NY PRIS! Stor 4-roms med flott utsikt og privat takterrasse på hele 51 m². Sol hele dagen. 3 terrasser. *Garasjeplass(er)

Lidenskap for nybygg

NY PRIS! Stor 4-roms med flott utsikt og privat takterrasse på hele 51 m². Sol hele dagen. 3 terrasser. *Garasjeplass(er)

Sinsenveien 53, 0585 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 10 690 000,-
Total Prisantydning
kr 10 690 000,-
Omkostninger
kr 101 920,-
Totalpris inkl.omk
kr 10 791 920,-
Fellesutgifter/mnd
kr 4 090,-
P-ROM
92.4 m2
BRA
97.2 m2
Rom
4
Etasje
7
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2022
Energimerke
Grønn C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Leiligheten er under oppføring. Det er mulig å gjennomføre en digital visning på Teams. Det er også mulig for interessenter å ta turen til byggeplass for å få et visuelt inntrykk av leilighetens beliggenhet (se også bilder i annonse). Konferer med megler.

Dette er et salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet A701 i prosjektet Borgen på Løren (Bygg B). En unik og særdeles lekker 4-roms leilighet beliggende i byggets 7. etasje med hele 3 uteplasser. Leiligheten har en nordøstvendt balkong på ca. 5,9 m², sørvestvendt balkong på 13 m² og en helt egen privat takterrasse på hele 51 m². Takterrassen har flott utsyn mot omgivelsene og gir deg mange spennende muligheter for innredning og bruk. Om man har barn eller en firbent i hjemmet, vil disse kvadratmeterne være særdeles kjærkomne. Ønsker man å invitere en større vennegjeng på besøk skal det heller ikke stå på plassen. Det er mulighet for å kjøpe inntil 2 garasjeplasser til leiligheten.

Her blir du boende med god standard. Gulvene i oppholdsrom blir énstavs parkett, på badene blir det heldekkende servant, speil og downlights i taket. Flisene på gulv og tak blir på 30×30 centimeter, i den nedsenkede dusjnisjen blir det vegger av herdet glass og mosaikkfliser på gulvet på 5×5 centimeter. Innvendig får leiligheten mye av sitt preg av den romslige, åpne stuen som også inkluderer kjøkkenet. Kjøkkenet blir levert med kvalitetsinnredning fra HTH med hyller og skapplass nok til at selv en gjennomført gourmet vil være fornøyd. Her blir det også mulighet for å justere interiøret etter eget behov. Hvitevarer følger med. Leilighetene får vannbåren gulvvarme, og anlegg for balansert ventilasjon med varme-gjenvinning. Borgen blir BREEAM-sertifisert, en miljøsertifisering som legger stor vekt på å oppnå god miljøkvalitet i prosjektet.

En visjon om trivsel, i alle aldre |
Borgen blir et boligområde som i stor grad er basert på en visjon, et sted hvor barn skal få en morsom, kreativ og inspirerende oppvekst. Alle barneaktivitetene blir lagt på bakkeplan, med rikelig plass for barn i alle aldre til å utfolde seg på. Mellom byggene blir det gress, planter, lekeapparater og benker – og et helt eget lekerom innendørs. Det blir et eget, lite sosialt samfunn, hvor innbyggere i alle aldre kan gi hverandre selskap, vennskap og glede. Gågrupper, barnevakt-ordninger – her blir praktisk hjelp i hverdagen liggende bare noen meter unna. Når barna blir større, er det mange som velger å flytte ut av byen. Et liv i suburbia gir ofte barna mer tumleplass, og skaper samtidig bedre og tettere relasjoner mellom naboene. Flytter du til Borgen, får dere det samme her. Uten å gi slipp på kvalitetene byen kan gi deg, rett utenfor inngangsdøren.

Helt på toppen av Bygg C blir det takterrasse med egen takstue du får glede av hele året. Hjemmekontor, en god bok i eget selskap eller en kopp kaffe i selskap med andre? Mulighetene er mange. Takterrassen og takstuen deles med trinn 1.

