Stor og lekker 3-roms eierleilighet med terrasse på 25 m². Høy standard. Lav dokumentavgift. Mulighet for garasjeplass

Lidenskap for nybygg

Stor og lekker 3-roms eierleilighet med terrasse på 25 m². Høy standard. Lav dokumentavgift. Mulighet for garasjeplass

Leangveien 58A, 1387 ASKER

Geotag
Prisantydning
kr 7 650 000,-
Total Prisantydning
kr 7 650 000,-
Omkostninger
kr 25 989,-
Totalpris inkl.omk
kr 7 675 989,-
Fellesutgifter/mnd
kr 4 279,-
P-ROM
90 m2
BRA
90 m2
Rom
3
Etasje
1
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023
Energimerke
Grønn C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Mandag 11.12 kl. 17:30 - 18:15

HUSK PÅMELDING TIL VISNING | Velkommen til en hyggelig visning med Røisland & Co Eiendomsmegling. Husk å meld deg på visning via lenken "Visningspåmelding". Interessenter oppfordres til å lese salgsoppgave før visning. Hvis det ikke er påmeldte til oppsatt visning, vil ikke visning gjennomføres.

Dette er en helt ny og stor 3-roms selveierleilighet som har høy standard. Leiligheten er en del av boligprosjektet Hagely som ligger tilbaketrukket og idyllisk til innerst i Leangveien på Båstad i Asker. Her kan du flytte rett inn i en strøken leilighet som kan by på nordvestvendt terrasse på ca. 25 m², stor stue, 2 bad og vannbåren gulvvarme.

Nøkkelpunkter
* Helt ny og ingen har bodd her før deg
* Lav dokumentavgift
* 5 års utbyggergaranti
* Garasjeplass m/lader kan kjøpes
* Nordvestvendt terrasse på ca. 25 m²
* Stue på 40,5 m²
* Moderne kjøkken fra HTH med praktisk øy
* Integrerte hvitevarer på kjøkken fra Miele
* To romslige bad
* Vannbåren gulvvarme
* God takhøyde på ca. 2,6m
* Balansert ventilasjon og godt isolert
* Heis
* God lagringsplass i sportsbod på 5 m²
* Nært Asker sentrum

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 3025 Gnr. 48 Bnr. 2 Snr. 9

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 90 m²
Totalt primærrom: 90 m²

Primærrom:
1. etasje: Entré, 2 bad, 2 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 5 m². Boden ligger i byggets 2. etasje, i tilknytning til garasjeanlegget.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra arealoppmåling datert 8/9-2023 utført av Fredrik Hauki. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Denne leiligheten er levert med en høy standard og det lyse interiørkonseptet, hvor den duse fargepaletten gir en harmonisk følelse av ro og balanse. Konseptet er basert på et lett og nordisk uttrykk med fokus på en fargepalett som understreker det sobre.

Materialene er nøye plukket ut og satt sammen for å gi boligen et enkelt og luftig preg. Kjøkkenet består av en kombinasjon av en lun leirefarget front, som sammen med en sandstenlignende benkeplate knytter det hele sammen. Parketten har en vakker hvitpigmentert overflate, som er nøye avstemt til både kjøkkenet og den lyse veggfargen i kalk.

På badet finner du en stilsikker kombinasjon av fliser i en klassisk lys tone med et terrazzomønstret gulv og ensfarget veggflis. Denne sammensetningen har en fjærlett kontrast som bidrar til en avslappende spa-følelse. Baderomsinnredningen henter opp den lune leire fargen fra kjøkkenet, og med en sømløs heldekkende vask setter dette prikken over i-en for et tidløst og nordisk uttrykk gjennom hele boligen.

Det lyse konseptet har et lett uttrykk med myke kontraster. Sammensetningen av gjennomtenkte materialvalg og farger gir et godt utgangspunkt for å skape ditt nye hjem.

Rom for rom:

Entré
Innenfor inngangsdøren møtes man av en lys og innbydende entré på 6 m². Her er det god plass til garderobeskap. På gulvet er det praktiske fliser på hele 60×60 cm, og det er vannbåren gulvvarme. Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren gulvvarme fra brønner i grunnen (geovarme). Det er vannbåren gulvvarme i entré, stue/kjøkken og gang. Det er downlights i tak med dimmer. I tilknytning til entréen er det inngang til bad/vaskerom.

