Flott 4-roms selveierleilighet | Balkong på 11 m² vendt nordvest | Vannbåren gulvvarme | Lav dok. avg. | Est. ferdig 2. halvår 2023

Lidenskap for nybygg

Flott 4-roms selveierleilighet | Balkong på 11 m² vendt nordvest | Vannbåren gulvvarme | Lav dok. avg. | Est. ferdig 2. halvår 2023

Fyrstikkbakken 14C, 0667 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 7 770 000,-
Fellesgjeld
kr 68 282,-
Total Prisantydning
kr 7 770 000,-
Omkostninger
kr 77 012,-
Totalpris inkl.omk
kr 7 915 294,-
Fellesutgifter/mnd
kr 3 859,-
P-ROM
77 m2
BRA
83 m2
Rom
4
Etasje
4
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Det vil være mulighet for visning på vårt kontor i Dronning Eufemias gate 16, for å gå igjennom prosjektet og leiligheten. Meld deg på visning via lenken Visningspåmelding eller kontakt meg på tlf. 92297951 eller e-post jens@roislandco.no for å avtale tidspunkt.

Dette er et salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet i prosjektet Fystikkbakken 14. Leiligheten ligger i byggets 4. etasje i hus og inneholder: Entré, tre soverom, baderom og stue/-kjøkken løsning. Fra stuen har man utgang til nordvendt balkong på 11 m², hvorav 6 m² er innglasset.

Verdt å nevne |
– Alt er helt nytt og ingen har bodd her før deg
– Lav dokumentavgift. Kun kr. 25.470,-
– Estimert ferdigstillelse 2. halvår 2023
– Lave felleskostnader
– Nordvest vendt balkong på totalt 11 m² (6 m² innglasset)
– 5 års garanti fra utbygger
– God standard og arealeffektiv planløsning.
– -stavs parkett på gulv
– Felles takterrasse
– Store vindusflater
– Kjøkken med integrerte hvitevarer
– Bod
– Prosjektets hjemmeside: https://fyrstikkbakken14.no

Byggene i Fyrstikkbakken 14 ligger flott til på åskammen på Bryn. Her får man fantastisk utsikt fra samtlige leiligheter og en spektakulær panorama over hele byen fra felles takterrasse på toppen av byggene. Hellerud og Høyenhall t-bane- og busstasjon er bare noen få minutters spasertur unna. T-banen til jernbanetorget tar kun et kvarter. Du går til Bryn togstasjon på under fem minutter og derfra kan du ta deg til Oslo lufthavn på ca. en halvtime.

Om prosjektet |
Utbygger er Birk & Co og AF Gruppen. Arkitekt er LINK Arkitektur. Prosjektet er planlagt å bestå av 4 blokker med ca. 163 leiligheter når prosjektet er ferdig utbygd. Dette salgstrinnet, heretter kalt salgstrinn 1, bygg D vil utgjøre 36 boliger.

Det vil være tre smakfulle interiørkonsepter. Alle de tre konseptene er stilrene og varige – et valg du vil være fornøyd med i lang tid. Disse tre heter: Vanilje, Pepper og Safran. Se vedlagt prospekt fra utbygger for mer informasjon eller konferer med megler.

Bygningen utføres med bærekonstruksjon hovedsakelig i massivtre. Kjeller og første etasje vil være i betong, mens bæresystemet oppover vil primært være utført i massivtre. Noen søyle/- dragere, bla. i yttervegger vil være i stål.

Estimert ferdigstillelse er Q4 2023.

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 144 Bnr. 1957

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 77 m²
Totalt primærrom: 83 m²

Primærrom:
4 .etasje: Entré, bad, 3 soverom og stue/-kjøkken.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger. Arealene er oppgitt i BTA bolig, bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. BTA bolig er målt med yttervegg og til midt i vegg mot nabo og gang. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn det oppgitte areal.

Standard |
Selger har valgt konsept Vanilje: En mild, hyggelig og lys stil der produkter og overflater harmonerer godt sammen. «Vanilje» kommer enten i en beige- eller en gråtone. Med lyse og matte overfalter, skapes det en behagelig atmosfære, og du får en leilighet som er innbydende og avslappende å være i- både for store o små. Dette er standardleveranse fra 2-8 etasje.
Se leveransebeskrivelse i prospekt eller konferer med megler for mer informasjon.

I leiligheter under 100 kvm BRA leveres følgende: 3-stav lys hvitpigmentert eik parkett 14 mm fra Haro.

Entré |
Entré på ca. 11 m² med plass til garderobeløsning til yttertøy og sko. I tilknytning til entréen/gang har man leilighetens baderom og tre soverom.

Stue og kjøkken |
Med konsept «Vanilje» vil det leveres lys hvit eikeparkett. Veggene kommer i klassisk hvit veggfarge. En overflate, enten vegg eller tak leveres også med synlig treverk. Dette skaper det vi kaller pustende vegger – noe som er bra for både deg og miljøet.

Kjøkken fra HTH, Sigdal eller tilsvarende anerkjent leverandør levers iht. salgstegning og romskjema. Standard kjøkken leveres i hvite matte, glatte fronter. Takhøye skap 228cm med
toppforing/gips til tak. Benkeplaten leveres i 3cm laminat overflate, i farge lys hvit eik som standard. Skuffer med demping. Integrerte hvitevarer er inkludert, så som kjøl/frys, induksjonstopp,
stekeovn og oppvaskmaskin. Alle kjøkkenskap leveres med innbygningsskap for hvitevarer, ferdig tilkoblet. Avtrekk over komfyr av type Slim med stålfarget front eller tilsvarende. Avtrekk leveres med kullfilter. Separat komfyrvakt på vegg. Kjøkkenøy som er tegnet inn på salgstegning er en del av leveransen. Leveranse ihht. kjøkkentegning for den enkelte leilighet leveres boligkjøper i forkant av tilvalgsprosess. 1-greps kjøkkenkran med høy tut i krom overflate. Nedfelt kjøkkenkum leveres i stålfarge.

Baderom |
Sandfargede fliser, type Grespor Zeus perola matt eller tilsvarende 30x30cm og 10x10cm i dusjnisje. Armaturene kommer i krom utførelse, mens badets servantskap har en stilren og matt overflate med to skuffer. Badets speil er vegghengt og kommer LED-list over. Dusjarmatur i krom overflate, samt dusjvegg i klart herdet glass med profiler i krom. Toalettet på badet er vegghengt og hvitt med hvit nøytral spyleknapp. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel hvor dette er merket opp på plantegning.

Bad levers som prefabrikerte baderom, flislagt på vegger og gulv iht. romskjema.

Soverom |
Leiligheten blir levert med tre soverom på hhv. 16 m², 7 m², 7 m². Hovedsoverommet på 16 m² har et praktisk walk-in-closet og har plass til dobbeltseng, samt tilhørende møblement. De to andre soverommene er av fin størrelse og fungerer fint som barnerom, gjesterom eller kontor. Her har man plass til seng og garderobeskap.

Balkong |
Leilighetens balkong er på totalt ca. 11 m², hvorav 6 m² vil være innglasset. Balkongen vender mot nord. Beboere vil ha tilgang til felles takterrasse.

Standard konsept vil være Vanilje og det er det det er lagt til grunn i av i beskrivelse av leiligheten over. For ytterligere informasjon rundt leveranse til boligen, se vedlagt leveransebeskrivelse fra utbygger.

Tilvalgsmuligheter

Det er ikke lengre mulig å gjøre tilvalg på denne enheten.

Parkering

Det planlegges at garasjeanlegget skal inneholde 39 parkeringsplasser, hvorav syv av de er for korttidsutleie, åtte til bilpool og 24 for langtidsutleie. Alle er beliggende i plan U1 og vil bli en egen næringsseksjon. Det tas forbehold om at antall plasser kan reduserer til 35 i forbindelse med detaljprosjekteringen.

Parkeringsplasser i garasjeanlegget kan leies for en månedlig sum, kr. 1500,-. Enkelte leiligheter vil ha rett til å leie p-plass ved kjøp. Se boligvelger for informasjon om dette. De som har rett til å leie p-plass vil måtte stille en p-plass til rådighet når de selv ikke stå parkert på plassen. Dette skal gjøres via et bookingsystem.

