Ny, lekker 2-roms selveier i 5. etasje. Sørøstvendt balkong på hele 10,5 m². Heis. Lav dok.avg. Est. ferdig okt-des 24

Lidenskap for nybygg

Ny, lekker 2-roms selveier i 5. etasje. Sørøstvendt balkong på hele 10,5 m². Heis. Lav dok.avg. Est. ferdig okt-des 24

Vollebekkveien 2G, 0598 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 208 891,-
Fellesgjeld
kr 25 000,-
Total Prisantydning
kr 4 750 000,-
Totalpris inkl.omk
kr 4 873 436,-
Fellesutgifter/mnd
kr 2 182,-
P-ROM
39 m2
BRA
41 m2
Rom
2
Etasje
5
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2024

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Salg av kontraktsposisjon: Leiligheten er under oppføring og det er ikke tilgang på selve leiligheten/byggeplass. Det er mulig å gjennomføre en digital visning på Teams for en gjennomgang av spørsmål/fly i simulator (utsikt/solforhold). Konferer med megler Martin Killi Arnesen for ytterligere informasjon og en hyggelig prat.

Dette er et salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet 4C-0502 i prosjektet Passasjen på Vollebekk (Hus 4). Utbygger er JM. Dette er en lekker 2-roms som ligger luftig til i byggets 5. etasje. Sørøstvendt balkong på hele 10,5 m². Her kan du flytte rett inn til en moderne leilighet.

Nøkkelpunkter:
* Effektiv 2-roms selveierleilighet i 5. etasje
* 5 års utbyggergaranti
* Lav dokumentavgift
* Estimert ferdigstillelse er oktober til desember 2024
* Hyggelig og inntrukket sørøstvendt balkong på 10,5 m² med åpent utsyn
* Bestilt fordelaktige oppgraderinger
* Tilbaketrukket kjøkkenhjørne med integrerte hvitevarer
* Entré og soverom med skyvedørsgarderobe
* Svanemerket bolig som kvalifiserer til grønt boliglån
* Heis
* Felles takterrasse og stue/selskapsrom
* Ca. 100 meter til t-bane

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 123 Bnr. 1005

Areal og innhold

P-ROM: 41 m²
BRA: 39 m²

5. etasje: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Adkomst til leilighet via heis eller trapper. Det leveres heis med stoppested i alle etasjer, også på garasjeplan. Heiskupéen leveres med innvendige mål 1,1 x 2,1
meter (såkalt møbelheis) med maks døråpning på 0,9 x 2,0 meter.

Bod:
Det leveres en sportsbod for hver bolig plassert i kjeller. Vegger mellom boder leveres av stålnetting. Minimum 2,5 m² bod for leiligheter inntil 50 m². Sportsbodene er lokalisert i samme plan som og i tilknytning til parkeringsgarasjen.

Smart sykkelparkering:
I Passasjen er det lagt stor vekt på å skape gode løsninger for bruk av sykkel – hele året:
– Rikelig med innendørs sykkelparkering for vanlige sykler, i tillegg til egne plasser for lastesykler
– Skap for oppbevaring av hjelm og sykkelbatteri, med lademulighet for batteri
– Sykkelverksted
– Sykkelvask

Oslo kommune satser sterkt på sykkel og skal i løpet fra 2015-2025 ha minst 100 km ny sykkelvei. Målet til Oslo bystyre er at en av fire reiser skal skje med sykkel i 2025. (kilde: aftenposten.no).

Felles takterrasser:
Det blir totalt tre takterrasser i Passasjen, plassert i hus 1, 2 og 4. Takterrasse blir innredet med pergola, sittegrupper og planter.

Felles goder
Bor du i Passasjen kan du også glede deg over felles goder som en romslig fellesstue med kjøkken. Her kan man invitere til barnebursdag eller selskap i fellesstua.
 
Arealbeskrivelse:
De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger.

Vi gjør oppmerksom på at det er benyttet gamle måleregler i denne saken. Det kommer av at kontrakten som selges, er inngått før de nye målereglene trådte i kraft (før 1/1-2024). 

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til denne leiligheten.

Atkomst til p-kjeller i kvartal B vil være direkte fra Midtveien. Atkomst til p-kjeller i kvartal A vil være direkte fra Vollebekkveien.

Gjesteparkering vil være i omkringliggende gater, felles for hele området.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren termostatstyrt radiator der det fremgår av kontraktstegning.

I våtrom leveres vannbåren gulvvarme med termostat.

Vannrør plasseres skjult i dekket. I leiligheten blir ledningene for varmt og kaldt vann lagt i rørfordelingsskap som sikkerhet mot vannskader. Rør-til-rør skap plasseres som vist på kontraktstegning. Det er felles forsyning med varmt forbruksvann.

Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Filtrert og forvarmet luft tilføres i oppholdsrom. Avtrekk skjer fra våtrom og kjøkken.

Energimerke

Alle boliger energimerkes. Energimerket fastsettes av en kombinasjon av oppvarmingssystemets energieffektivitet og hvor stor del av oppvarming som skjer via bruk av fossile kilder. Disse to karakterene er uavhengige av hverandre, noe som betyr at en bolig kan få en god oppvarmingskarakter, men en dårlig energikarakter, eller motsatt. I store leilighetsbygg skjer oppvarming og beredning av varmt tappevann via vannbårne oppvarmingssystemer. Varmekilden i disse tilfellene er fjernvarme eller varmepumper med strøm som back-up. Dette avhenger av om prosjektet ligger i et område hvor det er etablert fjernvarme. For mindre blokker og småhus kan oppvarming og beredning av varmt tappevann skje via strøm.

Bebyggelse

Boligene bygges i samsvar med krav i Plan- og bygningsloven og Teknisk forskrift av 2017 (TEK 17). JM har besluttet at alle bygg skal prosjekteres til å være minst 25 % bedre enn krav i TEK 17 når det gjelder beregnet behov for levert energi til romoppvarming, ventilasjonsvarme og tappevann, inkludert energi til vifter og pumper, men eksklusive energi til teknisk utstyr og belysning o.l. Myndighetskravet refererer seg til det søknadspliktige tiltak, slik at 25 % bedre knytter seg til bygget og vil kunne variere i de enkelte boliger i en boligblokk.

Fundamentering: Stålkjernepeler til fjell.
Grunnmur: Vegger mot terreng (grunnmurer) støpes i betong og isoleres utvendig.
Bærekonstruksjoner: Bærende yttervegg utføres med 20-25 cm betong eller bindingsverksvegg med skjulte brannisolerte stålsøyler. Innvendige bærende leilighetskillevegger er av 20 cm betong. Etasjeskiller utføres med 25 cm betong.

Romhøyde
Innvendig netto romhøyde i boligene er ca. 2,50 m. I nedforede områder, f.eks. i våtrom, entre og enkelte gangsoner vil romhøyden være lavere, men minimum 2,20m.

Passasjen på Vollebekk Hus 4 vil bestå av 70 nye og moderne selveierleiligheter med gode planløsninger. Ferdig utbygget vil Passasjen bestå av 240 leiligheter fordelt på kvartal A og B. Kvartal A består av 116 leiligheter, fordelt på hus 1, 2 og 3. Kvartal B består av 125 leiligheter, fordelt på hus 4 og 5.

Svanemerkede leiligheter:
Alle boligene i Passasjen produseres og merkes i samsvar med miljøsertifikatet Svanemerket. For deg betyr en svanemerket bolig at du får et energieffektivt hjem som er godt isolert, har bra luftkvalitet og gode lysforhold. Når du kjøper en svanemerket JM-bolig bidrar du også til å redusere den globale klima- og miljøbelastningen, og sikrer en bærekraftig fremtid for alle.

Miljøvennlige materialer:
JM følger føre var-prinsippet, noe som innebærer at vi kontrollerer alle materialer og produkter vi skal bruke og velger bort produkter som inneholder helse- og miljøskadelige stoffer. Trevirket vi bruker er sertifisert og kommer fra bærekraftig skogbruk. JM bruker i så stor grad som mulig utprøvde naturmaterialer som tre, stein, tegl og fliser.