Opprinnelig selger/utbygger er Skanska Eiendomsutvikling AS. Prosjektet vil bestå av totalt 281 leiligheter samt barnehage. Borgen består av 4 salgs- og byggetrinn, hvorav denne leiligheten ligger i Bygg B med 106 leiligheter. Utbyggingen består av fem bygninger, som omkranser et stort indre gårdsrom.

Verdt å fremheve |
– Sjelden mulighet til å skaffe seg høytbeliggende leilighet med privat takterrasse 51 m²
– Estimert ferdigstillelse Q4 2023
– Alt er helt nytt og ingen har bodd her før deg
– Lav dokumentavgift. Kun kr. 60 750,-
– Mulighet for kjøp av garasjeplasser (tilrettelagt for el-lader)
– 5 års garanti fra utbygger
– TEK 17
– Hele 3 balkonger/uteplasser
– Meget gode solforhold
– Gjennomgående planløsning
– Kjøkken fra HTH med fordelaktige tilvalg og integrerte hvitevarer
– 1-stavs eikeparkett
– Vannbåren gulvvarme
– Balansert ventilasjon
– BREEAM-standard
– Heis
– Kjellerbod
– Tilgang til felles takterrasse på toppen av Bygg C
– Romslige arealer for sykkelparkering
– Planlagt et kjølerom som pick-up point for hjemtransport av varer (Hus E)
– Bildelingsordning
– I første etasje på hus D og E er det planlagt en 4-avdelings barnehage
– Meget sentral beliggenhet (butikker, apotek, legesenter, etc. ved Løren Torg)
– Se prosjektets hjemmeside: https://boiborgen.no/
– Last ned utbyggers salgsoppgave på https://boiborgen.no/bygg-b/#dokumenter

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 83 Bnr. 61

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 97,2 m²
Totalt primærrom: 92,4 m²

Primærrom:
7. etasje: Entré, 2 bad, 3 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Sekundærrom:
7. etasje: Innvendig bod på ca. 3,1 m².

Det medfølger en sportsbod på ca. 5 m² for leiligheter med BRA større enn 50 m². Sportsboder er lokalisert i egne bodsoner i kjellerplan. Sportsboder bygges av åpne Troax-vegger eller tilsvarende opp til tak, dør og hengelåsfeste. Hengelås er ikke inkludert. Hver bod nummeres. Bodene ligger i hus B (kjelleretasje eller førsteetasje) og vil seksjoneres som felles areal for boligsameiet med eksklusiv bruksrett for den enkelte seksjonseier, alternativt som tilleggsdeler til overliggende seksjon eller som del av anleggseiendommen. Det vil kunne tinglyses rett for andre boligsameier i Borgen til bruk av bod i hus B.

Det vil bli etablert arealer for sykkelparkering, -vask, -reparasjon og oppbevaringsskap med innvendig stikkontakt for lading av batteri til elsykkel under hus B. Arealene vil inngå som fellesareal for det enkelte sameie med bruksrett også for øvrige beboere i prosjektet Borgen, alternativt som en del av anleggseiendommen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger. Arealene er oppgitt i BTA bolig, bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. BTA bolig er målt med yttervegg og til midt i vegg mot nabo og gang. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn det oppgitte areal.

Standard:

Entré:
Leiligheten har en langstrakt entré på ca. 10,6 m². Her er det en egen nisje for plassering av garderobeskap.
Gulv i oppholdsrom leveres med 145 mm 1-stavs lys eikeparkett matt lakk med kvist, fargevariasjoner og fas. Type Falster Eik Nordlys eller tilsvarende. Hvitpigmenterte eikelister med synlige spikerhull, type Rund Nese Vanilla eller tilsvarende. I entré leveres spotter i nedsenket himling og dimmer på vegg. Antall etter størrelse og geometri på entré (minimum 2 stk). Det leveres komplett porttelefonanlegg med display, 2-veis tale og fjernåpning av hovedinngangsdør fra hver leilighet. Systemet leveres med mulighet for oppkobling mot smarttelefon.

