4-roms selveier beliggende i 8.etg | Garasjeplass* | To baderom | Nytt og stilrent | Fine solforhold fra balkongen

Lidenskap for nybygg

4-roms selveier beliggende i 8.etg | Garasjeplass* | To baderom | Nytt og stilrent | Fine solforhold fra balkongen

Skedsmogata 24 - Tigergården A801, 0655 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 7 490 000,-
Total Prisantydning
kr 7 490 000,-
Omkostninger
kr 187 250,-
Totalpris inkl.omk
kr 7 677 250,-
Fellesutgifter/mnd
kr 4 042,-
P-ROM
81 m2
BRA
83 m2
Rom
3
Etasje
8
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2022
Energimerke
Grønn C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Meld deg på visning via lenken "Visningspåmelding" eller kontakt meg på tlf. 92 29 79 51 eller e-post jens@roislandco.no for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi meg beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Siste mulige visning vil være 21.11.22. kl. 17:00-18:00. Tidligste akseptfrist for bud må settes til 22.11.22 kl. 12:00.

Leiligheten ligger luftig til i byggets 8. etasje og inneholder entré, 2 baderom, 3 soverom, åpen stue/-kjøkkenløsning, teknisk rom og balkong. Praktisk entré med plass til oppheng av yttertøy og sko, i tilknytning til entréen finner du et av leilighetens baderom. Soverommene er av god størrelse, hovedsoverom har eget bad, oppholdsrom og kjøkken kan enkelt innredes med nødvendig møblement. Fra stuen har man adkomst til leilighetens sørvestvendte balkong. Det er solavskjerming i stuen og på soverom beliggende ved stuen.

Kvaliteter |
– 5 års garanti fra utbygger
– Balansert ventilasjon
– Vannbåren gulvvarme
– Solavskjerming
– Mulighet for kjøp av p-plass m/ ladesøyle*
– Kort vei til offentlig kommunikasjon
– BREEAM sertifisert
– Sørvestvendt balkong på 6,8 m² med fine solforhold

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 237 Bnr. 21 Snr. 70

Knr. 301 Gnr. 133 Bnr. 49

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 83 m²
Totalt primærrom: 81 m²

Primærrom:
8.etasje: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, to baderom og tre soverom.

Sekundærrom:
8. etasje: Innvendig bod.

Det medfølger en sportsbod på utsiden av leiligheten målt til 2 m²

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 07.09.2022 utført av Tony Andre Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Areal er målt innenfor omsluttende vegger. Alle innvendige sjakter, rørkasser o.l. er medberegnet i boligens areal. Innbygde/plassbygde skap er skjønnsmessig vurdert på stedet og inkludert i primærrom. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Standard

Standard |
– Balansert ventilasjon.
– Vannbåren gulvvarme
– Solavskjerming.

Entré |
Praktisk entré på med oppbevaringsmuligheter for oppheng av yttertøy og sko. På gulvet er det lagt et praktisk moderne og urbant linoleumsgulv. Ute i «Glassgangen», har man et oppholdssted og en utvendig sportsbod.

Stuen |
Stor og åpen stue-/kjøkkenløsning som er enkel å innrede og har plass til både sofagruppe, spisebord, TV med tilhørende møblement. De store vinduesflatene sørger for rikelig med lysinnslipp og dersom det blir for mye har man kontrollstyrt solavskjerming på vinduer i stuen. På gulvet er det lagt en lekker 1-stavs eikeparkett noe som er gjennomgående for hele leiligheten med unntak av entré/gang og baderom.

Kjøkken |
Kjøkkenet er pent opparbeidet med fronter, benkeplate i laminat farge svart med rett kant. Det er underlimt vask i svart og ettgreps kjøkkenarmatur med stoppekran for oppvaskmaskin.
Frontene er levert med dempere på skapdører og skuffer. Det er integrerte hvitevarer som; Kombiskap, induksjonstopp, ovn og oppvaskmaskin. Det vil bli montert blank glassplate bak komfyr.

