selger krav på fristforlengelse jf. buofl. § 11. Selger skal informere kjøper dersom det kan påregnes endringer i forhold til den planlagte perioden for overtagelse.

Takterrasser |
Et av de viktigste konseptene for prosjektet er takterrrassene. Det ligger nedsenkede takterrasser på sjette og syvende etasje langs alle gateløp i kvartalet. Dette gir utsyn på kryss og tvers av kvartalet, og ut til omkringliggende områder. Disse gir god kontakt mot nærliggende områder, som vannrommet i kvartalet foran med gløtt mot fjorden, vannspeilet mot øst og Bispekilen i nord. Det planlegges også felles takterrasse over plan 8.

Takterrassene skal i hovedsak ha et dekke av tre. Det vil også være mulig å dyrke i plantekasser. Noen steder plantes vegetasjon i flere sjikt som skaper rom, demper vind og bidrar til biologisk mangfold. Det etableres vertikale vindskjermer, og pergolaer som gir romlige kvaliteter. I overgangssoner mot gesims etableres grønne tak, i form av sedum eller annen beplantning

På to av de nedsenkede takterrassene planlegges utover det nevnte å etablere to enkle glassbygg. Her vil det være mulighet for dyrking av grønt og planter. Disse utstyres med vask og benk til bruk for fellesskapet.

De enkelte takterrassene vil ferdigstilles i takt med utbyggingen og disposisjonsretten avhenger av antall sameier i prosjektet.

Gjesteleiligheter |
I Clemenskvartalet vil det bli bygget 2 gjesteleiligheter i oppgang 4 som disponeres og organiseres av sameiet.

Kajakk |
Når du bor i Clemenskvartalet er du tett på fjorden. Det blir levert kajakkstativ med 9 kajakker som disponerer og organiseres av sameiet. Kajakkene er plassert i byhagen med enkel adkomst for sjøsetting i Bispekilen (kajakktraller og padleårer plasseres i hobbyrommet)

Felles hobbyrom |
I kjeller/mesaninetasjen vi selger legge til rette for et hobbyrom for sameiet. Hobbyrommet vil innby til aktiv bruk og bl.a. være utstyrt med verktøyvegg, smørestativ for ski, oppbevaringsplass for kajakktraller og padleårer og sykkelstativ for mekking av sykkel. I K1 mot nordøst kan man vaske sykkel før mekking i hobbyrommet.
Deler av arealet vil ha lavere takhøyde pga tekniske føringer.

Fremdrift og ferdigstillelse

Leiligheten forventes på tidspunkt for signering av kjøpekontrakt å kunne ferdigstilles i løpet av Q1 2023 for byggetrinn I (oppgang 1-5) og Q2/3 2023 for byggetrinn II (oppgang 6-10), uten at dette er å anse som bindende frist for overlevering. Overlevering vil kunne skje både tidligere og senere enn antatt tidsrom for ferdigstillelse. Ca. 10 uker før ferdigstillelse vil selger (utbygger) skriftlig varsle kjøper om endelig overleveringstidspunkt (overtakelse). Overlevering kan ikke finne sted tidligere enn Q4 2022. Se kjøpekontrakt (Kjøper 1) for mer informasjon eller konferer med megler.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erhverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Mads Berli

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Faspris: 55.000,-
Tilretteleggingsgebyr: kr.10.000,-
Markedsføringspakke 1: kr. 5.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 6.950,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Meglere:
Eiendomsmeglerfullmektig:
Jens Bacher
Telefon: 922 97 951
E-post: jens@roislandco.no

Ansvarlig megler:
Martin Killi Arnesen
Telefon: 909 34 21
E-post: martin@roislandco.no

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0091/22

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 07.10.2022

Tilbake til toppen