Ny og fin 2-roms selveier endeleilighet med god standard og stor vestvendt balkong. Lav dok.avg. Est. ferdig Q2 2025

Lidenskap for nybygg

Ny og fin 2-roms selveier endeleilighet med god standard og stor vestvendt balkong. Lav dok.avg. Est. ferdig Q2 2025

Sinsenveien 53 E_B303, 0585 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 4 980 000,-
Total Prisantydning
kr 4 980 000,-
Omkostninger
kr 69 170,-
Totalpris inkl.omk
kr 5 049 170,-
Fellesutgifter/mnd
kr 3 170,-
P-ROM
46.4 m2
BRA
48.3 m2
Rom
2
Etasje
3
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2024

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Flott 2-roms selveierleilighet beliggende i 3. etasje i byggets ende med god standard og vestvendt balkong på hele 11,5 m². Leiligheten har lys inn fra to sider og en gjennomtenkt og god planløsning. Leiligheten inneholder soverom med god plass til garderobe, flott flislagt bad, innvendig bod og åpen stue-/kjøkkenløsning med utgang til romslig vestvendt balkong.
Salg av kontraktsposisjon til leilighet i prosjektet Borgen på Løren.

* Estimert ferdig Q2 2025
* Stor vestvendt balkong
* Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
* 1-stavs eikeparkett
* Vannbåren gulvvarme
* Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
* Heis
* Kjellerbod
* Felles takterrasse
* Lav dokumentavgift
* 5 års garanti
* TEK 17 og BREEAM-miljøsertifisering
* Sentral og attraktiv beliggenhet på populære Løren

Karoline Cecilie Michaelsen

Eiendomsmegler

95183057karoline@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 83 Bnr. 61

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 48,3 kvm
Totalt primærrom: 46,4 kvm

Primærrom:
3.etasje: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom

Sekundærrom:
3. etasje: Bod/teknisk rom

I tillegg medfølger det en sportsbod på ca. 2,5 m². Sportsboder er lokalisert i egne bodsoner i kjellerplan. Sportsboder bygges av åpne Troax-vegger eller tilsvarende opp til tak, dør og hengelåsfeste. Hengelås er ikke inkludert. Hver bod nummeres.

Bodene ligger i bygg A (plan 1 og plan 2) og bygg D oppgang E og D. Bodene vil seksjoneres som fellesareal for boligsameiet med eksklusiv bruksrett for den enkelte
seksjonseier, alternativt som tilleggsdeler til overliggende seksjon eller som del av anleggseiendommen. Det vil kunne tinglyses rett for andre boligsameier i Borgen til bruk av bod i bygg A.

Sykkelfasiliteter i anleggseiendommen:
Sykkelrom leveres med vegger av sparklet gipsplater eller betong, støvbundet betong på gulv. Himling i malt betong. Vann og avløp til vaskestasjon for sykkel. Avsatt plass for reparasjon av sykkel.
Det leveres innendørs sykkelstativ i kjeller for sykler i 2 høyder, med 2 låsepunkter per sykkel. Plasser for laste- /familiesykler merkes opp. Oppbevaringsskap med innvendig stikkkontakt for lading av batteri til elsykkel.

I trinn 4 (Hus E) leveres det lekerom/fellesrom og pick-up-point/rom med kjøling for levering av for eksempel matvarer, som vil være tilgjengelig for alle beboerne i hele prosjektet Borgen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger. Arealene er oppgitt i BTA bolig, bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. BTA bolig er målt med yttervegg og til midt i vegg mot nabo og gang. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn det oppgitte areal.

Standard

Bygg D og E er det siste trinnet i Borgen, og blir en verdig avslutning på et prosjekt som har fått en formidabel mottakelse i boligmarkedet. Her vil du finne det store lekerommet og det avkjølte rommet for matvarer som blir levert hjem. Disse rommene deles av alle som bor i Borgen – men vil få dem rett på innsiden av inngangsdøren.

Standarden i D og E blir like bra som i de tidligere trinnene. På badene blir det downlights i taket, og heldekkende servant og speil på veggen. Flisene på gulv og vegger blir på 30x30cm, den nedsenkede dusjnisjen får mosaikkfliser på 5×5 cm på gulvet og vegger av herdet glass. Badet får opplegg for vask- og tørkesøyle. Kjøkkenet blir levert med kvalitetsinnredning fra HTH eller tilsvarende, med generøse mengder med hyller og skapplass. Her får du plass til det aller meste. Hvitevarer er på plass når du flytter inn. Leilighetene får vannbåren gulvvarme, og anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning. På takene blir det store, felles takterrasser. Alle leilighetene får egen sportsbod. Det blir rikelig med sykkelparkeringsplasser i kjelleren. Borgen blir BREEM-sertifisert, en miljøsertifisering som legger stor vekt på å oppnå gode miljøkvaliteter i prosjektet.

I Borgen på Løren blir det lyse leiligheter med knallgode romløsninger, omgitt av fellesområder i en klasse for seg. Et spennende innendørs lekerom, komplett med sofagruppe og kaffemaskin for de voksne. Romslig, inngjerdet og trygt lekeområde mellom byggene, samt en stor felles park som grenser til Borgen.

Flotte takterrasser med sjefsutsikt og upåklagelige solforhold. Felles parsellhage/grønnsakshage til glede for grønne fingre, og parkering under tak for alt som går på hjul. Eget skap for hjelm og sykkelstæsj som du ikke trenger å ta med deg opp, samt et avkjølt pick-up point for dagligvarer du bestiller online. I Borgen vil alt ligge til rette for trivsel for både store og små, omkranset av byen med alt den har å by på!

Rom for rom:

Entré:
Leiligheten har en entré med veggfarge standard hvit. I entré leveres spotter i nedsenket himling og dimmer på vegg. Antall etter størrelse og geometri på entré (minimum 2 stk). Det leveres komplett porttelefonanlegg fra Defigo med display, 2-veis tale og fjernåpning av hovedinngangsdør fra hver leilighet. Systemet leveres med mulighet for oppkobling mot smarttelefon. På gulvet leveres en lekker 1-stav parkett, type Falster Eik Nordlys i bredde 145 mm.

Dørhåndtak i leiligheten leveres i matt sort.

I tilknytning til entréen ligger en teknisk bod på ca. 1,4 m² som inneholder aggregat til den balanserte ventilasjonen som er i leiligheten. Dette gir et behagelig inneklima. I innvendig bod blir antall stikkontakter tilpasset rommets funksjon, men ikke færre enn 2 uttak. Det leveres ikke stikkontakt i sportsbod i kjeller.

Stue/kjøkken:
Videre fra entréen kommer du inn til stuen på ca. 23,8 m². Stuen har åpen kjøkkenløsning. Stuen kan innredes med et kjøkkenbord, mediemøbel og sofa. Kjøper 1 har bestilt farge på veggene i stue/kjøkken, dempet, gyllen beige (1276 Soft 1507-Y16R). Det er avsatt plass for screen over vindu, og trekkrør til punkt på vegg innendørs for bryter. Screen leveres ikke, og må evt. ettermonteres av ny eier ved ønske/behov.

Det leveres et moderne og tidløst kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer fra Siemens. I denne leiligheten er kjøkkenkonsept 1 valgt.

Kjøkkeninnredning leveres fra HTH type One i trestruktur eller tilsvarende.
Front overskap modell 52 Oslo. 16 mm bjørkemønstret trestruktur melamin.
Front underskap modell 48 One. 19 mm sortmønstret trestruktur melamin.
Skrog i 16 mm sponplater belagt med slitesterkt og miljøvennlig melamin.
Forkanter i Oslo/One.
Kjøper 1 har oppgradert frontfarge på gripelist til ventilator fra standard farge i stål til sort.
Underskap leveres med 1 hylle, hjørneskap med 1 hylle. Metaskuffer med bestikkinnlegg i øverste skuff.
Kildesorteringsskuff under vask med plastinnlegg i bunnen. Eventuelle øvrige beholdere for kildesortering vil plasseres i andre deler av leiligheten, plassering ikke fastsatt.
Det leveres demping på skuffer og skap.
Overskap i høyde 70,4 cm med 2 hyller og lagring i 3 høyder.
Belysning leveres med LED grepslist i bunnen av overskap. Skjult ledningsføringer. Listen fungerer både som håndtak og belysning.

Benkeplate leveres i 30 mm laminat i farge Forest 639 Oak. På vegg over benkeplate leveres 12 mm laminat i farge Forest 639 Oak, høyde 20 cm med rett forkant.
Nedfelt sort komposittvask av typen Franke Sirius Carbon Black eller tilsvarende. Tappekran Tapwell RIN184 eller tilsvarende i matt sort med avstenging for oppvaskmaskin.
Stuss og avløp for oppvaskmaskin.

Se egen kjøkkentegning.

Videre fra stuen tar man seg via en arealeffektiv skyvedør ut på den vestvendte markterrassen på hele 11,5 m² som har gode solforhold. Balkonger/terrasser leveres i grå betong med tremmegulv av impregnert tre, avrenning i forkant. Se salg- og kontraktstegning for omfang av skillevegger ved balkonger/ markterrasser. Det leveres 1 stykk LED utelampe med dobbel stikkontakt. Av hensyn til naboer og leilighetenes luftinntak er det ikke tillatt med røyking på balkonger/private terrasser.

Bad:
Leiligheten har et innbydende bad på ca. 5,4 m². Det leveres et stilrent og minimalistisk servantskap med 2 dype skuffer, full uttrekk og svært god oppbevaringsplass.

Bad leveres som ferdige typegodkjente/prefabrikerte baderomsmoduler.
Baderomsinnredning leveres med heldekkende hvit servant i porselen med rette kanter, av type Vikingbad Ada Thin eller tilsvarende. Størrelse fremgår av kontraktstegning.
Skuffeseksjon i matt sort front.
Runde speil med svart matt ramme, størrelse avhenger av bredde på servantskap.
Belysning på vegg ved speil type IFØ Classic Globe 150 LED-3000 K hvit, Ø 15 cm.
Ett-greps servant batteri i matt svart med oppløftsventil type Tapwell RIN071 eller tilsvarende.
Trykk- og termostatstyrt dusjarmatur, type Tapwell EVM 168 matt svart og Tapwell ZSAL300 dusjgarnityr eller tilsvarende i farge matt svart. Rette dusjvegger (enkelte dusjvegger er leddet) i glass med profiler i sort eller krom avhengig av type dusjløsning.
Fingerhull med stålkant rundt for åpning av dusjdør. Sluk i krom av type Vieser Design eller tilsvarende.
Vegghengt WC type Laufen Pro i hvit porslen eller tilsvarende. Tapwell krom flusher med vannsparende funksjon.
Toalettrullholder i sort. Det leveres ikke fastmonterte knagger på bad.
Hvitt fordelings skap vil være synlig på vegg over sisterne og i tak i dusjsone.
Det leveres gråbeige gulvflis i av type Pro Stone Light eller tilsvarende, størrelse 30×30 cm. Nedsenk i dusjsone belegges med tilsvarende flis som gulvflis, størrelse 5×5 cm.
Veggflis i terrazzo-utførelse type Cipa Gres Granati Pianosa eller tilsvarende i størrelse 30×30 cm.
Gulvvarme.
Downlights i tak med dimmer.
Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Soverom:
Fra stuen er det inngang til soverom. Her får man plass til stor seng og garderobeløsning. Det er avsatt nisje til garderobe (se plantegning). Det leveres ikke garderobe.

