Ny 2-roms selveier i 7. etasje m/ fordelaktige tilvalg | Sørvestvendt balkong | Toppen av Løren | Overtakelse 31.01.24

Lidenskap for nybygg

Ny 2-roms selveier i 7. etasje m/ fordelaktige tilvalg | Sørvestvendt balkong | Toppen av Løren | Overtakelse 31.01.24

Sinsenveien 53D, 0585 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 4 890 000,-
Total Prisantydning
kr 4 890 000,-
Omkostninger
kr 66 350,-
Totalpris inkl.omk
kr 4 956 350,-
Fellesutgifter/mnd
kr 2 706,-
P-ROM
38.1 m2
BRA
40.3 m2
Rom
2
Etasje
7
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Dette er et salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet B_D704 i prosjektet Borgen på Løren (Bygg B). 2-roms leilighet beliggende i byggets 7. etasje. Leiligheten har en sørvestvendt balkong på 6 m². Opprinnelig selger/utbygger er Skanska Eiendomsutvikling AS. Utbyggingen består av fem bygninger, som omkranser et stort indre gårdsrom.

Verdt å fremheve |
– Overtakelse 31.01.2024
– Fordelaktige tilvalg gjort av selger på kr. 40.800,-
– Lav dokumentavgift. Kun kr. 25.180,-
– 5 års garanti fra utbygger
– Sørvestvendt balkong på 6 m² med sol fra ca. kl. 11:30-19:30
– Kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer
– 1-stavs eikeparkett
– Vannbåren gulvvarme
– Balansert ventilasjon
– BREEAM-standard
– Heis
– Kjellerbod
– Tilgang til felles takterrasse på toppen av Bygg C

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 83 Bnr. 551 Snr. 100

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 40,3 m²
Totalt primærrom: 38,1 m²

Primærrom:
4. etasje: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Sekundærrom:
4. etasje: Teknisk rom.

Det medfølger en sportsbod på ca. 2,5 m² for leiligheter med BRA mindre enn 50 m². Sportsboder er lokalisert i egne bodsoner i kjellerplan. Sportsboder bygges av åpne Troax-vegger eller tilsvarende opp til tak, dør og hengelåsfeste. Hengelås er ikke inkludert. Hver bod nummeres. Bodene ligger i hus B (kjelleretasje eller førsteetasje) og vil seksjoneres som felles areal for boligsameiet med eksklusiv bruksrett for den enkelte seksjonseier, alternativt som tilleggsdeler til overliggende seksjon eller som del av anleggseiendommen. Det vil kunne tinglyses rett for andre boligsameier i Borgen til bruk av bod i hus B.

Det vil bli etablert arealer for sykkelparkering, -vask, -reparasjon og oppbevaringsskap med innvendig stikkontakt for lading av batteri til elsykkel under hus B. Arealene vil inngå som fellesareal for det enkelte sameie med bruksrett også for øvrige beboere i prosjektet Borgen, alternativt som en del av anleggseiendommen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger. Arealene er oppgitt i BTA bolig, bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. BTA bolig er målt med yttervegg og til midt i vegg mot nabo og gang. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn det oppgitte areal.

Om prosjektet: I Borgen på Løren kommer det boliger du ikke har sett før, med tilbud du aldri har hørt om. Store, lyse leiligheter med knallgode romløsninger, omgitt av fellesområder i en klasse for seg. Et spennende innendørs lekerom, komplett med sofagruppe og kaffemaskin for de voksne. Romslig, inngjerdet og trygt lekeområde mellom byggene, samt en stor felles park som grenser til Borgen med egen skaterampe, uten øvre aldersgrense hvor småramp i alle aldre koser seg.

Flotte takterrasser med sjefsutsikt og upåklagelige solforhold. Felles parsellhage/grønnsakshage til glede for grønne fingre, og parkering under tak for alt som går på hjul. Eget skap for hjelm og sykkelstæsj som du ikke trenger å ta med deg opp, samt et avkjølt pick-up point for dagligvarer du bestiller online. I Borgen vil alt ligge til rette for trivsel for både store og små, omkranset av byen med alt den har å by på.

Standard

Entré |
Leiligheten har romslig entré på ca. 5,6 m². I gangen er det valgt fliser av typen (Pro Matrix Light Grey 60×60 cm) i tilvalgtsfasen. I entré leveres spotter i nedsenket himling og dimmer på vegg. Antall etter størrelse og geometri på entré (minimum 2 stk). Det leveres komplett porttelefonanlegg med display, 2-veis tale og fjernåpning av hovedinngangsdør fra hver leilighet.

Fra entréen er det inngang til en innvendig bod/teknisk rom på ca. 1,3 m² hvor aggregat til balansert ventilasjon er plassert.

Stue |
Gulv i oppholdsrom med unntak av entre og bad leveres med en lekker 1-stav parkett, type Falster Eik Nordlys Accent i bredde 145mm.
Stue på ca. 16,2 m² med åpen kjøkkenløsning. Stuen kan innredes med sofa, medie-møbel og et spisebord. Fra stuen er det utgang til en balkong på ca. 6 m² som vender ut mot sørvest og har meget gode solforhold midtsommers. Det er sol fra rundt kl. 11:30-19:30 midtsommers, ifølge simulator. Fra balkongen vil man ha flott utsyn mot det grønne gårdsrommet. Balkongen leveres i grå betong med tremmegulv av impregnert tre, avrenning i forkant.

Leiligheten blir levert med et stilrent kjøkken fra HTH i svart utførelse med integrerte hvitevarer. Kjøkken leveres slik det fremgår av kontraktstegning og leveres etter konsept 1 i denne leiligheten. Det leveres hvitevarer som inkluderer ovn, koketopp (induksjon), integrert oppvaskmaskin og kombiskap (kjøl/frys).

Bad |
Badet er på ca. 3,6 m² med tilknytning til entréen. Bad leveres som ferdige typegodkjente/prefabrikkerte baderomsmoduler.
Badet får store og pene fliser, hvor på gulv leveres 30×30 av typen «Pro Stone, Light Grey» . Str 5×5 cm i dusjsone. På vegger leveres 30×30 av typen » Cipa gres Granat Pianosa». Baderom leveranse er standard for prosjektet. Servantskap i sort eik med 2 skuffer. Et stilrent og minimalistisk servantskap med dype skuffer, full uttrekk og svært god oppbevaringsplass. I tillegg leveres det: Servantbatteri, rundt speil, dusjhjørne 90×90 cm Klarglass og vegghengt WC

I bad der det er vist mulighet for vaskemaskin leveres kran og avløp for tilkobling av vaskemaskin, kfr. kontraktstegning.

Det er vannbåren gulvvarme og downlights i tak med dimmer.

Soverom |
Soverommet er på 9,8 m² med inngang fra stuen via 2 plassbesparende skyvedører.

For ytterligere informasjon om standard og leveranse, se utbyggers leveransebeskrivelse eller konferer med megler.

Tilvalgsmuligheter

Følgende tilvalg er utført i leiligheten:

Fellesvalg for hele leiligheten:
– Romtermostat: Digital romtermostat, kr. 2.460,-

Entré:
– Flis: Pro Matrix Light Grey 60×60 cm, kr. 13.440,-
– Maling: Eget fargevalg, kr. 8.300,- Type «Sommersne» (fargekode NCS-1102-Y10R.

Kjøkken/stue:
– Maling: Eget fargevalg, kr. 8.300,- Type «Sommersne» (fargekode NCS-1102-Y10R.

Soverom 1:
– Maling: Eget fargevalg, kr. 8.300,- Type «Sommersne» (fargekode NCS-1102-Y10R.

Selger har gjort tilvalg for totalt kr. 40.800,-

Leiligheten leveres for øvrig i standard leveranse. Konsept 1 er valgt på kjøkken.

Tilvalgfrister er utgått.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til leiligheten.

Det er felles garasjeanlegg under bygget.

I Borgen bor du bynært, og du klarer deg fint uten egen bil. Derfor blir det i senere byggetrinn etableres det bildelingsordning, med tre biler tilgjengelig for beboerne i prosjektet.

Det vil ikke etableres gjesteparkeringsplasser.

Oppvarming

Boligene leveres med termostatstyrt vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg i entre, gang, stue/kjøkken og på bad. Øvrige rom leveres uten oppvarming.

Det leveres anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat for hver leilighet. Avtrekk fra kjøkken, bad og bod via avtrekksventiler. Tilluft til øvrige rom via ventil i vegg/tak og avtrekk via spalte under dør. Aggregatet er plassert i teknisk rom. Luftinntak i fasade og avkast over tak.

