Splitter ny og fullt møblert 4-roms toppleilighet. Unikt innredet og stylet av KOI fargestudio. Garasjeplass!

Lidenskap for nybygg

Splitter ny og fullt møblert 4-roms toppleilighet. Unikt innredet og stylet av KOI fargestudio. Garasjeplass!

Frysjaveien 42 L, 0884 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 9 500 000,-
Total Prisantydning
kr 9 500 000,-
Omkostninger
kr 52 730,-
Totalpris inkl.omk
kr 9 552 730,-
Fellesutgifter/mnd
kr 3 409,-
P-ROM
76.5 m2
BRA
82.5 m2
Rom
4
Etasje
8
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2021
Energimerke
Grønn A

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Toppleiligheten i Frysjaveien 42L er virkelig en unik 4-roms leilighet hvor ordet unikt kan benyttes med god samvittighet. Leiligheten ligger i boligprosjektet Frysjaparken og ble ferdigstilt sommeren 2022. KOI Fargestudio ved Dagny Thurmann-Moe og Christine Hærra har hatt ansvaret for innredning og styling av leiligheten, hvor mye av møbler og øvrig inventar er kjøpt på Ikea og Finn.no. Både møbler og overflater har blitt malt og tapetsert i forfriskende fargetoner og spennende mønster, og står med det i stor kontrast til dagens nyboligleveranser hvor fokus ligger på langt mer stilrene og nøytrale fargevalg.

Alt inventar er kjøpt og tilpasset leiligheten spesielt, og man kan derfor kjøpe leiligheten fullt møblert slik den fremstår. Bildene gir et visst inntrykk, men bør oppleves!

Anne Heidi Rødal

Eiendomsmegler

48134527anne@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 59 Bnr. 733 Snr. 225

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 82,5 kvm
Totalt primærrom: 76,5 kvm

Primærrom:
10.etasje: Stue/kjøkken, 3 soverom, entrè og bad

Sekundærrom:
10. etasje: Bod

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca 5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger. Arealene er oppgitt i BTA bolig, bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. BTA bolig er målt med yttervegg og til midt i vegg mot nabo og gang. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn det oppgitte areal.

Standard

ENTRÉ
Entreen er malt i en varm nyanse av rosa med en dypere farge på dører og lister i vakker kontrast. Leiligheten ligger i 8. etasje, hvor en gjennomgående planløsning byr på gode lysforhold. Det er lagt enstavs eikeparkett på alle gulv med unntak av på bad og gjestetoalett.

KJØKKEN/STUE
Leilighetens åpne stue- kjøkkenløsning blir et perfekt samlingspunkt for familie og venner. Rommet er innredet med lune jordtoner og har god plass for stort spisebord. Med en ekstra ileggsplate kan man enkelt dekke på til flere, og samtidig spare plass i det daglige. Kjøkkeninnredningen er levert fra HTH og senere malt i en frisk grønntone. Her har man også kjøpt en frittstående kjøkkenøy, noe som ikke bare bidrar til ekstra benkeplass, men også gir rom for at flere kan bidra på kjøkkenet samtidig. Kjøkkenet er levert med integrerte hvitevarer fra Siemens.

BALKONG
Skyvedør framfor slagdør sikrer maksimal plassutnyttelse av balkongen utenfor stuen. Balkongen er på ca. 10 kvm og har god plass for spisebord og/eller sofahjørne alt ettersom hva man ønsker. Med sydvestvendt beliggenhet i 8. etasje er man sikret usjenerte solforhold til sen kveld.

BAD/GJESTETOALETT
Badet er kledd med mikrosement i en lys teracottafarge på vegger kombinert med en mer gultonet farge på gulv. Rommet er utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Det er god oppbevaringsplass i de fire skuffene under servanten. I tillegg har leiligheten også et eget gjestetoalett.

SOVEROM
Soverom nummer 1 er innredet med køyeseng og er med det tiltenkt barn, i entall eller flertall. Rommet har en leken, gulstripete tapet mot en lyseblå himling, og god plass for lek på gulvet. Det store vinduet gir gode lysforhold selv om køyesengen er plassert foran det. Vegg i vegg finner man et romslig hovedsoverom tapetsert i det kjente Klöverblad-mønsteret av Josef Frank for Svenskt Tenn. Det er også satt inn garderobeløsning som er malt i tilsvarende farge som kjøkkeninnredningen. Soverom nummer 3 ligger innenfor stuen og kan gjerne fungere som både tv-stue og hjemmekontor. Med sovesofa kan rommet enkelt gjøres om til gjesterom ved behov.

