Pent opparbeidet og helt ny 3-roms | Meget generøs takhøyde | Alt er helt nytt og ingen har bodd her før deg |

Lidenskap for nybygg

Pent opparbeidet og helt ny 3-roms | Meget generøs takhøyde | Alt er helt nytt og ingen har bodd her før deg |

Grønnvoll Allé 64, 0661 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 6 800 000,-
Total Prisantydning
kr 6 800 000,-
Omkostninger
kr 171 170,-
Totalpris inkl.omk
kr 6 971 170,-
Fellesutgifter/mnd
kr 2 821,-
P-ROM
69 m2
BRA
69 m2
Rom
3
Etasje
4
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2022

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Meld deg på visning via lenken Visningspåmelding eller kontakt meg på tlf. 92 29 79 51 eller e-post jens@roislandco.no for å avtale tidspunkt. Siste mulige visning vil være 29.01.23. Tidligste akseptfrist for bud må settes til 30.01.23 kl. 12:00.

Helt ny selveier leilighet beliggende i byggets 4. etasje med generøs takhøyde. Leiligheten inneholder entré, baderom, to soverom, åpen stue/-kjøkkenløsning og balkong. Fra oppgangen kommer du inn til leilighetens entré på ca. 10 m² med plass til oppheng for yttertøy, fra entréen har du tilgang til baderom på ca. 4 m², to gode soverom på hhv. 14,5 m² og 8 m² med plass til alt av tilhørende møblement. Den praktiske og åpne stue/-kjøkken løsningen er på ca. 27 m², og har gode soner for spisebord og sittegrupper. Fra stuen har man direkte adkomst til leilighetens østvendte balkong på ca. 9 m².

Kvaliteter |
– 5 års garanti fra utbygger
– Balansert ventilasjon
– Vannbåren gulvvarme
– Kort vei til offentlig kommunikasjon
– Balkong på ca. 9 m²
– Alt er helt nytt, og ingen har bodd her før deg

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

92297951jens@roislandco.no

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 130 Bnr. 74 Snr. 126

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 69 m²
Totalt primærrom: 69 m²

Primærrom:
4.etasje: Entré, to soverom, baderom og stue/-kjøkken.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5 m².

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra Tilstandsrapport datert utført av Tony Andre Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard |
Standard tilvalg (Basic). Se leveransebeskrivelse vedlagt i prospekt, eller konferer med megler.

Entré |
Leilighetens entré er på ca. 10 m² med god plass til garderobeskap for oppbevaring av yttertøy og skostativ. Videre fra entré har man enkel adkomst til samtlige av leilighetens rom.

Stuen |
Stor og praktisk åpen stue/-kjøkken løsning på ca. 27 m² med godt lysinnslipp. Her har du god plass til spisebord, sofa og mediemøbel. Fra stuen har man tilgang til leilighetens balkong på ca. 9 m².

Kjøkken |
Kjøkkenet er av slette fronter i malt MDF i NCS S 0500-N, klassisk hvit og håndtak i stål på skuffer og «push to open» på dører. Benkeplaten er i grå laminat med rett kant. Kjøkkenoverskap fores til tak. Det er ført ventilasjonsrør fra kjøkkenhette over overskap.

Videre leveres følgende:
– Stekeovn
– Keramisk platetopp
– Frittstående oppvaskmaskin
– Frittstående kombiskap

Baderom |
Bad er hovedsakelig levert som ferdige kabiner som produseres på fabrikk og fraktes til byggeplass. Det er levert veggmontert toalett med «soft close», i hvit porselen med innebygget sisterne. Det er montert dusjvegger i glass, som er innfellbare. Det er levert baderomsinnredning med skuffer i hvit utførelse og benkeplate i laminat med servant i porselen der det fremkommer av salgstegning.

Over servant leveres speil med innebygd belysning og stikkontakt. Det leveres hvite fliser i størrelse 30×60 på vegg til 2-roms og grå veggfliesr til 3/4-roms. Det blir 30×30 grå fliser på gulv og 10×10 i nedsenk dusj. Det kan forekomme sokkellist. Badet har rør-i-rør system med rørskap i tak eller vegg, samt inspeksjonsluker for andre tekniske føringer. Det er avsatt plass for vaskemaskin og tørketrommel på bad som vist på kontraktstegning.

Soverom |
Leiligheten innehar 2 soverom på hhv. ca. 14,5 m² og 8 m². Begge soverommene er enkle å innrede med seng, garderobeskap, samt tilhørende møblement. Hovedsoverommet er av svært god størrelse med stor vindusflate og er veldig enkelt å innrede. Soverom nr. 2 kan også fint brukes som gjesterom eller kontor.

Balkong |
Fra stuen har man direkte adkomst til leilighetens østvendte balkong på ca. 9 m². Her kan man nyte sommerkveldene.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Oppvarming

Det leveres vannbåren gulvvarme i alle rom med unntak av soverom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler.

Bebyggelse

Bygget skal oppføres iht. byggeteknisk forskrift TEK17.

Standard innvendig i boligen:

Gulv |
Det er levert 14 mm 1-stavs hvit mattlakkert eikeparkett i alle rom med unntak av baderom.

Vegger |
Innvendige vegger er utført i stenderverk kledd med gipsplater eller malt betong. Innvendige vegger er sparklet og malet i en lys farge med grå undertone (NCS S1000-N, Jotun «Skumring»).

Himling |
I boligrom er det levert sparklet og malt himling av prefabrikkerte betongelementer med synlige v-fuger. Entré, gang, deler av kjøkken/stue og WC har nedsenket himling (Se plantegning). Gips vil forekomme der det er nedsenket himling og innkassinger. På bad er det levert hvitmaltslett himling eller stålkasetter med v-fug. Himlinger er malt i farge NCS S 0500-N hvit. Innvendig takhøyde er ca. 2,5 m. Rom med rør-, kanalføringer, bærekonstruksjoner, downlights o.l. får nedsenket himling eller innkassing. Takhøyden vil være minimum 2,2 meter der det er nedsenket himling, innkassinger og på bad.

Dører |
Innerdører er hvite og glatte, med hvitmalte karmer og utforinger. Det er levert dør med glassfelt mellom entré og stue. Dørene er levert med dørvridere i børstet stål. Det er levert standard terskel i eik. Det er luftespalte under alle dører til alle rom. Entrédør er levert i samme ferge utvendig og innvendig, med FG-godkjent lås. Dører, karmer og utforinger er levert i en fabrikkmalt i farge NCS S 0500-N, klassisk hvit.

Vinduer |
Det er levert trevinduer som utvendig blir montert med profiler i aluminium som er en tilnærmet vedlikeholdsfri løsning. Vinduene har energiglass iht. isolasjonskrav. Innvendige karmer og utføringer er levert ferdig malt fra fabrikk. Slagdører og skyvedører til balkonger og terrasser er levert iht. kontraktstening. Balkongdører og vinduer er fabrikkmalt i fargen NCS S 0500-N, klassisk hvit, innvendig i leiligheten.

Solavskjerming |
Solavskjerming leveres der det er påkrevd iht. TEK17. Det legges ellers tilrette for solavskjerming på vinduer mot syd og vest.

Gulvlister/gerikter |
Hvite gulvlister. Alle gerikter rundt vinduer og dører er levert ferdig malt fra fabrikk i NVS S 0500-N, klassisk iht. Synlige spikerhoder etterbehandles ikke. Overgang mellom vegg og tak fuges.

Ventilasjon |
Det blir balansert ventilasjon med varmegjenvinner med felles ventilasjonsaggregat iht. tekniske forskrifter, med avtrekk fra kjøkken og bad. Alle ventilasjonskanaler legges skjult/innkasset. Kjøkken er levert med slimline ventilator i børstet stål. Innvendige dører har spalte mot terskel av hensyn til luftgjennomstrømning.

Elektrisk anlegg |
Elektrisk anlegg er levert i henhold til kravene i norm for tekniske installasjoner (NEK 400). Krav til antall strømuttak er her definert ut i fra rommenes størrelse. Det utarbeides punktplaner for elektro. Elektrisk anlegg ligger skjult i leiligheten bortsett fra ved lyd- og brannvekker, hvor det bli åpent anlegg. Åpen løsning i trappesjakter.

