Helt ny 2-roms med høy standard og sørvestvendt terrasse. Takhøyde på ca. 3m. Lav dok.avg. Est. ferdig Q4 24/Q1 25.

Lidenskap for nybygg

Helt ny 2-roms med høy standard og sørvestvendt terrasse. Takhøyde på ca. 3m. Lav dok.avg. Est. ferdig Q4 24/Q1 25.

Sinsenveien 53, 0585 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 4 850 000,-
Total Prisantydning
kr 4 850 000,-
Omkostninger
kr 71 540,-
Totalpris inkl.omk
kr 4 921 540,-
Fellesutgifter/mnd
kr 3 187,-
P-ROM
47.4 m2
BRA
48.6 m2
Rom
2
Etasje
1
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Salg av kontraktsposisjon: Leiligheten er under oppføring og det er ikke tilgang på selve leiligheten/byggeplass. Det er mulig å gjennomføre en digital visning på Teams for en gjennomgang av spørsmål/fly i simulator (utsikt/solforhold). Konferer med megler Martin Killi Arnesen for ytterligere informasjon og en hyggelig prat.

Dette er et salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet D_A102 i prosjektet Borgen (Bygg D) på Løren. En arealeffektiv 2-roms selveierleilighet i 1. etasje med særdeles god takhøyde på ca. 3m og sørvestvendt markterrasse på 13,5 m². Opprinnelig selger/utbygger er Skanska Eiendomsutvikling AS. Prosjektet Borgen vil bestå av totalt 281 leiligheter samt barnehage.

Nøkkelpunkter:
* Estimert ferdig Q4 2024 / Q1 2025
* Lav dokumentavgift (kun kr. 30 370)
* 5års utbyggergaranti
* Sørvestvendt markterrasse på 13,5 m²
* Svært god takhøyde på ca. 3m i stue/soverom
* Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
* Romslig soverom på 13,5 m²
* 1-stavs eikeparkett
* Vannbåren gulvvarme
* TEK 17 og BREEAM-miljøsertifisering = Energivennlig bolig
* Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
* Heis
* Kjellerbod
* Felles takterrasse
* Nærhet til kollektivt

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 83 Bnr. 61

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 48,6 m²
Totalt primærrom: 47,4 m²

Primærrom:
1. etasje: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Sekundærrom:
1. etasje: Teknisk rom på ca. 0,7 m² som inneholder aggregat for balansert ventilasjon.

Det medfølger en sportsbod på ca. 2,5 m² for leiligheter med BRA mindre enn 50 m². Sportsboder er lokalisert i egne bodsoner i kjellerplan. Sportsboder bygges av åpne Troax-vegger eller tilsvarende opp til tak, dør og hengelåsfeste. Hengelås er ikke inkludert. Hver bod nummeres.

Bodene ligger i bygg A (plan 1 og plan 2) og bygg D oppgang E og D. Bodene vil seksjoneres som fellesareal for boligsameiet med eksklusiv bruksrett for den enkelte
seksjonseier, alternativt som tilleggsdeler til overliggende seksjon eller som del av anleggse iendommen. Det vil kunne tinglyses rett for andre boligsameier i Borgen til bruk av bod i bygg A.

Sykkelfasiliteter i anleggseiendommen:
Sykkelrom leveres med vegger av sparklet gipsplater eller betong, støvbundet betong på gulv. Himling i malt betong. Vann og avløp til vaskestasjon for sykkel. Avsatt plass for reparasjon av sykkel.
Det leveres innendørs sykkelstativ i kjeller for sykler i 2 høyder, med 2 låsepunkter per sykkel. Plasser for laste- /familiesykler merkes opp. Oppbevaringsskap med innvendig stikkkontakt for lading av batteri til elsykkel.

I trinn 4 (Hus E) leveres det lekerom/fellesrom og pick-up-point/rom med kjøling for levering av for eksempel matvarer, som vil være tilgjengelig for alle beboerne i hele prosjektet Borgen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger. Arealene er oppgitt i BTA bolig, bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. BTA bolig er målt med yttervegg og til midt i vegg mot nabo og gang. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn det oppgitte areal.

