Helt ny og lekker 2-roms i byggets øverste etasje | Balkong på 6 m² | Alt er helt nytt og ingen har bodd her før deg

Lidenskap for nybygg

Helt ny og lekker 2-roms i byggets øverste etasje | Balkong på 6 m² | Alt er helt nytt og ingen har bodd her før deg

Malerhaugveien 20C, 0661 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 4 449 000,-
Total Prisantydning
kr 4 449 000,-
Omkostninger
kr 118 420,-
Totalpris inkl.omk
kr 4 567 420,-
Fellesutgifter/mnd
kr 2 224,-
P-ROM
35 m2
BRA
36 m2
Rom
2
Etasje
5
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2022
Energimerke
Grønn C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

HUSK PÅMELDING TIL VISNING | Meld deg på visning via lenken "Visningspåmelding" eller kontakt meg på tlf. 92 29 79 51 eller e-post jens@roislandco.no for å avtale tidspunkt. Siste mulige visning vil være 10.01.23 kl. 17:00-18:00. Tidligste akseptfrist for bud må settes til 11.01.23 kl. 12:00.

Dette er en lekker 2-roms beliggende i femte og øverste etasje. Leiligheten inneholder entré, åpen stue- kjøkkenløsning, soverom, baderom og balkong på 6 m². Det blir lyse og tiltalende leiligheter med vestvendt og solrik beliggenhet, på en rolig og skjermet tomt omkranset av store grøntarealer, innerst i en blindvei. Samtidig som det er sentralt med få minutter fra sentrum med t-bane, buss eller sykkel. Sjarmerende Kampen, Vålerenga og Tøyen en naturlig del av nærområdet.

Kvaliteter |
– Balkong på 6 m²
– Toppleilighet
– Felles takterrasse
– Stilrent kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer
– 1-stavs parkett
– Gulvvarme
– Rør-i-rør system
– Godt isolert
– Heis
– Sentral beliggenhet på Ensjø

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 129 Bnr. 124 Snr. 30

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 36 m²
Totalt primærrom: 35 m²

Primærrom:
5.etasje: Entre, stue/kjøkken, soverom og baderom.

Sekundærrom:
5. etasje: Ventialsjonsrom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra Arealoppmålingsrapporten/Takstrapporten datert 23.11.2022 utført av Tony Andre Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Entré |
Innenfor ytterdøren har leiligheten en entré på ca. 4,8 m². Det er lagt 1-stavs eikeparkett på gulv som er gjennomgående for hele leiligheten med unntak av badet. Plass til garderobeløsning. Fra entréen er det også inngang til leilighetens baderom.

Stue og kjøkken |
Leiligheten innehar en stue på 13,8 m² med en åpen kjøkkenløsning. Store vindusflater gir godt med lysinnslipp. Stuen kan enkelt innredes med sofa og mediemøbel. Videre har man direkte adkomst til leilighetens balkong på 6 m².

Tidløst og moderne kjøkken fra HTH. Det er integrerte hvitevarer som bidrar til at kjøkkenet harmonerer med interiøret og stilen i selve stuen. Integrerte hvitevarer som; Induksjonsplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombinert kjøl-/fryseskap. Kjøkkeninnredningen er montert helt opp til taket, som sørger for at det ikke samler seg fett og støv der det er vanskelig å komme til.

Soverom |
Leilighetens soverom er på ca. 8,4 m² som enkelt kan innredes med dobbeltseng og nattbord. Det er 2 innganger via plassbesparende skyvedører. Det er mulighet for garderobeløsning på soverom.

Baderom |
Leilighetens bad er lyst og innbydende på ca. 4,7 m², hvor man har god plass til det man trenger i hverdagen. Badet er innredet med servant med skuffeseksjon. Speilskap med integrert lys. Praktisk dusjhjørne med vegger til å slå inn når dusjen ikke er i bruk. Det er opplegg for vaskemaskin.

Balkong|
Fra stuen har man direkte adkomst til leilighetens balkong. Balkongen er på ca. 6 m². Her har man god plass til å innrede med utemøblement. Balkongen ligger godt hevet over terrenget med fin utsikt.

Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten leveres med følgende varmekilder:

– Vannbårent varmeanlegg fra fjernvarmesentral for oppvarming av varmt tappevann, samt romoppvarming.