Energimerke

Generelt vil leilighetene få energiattest med oppvarmingskarakter mørkegrønn og ingen leiligheter vil få svakere energikarakter enn C. Energimerking utføres av selger og må foreligge for å få utstedt ferdigattest.

Ferdigattest

Selger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en god stund etter overtagelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger, gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne medmindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/83/399:
14.11.1978 – Dokumentnr: 25142 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom

01.08.1979 – Dokumentnr: 19280 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

08.12.1922 – Dokumentnr: 900802 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

21.08.1978 – Dokumentnr: 922658 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 464

21.08.1980 – Dokumentnr: 900208 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 352

21.01.1969 – Dokumentnr: 1136 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

26.03.1982 – Dokumentnr: 8584 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

11.11.1982 – Dokumentnr: 30930 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

31.01.1984 – Dokumentnr: 4704 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

13.08.1998 – Dokumentnr: 46705 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:517
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:518
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

23.10.1968 – Dokumentnr: 15939 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

09.05.1985 – Dokumentnr: 26926 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

20.02.2012 – Dokumentnr: 145811 – Bestemmelse om parkering
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501
Med flere bestemmelser

20.02.2012 – Dokumentnr: 145941 – Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465
Med flere bestemmelser

21.01.1969 – Dokumentnr: 1136 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

26.03.1982 – Dokumentnr: 8584 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

11.11.1982 – Dokumentnr: 30930 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

31.01.1984 – Dokumentnr: 4704 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

13.08.1998 – Dokumentnr: 46705 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:517
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:518
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522335 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til ferdsel og opphold på felles utomhusarealer
Gjelder denne registerenheten med flere

23.10.1968 – Dokumentnr: 15939 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

09.05.1985 – Dokumentnr: 26926 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

Beliggenhet

Prosjektet er sentralt plassert på Løren, med kort vei til flere hyggelige parkanlegg, og samtidig omkranset av storbyens fasiliteter i behagelig avstand. Her vil man finne trygge oppvekstvilkår, både i selve prosjektet og i nærområdet. Gangavstand til skoler, barnehager og fritidsaktiviteter bidrar til en enklere hverdag, uten at man er avhengig av bil til en hver tid. Dagligvarehandel og busstopp like rundt hjørnet, samt kort gangavstand til Løren Torg med apotek, blomsterbutikk, ferskvarebutikk og tilknyttede spisesteder som blant annet tilbyr sushi, indisk og pizza.

Den aktivitetslystne kan for eksempel ta turen til Sinsenparken, hvor man finner Sinsen Tennisklubb. 5 minutter med sykkel, og du befinner deg på Hasle/Løren idrettsanlegg med fotballbaner og egen ishall. Herfra kan man sykle videre til Bjerke Travbane med spennende løp, uavhengig av om man har peiling på hest. Torshovdalen og Muselunden må også nevnes, med store gressletter, perfekt for lek og morro, lørdagslunsj i sommersol eller aking og skigåing vinterstid. Kort oppsummert; I og rundt Borgen har man nesten alt man kan be om, og kort avstand til resten!

Tomt

Nåværende tomtebetegnelse for hele prosjektet Borgen er gnr. 83 gnr. 61, 397, 399, 465 og 501 i Oslo kommune. Bygg b ligger i dag på gnr. 83, bnr. 399 og 501. Eiendommen skal fradeles/sammenslås på et senere tidspunkt. Sameiets tomt skal opprettes med egen matrikkel og eiendommen vil bli seksjonert. Eiendommen vil få eiet tomt. Tomtenes areal er ennå ikke fastsatt.

Regulerings- og arealplaner

Gjeldende regulering for eiendommen, S-5102 ble vedtatt 16.12.2020. Eiendommen er regulert til Bolig/forretning/barnehage/annen offentlig eller privat tjenesteyting/kontor/bevertning. Eiendommen er benevnt som felt 1 i detaljreguleringsplanen. Maks reguleringshøyde for bygg B er kote +153,3. Rammesøknad sendes inn for behandling etter vedtatt reguleringsplan. Det er planlagt videre utbygging på naboeiendommene, og det henvises til Oslo kommune for ytterligere opplysninger. Sør for prosjektet Borgen er det planlagt og søkt omregulering til boligbebyggelse med referansenummer 201307159 med maks kote +149. Vest for bygg B på gnr. 83, bnr. 32 som er en del av reguleringsforslaget er det foreslått regulert inn to bygg definert som Bygg B2 og A2 i reguleringssak 201617067. På prosjektets østside er det regulert boligbebyggelse med maks kote +150,7.

Eiendommens utgifter

Utkast til driftsbudsjett for første driftsår er utarbeidet basert på stipulerte inntekter og kostnader og kan fås ved henvendelse til megler. Budsjettet vil være vedlegg til kontrakt. Se prisliste for estimerte felleskostnader per måned for den enkelte seksjon. Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter.

1 – Felleskostnader bolig kr 40 kvm/mnd
2 – Felleskostnader energi kr 18 kvm/mnd
3 – Tv /bredbånd kr 369 pr mnd

Felleskostnader dekker bl.a. kommunale avgifter, vaktmester/renhold, internett, a konto fjernvarme, honorar til styret, forretningsførsel, bygningsforsikring (ikke innbo), fellesstrøm, vedlikeholdsfond og lignende, basert på et foreløpig budsjett utarbeidet av forretningsfører. Kostnader til drift av realsameienes utomhusareal og parkeringskjeller belastes også via sameiets felleskostnader. I tillegg til felleskostnader vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, mm.

Stipulerte felleskostnader for denne leiligheten utgjør kr. 2 706 per måned.

Det er innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom. Det settes et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2023 er på 3 promille.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi per tid. Formuesverdien skal utgjøre ca. 30% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 100% for sekundærbolig (inntektsåret 2023). Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
 
1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 25.180,-,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-
4: Transportgebyr til utbygger: Kr. 40.000,-

Totale omkostninger: Kr. 66.350,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 4.956.350,-.

Annen viktig informasjon

Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i utbyggers leveransebeskrivelse/salgsoppgave. Last ned utbyggers salgsoppgave: https://boiborgen.no/bygg-b/#dokumenter

Byggherre er Skanska Eiendomsutvikling AS. Org.nr. 979 476 256.
Entreprenør er Skanska Norge AS. Org.nr. 943 049 467.

Eiendommen vil ved ferdigstillelse bli organisert som et eierseksjonssameie, planlagt bestående av 154 eierseksjoner, hvorav 106 seksjoner i hus B og 48 seksjoner i Hus C. Seksjonsnummer, eierbrøk og antall sameier bestemmes endelig i forbindelse med seksjonering. Utbygger tar forbehold om at planlagt antall seksjoner og dermed størrelsen på sameiet kan endres.

Adresse og matrikkelnummer:
Sinsenveien 51-53, 0585 Oslo. Endelig adresse tildeles senere.
Gnr. 83, bnr. 501 og gnr. 83, bnr. 399 i Oslo kommune. Eiendommene vil blir sammenføyd og fradelt.
Endelig matrikkel tildeles senere.

Alle illustrasjoner er blir benyttet i markedsføring av prosjektet er kun ment å være av illustrativ karakter og avvik kan forekomme. Disse kan vise elementer og tilvalg som ikke er en del av standardleveransen. Det gjøres oppmerksom på at utsikt og solforhold som er vist ikke er gjeldende for alle leiligheter. Salgstegninger i prospekt er illustrasjoner og omfatter ikke tilgjengelighetskrav.

Se utbyggers salgsoppgave for øvrige forbehold.

Fremdrift og ferdigstillelse

Varslet overtakelsesperiode for bygg B er for oppgang A og B i tidsrommet 01.10.2023 – 31.12.2023, for oppgang C og D i tidsrommet 01.11.2023 – 31.01.2024. Senest 10 uker før ferdigstillelse av Eiendommen skal Selger gi Kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.

Lovanvendelse

Kontraktens bestemmelser utfylles av Lov om avtalar med forbrukar om oppføring av ny bustad mm. (Bustadoppføringslova) av 13. juni 1997 nr. 43. Kontrakten gjelder avtale etter
lovens § 1, første ledd bokstav b), avtale om bolig under oppføring, hvor avtalen også omfatter rett til grunn.

Hvitvaskingsreglene

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere. Selger forbeholder seg retten til å kreve dokumentasjon av kjøpers finansiering. Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt Boiborgen.no post@roislandco.no bestemmelsene i Hvitvaskingsloven. Dette innebærer blant annet at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Engell Invest AS

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
 
Fastpris: Kr. 40 000,-
Tilretteleggingsgebyr: kr.10.000,-
Markedsføringspakke: kr. 16.900,-
Oppgjørshonorar: kr. 6.950,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0159/23

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 23.11.2023

Tilbake til toppen