Plassen vil være utstyrt med mulighet for ladekontakt for ladning av el-bil. Kostnader til installering, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte seksjonseier. Strøm betales etter målt forbruk der måler er installert, ved fast abonnoment sum dersom aktuelt eller ved et beløp fastsatt av styret dersom det ikke er egen måler.

Utbygger vil eie og drifte parkeringsanlegget i ett til tre år etter ferdigstillelse av prosjektet for å optimalisere parkerings- og deleløsningen og driften av dette. Sameiet vil ha en rett til å kjøpe denne seksjonen til en fastsatt pris, som rabattert i forhold til markedspris. Denne prisen vil være kr. 350.000,- pr. p-plass, som er 70% av de beregnede verdien av objektet. Det vil tilkomme dokumentavgift og tinglysningsomkostninger til denne kjøpesummen. Kjøpet finansieres med opptak av fellesgjeld med pant i parkeringsseksjonen. Dette med sameiet som depitor. Sameiet vil da få inntekt fra utleie av parkeringsplasser. De årlige inntektene er stipulert til kr. 704.000,- ved utleie av parkeringsplassene. Til grunn da ligger inntekter på 1.500,- pr. mnd. på 24 p-plasser samt kortidsutleie av gjesteplasser. Kostnader for nedbetaling av fellesgjeld i tilknytning til parkeringsanlegget over 30 år er beregnet til kr. 656.424,- årlig basert på 2,6% årlig rente. Låneopptaket forventes således ikke å påvirke de månedlige felleskostnadene for sameierne. Ved overdragelse av parkeringsseksjonen står sameiet fritt til å disponre seksjonen, og gis således rett til å selge enkeltplasser til sameiere om ønskelig.

Dersom sameiet velger å ikke kjøpe parkeringsseksjonen gis seksjonseiere som har rett til leie av parkeringsplass, anledning til å kjøpe ideell andel til parkeringsplass for kr. 450.000,- + omk.

Oppvarming

Leilighetene vil bli enerigmerket og energiattest utstedt som bekrefter at alle leilighetene får energikarakteren B eller bedre.

Energi til produksjon av varmtvann og oppvvarming leveres med fjernvarme fra Fortum.

Oppvarming av soverom, stue, kjøkken, bad og toalett med vannbåren gulvvarme. Gulvvarmeanlegget er dimensjonert i henhold til forskrifteskrav, slik at det kan forventes 22-23 grader romtemperatur i oppholdsrom i vinterhalvåret og ned til 21 grader ved dimensjonerende utetemperatur. Det monteres målere i hver leilighet for energimåling av varmtvann og oppvarming.

Det leveres balansert ventilasjon i hver leilighet med desentralisert ventilasjonsaggregat plasser i leiligheten. Aggregat plasseres enten på vegg i gang/bod eller over himling i entr/bod/gang.

Energimerke

Energimerking vil bli utført av selger og skal foreligge før overtakelse.

Ferdigattest

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av overtagelse før ferdigattest foreligger.

Boligen planlegges ferdigstilt i 2. halvår i 2023. Selger, altså utbygger, kan kreve overtakelse inntil fire måneder før den avtalte fristen til å ha boligen klar til overtakelse. Selger skal skriftlig varsle om dette minimum to måneder før det nye overtakelsestidspunktet. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 14 kalenderdagers skriftlig varsel. Det beregnes dagmulkt fra det nye overtakelsestidspunktet. Selger tar forbehold om at endelig innflyttingdato kan endres som følge av manglende arbeidskraft, forsinket levering av nødvendige leveranser til prosjektet og lignende som følge av sykdomsfravær ved f. eks. større virusutbrudd. Selger skal innen rimelig tid varsle forbruker dersom det oppstår forhold som vil medføre at de blir forsinket med sin utførelse.