– Det leveres gulvvarme i alle rom, bortsett fra soverom.

Energimerke

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler.

Bebyggelse

Bygningen er iht. arealoppmåling oppført i 2022. Det er ikke utført en tilstandsrapport, men det er gjennomført en arealoppmåling med takstmann Tony Andre Andersen. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Selger har fått utarbeidet en arealoppmåling for eiendommen som følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Interessenter må sette seg inn i vedlagt før bud inngis.

Konstruksjon: Bærekonstruksjon består av yttervegger i kjeller, vegger rundt trapperom, heissjakter og innvendig bærevegger som utføres i betong. Bærende søyler er av støpt betong, eller stålkonstruksjoner.

Fasade: Fasade er levrt med luftet kledning av puss. Pussen er utført med et grovere tilslag slik at bygningen fremstår med et muralt preg. Pusset er med to ulike nyanser av en varm, svakt rødlig farge, mens sokkeletasjen er mørkere, mer jordfarget.

Yttertak: Alle tak er prosjektert/levert som varme, kompakte tak og skal tekkes med 2 lag asfaltpapp.

Balkonger/Terrasser/Uteplasser: Balkonger er levert som betongelementer i ubehandlet betong. Alle balkonger er etablert med nedløp. Nedløpsrør på utsiden av fasadene. Det er levert skjermtak over balkong/privat takterrasse i øverste etasje. Der det er markert på kontraktstegning leveres skillevegg i form av platekleding på balkonger og tre/spilevegg for tak/markterrasser. Rekkverk av spiler i stål. Gulv er levert med trykkimpregnerte terrassebord i glatt overflate.

Trapper: Innvendige trapper er i hovedsak av prefabrikkerte betongelementer.

Heiser: Det blir heis i alle inngangspartier, og adkomst via heis fra garasjeanlegg til alle etasjer.

Ventilasjon: I boligseksjonene er det levert aggregater for balansert ventilasjon, som primært plasseres i innvendige boder. I enkelte leiligheter er aggregater plassert i eget skap i entre.

Sanitær: Vannledninger er primært ført i vertikale sjakter fram til hver boligseksjon og fordeles i vegger og nedforede himlinger fram til utstyr. I boligen er ledningene for varmt og kaldt vann lagt som ”rør i rør”. Fordelerskap for ”rør i rør» systemet plasseres fortrinnsvis i tilknytning til våtrom. Det etableres stoppekran på vannledningene for hver boligseksjon. Stoppekran markeres ved tydelig merking.

Brannsikring: Boligene bygges etter de sikkerhetsbestemmelser som myndighetene har pålagt i TEK 17, med blant annet sprinkleranlegg, Elektriske anlegg med jordfeilbryter, overspenningsvern og komfyrvakt.

Dører og vinduer: Ytterdører er levert som profilsystemdører i aluminium med glass. Alle dører mot balkonger og privat hage er levert som slagdører. Entrédører er levert som slette og uten profilering. Innerdører er levert som glatte lettdører. Alle dører tilknyttet leilighetene i hvit farge. Vinduer er levert med karm i tre og utvendig aluminiumskledning, i hvit farge på innvendig side.

Overflater og kledning: Hvitpigmentert 1-stavs eikeparkett på gulv i entré, kjøkken, stue og soverom, gulvflis av 30×30 cm på baderom og WC og vinylbelegg på gulv i innvendig bod. Innvendige vegger. Innvendige vegger kles med gipsplater som sparkles. Baderom med veggflis av 30×60 cm.

Postkasser: Postkasser vil bli montert i nær tilknytning til felles inngangspartier.

Porttelefon og adgangstelefon: Det er levert et komplett porttelefonanlegg med anropspaneler ved hovedinnganger til leilighetene. Svarpaneler med monitor i hver leilighet med mulighet for åpning av dør. Ringeknapp utenfor hver leilighetsdør.

Kabel-tv/bredbånd/telefoni: Det er levert ett multimedieuttak plassert sentralt i stue i hver leilighet. Utbygger inngår avtale om grunnpakke med signalleverandør på vegne av sameiet. Kunden bestiller selv abonnements-type etter avtale med signalleverandør.

