Eksklusiv 4-roms toppleilighet. 2 terrasser med gode solforhold. Garasjeplass m/el-lader. Lav dok.avg. Ferdig Q2/Q3 2023

Lidenskap for nybygg

Eksklusiv 4-roms toppleilighet. 2 terrasser med gode solforhold. Garasjeplass m/el-lader. Lav dok.avg. Ferdig Q2/Q3 2023

Leangveien 58, 1387 ASKER

Geotag
Prisantydning
kr 13 950 000,-
Total Prisantydning
kr 13 950 000,-
Omkostninger
kr 93 755,-
Totalpris inkl.omk
kr 14 043 755,-
Fellesutgifter/mnd
kr 6 282,-
P-ROM
117.5 m2
BRA
117.5 m2
Rom
4
Etasje
3
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2022
Energimerke
Lysegrønn C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Leiligheten er under oppføring. Det er mulig å gjennomføre en digital visning på Teams. Det er også mulig for interessenter å ta turen til byggeplass for å få et visuelt inntrykk av leilighetens beliggenhet (se også bilder i annonse). Konferer med megler.

Dette er et salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet B-H0301 i prosjektet Hagely. Opprinnelig utbygger/selger er: Leangveien 58 AS. Dette er en stor, eksklusiv 4-roms terrasseleilighet på ca. 117,5 m². Leiligheten er gjennomgående og har en meget god planløsning med stort kjøkken på 33,9 m² og stue på 28,9 m² med 3,3 meter takhøyde. Fra stuen er det utgang via skyvedør til vestvendt terrasse på ca. 34,1 m² med flott utsikt mot vest, og fra kjøkken er det utgang vi skyvedør til 25,9 m² terrasse med pergola. Leiligheten har romslig entré med plass til garderobeskap, samt tilgang til bad/wc. Den inneholder 3 soverom, hvorav to med god plass til garderobeskap. Hovedsoverom har i tillegg tilgang til eget bad med dobbelservant. Det medfølger garasjeplass med el-lader.

Prosjektet omfatter totalt 18 boenheter, fordelt på tre kompakte bygningsvolum (A, B og C) i 3 etasjer, med private hager som overgang mellom bebyggelse og terreng.

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Anne Heidi Rødal

Eiendomsmegler

48134527anne@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 3025 Gnr. 48 Bnr. 2

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 117,5 m²
Totalt primærrom: 117,5 m²

Primærrom:
3. etasje: Entré, 2 bad, 3 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Det medfølger en sportsbod på minimum 5 m².

Sykkelparkering i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger.

Standard

Leiligheten leveres etter konseptet «Mørkt». Sammensetningen av materialer og farger er nøye gjennomtenkt for å skape en god balanse i boligen. De dype grå tonene på kjøkkenet består av en kombinasjon av koksgrå fronter og en marmorlignende benkeplate som knytter det hele sammen. Kjøkkenet står i en lekker kontrast til det hvitpigmenterte gulvet av eik, som er nøye avstemt med den varme veggfargen. På badet finner du et samspill av fliser i en smakfull grå tone med et terrazzomønstret gulv og en ensfarget lys veggflis. Denne sammensetningen har en lekker kontrast som bidrar til et stilsikkert uttrykk. Baderomsinnredningen henter opp den mørke koksgrå fargen fra kjøkkenet, og med en sømløs heldekkende vask setter dette prikken over i-en for en gjennomført stil gjennom hele boligen. Mørkt konsept har et tidløst uttrykk, som er lett å kombinere med andre valører, eller bygge videre på med sømløse delikate kontraster.

Entré:
Leiligheten har en entré på 9,6 m². På gulvet leveres det fliser «Mirage Norr Vit» 60×60 cm, og det er vannbåren gulvvarme. I entréen er det avsatt plass til garderobe (Det leveres ikke garderobeskap). Elektro ihht. NEK 400-2018. Brytere og stikk, Elko-pluss hvit. Downlights i tak med «dim to warm» funksjon og dimmer, antall tilpasses rommet størrelse.
På vegger blir det maling etter «Mørkt konsept» Sheer Grey NCS 2192-Y26R. Farge i tak som standard leveres NCS S0500-N. Se vedlagte romskjema for «Mørkt konsept».

