3-roms leilighet beliggende med effektiv planløsning og balkong | Est. overtakelse Q1 2025

Lidenskap for nybygg

3-roms leilighet beliggende med effektiv planløsning og balkong | Est. overtakelse Q1 2025

Rådmann Halmrasts vei 7 - 20, 1337 SANDVIKA

Geotag
Prisantydning
kr 6 800 000,-
Total Prisantydning
kr 6 800 000,-
Omkostninger
kr 96 480,-
Totalpris inkl.omk
kr 6 896 480,-
Fellesutgifter/mnd
kr 3 312,-
P-ROM
62 m2
BRA
62 m2
Rom
3
Etasje
9
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2025

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Dette er et salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet E0901 i prosjektet Helgerudkvartalet. Opprinnelig selger/utbygger er Andenæsgårdene Bærum AS. Dette er en arealeffektiv selveierleilighet beliggende i 9. etg, som inneholder: To romslige soverom, hvorav det ene er kompinert med walk-in-closet. Videre er det et delikat flislagt baderom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Videre inneholder den en åpen stue- kjøkkenløsning med utgang til balkong.

Kvaliteter
– Est. overtakelse Q1 2025
– Lav dokumentavgift. Kun Kr. 45.300,-
– Høy og fin beliggenhet i 9. etg
– Kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer
– 1-stavs eikeparkett
– Vannbåren gulvvarme
– Balansert ventilasjon
– BREEAM miljøsertifisering
– Felles takterrasser

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmegler MNEF

92297951jens@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 3201 Gnr. 7 Bnr. 244

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 62 m²
Totalt primærrom: 62 m²

Primærrom:
9. etasje: Entre/gang, bad, to soverom og stue/kjøkken.

Leiligheten vil disponere en sportsbod på ca. 3,5 m² (Boliger under 50 m²).

Sykkelparkering er i hovedsak inkludert i sportsbod og størrelse på bod er økt tilsvarende plass til én sykkel. I kjeller vil det anlegges ca. 80 sykkelparkeringsplasser for bolig i fellesanlegg. Sykkelparkering vil organiseres i to høyder for god arealutnyttelse. I forbindelse med fellesanlegget vil det også etableres en servicestasjon med mulighet for å fylle luft, vaske sykkel og utføre enkelt vedlikehold.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger.

Leiligheten er unntatt tilgjengelighetskrav.

Om prosjektet: Helgerudkvartalet får hjertet i Sandvika til å banke varmt.

Helgerudkvartalet vil skape nytt liv i Sandvika sentrum, et sted som allerede har gjennomgått mange spennende forandringer og har enda flere i vente. Setter du pris på et liv med forskjellige impulser vil du bo midt i smørøyet, her får du alt du kan tenke deg av butikker, offentlig kommunikasjon, servicetilbud og fritidsmuligheter like utenfor utgangsdøren. De fem nederste etasjene blir næringslokaler, med butikker og serveringssteder mot gater og torg i første etasje. Dette vil gi et løft for hele Sandvika Sentrum.

Fra sjette etasje og oppover blir det boliger – en leilighet i første ligger egentlig i sjette, for å gi det et lettfattelig bilde. Dette gjør at alle leilighetene i Helgerudkvartalet får lys og luft, høyt hevet over bakkeplanet. Øverst i to av byggene, i 14. etasje, blir det felles takterrasser hvor alt er tilrettelagt for å kunne invitere venner og kjente til et imponerende måltid. Utsikten du får her er det ingen andre i Sandvika som har hatt før deg. Det er ytterst sjelden ordet «unikt» er berettiget å bruke. Dette er en av de få gangene det faktisk er det. Det blir 6 «frittstående» boligbygg på taket av 2 fem etasjes næringsbygg. Boligbyggene er fra 6 til 10 etasjer høye, til sammen fra 11 til 15 etasjer over bakkeplan. I sjette etasje blir det felles takhager for boligene, anlagt på taket av kontorlokalene i femte.

Leilighetene i prosjektet varierer fra praktiske ettroms på rundt 20 kvm til femroms på 168 kvm med privat takterrasse. Dette spennet gir grobunn for godt naboskap, hvor mennesker kan møtes og omgås på tvers av alder og livssituasjon med takhagene og takterrassen som naturlige samlingspunkt. Og ønsker du tid for deg selv, vil stillheten og roen i din egen leilighet vente på deg hele døgnet.

Ved å bo i Helgerudkvartalet har du byen for dine føtter og mye av det du trenger rett under.

Tilbudet av caféer, spisesteder og restauranter i Sandvika spenner fra små lokale bedrifter til internasjonale kjeder. Du kan gå rett fra en liten spesialbutikk til Norges største kjøpesenter, du får bibliotek, kulturhus og treningssentre. Etter en 5-minutters spasertur ned den nye elvepromenaden langs Sandvikselva er du på Kadettangen som byr på fine rekreasjonsmuligheter. Du kan se en film på Sandvika Kino, spasere en tur langs den nye elvepromenaden, ta deg et bad på Kalvøya og deretter se solnedgangen fra takterrassen. Ønsker du skog og mark er veien kort – Bærumsmarka, Vestmarka, Krokskogen og snøsikre langrennsløyper på Sollihøgda er bare en kort kjøretur unna.

«Knutepunkt» er et begrep Sandvika kler godt. Du bruker bare noen minutter på å gå til togstasjonen. Herfra går det både flytog, intercitytog og vanlige langdistansetog. Bussterminalen ligger i tilknytning til togstasjonen, med bussavganger som dekker Bærum og Oslo. Tunellen til nye E16 starter like i nærheten av garasjen din, og du er på E18 i løpet av minutter. Herfra er du i Oslo i løpet av et kvarter. I lokalmiljøet beveger du deg lett med sykkel eller til fots. Alt du trenger like ved og 12 minutter til Oslo Sentrum.

Helgerudkvartalet er et prosjekt av Andenæs Eiendom som har en historie i Sandvika som går tilbake til 50-tallet, og er en av Sandvikas største gårdeiere. Familien har en lang og solid tradisjon med å engasjere seg i eiendommene sine, både i utvikling og drift. Her er langsiktighet og tett samarbeid nøkkelord. Dette er både et garantistempel og en trygghet for alle som skal holde til i Helgerudkvartalet. Andenæs Eiendom har store miljømessige ambisjoner for prosjektet, de etterstreber å få byggene klassifisert som BREEAM Excellent, en av de beste miljøklassifiseringene på markedet.

Standard

Leilighetene i Helgerudkvartalet leveres med interiør konseptet Nordisk Eleganse som standard. Konseptet er elegant og sofistikert, og med inspirasjon fra dype skoger og fjerne steder oppleves atmosfæren som kontinental og stilfull. Nøytrale og lyse toner i samspill med dype og myke bruntoner skaper en tidløs og stram base med egenart. Materialene er nøye plukket ut og satt sammen for å gi boligen et eksklusivt preg.

Kjøkkenet består av en kombinasjon av mørke eike strukturerte fronter på benkeskap og høyskap, en varm beige front på overskap, med en sandstenlignende benkeplate som knytter det hele sammen.

Til gulvene er det valgt en vakker hvitpigmentert overflate med et lite gråskjær som er nøye avstemt til både kjøkkenet og de lune veggfargene.

På badet finner du en stilsikker kombinasjon av fliser i en greige tone med et terrazzo-uttrykk på gulv og en veggflis i samme tone, men med et rolig og dempet uttrykk. Baderomsinnredning med mørk eikestrukturert utførelse og heldekkende vask.

I henhold til utbyggers leveransebeskrivelse og romskjema (Standard leveranse):

Entré (6.6 m²):
1-stavs parkett fra Pergo. Grey Oak er en grå parkett med en børstet og matt lakkert overflate. Parketten har fas på langsidene. Mellomstor kvist og naturlig fargespill vil forekomme. Dimensjon 13x190x1820 mm.
Veggfarge: Kalk NCS 1603-Y31R. Glansgrad 5. En lys gråbeige (greige) tone med hint av rødt, noe som gir fargen lunhet.
Himlingsfarge: Klassisk hvit NCS S0500-N. Glansgrad, 3. Takene levers som malt betong med synlige v-fuger. Der det er nedforet fast gipshimling, vil denne bli sparklet og malt. Himling på bad levers i hvitlakkert metall.
Det leveres garderobeløsning i entréen fra HTH (se vedlagte tegning).

Stue og kjøkken (24 m²):
Åpen stue-/kjøkkenløsning. Stuen kan innredes med et stue/-kjøkkenbord og man kan f. eks. ha en nedfellbar seng for å utnytte arealet. Store vindusflater gir godt med lysinnslipp til rommet.

Kjøkkeninnredning fra HTH. Front: One sort, eikestruktur.
Overskap front Stockholm varm beige.
Håndtak Line Eloxert sort 20mm, gripelist på overskap m/innfelt led stripe.
Laminat benkeplate med rett forkant (F32) og 20mm tykkelse, farge: 631 Sandstone. Vask intra Baltic 500TH.
Foring over kjøkkenskap utført i gips og malt i samme farge som vegg, NCS 1603-Y31R.
Skuffer og skap leveres med demping. LUX skuffer.
Med avfallsystsem i skuff under vask.
Tapwell EVO180 i krom utførelse, ettgreps kjøkkenbatteri med høy buet tut og uten avstengig for oppvaskmaskin.
Røroshetta kjøkkenventilator Fortuna 60BF m/komfyrvakt kombinerer design og funksjon perfekt. Når ventilatoren ikke er i bruk vippes glasset inn, og ventilatoren blir helt borte. Touch panel på glasset. Monteres i skap uten bunn.

Induksjonstopp, komfyr med pyrolysefunksjon, oppvaskmaskin og kombiskap. Hvitevarer leveres integrert fra Electrolux.
Max 44 desibel på oppvaskmaskin.

Bad (5 m²):
Leiligheten vil få et innbydende bad av god størrelse. Bad vil i hovedsak bli levert som prefabrikkerte baderomskabiner.
Fliser gulv (Standard leveranse):
Flis Vitra Ceppostone, Dark Greige R9 7R 30 x 30 cm
Dusjsone Vitra Ceppostone, Dark Greige 5×5 cm

Fliser vegger (Standard leveranse):
Vitra Urbancrete Dark Greige R10A Rect, 30×60 cm

– Baderomsinnredning sort eik struktur utførelse med heldekkende vask og grepsløse skuffer
– Speil med innfelt belysning, størrelse på speil tilpasses innredningens bredde
– Servantkran Tapwell, Candy CA071 i krom NRF nr: 4229738
– Bunnventil i krom
– Dusj Tapwell Evo TVM2200 NRF Nr: 4230412
– Toalett Grohe Euro
– Sluk Nordic Tools, Design Diskret 20×20 cm med innfelt flis
– Grohe Skate betjeningspanel i krom, NRF-nr: 4005176416019
– Dusjvegger i herdet glass, INR Arc 12
– Dimmer og stikk i hvit utførelse, Elko Plus. Downlights med inntrukken lyskilde og «dim to warm» funksjon og dimmer
– Vannbåren eller elektrisk gulvvarme

Dusjvegger i glass som kan slås inn mot hjørnet når dusjen ikke er i bruk. Termostatstyrt blandebatteri med dusjhode på veggmontert stang med egen håndholdt dusj. Veggmontert WC.

Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel (evt. kombimaskin vask/tørk). Maskiner leveres ikke. Tørketrommel må ha kondensbeholder/samler. Der hvor avstand mellom fremkant maskin og dusjsone/-vegg er mindre enn 0,6 m, må maskin være godkjent for å stå i sone 2. Dette i henhold til krav i NEK 400 Bolig:2016. De fleste nye maskiner oppfyller dette kravet.

Soverom |
To soverom på hhv. 11,9 m² og 10,7 m². Soverommene har plass til garaderobeskap, dobbeltseng og nattbord.

Interessenter må sette seg inn i plantegning og utbyggers leveransebeskrivelse hvor ytterligere informasjon fremkommer. Dette ligger vedlagt i denne salgsoppgaven.

Kjøper 1 har ikke utført noen tilvalg. Leiligheten levere med standard leveranse (Nordisk Eleganse) iht. romskjema/leveransebeskrivelse.