Parkering

Det medfølger en garasjeplass.
Garasjeanlegget består av 129 parkeringsplasser. Av disse ligger 129 p-plasser som egen næringsseksjon (beboerparkering), seksjon 234

Oppvarming

Oppvarming basert på to systemer. Hovedsystem med vannbåren varme planlagt via laststyrt elektrokjel. Tilleggssystem med geobrønner og varmepumpe. Brønnpark med varmepumpe er forberedt for forsyning mellom feltene. Drift og eierskap av tilleggssystemet kan settes bort til eksternt selskap med forpliktelse om forsyning til sameiet på markedsmessige vilkår.

Elektriske panelovn i stue og soverom etter behov. Varmbåren gulvvarme på bad. Måleranlegg for hver leilighet i tavlekott i trapperom

Energimerke

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler.

Bebyggelse

BÆRESYSTEM OG YTTERVEGGER
Bygget oppføres med bæresystem hovedsakelig utført i stål og betong.
Etasjeskiller planlagt levert som betongelementer. Yttervegger og fasader utføres hovedsakelig av bindingsverk med kledning som angitt i avsnitt under.

GRUNN OG FUNDAMENTER
Bygget er fundamentert til fjel

Selger er utbygger så de har ikke fylt ut egenerklæringsskjema. Leveransen er tatt fra opprinnelig leveransebeskrivelse

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 17.08.21
Noe arbeid gjenstår som:
varmeanlegg
Sanitær
Brannalarm
Slukkeanlegg
Ventilasjon
Se vedlagt attest

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av ferdigstillelse av ett bygg før ferdigattest foreligger.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Adgang til utleie

– Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene.
– Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.
– Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.
– Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Det samme gjelder ny seksjonseiers/leietakers navn og kontaktinformasjon. Ved eierskifte betales et eierskiftegebyr.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/59/733/225:
05.12.1959 – Dokumentnr: 15099 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:59 Bnr:733
Gjelder denne registerenheten med flere

14.06.1960 – Dokumentnr: 7014 – Erklæring/avtale
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglementet
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:59 Bnr:733
Gjelder denne registerenheten med flere

29.03.1965 – Dokumentnr: 4402 – Bestemmelse om bebyggelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:59 Bnr:733
Gjelder denne registerenheten med flere

25.05.1965 – Dokumentnr: 6942 – Erklæring/avtale
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglementet
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:59 Bnr:733
Gjelder denne registerenheten med flere

25.05.1965 – Dokumentnr: 6944 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:59 Bnr:733
Gjelder denne registerenheten med flere

05.12.1968 – Dokumentnr: 18906 – Bestemmelse om bebyggelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:59 Bnr:733
Gjelder denne registerenheten med flere

10.05.1979 – Dokumentnr: 12563 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: Knr:0301 Gnr:59 Bnr:733
Gjelder denne registerenheten med flere

24.05.2004 – Dokumentnr: 34525 – Erklæring/avtale
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. etablering
av avkjørsel/parkering.
Kan ikke slettes uten samtykke fra direktørens for Plan- og
bygningsetaten.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:59 Bnr:733
Gjelder denne registerenheten med flere

01.12.2015 – Dokumentnr: 1121646 – Best. om adkomstrett
Allmennheten har rett til ferdsel
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: Knr:0301 Gnr:59 Bnr:733
Gjelder denne registerenheten med flere

01.10.2021 – Dokumentnr: 1218857 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 225
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 82/18261

Beliggenhet

Her bor du ved begynnelsen av marka, elva og byen. Beliggenheten gjør dette til et helt spesielt sted å bo. I Frysjaparken skal vi bygge nærmere 900 boliger, i tillegg kommer kaféer, butikker, skole, park, torg, barnehage og andre urbane kvaliteter.

Frysjaparken ligger sentralt til med et godt kollektivtilbud. Nærmeste busstopp er Frysja, hvor buss nummer 54 tar deg hele veien til Aker Brygge. Andre busser går i retning Majorstuen, Ellingsrudåsen, Lørenskog og Kjelsås. I tillegg er det kort vei til Kjelsås togstasjon med forbindelse til Oslo S som igjen tar deg til resten av Østlandsområdet, samt Oslo Lufthavn.
Tar du sykkelen fatt er det kun et kvarters tid til byen langs Akerselva med eget sykkelfelt i Frysjaveien og Kjelsåsveien.