Baderom |
Baderomsinnredningen er levert med heldekkende hvit servant i porselen med rette kanter. Type Glow 1000 med skuffer, i lys eik front. Ett-greps servant batteri i krom med oppløftsventil, trykk og termostatstyrt dusjarmatur. Det er selvfølgelig vegghengt WC med og rette dusjvegger i glass. Det er opplegg for vaskemaskin. Bad leveres som prefabrikkerte baderomsmoduler. interessenter bør sette seg inn i leveransebeskrivelsen for ytterligere informasjon. Leiligheten blir levert med to baderom på hhv. hovedsoverom og i entré.

Soverom |
Leiligheten blir levert med 3 soverom på hhv. ca. 12,3 m², 7,3 m² og 6,8 m². Soverommene er av god størrelse og har plass til seng, garderobeløsninger, nattbord, samt tilhørende møblement. Soverom 1 har tilknytning til eget baderom, mens de to andre soverommene fungere godt som barnerom, gjesterom eller kontor. Det vil bli levert gulvvarme på alle soverom.

Balkong |
Fra stuen har man tilgang til sørvestvendt balkong på ca. 7,5 m² med fine solforhold.

Parkering

Det vil være mulighet for kjøp av garasjeplass i tillegg til salgssummen. Prisen for parkeringsplassen er 500.000,- + omk.

Det vil ikke etableres faste parkeringsplasser, men tilgang til plattform i et automatisert parkeringsanlegg. En standard parkeringsplattform vil være minimum ca. 240 cm bred og ca. 500 cm lang, og maksimal bilhøyde er ca. 205 cm. Plattformen vil ha en vektbegrensning på ca. 26 tonn. Det tas forbehold om endring i vektbegrensning. Garasjeplassene ligger ikke i Tigergården, men med adkomst fra vestside av bygg O (felt B). Garasjekjelleren er etablert som et anleggseiendom og organiseres som et tingsrettslig sameie (realsameie).

Månedsutgifter for garasjeplass er estimert til kr. 350,- pr. mnd. og kommer i tillegg til de oppgitte fellesutgiftene.

Garasjeanlegget under bebyggelsen på felt B1 er organisert i et tingsrettslig sameie (Ensjø Torg Garasjesameie) og utgjør en egen anleggseiendom, gnr. 133, bnr. 49 (heretter
«Garasjeanlegget»). Innkjøring til Garasjeanlegget ligger i Hus M på gnr. 133 bnr. 51. Garasjeanlegget innbefatter kjellerarealer med boder, parkeringsplasser, tekniske rom og andre fellesfunksjoner. Eierseksjonssameiene Ensjø Torg 1, 2, 3 og 4 eier en ideell andel av Garasjeanlegget med tilhørende rett til bruk av fellesarealer, boder og tekniske rom som betjener eiendommene over bakken og adkomstrett til disse.

En sameieandel med rett til en parkeringsplass kan, med mindre den overdras sammen med eierseksjon, kun overdras til andre eiere av eierseksjon i samme eierseksjonssameie som parkeringsplassen var fordelt til, og kun til eiere av eierseksjon med samme bruksformål (bolig/næring) som den eierseksjon sameieandelen var fordelt til.»

Eierandel i Garasjeeiendommen og bruksrett til parkeringsplass kan ikke skille lag, men må avhendes sammen. Dette er ikke til hinder for utleie iht. denne bestemmelsen. En parkeringsplass i garasjeanlegget kan leies eller lånes ut til andre enn de den kan overdras til, jf. ovenfor, etter følgende retningslinjer.

Oppvarming

Boligene leveres med termostatstyrt vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg i entré, gang, stue/kjøkken og på bad. Øvrige rom leveres uten oppvarming.

