Kongsløkken | Helt ny og stor 2-roms leilighet med stor markterrasse på 11 m². Lav dok.avg. Ferdig: 15/12-22

Lidenskap for nybygg

Kongsløkken | Helt ny og stor 2-roms leilighet med stor markterrasse på 11 m². Lav dok.avg. Ferdig: 15/12-22

Grønvoll allé 64, 0661 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 4 490 000,-
Total Prisantydning
kr 4 490 000,-
Omkostninger
kr 109 742,-
Totalpris inkl.omk
kr 4 599 742,-
Fellesutgifter/mnd
kr 1 909,-
P-ROM
45 m2
BRA
50 m2
Rom
2
Etasje
1
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2022

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Dette er et videresalg av leilighet under oppføring. Det er mulig å gjennomføre en digital visning på Teams. Konferer med megler.

Dette er en romslig 2-roms leilighet i byggets 1.etasje. Leiligheten har et soverom, bad, entre, innvendig bod og åpen stue- og kjøkkenløsning. Det romslige soverommet har to innganger slik at sengen kan plasseres i midten av rommet og dette gir samtidig flere muligheter for oppbevaringsløsninger. Fra entreen finner man en innvendig bod som kan være veldig praktisk for oppbevaring av alt fra sko og jakker til støvsuger og vaskeutstyr. Baderommet blir levert med fliser på vegg og gulv og du finner opplegg for vaskemaskin ved siden av vasken. De store vindusflatene gir leiligheten mye lys og den åpne stue- og kjøkkenløsningen inviterer til sosialt samvær med venner, familie eller kanskje naboen på besøk imens man lager mat. Det moderne og lyse kjøkkenet blir levert av kvalitet og byr på mye benkeplass, samt at du har egne soner for spisebord og for stue. Fra stuen er det utgang til en 11 m² nørdøstvendt markterrasse. Leiligheten overleveres av utbygger den 15/12-22.

https://youtu.be/8cyZYnJv_4w?list=TLGG0sjW9RW7054yOTA5MjAyMg

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 130 Bnr. 87

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 50 m²
Totalt primærrom: 45 m²

Primærrom:
1. etasje: Gang, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Sekundærrom:
1. etasje: Innvendig bod på ca. 4 m².

Leiligheter under 50 m² får en sportsbod på 2,5 m² i kjeller. Det er tilkomst via heis til bodene fra alle boligetasjer. Mellom bodene er det nettingvegg, mens mot korridor er det tette stålplater i høyde 2 meter og dør. Det monteres netting over 2 meter. Det tilrettelegges for hengelås. Gulv i boder og tilhørende fellesarealer er i primet betong. Sportsbodene er ventilert, men ikke oppvarmet.

Det blir etablert sykkelparkering ute og innvendig i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger.

Standard

Dette er en romslig 2-roms leilighet i byggets 1. etasje. Leiligheten har et soverom, bad, entre, innvendig bod og åpen stue- og kjøkkenløsning. Det romslige soverommet har to innganger slik at sengen kan plasseres i midten av rommet og dette gir samtidig flere muligheter for oppbevaringsløsninger. Fra entreen finner man en innvendig bod som kan være veldig praktisk for oppbevaring av alt fra sko og jakker til støvsuger og vaskeutstyr. Baderommet blir levert med fliser på vegg og gulv og du finner opplegg for vaskemaskin ved siden av vasken. De store vindusflatene gir leiligheten mye lys og den åpne stue- og kjøkkenløsningen inviterer til sosialt samvær med venner, familie eller kanskje naboen på besøk imens man lager mat. Det moderne og lyse kjøkkenet blir levert av kvalitet og byr på mye benkeplass, samt at du har egne soner for spisebord og for stue. Fra stuen er det utgang til en 11 m² nørdøstvendt markterrasse.

Kongsløkken er innredet med nøye utvalgte materialer. Materialene er valgt med tanke på holdbarhet, brukervennlighet, miljøet og det estetiske uttrykket. Her finner du et stilrent og moderne kjøkken med glatte fronter, håndtak i rustfritt stål og benkeplate i laminat. Hvitevarene er hvite frittstående kombiskap og oppvaskmaskin. Ventilatoren er integrert. Uttrykket er lyst, enkelt og skandinavisk. Badet leveres som ferdig kabin som produseres på fabrikk. Badene inneholder hvit baderomsinnredning med skuffer, lyse fliser, veggmontert toalett med soft close og dusjvegger i glass. Hjemmet blir oppvarmet med vannbåren gulvvarme. Det blir levert hvit mattlakkert 1-stavs parkett på gulv, og veggene blir malt i en lys farge med grå undertone.

Denne leiligheten leveres med «Basis» leveranse.

