Lekker 2-roms fra 2019 med høy standard. Balkong inn mot rolig byhage. Felles takterrasse. Åpent for snarlig innflytting

Lidenskap for nybygg

Lekker 2-roms fra 2019 med høy standard. Balkong inn mot rolig byhage. Felles takterrasse. Åpent for snarlig innflytting

Dronning Eufemias gate 29, 0194 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 6 290 000,-
Total Prisantydning
kr 6 290 000,-
Omkostninger
kr 158 420,-
Totalpris inkl.omk
kr 6 448 420,-
Fellesutgifter/mnd
kr 2 287,-
P-ROM
53 m2
BRA
53 m2
Rom
2
Etasje
6
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2019
Energimerke
Grønn A

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Dette er en moderne 2-roms fra 2019 med høy standard og en attraktiv beliggenhet i byggets 6. etasje, med sørøstvendt balkong som er vendt inn mot en hyggelig og grønn byhage. Innvendig fremstår leiligheten som lys og tiltalende, og her kan man flytte rett inn. Bygget har en felles, solrik takterrasse med flott utsikt over fjorden og byen.

Verdt å fremheve |
– Nyere og moderne leilighet fra 2019
– Åpent for snarlig innflytting
– Høy standard
– Sørøstvendt balkong på ca. 4 m² vendt inn mot flott byhage
– 1-stavs eikeparkett
– Stilrent kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer
– Takhøyde på ca. 2,68m
– Heis
– 2 kjellerboder
– Felles takterrasse med praktfull utsikt og meget gode solforhold
– Miljøstandarden BREEAM
– Gjenværende tid på utbyggergaranti
– Svært sentral og attraktiv beliggenhet

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 207 Bnr. 459 Snr. 52

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 53 m²
Totalt primærrom: 53 m²

Primærrom:
6. etasje: Entré/gang, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder (til sammen ca. 5 m²).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 13.09.2022 utført av Tony Andre Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Areal er målt innenfor omsluttende vegger. Alle innvendige sjakter, rørkasser o.l. er medberegnet i boligens areal. Innbygde/plassbygde skap er skjønnsmessig vurdert på stedet og inkludert i primærrom. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Standard

Leiligheten har høy standard og fremstår som moderne og delikat.

Entré og gang:
Innenfor inngangsdøren har leiligheten en entré/gang på ca. 4,6 m². Her er det plass til oppheng av klær og sko. På gulvet er det en pen 1-stavs eikeparkett. Videre fra entréen kommer du via en dør til en langstrakt gang som er en del av stuen. Her har man godt med veggareal til disposisjon.

Stue og kjøkken:
Stue på ca. 29 m² med åpen kjøkkenløsning. Rommet kan enkelt innredes med et kjøkken/spisebord, sofa og medie-møbel. Det er store vindusarealer mot balkong, som gir godt med lysinnslipp. Takhøyden i stue og soverom er på ca. 2,68m og ca. 2,45m under nedsenket himling. Leiligheten har et moderne og stilrent kjøkken fra kvalitetsleverandøren HTH.
– Benkeplate i grå marmorlaminat
– Vaskekum i rustfritt stål
– Kjøkkenventilator av typen slimline i stål, med komfyrvakt
– Helintegrerte hvitevarer fra Siemens som innbygningsovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin
– Eget dobbeltskap langs vegg som inneholder integrert kjøleskap med frys, samt et skap med praktiske hyller for oppbevaringsplass
– Alle skapdører og skuffer har dempere som hindrer støy og sikrer smidig åpning og lukking
– Spotter mellom overskap og benkeplate
– Lekkasjevarsler

Videre fra stuen er det utgang via skyvedør til den sørøstvendte balkongen på 4 m² som vender fordelaktig inn mot byhagen, hvor du vil være skjermet mot trafikkstøy. Balkongens areal gir plass til utemøblement. Det er utelys, stikkontakt og tremmegulv som er lunt å gå på.