Bebyggelse

Bygningen er iht. oppført i 2022. Det er ikke utført en tilstandsrapport, men det er gjennomført en arealoppmåling med takstmann Tony Andre Andersen. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Selger har fått utarbeidet en arealoppmåling for eiendommen som følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Leveransen er i henhold til Forskrift om tekniske krav til byggverk (TEK17) og elektriske installasjoner i boliger (NEK 400-2018),

Skanska Eiendomsutvikling har valgt å BREEAM sertifiserer alle sine boligprosjekter. Tigergården har som ambisjon om å oppnå Very Good standard. Det legges dermed vekt på å oppnå gode miljøkvaliteter i prosjektet, både i planlegging, ved utførelse og ved materialvalg. Det etterstrebes bruk av materialer og produkter som er fremstilt med forsvarlig energibruk og lite forurensning.

Bæresystem |
Byggene er fundamentert på fjell. Husene er bygd med bærekonstruksjoner i stål og betong. Etasjeskiller med hulldekkeelementer i betong.

Yttervegger og fasade |
Fasadene består av isolerte klimavegger med innvendig gipsplatekledning, utvendig platekledning.

Vinduer og balkongdører |
Vinduer og balkongdører blir levert med utvendig mantling (ytterkledning) i aluminium. Innvendig farge; Svart.
Balkongdør – og vinduessmyg i yttervegger er kledd med gips og ikke gerikter. Balkongdører leveres ikke med screens.

Innervegger |
Innvendige vegger i boligene er generelt som lette uisolerte skillevegger med gipsplatekledning. Betongvegger forekommer i en viss utstrekning i forbindelse med trapperom, heis, bærevegger og leilighetesskillevegger. Ved eventuell overgang mellom gips/betong på samme veggflate vil skjøten bli levert med overgagslist. Vegger blir levert som hvitmalte med unntak av hovedsoverom og bak kjøkkeninnredning med farge treasure matt, om ikke annet er avtalt.

Himling |
Himlinger er enten som malte hulldekker med synlige v-fuger, eller som malte gipsplater i hvitfarge. Standard takhøyde er ca. 250cm, der det ikke er nedforing. Baderom har standard takhøyde på ca. 220cm.

Interessenter må sette seg inn i vedlagt salgsoppgave og arealoppmåling før bud inngis.

Selger har fylt ut egenerklæringsskjema i forbindelse med salget. Egenerklæringsskjemaet følger vedlagt denne salgsoppgaven. Selger har ikke bebodd leiligheten.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 05.08.2022.

Bekreftelse fra Bymiljøetaten på at veianlegget er opparbeidet i tråd med tidligere godkjent prosjektering, jf. rekkefølgekravet i planen. Bekreftelsen skal sendes inn senest innen utgangen av 2024, jf. gitt dispensasjon. Gjelder gatetun i felt SG1 og SG2 og gangareal G3

Bekreftelse fra Bymiljøetaten på at de har overtatt veianlegget, jf. rekkefølgekravet i planen. Bekreftelsen skal sendes inn senest innen utgangen av 2024, jf. gitt
dispensasjon. Gjelder gatetun i felt SG1 og SG2 og gangareal G3

Driftstillatelse for heis.
Dokumentasjon som viser at rekkefølgekravene i reguleringsplanen er oppfylt.

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av ferdigstillelse av ett bygg før ferdigattest foreligger.

Den midlertidige brukstillatelsen gjelder for Glassgangen med tilhørende bodområde, sykkelparkering og overliggende takterrasser. Sykkelparkering på plan 1 med inngang fra Kobberpassasjen og deler av bodområde i kjeller. Heis innenfor område har fått driftstillatelse, vår ref:202101547 – 4.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Ved utleie av boligen skal det straks gis skriftlig melding til styret og til sameiets forretningsfører iht. sameiets vedtekter. Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlig radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/237/21/70:
24.04.1967 – Dokumentnr: 507319 – Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. lager
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

08.09.1969 – Dokumentnr: 516547 – Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. brakke
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

19.02.2015 – Dokumentnr: 154709 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Allmennheten
Løpenr: 13721678
Bestemmelse om fri ferdsel
Gjelder også for senere utskilte parseller og seksjoner
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

