Flott 2-roms med god takhøyde | Sørvestvendt balkong på 6,5m² | Ingen dok. avg. | Nærhet til «alt»

Lidenskap for nybygg

Flott 2-roms med god takhøyde | Sørvestvendt balkong på 6,5m² | Ingen dok. avg. | Nærhet til «alt»

Lørenveien 53B, 0585 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 4 490 000,-
Total Prisantydning
kr 4 390 000,-
Omkostninger
kr 5 960,-
Totalpris inkl.omk
kr 4 395 960,-
Fellesutgifter/mnd
kr 2 815,-
P-ROM
48 m2
BRA
48 m2
Rom
2
Etasje
4
Eierform
Andel
Byggeår
2017
Energimerke
Lysegrønn C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

HUSK VISNINGSPÅMELDING! Meld deg på visning via lenken "Visningspåmelding" eller kontakt meg på tlf. 92 29 79 51 eller e-post jens@roislandco.no for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi meg beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Siste mulige visning vil være 26.09.2022. Tidligste akseptfrist for bud må settes til 27.09.2022 kl 12:00.

Dette er en strøken 2-roms fra 2017. Leiligheten inneholder: Entré, bad, stue/-kjøkken og soverom. Her møtes du av en moderne romløsning som legger til rette for en enkel og komfortabel hverdag. Flytt rett inn og bo med bekvemmelige fordeler som heis i bygget, balansert ventilasjon og en gjennomgående god standard. Leiligheten har en sørvestvendt balkong på 6,5 m². Den sentrale beliggenheten på Løren gir deg kort vei til «alt».

Verdt å fremheve:
– Lekker og moderne 2-roms fra 2017
– Ingen dokumentavgift
– Sørvestvendt balkong på 6,5 m²
– Lekkert kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer
– Parkett
– Nymalt
– Takhøyde på 2,7 m i stue og soverom
– Stor skyvedørsgarderobe på soverom
– Ingen forkjøpsrett
– Heis
– Kjellerbod
– Sentral beliggenhet

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 124 Bnr. 268

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 48 kvm
Totalt primærrom: 48 kvm

Primærrom:
4. etasje: Entré, bad, soverom med garderobeskap og stue med åpen kjøkkenløsning.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5 m² (Merket nr. D-402).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra Tilstandsrapport datert 14.09.2022 utført av Pål Morten Pedersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Areal er målt innenfor omsluttende vegger. Alle innvendige sjakter, rørkasser o.l. er medberegnet i boligens areal. Innbygde/plassbygde skap er skjønnsmessig vurdert på stedet og inkludert i primærrom. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Standard

Entré |
Praktisk entré gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Her har man plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Det er lagt 3-stavs parkett, noe som er gjennomgående for hele leiligheten med unntak av våtrom. Det er montert downlights i himling og hele leiligheten er nymalt, med duse og behagelige farger.

Stue og kjøkken |
Mye av leiligheten består av stuen og kjøkkenet som utgjør en åpen, sosial sone, der den gode takhøyden og vindusflatene fremmer både en luftig romfølelse og en lys atmosfære. Det er verdt å nevne at takhøyden er på hele 2,7m. Stuen kan enkelt innreddes med sofagrunne og medie-møbel, samt spisebord.

Lekkert kjøkken fra HTH som fremstår lyst og stilrent. Det er godt med skapplass som rommer det meste til hverdagen. Alle hvitevarer som kjøleskap med frys, komfyr med induksjonstopp og oppvaskmaskin fra Siemens er elegant integrert og gir en helhetlig finish på kjøkkenet. Det er integrert ventilator med belysning over platetopp fra Røros Hetta. Det er installert aquastopp, som gir en trygghet. Soft-close på alle skap/skuffer.

Videre fra stuen tar man seg enkelt ut til den sørvestvendt balkongen på 6,5 m² som rommer gjerne en sittegruppe for fire personer. Det er tremmegulv som er lunt å gå på.

Baderom |
Leiligheten har et innbydende bad som oppleves romslig, hvor det er store grå fliser som gir et mer eksklusivt inntrykk.
– Innredet med servant og servantskap.
– Praktisk dusjhjørne med vegger til å slå inn når dusjen ikke er i bruk.
– Vegghengt klosett.
– Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
– Varmekabler i gulv.
– Downlights i himling.
– Rør-i-rør system.

