Stor 5-roms frontleilighet i 4. etg. Sørvestvendt balkong på 17m². 2 garasjeplasser. Lav dok.avg. Est. ferdig april 2024

Lidenskap for nybygg

Stor 5-roms frontleilighet i 4. etg. Sørvestvendt balkong på 17m². 2 garasjeplasser. Lav dok.avg. Est. ferdig april 2024

Sinsenveien 53 E, 0585 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 11 400 000,-
Total Prisantydning
kr 11 400 000,-
Omkostninger
kr 113 920,-
Totalpris inkl.omk
kr 11 513 920,-
Fellesutgifter/mnd
kr 7 577,-
P-ROM
115.3 m2
BRA
116.3 m2
Rom
5
Etasje
4
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Salg av kontraktsposisjon: Leiligheten er under oppføring og det er ikke tilgang på selve leiligheten/byggeplass. Det er mulig å gjennomføre en digital visning på Teams for en gjennomgang av spørsmål/fly i simulator (utsikt/solforhold). Konferer med megler Martin Killi Arnesen for ytterligere informasjon og en hyggelig prat.

Dette er salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet C_E405 i prosjektet Borgen på Løren. En stor 5-roms selveierleilighet på 116 m² i 4. etasje. Leiligheten kan by på kvaliteter som stue på hele 40 m², 2 bad og sørvestvendt balkong på 17 m². Leiligheten ligger i front av bygg C og vil få meget gode solforhold og flott utsikt over den planlagte byparken. Det medfølger 2 garasjeplasser som er klargjort for ladesøyle til el-bil. Leilighetene får vannbåren gulvvarme og anlegg for balansert ventilasjon med varme-gjenvinning. Borgen blir BREEAM-sertifisert, en miljøsertifisering som legger stor vekt på å oppnå god miljøkvalitet i prosjektet. Bygg C i Borgen får 48 leiligheter fordelt på 7 etasjer. Øverst blir det takterrasse med egen takstue du får glede av hele året.

Nøkkelpunkter
* Stor 5-roms frontleilighet med 2 bad og 4 soverom
* Høy standard
* Estimert ferdigstillelse april 2024
* Lav dokumentavgift. Kun kr. 72 750
* 2 garasjeplasser medfølger
* 5 års garanti fra utbygger
* TEK 17

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 83 Bnr. 61

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 116,3 m²
Totalt primærrom: 115,3 m²
 
Primærrom:
4. etasje: Entré/gang, 2 bad, 4 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
 
Sekundærrom: 
4. etasje: Innvendig bod/teknisk rom på ca. 0,6 m².

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger. Arealene er oppgitt i BTA bolig, bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. BTA bolig er målt med yttervegg og til midt i vegg mot nabo og gang. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn det oppgitte areal.

Kjellerbod: 
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5 m². Sportsboder er lokalisert i egne bodsoner i kjellerplan. Sportsboder bygges av åpne Troax-vegger eller tilsvarende opp til
tak, dør og hengelåsfeste. Hengelås er ikke inkludert. Hver bod nummeres. Bodene ligger i hus C (kjelleretasje) og vil seksjoneres som fellesareal for boligsameiet med eksklusiv bruksrett for den enkelte seksjonseier, alternativt som tilleggsdeler til overliggende seksjon eller som del av anleggseiendommen. Enkelte leiligheter vil kunne få tinglyst bruksrett til bruk av bod i hus B.

Sykkelfasiliteter:
Det vil bli etablert arealer for sykkelparkering, -vask, -reparasjon og oppbevaringsskap med innvendig stikkontakt for lading av batteri til elsykkel under hus C. Arealene vil inngå som fellesareal for det enkelte sameie med bruksrett også for øvrige beboere i prosjektet Borgen, alternativt som en del av anleggseiendommen.

Felles takterrasse og fellesstue:
På taket av hus A, C, D og E er det romslige, felles takterrasser møblert med integrerte solsenger, sittegrupper, møbler og plantekasser. Møbler og terrasser er utført i treverk. På disse takterrassene er det sol store deler av døgnet og utsikt. I. I tilknytning til takterrassene finnes det toalett, og i Hus C finner du en felles takstue. Her får du et rom som er ypperlig å benytte som hjemmekontor, når du trenger å trekke deg litt tilbake og lese en god bok eller for å avtale treff med naboen/vennegjengen.