Selger har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene som nevnt i buofl. §11 er oppfylt.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet. Det gjøres oppmerksom på at utleie av boligen før seksjoneringsbegjæringen er tinglyst, kan utløse kjøperett for leietager til redusert pris, jf. Eierseksjonsloven kap. III. Dette er kjøpers risiko.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/144/1957:
22.06.2021 – Dokumentnr: 755821 – Festekontrakt – vilkår
Gjelder feste
Årlig festeavgift: NOK 5 000
Gjelder fra dato: 31/05-2021
Tomteverdi: NOK 132 000 000
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Bestemmelse om innløsning
m.fl bestemmelser

10.02.2022 – Dokumentnr: 162856 – Bestemmelse om bebyggelse
Gjelder feste
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:9
Bestemmelse om spuntvegg og sikringstiltak

24.10.1924 – Dokumentnr: 900945 – Fredningsvedtak
GJELDER HOVEDBYGNINGEN.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:2127
Gjelder denne registerenheten med flere

24.04.2003 – Dokumentnr: 24148 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:9
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bruk av vann- og avløpsanlegg
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om bebyggelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og
bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:2127

24.04.2003 – Dokumentnr: 24153 – Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven 67 nr.
1
Bestemmelse om vederlagsfri overdragelse av veigrunn til
Oslo kommune
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og
bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:2127

21.04.2004 – Dokumentnr: 26631 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser

31.08.2009 – Dokumentnr: 634419 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:1957
Bestemmelse om adkomstrett
av uteoppholdsarealer
Bestemmelse om parkering
til tre parkeringsplasser
Bestemmelse om adkomstrett
Rett til påkobling for VAV
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:2127

26.02.2019 – Dokumentnr: 239591 – Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rettighetshaver allmennheten
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune

30.10.2020 – Dokumentnr: 3258672 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Dnb Bank Asa
Org.nr: 984 851 006

25.03.2021 – Dokumentnr: 357980 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Dnb Eiendom AS
Org.nr: 910 968 955

22.06.2021 – Dokumentnr: 755821 – Festekontrakt – vilkår
Årlig festeavgift: NOK 5 000
Gjelder fra dato: 31/05-2021
Tomteverdi: NOK 132 000 000
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Bestemmelse om innløsning
m.fl bestemmelser

05.12.1983 – Dokumentnr: 37966 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:144 Bnr:1

28.05.1998 – Dokumentnr: 29733 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:144 Bnr:1956

10.02.2011 – Dokumentnr: 111342 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:144 Bnr:2127

31.08.2009 – Dokumentnr: 634419 – Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:1957
Bestemmelse om adkomstrett
av uteoppholdsarealer
Bestemmelse om parkering
til tre parkeringsplasser
Bestemmelse om adkomstrett
Rett til påkobling for VAV
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:144 Bnr:2127

Beliggenhet

Byggene i Fyrstikkbakken 14 ligger som perler på en snor i åskammen på Bryn. Her får du fantastisk utsikt fra samtlige leiligheter og en spektakulær panorama over hele byen fra felles takterrasse på toppen av byggene. Nærområdet til Fyrstikkbakken 14 er en herlig kombinasjon av både natur og utbane rekreasjonsmuligheter.

Hellerud og Høyenhall T-bane- og busstasjon er bare noen få minutters spasertur unna. T-banen til jernbanetorget tar kun et kvarter. Du går til Bryn togstasjon på under fem minutter og derfra kan du ta deg til Oslo lufthavn på ca. en halvtime. Fyrstikkbakken 14 er nærmere enn du tror.

Med adresse Fyrstikkbakken 14, har du god tilgang på alt du måtte ønske og har behov for -enten det er hverdag eller helg. Tveita senter er kun et stopp unna med t-ban. Her finner du blant anne apotek, matbutikk, vinmonopol og en rekke fine butikker. Det finnes også flere spennende cafeer og restauranter i nærområdet, Cafe Nord, Øst Gastropup og Trewerket på Helsfyr, rett ved siden av Vålerenga`s stolthet, Intility Arena. Og skulle du ønske deg til sentrum en tur, er det kort vei enten du tar beina fatt langs Alnaelva, sykkel tog eller t-bane. En ting er i hvert fall sikkert: I Fyrstikkbakken 14 er du nærme det meste.

Med nærhet til marka har du alltid mulighet til å komme deg ut i frisk luft. Østmarka byr på flotte turområder for både stor og små, enten du skal spasere, jogge eller ta deg en dukkert. Området rundt Østensjøvannet er et populært område – sommer som vinter. Visste du at det ved Østensjøvannet er observert hele 232 fuglearter? Eller kanskje du skal ta turen langs Alnaelva? Da kan vi love deg en variert opplevelse med rolige områder, brusende fossefall og ikke minst masse lokalhistorie.