Det er ikke mulig å gjøre tilvalg i leiligheten, da frister er utgått.

Tilvalgsmuligheter

Kjøper 1 har ikke utført noen tilvalg. Leiligheten levere med standard leveranse (Nordisk Eleganse) iht. romskjema/leveransebeskrivelse.

Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass til denne leiligheten. Det vil bli mulighet for leie av garasjeplass, men det er noe som vil bli organisert etter overtakelse. Megler står ikke til ansvar for leie av garasjeplass.

Som et bidrag for å redusere bilbruk vil det også tilbys en bilpoolordning, slik at biler kan leies ved behov.

Oppvarming

Leilighetene forsynes med varmtvann fra tappevannsveksler i kjeller eller felles varmtvannsbereder. Kostnader for faktureres av sameiet basert forbruksmåling pr leilighet.

Det leveres vannbåren varme i gulv. Det er planlagt med elektrisk gulvvarme i baderom, men det kan bli aktuelt med vannbåren gulvvarme i baderom som følge av mulig offentlig pålegg. Kostnader for forbruk av varme og varmtvann faktureres fra sameiet basert på forbruksmåling per bolig.

Leilighetene planlegges med balansert ventilasjon fra eget luftbehandlingsanlegg i hver enkelt leilighet. Luftbehandlingsanlegg er plassert i bod eller over himling i entré. Behandlet friskluft tilføres i stue og soverom, med avtrekk fra bad, boder og kjøkken. Tillufts- og avtrekksventiler for ventilasjon plasseres i vegg eller himling.

Energimerke

Før overtakelse vil det bli utstedt energiattest for den enkelte bolig, med energimerking iht. forskrift. Det tas forbehold for at avvik kan forekomme spesielt i boliger med mye vindusflate.

Ferdigattest

Det er utbyggers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper er gjort kjent med at det kan ta lang tid i etterkant av overtagelse før ferdigattest foreligger.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut i sin helhet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3201/7/244:
16.09.1906 – Dokumentnr: 900090 – Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om generende virksomhet
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3024 Gnr:7 Bnr:327
Gjelder denne registerenheten med flere

17.12.1915 – Dokumentnr: 900209 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3024 Gnr:7 Bnr:336
Gjelder denne registerenheten med flere

16.12.1927 – Dokumentnr: 900595 – Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: Knr:3024 Gnr:7 Bnr:336
Gjelder denne registerenheten med flere

09.02.1952 – Dokumentnr: 901 – Bestemmelse om vannledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:3024 Gnr:7 Bnr:336
Gjelder denne registerenheten med flere

28.12.1953 – Dokumentnr: 9998 – Bestemmelse om vannledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:3024 Gnr:7 Bnr:336
Gjelder denne registerenheten med flere

21.02.1955 – Dokumentnr: 164 – Bestemmelse om vannledn.
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3024 Gnr:7 Bnr:327
Gjelder denne registerenheten med flere

19.08.1970 – Dokumentnr: 306253 – Erklæring/avtale
BESTEMMELSE OM KLOAKKRENSEANLEGG
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:3024 Gnr:7 Bnr:327
Gjelder denne registerenheten med flere

28.01.1975 – Dokumentnr: 1326 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:3024 Gnr:7 Bnr:336
Gjelder denne registerenheten med flere

12.05.2003 – Dokumentnr: 12126 – Erklæring/avtale
Motstrid mellom sum teller og nevner i eierseksjonssameie
Overført fra: Knr:3024 Gnr:7 Bnr:336
Gjelder denne registerenheten med flere

05.03.2021 – Dokumentnr: 276938 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
Gjelder denne registerenheten med flere
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2022/232640-1/200
Overført fra: Knr:3024 Gnr:7 Bnr:336
Gjelder denne registerenheten med flere
———-
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Pantedokument 2022/232655-1/200

11.11.2022 – Dokumentnr: 1283255 – Bestemmelse om nettstasjon
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Gjelder denne registerenheten med flere

04.09.1973 – Dokumentnr: 12589 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3024 Gnr:7 Bnr:53

01.03.1974 – Dokumentnr: 990173 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0219 Gnr:7 Bnr:245