Stue og kjøkken:
Innvendig får leiligheten mye av sitt preg av den romslige, åpne stuen som også inkluderer kjøkkenet. Leiligheten ha stueareal på totalt ca. 62,8 m² (stuedel på ca. 28,9 m² og kjøkken med spisestue på ca. 33,9 m²) med åpen løsning. En rekke vindusflater tilfører rommet gode mengder naturlig belysning utenfra, og gir samtidig fint utsyn mot de nærmeste omgivelsene. Det er verdt å nevne den gode takhøyden på ca. 3,3 meter i stuedelen (se skravert felt i plantegning). Fra stuen(e) er det to utganger, via plassbesparende skyvedører, til store terrasser på hhv. 34,1 m² og 25,9 m². Terrasser leveres med slett tremmegulv. Det er oppgradert med strømpunkter til solavskjerming på alle vinduer (se tilvalgstegning vedlagt).

Kjøper 1 har gjort tilvalg hvor finer blir levert på veggen bak TV, 3×60 fakk. 60 cm opp fra gulvet, høyde 180cm på toppen av platen fra gulvet.

Med en praktisk kjøkkenøy blir det plass til mer, samtidig som den skaper et sosialt møtepunkt i rommet. Med et helt nytt kjøkken fra HTH, har man et moderne kvalitetskjøkken som vil gi inspirasjon til hobbykokken i årevis. Kjøkkenet, Focus, leveres av HTH, som er en solid og anerkjent dansk kvalitetsleverandør. Kjøkkeninnredningen er foret helt opp til taket, som sammen med grepfrie fronter, gir et mer eksklusivt uttrykk. Med benkeplate i vedlikeholdsfri laminat og vask i tilpasset farge med lekkert armatur fra Tapwell, får du her et tidløst kjøkken i harmoniske avstemte toner. Alle skap og skuffer leveres med demping. Kjøkkentegning fra HTH ligger vedlagt i salgsoppgaven.

– Kjøkkeninnredning fra HTH: Focus Koksgrå
– Grep Line 20 cm i børstet sort
– Overskap leveres med gripelist og innfelt LED stripe
– Benkeplate i 20 mm laminat type 626 Marmor Nero. F32 forkant
– Foring over kjøkkenskap utført i samme farge som kjøkkenfronter
– Søppelsortering i skuff under vask
– Kjøkkenventilator Slimline. Integrert Komfyrvakt
– Helintegrerte hvitevarer fra Miele. Kombiskap, induksjons platetopp, komfyr og oppvaskmaskin
Det tas forbehold om avvikende plassering av hvitevarer

På gulv leveres Haro Parkett «540701 4000 1s Oak Light White Nordic Excellent brushed 2V PermaDur mattlack», som er gjennomgående i leiligheten (unntatt entré og våtrom).

Bad:
Badene får elegante fliser i nøye avstemte toner. I den nedsenkede dusjsonen blir det mindre fliser og en stilren dusj i herdet glass. Vegghengt toalett med softclose og en baderomsinnredning med heldekkende servant gir en følelse av hverdagsluksus. Leiligheten har totalt 2 bad på hhv. 5,4 m² og 4,4 m² som leveres med «Mørkt konsept».
– Gulvflis: Mirage Norr Vit 60×60 cm, med 5×5 cm på gulv i dusjsone Vitra RAL7047, 30×60 cm
– Servantskap bad: Mørkt konsept: HTH Focus koksgrå
– Heldekkende servant, Kuma Square
– Grep Line 20 cm i børstet sort
– Speil og speilskap bad: Speil med innfelt LED belysning fra HTH
– Servantbatteri bad/wc: Som standard leveres Tapwell CA071 i krom
– Bunnventil til servant bad/wc: Bunnventil Tapwell 74400 i krom
– Dusjløsning bad: Tapwell takdusj TVM7200 i krom
– Dusjvegger: B90 Imber rett enkel a-collection m/kromprofil
– Slukrist: Nordic Tools Design i stål. 20×20 cm (Tilvalg)
– Toalett: Vegghengt toalett Duravit Me By Starck
– Betjeningspanel til toalett: Tece i blank krom
– Elektrisk gulvvarme

Soverom:
Leiligheten har 3 soverom. Hovedsoverommet er på 13,6 m². Det leveres ikke garderobeskap. Uttak for bredbånd/TV.
Det andre soverommet er på ca. 10,4 m²
Det tredje soverommet er på ca. 5,8 m²

Opplysninger ovenfor er hentet fra utbyggers leveransebeskrivelse, romskjema og tilvalgsliste. Begge ligger vedlagt i denne salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i disse dokumentene.