Entré:
Leiligheten har en gang på 4 m². Porttelefon med skjerm og låsåpner monteres i hver leilighet. I tilknytning til gangen er det en stor og praktisk innvendig bod på ca. 4 m².

Stue:
Stue på 23,5 m² med åpen kjøkkenløsning. Videre fra stuen er det utgang til en nordøstvendt markterrasse på hele 11 m². Se link i FINN-annonse for soldiagram. På terrassen leveres det tremmegulv i impregnert tre.

Kjøkken:
Det leveres kjøkken fra Sigdal (se vedlagte kjøkkentegninger i denne salgsoppgaven). Kjøkkenet kommer med slette fronter i malt MDF i NCS S 0500-N, klassisk hvit og håndtak i stål på skuffer og push to open på dører. Benkeplaten er i grå laminat med rett kant. Kjøkkenoverskap fores til tak. Det føres ventilasjonsrør fra kjøkkenhette over overskap. Det leveres stekeovn, keramisk platetopp, frittstående oppvaskmaskin og frittstående kombiskap fra Bosch eller tilsvarende leverandør. Kjøkkeninnredning leveres i henhold til egen kjøkkentegning for den enkelte leilighet. Endringer fra salgstegninger kan forekomme.

Bad:
Badet på ca. 4 m² leveres hovedsakelig som ferdige kabiner som produseres på fabrikk og fraktes til byggeplass.
Det leveres veggmontert toalett med soft close, i hvit porselen med innebygget sisterne. Det monteres dusjvegger i glass, som er innfellbare.
Det leveres baderomsinnredning med skuffer i hvit utførelse og benkeplate i laminat med servant i porselen der det fremkommer av salgstegning. Over servant leveres speil med innebygd belysning og stikkontakt. Det leveres hvite fliser i størrelse 30×60 på vegg til 2-roms. Det blir 30×30 grå fliser på gulv og 10×10 i nedsenk dusj. Det kan forekomme sokkellist.
Badet har rør-i-rør system med rørskap i tak eller vegg, samt inspeksjonsluker for andre tekniske føringer. Det er avsatt plass for vaskemaskin og tørketrommel på bad som vist på kontraktstegning.

Soverom:
Soverommet er på behagelige 10 m². Det er to plassbesparende skyvedører inn til rommet. Avsatt plass til garderobeløsning. Garderobeskap inngår i hovedsak ikke i standardleveransen.

Gulv:
Soverom, stue, entrè, kjøkken, bod (og hvis walk-in-closet) får 14 mm 1-stavs hvit mattlakkert eikeparkett.
Fliser på bad.

Takhøyde:
Innvendig takhøyde er ca. 2,5 meter. Rom med rør-, kanalføringer, bærekonstruksjoner, downlights o.l. får nedsenket himling eller innkassing. Takhøyden vil være minimum 2,2 meter der det er nedsenket himling, innkassinger og på bad.

Alle opplysninger ovenfor er innhentet fra utbyggers leveransebeskrivelse som ligger vedlagt i denne salgsoppgaven.

Tilvalgsmuligheter

Frist for tilvalg er utløpt. Det er ikke utført noen tilvalg i leiligheten, og standarden «Basis» leveres.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til denne leiligheten.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren gulvvarme i gang, stue/kjøkken. Hvert rom får egen reguleringsmulighet. Varmen leveres fra fjernvarme. På soverom leveres leveres stikk til panelovn. På bad leveres gulvvarme. Boligene får målere på varmt tappevann og oppvarming. Varmt tappevann og oppvarming faktureres etter forbruk.

Det blir balansert ventilasjon med varmegjenvinner med felles ventilasjonsaggregat iht. tekniske forskrifter, med avtrekk fra kjøkken og bad. Alle ventilasjonskanaler legges skjult/innkasset. Kjøkken leveres med Slimline ventilator i børstet stål. Innvendige dører har spalte mot terskel av hensyn til luftgjennomstrømning.

Energimerke

Energimerking av boligen utføres av utbygger og vil foreligge ved overtakelse eller innen rimelig tid etter overtakelse.

Ferdigattest

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av overtagelse før ferdigattest foreligger.