Allergihensyn:
Alle JMs boliger leveres med PVC-frie overflater og membraner. Malingen vi bruker er svanemerket og boligene er sikret mot fukt. Vi unngår også allergifremkallende treslag i våre produkter, som rød seder, santos-palisander, merbau og sapelli. I plantefelt som omgir JMs hus, velger vi planter og trær som er variert og lokalt tilpasset. De skal være innsektsvennlige og ikke farlige for mennesker. Vi prøver å unngå sorter som er spesielt allergifremkallende, som bjørk, or, hassel og salix.

Godt lydmiljø:
JM bygger etter samme godt utprøvde og dokumenterte metoder i alle prosjekter for å redusere risiko for sjenerende støy for deg. Dette gjelder både støy fra utendørs støykilder, tekniske anlegg og støy mellom boligene. Der det er nødvendig gjør vi tiltak på vinduer, fasader og uteoppholdsarealer for at støyen skal bli minst mulig sjenerende.

Boligene bygges etter Norsk Standard 8175 klasse C.

Fargepalett fasader:
I Passasjen har Koi Colour Studio i samarbeid med Derlick arkitekter utviklet fargepaletten for fasadene. Koi Colour Studio har utviklet fargepaletten til oppgangene og fellesrommene med tanke på varighet og egenart. Samspillet mellom de utvalgte nyansene gjør at romopplevelsene blir harmoniske, der nyansene veksler mellom dype,
oppfriskende og avslappende toner. Hver oppgang får sin personlighet, samtidig som summen av oppgangene utgjør en raffinert helhet. Fargene er satt sammen for å fremheve byggenes arkitektur, samtidig som palettene harmonerer godt med fargene som er satt til fasadene.

Tilgjengelighet
Rundt halvparten av leiligheter under 50 kvm i prosjektet tilfredsstiller ikke kravet til «tilgjengelig boenhet» i TEK17. Dette er i tråd med regelverket. For øvrig oppfyller alle leiligheter krav til «tilgjengelig boenhet» i TEK17. Dette betyr at boligene har trinnfrie løsninger og oppfyller tilgjengelighetskrav for rullestol i alle rom.

Uteområdene er «universelt utformet», så langt topografi gjør det mulig. Det betyr at de i tillegg til å oppfylle tilgjengelighetskrav for rullestol, også er brukbare for syns- og hørselshemmede, svaksynte og allergikere.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen, da bygget ikke er ferdigstilt på salgstidspunktet.
 
Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på foreligge før kjøper kan ta i bruk eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av ferdigstillelse av et bygg, før ferdigattest foreligger. Kjøper kan ikke nekte overtagelse ved manglende ferdigattest, dersom midlertidig brukstillatelse foreligger. 

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet. Se sameiets utkast til vedtekter. Det er restriksjoner rundt korttidsutleie.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/123/1005:
05.02.1980 – Dokumentnr: 2949 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:457

02.04.2004 – Dokumentnr: 23354 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1355

11.05.2020 – Dokumentnr: 2439042 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1355

07.09.2023 – Dokumentnr: 967650 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1 – Snr: 245
Formål: Næring
Tilleggsdel: Grunn
Sameiebrøk: 110/16748
Snr: 246
Formål: Næring
Sameiebrøk: 155/16748
Gjelder denne registerenheten med flere

02.04.2004 – Dokumentnr: 23357 – Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1005 Snr:1 – Snr:246
Rett til nødv. bruk av grunn og rep. og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1355
Gjelder denne registerenheten med flere

02.04.2004 – Dokumentnr: 23357 – Best. om vann/kloakkledn.
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1005 Snr:1 – Snr:246
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Vann- og avløpsverket
Overført fra: Knr:0301 Gnr:123 Bnr:1355
Gjelder denne registerenheten med flere

Beliggenhet

I Passasjen blir det gode uteområder og møteplasser. Her får du et effektivt hverdagsliv med kort vei til t-bane, sykkelsti, matbutikk, skoler og barnehage. I tillegg bor du nær fine turområder som Bjerkedalen park og Grefsenkollen. Det vil bli et godt utvalg av butikker, kaféer, skoler og barnehager. Nærsenteret på Vollebekk ligger like ved, slik at du får tak i det du trenger i gåavstand.

