Registrer din interesse
Vis filtrering
Eufemias Plass Syd

Bo i Bjørvika

En grønn bydel med mennesket i sentrum

Det er ikke mer enn ti år siden Bjørvika var et lukket område. Tilgangen til sjøen var sperret av jernbaneskinner, containere og kjøretøy - og en beryktet trafikkmaskin. Så kom Operaen. Snart ble trafikkmaskinen revet, bilene henvist til Festningstunnelen, en vakker bro ble lagt over jernbaneskinnene, og moderne bygninger med arbeidsplasser og boliger i nyskapende arkitektur begynte å reise seg. Så kom menneskene og ga Bjørvika pulsen tilbake. Og slik fikk den glemte bydelen nytt liv.

Bydelen åpnes for mennesker gjennom ny gatestruktur. Gatene Operagata og Rostockgata vil i området fra Stasjonsallmenningen til Kongsbakken bli opparbeidet som brede, kurvede sykkelgater, tilrettelagt for syklister og fotgjengere. Gjennomkjøring med personbil blir ikke tillatt.

I Bjørvika er kultur, spisesteder og opplevelser innen en armlengdes avstand, og Sørengkaia er et supert utgangspunkt for søndagsturene. Fra fjordkanten kan man ta turen langs Havnepromenaden og spise på restauranter med menyer fra nær sagt alle verdenshjørner. Du kan også oppleve det beste Norge har å by på av kultur i Operaen og flere gallerier. I 2020 åpner også det nye Munchmuseet og Deichmanske hovedbibliotek.

Noen av boligprosjektene i Bjørvika er ferdig, som for eksempel de 400 boligene i Barcode og boligene på Sørenga. Andre er fremdeles i utvikling mellom Barcode og fjorden. Se våre prosjekter for salg i Bjørvika her: Eufemias Plass VestEufemias Plass Syd og Dronninglunden.

Snart kommer også et spennende boligprosjekt som blir kalt Vannkunsten - www.vannkunsten.no

Bo i Bjørvika
Video - Bo i Bjørvika


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies)