Eksklusiv og unik 4-roms i vannkanten | Sjøutsikt og fine solforhold | Garasjeplass | Luftig og fantastisk beliggenhet

Lidenskap for nybygg

Eksklusiv og unik 4-roms i vannkanten | Sjøutsikt og fine solforhold | Garasjeplass | Luftig og fantastisk beliggenhet

Operagata 61A, 0194 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 25 850 000,-
Total Prisantydning
kr 25 850 000,-
Omkostninger
kr 640 670,-
Totalpris inkl.omk
kr 26 490 670,-
Fellesutgifter/mnd
kr 7 907,-
P-ROM
127 m2
BRA
130 m2
Rom
4
Etasje
6
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2020
Energimerke
Grønn C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

HUSK PÅMELDING TIL VISNING | Velkommen til en hyggelig visning med Røisland & Co Eiendomsmegling. Husk å meld deg på visning via lenken "Visningspåmelding". Interessenter oppfordres til å lese salgsoppgave før visning.

Dette er en eksklusiv og unik 4-roms fra 2020 med meget høy standard i fantastiske Vannkunsten. Leiligheten ligger fint til i husets 6. etasje med sydvendt balkong med fine solforhold og sjøutsikt. Leiligheten inneholder entré med bod/skyvedørsgarderobe, to romslige bad, stor og åpen stue/-kjøkkenløsning og 3 romslige soverom. Utgang til balkong på 12m² fra stue. Vannkunsten er et av Bjørvikas mest særegne boligprosjekter.

Kvaliteter |
– Heis
– To romslige bad
– Balkong på 12 m² vendt mot sørøst m/ fine solforhold
– Eksklusivt materialvalg
– Oppgraderte garderobeløsninger
– Helt unik beliggenhet nær fjorden
– Miljøstandarden BREEAM
– Meget høy standard
– Solskjerming på alle vinduer
– Påkostet kjøkken fra HTH
– Rolig og tilbaketrukket beliggenhet med flott utsikt
– Garasjeplass inkl

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 234 Bnr. 123 Snr. 34

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 130 m²
Totalt primærrom: 127 m²

Primærrom:
6.etasje: Stue/kjøkken, to baderom, entre, omkledningsrom og tre soverom.

Sekundærrom:
6. etasje: Innvendig bod.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6,3 kvm.

Fra takstmann | Tilstandsrapport
Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner.
Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Ved oppmåling av arealer registreres det kvadratiske variasjoner og noen retningsforandringer på oppsatte målepunkter. Arealer er med dette ca. der ved kjøp av leiligheten det ikke kan utelukkes avvik. Oppmålt areal er med dette avrundet opp til nærmeste hele kvadrat. Arealer er oppmålt med laser på sted, gjenskapt oversikt på 2D-program med videre gjennomgang av mål og vinkler på registrerte byggetegninger. Deler av rørkasse bak bad og bod er innberegnet i boligen arealer.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra datert utført av Aleksander Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Entré |
Romslig entré som har en påkostet garderobeløsning med skyvedører for oppheng av yttertøy og sko. På gulvet er det en lekker 1-stavs eikeparkett på 240 mm, noe som er gjennomgående for hele leiligheten bortsett fra våtrom. I tilknytning til entréen finner du et av totalt to baderom. Det er montert downlights i himling.

Stue |
Leilighetens åpne stue/-kjøkkenløsning er på hele 62 m². I stuen er det plass til alt man måtte se for seg som, sofa, mediemøbel og spisebord. Store vindusflater som sørger rikelig med lysinnslipp til rommet, samtidig som man kan nyte utsikt til fjorden. Det er verdt å fremheve den gode takhøyden som gir en behagelig romopplevelse. Ca. romhøyde er 2,70 cm i stue. der det er tekniske installasjoner som må skjules vil det bli nedsenket himling til ca. 220 cm. Videre fra stuen tar du deg via en stor skyvedør ut til den sørvendte balkongen på ca. 12 m². Her ute er det gode solforhold med sol under midtsommeren. Fra balkongen er det utsyn mot det interne vannrommet og fjorden . Balkongen kan lett innredes med utemøblement. Det er levert tremmegulv som er lunt å gå på. Det er i tillegg montert utelys og stikkontakter. Det er solavskjerming i hele leiligheten.