Gangavstand til t-bane – 14 minutter til Jernbanetorget
Kun 100 meter unna finner du Vollebekk t-banestasjon:
14 minutter – Jernbanetorget
9 minutter – Storo
6 minutter – Løren

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/annen offentlig eller privat tjenesteyting (kultur/helse/velvære), bevertning S-5081. Se vedlagte reguleringskart.

Pågående plansaker i nærområdet:
Sør for prosjektet: Brobekkveien 62C og 62D – Avklaringsfase – Boliger – Stasjonskvartalet.
Saksnummer: 201706524
Søker: ARCASA ARKITEKTER AS
Tiltakshaver: OBOS Nye Hjem AS

Øst for prosjektet:
Østre Aker vei 68 – Bruksendring til datasenter, fasadeendring og oppføring av nye bygg
Saksnr: 202218790
Søker: COWI AS
Tiltakshaver: GLOBALCONNECT AS

Eiendommens utgifter

Felleskostnader skal dekke sameiets driftskostnader, som vil omfatte bl.a. felles bygningsforsikring, kostnader til drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og strøm i fellesarealer. I tillegg til felleskostnaden, påløper kostnader til bredbånd, samt avdrag og gjeld på lån til fellesstuen. Det vil på vegne av sameiet bli inngått driftsavtaler med tekniske leverandører etter behov.

1. Med utgangspunkt i erfaringstall basert på liknende prosjekter er felleskostnadene estimert til ca. kr. 42 prr kvm BRA pr måned. Det understrekes at dette er stipulerte kostnader beregnet i forbindelse med første salgstrinn mars 2021. Det endelige omfanget vil bero på de ytelser som leveres på tidspunkt for overtagelse, samt eventuell prisstigning.

2. Bredbånd kr. 300 per måned per boligseksjon

3. Felleskostnader for fellesstue kr 160 per måned per boligseksjon – (avdrag kr. 82, renter kr. 52 og avsetning til driftskostander kr. 26)

Stipulerte felleskostnader for denne leiligheten utgjør kr. 2 182 per måned

Vedlagt følger utkast til budsjett.

Budsjettet tas opp til behandling på første årsmøte. Endelig fastsettelse av første års driftsbudsjett og felleskostnader gjennomgås også på årsmøtet.

I tillegg til de ovennevnte kostnader påløper andre faste, løpende utgifter for den enkelte bolig, som bl.a. innboforsikring og strømutgifter.

Oslo Kommune har eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Boligen er under oppføring og det foreligger derfor ikke formuesverdi per tid.

Formuesverdi for sekundærbolig:
Inntektsåret 2023: 100 prosent av boligens verdi

Formuesverdien for primærboliger er 25 prosent av boligens verdi.

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
1: Dokumentavgift til staten (2,5% av andel tomteverdi), tinglysningsgebyr skjøte og tinglysningsgebyr pant: Kr. 23 436
2: Transportgebyr til utbygger: Kr. 75 000 
 
Totale omkostninger: Kr. 98 436
 
Total kjøpesum inkl. omkostninger: Kr. 4 848 436

I tillegg til Kjøpesummen overtar ny kjøper andel fellesgjeld knyttet til Boligen. Andel fellesgjeld tilknyttet Boligen utgjør ved overtakelse: Kr. 25 000.

Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger: Kr. 4 873 436

Videre skal kjøper betale andel kostnader for etablering av sameiet på kr. 750 og startkapital til sameiet tilsvarende 2 måneders felleskostnader (2 * kr. 42 per kvm).

Annen viktig informasjon

Entreprenør:
JM Norge AS er ansvarlig for byggearbeidene.

Eierform:
Eiendommen, tomt og bygninger, skal seksjoneres og eies av et sameie bestående av alle kjøperne. Hver kjøper blir eier av en ideell andel av eiendommen, og får enerett til bruk av en bruksenhet med eventuelle tilleggsdeler. For eksempel sportsbod eller privat uteplass.