Stue og balkong/privat takterrasse:
Stue på ca. 39,1 m² med åpen kjøkkenløsning. I stuen blir det en lys atmosfære, først og fremst på grunn av store vindusarealer som slipper gode mengder lys inn til rommet. Stuen kan innredes med sofa, medie-møbel og et spisebord. Fra stuen har man luksusen av å kunne ta seg videre til to store uteplasser. Det er utgang til en romslig balkong på 13 m² som vender ut mot sørvest og med utsyn over det grønne gårdsrommet. Her ute er det rikelig med plass til utemøblement og det er gode solforhold. Balkonger leveres i grå betong med tremmegulv av impregnert tre, avrenning i forkant.

Fra stuen kan man også ta seg ut til sin egen store og private takterrasse på hele 51 m². Her ute har man mange kreative muligheter for innredning og det er enkelt å forestille seg at man vil sette stor pris på et uteareal som dette. Om man har barn eller en firbent i hjemmet, vil disse kvadratmeterne være særdeles kjærkomne. Ønsker man å invitere en større vennegjeng på besøk/grillfest, skal det heller ikke stå på plassen. Ute på takterrassen har man flott utsikt over omgivelsene. Det leveres vannuttak på takterrasser. På leilighetens innside vil det være en inspeksjonsluke. Av hensyn til naboer og leilighetenes luftinntak er det ikke tillatt med røyking på balkonger/private terrasser. På balkong uten overdekning og takterrasse leveres baldakin over dør. Utføres som glassplate opphengt i wire-system, utstikk ca. 100 cm. (Fremkommer ikke på illustrasjon). Innkassing ventilasjon som fremkommer i kontraktstegning er flyttet vekk fra terrassen.

Kjøkken:
Kjøkken leveres etter konsept 2 og slik det fremgår av kontraktstegning (se illustrasjon). Utbygger tar forbehold om at moduler kan bytte plass. Eventuelle takforinger over kjøkkenskap er ikke vist på kontraktstegning og vil avklares i detaljprosjekteringen.

Det leveres hvitevarer fra Electrolux som inkluderer ovn, koketopp (induksjon), integrert oppvaskmaskin og kombiskap (kjøl/frys).

Kjøkkenmodell: 48 One (Underskap/høyskap) / 28 Stockholm (Overskap)
Synlige sider, tilpasninger og sokkel leveres i farge: Samme som kjøkken
Skrogforkanter: Samme som kjøkken
Takforing leveres i farge: Samme som kjøkken (Noen steder leveres gipsnedkassing fra entreprenør) Se tegning.
Grep underskap/høyskap: Line Eloxert brun 20cm
Grep overskap: LED Gripelist
Overskap: D­overskap (70,4cm) m/2 hyller. Hvit underside.
Høyde kjøkken 2118mm fra ferdig gulv (topp overskap og høyskap)
Belysning: LED Gripelist under overskap, NB! ikke på hjørneskap
Skuffeseksjoner: Lux­skuffer med demping.
Tilbehør: Bestikkinnlegg i plast, Uttrekkskap 30cm på øy
Veggpanel: Laminat Sandsten (652), 12mm tykkelse. Høyde: 20cm
Benkeplate: Laminat Sandsten (652), 3cm tykkelse med F32 forkant
Vask: Franke Maris MRG 210­52 Matt Sort, Underlimt i benkeplate

Tappekran Tapwell RIN184 eller tilsvarende i matt sort med avstenging for oppvaskmaskin. Stuss og avløp for oppvaskmaskin.
Kjøkkenventilator type slimline ventilator i stål, Type Røros Crystall 1160 med High Performance resirkulasjonsfilter (kullfilter) eller tilsvarende.

Tilvalg som er utført på kjøkkenet er:
– Standard/konsept 2
– Endret til underlimt vask
– Endret til flere og bedre skuffer (Lux)
– Endret 30cm hylleskap til uttrekk-skap

Bad:
Denne leiligheten har 2 bad, noe som er svært praktisk i hverdagen.
Hovedbadet er på ca. 5,2 m² med tilknytning til entréen.
Bad 2 ligger i tilknytning til hovedsoverommet og er på ca. 3,2 m².