Kjøkken |
Leilighetens kjøkken er fra HTH fremstår som meget tiltalende og stilrent og er ekstra påkostet av selger. Fronter i lekker svart utførelse hvor overskap har push-løsning og underskap med grepsløse fronter. Benkeplaten i kompositt i lys utførelse. Underlimt vask, med blandebatteri montert i benkeplaten, sentrert bak vask. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer fra AEG som vinskap, stekeovn, oppvaskmaskin, induksjonplatetopp og kjøl-/fryseskap, samt kjøkkenventilator i stål. Praktisk kjøkkenøy for ytterligere oppbevaring og benkeplass. Alle skapdører leveres med demping med unntak av kjøleskap. Det er montert waterguard.

Baderom |
Leiligheten har alt i alt to moderne og pent flislagte baderom på hhv. ca. 5,6 m² og 7,4 m². Badene er pent opparbeidet med heldekkende servant m/skuffeseksjon, på det største badet har du dobbel vask. Speil med belysning over vask. Innfelte downlights i himling med dimmefunksjon. Dusjhjørnet består av innsvingbare dusjdører i herdet glass hvor dørbladene kan svinges begge veier og regnfalls dusj. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Flisene leveres i lekre storformats 60×60 cm på både gulv og vegg. Ettgreps blandebatteri og rør i rør system.

Soverom |
Leiligheten har tre soverom av god størrelse som ligger skjermet og praktisk til i det ene hjørnet av leilighet. Hovedsoverommet er på ca. 11 m² med en praktisk walk-in garderobe på 2 m². Hovedsoverommet kan innredes med dobbeltseng, nattbord og garderobeløsninger om ønskelig. De to andre soverommene er på hhv. 7,8 m² og 7,9 m² og kan enkelt innredes med seng og garderobeskap. Et av soverommene har en påkostet garderobe for oppbevaring.

Innvendig bod |
Ved gangen til soverommene finner du en praktisk innvendig bod på ca. 2,9 m².

Balkong |
Leilighetens balkong har utgang fra stuen og er på ca. 12 m². Balkongen vender mot sørøst, samt noe mot vest. Den kan enkelt møbleres med alt av møblement. Her kan man nyte sommeren med fine solforhold. Man har utsikt mot fjorden samt vannrommet som skiller de forskjellige husene i Vannkunsten.

Parkering

Det medfølger garasjeplass med lader merket nr. 14 og ligger i 1. etasje i parkeringshuset med innkjøring fra Wismargata.

Felleskostnadene for garasjeplassen er på kr. 300,- pr mnd. og vil bli trukket sammen med felleskostnadene.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via en eller flere sentralt plasserte viftekonvektor som er montert og skjult i himling. Enheten suger romluft inn og varmer denne opp slik at oppvarmet luft igjen blåses inn i oppholdsrom. På bad blir det termostatstyrt vannbåren varme.

Energimerke

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler.

Bebyggelse

Konstruksjon: Ca. 50% av tomten er etablert ut i sjøen. Det er etablert en vanntett spunt rundt eiendommen, deretter bygget en tørr arbeidsplattform i betong. Etter etablering av kaiplate trekkes utvendig spunt opp og vannet vil strømme fritt i havnebassenget mellom husene. Kjeller er bygget i vanntett betong. Bygget fundamenteres til fjell med stålkjerne- og stålrørspeler. Bygningene er utført med bærekonstruksjon i betong og stål. Dekker i betong med nødvendig isolering / oppforing inkludert.