Stue, kjøkken og terrasse
Innvendig får leiligheten mye av sitt preg av den romslige, åpne stuen på totalt ca. 40,5 m² som også inkluderer kjøkkenet. Stue og kjøkken har en god dynamikk med gode soner, som lett kan innredes med sofagruppe, mediemøbel og et langstrakt spisebord. På gulvet er det en lekker 1-stavs eikeparkett fra Haro. Det er verdt å nevne den gode takhøyden på ca. 2,6 meter. Fra stuen er det utgang via arealeffektiv skyvedør, til en nordvestvendt terrasse på ca. 25 m² med pergola. Her er det rikelig med plass til utemøblering. Det er tremmegulv som er lunt å gå på, samt på vegg er det stikkontakt og utebelysning.

Leiligheten har et moderne og lekkert kjøkken fra HTH. Med en praktisk kjøkkenøy blir det plass til mer, samtidig som den skaper et sosialt møtepunkt i rommet. Kjøkkeninnredningen er foret helt opp til taket, som sammen med grepfrie fronter, gir et eksklusivt uttrykk. Med et helt nytt kjøkken fra HTH, har man et moderne kvalitetskjøkken som vil gi inspirasjon til hobbykokken i årevis.
– Skuffer med demping
– Ekstra skapplass i kjøkkenøy
– Innfelt LED stripe under overskap
– Benkeplate i 20 mm laminat type 626 Marmor Nero
– Søppelsortering i skuff under vask
– Kjøkkenventilator (Slimline) med integrert komfyrvakt
– Integrerte hvitevarer fra Miele. Kombiskap, induksjons platetopp, komfyr og oppvaskmaskin
– Auquastop/lekkasjevarsler er montert under vask

Bad
Leiligheten innehar to tiltalende baderom av god størrelse. Badene ligger i tilknytning til entré og hovedsoverom. Baderomsinnredning type HTH Focus med to skuffer og heldekkende hvit servant, type Kuma Square. Speil over baderomsinnredning med innfelt LED belysning. Vegghengt toalett i hvitt porselen type Duravit Me By Starck med softclose toalettsete, flusher fra Tece i blank krom farge. Regnfallsdusj fra Tapwell. Dusjvegger i herdet glass. Gulv i dusjsone er nedsenket. På badet i tilknytning til entré er det avsatt plass for vaskemaskin m/kran og avløp samt stikkontakt. Det er downlights i himling og gulvvarme (elektriske varmekabler). Rør-i-rør system.

Soverom
På soverom 1 er på ca. 15 m² og her har man bekvemmeligheten ved å ha inngang til eget bad med dobbelservant og dusj.
Soverom 2 er på ca. 11 m² og har en egen praktisk walk-in/omkledning sone innerst i rommet.

Oppgradering fra standard leveranse
I denne leiligheten er det gjort tilvalg for totalt Kr. 27 082. Følgende er oppgraderinger er utført:
– Frostfri vannkran ute (med inspeksjonsluke innvendig)
– Finer på veggen bak tv punkt. 3 x 60 cm fakk, 60cm opp fra gulvet høyde 180cm på toppen
– El-punkt for solavskjerming (2 stk.) ved soverom 1 og 2. Markert som nr. 2 og 4 i vedlagte tilvalgsoversikt
– Slukrist på begge bad – Nordic Tools Design i stål (20×20 cm)

Se vedlagte tilvalgsoversikt for ytterligere informasjon.

Parkering

Det er mulig å kjøpe garasjeplass til denne leiligheten. Pris: Kr. 350 000. Plassen er merket med nr. 4.

Felleskostnader opplyst av USBL er Kr. 200 per måned, som dekker drift og vedlikehold.

Det er etablert ladepunkt, og ladeboks kan enkelt bestilles og ettermonteres av ny eier. Forbruk strøm kommer i tillegg til oppgitte felleskostnader.

Oppvarming

Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren gulvvarme fra brønner i grunnen (geovarme). Det er vannbåren gulvvarme i alle rom, foruten soverom og innvendig bod.

På bad er det elektriske varmekabler.

Det er en egen termostat til hvert rom/sone. Det er montert fellesmåler for varmeanlegget. Oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostnadene på a-konto basis og avregnes etter forbruk.

Det er balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat for hver leilighet. Avtrekk på bad via avtrekksventiler. Avtrekk fra øvrige rom via spalte under dør, eller ventil i vegg. På kjøkkenet er det kjøkkenavtrekk med utkast over tak. Aggregat plassert i tak i entré. Luftinntak i fasade og avkast over tak.