Bad leveres som ferdige typegodkjente/prefabrikkerte baderomsmoduler. Baderomsinnredning leveres med heldekkende hvit servant i porselen med rette kanter, av type Vikingbad Ada Thin eller tilsvarende. Størrelse fremgår av kontraktstegning. Skuffeseksjon av type Vikingbad Mie eller tilsvarende i matt sort front. Håndtak type Knopp Core i matt svart.
Runde speil av typen Bathlife Roa eller tilsvarende med svart matt ramme (diameter Ø 50 cm dersom 60 cm servantskap/Ø 70 cm ved 80 cm servantskap).
Belysning på vegg ved speil type IFØ Classic Globe 150 LED-3000 K hvit, Ø 15 cm.
Ett-greps servant batteri i matt svart med oppløftsventil type Tapwell RIN071.

Trykk- og termostatstyrt dusjarmatur, type Tapwell EVM 168 matt svart og Tapwell ZSAL300 dusjgarnityr eller tilsvarende i farge matt svart. Rette dusjvegger i glass med profiler i sort eller krom avhengig av type dusjløsning. Fingerhull med stålkant rundt for åpning av dusjdør. Sluk i krom av type Vieser Design eller tilsvarende.

Vegghengt WC type Durovit Starck 3 rimless 54 cm med softclose-funksjon/Laufen Pro i hvit porselen eller tilsvarende. Tapwell krom flusher med vannsparende funksjon.
Toalettrullholder i krom. Det leveres ikke fastmonterte knagger på bad.

I bad der det er vist mulighet for vaskemaskin leveres kran og avløp for tilkobling av vaskemaskin, kfr. kontraktstegning. Det leveres spikerslag på utvalgte områder og bak speil for evt. montering av hyller/skap. Lakkert fordelingsskap vil være synlig på vegg bak sisterne.

Det leveres gråbeige gulvflis i av type Pro Stone «Light Grey», størrelse 30×30 cm. Nedsenk i dusjsone belegges med tilsvarende flis som gulvflis, størrelse 5×5 cm.
Veggflis i terrazzo-utførelse type Cipa Gres Granati «Pianosa» 30×30 cm.

Downlights i tak med dimmer.

Se vedlagte oversikt over badeleveranse som ligger i salgsoppgaven.

Soverom:
Leiligheten har totalt 3 soverom.
Hovedsoverommet er på behagelige 13,9 m² og kan innredes med en større seng. Langs rommets ene vegg er det avsatt en bred nisje for garderobeløsning. Fra soverommet har man kun noen få meter fra sengen inn til et eget bad med dusj.
Fra rommet er det utgang til en egen nordøstvendt balkong på ca. 5,9 m².

Soverom 2 har tilknytning til entréen og er på ca. 7,9 m². Rommet kan innredes med seng og garderobeskap.

Soverom 3 har tilknytning til stuen og kan innredes med seng og garderobeskap (egen nisje).

For ytterligere informasjon om standard og leveranse, se utbyggers leveransebeskrivelse.

Parkering:
Det er mulighet for å kjøpe garasjeplass til leiligheten. Selger har 2 parkeringsplasser som kan kjøpes samlet eller separat. Konferer med megler.

Eventuell dokumentavgift til garasjeplass er begrenset til kr. 5 000,- per garasjeplass.

Felleskostnader til parkeringsplass er estimert til å være kr. 200,- per måned per p-plass (betales direkte til garasjesameiet).

Garasjeeiendommen er planlagt organisert som et tingrettslig sameie benevnt Borgen Garasjesameie der ideell andel for parkeringsplass knyttes til overliggende seksjon ved realkobling.

Alle plasser er tilrettelagt for installasjon av ladeboks for el-bil. Ladeboksen kjøpes av den enkelte kunde, og det tegnes abonnement med leverandør.

Fri høyde i kjøresoner er ca. 210 cm.