Fasade | Yttervegger er kledd i naturlige materialer, hovedmaterialet er norsk skifer fra Oppdal med innslag av treverk spesielt i 1. etasje.

Yttertak | Lys skifer.

Innervegger |
Innvendige vegger av stender/gips/mineralull kledd med gipsplater. Skillevegger mot naboleiligheter/fellesareal består av enten betongvegger eller lydvegger med stender/gips/mineralull. Det blir betongvegger mot heis- og trappekjerne.

Balkonger/Terrasser/Uteplasser |
Balkonger er levert fortrinnsvis som prefabrikkerte betongelementer. På gulvet er det trelemmer. Rekkverket er i hvitmalt stål med håndløper i massiv eik, ett utvendig lysarmatur med innvendig bryter og en utvendig stikkontakt er inkludert. Tak over balkong og terrasser har fortrinnsvis himling i ubehandlet betong. Det kan forekomme synlige merker etter armeringsstoler.

Fellesrommet |
Fellesrommet i hus 6 er planlagt som et areal som alle boligkjøpere kan leie/benytte. Sameiet vil ha tilgang kajakkoppbevaring og område for sjøsetting av kajakk på sameiets tomt. Fellesrommet er sentralt plassert i hus 6, like ved den interne broen. Det ligger vendt mot sydøst og har utsikt mot fjorden, samt direkte forbindelse med en nedtrapping mot det indre havnebassenget. Utover ankomstrom/lobby inneholder fellesrommet hovedrom med tilgang til eget kjøkken, garderoberom, toalett og lager.

Fellesarealer og trapperom |
Ankomst, inngangspartier og trapperom: Ankomsten til boliginnganger er plassert parvis og tilknyttet ett mindre torg med tuntre. Dette for å bidra til å danne sosiale soner der beboerne i Vannkunsten kan møtes. Inngangene til boligene vil skille seg ut fra næringsarealene ved kvalitetene på fasaden og døren, samt uttrykket på utomhusarealene. Det er laget ett sterkt arkitektonisk konsept der det bærende uttrykket er en kontrastering av robuste, slitesterke overflater i møte med mer raffinerte og taktile overflater.

Inngangspartiet |
Inngangspartiet er tilbaketrukket fra fasadelivet, og med en eikedør markeres overgangen mellom ute og inne. I entreen har skifer på vegg.Det er montert både nedfelt entrematte innenfor døren, samt en større, mørk kokosmatte i en overgangssone mot trappehuset. I himlingen er det montert sorte treullsementplater med fin struktur. Her er fargetonene mørkere og himlingen noe lavere. Slik understrekes overgangen til det lysere trapperommet.

Trapperommet |
Veggene i trapperommet er rå betongelementvegger med synlige fuger. En vegg mot heis kles i mørke metallplater. Heisdører utføres med mørk overflate. Gulvoverflatene på trapper leveres som elementtrapper i betong med overflatebehandling/støvbinding. Rekkverkene er leveres i sortlakkert stål med håndløper i massiv eik. På gulv på etasjereposer er det høykantparkett i eik. Himlingen på reposer er som i inngangspartiene med sorte treullsementplater med fin struktur. Synlige betonghimlinger vil ha preg av fuger i møter mellom betongelementene. Inngangsdører leveres malt.

Heis|
Det er heis fra kjeller opp til alle leilighetsplan. Overflater tilpasset fellesarealer for øvrig. Takplater med downlights. Det er 24 timers tilknytning til ekstern tale/høre vakttjeneste.

Postkasser |
Innfelte postkasser på vegg i inngangspartiet i stil med øvrig interiør.

Porttelefon og adgangstelefon |
Det er komplett anlegg med felles tablå ved hovedinngang. Videocalling og mulighet for fjernåpning av hovedinngangsdør. Utenfor hver leilighet vil det i tillegg være en ringeknapp til leiligheten. Forskjellig signal fra ringeknapp ved dør og utvendig tablå.