For lys i tak er det levert stikkontakt på vegg i overgang mot himling. Det er levert belysning i bod. På bad er det montert LED downlights i himling med dimmer, og belysning ved speil. På kjøkken er det levert integrert LED spotlight under overskap. Det er montert downlights med dimmer i entré, gang og WC. Det er levert stikkontakt forberedt for vaskemaskin og tørketrommel iht. kontraktstegning. Det leveres en dobbel stikkontakt ved bad. Det monteres dobbel stikkonakt og utelampe på balkong/terrasse.

Varmt vann og oppvarming |
Leiligheten varmes opp med vannbåren gulvvarme i gang, stue/kjøkken. Hvert rom får egen reguleringsmulighet. Varmen leveres fra fjernvarme. På soverom er det levert stikk til panelovn. På bad er det levert gulvvarme. Boligene får målere på varmt tappevann og oppvarming. Varmt tappevann og oppvarming faktureres etter forbruk. Energimerking av boligen utføres av selger og vil foreligge ved overtakelse eller innen rimelig tid etter overtakelse. ¨

Bygningen er iht. arealoppmåling oppført i 2022. Det er ikke utført en tilstandsrapport, men det er gjennomført en arealoppmåling med takstmann Tony Andre Andersen. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Interessenter må sette seg inn i vedlagt arealoppmåling samt annen nødvendig informasjon før bud inngis.

Selger har fylt ut egenerklæringsskjema i forbindelse med salget. Egenerklæringsskjemaet følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 06.12.2022.

Gjenstående arbeider:
– Elektro-kontrakten. – Fullskalatest – Ferdigstilt 08.11.22
– Montasje av O-planer – Ferdigstilt 18.11.22
– Montasje av nøkkelsafe – Ferdigstilt 18.11.22
– Tilkobling av signal fra sprinkler 18.11.22
– Tilkobling av signal fra sprinkler – 18.11.22.
– Driftsetting av brannalarmsentral – Ferdigstilt 08.11.22
– Test av alarmoverføring – Ferdigstilt 08.11.22
– Montasje av lede- og markeringslys i næringslokaler – ferdigstilt 18.11.22
– Montasje av utvendig ledlys ved inngangspartier – ferdigstilt 18.11.22
– Det gjenstår noe branntetting i underetg. – Ferdigstilt 29.11.22
– Montering av resterende solavskjerming – 20.11.22
– Mindre grøntarbeider – ferdigstilt 29.11.22
– Utendørs rister – Ferdigstilt 15.11.22, men testning gjenstår
– Montering av 1 glass og noe beslagarbeider
-T Teglmuring i gjennomgang, samt noe pusskomletteringer plan 1.

Gjenstående arbeider skal være utført innen 16.12.22.

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av ferdigstillelse av ett bygg før ferdigattest foreligger.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Ved utleie av boligen skal det straks gis skriftlig melding til styret og til sameiets forretningsfører iht. sameiets vedtekter.
Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlig radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten.

Beliggenhet

Transport |
Ensjø har et veldig godt t-bane- og busstilbud som gjør hverdagen fleksibel og effektiv. T-banen tar deg til sentrum på kun 5 minutter. Ellers kommer du deg enkelt rundt med en bysykkel eller EL-sparkesykkel. Godt tilrettelagt for en miljøvennlig livsstil.

Innkjøp |
Like i nærheten av det nye nabolaget finner du blant annet Rema 1000, Kiwi og andre butikker, samt kaféer og servicesteder. Det skal også stå klart et folkebad og kino, samt et helt nytt kjøpesenter på Økern som skal hete NOOR. I fremtiden vil Økern bli et moderne sentrum, et knutepunkt med T-bane og busslinjer.

Kultur |
Området har nærhet til parkområder som Tøyenparken. Den har både på flott natur, men også andre sportsaktiviteter. Det finnes også utallige restauranter i området, der familien kan nyte en bedre middag sammen.