Tilvalgsmuligheter

Det er gjort følgende tilvalg i denne leiligheten:
– Omprosjektering Arkitekt: kr. 5 000,-
– Finer på veggen bak TV, 3×60 fakk. 60 cm opp fra gulvet, høyde 180cm på toppen av platen fra gulvet: kr. 857,-
– Omprosjektering VVS: kr. 5 000,-
– Frostfri utekran, med inspeksjonsluke innvendig: kr. 26 050,-
– Fremføring av strøm til kjøkkenøy og tilkobling av stikk (NB! El-søyle kjøpes av kjøkkenleverandør separat): kr. 2 875,-
– Enkel stikkontakt på vegg ved tak (til belysning) På NY bryter (2 stk): kr. 7 590,-
– Stikkontakt til kaffemaskin i høyskap på eksisterende kurs: kr. 1 725,-
– El-punkt for solavskjerming (6 stk.): kr. 10 350,-
– El-punkt for toalett med spylefunsjon: kr. 1 725,-
– El-bil lader (Easee lader): kr. 13 513,-
– Omprosjektering elektro 3 eller flere tilvalg: kr. 5 750,-
– Bad: Slukrist – Nordic Tools Design i stål. 20×20 cm (2 stk.): kr. 2 300,-
– Dør: Kompaktdør i farge hvit NCS S0500-N, Klassisk hvit og klart glass skyvedør. Swedoor Unique Advance Line GW01L. Gjelder kun dør mellom entrè og oppholdsrom (1 stk.): kr. 4 467,-
– Endringsforespørsel: kr. 8 000,-

Totalt kr. 93 202,-

Summen er inkludert i total prisantydning. Oversikt over alle tilvalg ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Det er ikke mulig å gjøre ytterligere tilvalg da fristen er utløpt.

Parkering

Det medfølger én parkeringsplass med el-lader til denne leiligheten.

Kjøper av parkeringsplass må betale en forholdsmessig andel av kostnadene til drift og vedlikehold av garasjeanlegget, som kommer i tillegg til de alminnelige fellesutgiftene. Stipulert driftskostnad for parkeringsplass ca. kr. 200,- per måned. Strøm til lading av el-bil kommer i tillegg og vil avregnes etter individuelt målt forbruk.

Til hver parkeringsplass leveres 1 stk. portåpner for åpning av garasjeport.

Det er ca. 20 parkeringsplasser i kjeller. Det vil bli etablert to gjesteparkeringsplasser.

Gulv i parkeringskjeller leveres med asfaltdekke.
Betongvegger og betonghimling støvbindes. Fri kjørehøyde vil være minimum ca. 2,2 meter. Lokale nedforinger/tekniske installasjoner vil forekomme.

Det leveres ikke lås i dører mellom garasjeanlegget og innvendige fellesarealer/trapperom.

Dette kan bli søkt organisert som tilleggsdel(er) til Kjøpers boligseksjon, skilles ut som en egen eiendom, bli lagt som fellesareal med vedtektsfestet bruksrett eller bli organisert som separat næringsseksjon. Utbygger forbeholder seg retten til å eie og fritt disponere over alle usolgte parkeringsplasser, samt retten til utforming, plassering og fordeling av parkeringsplassene.

Overskjøting av ideell andel i parkeringskjeller vil kunne finne sted først etter ferdigstillelse av alle boliger som skal ha rettigheter i p-kjeller. Det er selgers ansvar å gjennomføre overskjøtingen. Parkeringsplass anses som overtatt selv om hjemmel til realandel ikke er overskjøtet. Dette innebærer at utbygger forbeholder seg retten til å foreta en pro contra avregning for påløpte kostnader herunder offentlig gebyr, avgifter og eiendomsskatt. Dokumentavgift for ideell andel i parkeringskjeller kommer i tillegg til dokumentavgift for boligen.

