Prinsessealléen.Stor (59 kvm), lekker 2-roms hjørneleilighet med sydvendt balkong på 18 kvm. Salg av kontrakt

Lidenskap for nybygg

Prinsessealléen.Stor (59 kvm), lekker 2-roms hjørneleilighet med sydvendt balkong på 18 kvm. Salg av kontrakt

Prinsessealléen, 0276 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 8 190 000,-
Total Prisantydning
kr 8 190 000,-
Omkostninger
kr 61 850,-
Totalpris inkl.omk
kr 8 251 850,-
Fellesutgifter/mnd
kr 4 007,-
P-ROM
56.5 m2
BRA
59 m2
Rom
2
Etasje
3
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2024
Energimerke
Grønn B

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Dette er resalg av kontraktsposisjon i prosjektet Prinsessealléen på Skøyen av Neptune Properties AS
En rålekker 2-roms for de som vil ha ekstra plass både inne og ute. Leiligheten består av gang med plass til garderobeskap og adkomst til romslig soverom med plass til skaprekke og vinduer på to siden. Fra gangen har man også adkomst til boligens bad og ledes så inn i en romslig åpen stue- og kjøkkenløsning på hele 31,5 kvm. Det er et sprang i bygget som deler av stue/kjk slik at det blir to naturlige møbleringssoner. Fra stuen er det fransk balkong ut mot syd og adkomst til den store sydvendte balkongen (18 kvm) fra to steder – begge med skyvedør.

Neptune Properties lanserte 76 lyse og gjennomgående leiligheter for salg på Skøyen – utviklet for deg som elsker byen. På toppen finner du en lekker og 90 m lang takterrasse utviklet med tanke på aktivitet og rekreasjon – alt dette midt i byen. I tillegg opparbeides det en skjermet bakhage i grønne omgivelser.

Prinsessealléen er et perfekt utgangspunkt for deg som liker det urbane livet, men som også setter pris på å ha attraktive rekreasjonsområder like i nærheten.

Anne Heidi Rødal

Eiendomsmegler

48134527anne@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 3 Bnr. 660

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 59 kvm
Totalt primærrom: 56,5 kvm

Primærrom:
3.etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, bad og soverom

Sekundærrom:
3. etasje: Teknisk rom

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod

Arealene i prislisten er oppgitt i bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre / større enn det oppgitte areal.

Standard

HTH er valgt som kjøkkenleverandør i prosjektet og selger har standard konsept. HTH Base grønn. Overskap og underskap Base uten grep, med gripelist og innfelt LED belysning. Underskap og høyskap Base forkanter på skrog i samme farge som dørfronten. Skuffelook på alle benkeskap der hvor det er mulig.
Enkelte overskap erstattes av åpne hyller der det er mulig. Takhøye skap. Avstand mellom overskap og benkeskap 50-60 cm. Det leveres benkeplate i lys- laminat. Det leveres integrerte hvitevarer fra Simens. Ventilator Slimline Røros 602-12 Safe med lys og integrert komfyrvakt med smarthusfunksjoner for måling av inneklima.

BAD
Det leveres plassbygde bad med baderomsmøbler fra HTH. På gulv leveres det fliser av god kvalitet i formatet 60x&60 med stående fliser 10×30 på vegg.
Selger har valgt lys flipakke 3
– Takdusj Showepip i matt sort med hånddusj
– Toalett Duravit ME by Starck
– Hjørnesluk Purus i matt sort
– Dusjvegger INR Arc 12 med sore profiler
– Uno Pax løsning i sort
– Spyleknapp Grohe sort

Leiligheter leveres med 1-stavs lys matt lakkert parkett. Bredde 140-180 mm

Intressenter oppfordres til å sette seg inn i salgsoppgave og leveransebeskrivelse fra Prinsessealleen.

Tilvalgsmuligheter

Parkering

Det levers ikke garasjeplass til denne leiligheten

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme.

Energimerke

Alle nye boliger skal energimerkes. Energimerking vil bli utført av selger og skal foreligge for å få utstedt ferdigattest. Boligens energibehov er dimensjonert iht. TEK17. Energimerkingen er beregnet til å ligge i minimum kategori C, på dagens nivå.
Det tas forbehold for at avvik fra dette vil forekomme, dette spesielt for boliger med mye vindusflate.

Ferdigattest

Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er allikevel ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeidene er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen finner det ubetenkelig å utstede midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse skal det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom søknadspliktige utomhusarbeider ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut iht. bestemmelsene i eierseksjonsloven og ev. vedtektene. Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/3/660:
25.03.2014 – Dokumentnr: 243641 – Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:3 Bnr:59
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

25.03.2014 – Dokumentnr: 243670 – Bestemmelse om veg
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Prinsessealléen godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde
Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veggrunn til Oslo kommune
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

02.07.2021 – Dokumentnr: 813274 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
Elektronisk innsendt
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2022/209189-1/200

13.06.2022 – Dokumentnr: 635202 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410

25.03.2014 – Dokumentnr: 243614 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:3 Bnr:59

Beliggenhet

Skøyen – blant Oslos mest attraktive områder og stadig i utvikling

I området rundt bygget ligger noe av det beste byen kan by på med et rikt utvalg av butikker og restauranter. Friluftstilbudene er fra øverste hylle og ligger også like i nærheten, Frognerparken, Bygdøy, Huk, Frognerkilen og Bestumkilen. Det offentlige kommunikasjons-tilbudet er i en klasse for seg, Skøyen er et av landets største kollektivknutepunkt og avstanden dit måles i meter. Når de mange spennende planene for området realiseres vil også Skøyen bli enda mer aktivt, allsidig og attraktivt enn det er i dag.