Standard

Bygg D og E er det siste trinnet i Borgen, og blir en verdig avslutning på et prosjekt som har fått en formidabel mottakelse i boligmarkedet. Her vil du finne det store lekerommet og det avkjølte rommet for matvarer som blir levert hjem. Disse rommene deles av alle som bor i Borgen – men vil få dem rett på innsiden av inngangsdøren. Standarden i D og E blir like bra som i de tidligere trinnene. På badene blir det downlights i taket, og heldekkende servant og speil på veggen. Flisene på gulv og vegger blir på 30x30cm, den nedsenkede dusjnisjen får mosaikkfliser på 5×5 cm på gulvet og vegger av herdet glass. Badet får opplegg for vask- og tørkesøyle. Kjøkkenet blir levert med kvalitetsinnredning fra HTH eller tilsvarende, med generøse mengder med hyller og skapplass. Her får du plass til det aller meste. Hvitevarer er på plass når du flytter inn. Leilighetene får vannbåren gulvvarme, og anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning. På takene blir det store, felles takterrasser. Alle leilighetene får egen sportsbod. Det blir rikelig med sykkelparkeringsplasser i kjelleren. Borgen blir BREEM-sertifisert, en miljøsertifisering som legger stor vekt på å oppnå gode miljøkvaliteter i prosjektet.

Rom for rom:

Entré:
Leiligheten har en entré på ca. 4,8 m². Veggfargen er klassisk hvit som er gjennomgående i leiligheten. Det leveres smart-skjerm fra Defigo. Den åpner opp hovedinngangsdøra fra skjerme når du skal slippe inn besøk.
På gulvet leveres en lekker 1-stav parkett, type Falster Eik Nordlys Accent i bredde 145mm. Livlig fargevariasjon og trestruktur. Kviststørrelse på opptil 50 mm og små sparklede endesprekker kan forekomme. Den matte lakken gir et oljeaktig utseende med lakkens slitestyrke og renholdmessige egenskaper. Gulvlister leveres fargetilpasset med rund nese.

I entré leveres spotter i nedsenket himling og dimmer på vegg. Antall etter størrelse og geometri på entré (minimum 2 stk.).

I tilknytning til entréen ligger en teknisk bod på ca. 0,7 m² som inneholder aggregat til den balanserte ventilasjonen som er i leiligheten. Dette gir et behagelig inneklima.

Stue/kjøkken:
Videre fra entréen kommer du inn til stuen på ca. 21,8 m² som har åpen kjøkkenløsning. Det er verdt å fremheve den gode takhøyden ca. 3m. Stuen kan innredes med et kjøkkenbord, mediemøbel og sofa. Det er avsatt plass for screen over vindu, og trekkrør til punkt på vegg innendørs for bryter. Screen leveres ikke, og må evt. ettermonteres av ny eier ved ønske/behov.

Det leveres et moderne og tidløst kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer fra Siemens. I denne leiligheten er kjøkkenkonsept 2 valgt, som er i sort farge på underskap og en mokka farge på overskap.
Front: underskap type 48 One i sort trestruktur, overskap i malt glatt modell 28 Stockholm Mokka Melanin.
Benkeplate: type 652 Sandsten.
Håndtak: Line Eloxert Brun i lengde 20cm.
Kjøkkenarmatur: RIN184, matt sort. Kjøkkenbatteri med avstengning for oppvaskmaskin.
Vask: Nedfelt Franke Sirius SID 610-40/50 TH
Siemens IQ300 -LI67SA531 komplett kjøkkenhette med omluftsventilasjon.
LED gripelist integrert i overskapsbunnen.

Videre fra stuen tar man seg via en arealeffektiv skyvedør ut på den sørvestvendte markterrassen på hele 13,5 m² som har gode solforhold. Balkonger/terrasser leveres i grå betong med tremmegulv av impregnert tre, avrenning i forkant. Se salg- og kontraktstegning for omfang av skillevegger ved balkonger/ markterrasser. Det leveres 1 stykk LED
utelampe med dobbel stikkontakt. Av hensyn til naboer og leilighetenes luftinntak er det ikke tillatt med røyking på balkonger/private terrasser. Det vil bli anlagt en park foran bygg D som skal inneholde elementer til lek for større barn. Mot nordvest kommer barnehage. (Se illustrasjoner/utomhusplan).

Bad:
Leiligheten har et innbydende bad på ca. 4,4 m². Det leveres et stilrent og minimalistisk servantskap med 2 dype skuffer, full uttrekk og svært god oppbevaringsplass.
Flis- Gulvflis, «Marte Grey» og Veggflis Cipa Gres «Pianosa».
Gulv:Marte Grey 30×30 cm med tilsvarende flis i str 5×5 cm i dusjsone.
Vegg: Veggflis Cipa gres Granat Pianosa (30×30).
Servantkran/batteri Tapwell RIN 071 matt sort.
Atlante rundt speil med sort aluminiumsramme.
Belysning IFØ ( CLASSIC GLOBE 150 LED – 3000K )
Dusjhjørne Linc Angel 90×90 cm sort. Klarglass med ramme i sortlakkert aluminium.
Kvadratisk Vieser slukrist og en justerbar ristkasset i rustfritt stål.
EVM168 + ZSAL300 Dusjbatteri og dusjgarnityr farge sort matt. Trykk- og termostatstyrt dusjbatteri (150cc) og dusjgarnityr DSO med hånddusj i matt sort
Laufen Pro hvit med slimlokk m/soft close. Vegghengt toalett fra Laufen som har et klassisk utseende og rene linjer. Det er utstyrt med åpen spylekant, som øker hygienen og gjør det lettere å rengjøre. Det følger også med toalettsete med Soft Close-funksjon, som sørger for stille og myk lukking.
Flusher Krom med vannsparende funksjon.
Rør-i-rør system.
Gulvvarme.
Downlights i tak med dimmer.
Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Soverom:
Fra stuen er det inngang til et romslig soverom på behagelige 13,5 m², hvor det er meget god takhøyde på ca. 3m (deler av soverommet har nedsenket himling på grunn av ventilasjonskasser). Her får man plass til en stor seng og garderobeløsninger. Det er avsatt nisje til garderobe (se plantegning). Det leveres ikke garderobe.

Tilvalgsmuligheter

Det er ikke utført noen tilvalg i denne leiligheten. Konsept 2 er valgt på kjøkken.

Det er ikke mulig å gjøre tilvalg i leiligheten, da frister er utløpt.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til leiligheten.

I Borgen bor du bynært, og du klarer deg fint uten egen bil. Derfor blir det i senere byggetrinn etableres det bildelingsordning, med tre biler tilgjengelig for beboerne i prosjektet.

Det vil ikke etableres gjesteparkeringsplasser.

Oppvarming

Boligen leveres med termostatstyrt vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg i entré, stue/kjøkken og på bad. Øvrige rom leveres uten oppvarming,

Ventilasjon:
Det leveres anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat for hver leilighet. Avtrekk fra kjøkken, bad og bod via avtrekksventiler. Tilluft til øvrige rom via ventil i vegg/tak og overstrømning
via spalte under dør. Ventilasjonsaggregat plasseres i bod. Luftinntak i fasade og avkast over tak.

VVS:
Innvendig vannledninger legges som rør-i-rør med fordelerskap plassert på vegg over sisterne og i tak på bad. Hver leilighet vil ha egen stoppekran plassert i fordelerskap.

Varmtvann leveres fra sentralt tilknyttet fjernvarme. Det vil være egne målere for varme, varmtvann og kaldtvann i hver leilighet. Sanntidsoversikt over leilighetens energiforbruk visualiseres på display i entré.

Leilighetene får installert sprinkleranlegg med synlige sprinklerhoder for brannslokking plassert på øvre del av vegger, ev. i tak der det er nedforet himling. Antall og plassering iht. krav.

Energimerke

Skanska Eiendomsutvikling har valgt å BREEAM-sertifisere alle sine boligprosjekter. Borgen har som ambisjon om å oppnå nivå «Very Good» (sertifikat vil foreligge etter ferdigstillelse av hele Borgen). Det legges dermed vekt på å oppnå gode
miljøkvaliteter i prosjektet, både i planlegging og ved utførelse. Det etterstrebes bruk av materialer og produkter som er fremstilt med forsvarlig energibruk og lite forurensning.

Generelt vil leilighetene få energiattest med oppvarmingskarakter mørkegrønn og ingen leiligheter vil få svakere energikarakter enn C. Energimerking utføres av selger og må foreligge for å få utstedt ferdigattest.