Tilvalgsmuligheter

Det er ikke mulig å gjøre ytterligere tilvalg i leiligheten, da frister er utløpt.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til leiligheten.

I Borgen bor du bynært, og du klarer deg fint uten egen bil. Derfor vil det etableres bildelingsordning, med tre biler tilgjengelig for beboerne i prosjektet.

Det vil ikke etableres gjesteparkeringsplasser.

Oppvarming

Boligen leveres med termostatstyrt vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg i entré, stue/kjøkken og på bad. Øvrige rom leveres uten oppvarming, men Kjøper 1 har oppgradert soverom med vannbåren gulvvarme.

Ventilasjon:
Det leveres anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat for hver leilighet. Avtrekk fra kjøkken, bad og bod via avtrekksventiler. Tilluft til øvrige rom via ventil i vegg/tak og overstrømning via spalte under dør. Ventilasjonsaggregat plasseres i bod. Luftinntak i fasade og avkast over tak.

VVS:
Innvendig vannledninger legges som rør-i-rør med fordelerskap plassert på vegg over sisterne og i tak på bad. Hver leilighet vil ha egen stoppekran plassert i fordelerskap.

Varmtvann leveres fra sentralt tilknyttet fjernvarme. Det vil være egne målere for varme, varmtvann og kaldtvann i hver leilighet. Sanntidsoversikt over leilighetens energiforbruk visualiseres på display i entré.

Leilighetene får installert sprinkleranlegg med synlige sprinklerhoder for brannslokking plassert på øvre del av vegger, ev. i tak der det er nedforet himling. Antall og plassering iht. krav.

Energimerke

Skanska Eiendomsutvikling har valgt å BREEAM-sertifisere alle sine boligprosjekter. Borgen har som ambisjon om å oppnå nivå «Very Good» (sertifikat vil foreligge etter ferdigstillelse av hele Borgen). Det legges dermed vekt på å oppnå gode miljøkvaliteter i prosjektet, både i planlegging og ved utførelse. Det etterstrebes bruk av materialer og produkter som er fremstilt med forsvarlig energibruk og lite forurensning.

Generelt vil leilighetene få energiattest med oppvarmingskarakter mørkegrønn og ingen leiligheter vil få svakere energikarakter enn C. Energimerking utføres av selger og må foreligge for å få utstedt ferdigattest.

Ferdigattest

Selger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en god stund etter overtagelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger, gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne medmindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/83/61:
21.01.1969 – Dokumentnr: 1136 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

14.11.1978 – Dokumentnr: 25142 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom
Gjelder denne registerenheten med flere

01.08.1979 – Dokumentnr: 19280 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Gjelder denne registerenheten med flere

26.03.1982 – Dokumentnr: 8584 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

11.11.1982 – Dokumentnr: 30930 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

31.01.1984 – Dokumentnr: 4704 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

13.08.1998 – Dokumentnr: 46705 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399 m.fl.
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522335 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til ferdsel og opphold på felles utomhusarealer
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522409 – Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rettighetshaver allmennheten
Rett til fri ferdsel og opphold på den delen av eiendommen som er avsatt til torg
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune
Gjelder denne registerenheten med flere

18.09.2020 – Dokumentnr: 3049429 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501
Gjelder denne registerenheten med flere

05.05.2021 – Dokumentnr: 527698 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om hovedledninger med kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Gjelder denne registerenheten med flere

25.05.2021 – Dokumentnr: 604633 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om hovedledninger med kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 189922 – Bestemmelse om gjerde
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 189922 – Bestemmelse om vann/kloakk
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.2023 – Dokumentnr: 189922 – Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Gjelder denne registerenheten med flere

16.05.2023 – Dokumentnr: 508543 – Bestemmelse om nettstasjon
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Gjelder denne registerenheten med flere

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003707 – Bestemmelse om vann/kloakk
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om gjensidig rett til stikkledninger
Bestemmelse om grøfter/kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om solidaransvar
Gjelder denne registerenheten med flere

