Helt ny 4-roms endeleilighet med nordvestvendt balkong på 13 m². Høy standard. IN-ordning.

Lidenskap for nybygg

Helt ny 4-roms endeleilighet med nordvestvendt balkong på 13 m². Høy standard. IN-ordning.

Ensjøveien 4H, 0655 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 3 017 000,-
Fellesgjeld
kr 6 433 000,-
Total Prisantydning
kr 3 017 000,-
Omkostninger
kr 1 390,-
Totalpris inkl.omk
kr 9 451 390,-
Fellesutgifter/mnd
kr 32 686,-
P-ROM
92 m2
BRA
94 m2
Rom
4
Etasje
4
Eierform
Andel
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023
Energimerke
Grønn B

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

HUSK PÅMELDING TIL VISNING | Velkommen til en hyggelig visning med Røisland & Co Eiendomsmegling. Husk å meld deg på visning via lenken "Visningspåmelding". Interessenter oppfordres til å lese salgsoppgave før visning. Hvis det ikke er påmeldte til oppsatt visning, vil ikke visning gjennomføres.

Dette er en helt ny 4-roms hjørne-/endeleilighet som ligger i bygg A og 4. etasje, som er en god intern beliggenhet i prosjektet Tøyentaket. Innvendig har leiligheten en gjennomgående høy standard og moderne løsninger i materialvalg og interiørdesign i alle rom. Her kan du flytte rett inn og bo moderne i hverdagen, med bekvemmelige fordeler som heis, store vindusflater, vannbåren gulvvarme, fine bad- og kjøkkenløsninger samt en stor og nordvestvendt balkong.

* Helt ny og lekker 4-roms endeleilighet i 4. etasje med høy standard
* Stor stue på 42 m²
* Nordvestvendt balkong på 13,7 m² med gode solforhold
* Stilrent kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer
* IN-ordning (senk de månedlige kostnadene ved innfrielse av fellesgjeld)
* Lav dokumentavgift

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 128 Bnr. 36

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 94 m²
Totalt primærrom: 92 m²

4. etasje: Entré, gang, 2 bad, 3 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Enkel adkomst via heis. Det er verdt å nevne at heisen er rett utenfor leilighet som går helt opp og helt ned (Den gjør ikke det i alle oppganger, og skal du opp til takterrasse eller ned i kjeller må man gå via annen oppgang).

Det følger en sportsbod på ca. 5 m², markert «88».

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger. Leiligheten er ikke kontrollmålt av megler.

Mulighet for kjøp av privat takhage:
Det blir opparbeidet private takhager, 3 stk. på bygg A og 9 stk. på bygg B med skjermede spilevegger, belysning og låsbar dør. Takhage kan kjøpes av utbygger.

Standard

Inngangspartiene vender mot gårdsrommet, og utformes med samme særpregede detaljering og materialbruk som eksteriøret. Inngangspartiene har et lounge-preg med dempet belysning, terrazzogulv, mørke veggflater og spilevegg. Her skal man føle seg hjemme allerede før man har kommet inn i sin egen leilighet.

Leilighetens beliggenhet på hjørne/ende av bygget gir mange vinduer og tillater rikelig med lysinnslipp. Det er utsikt mot parkmessig drag øst og turvei, Holmenkollen i Nord, og Ekeberg i Sør.

Entré:
Leiligheten har en entré på ca. 7,1 m². Det blir levert en lekker hvitpigmentert enstavs parkett på gulv (Saga Premium Pearl Oak 14 x 180 x 1800 mm) og downlights i himling med dimmer. Det er verdt å fremheve at det er vannbåren gulvvarme med termostatstyring i alle rom (unntatt soverom). Leiligheten har fargepaletten «Klassisk hvit» og «Sheer Grey». Det er porttelefoni med videokamera. Innvendig takhøyde er ca. 250 cm (ca. 220 cm i rom med nedsenket himling). Videre fra entréen er det en gang på ca. 4,8 m² som knytter soverommene sammen.

Stue og kjøkken:
Videre fra entréen kommer man inn en stor stue på hele 42,6 m² som har åpen kjøkkenløsning. Det er svært gode møbleringsmuligheter i stue. Her kan man innrede med sofagruppe, stue-/kjøkkenbord og mediemøbel. Man kan også se på muligheten for kjøkkenøy på hjul.