Bygningen er iht. Tilstandsrapport oppført i 2020.

Selger har fått utarbeidet en Tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt denne salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2 og TG3.

Alle kontrollpunkter har fått TG 1 eller bedre.
Interessenter må sette seg inn i vedlagt Tilstandsrapport før bud inngis.

Konstruksjon: Ca. 50% av tomten er etablert ut i sjøen. Det er etablert en vanntett spunt rundt eiendommen, deretter bygget en tørr arbeidsplattform i betong. Etter etablering av kaiplate trekkes utvendig spunt opp og vannet vil strømme fritt i havnebassenget mellom husene. Kjeller er bygget i vanntett betong. Bygget fundamenteres til fjell med stålkjerne- og stålrørspeler. Bygningene er utført med bærekonstruksjon i betong og stål. Dekker i betong med nødvendig isolering / oppforing inkludert.

Fasade | Yttervegger er kledd i naturlige materialer, hovedmaterialet er norsk skifer fra Oppdal med innslag av treverk spesielt i 1. etasje.

Yttertak | Lys skifer.

Innervegger |
Innvendige vegger av stender/gips/mineralull kledd med gipsplater. Skillevegger mot naboleiligheter/fellesareal består av enten betongvegger eller lydvegger med stender/gips/mineralull. Det blir betongvegger mot heis- og trappekjerne.

Balkonger/Terrasser/Uteplasser |
Balkonger leveres fortrinnsvis som prefabrikkerte betongelementer. På gulvet vil det blir levert trelemmer. Rekkverket blir i hvitmalt stål med håndløper i massiv eik, ett utvendig lysarmatur med innvendig bryter og en utvendig stikkontakt er inkludert. Tak over balkong og terrasser har fortrinnsvis himling i ubehandlet betong. Det kan forekomme synlige merker etter armeringsstoler.

Selger har fylt ut egenerklæringsskjema i forbindelse med salget. Egenerklæringsskjemaet følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.08.2021. Ferdigattesten følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Ved utleie av boligen skal det straks gis skriftlig melding til styret og til sameiets forretningsfører iht. sameiets vedtekter. Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlig radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/234/123/34:
07.10.2015 – Dokumentnr: 924824 – Best. om adkomstrett
Allmenheten har rett til ferdsel gjennom felt G3 – G6
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:123
Gjelder denne registerenheten med flere

07.10.2015 – Dokumentnr: 924824 – Best. om adkomstrett
Allmenheten har rett til ferdsel og opphold på felt T1
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:123
Gjelder denne registerenheten med flere

19.02.2020 – Dokumentnr: 2127861 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 34
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 131/19244

26.10.2020 – Dokumentnr: 3228471 – Reseksjonering
Snr: 34
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 131/19244
Vederlag: NOK 0
Omsetningstype: Uoppgitt
Endring av fellesareal
Endring av tegninger

Beliggenhet

Den unike beliggenheten til Vannkunsten gir kort vei til det beste byen og naturen har å by på. Hva med et morgenbad på Oslos nye favorittbadeplass, Sørenga sjøbad? Eller en kopp kaffe på en uteservering langs Havnepromenaden, mens du skuer utover fjorden?

Lukten av sjø og lyden av bølgeskvulp gir ro i sjelen, og det er nettopp sjøen som vil danne omrisset for nabolaget som vokser frem i området. Fjorden ledes inn mellom byggene, og vannspeil, broer og kanaler bidrar til en maritim opplevelse. Samtidig fylles de hyggelige strøksgatene med liv og nabolagsstemning når nye serveringssteder og handel åpner på gateplan.

Ved å bo sentralt i Bjørvika blir også ulike grøntområder dine nærmeste naboer. Korte spaserturer tar deg til historiske Middelalderparken, og til skogsområdet og kunststiene i Ekebergparken. Her får du alt du kan ønske deg på ett sted, i hjertet av Oslos nye sentrum.