Bebyggelse

Bygget er oppført etter TEK 17 og ble ferdigstilt juli/august 2023. Bygningen er oppført med bærekonstruksjoner i stål og betong. Fasadene består av isolert klimavegg med innvendig sparklet og malt gipsplatekledning, utvendig luftet beiset trekledning av gran.

Det er ikke utført tilstandsrapport på denne leiligheten, da dette er en helt nyoppført og ubebodd leilighet. Det er utført en arealoppmåling med takstmann, hvor areal er kontrollmålt. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 11.07.2023.

Følgende arbeider må ferdigstilles før ferdigattest:
– Spørsmål tilknyttet snøopplag skal være avklart med avdeling for Miljø og samferdsel (MOS).
– Legging av ferdigplen skal være ferdigstilt.
– All beplantning skal være ferdig.
– Ferdigstillelse av grensesnitt mot veiareal.

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av ferdigstillelse av ett bygg før ferdigattest foreligger.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Ved utleie av boligen skal det straks gis skriftlig melding til styret og til sameiets forretningsfører iht. sameiets vedtekter. Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlig radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3025/48/2/9:
18.11.1921 – Dokumentnr: 900696 – Bestemmelse om vannrett
Overført fra: Knr:3025 Gnr:48 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

13.04.1923 – Dokumentnr: 910466 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3025 Gnr:48 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

28.05.1947 – Dokumentnr: 2863 – Erklæring/avtale
vedr. jordkabel
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3025 Gnr:48 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

20.06.1978 – Dokumentnr: 9838 – Erklæring/avtale
Bestemmelse vedr felles privat vann- og kloakkledninger
Overført fra: Knr:3025 Gnr:48 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

17.01.2005 – Dokumentnr: 1222 – Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:48 Bnr:43
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:3025 Gnr:48 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

31.08.2021 – Dokumentnr: 1070684 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
Overført fra: Knr:3025 Gnr:48 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2021/1353657-1/200

15.06.2023 – Dokumentnr: 622972 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 9
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 88/1830

Beliggenhet

På en liten kolle helt innerst i Leangveien ligger Hagely, et boligprosjekt for den kresne. Her bor du i grønne omgivelser i et veletablert boligområde. Stille og rolig, men samtidig bare litt over en kilometer til koselige Asker sentrum. Tar du veien mot fjorden, er det omtrent like langt til båthavnen i Leangbukta. Lager du sirkelen enda litt større, når du populære turområder som Vardåsen, Semsvannet eller Konglungen, for å nevne noen. I nærområdet finnes det tennisbaner, Askerhallen og Varner Areana – Frisks egen skøytehall, Risenga svømmehall og Asker Velo, den nye Velodromen til Norges Cykleforbund. Vinterstid finner du også en rekke alternativer om du vil på ski i marka fra populære utfartssteder som f.eks Solli eller Semsvannet. Sommerstid byr også marka på flotte turmuligheter både til fots og på sykkel. På Hagely kan du nyte svale kvelder med utsyn mot Oslofjorden, eller legge turen innom Asker sentrum for et besøk på en fortaus café eller restaurant. Mye av begge deler får de som bor på Hagely.

Offentlig transport
Buss i Båstadveien – Linje 297: Rundt 2 min gangavstand (0,1 km)
Buss, flytog, tog på Asker Stasjon: Rundt 19 min gangavstand (1,4 km)

Dagligvare
Kiwi Fusdal: Rundt 11 min gangavstand
Joker Asker Stasjon (søndagsåpent): Rundt 17 min gangavstand

Adkomst

Adkomst fra Båstadveien og Leangveien. Det vil bli skiltet med Røisland & Co visningsskilt ved annonserte fellesvisninger.

Tomt

Totalt omfatter bebyggelsen 18 boenheter, fordelt på tre kompakte bygningsvolum (A, B og C) i 3 etasjer, med private hager som overgang mellom bebyggelse og terreng. Bolighusene omsluttes av felles sammenhengende grøntareal, med felles parkering i et anlegg under terreng. Arkitekten har tatt utgangspunkt i å tilrettelegge for en småskalert og tilpasningsdyktig arkitektur, som på en mest mulig skånsom og hensynsfull måte balanserer prosjektets arkitektur med stedlige egenskaper.

Boligprosjektet skaper et variert og dempet arkitektonisk landskap med stedstilpasset materialbruk. Felles uteoppholdsarealer omslutter prosjektet som en åpen og tilgjengelig boligpark. Fasadene er utviklet med beplantning som sammen med private forhager bidrar til å knytte boligene til landskapet og prosjektet til omgivelsene på en grønn og frodig måte.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommens utgifter

Forretningsfører USBL opplyser at felleskostnadene er Kr. 4 279 per måned og inkluderer: forretningsførsel, TV/bredbånd, energi/oppvarming, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold.

