3-roms selveier i 4. etasje | Effektiv planløsning | Balkong vendt mot innvendig gårdsrom | Lav dok. avg. | Est. ferdig Q1 2023

Lidenskap for nybygg

3-roms selveier i 4. etasje | Effektiv planløsning | Balkong vendt mot innvendig gårdsrom | Lav dok. avg. | Est. ferdig Q1 2023

Malerhaugveien 25 - S11-H0401, 0661 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 6 390 000,-
Total Prisantydning
kr 6 390 000,-
Omkostninger
kr 91 890,-
Totalpris inkl.omk
kr 6 481 890,-
Fellesutgifter/mnd
kr 2 667,-
P-ROM
61.5 m2
BRA
63.5 m2
Rom
3
Etasje
4
Eierform
Eierseksjon
Byggeår
2023

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Dette er et salg av kontraktsposisjon av leilighet S11-H401 i prosjektet Malerhaugveien 25 på Ensjø. Leiligheten ligger fint til i byggets 4. etasje og inneholder entré, baderom, 2 soverom, åpen stue/-kjøkkenløsning og balkong. Praktisk entré med plass til garderobeløsning for oppheng av yttertøy og sko, i tilknytning til entréen finner du leilighetens baderom. Soverommene er av god størrelse, oppholdsrom og kjøkken kan enkelt innredes med nødvendig møblement. Fra stuen har man adkomst til leilighetens balkong.

Kvaliteter |
– Lav dokumentavgift. Kun kr. 32.520,-
– 5 års garanti fra utbygger
– Estimert overtakelse Q1 2023
– Balansert ventilasjon
– Vannbåren varme
– Sportsbod
– Kort vei til offentlig kommunikasjon
– Balkong på 4,5 m²
– Alt er helt nytt, og ingen har bodd her før deg
– Se prosjektets hjemmeside: https://www.malerhaugveien25.no

Om prosjektet |
Malerhaugveien 25 kommer til å bestå av 230 flotte leiligheter fra 37 kvm til 126 kvm, fordelt på 2 bygg på inntil 6 etasjer. Ensjø er på god vei til å bli en av de mer attraktive bydelene i Oslo og Malerhaugveien 25 har en av de aller beste beliggenhetene. Her bor du både sentralt og tilbaketrukket. Du får et hjem med høy bokvalitet og moderne fasiliteter. Alle leilighetene vil nyte godt av egen balkong eller markterrasse og har store vinduer som slipper inn mye naturlig lys. Alle beboerne vil også ha tilgang til den romslige takterrassen med utsikt over vakre Oslo. Mellom byggene er det et tre mål stort fellesareal som vil oppleves som en privat park. Her legges det opp til både lek, trening og sosialt samvær. Dette unike fellesarealet er vi virkelig stolte av! Malerhaugveien 25 har kort vei til kollektivtransport, og det legges opp til bruk av sykkel, både i form av store sykkelboder og egen mekke- og vaskestasjon.

Utbyggers visjon og arkitektenes tanker |
Utbyggeren Attivo har sammen med Spor Arkitekter utviklet et prosjekt som vil vokse seg frem til å bli noe ganske spesielt og med egenskaper som skiller seg ut på Ensjø. Det aller viktigste er å skape leiligheter som folk vil trives i. Derfor er det lagt stor fokus på funksjonelle og lyse leiligheter hvor alle naturligvis har egen balkong/terrasse. Det er lagt mye kjærlighet i inngangspartiene som leder inn til den private parken på hele tre mål. Dette blir et hyggelig, grønt og skjermet uterom som vil føles veldig privat for beboerne, og ikke noe man er bortskjemt med i byen.

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 130 Bnr. 79

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 63,5 m²
Totalt primærrom: 61,5 m²

Primærrom:
4.etasje: Entré, bad, stue/kjøkken og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en sportsbod i tilknytning til fellesarealer.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger. Arealene er oppgitt i BTA bolig, bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. BTA bolig er målt med yttervegg og til midt i vegg mot nabo og gang. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn det oppgitte areal.

Standard |
Kjøper 1 har ikke gjort noe tilvalg selv. Utenom dette er det valgt standard leveranse. Konferer med megler eller se salgsoppgave/leveransebeskrivelse for mer informasjon.

– Balansert ventilasjon.
– Vannbåren gulvvarme (ikke soverom).

Entré |
Praktisk entré på ca. 6,7 m² med mulighet for garderobeløsning for oppheng av yttertøy og sko. På gulvet er det lagt 13-14 mm hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett som standard, noe som er gjennomgående for hele leiligheten med unntak av baderom.