Oppgjør for biloppstillingsplassen(e) skjer samtidig med oppgjør for Leiligheten og i henhold til Kjøpekontrakten.

Garasjekontrakten ligger vedlagt i denne salgsoppgaven.

Oppvarming

Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren gulvvarme fra brønner i grunnen (geovarme). Det legges vannbåren gulvvarme i alle rom, foruten soverom, eventuell innvendig bod og fellesarealer. På bad leveres det elektriske varmekabler.

Det blir egen termostat til hvert rom/sone. Det monteres fellesmåler for varmeanlegget. Oppvarming og varmtvann er inkludert i de stipulerte felleskostnadene på a-konto basis og avregnes etter forbruk.

Det leveres anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat for hver leilighet. Avtrekk på bad via avtrekksventiler. Avtrekk fra øvrige rom via spalte under dør, eller ventil i vegg. På kjøkken leveres kjøkkenavtrekk med utkast over tak. Aggregat plasseres i innvendig bod, i tak i entré eller i kjøkkenskap/ventilator. Luftinntak i fasade og avkast over tak.

Energimerke

Generelt vil leilighetene få energiattest med oppvarmingskarakter mørkegrønn og ingen leiligheter vil få svakere energikarakter enn C. Energimerking utføres av selger og må foreligge for å få utstedt ferdigattest. Det tas forbehold for at avvik fra dette vil forekomme, dette spesielt for boliger med mye vindusflate.

Ferdigattest

Selger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en god stund etter overtagelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtagelse, gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3025/48/2:
18.11.1921 – Dokumentnr: 900696 – Bestemmelse om vannrett

13.04.1923 – Dokumentnr: 910466 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser

28.05.1947 – Dokumentnr: 2863 – Erklæring/avtale
vedr. jordkabel
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

20.06.1978 – Dokumentnr: 9838 – Erklæring/avtale
Bestemmelse vedr felles privat vann- og kloakkledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

17.01.2005 – Dokumentnr: 1222 – Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:48 Bnr:43
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

31.08.2021 – Dokumentnr: 1070684 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
Elektronisk innsendt
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2021/1353657-1/200

14.10.1921 – Dokumentnr: 900144 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3025 Gnr:48 Bnr:1

11.06.1952 – Dokumentnr: 3598 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:3025 Gnr:48 Bnr:43

21.05.1974 – Dokumentnr: 7122 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:3025 Gnr:48 Bnr:68

21.05.1974 – Dokumentnr: 7124 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:3025 Gnr:48 Bnr:70

06.07.1992 – Dokumentnr: 16982 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0220 Gnr:52 Bnr:133

01.01.2020 – Dokumentnr: 1220126 – Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0220 Gnr:48 Bnr:2

17.01.2005 – Dokumentnr: 1222 – Best. om vann/kloakkledn.
Rettighet hefter i: Knr:3025 Gnr:48 Bnr:43
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Beliggenhet

Stille og rolig, men samtidig bare litt over en kilometer til koselige Asker sentrum. Med god balanse mellom smågater og senter, er Asker et intimt og flott sentrum som har alt innen handel, tjenester, mote og opplevelser.

Tar du veien mot fjorden, er det omtrent like langt til båthavnen i Leangbukta. Lager du sirkelen enda litt større, når du populære turområder som Vardåsen, Semsvannet eller Konglungen, for å nevne noen. I nærområdet finnes det tennisbaner, Askerhallen – Frisks egen skøytehall, Risenga svømmehall og Asker Velo, den nye Velodromen til Norges Cykleforbund. Vinterstid finner du også en rekke alternativer om du vil på ski i marka fra populære utfartssteder som f.eks Solli eller Semsvannet. Sommerstid byr også marka på flotte turmuligheter både til fots og på sykkel. På Hagely kan du nyte svale kvelder med utsyn mot Oslofjorden, eller legge turen innom Asker sentrum for et besøk på en fortaus café eller restaurant. Mye av begge deler får de som bor på Hagely.

Her bor du i rolige og grønne omgivelser, med kort vei til fjorden og alt Asker sentrum har å by på.