Standard

Entré/gang:
Leiligheten har en stor kombinert entré og gang på ca. 7,4 m² og 11,8 m². Her vil man ha svært gode muligheter for oppbevaring av yttertøy og sko for hele familien. Det leveres komplett porttelefonanlegg med display, 2-veis tale og fjernåpning av hovedinngangsdør fra hver leilighet. Systemet leveres med mulighet for oppkobling mot smarttelefon. I tilknytning til entréen er det en liten innvendig bod/teknisk rom på 0,6 m², som inneholder aggregat til den balanserte ventilasjonen. Dette gir behagelig inneklima i boligen.

På gulv blir det levert en lekker 1-stavs eikeparkett som er gjennomgående i hele leiligheten (unntatt våtrom). Det er verdt å fremheve at det leveres termostatstyrt vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg i entre, gang, stue/kjøkken og på bad. (Øvrige rom leveres uten oppvarming). Det leveres spotter i nedsenket himling og dimmer på vegg. Antall etter størrelse og geometri på entré (minimum 2 stk.). Leiligheten leveres med standard hvit maling (NCS S 0500-N).

Stue og kjøkken:
Videre fra gangen tar man seg via en arealeffektiv skyvedør ut til den store stuen på hele 40,9 m² med åpen kjøkkenløsning og øy. Her vil den lyse atmosfæren bli merkbar, først og fremst på grunn av flere store vindusarealer som slipper gode mengder dagslys inn i rommet. Stuevinduer er forberedt for montasje av av screen (plass for screen i overkant av vindu, tomrør EL). Stuen blir et stort rom som er enkelt å innrede med møbelgrupper som en salong, spisebord og mediemøbel. Her vil det bli god plass til å samle familie og venner. Leiligheten får et moderne kjøkken fra HTH med praktisk øy. I denne leiligheten er konsept 1 valgt på kjøkken. Det leveres hvitevarer som inkluderer ovn, koketopp (induksjon), integrert oppvaskmaskin og kombiskap (kjøl/frys).

Front: underskap type 48 One i sort trestruktur, overskap i bjørkemønstret trestruktur model 52 Oslo.
Det leveres demping på skuffer og skap.
Benkeplate type Oslo 608 Forrest Oak.
Siemens IQ300 -LI67SA531 komplett kjøkkenhette med omluftsventilasjon.
Håndtak Retro Matt sort 16,4cm.
Nedfelt vask Franke Sirius SID 610-40/50 TH.
Kjøkkenarmatur RIN184, matt sort med avstengning for oppvaskmaskin.
20cm høy 12mm laminat oppkant Forrest Oak.
LED gripelist integrert i overskapsbunnen.

Balkong:
Videre fra stuen tar man seg via skyvedør ut til den sørvestvendte balkongen på hele 17,1 m². Her har man rikelig med plass til utemøblement, og det blir meget gode solforhold. Det er sol fra fra rundt kl.10:30 – 20:00 midtsommers, ifølge prosjektets simulator. Fra balkongen vil man ha flott utsikt over den planlagte byparken. Balkonger leveres i grå betong med tremmegulv av impregnert tre, avrenning i forkant. Underside av balkonger i ubehandlet betong. Skillevegger mellom balkonger forekommer der to balkonger/ markterrasser bygges inntil hverandre. På balkong/ terrasse leveres det 1 stk. LED utelampe og 1 dobbel stikkontakt. Av hensyn til naboer og leilighetenes luftinntak er det ikke tillatt med røyking på balkonger/private terrasser.

Bad:
Leiligheten får 2 innbydende bad på hhv. 5,4 m² og 4,3 m². Bad 1 har tilknytning til entréen og bad 2 har inngang fra hovedsoverommet.

Det er valgt standard leveranse på begge bad:
Servantskap i sort eik med 2 skuffer. ADA THIN porslensvask (dobbeltservant på bad 2). Et stilrent og minimalistisk servantskap med dype skuffer, full uttrekk og svært god oppbevaringsplass.