Ferdigattest

Selger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en god stund etter overtagelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger, gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne medmindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/83/61:
21.01.1969 – Dokumentnr: 1136 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

14.11.1978 – Dokumentnr: 25142 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom
Gjelder denne registerenheten med flere

01.08.1979 – Dokumentnr: 19280 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Gjelder denne registerenheten med flere

26.03.1982 – Dokumentnr: 8584 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

11.11.1982 – Dokumentnr: 30930 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

31.01.1984 – Dokumentnr: 4704 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

13.08.1998 – Dokumentnr: 46705 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465 m.fl.
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522335 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til ferdsel og opphold på felles utomhusarealer
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522409 – Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rettighetshaver allmennheten
Rett til fri ferdsel og opphold på den delen av eiendommen som er avsatt til torg
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Gjelder denne registerenheten med flere

18.09.2020 – Dokumentnr: 3049429 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501
Gjelder denne registerenheten med flere

05.05.2021 – Dokumentnr: 527698 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om hovedledninger med kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

25.05.2021 – Dokumentnr: 604633 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om hovedledninger med kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501
Gjelder denne registerenheten med flere

07.03.2022 – Dokumentnr: 259746 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 189922 – Bestemmelse om gjerde
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 189922 – Bestemmelse om vann/kloakk
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 189922 – Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Gjelder denne registerenheten med flere

16.05.2023 – Dokumentnr: 508543 – Bestemmelse om nettstasjon
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Gjelder denne registerenheten med flere

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003707 – Bestemmelse om vann/kloakk
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om gjensidig rett til stikkledninger
Bestemmelse om grøfter/kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om solidaransvar
Gjelder denne registerenheten med flere

08.12.1922 – Dokumentnr: 900802 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

21.08.1978 – Dokumentnr: 922658 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 464

21.08.1980 – Dokumentnr: 900208 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 352

25.08.2021 – Dokumentnr: 1040356 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

14.12.2022 – Dokumentnr: 1421091 – Arealoverføring
Areal overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:397
Vederlag: NOK 15 000 000
Omsetningstype: Fritt salg

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003635 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:548

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003650 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:549

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003661 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:550

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003665 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:551

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003683 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:552

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003689 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:553

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522284 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til ferdsel og opphold på felles utomhusarealer

Heftelser som skal tinglyses
Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysing av nødvendige erklæringer knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlige myndigheter krever det. Forpliktelser og rettigheter som planlegges tinglyst:
Det er inngått avtale med eier av gnr 83 bnr 32 og deres leietaker om utbygging hvor hele eller deler av avtalene kan bli tinglyst.
– Begge parter gis rett til å bygge inntil felles eiendomsgrense iht reguleringsplan.
– Det skal etableres en brannvegg på ca. 8* 8 meter ved vestsiden av bygg B for å møte brannkrav mellom eksisterende bebyggelse på gnr 83 bnr 32 og bygg B. Ved riving av eksisterende bebyggelse på gnr 83 bnr 32 kan eier kreve at brannveggen fjernes.
– Det skal etableres felles adkomst til parkerings kjeller for prosjektet Borgen og til fremtidig bebyggelse på gnr 83 bnr 32. Eier av gnr 83 bnr 32 skal fra rettigheten tas i bruk dekke sin forholdsmessige andel av løpende drift- og vedlikeholdskostnader, samt fremtidige utbedringer/utskiftninger. Atkomsten skal være døgnåpen.
– Eier av gnr 83 bnr 32 har rett til å anlegge renovasjonsløsning for privat husholdnings avfall ved torg T2.

Forhold i reguleringsbestemmelsene (skal ikke tinglyses):
– Gjerde i tomtegrensen mot naboeiendommen gnr 83 bnr 32 fjernes ved utbygging av gnr 83 bnr 32.

Beliggenhet

Prosjektet er sentralt plassert på Løren, med kort vei til flere hyggelige parkanlegg, og samtidig omkranset av storbyens fasiliteter i behagelig avstand. Her vil man finne trygge oppvekstvilkår, både i selve prosjektet og i nærområdet. Gangavstand til skoler, barnehager og fritidsaktiviteter bidrar til en enklere hverdag, uten at man er avhengig av bil til en hver tid. Dagligvarehandel og busstopp like rundt hjørnet, samt kort gangavstand til Løren Torg med apotek, blomsterbutikk, ferskvarebutikk og tilknyttede spisesteder som blant annet tilbyr sushi, indisk og pizza.