Adkomst

Vannkunsten ligger i et nabolag omkranset av fjorden, rolige gater og stilren arkitektur, som gir en avslappende atmosfære. Bolighusene, med sine karakteristiske saltak og nordiske materialer, skiller seg ut fra den øvrige bebyggelsen i Bjørvika. De ni særegne husene former et eget lite gatenett med koselige gågater. Operagata og Rostockgata blir Vannkunstens nærmeste gater.

Det vil bli skiltet med Røisland & Co visningsskilt ved oppsatte visninger.

Barnehage og Skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/ bydelsadministrasjonen.

Tomt

Utomhusplanen er detaljert i samarbeid med det danske arkitektkontoret Tegnestuen Vandkunsten og Grindaker Landskapsarkitekter. Utearealene omfatter de indre byrommene med internt vannrom mellom husene, samt Havnepromenaden med forlengelsen innover Bispekilen. Utformingen av utearealet tydeliggjør de romslige og sosiale overgangene mellom den åpne Havnepromenaden langs sjøen og de mer intime indre byrommene. Boligens atkomstsoner og trappegang er bevisst plassert parvis tilknyttet et mindre torg med tuntre som bidrag til å danne sosiale relasjoner blant beboerne i Vannkunsten.

Materialer i utearealene er knyttet til en nordisk identitet med inspirasjon fra norsk natur både i belegg, vegetasjon og møblering. Oslofjordens øyer og svaberg er tydelig preget av den spesielle geologiske historien i området og nordøst-sørvestgående striper i fjellet er typiske. Utformingen av belegget på Havnepromenaden og i Bispekilen er inspirert av det lineære og kontrastene mellom mørkt og lyst i disse spesielle formasjonene.

Belegget i de indre rommene skal være lyst og vil fungere godt i møtet med husenes dreininger og ulike vinkler. Det er lagt vekt på å komme ned til vannet så mye som mulig, både mot sjøen og mot det interne vannrommet. Kaifronten utformes slik at det dannes rom av ulike størrelse med oppholdssteder for mennesker i alle aldersgrupper og i ulike sosiale sammenhenger. Bruk av tre i nedtrappingene til vannet, i møblering, samt utstrakt vegetasjonsbruk, gir den nødvendige varmen til byrommene.

Belysningen tilpasses bebyggelsens forskjellige rom og funksjoner, men får samtidig byrom, vannrom og havnefront til å fremstå som en samlet helhet. Armaturenes fysiske uttrykk nedtones/elimineres, uten at det går på kompromiss med kvaliteten på lyset.

Det blir levert utomhusarealer på bakken med vannrom, ferdig belegg, snøsmeltingsanlegg på utvalgte områder, sykkelparkering, nedtrappinger i tre, beplantning i flere sjikt og utvendig belysning i tråd med utomhusplan. Sameiet dekker driftsutgifter på utomhusarealer.

Offentlig vei:
Eiendommen og bygningene på B6A grenser mot Operagata mot nord. Operagata og Rostockgata vil fra Stasjonsallmenningen til Kongsbakken bli opparbeidet som sykkelgater. I gaterommet vil det være et ca. 5,5 meter bred sykkelgate som bukter seg gjennom området. Det grønne gaterommet er hovedsakelig formet med hensyn til syklende og gående, i tillegg til at det er tilpasset for gode sol- og skyggeforhold, uteservering og øvrig trafikk som taxi, varelevering og annen nødvendig kjøring til eiendommene. Mot øst grenser B6A mot Rostockgata og mot vest Stasjonsallmenningen. Mot syd ligger havnepromenaden og fjorden. Kjøreadkomst til parkering i kjellerarealer skjer fra Wismargata. Øvrige arealer mellom husene, over broen og ut mot den offentlige havnepromenaden vil inkludere sosiale soner og primært være tiltenkt myke trafikanter.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 18.08.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Det gjøres oppmerksom på at området er under utvikling og at det per dags dato at Clemenskvartalet og Vannkunsten Syd er under oppføring. Se reguleringskart eller konferer med megler for ytterligere informasjon.