Fellesrom/Stue:
Arealet for felles rom/stue blir en egen næringsseksjon som skal eies av alle boligseksjonene i prosjektet (240 leiligheter) i fellesskap. Eierskapet er fordelt likt per boligseksjon og ligger i tingsrettslig sameie mellom eierne. Sameieandelen (1/240 del) tinglyses med en realkobling og ligger som et tilbehør til boligseksjonen i samsvar med avhendingsloven § 3-4 andre ledd, bokstav d. Sameieandelen følger boligseksjonen ved salg. Arealet er på 157 m2 og leveres ferdig innredet med kjøkken og WC. JM vil ta opp fellesgjeld på denne seksjonen. Dette vil bli gjort på vegne av det fremtidige sameiet, og med sameiet som debitor. Fellesgjelden vil være på kr. 6 000 000,- og fordeles likt mellom alle seksjonseierne (totalt 240). Andel fellesgjeld blir dermed kr 25 000 per boligseksjon.

Fellesgjeld:
JM vil på vegne av det fremtidige sameiet og sameiet som debitor, ta opp fellesgjeld på felles stue. Samlet felles gjelde vil være på kr. 6 000 000, – og vil fordeles likt mellom alle seksjonseierne (totalt 240). Andel fellesgjeld blir kr. 25 000 per boligseksjon. Avdrags perioden er satt til 20 år med årlig rentesats på 2,5%. Månedlige kostnader per seksjon er kr. 160, ref. budsjett utarbeidet av OBOS Eiendomsforvaltning. Det opplyses at renten kan endre seg i takt med den generelle renteutviklingen og dermed påvirke de månedlige kostnadene tilsvarende.

Erklæringer:
Det vil bli tinglyst nødvendige erklæringer for fremføring og plassering av tekniske anlegg som VA-ledninger, trafo og El- og fiberkabler. Hele gårdsrommet og garasjeanlegget får tinglyst bruksrett for hele sameiet (Kvartal A og B). Det foreligger tinglyst erklæring om rett til allmenn ferdsel i gangpassasjen mellom kvartal A og B. Utbygger har som utbygger rett til å utføre nødvendige byggningsmessige arbeider på eiendommen for å fullføre prosjektet. Denne retten omfatter etablering av adkomst over og under bakken, etablering av grøntanlegg, sammenføyning, fradeling og tilknytning av bygningsmasse og anleggelse av kulverter. I forbindelse med utføringen av disse arbeider har utbygger rett til å ha stående anleggsmaskiner, utstyr, brakker mv, gjerder og skilt på eiendommen. En slik avtale vil bli tinglyst på samtlige seksjoner i sameiene og kan kun slettes med samtykke fra rettighetshaver. Utbygger kan for øvrig tinglyse andre bestemmelser vedørende sameiet, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene eller som for øvrig er nødvendig for gjennomføring av prosjektet.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.
 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes på SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og mail kan forekomme.
 
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt av megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
 
I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer partene til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt i salgsoppgaven.
 
Et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte «motbud»), er avtalerettslig bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
 
Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende:
Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen er profesjonell, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
 
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn. 
 
Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn. 

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven.
 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.
 
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
 
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper (kjøper 2) overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
 
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt. Stilt garanti(er) følger boligen, og garanti(er) kan bare gjøres gjeldende av ny kjøper. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.
 
Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1 sin allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1 sin gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1 sin gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).
 
Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper 2 plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.
 
Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).
 
Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om hvitvasking. I henhold til Lov av 01.06.18 nr. 23 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven), er megler pliktig til å gjennomføre identitetskontroll av alle involverte parter. Hvitvaskingsloven pålegger blant annet eiendomsmegler å innhente redegjørelse av midlenes opprinnelse. Dette besvares av samtlige kjøpere herunder parter som opptrer på vegne av kjøper, ved en såkalt kundekontroll. Ved eventuelt tilbakehold av informasjon eller mistenkelige transaksjoner, plikter eiendomsmegleren å melde fra til Økokrim. Med «mistenkelig transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling, eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. 
 
Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
 
Selger forbeholder seg også retten til å kreve dokumentasjon av kjøpers finansiering.
 
Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Jørn Svanborg

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
 
Fastpris: kr. 45 000
Tilretteleggingsgebyr: kr. 7 500
Markedsføringspakke: kr. 17 650
Oppgjørshonorar: kr. 6 950
Inneståelse- og utleggshonorar: kr. 2 500
Oppslag eiendomsregister: kr. 700
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0042/24

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 25.03.2024

Tilbake til toppen