Utbygger tar et generelt forbehold om å endre organiseringen av Garasjeeiendommen dersom dette viser seg hensiktsmessig, og eventuelt som følge av krav fra plan- og bygningsetaten.

I Borgen bor du bynært, og du klarer deg fint uten egen bil. Derfor blir det i senere byggetrinn etableres det bildelingsordning, med tre biler tilgjengelig for beboerne i prosjektet.

Det vil ikke etableres gjesteparkeringsplasser.

Garasjekontrakt ligger vedlagt i salgsoppgaven. Oppgjør for garasjeplass skjer ved overlevering, iht. kontrakt.

Tilvalgsmuligheter

Selger har gjort følgende tilvalg:
– Utvidet takterrasse (kr. 1 000 000,-)
– Kjøkken (kr. 24 009,-)

Totalt: kr. 1 024 009,-

Det er ikke mulig å gjøre ytterligere tilvalg i leiligheten, da frist er utløpt.

Summen er inkludert i total prisantydning. Tilvalgsoversikt ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Parkering

Det er mulighet for å kjøpe garasjeplass til leiligheten. Selger har 2 parkeringsplasser som kan kjøpes samlet eller separat. Konferer med megler.

Eventuell dokumentavgift til garasjeplass er begrenset til kr. 5 000,- per garasjeplass.

Felleskostnader til parkeringsplass er estimert til å være kr. 200,- per måned per p-plass (betales direkte til garasjesameiet).

Garasjeeiendommen er planlagt organisert som et tingrettslig sameie benevnt Borgen Garasjesameie der ideell andel for parkeringsplass knyttes til overliggende seksjon ved realkobling.

Alle plasser er tilrettelagt for installasjon av ladeboks for el-bil. Ladeboksen kjøpes av den enkelte kunde, og det tegnes abonnement med leverandør.

Fri høyde i kjøresoner er ca. 210 cm.

Utbygger tar et generelt forbehold om å endre organiseringen av Garasjeeiendommen dersom dette viser seg hensiktsmessig, og eventuelt som følge av krav fra plan- og bygningsetaten.

I Borgen bor du bynært, og du klarer deg fint uten egen bil. Derfor blir det i senere byggetrinn etableres det bildelingsordning, med tre biler tilgjengelig for beboerne i prosjektet.

Det vil ikke etableres gjesteparkeringsplasser.

Garasjekontrakt ligger vedlagt i salgsoppgaven. Oppgjør for garasjeplass skjer ved overlevering, iht. kontrakt.

Oppvarming

Boligene leveres med termostatstyrt vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg i entre, gang, stue/kjøkken og på bad. Øvrige rom leveres uten oppvarming, men gulvvarme på soverom kan bestilles som tilvalg.

Det leveres anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat for hver leilighet. Avtrekk fra kjøkken, bad og bod via avtrekksventiler. Tilluft til øvrige rom via ventil i vegg/tak og avtrekk via spalte under dør. Aggregatet plasseres i bod eller annet egnet sted i leiligheter kfr. kontraktstegninger. Luftinntak i fasade og avkast over tak.

Energimerke

Generelt vil leilighetene få energiattest med oppvarmingskarakter mørkegrønn og ingen leiligheter vil få svakere energikarakter enn C. Energimerking utføres av selger og må foreligge for å få utstedt ferdigattest.

Ferdigattest

Selger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en god stund etter overtagelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger, gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/83/399:
14.11.1978 – Dokumentnr: 25142 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom

01.08.1979 – Dokumentnr: 19280 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

08.12.1922 – Dokumentnr: 900802 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

21.08.1978 – Dokumentnr: 922658 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 464

21.08.1980 – Dokumentnr: 900208 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 352

21.01.1969 – Dokumentnr: 1136 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

26.03.1982 – Dokumentnr: 8584 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

11.11.1982 – Dokumentnr: 30930 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

31.01.1984 – Dokumentnr: 4704 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

13.08.1998 – Dokumentnr: 46705 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:517
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:518
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

23.10.1968 – Dokumentnr: 15939 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

09.05.1985 – Dokumentnr: 26926 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

20.02.2012 – Dokumentnr: 145811 – Bestemmelse om parkering
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501
Med flere bestemmelser

20.02.2012 – Dokumentnr: 145941 – Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465
Med flere bestemmelser

21.01.1969 – Dokumentnr: 1136 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

26.03.1982 – Dokumentnr: 8584 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

11.11.1982 – Dokumentnr: 30930 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

31.01.1984 – Dokumentnr: 4704 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

13.08.1998 – Dokumentnr: 46705 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:517
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:518
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522335 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til ferdsel og opphold på felles utomhusarealer
Gjelder denne registerenheten med flere

23.10.1968 – Dokumentnr: 15939 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

09.05.1985 – Dokumentnr: 26926 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

Heftelser som skal tinglyses
Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysing av nødvendige erklæringer knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlige myndigheter krever det. Forpliktelser og rettigheter som planlegges tinglyst:
Det er inngått avtale med eier av gnr 83 bnr 32 og deres leietaker om utbygging hvor hele eller deler av avtalene kan bli tinglyst.
– Begge parter gis rett til å bygge inntil felles eiendomsgrense iht reguleringsplan.
– Det kan etableres en brannvegg på ca. 8* 8 meter ved vestsiden av bygg B for å møte brannkrav mellom eksisterende bebyggelse på gnr 83 bnr 32 og bygg B. Ved riving av eksisterende bebyggelse på gnr 83 bnr 32 kan eier kreve at brannveggen fjernes.
– Det skal etableres felles adkomst til parkeringskjeller for prosjektet Bogen og til fremtidig bebyggelse på gnr 83 bnr 32. Eier av gnr 83 bnr 32 skal fra rettigheten tas i bruk dekke sin forholdsmessige andel av løpende drift- og vedlikeholdskostnader, samt fremtidige utbedringer/utskiftninger. Atkomsten skal være døgnåpen.
– Eier av gnr 83 bnr 32 har rett til å anlegge renovasjonsløsning for privat husholdningsavfall ved torg T2.

Forhold i reguleringsbestemmelsene (skal ikke tinglyses):
– Gjerde i tomtegrensen mot naboeiendommen gnr 83 bnr 32 fjernes ved utbygging av gnr 83 bnr 32.

Beliggenhet

Borgen ligger i bydel Grünerløkka på det høyeste punktet i Lørenområdet. Utbyggingen består av fem bygninger, som omkranser et stort indre gårdsrom. Dette gir et storkvartal med referanse til bl.a. Torshovkvartalenes grønne, solrike gårdsrom. Beboerne har fra leilighetene oversikt mot et grønt gårdsrom, der barn har trygge rammer for lek og voksne muligheter for rekreasjon.

I Borgen blir føttene alt du trenger. Nærmeste barnehage ligger 300 meter unna, det legges også opp til egen barnehage på Borgen i forbindelse med utbygging av siste trinn. Sinsen skole (1-7 trinn) ligger ca. 500 meter hjemmefra, Frydenberg (8-10 trinn) 1100 meter fra dørstokken og videregående skoler når barna fint med sykkel. Flere matbutikker er innen kort gåavstand og Løren Torg er også rett i nærheten. Oslo har etter hvert fått et omfattende og svært godt rutenett av kollektiv transport og Borgen blir på ingen måte noe unntak – her får du T-bane, trikk og buss rett i nærheten.

Det er flere servicetilbud i gangavstand fra Borgen. På naboeiendommen ligger i dag en dagligvarebutikk og det er kort vei til butikker, apotek, legesenter, etc. ved Løren Torg. Sinsen og Løren barneskole ligger rett ved. Hasle-Løren er et av Oslos største idrettslag og også har tilbud innen ski, innebandy, håndball og ikke minst sykkel (som er blitt veldig populært de siste årene).