01.01.2020 – Dokumentnr: 1732173 – Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0219 Gnr:7 Bnr:244

10.06.2022 – Dokumentnr: 625244 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:3024 Gnr:7 Bnr:328

12.12.2023 – Dokumentnr: 1388587 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:3024 Gnr:7 Bnr:327
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:3024 Gnr:7 Bnr:329
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:3024 Gnr:7 Bnr:336

01.01.2024 – Dokumentnr: 23762 – Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3024 Gnr:7 Bnr:244

21.03.1974 – Dokumentnr: 4336 – Best. om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:3201 Gnr:7 Bnr:247 Snr:1

29.04.2011 – Dokumentnr: 324885 – Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:3201 Gnr:7 Bnr:316

Beliggenhet

Ved å bo i Helgerudkvartalet har du byen for dine føtter og mye av det du trenger rett under.

Tilbudet av caféer, spisesteder og restauranter i Sandvika spenner fra små lokale bedrifter til internasjonale kjeder. Du kan gå rett fra en liten spesialbutikk til Norges største kjøpesenter, du får bibliotek, kulturhus og treningssentre. Etter en 5-minutters spasertur ned den nye elvepromenaden langs Sandvikselva er du på Kadettangen som byr på fine rekreasjonsmuligheter. Du kan se en film på Sandvika Kino, spasere en tur langs den nye elvepromenaden, ta deg et bad på Kalvøya og deretter se solnedgangen fra takterrassen. Ønsker du skog og mark er veien kort – Bærumsmarka, Vestmarka, Krokskogen og snøsikre langrennsløyper på Sollihøgda er bare en kort kjøretur unna.

«Knutepunkt» er et begrep Sandvika kler godt. Du bruker bare noen minutter på å gå til togstasjonen. Herfra går det både flytog, intercitytog og vanlige langdistansetog. Bussterminalen ligger i tilknytning til togstasjonen, med bussavganger som dekker Bærum og Oslo. Tunellen til nye E16 starter like i nærheten av garasjen din, og du er på E18 i løpet av minutter. Herfra er du i Oslo i løpet av et kvarter. I lokalmiljøet beveger du deg lett med sykkel eller til fots. Alt du trenger like ved og 12 minutter til Oslo Sentrum.

Tomt

Eiendommen og bygningen grenser mot offentlige arealer (gater og fortau), som Rådmann Halmrasts vei i syd-vest og Jørgen Kanitz gate i nord-øst. Alt terreng rundt bygningsmassen på gateplan er offentlig rom. Kjøreadkomst til kjellerarealer skjer fra Jørgen Kanitz gate. Sistnevnte adkomst er i gjeldende reguleringsbestemmelser for Sandvika sentrum øst (planID 2011005) forutsett å være midlertidig, der det på senere tidspunkt, iht. planbestemmelser § 10.2, skal etableres permanente adkomster fra Sandviksveien og Aamodtbakken. Bærum kommune er ansvarlig for utførelse av offentlig rom som torg, allmenninger og gater. Med utgangspunkt i VPOR (veiledende prinsipplan for offentlige rom) for Sandvika Sentrum Øst fra 2015 pågår det nå prosjektering av offentlige rom, og det vil bli endringer i forhold til illustrasjoner vist da disse er laget før prosjekteringen er ferdigstilt.

Regulerings- og arealplaner

Reguleringsbestemmelser og reguleringskart ligger som vedlegg til denne salgsoppgaven. Helgerudkvartalet ligger på felt S7 og S8 som er regulert til bolig, forretninger, offentlig eller privat tjenesteyting, kontor, bevertning og energianlegg. Reguleringsbestemmelser for felt S7 og S8 i Sandvika, vedtatt 31.05.2017, som del av områdereguleringsplan for Sandvika Sentrum Øst, PlanID: 2011005. Felt S7 og S8 består av to bygg med næring og bolig og har en vedtatt maks reguleringshøyde på kote + 60. Fremtidig bebyggelse mot nordvest på felt S5 har en vedtatt reguleringshøyde på maks kote + 65. Fremtidig bebyggelse mot øst på felt S2 1-3 har en vedtatt reguleringshøyde på maks kote + 60. Felt S3 1-3 har en vedtatt reguleringshøyde på maks kote + 53. Da de ubebygde feltene ikke er prosjektert vil det kunne bli endringer for disse feltene i forhold til gjeldende regulering. Reguleringskart med bestemmelser finnes som vedlegg til salgsoppgaven eller hos megler. For nærmere informasjon om byggets beliggenhet og høyde, se situasjonskart.