Bjørvika er et område under utvikling og det understrekes at endringer vil skje. Selger (Oslo S. Utvikling AS) vil videreutvikle eiendommene rundt Vannkunsten. Utbygger har intet ansvar for eventuelle ulemper som følger av at utbyggingsplanene i området endres. Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten. Se også www.prosjekt-fjordbyen.oslo.kommune.no, www.vegvesen.no/Vegprosjekter/Bjorvika og www.haveiendom.no

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr. 7.907,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold.

Fordeling felleskostnader:
– Felleskostander kr. 4.224,-
– Avdrag felleslån kr. 780,-
– Renter felleslån kr. 74,-
– A-konto varme og varmtvann kr. 1.906

Ppplysninger fra forretningsfører sier at sameiet inngikk avtale 01.01.22 om levering av bredbånd der alle får fiber 1000/1000 inkludert i felleskostnader, mens man selv velger TV utenom.

Felleskostnader for garasjeplass er kr. 300,-. Dette kommer i tillegg til felleskostnadene med blir trukket med felleskostnadene.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2021 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Det gjøres spesielt
oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside:
www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Megler har fått opplyst at det er eiendomskatt på kr. 5.890,- på eiendommen for 2022.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi for 2021 var kr. 2 463 232,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr. 8 867 634,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Formuesverdien skal utgjøre ca. 25% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig.

Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av kjøpesum og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld: Kr. 646.250,- (Forutsatt salgssum: 25.850.000,-)
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585 ,-

Totale omkostninger: Kr. 647.420,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 26.497.420,-

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 7.400,-. Kjøper har også muligheten til å velge Boligkjøperforsikring PLUSS til kr. 10.200,- med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Se ytterligere informasjon om Boligkjøperforskirngen vedlagt i salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler senest 2 virkedager før overtagelsen.

Om sameiet / Om borettslaget

Det er tillatt å holde dyr, forutsatt at dette ikke er til sjenanse eller ulempe for andre i sameiet.

Annen viktig informasjon

Om sameiet |
Leiligheten er en del av sameiet Vannkusten Eierseksjonssameie som består av 215 boligseksjoner og 19 næringsseksjoner.

Org. nummer: 924 959 134
Styremail: agekorsvold@gmail.com
Hjemmeside: https://www.sameietvannkunsten.no
Forretningsfører: USBL (www.usbl.no)
Vedtekter: Se hjemmeside eller salgsoppgave

Vi gjør oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning til å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse av megler.

Kabel-TV / Bredbånd |
NextGenTel er leverandør av internett- og TV-tjenester til Vannkunsten. Kabel-TV er ikke inkludert i felleskostnader. Sameiet har en ordning hvor beboer selv kan bestille ønsket pakkeløsning.

Øvrig |
Det vil kunne forekomme synlige merker/hull etter stylist ved overtagelse.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra leveransebeskrivelse, kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende

Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring. Selger har likevel fylt ut egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til å sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og ordinær Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.400,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- i honorar for ordinær Boligkjøperforsikring.

Eier

alireza yahyaei

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Fastpris: 95.000,-
Tilretteleggingsgebyr: kr. 7.000,-
Markedsføringspakke: 12.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-
Oppgjørshonorar: kr. 6.950,-
Inneståelse- og utleggshonorar: kr. 1.950,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Meglere
Ansvarlig megler:
Martin Killi Arnesen
Telefon: 909 34 21
E-post: martin@roislandco.no

Eiendomsmeglerfullmektig:
Jens Bacher
Telefon: 922 97 951
E-post: jens@roislandco.no

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0101/22

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 02.03.2023

Tilbake til toppen