18.09.2019 – Dokumentnr: 1093275 – Erklæring/avtale
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bane Nor Sf
Org.nr: 917 082 308
Plikt til å etablere støyskjerming
Bestemmelser om drift og vedlikehold
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

31.10.2019 – Dokumentnr: 1293148 – Bestemmelse om nettstasjon
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Stedsvarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Forbud mot bygging og beplantning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

15.11.2019 – Dokumentnr: 1368788 – Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om beplantning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

26.02.2020 – Dokumentnr: 2158245 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Nordvik Oppgjør AS
Org.nr: 814 449 912
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

30.08.2021 – Dokumentnr: 1058907 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver allmennheten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

30.08.2021 – Dokumentnr: 1058962 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:22
Bestemmelse om drift og vedlikehold av markert område på gnr. 237 bnr. 22
Bestemmelse om beplantning/vegetasjon/hekk
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

09.03.2022 – Dokumentnr: 269145 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om drift og vedlikehold av gangvei
Uteglemt registrert
Rettet etter tingl. §18
17.03.2022. Arkivref. 20/10881-2
Gjelder denne registerenheten med flere

08.02.2022 – Dokumentnr: 150610 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 70
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 82/10872

23.02.2022 – Dokumentnr: 211941 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:111
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder ikke for fremtidige fradelte parseller av gnr. 129 bnr. 111

09.03.2022 – Dokumentnr: 269145 – Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:93
Bestemmelse om gangvei
Bestemmelse om drift og vedlikehold

09.03.2022 – Dokumentnr: 269145 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:93

24.04.1967 – Dokumentnr: 507319 – Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. lager
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

08.09.1969 – Dokumentnr: 516547 – Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. brakke
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

19.02.2015 – Dokumentnr: 154709 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Allmennheten
Løpenr: 13721678
Bestemmelse om fri ferdsel
Gjelder også for senere utskilte parseller og seksjoner
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

18.09.2019 – Dokumentnr: 1093275 – Erklæring/avtale
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bane Nor Sf
Org.nr: 917 082 308
Plikt til å etablere støyskjerming
Bestemmelser om drift og vedlikehold
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

31.10.2019 – Dokumentnr: 1293148 – Bestemmelse om nettstasjon
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Stedsvarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Forbud mot bygging og beplantning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

15.11.2019 – Dokumentnr: 1368788 – Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om beplantning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

30.08.2021 – Dokumentnr: 1058907 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver allmennheten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

30.08.2021 – Dokumentnr: 1058962 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:22
Bestemmelse om drift og vedlikehold av markert område på gnr. 237 bnr. 22
Bestemmelse om beplantning/vegetasjon/hekk
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

09.03.2022 – Dokumentnr: 269145 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om drift og vedlikehold av gangvei
Uteglemt registrert
Rettet etter tingl. §18
17.03.2022. Arkivref. 20/10881-2
Gjelder denne registerenheten med flere

08.02.2022 – Dokumentnr: 150610 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 70
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 82/10872

23.02.2022 – Dokumentnr: 211941 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:111
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder ikke for fremtidige fradelte parseller av gnr. 129 bnr. 111

09.03.2022 – Dokumentnr: 269145 – Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:93
Bestemmelse om gangvei
Bestemmelse om drift og vedlikehold

09.03.2022 – Dokumentnr: 269145 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:93

301/133/49:
24.04.1967 – Dokumentnr: 507319 – Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. lager
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

08.09.1969 – Dokumentnr: 516547 – Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. brakke
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

19.02.2015 – Dokumentnr: 154709 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Allmennheten
Løpenr: 13721678
Bestemmelse om fri ferdsel
Gjelder også for senere utskilte parseller og seksjoner
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

18.09.2019 – Dokumentnr: 1093275 – Erklæring/avtale
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bane Nor Sf
Org.nr: 917 082 308
Plikt til å etablere støyskjerming
Bestemmelser om drift og vedlikehold
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