Servantbatteri Tapwell RIN 071 matt sort.
Atlante rundt speil med sort aluminiumsramme.
Belysning IFØ (CLASSIC GLOBE 150 LED – 3000K).
Dusjhjørne Linc Angel 90×90 cm sort.
EVM168 + ZSAL300 Dusjbatteri og dusjgarnityr farge sort matt.
Slukrist i dusj Vieser Classic, rustfritt stål.
WC Laufen Pro hvit med slimlokk m/soft close.
Flusher Krom med vannsparende funksjon.

Gulvflis: Pro Stone «Light Grey» 30×30. Tilsvarende flis i str 5×5 cm i dusjsone.
Veggflis: Cipa Gres «Granat Pianosa» 30×30, Lys beige terazzo.

LED-downlights i tak med dimmer, antall avhengig av rommets størrelse.
Gulvvarme.
Rør-i-rør system.
Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på bad 1 i tilknytning til entré.

Soverom:
Soverom 1 er på hele 14 m² og kan innredes med en stor seng og garderobeløsning. Her har man bekvemmeligheten av å kun gå noen få skritt inn til et eget bad med dusj.
Soverom 2 er på ca. 9,6 m² og har inngang fra entré.
Soverom 3 er på 7 m² og har inngang fra stue.
Soverom 4 er på 9 m² og har inngang fra gang.

Det leveres ikke garderobeskap eller gulvvarme på soverom.

Se utbyggers leveransebeskrivelse for nærmere informasjon rundt standard og leveranse.

Tilvalgsmuligheter

Det er ikke utført tilvalg i denne leiligheten. Standard leveranse er valgt.

Det er ikke mulig å gjøre tilvalg i leiligheten, da alle frister er utgått.

Parkering

Det medfølger 2 parkeringsplasser i garasjeanlegg. Parkeringskjelleren planlegges fradelt som anleggseiendom med eget gnr og bnr under bakken. Seksjonseiere som har kjøpt parkeringsplass eier en andel i anleggseiendommen og eierandelen blir tinglyst mot den respektives gnr/bnr og seksjonsnummer. Kjøperen blir gjennom sin eierandel medlem i et garasjesameie som kan få eget budsjett og vedtekter. Boligsameiet eier en ideell andel av øvrige arealer i anleggseiendommen. Eierskapet planlegges overført og overskjøtet til Sameiet ved ferdigstillelse av de aktuelle deler av anleggseiendommen.

Det vil ikke etableres gjesteparkeringsplasser. Fri høyde i kjøresoner er ca. 210 cm.

Alle plasser er tilrettelagt for installasjon av ladeboks for el-bil. Ladeboksen kjøpes av den enkelte kunde, og det tegnes abonnement med leverandør.

Det gjøres oppmerksom på at man må gå noen få meter utendørs og bort til garasjeanlegg. Det er ikke direkte tilgang på garasjeanlegg direkte under bygg C. Se etasjeplan eller konferer med megler.

Garasjekontrakt ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Oppvarming

Boligene leveres med termostatstyrt vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg i entre, gang, stue/kjøkken og på bad. Øvrige rom leveres uten oppvarming.

Ventilasjon:
Det leveres anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat for hver leilighet. Avtrekk fra kjøkken, bad og bod via avtrekksventiler. Tilluft til øvrige rom via ventil i vegg/tak og avtrekk via spalte under dør. Aggregatet plasseres i bod eller annet egnet sted i leiligheter kfr. kontraktstegninger. Luftinntak i fasade og avkast over tak.

VVS:
Innvendig vannledninger legges som rør-irør med fordelerskap plassert på vegg bak sisterne og i tak på bad. Hver leilighet vil ha egen stoppekran plassert i vannskap.
Varmtvann leveres fra sentralt tilknyttet fjernvarme. Det vil være egne målere for fjernvarme, varmtvann og kaldtvann i hver leilighet. Sanntidsoversikt over leilighetens energiforbruk visualiseres på display i entré.

Leilighetene får installert sprinkleranlegg med synlige sprinklerhoder for brannslokking plassert på øvre del av vegger, ev. i tak der det er nedforet himling. Antall og plassering iht. krav.

Energimerke

Skanska Eiendomsutvikling har valgt å BREEAM- sertifisere alle sine boligprosjekter. Borgen har som ambisjon om å oppnå nivå «Very Good» (sertifikat vil foreligge etter ferdigstillelse av hele Borgen).