Stuen |
Stor stue med plass til sofamøblement og mediemøbel. Stuen og kjøkkenet er i en åpen løsning slik at man får plass til spisebord, samt tilhørende møblement. Stue og kjøkken er på totalt ca. 25 m². Fra stuen har du adkomst til leilighetens balkong.

Kjøkken |
Kjøkkenleverandør er ikke endelig valgt, men det vil bli valgt en anerkjent leverandør som HTH, Sigdal eller tilsvarende. Det leveres moderne kjøkkeninnredning med hvitlakkerte glatte mdf fronter med stålhåndtak. Det leveres demping på dører og skuffer. Laminat benkeplate i farge surface 597 (mørk grå) med nedfelt stålvask med 1 kum og ettgreps blandebatteri. Eventuelt annen leverandør med tilsvarende eller likeverdige produkter kan bli valgt som leverandør. Kjøkkeninnredningen leveres med hvitevarepakke med kjøl/frys, oppvaskmaskin, integrert stekeovn og platetopp. Det leveres 25 ampers strømuttak for induksjonstopp. Ventilatorhette av type volumhette medfølger i alle leiligheter. Benkelysarmatur med eller uten stikk, avhengig av kjøkkenløsning, monteres under overskap og styres med bryter på vegg. Det presiseres at kjøkken og antall skap leveres iht. egen kjøkkentegning. Enkelte endringer i kjøkkenløsning kan komme i forbindelse med detaljprosjekteringen, dette gjelder spesielt plassering av hvitevarer og sjakt.

Baderom |
Hovedsakelig leveres prefabrikkerte baderomskabiner, men utbygger forbeholder seg retten til å bruke plassbygde bad dersom dette viser seg hensiktsmessig. Grå keramiske fliser på gulv 30×30 cm, i dusjsone 5×5 cm. Selger (Utbygger) forbeholder seg retten til å velge endelig farge og format. Hvite keramiske fliser på vegg bad. Format 10 cm x 30 cm, liggende. Selger (Utbygger) forbeholder seg retten til å velge endelig farge og format. Det garanteres ikke at fuger mellom gulv og vegg vil sammenfalle. Veggmontert toalett med skjult sisterne. Dusjarmatur montert på vegg. Det leveres dusjhjørne/dusjvegger i klart glass med profiler med forkrommet eller matt utseende.

Ett-greps blandebatteri på alle vasker. Nedfelt servant med servantskap. Innfelt eller utenpåliggende speilover servant, med lys over. Det er avsatt plass for vaskemaskin og tørketrommel med ferdig opplegg for vann og avløpstilkobling. Det må benyttes kondenstørketrommel. Dimbar downlightbe lysning i tak. Alt sanitærutstyr blir levert i hvit utførelse. Der hvor det er hensiktsmessig forbeholder selger (utbygger) seg retten til mindre korreksjoner på badets mål i forbindelse med å standardisere antall typer baderomskabiner. Dette vil dog ikke gå på bekostning av funksjonalitet eller total størrelse på leiligheten. Samleskap for vannrør plasseres på vegg og/eller i himling. Samleskap for varmerør til gulvvarme plasseres enten på vegg på bad eller på vegg i annet rom. Dette vil avhenge av planløsning og detaljprosjektering.

Soverom |
Leiligheten blir levert med 2 soverom på hhv. ca. 11 m² og 14,5 m². Soverommene er av god størrelse og har plass til dobbeltseng, garderobeløsninger, nattbord, samt tilhørende møblement. Soverommene ligger praktisk til på hver sin side av stuen.

Balkong |
Fra stuen har man tilgang til østvendt balkong på ca. 4,5 m². Balkongen vender inn mot hyggelig gårdsrom.

Tilvalgsmuligheter

Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass.

Oppvarming

Vannbåren varme fra fjernvarme. Det legges vannbåren gulvvarme i gang, stue, kjøkken og baderom. Det leveres ikke varme i soverom. Ved store vindusflater kan det oppleves en kaldrasfølelse, med mindre man plasserer en løs varmekilde på gulvet under vindu. I badegulv leveres det vannbåren gulvvarme med termostat. Varme fra sentralt anlegg. Forbruket blir ikke målt per leilighet, men fordelt ut i fra en brøk fastsatt av sameiet. Det leveres samleskap for vann og varmerør i leilighet. Plasseres i vegg/tak på bad eller annet sted i leiligheten

Energimerke

Energimerking av hver leilighet utføres av selger før overtakelsen. Boligene energimerkes iht. gjeldende forskrifter. Det er en forutsetning at boligene energimerkes for å få ferdigattest.