31.10.2019 – Dokumentnr: 1293148 – Bestemmelse om nettstasjon
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Stedsvarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Forbud mot bygging og beplantning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

15.11.2019 – Dokumentnr: 1368788 – Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om beplantning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

26.02.2020 – Dokumentnr: 2158245 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Nordvik Oppgjør AS
Org.nr: 814 449 912
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

30.08.2021 – Dokumentnr: 1058907 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver allmennheten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

30.08.2021 – Dokumentnr: 1058962 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:22
Bestemmelse om drift og vedlikehold av markert område på gnr. 237 bnr. 22
Bestemmelse om beplantning/vegetasjon/hekk
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

09.03.2022 – Dokumentnr: 269145 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om drift og vedlikehold av gangvei
Uteglemt registrert
Rettet etter tingl. §18
17.03.2022. Arkivref. 20/10881-2
Gjelder denne registerenheten med flere

08.02.2022 – Dokumentnr: 150610 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 70
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 82/10872

23.02.2022 – Dokumentnr: 211941 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:111
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder ikke for fremtidige fradelte parseller av gnr. 129 bnr. 111

09.03.2022 – Dokumentnr: 269145 – Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:93
Bestemmelse om gangvei
Bestemmelse om drift og vedlikehold

09.03.2022 – Dokumentnr: 269145 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:93

24.04.1967 – Dokumentnr: 507319 – Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. lager
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

08.09.1969 – Dokumentnr: 516547 – Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. brakke
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

19.02.2015 – Dokumentnr: 154709 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Allmennheten
Løpenr: 13721678
Bestemmelse om fri ferdsel
Gjelder også for senere utskilte parseller og seksjoner
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

18.09.2019 – Dokumentnr: 1093275 – Erklæring/avtale
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Bane Nor Sf
Org.nr: 917 082 308
Plikt til å etablere støyskjerming
Bestemmelser om drift og vedlikehold
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

31.10.2019 – Dokumentnr: 1293148 – Bestemmelse om nettstasjon
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Stedsvarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Forbud mot bygging og beplantning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

15.11.2019 – Dokumentnr: 1368788 – Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om beplantning
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

30.08.2021 – Dokumentnr: 1058907 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver allmennheten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

30.08.2021 – Dokumentnr: 1058962 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:22
Bestemmelse om drift og vedlikehold av markert område på gnr. 237 bnr. 22
Bestemmelse om beplantning/vegetasjon/hekk
Overført fra: Knr:0301 Gnr:237 Bnr:21
Gjelder denne registerenheten med flere

09.03.2022 – Dokumentnr: 269145 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om drift og vedlikehold av gangvei
Uteglemt registrert
Rettet etter tingl. §18
17.03.2022. Arkivref. 20/10881-2
Gjelder denne registerenheten med flere

08.02.2022 – Dokumentnr: 150610 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 70
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 82/10872

23.02.2022 – Dokumentnr: 211941 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:111
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder ikke for fremtidige fradelte parseller av gnr. 129 bnr. 111

09.03.2022 – Dokumentnr: 269145 – Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:93
Bestemmelse om gangvei
Bestemmelse om drift og vedlikehold

09.03.2022 – Dokumentnr: 269145 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:93

Beliggenhet

Det er barnehager, skoler, dagligvare, apotek, treningssenter – alle avstander regnes til fots og i minutter. T-banestasjonen ligger praktisk talt i kjelleren, tiden du bruker til stasjonen kan måles i sekunder. Derfra er du på jernbanetorget på 5 minutter og Majorstuen på 9 minutter. Det går 4 ulike linjer – ventetid på neste vogn blir så godt som ikkeeksisterende.