Det legges dermed vekt på å oppnå gode miljøkvaliteter i prosjektet, både i planlegging og ved utførelse. Det etterstrebes bruk av materialer og produkter som er fremstilt med forsvarlig energibruk og lite forurensning. Generelt vil leilighetene få energiattest med oppvarmingskarakter mørkegrønn og ingen leiligheter vil få svakere energikarakter enn C. Energimerking utføres av selger og må foreligge for å få utstedt ferdigattest.

Ferdigattest

Selger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en god stund etter overtagelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger, gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne medmindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/83/61:
21.01.1969 – Dokumentnr: 1136 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

14.11.1978 – Dokumentnr: 25142 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom
Gjelder denne registerenheten med flere

01.08.1979 – Dokumentnr: 19280 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Gjelder denne registerenheten med flere

26.03.1982 – Dokumentnr: 8584 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

11.11.1982 – Dokumentnr: 30930 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

31.01.1984 – Dokumentnr: 4704 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

13.08.1998 – Dokumentnr: 46705 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465 m.fl.
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522335 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til ferdsel og opphold på felles utomhusarealer
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522409 – Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rettighetshaver allmennheten
Rett til fri ferdsel og opphold på den delen av eiendommen som er avsatt til torg
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Gjelder denne registerenheten med flere

18.09.2020 – Dokumentnr: 3049429 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501
Gjelder denne registerenheten med flere

05.05.2021 – Dokumentnr: 527698 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om hovedledninger med kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

25.05.2021 – Dokumentnr: 604633 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om hovedledninger med kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501
Gjelder denne registerenheten med flere

07.03.2022 – Dokumentnr: 259746 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 189922 – Bestemmelse om gjerde
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 189922 – Bestemmelse om vann/kloakk
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 189922 – Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Gjelder denne registerenheten med flere

16.05.2023 – Dokumentnr: 508543 – Bestemmelse om nettstasjon
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Gjelder denne registerenheten med flere

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003707 – Bestemmelse om vann/kloakk
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om gjensidig rett til stikkledninger
Bestemmelse om grøfter/kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om solidaransvar
Gjelder denne registerenheten med flere

08.12.1922 – Dokumentnr: 900802 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

21.08.1978 – Dokumentnr: 922658 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 464

21.08.1980 – Dokumentnr: 900208 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 352

25.08.2021 – Dokumentnr: 1040356 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

14.12.2022 – Dokumentnr: 1421091 – Arealoverføring
Areal overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:397
Vederlag: NOK 15 000 000
Omsetningstype: Fritt salg

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003635 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:548

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003650 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:549

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003661 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:550

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003665 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:551

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003683 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:552

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003689 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:553

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522284 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til ferdsel og opphold på felles utomhusarealer

Forpliktelser og rettigheter som planlegges tinglyst:
Det er inngått avtale med eier av gnr 83 bnr 32 og deres leietaker om utbygging hvor hele eller deler av avtalene kan bli tinglyst.
– Begge parter gis rett til å bygge inntil felles eiendomsgrense iht. reguleringsplan.
– Det kan etableres en brannvegg på ca. 8* 8 meter ved vestsiden av bygg B for å møte brannkrav mellom eksisterende bebyggelse på gnr 83 bnr 32 og bygg B.
Ved riving av eksisterende bebyggelse på gnr 83 bnr 32 kan eier kreve at brannveggen fjernes.
– Det skal etableres felles adkomst til parkeringskjeller for prosjektet Bogen og til fremtidig bebyggelse på gnr 83 bnr 32.
Eier av gnr 83 bnr 32 skal fra rettigheten tas i bruk dekke sin forholdsmessige andel av løpende drift- og vedlikeholdskostnader, samt fremtidige utbedringer/utskiftninger. Atkomsten skal være døgnåpen.
– Eier av gnr 83 bnr 32 har rett til å anlegge renovasjonsløsning for privat husholdningsavfall ved torg T2.
Forhold i reguleringsbestemmelsene (skal ikke tinglyses):
– Gjerde i tomtegrensen mot naboeiendommen gnr 83 bnr 32 fjernes ved utbygging av gnr 83 bnr 32.