Tomt

Foreløpig landskapsplan og takplan kan ses på prosjektetes hjemmeside: https://fyrstikkbakken14.no. Der vil man se hvordan gårdsrom, utearealer og takplan tenkes disponert, men er ikke å anse som endelig eller bindende for selger., når det gjelder disponering, utforming og materialbruk. Endringer og tilpasninger kan bli gjort i detaljprosjekteringen. Utforming av takplan vil også søkes å gjøres gjennom brukermedvirkning i gjennomføringsfasen.

Felles uteomhusarealer blir allment tilgjengelig så langt dette fremkommer av utomhusplan. Vannveier i terrenget er en del av overvannshåndteringen for området og fullingsgraden vil variere med nedbør.

Utgang fra bygget til gangbro/lokk på østsiden av bygg D mot fremtidig gang- og sykkelvei er vist på plan fire. Ved detaljprosjektering kan planum for denne utgangen endres, dvs. at den kan komme f.eks. på plan fem.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan datert 24.04.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 11.12.19.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommens utgifter

De estimerte felleskostnadene for denne leiligheten er kr 3.859,-. pr. mnd. og er planlagt å inkludere og fordeles slik:
– Felleskostnader: 2.464,-.
– Fjernvarme: 770,-.
– Likt fordelt: 240,-.
– For delemeter: 350,-.
– Fiberaksess pr. Leilighet: 35,-.

Felleskostnader vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles iht. vedtektene. Månedlige felleskostnader er stipulert og det foreligger budsjett fra OBOS Eiendomsforvaltning for første driftsår. I dette budsjettet er det lagt til grunn at bla. kommunale avgifter (for vann, avløp, renovasjon), forsikring av bygningsmassen, strøm i fellesarealer, vaktmestertjenester som snømåking, plenklipping, felleskostnader for parkering- og delemeterfunksjonen, forretningsførsel og renhold er inkludert. Endelig budsjett fastsettes på årsmøte. Det er budsjettert a-konto for fjernvarme (oppvarming og varmt tappevann), og dette betales etter forbruk.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte felleskostnader, da dette er basert på erfaringstall.

Budsjettet har lagt til grunn månedlig felleskostnad på kr. 32,- pr. kvm BRA (BRA fratrukket innglasset balkong), i tillegg kommer kr. 10,- pr. kvm BRA for fjernvarme, kr. 240,- likt fordelt, kr. 35,- pr. leilighet for fiberaksess.

Månedlige felleskostnader for delemeter er fordelt med kr. 350,- pr. leilighet og inkluderer renter og avdrag for fellesgjeld.

Det tas forbehold om endringer i stipulerte felleskostnader, da dette er basert på erfaringstall. Fordelingsnøkkel for fordeling av kostnader reguleres i sameiet vedtekter, og bygger i utgangspunktet på sameiebrøk. Enkelte elementer i budsjettet kan i vedtektene fastsettes til fordeling likt på alle seksjoner, eller etter forburk. Selger har engasjert OBOS Eiendomsforvaltning som forretningsfører for sameiet. kostnader for dette er tatt inn i budsjettet for felleskostnader.
forretningsførsel, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold.

Startkapital til sameiet 2 x mnd felleskostnader (32 x BRA kvm). Beløpet blir fakturert av forretningsfører i forbindelse med innflytting.

Felleskostnadene vil normaltsett justeres en til to ganger årlig etter ferdigstillelse i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Oppstartskapital til sameiet: ja, kr. 200,-. Se pkt. betalingsinformasjon.

Det føres fiber for TV-signaler og internettilkobling frem til et sentralt plassert svakstrømskap i hver leilighet. Dette skapet plasseres på et hensiktsmessig sted i boligen. Ett punkt for TV og data signaler leveres i stuen, øvrige tilkoblingspunkter for TV og data er tilgjengelig som tilvalg. Utbygger inngår avtale med tilbyder av leverandører og kunden velger selg hva slags abonnement og tjeneste som ønskes levert innenfor tilbyderens sortiment.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Eiendomsskatt er ikke beregnet for leiligheten ikke er ferdigstilt.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt
oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside:
www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi pt.

