Flott 3-roms hjørneleilighetet beliggende i 5. etg | Balkong på 10.9 kvm | Flott felles takterrasse | Nærhet til «alt»

Lidenskap for nybygg

Flott 3-roms hjørneleilighetet beliggende i 5. etg | Balkong på 10.9 kvm | Flott felles takterrasse | Nærhet til «alt»

Dronning Eufemias gate 59, 0194 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 8 990 000,-
Total Prisantydning
kr 8 990 000,-
Omkostninger
kr 225 920,-
Totalpris inkl.omk
kr 9 215 920,-
Fellesutgifter/mnd
kr 3 626,-
P-ROM
74 m2
BRA
77 m2
Rom
3
Etasje
5
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2019

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

HUSK VISNINGSPÅMELDING! Meld deg på visning via lenken Visningspåmelding eller kontakt meg på tlf. eller e-post for å avtale tidspunkt. Siste mulige visning vil være 27.11.22. Tidligste akseptfrist for bud må settes til 28.11.22 kl. 12:00.

Dette er en delikat og meget lys 3-roms endeleilighet fra 2019 i boligprosjektet Eufemias Plass Vest i Bjørvika. Leiligheten ligger fint til i 5. etasje med balkong på hele 10,9 kvm mot vest. Leiligheten fremstår som meget tiltalende med moderne farger. Leiligheten har god planløsning med fine møbleringsmuligheter. På taket får man tilgang til en spektakulær takterrasse med treningsmuligheter. På bygulvet rundt er du omkranset av arkitektur, kultur og hyggelige restauranter, kafeer og butikker, samt nærhet til sjøen.

Leiligheten har en rekke kvaliteter:
– Oppgradert kjøkken fra Sigdal med integrerte hvitevarer
– Effektive løsninger
– Vestvendt balkong på hele 10,9 kvm
– Høy standard
– Walk-in garderobe
– Heis
– Kjellerbod

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 234 Bnr. 149 Snr. 44

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 77 kvm
Totalt primærrom: 74 kvm

Primærrom:
5.etasje: Entre, baderom, stue/-kjøkken og 2 soverom.

Sekundærrom:
5. etasje: Innvendig bod.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 21.10.2022 utført av Tony Andre Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Innbygde/plassbygde skap er skjønnsmessig vurdert på stedet og inkludert i primærrom. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger. Se tilstandsrapport fra taktsmann for mer informasjon.

Standard

Entré:
Leilighetens entré er på ca. 6,9 kvm. Det er en lekker 1-stavs eikeparkett på gulv og lysmalte vegger. I tilknytning til entréen er det inngang til bad og hovedsoverom. Dørtelefon med kamera.

Bad:
Leilighetens bad på ca. 4,5 kvm med delikate fliser og varmekabler i gulv. Praktisk heldekkende benkeplate med servant og skuffer under. Plass til vaskemaskin og tørketrommel under benken. Speil med integrert LED-belysning over servant. Vegghengt WC og vingbare dusjdører i glass

Stue og kjøkken:
Stue på ca. 37 kvm med åpen kjøkkenløsning. Her har man fine møbleringsmuligheter med god plass til spisebord og sofagruppe. Godt med visnusflater i stuen gir rommet rikelig med naturlig dagslys. Videre fra stuen tar man seg ut på den vestvendte balkongen som er på hele 10,9 kvm. Det er et pent tredekke på gulv, og trematerialene går igjen på yttervegger. Utelys og stikkontakt.

Leiligheten har et moderne og stilrent kjøkken fra kvalitetsleverandøren Sigdal og helintegrerte hvitevarer fra Siemens.

Hovedsoverommet er på 14,5 kvm og ligger i tilknytning til entré og bad. God plass til dobbelseng og nattbord. Lekker grå farge på vegg og stilren og praktisk skyvedørsgarderobe med speil.
Soverom 2 ligger i tilknytning til stuen og er på 6,3 kvm. Her har man plass til seng og kontorpult. Fra soverom 2 har man tilgang til praktisk innvendig bod på ca. 3,4 kvm.

Eufemias Plass er tegnet av norske a-lab, et internasjonalt anerkjent og prisbelønnet arkitektkontor. De fleste leilighetene er to- og treroms, og arkitektene har sørget for kvaliteter man vanligvis bare får i større leiligheter og på hoteller. Leilighetene i Eufemias Plass er bygd med omtanke for miljøet og deg, med solide og vakre kvaliteter.

Leilighetene bygges med stor omtanken for klima og miljø, både inne og ute, etter den norske utgaven av den internasjonale miljøstandarden BREEAM. Denne nye standarden premierer miljøprestasjoner som ligger over dagens standard og lovverk. BREEAM stiller krav til blant annet inneklima, lysforhold og lydforhold.