Selger har fylt ut egenerklæringsskjema i forbindelse med salget. Egenerklæringsskjemaet følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 27.10.2022

Gjenstående arbeid:
– Justering av kumtopper. Ferdigstilles innen 15.11.22
– Montering av 1 innvendig dør og 1 vindu. Blir utført innen 16.11.22
– Merking av varme- og sanitæranlegg og montering av sanitærutstyr i blokk B, derav kjøkkenkraner og WC. Ferdigstilles inne 23.11.22
– Rekkverk rundt terrasse på plan 6 bygg A er ikke montert, men nødvendig sikkerhetsnivå er oppnådd med midlertidig rekkverk. Gjennstående rekkverk ferdigstilles innen 28.10.22.
– Lekeapparater i barnehage er ikke montert. Blir utført innen 11.11.22.
– Komplementering av kantstein og aquadrain ved innkjøring til garasje. Ferdigstilles innen 27.10.22.
– Brannalarm i heisstyring er ikke koblet til alarmsentral. Ferdigstilles innen 21.10.22.
– Røykventilering av heissjakter er ikke ferdig. Ferdigstilles innen 21.10.22.
– Innregnulering av ventilasjonsanlegg. Blir utført innen 23.11.22.

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av ferdigstillelse av ett bygg før ferdigattest foreligger.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Ved utleie av boligen skal det straks gis skriftlig melding til styret og til sameiets forretningsfører iht. sameiets vedtekter.
Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlig radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/129/124/30:
19.03.1943 – Dokumentnr: 2380 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

19.03.1943 – Dokumentnr: 2384 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

29.04.1943 – Dokumentnr: 3349 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra gnr 129 bnr 39.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

29.01.1945 – Dokumentnr: 587 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra gnr 133 bnr 23
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

07.12.1953 – Dokumentnr: 16559 – Erklæring/avtale
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

15.01.1954 – Dokumentnr: 750 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

15.10.1955 – Dokumentnr: 13060 – Best om garasje/parkering
Overført fra gnr 133 bnr 23
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

01.02.1961 – Dokumentnr: 1155 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

13.07.1990 – Dokumentnr: 42822 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40

Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:40 Snr:30
Bestemmelse om gjensidig adkomsrett for bnr. 38,40 og 41.
Fl. best.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

15.04.2003 – Dokumentnr: 23292 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om gjensidig adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

30.09.2003 – Dokumentnr: 62532 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:429 Bnr:1
Bestemmelse om gjensidig bruksrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og
bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

20.04.2015 – Dokumentnr: 340828 – Urådighet
Rettighetshaver: Malerhaugveien 20 AS
Org.nr: 999 227 767
Matrikkelenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2020/3286302-1/200
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2022/351248-1/200

12.11.2015 – Dokumentnr: 1058072 – Kjøpekontrakt
Rettighetshaver: Malerhaugveien 20 AS
Org.nr: 999 227 767
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

08.10.2018 – Dokumentnr: 1375875 – Erklæring/avtale
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til bruk utenom barnehagens åpningstider
Rettighetshaver allmennheten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

29.06.2020 – Dokumentnr: 2663565 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til å legge og ha liggende hovedledninger med kummer på eiendommen
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

25.05.2022 – Dokumentnr: 562268 – Bruksrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:123
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bruksrett til uteoppholdsareal
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

25.05.2022 – Dokumentnr: 562268 – Bruksrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bruksrett til uteoppholdsareal for allmennheten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

25.05.2022 – Dokumentnr: 562268 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:123
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

25.05.2022 – Dokumentnr: 562268 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:122
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:123
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:125
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

25.05.2022 – Dokumentnr: 562268 – Bruksrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Gjensidig rett til adkomst og til bruk av takterrasser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

25.05.2022 – Dokumentnr: 562268 – Bestemmelse om parkering
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:123
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bruksrett til 18 parkeringsplasser for sykkel
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

25.05.2022 – Dokumentnr: 562268 – Erklæring/avtale
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Gjensidig rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold av bygningsmasse/konstruksjon
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

25.05.2022 – Dokumentnr: 562268 – Bestemmelse om vann/kloakk
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om grøfter/kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:129 Bnr:124
Gjelder denne registerenheten med flere

15.07.2022 – Dokumentnr: 787269 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 30
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 35/2173

Beliggenhet

Malerhaugveien 20 ligger innerst i en blindvei, sentralt på Ensjø, med gangavstand til t-banen. Ensjø ligger noen minutter fra Oslo sentrum med t-bane, buss eller sykkel, sentralt og lettvint. Samtidig er sjarmerende Kampen, Vålerenga og Tøyen en naturlig del av nærområdet. Her kan du rusle rundt blant vakre hus og i grønne parkområder, finne spennende butikker og spisesteder- og uendelig med muligheter for turer og aktiviteter.