Ferdigattest

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av overtagelse før ferdigattest foreligger.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Det gjøres oppmerksom på at utleie av boligen før seksjoneringsbegjæringen er tinglyst, kan utløse kjøperett for leietager til redusert pris, jf. Eierseksjonsloven kap. III. Dette er kjøpers risiko.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/130/79:
26.06.1957 – Dokumentnr: 7355 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

08.07.1957 – Dokumentnr: 8031 – Erklæring/avtale
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

17.12.1957 – Dokumentnr: 15678 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Gjelder denne registerenheten med flere

26.04.1958 – Dokumentnr: 4569 – Bestemmelse om vannledn.
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:102
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

04.09.1958 – Dokumentnr: 10018 – Bestemmelse om vannledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

05.12.1958 – Dokumentnr: 14570 – Bestemmelse om gjerde
Gjelder denne registerenheten med flere

01.03.1960 – Dokumentnr: 2507 – Bestemmelse om bebyggelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

17.08.1960 – Dokumentnr: 9760 – Bestemmelse om vannledn.
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:105
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

09.12.1965 – Dokumentnr: 17520 – Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:93
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

09.01.1967 – Dokumentnr: 990192 – Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

07.11.1973 – Dokumentnr: 21159 – Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om tilfluktsrom

10.08.1977 – Dokumentnr: 17191 – Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:130 Bnr:80
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

29.11.1977 – Dokumentnr: 27128 – Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

29.10.2018 – Dokumentnr: 1470394 – Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Rettighetshaver allmennheten

01.02.2021 – Dokumentnr: 126428 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Noroppgjør AS
Org.nr: 986 956 204
Elektronisk innsendt
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2021/199584-1/200
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2021/1247544-1/200

10.03.1953 – Dokumentnr: 3088 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:130 Bnr:2

20.04.1967 – Dokumentnr: 990193 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR 130 BNR 137

Beliggenhet

Malerhaugveien er en stille gate midt mellom Ensjø og Helsfyr. Bare ti minutter fra Oslo sentrum finner du Ensjøbyen – en helt ny bydel under utvikling. Her bor du nærme byen, men med det grønne i nærheten. Det blir mer lys, luft og grønne lunger enn i sentrumsgatene, uten at du mister det urbane. Energivennlige bygninger, frodige parker, sykkel- og gangveier og et godt kollektivtilbud bidrar til å skape en miljøvennlig bydel. Ensjø er en bydel i vekst og et prioritert satsningsområde for Olso Kommune.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er detaljregulert til bolig/ forretning/annen off. eller privat tjenesteyting. Vedtatt januar 2020. Hele Ensjøområdet er i ferd med å transformeres fra industri, lager og næringsdrift til et attraktivt boligområde med handel og servicetilbud. Naboeiendommer er, eller vil bli gradvis søkt og omregulert til boligformål.Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommens utgifter

De estimerte felleskostnadene for denne leiligheten er kr 2.667,-. pr. mnd. fordeles slik:

– Felleskostanader: 1.778,-
– Varmt vann og gulvvarme: 889,-

Månedlige felleskostnader er gjennomsnittlig stipulert til ca. kr. 28,- pr. kvm. BRA som inkluderer bygningsforsikring, vedlikehold og drift av felles anlegg, trappevask/renhold, forretningsførsel, strøm i fellesarealer m.m. Dette vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi.Forbruk av varmt tappevann og gulvvarme avregnes etter areal pr. leilighet og kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader. De er stipulert til ca. kr. 14,- pr. kvm. Strøm betales iht. eget forbruk. TV/Internett kommer også i tillegg til felleskostnadene.

Felleskostnadene vil normaltsett justeres en til to ganger årlig etter ferdigstillelse i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Det vil være en oppstartskapital 3 x felleskostnader på kr. 8.001,-. Se under pkt. 2 omkostninger i opprinnelig kjøpekontrakt mellom utbygger og kjøper 1. Dette vil bli betalt gjennom omkostningene for kjøper 2.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Eiendomsskatt er ikke beregnet for leiligheten ikke er ferdigstilt.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi er foreløpig ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter en beregningsmodell som tar hensyn til om leiligheten er en såkalt «primærbolig» eller «sekundærbolig». Kontakt megler for mer informasjon.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 32.520,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-
4: Transportgebyr til utbygger: Kr. 50.000,-
5: Oppstartskapital 3 x fellekostnader: Kr. 8.001,-
6: Attestgebyr for pantedokument: Kr. 199,50,-

Totale omkostninger: Kr. 91.890,50,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 6.481.890,50,-.