Adgang til utleie

Utleie av boligene er tillatt i medhold av eierseksjonsloven og utkast til vedtekter. Styret skal underrettes skriftlig før innflytting om hvem som er leietaker.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/130/87:
17.10.1955 – Dokumentnr: 13113 – Bestemmelse om veg
GJEtemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser

07.03.1957 – Dokumentnr: 2719 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

20.12.1957 – Dokumentnr: 15886 – Erklæring/avtale
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

13.05.1958 – Dokumentnr: 10484 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

16.08.1958 – Dokumentnr: 9120 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

25.11.1958 – Dokumentnr: 13996 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

09.12.1958 – Dokumentnr: 14730 – Best. om vann/kloakkledn.
Med flere bestemmelser

01.02.1961 – Dokumentnr: 1161 – Bestemmelse om gjerde
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Gjelder denne registerenheten med flere

17.11.1966 – Dokumentnr: 16781 – Best. om adkomstrett
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Med flere bestemmelser

09.04.2021 – Dokumentnr: 409677 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler 1 Oslo AS
Org.nr: 976 756 673

18.03.1955 – Dokumentnr: 3944 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:130 Bnr:2

19.10.1955 – Dokumentnr: 990141 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR 130 BNR 95

17.10.1955 – Dokumentnr: 13113 – Bestemmelse om veg

Gjelder denne registerenheten med flere

Beliggenhet

Kongsløkken ligger midt i et spennende transformasjonsområde der den gamle bilbyen Ensjø er i ferd med å bli en del av Oslo indre by. Det nye bygget ligger høyt på en åsrygg og omslutter et stort felles gårdsrom som ligger inntil Fystikkalléen skole sin skolegård.

Det etableres nye grønne drag gjennom Ensjø. Hovinbekken er allerede kommet frem i dagen langs Gladengveien. Biler vil mer og mer vike for syklister og fotgjengere, og grå flater vil bli grønne.

Langs en kort rusletur ned til Ensjø Torg, finner du en rekke handlesteder, caféer og servicetilbud. Sannsynligvis flytter det også inn en liten nærbutikk i Kongsløkken, på hjørne Malerhaugveien / Grønvoll allé.

Kollektivt:
Ensjø har et veldig godt t-bane- og busstilbud som gjør hverdagen fleksibel og enkel og tilrettelegger for en miljøvennlig livsstil. T-banen tar deg til sentrum på kun 5 minutter. Nærheten til bussterminalen på Helsfyr tilrettelegger godt for pendling. Tilknytningen til sykkelveier er også svært god, noe som gjør det lett å hoppe på sykkelen for en tur ned til Grünerløkka, eller kanskje en tur til Sørenga for et avkjølende bad i sommervarmen.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er omregulert fra industri til boligbebyggelse, forretning, kontor og bevertning. Ny reguleringsplan S-5057 med bestemmelser ble vedtatt av Oslo bystyre i møte den 13.11.2019.

På nabotomten mot sørvest (Malerhaugveien 15 – 21) er det gitt igangsettingstillatelse (Oppføring av fire boligblokker på lokk), på 7 etasjer.
Saksnummer: 202008168
Søker: DARK ARKITEKTER AS
Tiltakshaver: MALERHAUGVEIEN 15 BORETTSLAG

Eiendommens utgifter

Felleskostnader skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter og er stipulert til kr. 18,- pr. m2. BRA pr. mnd. første driftsår. Dette inkluderer bl.a. bygningsforsikring, strøm for fellesarealer, drift og vedlikehold, kommunale avgifter mm. I tillegg er det stipulert felleskostnader på kr. 210,- pr. seksjon pr. mnd., og som dekker forretningshonorar, revisjonshonorar mm.

Følgende kostnader kommer i tillegg til månedlige felleskostnader:
– Kostnad til bredbånd/fiber er stipulert til kr 299,- pr. seksjon pr. mnd. TV-abonnement inngås individuelt og faktureres direkte til den enkelte beboer.
– Kostnad for vannbåren oppvarming som beskrevet og varmt vann, faktureres etter faktisk forbruk. Forretningsfører har stipulert kostnad til ca. kr 10,- pr. m2 BRA pr. mnd. I tillegg kommer kostnader til måling og avlesing.

Totale stipulerte felleskostnader for denne leiligheten utgjør kr. 1 909,- per måned.

Størrelsen på felleskostnadene avhenger av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles iht. vedtektene. Fastsettelse av første års budsjett fastsettes på konstituerende sameiermøte. Det tas forbehold om endringer i stipulerte felleskostnader, da dette er basert på erfaringstall.
Fordelingsnøkkelen for fordeling av utgifter reguleres i sameiets vedtekter, og bygger i utgangspunktet på sameierbrøk. Enkelte elementer i budsjettet vil i vedtektene fastsettes til lik fordeling på alle seksjoner, eller fordeling basert på nytte/bruk.

Forretningsfører vil fakturere alle seksjonseiere for kr. 8 000,- i forbindelse med innflyttingen, som skal være sameiets oppstartskapital. Denne oppstartskapitalen er ikke å anse som et forskudd som vil bli avregnet mot månedlige felleskostnader og vil heller ikke bli tilbakebetalt ved ev. videresalg av boligen.