Det foreligger omfattende planer for videre utvikling av Skøyen, både med tanke på boliger og næring, for å bli et enda mer attraktivt og urbant område.

Tomt

Takterrassen
I Prinsessealléen får du en variert terrasse som dekker hele taket. Grønne prydbusker og urteplanter. Grill og langbord, steder for alenetid. Solsenger for late dager og treningsområde for høy puls. Et ekstra, 90 meter langt rom i boligen din. Ulikt alt annet.

Den kuperte tomten byr på en flott felles bakhage med flere naturlige og fine møteplasser. Her blir det mange ulike mennesker som bor sammen, og vi har områder som tar hensyn til alle

Regulerings- og arealplaner

Det foreligger ramme- og igangsettingstillatelse.

Skøyen er et område der det planlegges omfattende utvikling og fortetting.
Det understrekes at endringer vil skje. Selger er utvikler av prosjektet Prinsessealléen og har intet ansvar for eventuelle ulemper som følger av at utbyggingsplanene i området endres.
Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via Oslo kommune, Planog bygningsetaten. Se også https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/fjordbyen-vest/skoyen/ og saksinnsyn områdereguleringen for Skøyen https://innsyn.pbe.oslo. 6 6 67 kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=201414412
Man må påregne at flere eiendommer utvikles og området fortettes. Dagens reguleringskart er vist i salgsoppgaven, og reguleringskartet gjelder kun for denne eiendommen.

Eiendommens utgifter

Alle seksjonseiere i sameiet må svare for sin forholdsmessige andel av forpliktelser/ fellesutgifter overfor sameiet. Fordelingsnøkkel for fordeling av kostnader reguleres i sameiets vedtekter, og det er lagt opp til at 60% av kostnadene fordeles etter sameiebrøken (BRA) og 40% fordeles likt på alle seksjoner. Felleskostnader vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi. I dette budsjettet har man lagt til grunn at bl.a. forsikring på bygget, forretningsførsel, kostnader til drift og vedlikehold av utomhusarealer, kommunale avgifter, styrehonorar, strøm på fellesarealer, renhold og vedlikehold av fellesarealer, vaktmestertjenester som renhold og snømåking er inkludert. Kjøper er innforstått med at sameiet gjennom egne vedtak kan endre fellesutgiftene.

Det er innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom. Det settes et bunnfradrag på 4 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2022 er på 3 promille. Satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten skrives ut og faktureres i flere terminer i løpet av et år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi Kr.30 670,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 500,-
3: Tinglysningsgebyr pant : Kr. 500,-
4: Transportgebyr til utbygger: Kr: 30 000,-
 
Totale omkostninger: Kr. 31 850
 
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader:  kr. 8 286 850,-

Annen viktig informasjon

Byggherre for prosjektet er Prinsessealleen Eiendom AS, org. 925 122084. Prinsessealleen Eiendom eies av Neptune Properties AS, org. 991 975 381. Pb. 1368 Vika, 0114 Oslo.

Hjemmelshaver til Gbnr. 3/660 er Prinsessealleen 8 AS.

Prosjektet er tegnet av Delta arkitekter AS og utomhus er tegnet av Grindaker AS landskapsarkitekter.

Fremdrift og ferdigstillelse

Selger tar sikte på fysisk oppstart av grunnarbeider i 4. kvartal 2022. Byggetiden er forventet å være ca. 25 måneder fra fysisk oppstart av grunnarbeider. En senere igangsetting og/eller en lengre byggetid enn forventet kan medføre en senere overtakelse.

Forventet ferdigstillelse er 4. kvartal 2024, men denne perioden er foreløpig og ikke bindende, og utløser ikke dagmulkt

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.
 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes på SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og mail kan forekomme.
 
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt av megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
 
I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer partene til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt i salgsoppgaven.
 
Et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte «motbud»), er avtalerettslig bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
 
Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende:
Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen er profesjonell, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
 
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn. 
 
Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn. 

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven.
 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.
 
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
 
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper (kjøper 2) overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
 
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt. Stilt garanti(er) følger boligen, og garanti(er) kan bare gjøres gjeldende av ny kjøper. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.
 
Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1 sin allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1 sin gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1 sin gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).
 
Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper 2 plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.
 
Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).
 
Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktet art.

Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt bestemmelsene i Hvitvaskingsloven, som blant annet pålegger eiendomsmegler å innhente redegjørelse av midlenes opprinnelse. Dette besvares av samtlige kjøpere i et såkalt oppgjørsskjema. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Even Karlsen

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
 
Fastpris: 50 000,00
 
Tilretteleggingsgebyr: kr.10.000
Markedsføringspakke: kr. 17.650
Oppgjørshonorar: kr. 6.950
Inneståelse- og utleggshonorar: kr. 2.500
Oppslag eiendomsregister: kr. 700
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0027/24

Ansvarlig Megler

Anne Heidi Rødal

Dato

Sist oppdatert: 14.06.2024

Tilbake til toppen