Bad:
Innbydende bad på romslige 5 m². Innredet med:
– Baderomsmøbel med skuffer
– Speil med integrert LED-lys
– Vegghengt WC med softclose
– Regnfallsdusj fra Grohe
– Innfelte downlights med dimmefunksjon i himling
– Svingbare og plassbesparende dusjdører i glass
– Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel (kondens)
– Gulvvarme
– Rør-i-rør system

Soverom:
Leiligheten har et soverom på ca. 8,5 m². Inngang fra stue via 2 plassbesparende skyvedører. Langs rommets ene vegg er det en praktisk skyvedørsgarderobe på ca. 2 m². Det er utvendig screens på rommets vindu.

Skapet på soverommet er opprinnelig byggemeldt og godkjent som bod. Grunnet dagens innredning og bruk er rommet medtatt som P-rom i arealoppstillingen. Dette er i henhold til «Takstbransjens retningslinjer for arealmåling». Rommet er ikke godkjent for varig opphold.

For ytterligere informasjon henvises til tilstandsrapport og bildepresentasjon, der nærmere beskrivelse av boligens kvaliteter fremkommer, samt vedlagte plantegning.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til denne leiligheten.

Garasjeanlegget ligger under bebyggelsen og det er kjøreadkomst til kjellerarealer fra Wismargata.

Oppvarming

Leiligheten leveres med følgende varmekilder:
– Vannbåren varme med viftekonvektor i tak i leiligheten
– Gulvvarme bad

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur- og betongkonstruksjoner, ferdigstilt i 2019. Fasader forblendet med stein- og marmorplater. Utfyllende bindingsverk med glassfelter på balkonger. Flatt tak tekket med membran/folie. Adkomst via felles trappegang samt heis.

Boligbygget er miljøsertifisert iht. BREEAM-NOR, hvilket innebærer at det stilles høye krav til blant annet inneklima, lydforhold, energiøkonomi og materialvalg. BREEAM er Europas ledende verktøy for miljøklassifisering av bygninger. BREEAM-NOR er tilpasset norske forhold.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt denne salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2 og TG3. Alle kontrollpunkter har fått TG 1.

Takstmanns kommentar:
«Leiligheten holder en god standard og fremstår som godt vedlikeholdt.»

Interessenter må sette seg inn i vedlagt før bud inngis.

Selger har fylt ut egenerklæringsskjema i forbindelse med salget. Egenerklæringsskjemaet følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.03.2022.

Ferdigattesten følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut og ikke nektes av styret uten saklig grunn. Det er ikke tillatt å fremleie til en organisasjon eller bedrift som driver kortidsutleie. Utleie via Airbnb eller tilsvarende er kun tillatt 3 måneder i året eller slik offentlige myndigheter har bestemt.

Ved utleie av eierseksjon i Sameiet må dette meldes styret under henvisning til vedtektene §7:

“Overdragelse og utleie av seksjon må meldes til styret og forretningsfører for registrering. Dersom en seksjonseier leier ut sin seksjon, skal vedkommende påse at leietaker skriftlig forplikter seg til å følge sameiets vedtekter, ordensregler, samt vedtak fattet av årsmøter og styret.”

Tinglyste heftelser og rettigheter

I vedlagte grunnboksutskrift er det tinglyst heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver. Interessent finner denne i salgsoppgavens vedlegg.

Beliggenhet

Med Barcode på den ene siden og fjorden på den andre, gir Dronninglunden deg alt du forventer av en bolig i byen. Beliggenheten kombinerer nærhet til fjorden og ulike grøntområder, med nærhet til byen, kollektivtrafikk og et urbant nabolag.

Stadig flere boligkjøpere blir oppmerksomme på det unike nabolaget som tar form i hjertet av Oslo. Grønne byrom og allmenninger åpnes opp, og folk strømmer til. Her har du allerede et levende nabolag i Oslos pulserende sentrum, og det kommer enda mer. Det er blant annet planlagt en stor barne- og ungdomsskole med stor flerbrukshall.

I Bjørvika kan du bade langs havnepromenaden eller på Sørenga Sjøbad og oppleve det beste innen restauranter, barer, kafeer og andre opplevelser. Her kan du være bonde for en dag, padle kajakk etter jobb, bo i miljøsertifiserte bygg og gå i steinruiner fra 1100-tallet. Her er det et mangfold du ikke finner noe annet sted, og det gjør Bjørvika unikt.

Kunst og kultur står sterkt i Bjørvika og dette er noe av hva du kan oppleve i nabolaget: Munchmuseet, Deichman, Future Library kunstprosjekt på Deichman, Kunstbenkene til Jeppe Hein, Operaen, Kunsthall Oslo og mye mer.

Adkomst

Adkomst fra Dronning Eufemias gate. Det vil bli skiltet med Røisland & Co visningsskilt ved fellesvisninger.

Tomt

Eiendommen er bebygd med åpen kvartalsbebyggelse. Bebyggelsen består av ca. 138 leiligheter i tillegg til ca. 1 200 kvm næring i 1. etasje og deler av 2. etasje.

Regulerings- og arealplaner

Dronninglunden ligger på felt B2 som er regulert til bolig, forretninger, offentlig eller privat tjenesteyting, kontor, bevertning og energianlegg. Reguleringsbestemmelser for felt B2 i Bjørvika er S-4825, vedtatt 12.11.2014, som er en del av reguleringsplan S-4099.

Andre offentlige planer: Bjørvika er et område under utvikling og det understrekes at endringer vil skje. Selger (Oslo S. Utvikling AS) vil videreutvikle eiendommen foran Dronninglunden. Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten. Se også www.prosjekt-fjordbyen.oslo.kommune.no og www.haveiendom.no.

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr. 2 287,- per måned og inkluderer: fjernvarme, internett, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold.

Fordelt:
Felleskostnader: kr. 1 778,-
Oppvarming akonto: kr. 509,-

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2022 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Megler har fått opplyst at det er eiendomskatt på kr. 0,- på eiendommen for 2022.

Formuesverdi

Boligens formuesverdi for 2020 var kr. 1 109 023,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr. 3 992 482,-. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien skal utgjøre ca. 25% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av kjøpesum: Kr. 157 250,- (Forutsatt salgssum: Kr. 6 290 000,-)
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-

Totale omkostninger: Kr. 158 420,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: Kr. 6 448 420,-

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS Kr. 7 400,-. Kjøper har også muligheten til å velge Boligkjøperforsikring PLUSS til Kr. 10 200,- med et årlig abonnement på Kr. 2 800,-. Se ytterligere informasjon om Boligkjøperforsikring vedlagt i salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler senest 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Sameiet |
Leiligheten er en del av Sameiet Dronninglunden, som består av totalt 138 seksjoner og 3 næringsseksjoner.

Org. nummer: 923 819 479
Hjemmeside: www.sameietdronninglunden.no/
Styremail: styret.dronninglunden@gmail.com
Forretningsfører: USBL
Forsikring: IF Skadeforsikring
Vedtekter og husordensregler: Se sameiets hjemmeside.
Dyrehold: Dyrehold er tillatt, forutsatt at dyreholdet ikke er til ulempe eller sjenanse for andre beboere. Det er ikke tillatt å lufte husdyr på sameiets takterrasser. I byhagen skal husdyr som hovedregel kun føres i bånd inn og ut av området, og ikke oppholde seg i byhagen, da dette lett kan bli til sjenanse for de øvrige beboere. Anlagt grøntområde er ikke et sted for husdyr å gjøre fra seg.

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse av megler.

Regnskap:
«Etter to reduksjoner av fellesutgiftene og med vesentlig høyere kostnader til strøm og vedlikehold i 2021 i forhold til 2020. Vi har fortsatt en reserve pa° over 1 million kroner.