Leiligheten har et moderne og tidløst kjøkken fra HTH. Kjøkkenfront One i sort eikestruktur.
Benkeplate, 20 mm Sandstone laminat
Håndtak: Line sort 20 cm
Nedfelt kjøkkenvask: Intra Omnia, 1 kum i stål
Ventilasjon: Slimline i stål
Integrerte hvitevarer fra Siemens: Kombi kjøl/frys, induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin (45 cm).
LED-lyslist på egen bryter under overskap (LED-lys kan ikke dimmes).

Fra stuen er det utgang til den nordvestvendte balkongen på ca. 13,7 m². Her ute sitter du luftig og det er gode solforhold (fra rundt kl.15:30 til rundt kl. 21:00/21:30 midtsommers, ifølge utbyggers soldiagram). Se: https://neptuneproperties.no/vare-boliger/ensjoveien-4/prospekt/solstudie. Utvendig lampe og en stikkontakt.

Ønsker man mer sol og utsikt er kort vei å bare spasere mot heisen som har direkte adkomst til felles takterrasse. Her oppe er det flott utsikt og sol hele dagen. De felles takterrassene vil være det naturlige møtepunktet for begge byggenes beboere. Med pergola som skygger for solen og spisegrupper tilknyttet et lite utekjøkken, vil forholdene være lagt til rette for hyggelige stunder med venner, naboer og familie. Enkel tilgang til toaletter er det også – på begge takterrassene.

Bad:
Leiligheten har to innbydende bad på ca. 4,4 og 2,6 m² som leveres med fliser i lys, varm tone. Hovedbadet har inngang fra entré, og det andre badet har tilknytning til mastersoverom.
Gulvflis farge: Brun-grå Rako Ekstra DAR34721 30 x 30 cm.
Veggflis farge: Hvit-grå Rako Ekstra WADV4722, 30 x 60 cm.
Sort eikefinèr med grepsløse skuffer og heldekkende servantplate.
Utenpåliggende speil med innfelt belysning over vask i samme bredde som innredning.
Vegghengt toalett, type Grohe Euro 54 cm.
Dusjvegger i klart glass 90 x 90.
Stikk til vaskemaskin/tørketrommel (Hovedbad).
Downlights med dimmer.
Vannbåren gulvvarme med termostatstyring.

Soverom:
Mastersoverommet er på behagelige 12,8 m². Her er det plass til en stor seng og garderobeløsning. Her har man bekvemmeligheten av å ha direkte inngang til et eget bad.
Soverom 2 er på ca. 6,9 m².
Soverom 3 er på ca. 6,6 m².

Det er ikke gulvvarme på soverom.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til denne leiligheten.

Det er mulig å kjøpe garasjeplass til denne leiligheten for kr. 590 000. Dette kjøpes direkte av utbygger etter avtale. Er det ønskelig med kjøp av garasjeplass i tillegg til fastpris, sett dette inn under forbehold i budskjema.

Innkjøring til garasjen er i Bygg B med adkomst fra Ensjøveien.

Otto fra Bertel O. Steen gir beboerne på Tøyentaket tilgang til bildelingstjeneste. Det gjøres flere biler tilgjengelig eksklusivt for beboerne, som kan bookes på times og døgnbasis. Tjenesten står klar ved innflytting, og alt man trenger å gjøre er å registrere seg som bruker i appen «Otto fra Bertel O. Steen». Gjennom appen får man også tilgang til en rekke andre biler forskjellige steder i Oslo (og i Norge for øvrig) som kan bookes. Det er i første omgang gjort en avtale om 2 biler i denne løsningen.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med vannbåren gulvvarme via fjernvarme, med individuell forbruksmåler i fordelerskap. Det leveres ikke oppvarmingskilde på soverom eller innvendig bod. Det leveres en stikkontakt på vegg i soverom tilrettelagt for panelovn.

Det planlegges felles berederanlegg plassert i teknisk rom i kjeller med vannmåler for varmt tappevann til hver leilighet.

Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner, som gir et behagelig inneklima i leiligheten.

Energimerke

Visste du at man kan få grønne lån?
Med grønt boliglån får du lavere rente enn på vanlig boliglån. De fleste banker tilbyr nå grønt boliglån, og disse er blant de billigste lånene bankene tilbyr. Fordi det er bra for miljøet og fordi de ønsker å støtte deg som tar grønne valg for miljø og klima, får man ofte bankens beste boliglånsrente.

Nye boliger bygges etter strenge tekniske forskrifter. Dette gjør at du får en bolig med høy standard, gode tekniske løsninger og mer energieffektive boliger.

Om din nye leilighet kvalifiserer til energimerking A eller B, kan du søke om grønt boliglån.

Ved å kjøpe ny bolig får du derfor ekstra gunstige lånebetingelser, fordi du velger en miljøvennlig og energieffektiv bolig.

I Tøyentaket får leilighetene energikarakter A eller B. Det eneste du trenger å gjøre for å kvalifisere til grønt boliglån er å gi banken din dokumentasjon på at din nye leilighet har energimerking A eller B, oftest gjennom en energiattest.

Det er flere fordeler med å kjøpe ny bolig. Alt er nytt og du sparer tid og energi på å slippe oppussing og vedlikehold. I tillegg får du lavere faste kostnader ettersom boligen din er miljøvennlig og energieffektiv. Dette reduserer både driftskostnader, kostnader til oppvarming og strøm, og dersom du velger grønt boliglån; lavere rentekostnader.

Bebyggelse

To bygg som danner et intimt og skjermet gårdsrom med beplantede områder for lek og rekreasjon. Byggene møter deg med et solid fundament i skifer.

Fundamentet danner en solid base for en lettere arkitektur oppover i etasjene, som består av blanke plater i antrasitt, gullfarge og mye glass. Platene og glasset fanger opp omgivelsene og varierer i utseende til ulike tider på døgnet og til ulike på bakkeplan, balkong eller takterrasse, høy materialkvalitet og vannbåren varme i gulvene. Tøyentaket er et helt spesielt boligprosjekt i form av arkitektur, materialbruk og spesialdesignede detaljer, som er den unike tomten verdig.

Innvendig takhøyde er ca. 250 cm. Nedforet gipshimling må påregnes i entré/gang, bod, bad og over overskap grunnet downlights og/eller tekniske føringer. Mindre nedforinger og/eller innkassing av tekniske føringer vil også kunne forekomme i stue, kjøkken og soverom. Både nedforet gipshimling og eventuell innkassing er sparklet og malt. I rom med downlights eller tekniske føringer kan takhøyden være ca. 220 cm.

Leilighetene bygges i henhold til TEK17.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 13.10.2023. Midlertidig brukstillatelse dokumenterer at boligen lovlig kan brukes, men at det gjenstår arbeider før ferdigattest kan utstedes.

Følgende gjenstår før ferdigattest kan utstedes:
* Tilknytte kaldt forbruksvann til varmesentral, samt vannmålere
* Sluttrapport for forurenset grunn
* Et eller to av lekeapparatene (mulig ikke ferdigstilt), landskapsutforming og legging av belegningsstein rundt bygg B, samt innkjøring til byggene
* Innregulering av ventilasjon

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av ferdigstillelse av ett bygg før ferdigattest foreligger. Ved ferdigstillelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom søknadspliktige utomhusarbeider ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig.

Adgang til utleie

Det vises til borettslagslovens § 5-3 hvor det fremgår at andelseier ikke uten samtykke fra styret i borettslaget kan overlate bruken av boligen til andre utover det som følger av borettslagsloven § 5-4 til § 5-6. Andelseiere i borettslag kan leie ut hele sin enhet i opptil 30 døgn i løpet av året. Dette er en utvidelse av tidligere lov. Eventuell søknad om utleie må sendes styret før ferdigstillelse/overlevering og det er opp til styret om utleien godkjennes.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/128/36:
15.02.1949 – Dokumentnr: 1654 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:128 Bnr:29

03.01.1975 – Dokumentnr: 140 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:128 Bnr:113

24.06.1994 – Dokumentnr: 33589 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:128 Bnr:37