Formuesverdien skal utgjøre ca. 25 % av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90 % for sekundærbolig.

Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 25.470,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-
4: Etableringsgebyr sameie: Kr. 200,-
5: Panteattest kjøper: Kr. 172,-
6: Transportgebyr til utbygger: Kr. 50.000,-

Totale omkostninger: Kr. 77.012,-

I tillegg vil forretningsfører fakturere 2 x felleskostnder pr. mnd. som en startkapital for sameiet.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 7.915.294,-.

Betalingsbetingelser

Total prisantydning inneholder:
1: Prisantydning kontraktposisjon (merverdi) Kr. 2.150.000,-
2: Innbetalt 10% kjøper 1 Kr. 562.000,-
3: Rest iht. kjøpekontrakt Kr. 4.989.718,-
4: Tilvalg Kr. 0,-

Total prisantydning utgjør Kr. 7.770.000,-

Totale Prisantydning inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 7.935.294,-.

Innbetaling av kjøpesum og omkostninger deles opp i to innbetalinger:

1: Kontant ved kontraktsignering (allerede innbetalt 10%, merverdi for kontraktposisjonen, og transportgebyr til utbygger) kr. 2.762.000,-

Første delinnbetaling må være fri egenkapital da det ikke er mulig å få sikkerhet i boligen ved delinnbetaling 1. Alternativt må det avklares med banken før bud inngis at det kan tas sikkerhet i en annen bolig ved delinnbetaling 1.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger iht. kjøpekontrakt, samt tilvalg) kr. 5.173.294,-

Annen viktig informasjon

Selger/Utbygger |
Navn: Fyrstikkbakken 14 AS
Org.nr.: 918 302 751

Utbygger vil, på vegne av det fremtidige sameiet og med sameiet som debitor, ta opp fellesgjeld på delemeterseksjonen. Total fellesgjeld er på 11 130 000,-. Andel fellesgjeld blir dermed kr. 68 282 pr. seksjon. Denne er fast. Avdragsperioden er på 20 år og den årlige rentesatsen er p.t. 2,10%. Månedlige kostnader pr seksjon er kr. 350,- ref. budsjett utarbeidet av OBOS Eiendomsforvaltning. Det presiseres at renten vil endre seg i samsvar med den generelle renteutviklingen og påvirke felleskostnadene tilsvarende, uavhengig av budsjettperiode. Rentene er p.t. historisk lave og det må påregnes at disse vil øke i løpet av lånets løpetid. Denne gjelden kan ikke nedbetales.

Himling |
Deler av leiligheten vil ha nedforing og innkassinger av gips for nødvendige tekniske føringer som elektro, rør og ventilasjon. Normal netto etasjehøyde i oppholdsareal som stue og kjøkken vil være ca. 2,5m (minimum 2,44 m). Normal etasjehøyde på soverom og lukket kjøkken vil være ca 2,4 m. Under nedforede himlinger eller innkassinger i gang, bod, garderober og korridor kan netto etasjehøyde være ca. 2,2m – 2,3m. Baderom vil ha innvendig romhøyde minimum 2,2m

Nedsenket himling i bad leveres med hvite LEDspotter.

Tilluft for ventilasjon samt sprinklerhoder kan bli innkasset langs vegg i stue/kjøkken/soverom, og søkes utført med minst mulig nedforing.

Fremdrift og ferdigstillelse

Det planlegges ferdigstillelse senest 15.01.2024. Dette gjelder som en bindende frist for å ha boligen klar for overtagelse, herunder grunnlag for å kreve dagmulkt. Selger (utbygger)

Budgivning

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven. Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erhverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Mai Torill Hoel

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Fastpris: Kr. 55.000,-
Tilretteleggingsgebyr: kr.10.000,-
Markedsføringspakke 1: kr. 5.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 6.950,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Meglere:
Eiendomsmeglerfullmektig:
Jens Bacher
Telefon: 922 97 951
E-post: jens@roislandco.no

Ansvarlig megler:
Martin Killi Arnesen
Telefon: 909 34 21
E-post: martin@roislandco.no

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0114/22

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 27.02.2023

Tilbake til toppen