Ensjø er et område i utvikling, som fylles med yrende liv og mennesker. Oslo kommune kaller området «naturbant», med både urbane og naturgrønne kvaliteter. Samtidig som det bygges boliger, butikker og restauranter, jobber kommunen med nye gang- og sykkelveier, parker, plasser, torg og grøntdrag, som skaper en stemning av landlig byliv.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Røisland & Co visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehage og Skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/ bydelsadministrasjonen.

Tomt

Eiet tomt på 983 kvm som tilhører sameiet.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig og forretning i henhold til reguleringsplan datert .. med tilhørende reguleringsbestemmelser… datert ….
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene inkluderer blant annet kommunale avgifter, forsikring, trappevask, vaktmestertjenester. Felleskostnadene er på 2.224,- pr. mnd.

Mail fra forretningsfører: NB: Viser til utsendte brev vedr. snr. 30 i s. 1939 Sameiet Malerhaugveien 20 C-D. Totale felleskostnader pr. mnd. vil være på kr. 2.224,- pr. mnd.
Fakturaen for desember 2022 er på kr. 3.624,- (herav startkapital på kr. 1.400,-). Det samme gjelder for januar 2023, altså at januarfakturaen også er på kr. 3.624,- (herav startkapital på kr. 1.400,-).

Tv-pakke og fibernett kommer i tillegg, kjøper bestiller selv bredbåndskapasitet og TV-pakke etter ønske og behov fra leverandør utpekt av selger.

Selger har ikke bebodd leiligheten og har derfor lite kjennskap til faktisk strømbruk.

Eiendomsskatt er ikke beregnet for leiligheten da den nylig ble ferdigstilt.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2022 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Det gjøres spesielt
oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside:
www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi pt.

Formuesverdien skal utgjøre ca. 25% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig.

Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av kjøpesum og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld: Kr. 111.225,- (Forutsatt salgssum: 4.449.000,-).
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-

Totale omkostninger: Kr. 112.395,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 4.561.395,-

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 7.400,-. Kjøper har også muligheten til å velge Boligkjøperforsikring PLUSS til kr. 10.200,- med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Se ytterligere informasjon om Boligkjøperforskirngen vedlagt i salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler senest 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Utbygger:
Tiltakshaver og Utbygger: Malerhaugveien 20 AS
Prosjektledelse: BundeEiendom AS
Entreprenør: BundeBygg AS

Forretningsfører: Obos Eiendomsforvaltning
Revisor: BDO AS
Sameiet: Sameiet Malerhaugveien 20 C og D
Org. Nr.: 929889398
Styreleder: Ulf Berg
Mail: m20cd@styrerommet.no

Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Listen følger vedlagt i salgsoppgaven. Er noe uklart, konferer megler.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme hull etter spiker fra stylist.

Overtagelse

Etter avtale. Mulighet for rask overtakelse.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende

Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring.
Selger har likevel fylt ut egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til å sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og ordinær Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.400,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- i honorar for ordinær Boligkjøperforsikring.

Eier

BJH Eiendom AS

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,85% av salgssum.
Tilretteleggingsgebyr: kr.10.000,-
Markedsføringspakke: 12.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 700,-
Visning pr. stk.: kr. 2.500,-
Overtakelse: kr. 2.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 6.950,-
Inneståelse- og utleggshonorar: kr. 1.950,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Meglere:
Eiendomsmeglerfullmektig:
Jens Bacher
Telefon: 922 97 951
E-post: jens@roislandco.no

Ansvarlig megler:
Martin Killi Arnesen
Telefon: 909 34 21
E-post: martin@roislandco.no

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0167/22

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 11.01.2023

Tilbake til toppen