01.09.2023 – Dokumentnr: 941536 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Samleseksjon bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 5856/6078
Snr: 2
Formål: Næring
Sameiebrøk: 134/6078
Snr: 3
Formål: Næring
Sameiebrøk: 78/6078
Snr: 4
Formål: Næring
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 10/6078
Gjelder denne registerenheten med flere

Beliggenhet

Nærhet til rekreasjon og fritidsaktiviteter i Tøyenparken og Botanisk Hage, koselige gater med trehusbebyggelse på Kampen og yrende byliv med utesteder og kultur blant bygårder på nedre Tøyen, med populære Tøyen Torg som den sentrale møteplassen. I tillegg vil det nye Tøyenbadet etter planen stå ferdig i 2023.

Foruten idrett og kultur byr Tøyen på Tøyen Torg, som går for å være Oslos mest levende torg. Her er det butikker og serveringssteder i tillegg til en rekke aktivitetstilbud. På sjarmerende Kampen ligger gamle trehus tett-i-tett som perfekte rammer rundt koselige Kampen Bistro og Kampen kaffe & bar. Et perfekt mål for søndagsturen.

På Ensjø vokser det til en helt ny bydel, som i tillegg til butikker, kafeer og restauranter planlegger kino, gallerier, teater- og konsertsaler. Her blir det enkelt å trives.

Adkomst

Adkomst fra Ensjøveien. Se kart for ytterligere beskrivelse av adkomst til eiendommen. Det vil bli skiltet med Røisland & Co visningsskilt ved fellesvisninger.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er godkjent omregulert fra industri til boliger, barnehage og friområde gjennom vedtak i Oslo bystyre 19.06.2019. Eiendommen er regulert til boligformål og barnehage iht. reguleringsbestemmelsene S-5043, se vedlagte reguleringskart og -bestemmelser.

Deler av eiendommen er regulert til underformål annet veiareal i endret reguleringsplan med reg.best. for deler av Hagegata, Økernveien og Ensjøveien, S-4341, vedtatt 14.11.2007.
Eiendommen berøres av regulering av tunneltrase for Grorudbanen fra Tøyen til Hasle og Lambertseter/Østensjøbanen fra Tøyen til Etterstad, S-663, vedtatt 30.03.1957.
Eiendommen berøres av reguleringsområde for fareområde (trase for 47 kv kraftledning) fra Abildsø til Tøyen, S-3058, vedtatt 26.04.1989.
Rammetillatelse for prosjektet er gitt 08.06.2021. Det er gitt dispensasjon til kravet om etablering av barnehage. I tillegg er det gitt dispensasjon til plasseringen av renovasjon i kjelleren.

Hele Ensjøområdet er i ferd med å transformeres fra industri, lager og næringsdrift til et attraktivt boligområde med servicetilbud og handel rettet mot de som flytter inn i bydelen.

Pågående plansak
Saksnummer: 202202903
Saken gjelder: Ensjøveien 3 – Oppføring av bygg for NRK
Sakstype: Detaljregulering

Pågående plansak
Saksnummer: 202103851
Saken gjelder: Ensjøveien 8
Sakstype: Detaljregulering
Ensjøveien vest – Etablering av fortau
Saksnummer: 202314239

For informasjon om eventuelle arbeider/prosjekter i nærliggende områder anbefales interessenter et søk på Oslo kommunes portal for saksinnsyn: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Legalpant

Borettslaget har legalpant på inntil 2G som sikkerhet for betaling av felleskostnader. Legalpant er pant som ikke kommer frem av grunnboksutskriften, og har bedre prioritet enn for eksempel lån til bank som er tinglyst på andelen.

Eiendommens utgifter

Felleskostnader for borettslaget består av renter og avdrag knyttet til borettslagets fellesgjeld, samt drifts- og vedlikeholdskostnader internt i borettslaget. Felleskostnadene er ment å dekke blant annet kommunale avgifter (renovasjon, vann og avløp, feiing), snøbrøyting, utvendig vedlikehold av fellesareal, forretningsførerhonorar, revisjon, forsikring av bygninger, tv/internett (grunnpakke), driftskostnader og vedlikehold av garasjeanlegg. I felleskostnader ligger også akonto beløp for fjernvarme. Det foretas avregning av hver enkelt leilighets forbruk via individuelle målere.

Herav stipulerte felleskostnader:

Driftskostnad: Kr. 3 036
TV/bredbånd: Kr. 389
Akonto varme: Kr: 509
Avsetning vedlikeholdsfond: Kr. 194
Renter på lån Kr. 28 412
Bildeling OTTO Kr. 146

Stipulert til totalt Kr. 32 686 per måned.

Felleskostnadene foreløpig er stipulert og at det kan bli justeringer av disse.

Innskudd/fellesgjeld: Felleslånet er planlagt som et annuitetslån med 50 års løpetid, hvor de 10 første årene er avdragsfrie med flytende rente. Renten er per tid. 5,30 %. Avdrag per måned fra år 11 er per tid beregnet til Kr. 4 123. Renter på felleslånet betales av borettslaget gjennom de månedlige felleskostnadene. Denne vil øke med den generelle renteutviklingen og långivers lånevilkår.

Ved innbetaling innenfor IN-ordningen får andelseieren reduserte månedlige felleskostnader tilsvarende reduksjon i renter og avdrag på Borettslagets fellesgjeld.

Avdrag per måned fra år 11 er per tid beregnet til Kr. 4 123.

Det er innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom. Det settes et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2023 er på 3 promille.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi per tid. Formuesverdien for primærboliger er 25 prosent av boligens verdi.

Formuesverdi for sekundærbolig:
Inntektsåret 2023: 100 prosent av boligens verdi
Inntektsåret 2022: 95 prosent av boligens verdi

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
1: Tinglysningsgebyr borettslag skjøte: Kr. 480
2: Tinglysningsgebyr pantedokument borettslag med attest: Kr. 910
 
Totale omkostninger: Kr. 1 390

Prisantydning inkludert omkostninger: Kr. 3 018 390

I tillegg til Kjøpesummen overtar ny kjøper andel fellesgjeld knyttet til Boligen, som per tid utgjør: Kr. 6.433.000
 
Total kjøpesum inkl. omkostninger og andel fellesgjeld, ved kjøp til prisantydning: Kr. 9 751 390

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 4 100. Se ytterligere informasjon om Boligkjøperforsikring vedlagt i salgsoppgaven.

Annen viktig informasjon

Om prosjektet:
Ensjøveien 4 består av 2 leilighetsbygg med til sammen 86 leiligheter. Leilighetene planlegges oppført i ett byggetrinn. Det planlegges for 50 leiligheter i bygg A og 36 i bygg B med tilhørende fellesarealer inn- og utvendige samt felles underjordisk garasjeanlegg. Det blir felles takterrasse på begge byggene. I bygg B på gateplan mot Ensjøveien er det satt av ca. 411 kvm til næringsvirksomhet. Prosjektet er tegnet av Delta arkitekter AS. Felles garasjekjeller er planlagt å bestå av 92 sportsboder, 31 parkeringsplasser og sykkelparkering. Det tas forbehold om organisering av garasjekjeller. Sportsbodene er plassert i garaskjekjelleren og delvis i 1. etasje i bygg A. Byggherre for prosjektet er Ensjøveien 4 AS, org.nr. 818 047 592, c/o Neptune Properties AS, org.nr. 991 975 381. Entreprenør:: J.I. Bygg AS, Org.nr.: 971 066 571

Borettslaget:
Tøyentaket borettslag består av totalt ca. 86 andeler. Borettslaget er etablert av Ensjøveien 4 AS.
Org. nummer: 929 199 758
Forretningsfører: USBL
Forkjøpsrett: Nei

Styregodkjennelse:
Overdragelsen av borettslagsandelen til ny andelseier må godkjennes av styret. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn. Eventuelle merkostnader som pådras i forbindelse med styregodkjennelsen er kjøpers ansvar.

Vedtekter:
Det er utarbeidet foreløpig utkast til vedtekter for borettslaget og eierseksjonssameiet, som regulerer forholdet mellom henholdsvis andelseierne og seksjonseierne, herunder ansvar for drift og vedlikehold og fordeling av drifts- og vedlikeholdskostnader.

Borettslagets bokførte verdi på tomt/seksjonene og bygningsmasse vil tilsvare markedsverdi. For bygningsmassens del vil også skattemessig inngangsverdi tilsvare markedsverdien etter overdragelsen fra Ensjøveien 4 AS (Utbygger). Skattemessig inngangsverdi på tomten/seksjonene er imidlertid videreført fra det nystiftede aksjeselskapet med kontinuitet ved fusjonen, og denne er for borettslaget således lavere enn markedsverdi er per i dag. Fellesgjelden vil bli sikret med pant i eiendommen/seksjonene. Ensjøveien 4 AS (Utbygger) innestår for at borettslaget ikke vil ha noen uoppgjorte gjeldsforpliktelser ut over fellesgjelden.

Kapitalkostnader/Fellesgjeld:
Borettslaget ble tilrettelagt med en finansieringsmodell med 70% fellesgjeld. Fellesgjelden vil forbli et annuitetslån som med dagens rente på tilsvarende lån har en flytende rente per tid 5,3%. Forventet løpetid på lånet er 50 år med en antatt avdragsfrihet de 10 første årene. Renter og avdrag vil øke når perioden for avdragsfrihet opphører. Se stipulert økning per andel i vedlagte budsjettutkast. Renten på fellesgjelden er flytende. Det presiseres at renten på 5,3 % er på dagens finansieringstilbud. Det må påregnes at denne vil øke i løpet av lånets løpetid i samsvar med den generelle renteutviklingen og långivers lånevilkår. Dette vil således påvirke størrelsen på renter og avdrag og dermed felleskostnadene.

Borettslaget eier eiendommen og står ansvarlig for å betjene felleslånet. Andelseier har ikke personlig ansvar for borettslagets fellesgjeld, men er solidarisk ansvarlig for å dekke borettslagets løpende utgifter. Dette innebærer at andelseiere kan holdes ansvarlig for manglende betaling av fellesutgifter fra øvrige andelshavere med mindre borettslaget er tilknyttet en Husleiegarantiforsikring.

Andel fellesgjeld for denne leiligheten er Kr. 6 433 000

Sikring av felleskostnader- Husleiegarantiforsikring:
Borettslaget har avtale om sikring av felleskostnader i henhold til reglene i borettslagsloven § 5-26 til § 5-30. Premien for sikring er per i dag 0,6 % av felleskostnadene (drift/vedlikehold, renter og avdrag). Premien er hensyntatt i felleskostnadene for borettslaget. Borettslaget er, etter den til enhver tid gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader.

Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning):
Borettslaget har IN-ordning (individuell nedbetalingsordning). Dette innebærer at hver enkelt andelseier – på nærmere fastsatte vilkår og i henhold til avtale med Borettslaget – kan nedbetale hele eller deler av sin andel av fellesgjelden etter overtakelse eller på et senere tidspunkt i forbindelse med forfall på borettslagets lån. Ved innbetaling innenfor IN-ordningen får andelseieren reduserte månedlige felleskostnader tilsvarende reduksjon i renter og avdrag på Borettslagets fellesgjeld. Nedbetalt andel fellesgjeld kan ikke reverseres.

Løsøre:
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Listen følger vedlagt i salgsoppgaven. Er noe uklart, konferer megler.

Øvrig:
Tøyen trafo står plassert mot tomtegrense, som vist på utomhusplanen. Det kan oppleves noe summing fra trafo.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler samt opplysninger innhentet fra utbyggers salgsoppgave, kommunen, forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende:
Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring. Leiligheten er helt ny og har 5 års utbyggergaranti. Selger har likevel fylt ut egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til å sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og ordinær Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr. 2 400 i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr. 1 400 i honorar for ordinær Boligkjøperforsikring.

Eier

Hilde Grane Kringlegarden Kiær

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr. 45 000
Tilretteleggingsgebyr: kr. 9 900
Visninger: kr. 2 500 per stykk
Markedsføringspakke: kr. 16 900
Oppslag eiendomsregister: kr. 700
Oppgjørshonorar: kr. 6 950

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0156/23

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 06.12.2023

Tilbake til toppen