Styret har ogsa° vedtatt et budsjett for 2022 som ga°r i balanse med et lite overskudd, men vil likevel vurdere etter a°rsmøtet om vi skal øke fellesutgiftene og/eller a-konto varme med 5-10 % fra og med 01.07.22. Vi ønsker a° vite mer om tilskuddsordningen for strøm før vi tar en endelig beslutning, samt se hvordan varmeregnskapet blir gjort opp i a°r, og som bør være ferdig før vi avholder a°rsmøtet.»

Saker fra sameiets årsmøte:

Felleskostnader for betaling av internett
«Det foreslås en endring fra 01.07.22 på hvordan denne kostnaden belastes våre sameiere, dog slik at det fortsatt betales over fellesutgiftene. Bakgrunnen for forslaget er at vi mener det blir mer rettferdig hvis beløpet på kr 149 belastes og spesifiseres hver enkelt leilighet og ikke sameiet samlet, men altstå fortsatt som en del av felleskostnadene. Dette skal etter forslaget gjøres uten at felleskostnadene samlet øker, men holder seg pa° samme nivå totalt med denne endringen. I tillegg til at det blir mer rettferdig blir det etter dette forslaget også i overensstemmelse med hvordan dette normalt gjøres i andre sameier. En annen fordel er at alle kan se hva vi betaler for internett med hastighet 1000/1000.»

Vedtak
«Fellesutgiftene for hver enkelt bolig reduseres med 6.89 % og deretter øker fellesutgiftene for hver enkelt sameier med kr 149 pr måned øremerket internett.»

Enstemmig vedtatt.

Kameraovervåkning i sameiet
«Vi har hatt gjentatte misbruk av søppelrommet til ba°de møbler, farlig avfall og annet som ikke kan kastes i restavfall. Sameiet har store kostnader med a° fjerne dette fra søppelrommet.»

Vedtak
«Det foresla°s a° bruke va°r kameraoverva°king mer aktivt til a° avsløre misbruk av søppelrom og andre hendelser i garasjen, dog slik at det er i samsvar med loven.»

Enstemmig vedtatt.

Vaktmester |
Daglig vaktmestertjenester og service av Dronninglunden blir utført av Bjørvika Servicesenter v/ Usbl. I dette tilbudet vil du få tilgang til et bredt spekter av tjenester, som med tiden vil formidles gjennom et digitalt grensesnitt og ved personlig service fra servicesenteret. Servicesenteret er bemannet mandag-torsdag kl.10:00-12:00.

Internett |
Sameiet har avtale med NextGenTel for levering av internett. Kostnaden for dette er inkludert i fellesutgiftene. Alle leilighetene er koblet opp på internett med fiberforbindelse “1000/1000”.

TV er ikke inkludert i sameiets avtale. Dette bestilles av eiere selv via NextGenTel og faktureres direkte.

Løsøre |
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Listen følger vedlagt i salgsoppgaven. Er noe uklart, konferer megler.

– Innredning i klesskap/skyvedørsgarderobe medfølger.
– Stativ som henger i kroker i taket i gangen medfølger.
– Gardiner medfølger ikke.
– Hylle i entre medfølger ikke.
– Vaskemaskin på bad medfølger ikke.

Øvrig informasjon |
Vi gjør oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning til å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler, tilstandsrapport samt opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Det vil være skruer i vegg/merker i boligen etter stylist ved overtakelse.

Overtagelse

Etter avtale. Det er åpent for snarlig innflytting. Vennligst oppgi ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende

Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring. Selger har likevel fylt ut egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til å sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og ordinær Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr. 2 400,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr. 1 400,- i honorar for ordinær Boligkjøperforsikring.

Eier

Traconet Holding AS

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,8% av total salgssum
Markedsføringspakke: kr. 12 500,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-
Oppgjørshonorar: kr. 6 950,-
Inneståelse- og utleggshonorar: kr. 1 950,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0124/22

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 14.09.2022

Tilbake til toppen