Det er per tid eiendomsskatt for boliger i Oslo kommune, og eiendomsskatten vil normalt faktureres den enkelte seksjonseier direkte av kommunen.

Formuesverdi

Boligen er under oppføring og det foreligger derfor ikke formuesverdi per tid. Formuesverdien skal utgjøre ca. 25% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 25 400,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 757,-
4: Videresalgsgebyr utbygger: Kr. 75 000,-
5: Startkapital til sameiet: Kr. 8 000,-

Totale omkostninger: Kr. 109 742,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 4 599 742,-

Betalingsbetingelser

Innbetaling av kjøpesum og omkostninger deles opp i to innbetalinger:

1: 10 % av kjøpesum ved signering av kontrakt: kr. 449 000,-

Første delinnbetaling må være fri egenkapital da det ikke er mulig å få sikkerhet i boligen ved delinnbetaling 1. Alternativt må det avklares med banken før bud inngis at det kan tas sikkerhet i en annen bolig ved delinnbetaling 1.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger): kr. 4 150 742,-

Totalt kr. kr. 4 599 742,-

Annen viktig informasjon

Dette er et videresalg av leilighet under oppføring. Salget reguleres av bustadoppføringslova. Selger må stille en garanti på hele salgssummen ved salg.

Hjemmelshaver/opprnnelig selger
Hjemmelshaver til eiendommen er Malerhaugveien 19-23 AS som er et datterselskap av Bonava Oslo AS.

Arkitekt
Dyrvik Arkitekter

Organisering
Kongsløkken som består av 127 boligseksjoner og 2 næringsseksjon, skal utgjøre ett eierseksjonssameie. Boder og p-plasser i kjeller planlegges organisert som tilleggsdeler til boligseksjonene.
Se utkast til vedtekter for Kongsløkken eierseksjonssameie for nærmere informasjon om sameiet og organiseringen.

Forretningsfører
Utbygger vil engasjere OBOS Eiendomsforvaltning AS som forretningsfører for sameiet. Avtalen har en oppsigelsestid på 6 mnd.

Kabel TV/Internett
Homenet er valgt som leverandør av digital TV og bredbånd. Mer informasjon om dette vil bli gitt på sameiemøtet.

Sykkelverksted
I kjeller blir det satt av rundt 25 m2 oppvarmet og ventilert til felles sykkelverksted. Det etableres sluk i gulvet og uttak for kaldt og varmt vann. Himlinger og vegger males hvit. Underlaget er ubehandlet, og porer vil forekomme. Betonggulv males med Epoxy eller tilsvarende

Forbehold
Alle opplysningene er gitt med forbehold om rett til endringer som måtte bli funnet hensiktsmessig eller nødvendig i forbindelse med detaljprosjektering/bygging, uten å forringe den generelle standard. Utbygger tar videre forbehold om endringer pålagt av offentlige myndigheter som kan få betydning for prosjektets gjennomførelse. Visualiseringer og tegninger i prospektet er av illustrativ karakter og det tas forbehold om bygningsmessige detaljer og annen innredning.

Alle illustrasjoner og perspektiver er kun ment til å gi et inntrykk av den ferdige bebyggelsen. De kan således inneholde elementer som ikke inngår i utbyggers leveranser, både når det gjelder utvendige forhold og innredning. Foreslått plassering av møbler på plantegninger vil ikke nødvendigvis tilfredsstille reglene for universell utforming.

Samlet boligstørrelse er oppgitt i BRA med mindre annet er angitt. Bonava tar forbehold om trykkfeil i prospekt og prisliste, samt endringer i leveransebeskrivelsen.

Fremdrift og ferdigstillelse

Denne leiligheten har fått innkallelse til overtakelse den 15/12-22, kl.13:30. Innkalling ligger vedlagt i denne salgsoppgaven.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Kjøpet følger bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Loven regulerer forhold hvor selger er profesjonell og kjøper er forbruker. Iht. loven plikter selger å stille garanti som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser etter kjøpekontrakt senest ved forbehold frafalt. Garantien utgjør 3 % av kjøpesum frem til overtakelse. Beløpet økes til 5 % av kjøpesum og står 5 -fem- år etter overtakelsen jf. buofl. § 12, 3 ledd. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finnes også på www.lovdata.no.

I tilfeller hvor kjøper er profesjonell iht. bustadoppføringslova, dvs. gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan selger kreve at avtalen reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93 (avhendingslova).

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Lille Oslo Eiendom AS

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr. 46 000,-
Markedsføringspakke 1: kr. 5 500,-
Oppgjørshonorar: kr. 6 950,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0139/22

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 10.10.2022

Tilbake til toppen