Felleskostnader fordelt:
– Felleskostnader drift: Kr. 4 080
– Tv/Bredbånd: Kr. 199

Felleskostnadene justeres normalt årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

I tillegg til felleskostnader vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, mm.

Vann og avløp faktureres hver enkelt seksjonseier direkte fra kommunen.

Det er ingen eiendomsskatt i Asker Kommune.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi per tid. Formuesverdien for primærboliger er 25 prosent av boligens verdi.

Formuesverdi for sekundærbolig:
Inntektsåret 2023: 100 prosent av boligens verdi
Inntektsåret 2022: 95 prosent av boligens verdi

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
1: Dokumentavgift til staten, 2,5 % av tomteverdi (Kr. 992 000): Kr. 24 800
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585

Totale omkostninger: Kr. 25 989

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: Kr. 7 675 989

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS Kr. 7 400. Kjøper har også muligheten til å velge Boligkjøperforsikring PLUSS til Kr. 10 200 med et årlig abonnement på Kr. 2 800. Se ytterligere informasjon om Boligkjøperforsikring vedlagt i salgsoppgaven.

Annen viktig informasjon

Eier/Utbygger/Selger:
Leangveien 58 AS org.nr. 919 306 718. Selskapet eies 50% av Kittelsen Eiendom AS og 50% av Helge Hellebust AS.

Om prosjektet:
Prosjektet omfatter totalt 18 boenheter, fordelt på tre kompakte bygningsvolum (A, B og C) i 3 etasjer, med private hager som overgang mellom bebyggelse og terreng. Boligprosjektet Hagely ligger tilbaketrukket og idyllisk til innerst i Leangveien på Båstad i Asker. Boligprosjektet er tilpasset stedets topografi med åslandskapet, vegetasjonen og områdets unike og luftige beliggenhet. Inntrukne fasadeliv og strategiske forskyvninger i etasjene bidrar til å oppnå romslighet og private arealer for de ulike leilighetene. Fasadene vil bestå av treverk og store glassflater, som sammen med private hagesoner og store sjenerøse terrasser knytter boligene til landskapet og boligprosjektet til omgivelsene på en grønn og frodig måte.

I Hagely kan ordet hageprosjekt tas helt bokstavelig. Dette blir noe særegent, her kan du oppholde deg i et rikt og frodig landskap som skifter med årstidene. Rundt husene blir det gode, solrike utearealer som innbyr til lek og opphold for alle aldersgrupper. Her vil det bli hyggelig å oppholde seg med frodig beplantning som busker, trær, hekk og syrinhortensia. Landskapsarkitekten legger opp til et levende utemiljø med to sosiale soner. Øverst på kollen vil det bli benker hvor du kan være i hyggelig lag med naboer og nyte utsikten mot sjøen og horisonten. Trappen ned mellom husene leder til et hyggelig lekeområde med blant annet huske og petanquebane. Trappen vil skape sammenheng i uterommene og definere de ulike sonene effektivt og naturlig.

Hagely er et boligprosjekt med særegenhet, spennende arkitektur og dempet uttrykk.

Om sameiet:
Organisasjonsnummer: 931 719 645
Navn/foretaksnavn: HAGELY SAMEIE
Organisasjonsform: Eierseksjonssameie

Øvrig:
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler, arealrapport fra takstmann, samt opplysninger innhentet fra kommunen, forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Det gjøres oppmerksom på at det vil være synlige merker i vegger og lignende fra styling ved overtakelse.

Leiligheten er helt ny og selger har ikke bodd i leiligheten.

Leiligheten selges på blanco skjøte og Leangveien 58 AS er fortsatt hjemmelshaver av eiendommen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende:
Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger/utbygger kan ikke tegne eierskifteforsikring. Leiligheten er helt ny og ubebodd, og det foreligger 5 års utbyggergaranti.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og ordinær Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar Kr. 2 400 i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og Kr. 1 400 i honorar for ordinær Boligkjøperforsikring.

Eier

Leangveien 58 AS

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,75 % av total salgssum
Visninger: kr. 2 500 pr. stk.
Markedsføringspakke: 16 900
Oppslag eiendomsregister: kr. 700
Oppgjørshonorar: kr. 6 950
Inneståelse- og utleggshonorar: kr. 1 950

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0131/23

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 07.12.2023

Tilbake til toppen