Tomt

Felles eiet tomt på ca. 3.989 kvm, hvor leilighetene utgjør ca. 1.828 kvm BRA. Tomten er regulert til område for boligbygging med tilhørende anlegg, i følge plankart datert 20.05.2021 med tilhørende bestemmelser datert 16.09.2020. Se utomhusplan for utførelse av utomhusarealene. Det tas forbehold om mindre justeringer. Som vist på utomhusplanen vil det etableres to felles uteområder i tillegg til privat hageareal for boligene.

Regulerings- og arealplaner

Gjeldende reguleringsplan for Leangveien 58 – ble vedtatt i Kommunestyret 8. desember 2020. Reguleringsbestemmelser og reguleringskart datert 10.10.2022 ligger som vedlegg til denne salgsoppgaven. Det foreligger godkjent rammetillatelse på prosjektet som er datert 09.07.2021.

Eiendommens utgifter

Utkast til driftsbudsjett for første driftsår er utarbeidet basert på stipulerte inntekter og kostnader. Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter.

Felleskostnader dekker bl.a. vaktmester/renhold, TV, bredbånd, a-konto varme og varmt vann, honorar til styret, forretningsførsel, bygningsforsikring (ikke innbo), fellesstrøm, vedlikeholdsfond og lignende, basert på et foreløpig budsjett utarbeidet av forretningsfører. Kostnader til drift av utomhusareal og parkeringskjeller belastes også via sameiets felleskostnader.

Fordelt følgende iht. utkast på budsjett:
Felleskostnader: kr. 4 397,-
TV/Bredbånd: kr. 199,-
A-konto varme: kr. 748-
Vann: kr. 738,-

Totalt stipulert til kr. 6 082,- per måned.

Totalt stipulert inkludert parkering: kr. 6 282,- per måned.

I tillegg til felleskostnader vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, mm. Vann og avløp faktureres hver enkelt seksjonseier direkte fra kommunen.

Ved overtakelse vil det bli innkrevd to ganger månedlige felleskostnader som startkapital til Sameiet.

Det tas forbehold om endringer i budsjettpostene og fellesutgiftene. Kostnader med eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet, skal fordeles mellom sameierne etter sameiebrøken med mindre særlige grunner taler for å fordele kostnadene etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk. Normalordningen er at eierbrøken fordeles etter bruksareal (BRA). Kjøper er forpliktet til å betale sin andel av eierseksjonssameiets felleskostnader. Utbygger forplikter seg til å betale løpende fastsatte felleskostnader og stiftelsesomkostninger for usolgte enheter.

Det er p.t. ikke eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Asker kommune.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi (leilighet og garasje): Kr. 42 000,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte (leilighet og garasje): Kr. 1 170,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-
4: Transportgebyr til utbygger: Kr. 50 000,-

Totale omkostninger: Kr. 93 755,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: Kr. 14 043 755,-

Betalingsbetingelser

Total prisantydning inneholder:
1: Prisantydning kontraktposisjon (merverdi) Kr. 306 798,-
2: Innbetalt 10% kjøper 1 Kr. 1 320 000,-
3: Rest iht. kjøpekontrakter Kr. 12 230 000,-
4: Tilvalg Kr. 93 202,-

Total prisantydning utgjør Kr. 13 950 000,-

Total prisantydning inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: Kr. 14 043 755,-

Innbetaling av kjøpesum og omkostninger deles opp i to innbetalinger:

1: Kontant ved kontraktsignering (allerede innbetalt 10%, merverdi for kontraktposisjonen, og transportgebyr til utbygger) kr. 1 676 798,-

Første delinnbetaling må være fri egenkapital da det ikke er mulig å få sikkerhet i boligen ved delinnbetaling 1. Alternativt må det avklares med banken før bud inngis at det kan tas sikkerhet i en annen bolig ved delinnbetaling 1.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger iht. kjøpekontrakt, samt tilvalg) kr. 12 366 957,-

Annen viktig informasjon

Eier/Utbygger/Opprinnelig selger |
Leangveien 58 AS org.nr. 919 306 718. Selskapet eies 50% av Kittelsen Eiendom AS og 50% av Helge Hellebust AS.