Beliggenhet

Prosjektet er sentralt plassert på Løren, med kort vei til flere hyggelige parkanlegg, og samtidig omkranset av storbyens fasiliteter i behagelig avstand. Her vil man finne trygge oppvekstvilkår, både i selve prosjektet og i nærområdet. Gangavstand til skoler, barnehager og fritidsaktiviteter bidrar til en enklere hverdag, uten at man er avhengig av bil til en hver tid. Dagligvarehandel og busstopp like rundt hjørnet, samt kort gangavstand til Løren Torg med apotek, blomsterbutikk, ferskvarebutikk og tilknyttede spisesteder som blant annet tilbyr sushi, indisk og pizza.

Den aktivitetslystne kan for eksempel ta turen til Sinsenparken, hvor man finner Sinsen Tennisklubb. 5 minutter med sykkel, og du befinner deg på Hasle/Løren idrettsanlegg med fotballbaner og egen ishall. Herfra kan man sykle videre til Bjerke Travbane med spennende løp, uavhengig av om man har peiling på hest. Torshovdalen og Muselunden må også nevnes, med store gressletter, perfekt for lek og morro, lørdagslunsj i sommersol eller aking og skigåing vinterstid. Kort oppsummert; I og rundt Borgen har man nesten alt man kan be om, og kort avstand til resten!

Tomt

Nåværende tomtebetegnelse for hele prosjektet Borgen er gnr. 83 gnr. 61, 397, 399, 465 og
501 i Oslo kommune. Bygg C ligger i dag på gnr. 83, bnr. 399 og 501. Eiendommen skal fradeles/sammenslås på et senere tidspunkt. Sameiets tomt skal opprettes med egen matrikkel og eiendommen vil bli seksjonert. Eiendommen vil få eiet tomt. Tomtenes areal er ennå ikke fastsatt.

Regulerings- og arealplaner

Gjeldende regulering for eiendommen, S-5102 ble vedtatt 16.12.2020. Eiendommen er regulert til Bolig/forretning/barnehage/annen offentlig eller privat tjenesteyting/kontor/bevertning. Eiendommen er benevnt som felt 1 i detaljregulering. Maks reguleringshøyde for bygg D er kote +152,1 og bygg E en kote på +149,1. Sør for prosjektet Borgen er det planlagt boligbebyggelse med med maks kote +151,7. Sør for bygg D ligger Felt B med en kote + 149,0. Se også snitt som ligger ved salgsoppgaven hvor foreslått fremtidig bebyggelse er markert for eiendommene i sør og vest.

Lille Løren Park er prosjektet som kommer sør for bygget: https://www.selvaagbolig.no/oslo/lillelorenpark

Det gjøres oppmerksom på at det må påregnes videre utbygging i området etter overtakelse av bygg D og E, både for dette prosjektet og på naboeiendommer. Dette gjelder også for omkringliggende parker, herunder Lille Løren Park med planlagt ferdigstillelse i 2025 men som også kan bli senere. Ifm slik byggeaktivitet vil det måtte påregnes noe støy.

Eiendommens utgifter

Utkast til driftsbudsjett for første driftsår er utarbeidet basert på stipulerte inntekter og kostnader. Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter.

1 – Felleskostnader bolig kr. 40 kvm/mnd
2 – Felleskostnader energi kr. 18 kvm/mnd
3 – Tv /bredbånd kr. 299 pr mnd
4 – Garasjeplass kr. 275 per plass/mnd

Felleskostnader dekker bl.a. kommunale avgifter, vaktmester/renhold, internett, a konto fjernvarme, honorar til styret, forretningsførsel, bygningsforsikring (ikke innbo), fellesstrøm, vedlikeholdsfond og lignende, basert på et foreløpig budsjett utarbeidet av forretningsfører. Kostnader til drift av realsameienes utomhusareal og parkeringskjeller belastes også via sameiets felleskostnader. I tillegg til felleskostnader vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, mm.

Stipulerte felleskostnader for denne leiligheten utgjør kr. 7 577 per måned.

Dette er et driftsbudsjett for normaldrift av sameiet i ett år. Det tas forbehold om stipulerte inntekter og kostnader da styret vil kunne endre budsjettet og inngå avtaler som vil tilføre andre eller større kostnader.