13.10.2023 – Dokumentnr: 1132125 – Bestemmelse om jordvarme/jordsløyfe/fjernvarme
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:548
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:549
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:550
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:551
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:552
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Gjelder denne registerenheten med flere

13.10.2023 – Dokumentnr: 1132358 – Bestemmelse om vannledning
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:548
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:549
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:550
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:551
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:552
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:553
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler

13.10.2023 – Dokumentnr: 1132358 – Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:548
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:549
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:550
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:551
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:552
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:553
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler

06.11.2023 – Dokumentnr: 1239689 – Bestemmelse om bebyggelse
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m
Gjelder denne registerenheten med flere

06.11.2023 – Dokumentnr: 1239737 – Bestemmelse om vannrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Bestemmelse om overvann og spillvann
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler

06.11.2023 – Dokumentnr: 1239760 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere

08.12.1922 – Dokumentnr: 900802 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

21.08.1978 – Dokumentnr: 922658 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 464

21.08.1980 – Dokumentnr: 900208 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 352

25.08.2021 – Dokumentnr: 1040356 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

14.12.2022 – Dokumentnr: 1421091 – Arealoverføring
Areal overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:397
Vederlag: NOK 15 000 000
Omsetningstype: Fritt salg

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003635 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:548

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003650 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:549

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003661 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:550

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003665 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:551

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003683 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:552

15.09.2023 – Dokumentnr: 1003689 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:553

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522284 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til ferdsel og opphold på felles utomhusarealer

Heftelser som skal tinglyses
Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysing av nødvendige erklæringer knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlige myndigheter krever det. Forpliktelser og rettigheter som planlegges tinglyst:
Det er inngått avtale med eier av gnr 83 bnr 32 og deres leietaker om utbygging hvor hele eller deler av avtalene kan bli tinglyst.
– Begge parter gis rett til å bygge inntil felles eiendomsgrense iht. reguleringsplan.
– Det skal etableres en brannvegg på ca. 8* 8 meter ved vestsiden av bygg B for å møte brannkrav mellom eksisterende bebyggelse på gnr 83 bnr 32 og bygg B. Ved riving av eksisterende bebyggelse på gnr 83 bnr 32 kan eier kreve at brannveggen fjernes.
– Det skal etableres felles adkomst til parkerings kjeller for prosjektet Borgen og til fremtidig bebyggelse på gnr 83 bnr 32. Eier av gnr 83 bnr 32 skal fra rettigheten tas i bruk dekke sin forholdsmessige andel av løpende drift- og vedlikeholdskostnader, samt fremtidige utbedringer/utskiftninger. Atkomsten skal være døgnåpen.
– Eier av gnr 83 bnr 32 har rett til å anlegge renovasjonsløsning for privat husholdnings avfall ved torg T2.

Forhold i reguleringsbestemmelsene (skal ikke tinglyses):
– Gjerde i tomtegrensen mot naboeiendommen gnr 83 bnr 32 fjernes ved utbygging av gnr 83 bnr 32.

Beliggenhet

Prosjektet er sentralt plassert på Løren, med kort vei til flere hyggelige parkanlegg, og samtidig omkranset av storbyens fasiliteter i behagelig avstand. Her vil man finne trygge oppvekstvilkår, både i selve prosjektet og i nærområdet. Gangavstand til skoler, barnehager og fritidsaktiviteter bidrar til en enklere hverdag, uten at man er avhengig av bil til en hver tid. Dagligvarehandel og busstopp like rundt hjørnet, samt kort gangavstand til Løren Torg med apotek, blomsterbutikk, ferskvarebutikk og tilknyttede spisesteder som blant annet tilbyr sushi, indisk og pizza.