Den aktivitetslystne kan for eksempel ta turen til Sinsenparken, hvor man finner Sinsen Tennisklubb. 5 minutter med sykkel, og du befinner deg på Hasle/Løren idrettsanlegg med fotballbaner og egen ishall. Herfra kan man sykle videre til Bjerke Travbane med spennende løp, uavhengig av om man har peiling på hest. Torshovdalen og Muselunden må også nevnes, med store gressletter, perfekt for lek og morro, lørdagslunsj i sommersol eller aking og skigåing vinterstid. Kort oppsummert; I og rundt Borgen har man nesten alt man kan be om, og kort avstand til resten!

Tomt

Nåværende tomtebetegnelse for hele prosjektet Borgen er gnr. 83 gnr. 61. Eiendommen skal fradeles på et senere tidspunkt. Sameiets tomt skal opprettes med egen matrikkel og eiendommen vil bli seksjonert. Eiendommen vil få eiet tomt. Tomtenes areal er ennå ikke fastsatt. På deler av gnr. 83 gnr. 61 skal det opparbeides fortau, gang-/sykkelvei, gatetun og park som skal eies og driftes av Oslo kommune.

Regulerings- og arealplaner

Gjeldende regulering for eiendommen, S-5102 ble vedtatt 16.12.2020. Eiendommen er regulert til Bolig/forretning/barnehage/annen offentlig eller privat tjenesteyting/kontor/bevertning. Eiendommen er benevnt som felt 1 i detaljregulering. Maks reguleringshøyde for bygg D er kote +152,1 og bygg E en kote på +149,1.
Sør for prosjektet Borgen er det planlagt boligbebyggelse med med maks kote +151,7. Sør for bygg D ligger Felt B med en kote + 149,0. Se også snitt som ligger ved salgsoppgaven hvor foreslått fremtidig bebyggelse er markert for eiendommene i sør og vest.

Lille Løren Park er prosjektet som kommer sør for bygget: https://www.selvaagbolig.no/oslo/lillelorenpark

Det gjøres oppmerksom på at det må påregnes videre utbygging i området etter overtakelse av bygg D og E, både for dette prosjektet og på naboeiendommer. Dette gjelder også for omkringliggende parker, herunder Lille Løren Park med planlagt ferdigstillelse i 2025 men som også kan bli senere. Ifm slik byggeaktivitet vil det måtte påregnes noe støy.

Eiendommens utgifter

Utkast til driftsbudsjett for første driftsår er utarbeidet basert på stipulerte inntekter og kostnader og kan fås ved henvendelse til megler. Budsjettet vil være vedlegg til kontrakt. Se prisliste for estimerte felleskostnader per måned for den enkelte seksjon. Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter.

1 – Felleskostnader bolig kr 40 kvm/mnd
2 – Felleskostnader energi kr 18 kvm/mnd
3 – Tv /bredbånd kr 369 pr mnd

Felleskostnader dekker bl.a. kommunale avgifter, vaktmester/renhold, internett, a konto fjernvarme, honorar til styret, forretningsførsel, bygningsforsikring (ikke innbo), fellesstrøm, vedlikeholdsfond og lignende, basert på et foreløpig budsjett utarbeidet av forretningsfører. Kostnader til drift av realsameienes utomhusareal og parkeringskjeller belastes også via sameiets felleskostnader. I tillegg til felleskostnader vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, mm.

Stipulerte felleskostnader for denne leiligheten utgjør kr. 3 187 per måned.

Det er Eiendomsskatt i Oslo Kommune. Oslo kommune fastsetter endelige kommunale avgifter (inkl. eiendomsskatt) og det tas derfor forbehold om dette. Kommunale avgifter vil ligge i
felleskostnadene.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 30 370
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585
3: Tinglysningsgebyr pant: Kr. 585
4: Transportgebyr til utbygger: Kr. 40 000

Totale omkostninger: Kr. 71 540

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: Kr. 4 921 540

Kjøper er forpliktet til å betale startkapital til sameiet på 2 x fellesutgifter. Startkapitalen faktureres av forretningsfører.

Annen viktig informasjon

Eier- og organisasjonsform
Eiendommen vil ved ferdigstillelse bli organisert som et eierseksjonssameier, planlagt bestående av 75 boligseksjoner.