Det som kan være verdt å nevne, er allsidigheten du blir omgitt av. Via en undergang kan du spasere over til Kampen, en av Oslos mest tradisjonsrike og godt bevarte bydeler. Vil du røre litt på deg, er Ola Narr en kjapp løpetur unna. Og selv om du bor midt i byen, omgitt av alt byen kan by på, vil Ensjøs geniale beliggenhet komme deg til gode. Turen til Frogneseteren og Nordmarka tar i overkant av 40 minutter, porten til Østmarka når du på et drøyt kvarter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Røisland & Co visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehage og Skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/ bydelsadministrasjonen.

Tomt

Utbyggers visjon og arkitektenes tanker: Med Tigergården ønsket vi ikke bare å utforme et vakkert bygg, men et naboskap. Arkitektur er rammer for livet og vår utfoldelse. Å legge til rette for at folk møtes, trives og blir boende, er det viktigste arkitekturen gjør. Bokvalitet handler om lys, luft og gode planløsninger, men også fleksibilitet til å bli flere, kunne være for seg selv eller muligheten til å være mange samlet. Å bo i en kompakt leilighet midt i byen, men samtidig ha tilgang til lokaler for å ha 40-årslag med førti gjester er en bokvalitet. Vi ønsker at folk skal ha mulighet til å ha litt plasskrevende hobbyer selv om man bor i blokk, at man kan få både og. Det å grave i jorda på taket eller mekke på sykkelen i verkstedet gir kanskje akkurat den lille ekstra friheten man trenger.Formen på bygget følger landskapets skålform, og trapper seg opp fra sør til nord. Dette gir romslige og solfylte takterrasser. Kampenpassasjen binder bygget til nærområdet, og bygget danner en rygg for gårdsrommet som åpner seg mot sørvest og gatetun.På alle takflatene anlegges takhager for opphold, lek og aktiviteter, med mulighet for dyrking av grønnsaker og blomster i parseller. I takhagene varieres størrelsen på oppholdssonene for ulike bruksbehov. Noe areal er også under tak. Sonedelingen gjør at takhagene kan brukes av flere samtidig. Takhagene er trukket inn fra fasadene med en blomstereng langs kantene. Dette gir en florlett og blomsterrik innramming som tiltrekker seg humler, bier og sommerfugler.Tigergården skal være et frodig sted. Frodig med planter og vekster, men også i fargevalg og materialitet. Fasadene er kledd i korrugerte, kobberfarga plater som spiller på fargen på de gamle murgårdene på Kampen og på det industrielle som en gang preget Ensjø.Gode boliger i den stadig tettere byen må ha gode uteområder. Det er utfordrende å løse dette i de tetteste områdene, der uterommene lett blir trange og mørke. I Tigergården er det lagt stor vekt på at felles utearealer skal ha ulikt innhold for beboerne. Dette vil gi et tillegg til de private uteplassene på balkonger eller terrasser. I fellesarealene er det rom for samvær, dyrking og lek. På bakkeplan vil det bli en stor og solfylt terrassert forhage i direkte forlengelse av kommunens gatetun mot Gjøvikbanen, og på utearealene i nord vil eksisterende vegetasjon bevares. Bokvalitet i den tette, bærekraftige byen handler i stor grad nettopp om kvaliteten på og samspillet mellom de halvprivate fellesområdene. I Tigergården vil disse områdene by på overraskende opplevelser og et rikt vegetasjonsbilde som et viktig bidrag til visjonen om Oslo som den grønne og bærekraftige storbyen.

Regulerings- og arealplaner

Bøgata 5 – Oppføring av bolig. Se saksnummer: 202201249. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Bøgata 9 – Rehabilitering av skorsteiner. Se saksnummer: 202206822. Status: Tillatelse gitt.

Elverumgata 14 – Rehabilitering av bygg, tilbygg,
fasadeendring, endring av uteområder og ny gangvei – Vesle Kampen barnehage. Se saksnummer: 202210681. Status: Mottatt søknad.