Aktivitet |
Fra Kongsløkken er du kun en kort spasertur unna Jordal idrettspark, som består av flere idrettsanlegg. Her finner du alt fra amerikansk fotball, fotball, ishockey, boksing, basketball, håndball og innebandy. For den aktive har området mye å by på. På Valle Hovin er det fine parkområder, som også byr på fotballbaner og skøyteis på vinteren. Et annet flott alternativ er Tegleverksdammen, et fantastisk flott og nytt parkområde hvor man kan nyte søndagsturen sin.

Bondegård og museum |
Knappe 10 minutter unna finner du Kampen barnebondegård og et naturhistorisk museum. Bondegården befinner seg på det som tidligere var en skolehage. Der finnes det både små og store dyr, og både barn og voksne får lære om gårdslivet og grønnsaker. Det naturhistoriske museum ligger på Tøyen og huser universitetets naturhistoriske samlinger og botanisk hage.

Skole og barnehage |
Kongsløkken ligger på Ensjø og har et godt skoletilbud i nærmiljøet. I nærheten finner du blant annet Fyrstikkalléen ungdomsskole og videregående, Teglverket barne- og ungdomsskole.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Røisland & Co visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehage og Skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/ bydelsadministrasjonen.

Tomt

Kongsløkken har et flott felles uteområde for alle beboere. Den flotte hagen er kalt opp etter fyrstikkarbeidereren Karoline Kristiansen som stod på barrikadene for å bedre arbeidernes vilkår. Grøntområdene er pent opparbeidet og beplantet med ferdiggress. Det er lagt belegningsstein, betong og asfalt i gangarealer. Det er levert utendørs belysning. Det er også satt opp en flott pergola i hagen, Her kan du og dine naboer nyte en kopp kaffe i godt selskap og hyggelige omgivelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig, forretning, kontor og bevertning i henhold til reguleringsplan datert 28.12.22 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 13.11.19
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr.2 821,- pr. mnd. og inkluderer: forretningsførsel, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold.

Felleskostnadene er fordelt slik:
Felles brøkfordelt: 1.360,-
Felles likt fordelt: 210,-
Fjernvarme: 952,-
TV/Bredbånd: 299,-

Totalt: 2.821,-

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Nåværende eier har ikke bebodd leiligheten og har dermed ikke kjennskap til faktisk energibruk.

Eiendomsskatt er ikke beregnet for leiligheten da den nylig ble ferdigstilt.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2022 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi pt.

Formuesverdien skal utgjøre ca. 25% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig.

Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av kjøpesum og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld: Kr. 170.000,- (Forutsatt salgssum: 6.800.000,-)
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-

Totale omkostninger: Kr. 171.170,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 6.971.179

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 7.400,-. Kjøper har også muligheten til å velge Boligkjøperforsikring PLUSS til kr. 10.200,- med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Se ytterligere informasjon om Boligkjøperforskirngen vedlagt i salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler senest 2 virkedager før overtagelsen.

Om sameiet / Om borettslaget

Se sameiets hjemmeside: https://vibbo.no/kongslokken/om

Dette er et helt nyoppstartet sameie og har derfor ikke all informasjon tilgjengelig p.t.

Annen viktig informasjon

Info eierseksjonssameie |
Sameie: Kongsløkken Eierseksjonssameie

Fiber/Internett |
Fiberkabel er lagt til hver leilighet i stuen. Utbygger har i en tidlig fase til, på vegne av sameiet, inngått en kontrakt med bredbåndsleverandør for fremføring, installasjon og drift av en komplett bredbånds installasjon. Bindingstiden på slike avtaler er typisk 3 til 5 år. Den enkelte kjøper kan etter overtakelse av leiligheten selv ta kontakt med aktuell bredbåndleverandør og om nødvendig oppgradere ytelser ut over det som fremkommer av felleskostnadene mot et tillegg i pris.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Mulighet for rask overtakelse.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende

Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring.

Selger har likevel fylt ut egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til å sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og ordinær Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.400,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- i honorar for ordinær Boligkjøperforsikring.

Eier

Muamer Halilovic

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0177/22

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 30.01.2023

Tilbake til toppen