Den aktivitetslystne kan for eksempel ta turen til Sinsenparken, hvor man finner Sinsen Tennisklubb. 5 minutter med sykkel, og du befinner deg på Hasle/Løren idrettsanlegg med fotballbaner og egen ishall. Herfra kan man sykle videre til Bjerke Travbane med spennende løp, uavhengig av om man har peiling på hest. Torshovdalen og Muselunden må også nevnes, med store gressletter, perfekt for lek og morro, lørdagslunsj i sommersol eller aking og skigåing vinterstid. Kort oppsummert; I og rundt Borgen har man nesten alt man kan be om, og kort avstand til resten!

Tomt

Nåværende tomtebetegnelse for hele prosjektet Borgen er gnr. 83 gnr. 61. Eiendommen skal fradeles på et senere tidspunkt. Sameiets tomt skal opprettes med egen matrikkel og eiendommen vil bli seksjonert. Eiendommen vil få eiet tomt. Tomtenes areal er ennå ikke fastsatt. På deler av gnr. 83 gnr. 61 skal det opparbeides fortau, gang-/sykkelvei, gatetun og park som skal eies og driftes av Oslo kommune.

Regulerings- og arealplaner

Gjeldende regulering for eiendommen, S-5102 ble vedtatt 16.12.2020. Eiendommen er regulert til Bolig/forretning/barnehage/annen offentlig eller privat tjenesteyting/kontor/bevertning. Eiendommen er benevnt som felt 1 i detaljregulering. Maks reguleringshøyde for bygg D er kote +152,1 og bygg E en kote på +149,1.
Sør for prosjektet Borgen er det planlagt boligbebyggelse med med maks kote +151,7. Sør for bygg D ligger Felt B med en kote + 149,0. Se også snitt som ligger ved salgsoppgaven hvor foreslått fremtidig bebyggelse er markert for eiendommene i sør og vest.

Lille Løren Park er prosjektet som kommer sør for bygget: https://www.selvaagbolig.no/oslo/lillelorenpark

Det gjøres oppmerksom på at det må påregnes videre utbygging i området etter overtakelse av bygg D og E, både for dette prosjektet og på naboeiendommer. Dette gjelder også for omkringliggende parker, herunder Lille Løren Park med planlagt ferdigstillelse i 2025 men som også kan bli senere. Ifm slik byggeaktivitet vil det måtte påregnes noe støy.

Eiendommens utgifter

Utkast til driftsbudsjett for første driftsår er utarbeidet basert på stipulerte inntekter og kostnader, og kan fås ved henvendelse til megler. Budsjettet vil være vedlegg til kontrakt. Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter.

1 – Felleskostnader bolig kr 40 kvm/mnd
2 – Felleskostnader energi kr 18 kvm/mnd
3 – Tv /bredbånd kr 369 pr mnd

Felleskostnader dekker bl.a. kommunale avgifter, vaktmester/renhold, internett, à konto fjernvarme, honorar til styret, forretningsførsel, bygningsforsikring (ikke innbo), fellesstrøm, vedlikeholdsfond og lignende, basert på et foreløpig budsjett utarbeidet av forretningsfører. Kostnader til drift av realsameienes utomhusareal og parkeringskjeller belastes også via sameiets felleskostnader. I tillegg til felleskostnader vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, mm.

Det er Eiendomsskatt i Oslo Kommune. Oslo kommune fastsetter endelige kommunale avgifter (inkl. eiendomsskatt) og det tas derfor forbehold om dette. Kommunale avgifter vil ligge i
felleskostnadene.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 28 170
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 500
3: Tinglysningsgebyr pant: Kr. 500
4: Transportgebyr til utbygger: Kr. 40 000

Totale omkostninger: Kr. 69 170

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: Kr. 5 049 170

Kjøper er forpliktet til å betale startkapital til sameiet på 2 x fellesutgifter, stipulert til kr 3 170, kr 6 340. Startkapitalen faktureres av forretningsfører.

Annen viktig informasjon

Eier- og organisasjonsform
Eiendommen vil ved ferdigstillelse bli organisert som et eierseksjonssameier, planlagt bestående av 75 boligseksjoner.