Ensjøveien 3, 5 og 7 – NRK – Normannsløkka – Varsling av oppstart. Tomta på Ensjø er et svært godt utgangspunkt for å kunne reise et bygg med høye miljøambisjoner. I tillegg vil den sentrale beliggenheten, samt reduksjonen i antall 44 parkeringsplasser, bidra til at flere ansatte og gjester vil sykle, gå og reise kollektivt til og fra NRK. Bygget skal fremstå åpent og tilgjengelig, samtidig som det tilfredsstiller krav og forventninger til sikkerhet og beredskap. Se saksnummer: 202202903. Status: Oppstartsmøte bestilt.

Ensjøveien 3 – Riving av bygg. Se saksnummer: 202106119. Status: Rammetillatelse gitt.

Ensjøveien 5 – Riving av bygg. Se saksnummer: 202107297. Status: Rammetillatelse gitt.

Ensjøveien 7-15 – Bestilling av oppstartsmøte – Boliger, torg og møteplasser. Forslagsstiller ønsker å ut forske mulighet en for en evt .transformasjon og omregulering av tomt en fra hovedsakelig næring til bolig/ forretning / kontor/ tjenesteyting, grønnstruktur, vei og offentlig torg, men hovedvekt på omregulering til boligbebyggelse. Se saksnummer: 202002883. Status: Oppstartsmøte bestilt.

Ensjøveien 8 – Planforslag til offentlig ettersyn – Boliger. Hensikten er å omregulere tomten fra industri til bolig ihht VPOR og kommuneplanen. Se saksnummer: 202103851. Status: Innsendt materiale ikke tatt til behandling.

Ensjøveien 10-12 – Riving av eksisterende bebyggelse – To næringsbygg, et telt og to trafostasjoner. Se saksnummer: 202007773. Status: Tillatelse gitt.

Ensjøveien 16 – 22 – Bestilling av oppstartsmøte – Næring/kontor. Hensikten med prosjektet og planforslaget er å tilrettelegge for en utvikling av eiendommene som åpner for ny og mer hensiktsmessig bruk, bedre utnyttelse og høyere kvalitet. Ambisjonen er å få inn flere publikumsrettede tilbud og næringslokaler som både kan benyttes til produksjon og til kontorer. Se saksnummer: 202209626. Status: Oppstartsmøte bestilt.

Ensjøveien 17 – Etablering av el-batteribyttestasjon for 5 år. Se saksnummer: 202110657. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Gladengveien 1 og Ensjøveien 14 – Avklaringsfase detaljregulering privat plan. Forslagstilleren vil utforske mulighetene for en evt. transformasjon og omregulering av tomten fra hovedsakelig næring til hovedsakelig boligformål. En evt. transformasjon av tomten vil omfatte transformasjon av tonæringstomter og tilhørende varemottak- og parkeringsareal til kombinert næring/handel og boligformål med bymessige kvaliteter. Se saksnummer: 201918011. Status: Oppstartsmøte bestilt.

Gladengveien 3 B – Stoppet planinitiativ til bystyret – Påbygg på kontorbygg. Se saksnummer: 202116834. Status: Saken er avsluttet.

Gladengveien 8 – Riving av stålhaller og deler av tyskerbrakker. Se saksnummer: 202203704. Status: Tillatelse gitt.

Gladengveien 8 – Oppføring av boliger C11 og D11. Søknaden omfatter oppføring av fire frittliggende boligbygg i lamellstruktur på felt C11 og D11med adresse Gladengveien 8, på Ensjø i bydel Gamle Oslo. Det etableres en sammenhengende underliggende etasje for parkeringskjeller og bodareal. Se saksnummer: 202114852. Status: Rammetillatelse gitt.

Kampen Hageby 54 – Bygging av arker og vinduer i takflate. Se saksnummer: 201809511. Status: Endret tillatelse gitt.

Malerhaugveien 20 – Riving av bygningsmasse. Se saksnummer: 201910224. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Malerhaugveien 20 – Oppføring av boligblokk med barnehage i underetasje. Eiendommen er beliggende ved Østre parkdrag på Ensjø i bydel Gamle Oslo. Søknaden omfatter oppføring av boligblokk med 106 leiligheter, underjordisk parkeringsanlegg, samt barnehage i byggets underetasje mot vest. Se saksnummer: 201919904. Status: Tilsyn avsluttet.