Tomt

Foreløpig utomhusplan og takplaner er inntatt i prospektet. Utearealet opparbeides med bla. grønne soner, sykkelparkering, oppholdssoner med benker, lekeapparater og gangareal med fast dekke. I hus B er det ikke felles takterrasse men beboere i hus B er planlagt å gis tilgang til å benytte felles takterrasse og fellesrom på tak i hus C (tilgang etter innflytting for hus C, og forutsatt realisering av hus C). På denne takterrassen planlegges tredekke, plantefelt, pergola og plassbygde møbler. Innvendige fellesarealer på tak inkluderer takstue, toalett og bod.

Det leveres 1 stk. frostsikker utekran på yttervegg i nærheten av hvert felles inngangsparti på bakkeplan. Det leveres utvendig LED belysning med sensor på fellesarealer i form av pullerter og stolper samt belysning i partiene rundt hovedinngangene.

Utomhusplanen og takterrassene er illustrasjoner og endringer i utforming og materialvalg må påregnes. Utomhusarealene og takterrasser vil ferdigstilles i ulike faser tilpasset fremdriften på prosjektets øvrige byggetrinn og ved egnet årstid.

I prosjektets siste trinn er det planlagt etablering av barnehage (forutsetter realisering av dette trinnet). Barnehagens uteoppholdsarealer inngår ikke i felles oppholdsarealer men det legges til rette for bruk av Sameiet etter stengetid for barnehagen. Utforming av uteoppholdsarealene skal besluttes senere etter avtale med eier/bruker.

Regulerings- og arealplaner

Det er sendt inn forslag til omregulering som forventes ferdigbehandlet av Oslo kommune 4. kvartal 2020/1. kvartal 2021, referansenummer 201617067. Eiendommen er benevnt som felt 1 i detaljreguleringsplanen. Maks reguleringshøyde for bygg B er kote +153,3. Rammesøknad sendes inn for behandling etter vedtatt reguleringsplan. Det er planlagt videre utbygging på naboeiendommene, og det henvises til Oslo kommune for ytterligere opplysninger.

Sør for prosjektet Borgen er det planlagt og søkt omregulering til boligbebyggelse med referansenummer 201307159 med maks kote +149. Link til prosjektet: https://www.selvaagbolig.no/oslo/lillelorenpark/

Vest for bygg B på gnr. 83, bnr. 32 som er en del av reguleringsforslaget er det foreslått regulert inn to bygg definert som Bygg B2 og A2 i reguleringssak 201617067.

På prosjektets østside er det regulert boligbebyggelse med maks kote +150,7. (Løren Botaniske – OBOS).

Se også snitt som ligger ved salgsoppgaven hvor foreslått fremtidig bebyggelse er markert for eiendommene i sør og vest.

Eiendommens utgifter

Det er Eiendomsskatt i Oslo Kommune. Oslo kommune fastsetter endelige kommunale avgifter (inkl. eiendomsskatt) og det tas derfor forbehold om dette. Kommunale avgifter vil ligge i felleskostnadene.

Eiendomsskatt er ikke beregnet for leiligheten ikke er ferdigstilt.

Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Boligen er under oppføring og det foreligger derfor ikke formuesverdi per tid.

Formuesverdien skal utgjøre ca. 25% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig.

Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: kr. 60 750,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: kr. 585,-
4: Transportgebyr til utbygger: kr. 40 000,-

Totale omkostninger: Kr. 101 920,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 10 791 920,-

Startkapital til sameiet, 2 * månedlige felleskostnader, kommer i tillegg.

Betalingsbetingelser

Total prisantydning inneholder:
1: Prisantydning kontraktposisjon (merverdi) Kr. 165 991,-
2: Innbetalt 10% kjøper 1 Kr. 950 000,-
3: Rest iht. kjøpekontrakt Kr. 8 550 000,-
4: Tilvalg Kr. 1 024 009,-

Prisantydning utgjør Kr. 10 690 000,-

Total prisantydning inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 10 791 920,-

Innbetaling av kjøpesum og omkostninger deles opp i to innbetalinger:

1: Kontant ved kontraktsignering (allerede innbetalt 10%, merverdi for kontraktposisjonen, og transportgebyr til utbygger) kr. 1 155 991,-