Felles takterrasser:
Helt øverst får bygg D og E felles takterrasser, et tilbud som gjør livet i Borgen enda mer allsidig. Stjerneklar høsthimmel sent på høsten, skyfri midtsommers med god bok og solseng. En takterrasse vil gi deg et ekstra rom i leiligheten din – helt uten vegger og tak. De to byggene får litt ulike planløsninger på takene sine.

Bygg D får sittesoner, eget WC slik at dere slipper å dra til leiligheten når naturen kaller, lager for møbler og puter og et lite ekstra oppbevaringsrom.

Bygg E får dette og en egen takstue i tillegg. Et kortreis hjemmekontor hjemmefra, en kaffekopp i selskap av deg selv eller et vinglass i selskap med naboene? Bor du i E, blir takstuen aldri mer enn en heistur unna.

Barnehage:
I første etasje på hus D og E er det planlagt en 4-avdelings barnehage. Barnehagen har et stort uteareal med gode solforhold og skjermet for støy. Utearealene ligger i direkte tilknytning til fremtidige Lille Løren park, noe som gir et utvidet tilbud for barna.

Barnehagens plassering er i første etasje i både bygg D o g E. Barnehagens uteoppholdsarealer inngår ikke i felles oppholdsarealer, men det legges til rette for bruk av Sameiet etter stengetid for barnehagen. Utforming av uteoppholdsarealene skal besluttes senere etter avtale med eier/bruker.

Park for de større:
Rett på utsiden av bygg D og E vil det bli anlagt en flott, grønn park med tilbud spesielt rettet mot de større barna.

Avfallshåndtering:
Det etableres nedgravde avfallscontainere for restavfall og papir, felles for beboerne på Borgen. Disse er plassert ved gavl sør for Bygg A og ved gavl nord for Bygg C. Se utomhusplan for plassering. Eget avfallsrom til barnehagen i første etasje av Bygg E.

Øvrig:
Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i utbyggers leveransebeskrivelse/salgsoppgave. Last ned utbyggers salgsoppgave: https://bolig.skanska.no/prosjekter/borgen-pa-loren/borgen-trinn-4-bygg-e-d#dokumenter

Byggherre er Skanska Eiendomsutvikling AS. Org.nr. 979 476 256.
Entreprenør er Skanska Norge AS. Org.nr. 943 049 467.

Alle illustrasjoner er blir benyttet i markedsføring av prosjektet er kun ment å være av illustrativ karakter og avvik kan forekomme. Disse kan vise elementer og tilvalg som ikke er en del av standardleveransen. Det gjøres oppmerksom på at utsikt og solforhold som er vist ikke er gjeldende for alle leiligheter. Salgstegninger i prospekt er illustrasjoner og omfatter ikke tilgjengelighetskrav.

Fremdrift og ferdigstillelse

Leilighetene i bygg E forventes ferdigstilt i 2. kvartal 2025.

Innkalling til tidspunkt for overtagelse vil bli sendt minimum 2 måneder før overtakelsen av leilighet. Det vil bli sendt ut en beskjed når detaljert informasjon om dette foreligger i boportalen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.

Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn.

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven.
 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.
 
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
 
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst/tap), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for evt. tap og meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s eventuelle gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere. Selger forbeholder seg retten til å kreve dokumentasjon av kjøpers finansiering. Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt Boiborgen.no post@roislandco.no bestemmelsene i Hvitvaskingsloven. Dette innebærer blant annet at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Carl Bjurstrøm

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
 
Provisjon fastpris: kr. 49 000
 Tilretteleggingsgebyr: kr. 9 900
Markedsføringspakke: kr. 17 650
Oppgjørshonorar: kr. 6 950
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0057/24

Ansvarlig Megler

Karoline Cecilie Michaelsen

Dato

Sist oppdatert: 30.04.2024

Tilbake til toppen