Felles takterrasser:
Helt øverst får bygg D og E felles takterrasser, et tilbud som gjør livet i Borgen enda mer allsidig. Stjerneklar høsthimmel sent på høsten, skyfri midtsommers med god bok og solseng. En takterrasse vil gi deg et ekstra rom i leiligheten din – helt uten vegger og tak. De to byggene får litt ulike planløsninger på takene sine.

Bygg D får sittesoner, eget WC slik at dere slipper å dra til leiligheten når naturen kaller, lager for møbler og puter og et lite ekstra oppbevaringsrom.

Bygg E får dette og en egen takstue i tillegg. Et kortreis hjemmekontor hjemmefra, en kaffekopp i selskap av deg selv eller et vinglass i selskap med naboene? Bor du i E, blir takstuen aldri mer enn en heistur unna.

Barnehage:
I første etasje på hus D og E er det planlagt en 4-avdelings barnehage. Barnehagen har et stort uteareal med gode solforhold og skjermet for støy. Utearealene ligger i direkte tilknytning til fremtidige Lille Løren park, noe som gir et utvidet tilbud for barna.

Barnehagens plassering er i første etasje i både bygg D o g E. Barnehagens uteoppholdsarealer inngår ikke i felles oppholdsarealer men det legges til rette for bruk av Sameiet etter stengetid for barnehagen. Utforming av uteoppholdsarealene skal besluttes senere etter avtale med eier/bruker.

Park for de større:
Rett på utsiden av bygg D og E vil det bli anlagt en flott, grønn park med tilbud spesielt rettet mot de større barna.
Planene er ikke spikret riktig enda, med en egen skatepark er et av alternativene som ligger på blokken. Slik kan et liv i Borgen bli fint, aktivt og innholdsrikt, fra dagen barna lærer å gå til dagen de begynner å øvelseskjøre.

Avfallshåndtering:
Det etableres nedgravde avfallscontainere for restavfall og papir, felles for beboerne på Borgen. Disse er plassert ved gavl sør for Bygg A og ved gavl nord for Bygg C. Se utomhusplan for plassering. Eget avfallsrom til barnehagen i første etasje av Bygg E.

Øvrig:
Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i utbyggers leveransebeskrivelse/salgsoppgave. Last ned utbyggers salgsoppgave: https://bolig.skanska.no/prosjekter/borgen-pa-loren/borgen-trinn-4-bygg-e-d#dokumenter

Byggherre er Skanska Eiendomsutvikling AS. Org.nr. 979 476 256.
Entreprenør er Skanska Norge AS. Org.nr. 943 049 467.

Alle illustrasjoner er blir benyttet i markedsføring av prosjektet er kun ment å være av illustrativ karakter og avvik kan forekomme. Disse kan vise elementer og tilvalg som ikke er en del av standardleveransen. Det gjøres oppmerksom på at utsikt og solforhold som er vist ikke er gjeldende for alle leiligheter. Salgstegninger i prospekt er illustrasjoner og omfatter ikke tilgjengelighetskrav.

Fremdrift og ferdigstillelse

Leilighetene i bygg D forventes ferdigstilt i 4. kvartal 2024 / 1. kvartal 2025.

Innkalling til tidspunkt for overtagelse vil bli sendt minimum 2 måneder før overtakelsen av leilighet. Det vil bli sendt ut en beskjed når detaljert informasjon om dette foreligger i boportalen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. 
 
Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn. 

Lovanvendelse

Kontraktens bestemmelser utfylles av Lov om avtalar med forbrukar om oppføring av ny bustad mm. (Bustadoppføringslova) av 13. juni 1997 nr. 43. Kontrakten gjelder avtale etter lovens § 1, første ledd bokstav b), avtale om bolig under oppføring, hvor avtalen også omfatter rett til grunn.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erhverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere. Selger forbeholder seg retten til å kreve dokumentasjon av kjøpers finansiering. Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt Boiborgen.no post@roislandco.no bestemmelsene i Hvitvaskingsloven. Dette innebærer blant annet at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Eier

Viktor Hellum

Elisabet Baldvinsdottir

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
 
Fastpris: Kr. 45 000

Tilretteleggingsgebyr: Kr. 9 900
Markedsføringspakke: Kr. 16 900
Oppgjørshonorar: kr. 6 950
Oppslag eiendomsregister: Kr. 700
Digitale visninger/Byggeplassvisninger: Kr. 1 950 per visning.
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0141/23

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 01.10.2023

Tilbake til toppen