Kjøper 1 har ikke gjort noen tilvalg og får en rabatt i kjøpesummen. Dette vil bli trukket fra i siste innbetaling og kjøper 2.

Betalingsbetingelser

Total prisantydning inneholder:
1: Prisantydning kontraktposisjon (merverdi) Kr. 1.200.000,-
2: Innbetalt 10% kjøper 1 Kr. 519.000,-
3: Rest iht. kjøpekontrakt Kr. 4.671.000,-

Total prisantydning utgjør Kr. 6.390.000,-.

Totale Prisantydning inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 6.481.890,50,-.

Innbetaling av kjøpesum og omkostninger deles opp i to innbetalinger:

1: Kontant ved kontraktsignering (allerede innbetalt 10%, merverdi for kontraktposisjonen, og transportgebyr til utbygger) kr. 1.769.000,-.

Første delinnbetaling må være fri egenkapital da det ikke er mulig å få sikkerhet i boligen ved delinnbetaling 1. Alternativt må det avklares med banken før bud inngis at det kan tas sikkerhet i en annen bolig ved delinnbetaling 1.

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger iht. kjøpekontrakt, samt tilvalg) kr. 4.712.890,-.

Annen viktig informasjon

Forretningsfører |
Utbygger har engasjert USBL som forretningsfører for sameiet. Kostnader for dette er tatt inn i budsjett for felleskostnadene.

Standard innvendig behandling |

Vegger |
Innvendige vegger i leiligheten leveres hvitmalte.

Tak og himling |
Innvendig tak består generelt av sparklet og hvitmalte betongelementer med v-fuge i elementoverganger. Unntak er gang om får sparklete og malte gipshimlinger og bad som går hvitlakkerte stålplater for å skjule tekniske føringer. Enkelte tekniske inspeksjonsluker i nedforede tak og innkassinger må påregnes. Takhøyde generelt blir ca. 2,5 m. I rom med nedforet himling blir høyden ca. 2,2 m. Taket sparkles og males i hvit farge. Der hvor det er betongtak blir det synlige v-fuger for ca. hver 1,2 m.

Innkassinger |
I tillegg til rom med nedforet himling nevnt i pkt. over vil det mellom enkelte rom være behov for å legge ventilasjonskanaler og sprinkelrrør. Disse legge i så fall i overgang mellom vegg og tak, på egnet sted og blir kasset inn. innkassinger overflatebehandles som overflaten i rommet forøvrig. Høyden under innkassinger blir minimum ca. 2,2 m. Over overskap på kjøkken er det innkassing av ventilasjonssjakt. Dette utføres i hvit ferdig overflatebehandlet materiale fra kjøkkenleverandør.

Fremdrift og ferdigstillelse

Selger tar sikte på fysisk oppstart av byggearbeidene for byggetrinn 1 første halvår 2021. Selger tar sikte på å overlevere boligene i løpet av første kvartal 2023. Byggetid for prosjektet er
estimert til ca. 20 mnd. Dette gjelder ikke som en bindende frist for å ha boligen klar for overtakelse, herunder ikke grunnlag for å kreve dagmulkt.
En senere igangsetting og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse. Etter at selgers forbehold er bortfalt skal selger skriftlig meddele til kjøper dagmulktsbelagt ferdigstillelsesintervall. Selger skal med minst 3 måneders varsel angi overtakelsesmåneden til kjøper innen den første måneden for tidligere varslet intervall. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 6 ukers varsel. Selger kan kreve overtakelse inntil 4 måneder før det opprinnelige ferdigstillelsesintervallet. Selger skal i så fall skriftlig varsle om dette minimum 2 måneder før den nye overtakelsesdatoen. Ved forsinkelse beregnes det dagmulkt fra den nye overtakelsesdatoen. Endringer i fremdrift pga. kjøpers endrings- eller tilleggsbestilling skal varsles kjøperen umiddelbart.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 føForbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven. Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erhverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Nedim Makarevic

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Fastpris: 45.000
Tilretteleggingsgebyr: kr.10.000,-
Markedsføringspakke 1: kr. 5.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 6.950,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Meglere:
Eiendomsmeglerfullmektig:
Jens Bacher
Telefon: 922 97 951
E-post: jens@roislandco.no

Ansvarlig megler:
Martin Killi Arnesen
Telefon: 909 34 21
E-post: martin@roislandco.no

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0142/22

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 07.10.2022

Tilbake til toppen