Illustrasjoner |
Alle illustrasjoner, digitale og trykte, benyttet i markedsføring av Hagely er ment å være av illustrativ karakter, og avvik kan
forekomme. Disse kan vise elementer og tilvalg som ikke er en del av standardleveransen. Dette gjelder også viste fasader,
utomhusarealer og innredning. Det gjøres oppmerksom på at utsikt og solforhold som er vist ikke er gjeldende for alle
leiligheter. Salgstegninger i prospekt er illustrasjoner og omfatter ikke tilgjengelighetskrav.

Om prosjektet |
Boligprosjektet Hagely ligger tilbaketrukket og idyllisk til innerst i Leangveien på Båstad i Asker. Boligprosjektet er tilpasset stedets topografi med åslandskapet, vegetasjonen og områdets unike og luftige beliggenhet. Inntrukne fasadeliv og strategiske forskyvninger i etasjene bidrar til å oppnå romslighet og private arealer for de ulike leilighetene. Fasadene vil bestå av treverk og store glassflater, som sammen med private hagesoner og store sjenerøse terrasser knytter boligene til landskapet og boligprosjektet til omgivelsene på en grønn og frodig måte.

I Hagely kan ordet hageprosjekt tas helt bokstavelig. Dette blir noe særegent, her kan du oppholde deg i et rikt og frodig landskap som skifter med årstidene. Hagely blir et flott sted å bo. Rundt husene blir det gode, solrike utearealer som innbyr til lek og opphold for alle aldersgrupper. Her vil det bli hyggelig å oppholde seg med frodig beplantning som busker, trær, hekk og syrinhortensia. Landskapsarkitekten legger opp til et levende utemiljø med to sosiale soner. Øverst på kollen vil det bli benker hvor du kan være i hyggelig lag med naboer og nyte utsikten mot sjøen og horisonten. Trappen ned mellom husene leder til et hyggelig lekeområde med blant annet huske og petanquebane. Trappen vil skape sammenheng i uterommene og definere de ulike sonene effektivt og naturlig.

Hagely er et boligprosjekt med særegenhet, spennende arkitektur og dempet uttrykk. I prosjektet er det seks 3-roms fra 73 kvm til 98 kvm BRA, og elleve 4-roms fra 96 kvm til 124 kvm BRA. Alle leilighetene har store oppholdsrom, god takhøyde, høy kvalitet og praktiske løsninger. I tillegg vil alle leilighetene få to bad, hvorav ett er tilknyttet det største soverommet. Ingen leiligheter er like, så her blir det noe for enhver smak. Flere av leilighetene vil få utsikt mot Oslofjorden, og fem av leilighetene vil i tillegg få private takterrasser med gode solforhold morgen som kveld.

Fremdrift og ferdigstillelse

Leiligheten forventes klar i 2/3. kvartal 2023, uten at dette er å anse som bindende frist for overlevering. Ca. 10 uker før ferdigstillelse vil selger skriftlig varsle kjøper om endelig overtagelsestidspunkt (Overtagelse).
Dog kan overtakelse skje inntil 4 måneder tidligere enn dato oppgitt i varsel om forbehold frafalt. Dersom arbeidene forsinkes av forhold utenfor selgers kontroll har selger krav på fristforlengelse jf. buofl. § 11. Selger skal informere kjøper dersom det kan påregnes endringer i forhold til den planlagte perioden for overtagelse.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1´s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erhverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere. Selger forbeholder seg retten til å kreve dokumentasjon av kjøpers finansiering. Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt bestemmelsene i Hvitvaskingsloven, som blant annet pålegger eiendomsmegler å innhente redegjørelse av midlenes opprinnelse. Dette besvares av samtlige kjøpere i et såkalt oppgjørsskjema. Ved eventuelt tilbakehold av informasjon eller mistenkelige transaksjoner plikter eiendomsmegleren å melde fra til Økokrim.

Eier

Petter Wilhelm Eriksen

Anne-Grethe Eriksen

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Kr. 59 000,-
Tilretteleggingsgebyr: kr. 9 900,-
Markedsføringspakke 1: kr. 5 500,-
Oppgjørshonorar: kr. 6 950,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0140/22

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 29.03.2023

Tilbake til toppen