Soverom |
Soverommet har god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Langs soverommets ene vegg finner du en stor skyvedørsgarderobe som gir rikelig med oppbevaringsmuligheter for klær

Skapet på soverommet er opprinnelig byggemeldt og godkjent som bod. Grunnet dagens innredning og bruk er rommet medtatt som P-rom i arealoppstillingen. Dette er i henhold til «Takstbransjens retningslinjer for arealmåling». Rommet er ikke godkjent for varig opphold.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til denne leiligheten.

Borettslaget disponerer et begrenset antall plasser i garasjekjeller. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området, noe som betyr at du fritt kan parkere døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området.
Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon rundt beboerparkering og gjeldende priser per tid.

Oppvarming

Leiligheten leveres med følgende varmekilder:
– Fjernvarme via radiator
– Varmekabler på bad

Det er balansert ventilasjon med varmegjenvinning, som bidrar til et behagelig og godt inneklima i leiligheten.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i 2017.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt denne salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2 og TG3.

Alle kontrollpunkter har fått TG 1.

Kommentar fra takstmann: Leiligheten fremstår som meget godt vedlikeholdt. Det er god standard over innredninger, overflater og utstyr med standard fra byggeår.

Interessenter må sette seg inn i vedlagt før bud inngis.

Selger har fylt ut egenerklæringsskjema i forbindelse med salget. Egenerklæringsskjemaet følger vedlagt denne salgsoppgaven. Selger har ikke bebodd leiligheten og har dermed ingen eller lite kjennskap til boligen.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 08.09.2017.

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Før ferdigattest kan gis, må følgende være på plass:

– Oppdatert gjennomføringsplan
– Bekreftelse på at sluttdokumentasjon er sendt til VAV
– Sluttrapport med avfallsplan for håndtering av bygg- og anleggsavfallet
– Sluttrapport for forurenset grunn skal sendes inn når arbeidene er ferdige

Det er uklart om dette er utført. Iflg. PBE saksinnsyn pågår det for tiden en prosess med å få ferdigattest på plass. Siste dokument i saken er fra 28/10-2021, hvor PBE godkjenner endringssøknaden som omfatter endring av utomhusarealene tilknyttet barnehagen som ligger i bygning D1. Utomhusarealene endres ved at beplantning under baldakiner på fasaden mot øst utgår.

Saksnummer: 201507027 – Byggesak

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av ferdigstillelse av ett bygg før ferdigattest foreligger.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til noen andre. Med godkjenning fra styret kan andelseieren overlate boligen til andre for opptil tre år dersom andelseier selv eller et medlem av husstanden har bodd i boligen minst ett av de to siste år. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til dette. Andre tilfeller vil kunne bli godkjent dersom det foreligger særlige grunner i medhold av lov om borettslag § 5-6. Se vedlagte vedtekter for spesifikke restriksjoner rundt utleie/bruksoverlating.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/124/268:
05.07.2016 – Dokumentnr: 609576 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:124 Bnr:34

20.03.2017 – Dokumentnr: 241695 – Seksjonering
Gjelder denne registerenheten med flere

05.07.2016 – Dokumentnr: 609781 – Bestemmelse om parkering
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:424 Bnr:7
Bruksrett til 16 biloppstillingsplasser
Bruksrett til 47 sykkelplasser

05.07.2016 – Dokumentnr: 609781 – Bruksrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:424 Bnr:7
Bruksrett til 27 boder

05.07.2016 – Dokumentnr: 609781 – Best. om vann/kloakkledn.
Gjelder denne registerenheten med flere

05.07.2016 – Dokumentnr: 609781 – Bruksrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:424 Bnr:7
Eiendommen skal være til felles bruk for rettighetshaverne