Leilighetene deler en spektakulær, felles takterrasse, som er skapt for urbane mennesker som lever et aktivt liv. Det spesielle med denne takterrassen er at deler av taket har gummibelegg som på en idrettsbane, i en spennende blåfarge. Taket er 70 meter langt, så man kan løpe 60- meteren, eller ta gode runder. Det er bygget treningsapparater for styrketrening, slik at man kan trene med byens beste utsikt. Samtidig blir det soner der man kan slappe av med venner. Den unike takterrassen har områder med gressplen og flere soner med bord og stoler der man kan spise, drikke og nyte den fantastiske utsikten over byen og fjorden. Dette er et møtested med mulighet for opphold og fysisk aktivitet, med spektakulær utsikt over Fjordbyen. Alle leilighetene har tilgang til takterrassen via heis i oppgangen. Her har man et uteområde hvor man både kan slappe av, spise, ha sosiale sammenkomster og trene i enkle apparater. Gulvet er av behagelige materialer som kunstgress, kunststoffdekke og beplantning- og plenområder.

Parkering

Denne leiligheten har ikke garasjeplass.

Garasjeanlegget ligger under bebyggelsen og det er kjøreadkomst til kjellerarealer fra Wismargata.

Alle nye beboere får tilgang til den nye tjenesten «biliblant».

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner.
På bad blir det termostatstyrte elektriske varmekabler som komfortvarme.

Varmtvann: Leilighetene forsynes med varmtvann fra tappevannsveksler tilkoblet fjernvarme. Kostnader for forbruk faktureres basert på leilighetsareal BRA eller måling
Det er balansert ventilasjon med varmegjenvinning, som bidrar til et behagelig og godt inneklima.

Bebyggelse

Det er bygget i henhold til Byggteknisk forskrift TEK 10.

Grunn og fundamenter:
Bygget fundamenteres til fjell med stålkjerne- og stålrørspeler.

Bærekonstruksjoner:
Bygningen utføres med bærekonstruksjon i betong og stål. Over portalen blir det noen synlige konstruksjoner i fasade som berører enkelte vindusfelt. Plassering og omfang fremgår på berørte leiligheters salgs- og kontraktstegning.

Yttervegger:
En lys metallkledning er det pregende fasadematerialet på bygget. Langs fasaden mot vest og øst, er det fordelt balkonger som strekker seg over hele eller deler av leilighetens lengde. Ytterveggen er delvis kledd med tre i ulike varme fargetoner.

Innervegger:
Innvendige vegger av stålstendere kledd med gipsplater. Skillevegger mot naboleiligheter/fellesareal består av betongvegger og lydvegger i stål/gips/mineralull. Betongvegger mot heis- og trappekjerne.

Bygningen er iht. Tilstandsrapport oppført i 2019.

Selger har fått utarbeidet en Tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt denne salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2 og TG3.

Alle kontrollpunkter har fått TG 1 eller bedre.

Interessenter må sette seg inn i vedlagt Tilstandsrapport før bud inngis.

Bygget er fundamenteret til fjell med stålkjerne- og stålrørspeler. Bygningen er utført med bærekonstruksjon i betong og stål. Over portalen blir det noen synlige konstruksjoner/skråstag i fasade som berører vindusfelt for blant annet denne leiligheten. Yttervegger består av en lys metallkledning er det pregende fasadematerialet på bygget. Langs fasaden mot vest og øst, er det fordelt balkonger som strekker seg over hele eller deler av leilighetens lengde. Ytterveggen er delvis kledd med tre i ulike varme fargetoner.

Netto romhøyde er i hovedsak ca. 240 cm i denne leiligheten. Det blir nedsenket glatt himling der det er tekniske installasjoner som må skjules. Baderom, bod og entré vil få nedsenket himling, i tillegg til de områder i stue og på soverom som har tekniske installasjoner i tak. Nedsenkede himlinger i oppholdssoner skal ha en høyde på min. 220 cm over ferdig gulv.

Boligbygget er miljøsertifiseres iht. BREEAM-NOR, hvilket innebærer at det stilles høye krav til blant annet inneklima, lydforhold, energiøkonomi og materialvalg. BREEAM er Europas ledende verktøy for miljøklassifisering av bygninger. BREEAM-NOR er tilpasset norske forhold.

Selger har fylt ut egenerklæringsskjema i forbindelse med salget. Egenerklæringsskjemaet følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.03.2022. Ferdigattesten følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Ved utleie av boligen skal det straks gis skriftlig melding til styret og til sameiets forretningsfører iht. sameiets vedtekter.
Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlig radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/234/149/44:
10.03.2014 – Dokumentnr: 196852 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:149
Gjelder denne registerenheten med flere

10.03.2014 – Dokumentnr: 196852 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:149
Gjelder denne registerenheten med flere

07.10.2015 – Dokumentnr: 924208 – Best. om adkomstrett
Allmenheten har rett til ferdsel gjennom felt G7
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:149
Gjelder denne registerenheten med flere

19.04.2018 – Dokumentnr: 669057 – Erklæring/avtale
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/anlegg/konstruksjoner
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:149
Gjelder denne registerenheten med flere

04.04.2019 – Dokumentnr: 398847 – Bruksrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/konstruksjoner
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:149
Gjelder denne registerenheten med flere

04.04.2019 – Dokumentnr: 398847 – Bestemmelse om vann/kloakk
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om å anlegge og ha liggende felles stikkledninger for vann og avløp
Bestemmelse om drift og vedlikehold
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:149
Gjelder denne registerenheten med flere