Det er Eiendomsskatt i Oslo Kommune. Oslo kommune fastsetter endelige kommunale avgifter (inkl. eiendomsskatt) og det tas derfor forbehold om dette. Kommunale avgifter vil ligge i felleskostnadene.

Formuesverdi

Boligen er under oppføring og det foreligger derfor ikke formuesverdi per tid.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi Kr. 72 750
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585
3: Tinglysningsgebyr pant : Kr. 585
4: Transportgebyr til utbygger: Kr. 40 000

Totale omkostninger: Kr. 113 920
 
Total kjøpesum inkl. omkostninger: Kr. 11 513 920

Kjøper er forpliktet til å betale startkapital til sameiet på 2 x fellesutgifter. Startkapitalen faktureres av forretningsfører.

Annen viktig informasjon

Eier- og organisasjonsform:
Eiendommen vil ved ferdigstillelse bli organisert som et eierseksjonssameie, planlagt bestående av 154 eierseksjoner, hvorav 106 seksjoner i hus B og 48 seksjoner i Hus C.
Seksjonsnummer, eierbrøk og antall sameier bestemmes endelig i forbindelse med seksjonering. Utbygger tar forbehold om at planlagt antall seksjoner og dermed størrelsen på sameiet kan endres.

Barnehage:
I første etasje på hus D og E er det planlagt en 4-avdelings barnehage. Barnehagen har et stort uteareal med gode solforhold og skjermet for støy. Utearealene ligger i direkte tilknytning til fremtidige Lille Løren park, noe som gir et utvidet tilbud for barna.

Barnehagens plassering er i første etasje i både bygg D o g E. Barnehagens uteoppholdsarealer inngår ikke i felles oppholdsarealer men det legges til rette for bruk av Sameiet etter stengetid for barnehagen. Utforming av uteoppholdsarealene skal besluttes senere etter avtale med eier/bruker.

Park for de større:
Rett på utsiden av bygg D og E vil det bli anlagt en flott, grønn park med tilbud spesielt rettet mot de større barna. Planene er ikke spikret riktig enda, med en egen skatepark er et av alternativene som ligger på blokken. Slik kan et liv i Borgen bli fint, aktivt og innholdsrikt, fra dagen barna lærer å gå til dagen de begynner å øvelseskjøre.

Avfallshåndtering:
Det etableres nedgravde avfallscontainere for restavfall og papir, felles for beboerne på Borgen. Disse er plassert ved gavl sør for Bygg A og ved gavl nord for Bygg C. Se utomhusplan for plassering. Eget avfallsrom til barnehagen i første etasje av Bygg E.

Øvrig:
Alle illustrasjoner er blir benyttet i markedsføring av prosjektet er kun ment å være av illustrativ karakter og avvik kan forekomme. Disse kan vise elementer og tilvalg som ikke er en del av standardleveransen. Det gjøres oppmerksom på at utsikt og solforhold som er vist ikke er gjeldende for alle leiligheter. Salgstegninger i prospekt er illustrasjoner og omfatter ikke tilgjengelighetskrav.

Se utbyggers salgsoppgave for øvrige forbehold.

Fremdrift og ferdigstillelse

Senest 10 uker før ferdigstillelse av Eiendommen skal Utbygger gi Kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.

Siste oppdatering fra utbygger (17/10-2023):

«Vi velger derfor å oppgi ukenummeret nå som gjelder for både ferdigbefaring og overtakelse. Så vil konkret dato og klokkeslett for hver leilighet bli sendt ut når det nye systemet er ferdig implementert.

Følgende gjelder:
Oppstart ferdigbefaring: uke 11 og 12
Oppstart overtakelse: uke 14 og 15

Til orientering så vil alle bli invitert til felles informasjonsmøte for en gjennomgang av overtakelsesprosessen og andre praktiske detaljer som følger med.

Dette møtet vil bli etter nyttår der egen invitasjon vil bli sendt ut.

Håper denne infoen var til nytte!

Hilsen Cathrine og resten av team-Borgen.»

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. 
 
Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn. 

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erhverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Stian Krogh

Semira Davodifar

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: kr. 47 500
Tilretteleggingsgebyr: kr. 9 900
Markedsføringspakke: kr. 16 900
Oppgjørshonorar: kr. 6 950
Oppslag eiendomsregister: kr. 700
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0144/23

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 08.12.2023

Tilbake til toppen