Beliggenhet

Løren ligger solfylt og fritt til midt mellom fjorden og marka, med like kort vei til begge deler. Setter du passerspissen midt i bydelen og drar en sirkel med rådhuset som ytterkant, oppdager du at hele byen – fra Frognerparken i vest, Sørenga i sør, Østensjø i øst og Grefsen i nord – ikke er mer enn ti minutter unna med t-bane eller sykkel. Derfor kaller vi Løren en kortreist bydel. Skoler, barnehager og servicetilbud er i hyggelig gangavstand og en egen t-banestasjon sørger for at du unngår kø og rush til og fra jobben. Butikker, kafeer og spisesteder gjør Løren til en egen småby du vil trives i og føle tilhørighet til. For de sporty har det lokale og tradisjonsrike idrettslaget Hasle-Løren et bredt tilbud for både barn og voksne, samt at du har topp moderne treningssentre i umiddelbar nærhet. Valle Hovin og Jordal er også kun en kort sykkeltur unna, og riksanlegget for tennis ligger på Hasle. Og Marka, med lysløyper og fiskevann, ligger rett oppi bakken.

I mars 2016 åpnet Lørenbanen, med en ny T-banestasjon i Peter Møllers vei – kun noen få minutters gange fra boligene. Veien er heller ikke lang til Økern T-bane. Det tar cirka ti minutter med banen til sentrum. Et stort utvalg av busser stopper også like i nærheten, inkludert nattbuss, flybuss og TIMEkspressen.

Adkomst

Adkomst via Lørenveien. Se kart for ytterligere beskrivelse av adkomst.

Det vil bli skiltet med Røisland & Co visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehage og Skole

Skole:
Lørenveien 53 sogner per tid til Løren skole.

Barnehage:
Brødfabrikken FUS barnehage AS ligger i nabobygget.

Se vedlagte nabolagsprofil for ytterligere opplysninger.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Tomt

Felles eiet tomt på 407,8 m². Tomten er pent og parkmessig opparbeidet med variert beplantning. Asfalterte internveier og steinsatte arealer.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/barnehage/bevertning i henhold til reguleringsplan datert 07.10.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Planer i området:
Lørenveien 51 og Lørenvangen 14 – Oppføring av seks boligblokker, bygg A-F, med barnehage på fire avdelinger, næringslokaler og parkeringskjeller – Gregers kvartal
Saksnummer: 202001096
Saken gjelder: Prosjektet «Gregers kvartal» som ligger på nabotomten til Lørenveien 53B og det samlede areal som skal rives utgjør 6241 m2 BTA. Det planlegges bebygget med 258 leiligheter samt barnehage. Bygningene skal gå over 8 etasjer. Se mer på www.gregerskvartal.no og boligvelger/illustrasjoner.

Lørenveien – Detaljregulering – Oppgradering av gate – S-5126
Saksnummer: 201807389
Saken gjelder: Detaljregulering – Oppgradering av gate. Lørenveien mellom Økernveien og Lørenvangen. Bymiljøetaten foreslår å omregulere Lørenveien mellom Lørenvangen og Økernveien fra offentlig kjørevei til bygate med enveisregulert kjørebane, tosidig sykkelfelt og tosidige fortau. Detaljregulering er egengodkjent av bystyret 08.09.2021.

Lørenveien 53 – 55 – Lørenvangen 1 – 5 – Tillatelse til endring – Lørenveien 53 – 55 – Lørenvangen 1 – 5
Saken gjelder: Det er søkt om endringer til tidligere rammetillatelse som ble gitt 19.11.2015. Endringssøknaden omfatter etablering av fire nye baldakiner (tilbygg) for å forhindre nedfall fra balkonger på uteområdet til barnehagen (bygg D1).

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr. 2 815,- pr. mnd. Felleskostnadene er ment å dekke blant annet renter på eventuell andel fellesgjeld, kommunale avgifter (renovasjon, vann og avløp, feiing), snøbrøyting, utvendig vedlikehold av fellesareal, forretningsførerhonorar, revisjon, forsikring av bygninger, internett (grunnpakke), driftskostnader m.m. I tillegg a konto beløp for fjernvarme. Det foretas årlig avregning.

Fordelt følgende:
– Driftskostnad: kr. 2 274,-
– TV/Bredbånd: kr. 149,-
– A-konto varme: kr. 392,-

Formuesverdi

Boligens formuesverdi for 2020 var kr. 1 096 946,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f. eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr. 3 949 005,- ,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Formuesverdien skal utgjøre ca. 25% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig.

Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Tinglysningsgebyr borettslag skjøte: Kr. 480,-
2: Tinglysningsgebyr pantedokument borettslag: Kr. 480,-
3: Andelskapital til borettslaget: kr. 5 000,-

Totale omkostninger: Kr. 5 960,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: Kr. 4.495.960,-.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 4 100,-. Se ytterligere informasjon vedlagt i salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler senest 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Om borettslaget |
Lørenveien 53 B består av et borettslag og kombinert eierseksjonssameie i eiendommen gnr. 124, bnr. 268 i Oslo kommune.

Organisasjonsnummer: 927 480 425
Forretningsfører: USBL
Styregodkjenning: Ja
Forkjøpsrett: Nei
Sikringsordning: Nei
Forsikring: Gjensidige Forsikring med polisenummer 91008725

Borettslaget er nylig opprettet. Borettslaget er stiftet av selger som per i dag eier alle andeler i borettslaget. Alle leilighetene i bygget har vært leid ut av selger, som nå skal selge alle leilighetene i bygget. Det må påregnes noe tid inntil alle andelene er solgt til andelshavere, og alle eksisterende leieforhold avviklet. Kjøper vil bli andelseier i et nytt borettslag, og et nytt styre vil etableres.

Borettslaget blir en del av et kombinert eierseksjonssameie, hvorav 27 boligseksjoner (borrettslaget) og en næringsseksjon. For ordens skyld presiseres at eierseksjonene vil være eiet av borettslaget, og at kjøper blir andelseier i borettslaget og ikke en direkte seksjonseier.

Borettslaget vil ikke ha fellesgjeld, og andel fellesgjeld for leiligheten er således kr. 0.

Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. (Dog slik at det gjelder særskilte unntak i vedtekter og borettslagslov, slik at blant annet stifteren kan eie andeler inntil de er solgt.)

Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel.

Borettslagets skattemessige inngangsverdi på eiendommen vil være lavere enn markedsverdi per i dag. Dette skyldes at borettslaget har ervervet alle leiligheter fra Lille Lørenveien 53 AS i en fusjon hvor den skattemessige inngangsverdien er videreført med skattemessig kontinuitet. Differansen mellom markedsverdi på tomt og skattemessig kostpris på tomt betyr at det er en latent skatt på eiendommen.

Andelsleilighet |
Når du kjøper en andel i et borettslag, blir du eier av en andel som gir deg enerett til å bruke en bestemt bolig i borettslaget. Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Som eier av andel i et borettslag må man forholde seg til borettslagets vedtekter og husordensregler.

Løsøre |
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Listen følger vedlagt i salgsoppgaven. Er noe uklart, konferer megler.

Følgende løsøre medfølger:
– Integrerte hvitevarer på kjøkken

Øvrig:
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler, tilstandsrapport, utbyggers informasjon samt opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Selger har ikke bodd i leiligheten, og har begrenset eller ingen kjennskap til leilighetens tilstand.

Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne være synlige merker fra stylist ved overtakelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger/oppdragsansvarlig. Eier er fleksibel og ønsker gjerne en snarlig overtagelse. Vennligst oppgi ønsket overtagelse i budskjema. Bestemt overtagelsesdato blir avtalt mellom partene før bindende avtale inngås.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende

Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring. Selger har likevel fylt ut egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til å sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og ordinær Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.400,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- i honorar for ordinær Boligkjøperforsikring.

Eier

Nye Lørenveien 53 AS

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,95% av total salgssum, inkludert eventuell andel fellesgjeld.
Markedsføringspakke: 12.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-
Oppgjørshonorar: kr. 4.900,-
Inneståelse- og utleggshonorar: kr. 1.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Meglere:
Eiendomsmeglerfullmektig:
Jens Bacher
Telefon: 922 97 951
E-post: jens@roislandco.no

Ansvarlig megler:
Martin Killi Arnesen
Telefon: 909 34 21
E-post: martin@roislandco.no

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0130/22

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 12.10.2022

Tilbake til toppen