24.05.2019 – Dokumentnr: 592142 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 44
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 76/6011

Beliggenhet

Eufemias Plass Vest ligger meget sentralt til i Bjørvika, mellom Barcode og fjorden. Barcode har blitt symbolet på det moderne Oslo, og på førsteklasses arkitektur. Bjørvika er et spennende område under utvikling som vil by på rikelig med boliger omringet av fantastisk arkitektur og et gryende byliv. I førsteetasjene i Barcode åpner butikker, restauranter og kaféer fortløpende. I dag finner du blant annet Narvesen, Espresso House, Bambus Sushi, Stock, Vesper Bar, Joe & The Juice, Vaaghals og flere flotte restauranter på bygulvet i Barcode. Dagligvarene kan enkelt handles inn på nærbutikken Kiwi som ligger i Barcode.

Med trikk like i nærheten og Oslo Sentralstasjon kun en spasertur unna er det enkelt å reise, uansett hvor du skal. Og når du kommer hjem igjen, er fjorden, Havnepromenaden, Ekebergparken og sjøbadet på Sørenga en del av ditt nærmiljø. Mer sentralt kan du ikke bo.

Til Bjørvika kommer også et spennende kunsthotell, flere butikker og restauranter, skole og idrettsanlegg, plasser og torg. Bjørvika blir Oslos nye, levende sentrum, og er i dag et sted som stadig flere oppdager og blir glad i!

Se områdets hjemmeside for mye spennende informasjon (www.boibjorvika.no)

Adkomst

Adkomst fra Rostockgata. Det vil bli skiltet med Røisland & Co visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehage og Skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/ bydelsadministrasjonen.

Tomt

Hele felt B7 har et areal på 6248 kvm. Planlagt bebyggelse for Eufemias Plass er på ca. 33 000 kvm BRA, Vestbygget på Eufemias Plass består av ca. 8 600 kvm BRA beliggende mot Rostockgata inneholder ca. 114 leiligheter og næring i 1. etasje, Kontorbygget på ca. 18 800 kvm BRA ligger mot Håkon 5´s gate og Dronning Eufemias gate. Sydbygget på Eufemias Plass er ca. 6 000 kvm BRA beliggende mot Bispekilen og inneholder ca. 51 leiligheter og næring i 1. Sameiet fremgår av situasjonsplan som ligger vedlagt salgsoppgaven

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig, forretning og næring i henhold til reguleringsplan datert 21.10.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 21.10.2022.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr. 3.626,- pr. mnd. og inkluderer: forretningsførsel, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

– Felleskostnader bolig: kr. 3.360,-
– A-konto varmtvann: kr. 266,-

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2022 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Det gjøres spesielt
oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside:
www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Megler har fått opplyst at det er eiendomskatt på kr. 937 på eiendommen for 2022.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av kjøpesum og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld: Kr. 224.750,- (Forutsatt salgssum: 8.990.000,-)
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-

Totale omkostninger: Kr. 225.920,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 9.215.920,-.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 7.400,-. Kjøper har også muligheten til å velge Boligkjøperforsikring PLUSS til kr. 10.200,- med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Se ytterligere informasjon om Boligkjøperforskirngen vedlagt i salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler senest 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Sameiet | Sameiet Eufemias Plass Vest
Styreleder: Aage Christiansen
Tlf: 47 07 12 00
Mail: aage@investnor.no
Hjemmeside: https://www.eufemiasplassvest.no/

Det er avtale om at NextGenTel leverer tv- bredbånd i sameiet. Alle bestiller dette direkte ut i fra ønsker og behov, og dette er ikke en del av felleskostnadene i sameiet. Hver seksjonseier får egen faktura på sin bestilling.

Forretningsfører er Usbl og de kan kontaktes på:
Tlf 22983800
Epost: Usbl@usbl.no

Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Listen følger vedlagt i salgsoppgaven. Er noe uklart, konferer megler.

Overtagelse

Etter avtale.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende

Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet eierskifteforsikring via Söderbrg & Partners.

Vedlagt denne salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Budgivere forplikter seg til å sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selger eierskifteforsikring dekker selgers ansvar for mangler ved eiendommen slik dette ansvaret er fastlagt i avhendingsloven. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og ordinær Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.400,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- i honorar for ordinær Boligkjøperforsikring.

Eier

Mukhtiar Singh

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,8 % av total salgssum, inkludert eventuell andel fellesgjeld.
Tilretteleggingsgebyr: kr.12.000,-
Visninger: kr. 2.000,- pr. stk.
Markedsføringspakke: 12.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-
Oppgjørshonorar: kr. 6.950,-
Inneståelse- og utleggshonorar: kr. 1.950,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Meglere:
Eiendomsmeglerfullmektig:
Jens Bacher
Telefon: 922 97 951
E-post: jens@roislandco.no

Ansvarlig megler:
Martin Killi Arnesen
Telefon: 909 34 21
E-post: martin@roislandco.no

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0146/22

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 28.11.2022

Tilbake til toppen