Første delinnbetaling må være fri egenkapital da det ikke er mulig å få sikkerhet i boligen ved delinnbetaling 1. Alternativt må det avklares med banken før bud inngis at det kan tas sikkerhet i en annen bolig ved delinnbetaling 1.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger iht. kjøpekontrakt, samt tilvalg) kr. 9 635 929,-

Betaling skal betales inn fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Annen viktig informasjon

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i utbyggers leveransebeskrivelse/salgsoppgave. Last ned utbyggers salgsoppgave: https://boiborgen.no/bygg-b/#dokumenter

Byggherre er Skanska Eiendomsutvikling AS. Org.nr. 979 476 256.
Entreprenør er Skanska Norge AS. Org.nr. 943 049 467.

Eiendommen vil ved ferdigstillelse bli organisert som et eierseksjonssameie, planlagt bestående av 154 eierseksjoner, hvorav 106 seksjoner i hus B og 48 seksjoner i Hus C. Seksjonsnummer, eierbrøk og antall sameier bestemmes endelig i forbindelse med seksjonering. Utbygger tar forbehold om at planlagt antall seksjoner og dermed størrelsen på sameiet kan endres.

Adresse og matrikkelnummer:
Sinsenveien 51-53, 0585 Oslo. Endelig adresse tildeles senere.
Gnr. 83, bnr. 501 og gnr. 83, bnr. 399 i Oslo kommune. Eiendommene vil blir sammenføyd og fradelt.
Endelig matrikkel tildeles senere.

Alle illustrasjoner er blir benyttet i markedsføring av prosjektet er kun ment å være av illustrativ karakter og avvik kan forekomme. Disse kan vise elementer og tilvalg som ikke er en del av standardleveransen. Det gjøres oppmerksom på at utsikt og solforhold som er vist ikke er gjeldende for alle leiligheter. Salgstegninger i prospekt er illustrasjoner og omfatter ikke tilgjengelighetskrav.

Se utbyggers salgsoppgave for øvrige forbehold.

Fremdrift og ferdigstillelse

Leilighetene i bygg B planlegges ferdigstilt i 4. kvartal 2023. Dette gjelder ikke som en bindende frist for å ha leiligheten klar for overtagelse, herunder ikke grunnlag for å kreve dagmulkt. Se kjøpekontrakt for konkrete frister.

Dersom igangsettingstillatelse gis på et senere tidspunkt enn forutsatt vil det kunne føre til en tilsvarende utsettelse av overtagelsestidspunktet.

Kjøper vil bli varslet om overtagelsesmåned ca. tre måneder før overtagelsestidspunkt. Selger vil innkalle til en forhåndsbefaring to-fire uker før overtakelse der det vil føres protokoll over eventuelle gjenstående punkter. Hver kjøper vil ved overtagelse få
overlevert FDV- dokumentasjon. Selger skal innen rimelig tid varsle kjøper dersom det oppstår forhold som vil medføre at han blir forsinket med sin utførelse. Selger har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene som nevnt i buofl. § 11 er oppfylt.

Som følge av Coronaviruset gjøres det oppmerksom på at det kan oppstå utfordringer knyttet til leveranser og forsinkelser som følge av endrede betingelser i leverandørkjedene og nasjonale og internasjonale tiltak og retningslinjer/råd. Selger vil forholde seg til retningslinjer gitt av Folkehelseinstituttet og/eller andre relevante nasjonale instanser. Selger tar som følge av dette forbehold om konsekvenser for fremdrift og dato for ferdigstillelse. Selger vil varsle kjøper uten ugrunnet opphold dersom slike konsekvenser inntreffer.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1´s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erhverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Ole-Christian Sjøberg

Anne-Lill Sjøberg

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr. 34 000,-
Tilretteleggingsgebyr: kr. 6 900,-
Markedsføringspakke 1: kr. 4 500,-
Oppgjørshonorar: kr. 4 950,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0120/21

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 19.10.2022

Tilbake til toppen