Fra Frysjaparken er det kort vei til flere barnehager, samt både barne- og ungdomsskoler. Kjelsås barneskole, Engebråten ungdomsskole, Korsvoll barneskole og Norberg ungdomsskole ligger alle i nærheten. Oslo kommune planlegger å bygge en ny skole på nabotomta, i tillegg til en ny barnehage med fire avdelinger og store, flotte uteområder.

Frysjaparken har også sitt eget torg med butikker og spisesteder. Her kan du møte gode naboer og venner for en morgenkaffe, en god middag og et glass vin – eller helt enkelt ta dagligvarehandelen.

Nordmarka er Oslos rekreasjonsområde nummer én. Disse fantastiske omgivelsene kan utforskes gjennom hele året, og hele området er tilrettelagt for at du skal kunne nyte et lite stykke villmark. Her kan du dra på sykkeltur til Ullevålseter, spasere en runde rundt Maridalsvannet eller ta deg en skitur i preparerte løyper på vinterstid. Nordmarka er et vinterparadis med et fantastisk løypenett. På sommerhalvåret kan du ta en forfriskende dukkert i Brekkedammen, også kalt «Stilla». Denne badeplassen er kjent for å ha et av Oslos reneste vann, og ligger bare noen hundre meter unna leiligheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Røisland & Co visningsskilt ved fellesvisninger.

Regulerings- og arealplaner

Frysjaparken er del av et større transformasjonsområde, der bilbasert industri og lagervirksomhet endres til et nytt byområde med stor andel boliger, skole, rekreasjon og nærmiljøkvaliteter som parker, gater, forbindelser, torg og møteplasser.
Oslo kommune har utarbeidet en Veiledende Plan for Offentlige Rom (VPOR) som ivaretar overordnet plan for de offentlige rommene for hele området. VPOR inkluderer eiendommene med gårdsnr. 59 og bruksnummer 237, 310, 323-325, 327-328, 331, 338-339, 344, 351-352, 374, 417,726 og 732.

Eiendommens utgifter

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.409,– pr. md.
Herav:
Akonto nærvarme 656,-
Felleskostnader brøk 2.214,-
Felleskost. likedelt 200,-
TV 180,-
Internett 159,-
I tillegg kommer felleskostnader for garasje kr 175,-.

Leiligheten har ikke vært bebodd

Eiendomsskatt er ikke beregnet for leiligheten da den nylig ble ferdigstilt.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Det gjøres spesielt
oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside:
www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi pt.

Formuesverdien skal utgjøre ca. 30% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig.

Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 51 560,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-

Totale omkostninger: Kr 52 730,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 9 552 730,-

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 7.400,-. Kjøper har også muligheten til å velge Boligkjøperforsikring PLUSS til kr.10.200,- med et årlig abonnement på kr. 2.800,- . Se ytterligere informasjon vedlagt i salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler senest 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Sameiets navn er Sameiet Kikut. Sameiet er opprettet ved tinglysing av vedtak om seksjonering fra kommunen, tinglyst 01.10.2021

Sameiet er et kombinert sameie som består av 227 boligseksjoner, 5 næringsseksjoner (forretningslokaler), 1 næringsseksjon (varmesentral), 1 næringsseksjon parkering på eiendommen gnr. 59, bnr. 733 i Oslo kommune.

Overtagelse

Etter avtale.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende

Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Kjøpet følger avhendingsloven av 03. juli 1992 nr. 93.
Loven regulerer forhold hvor næringsdrivende er pliktig til å stille garanti ved salg av nyoppførte, ferdigstilte boliger som blir solgt innen seks måneder etter ferdigstillelse. Etter bestemmelsen i avhl. § 2-11, må næringsdrivende stille garanti for sin oppfylling av avtalen på linje med garantibestemmelsen i bustadoppføringsloven § 12.

Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegnet eierskifteforsikring

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og ordinær Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.400,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- i honorar for ordinær Boligkjøperforsikring.

Eier

Frysjaparken Eiendom AS

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 80 000,-
Tilretteleggingsgebyr: kr.10.000,-
Visninger: kr. 2.500,- pr. stk.
Markedsføringspakke: 12.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-
Oppgjørshonorar: kr. 4.375,-
Inneståelse- og utleggshonorar: kr. 1.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0162/22

Ansvarlig Megler

Anne Heidi Rødal

Dato

Sist oppdatert: 03.01.2023

Tilbake til toppen