Sigurd Hoels vei 2 – 40 – Oppføring av fem boligblokker med parkeringskjeller og fireavdelings barnehage – Tidligere adresse: Ensjøveien 10 – 12. Søknaden omfatter oppføring av 5 boligblokker i Tiedemannsbyen Felt B på Ensjø, i bydel gamle Oslo. Tiltaket omfatter 215 boliger med parkeringskjeller og en 4 avdelings barnehage. Det er lagt til rette for 9 stk
omsorgsboliger som skal fungere som et bofellesskap med fellesområde. Se saksnummer: 201919632. Status: Endret tillatelse gitt.

Skedsmogata 19 B – Rehabilitering av bygg, tilbygg, fasadeendring, endring av uteområder og ny gangvei -Store Kampen barnehage. Se saksnummer: 202210698. Status: Mottatt søknad.

Skedsmogata 24 – Etablering av infrastruktur i grunn – VA-ledninger og VA kummer, lavspent- og høyspentkabler, fjernvarmeledninger og drenering for vei. Se saksnummer: 201919601. Status: Tillatelse gitt.

Skedsmogata 25 med flere – Opparbeidelse av gatetun, gangareal og torg – SG1, SG2, G3 OG ST2. Se saksnummer: 202210534. Status: Mottatt søknad.

Skedsmogata 25 – Riving av kontorbygg. Se saksnummer: 202105660. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

Skedsmogata 25 – Oppføring av bolig- og næringsbygg. Tiltaket omfatter et nybygg med boliger og næring. Det skal etableres 94 leiligheter og ett næringslokale i første etasje mot nord-vest. Tiltaket omfatter tilhørende utomhusarealer. Se saksnummer: 202101264. Status: Endret tillatelse gitt

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr. 4.042,- pr. mnd. og er fordelt slik:

– Felleskostnader: 2.778,-.
– A-kono energi: 820,-.
– TV/bredvånd: 434,-.

Det er vedtatt å innkeve en startkapital tilsvarende 2 x felleskostnad på første hele måned, i tillegg til de vanlige felleskostnadene etter overtakelse. Dette er kun ett engangsbeløp og gjelder første kjøper fra utbygger.

I tillegg kommer felleskostnader til garasjen kr. 350,-.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Nåværende eier har ikke bebodd leiligheten da den nettopp ble tatt over.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2021 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi pt.

Formuesverdien skal utgjøre ca. 25% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig.

Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av kjøpesum og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld: Kr. 187.250,- (Forutsatt salgssum: 7.490.000,-)
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-

Totale omkostninger: Kr. 188.420,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 7.678.420,-.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 7.400,-. Kjøper har også muligheten til å velge Boligkjøperforsikring PLUSS til kr. 10.200,- med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Se ytterligere informasjon om Boligkjøperforskirngen vedlagt i salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler senest 2 virkedager før overtagelsen.

Om sameiet / Om borettslaget

Sameiet består av 161 boligseksjoner på eiendommen gnr. 237 bnr. 21 i Oslo kommune.

Annen viktig informasjon

Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Listen følger vedlagt i salgsoppgaven. Er noe uklart, konferer megler.

Overtagelse

Etter avtale. Mulighet for rask overtakelse.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende

Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring.

Selger har likevel fylt ut egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til å sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og ordinær Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.400,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- i honorar for ordinær Boligkjøperforsikring.

Eier

Hallvard Johanssen

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Fastpris: kr. 55.000,-.
Tilretteleggingsgebyr: kr.10.000,-
Visninger: kr. 2.000,- pr. stk.
Markedsføringspakke: 12.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-
Oppgjørshonorar: kr. 6.950,-
Inneståelse- og utleggshonorar: kr. 1.950,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0127/22

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 11.11.2022

Tilbake til toppen