Det nye Helgerudkvartalet er en del av en spennende plan for videreutvikling og videreforedling av Sandvika by. Det startet med etableringen av Sandvika Fjordpark på Kadettangen og så den nye elvepromenaden. Dernest kommer Helgerudkvartalet, der gater og torg i sentrum, som Otto Sverdrups plass, Rådmann Halmrastsvei og Jørgen Kanitz gate, samtidig oppgraderes med nytt dekke og møblering.

Videre skal et nybygg erstatte dagens Løkketangen 20 («Andenæsgården») iht. reguleringsplan. Dette vil komplettere bebyggelsen langs elvepromenaden, som vil kunne tilby serveringssteder på rekke og rad langs elven. Etter planen skal også dagens «Finstadgård» gi plass for ny bebyggelse, som samtidig trekkes tilbake østover og dermed gi direkte fjordutsikt når man i fremtiden spaserer lang Jørgen Kanitz gate.

Planlagt omlegging av E18 til tunnel under Sandvika vil gi byen en fantastisk nærhet til sjøkanten. Det pågår reguleringsarbeid for dette strekket, og Iht. Staten Vegvesens nettsider pr. 18.02.2021 skal denne delen av nye E18 etter planen ferdigstilles i 2029.

Omlegging av E18 åpner så for utviklingen av Sandvika Sjøfront, der kommunen bl.a. ser for seg en utfylling og opparbeidelse av området ved Lakseberget, som kan knytte Sandvika fjordpark sammen med Høvikodden på en fin måte. Mer om disse planene kan man lese om på Bærum kommunes nettsider.

Andre offentlige planer
Sandvika er et område under utvikling og det understrekes at endringer vil skje. Utbygger (Andenæsgårdene Bærum AS) vil videreutvikle eiendommen på felt S2-3. Utbygger har intet ansvar for eventuelle ulemper som følger av at utbyggingsplanene i området endres. Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via Bærum kommune, Plan- og bygningsetaten. Utbygger forbeholder seg retten til endringer.

Eiendommens utgifter

Det er estimert kr 50,-pr. kvm. BRA i felleskostnader pr. mnd. og dette inkluderer blant annet A-konto fjernvarmeoppvarming og varmtvann. I tillegg kommer det kr. 1005,-pr. mnd for internettpakke, samt likedelte felleskostnader, herunder generell drift av sameiet, kommunale avgifter mv.

Utkast til driftsbudsjett for første driftsår er utarbeidet basert på stipulerte inntekter og kostnader og kan fås ved henvendelse til megler. Budsjettet vil være vedlegg til kontrakt. Se prisliste for estimerte felleskostnader pr mnd for den enkelte seksjon.
Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter.

Felleskostnader dekker bl.a. vaktmester/renhold, TV/bredbånd, a-konto varme og varmt vann, honorar til styret, forretningsførsel, bygningsforsikring (ikke innbo), fellesstrøm, vedlikeholdsfond og lignende, basert på et foreløpig budsjett utarbeidet av forretningsfører. Kostnader til drift av realsameienes utomhusareal og parkeringskjeller belastes også via sameiets felleskostnader.
I tillegg til felleskostnader vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet og innboforsikring.

Strøm til lading av el-bil kommer i tillegg og vil avregnes etter individuelt målt forbruk.

Ved overtakelse vil det bli innkrevd to ganger månedlige felleskostnader som startkapital til Sameiet.

Det tas forbehold om endringer i budsjettpostene og fellesutgiftene. Kostnader med eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet, skal fordeles mellom sameierne etter sameiebrøken med mindre særlige grunner taler for å fordele kostnadene etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk. Normalordningen er at eierbrøken fordeles etter bruksareal (BRA). Kjøper er forpliktet til å betale sin andel av eierseksjonssameiets felleskostnader. Selger forplikter seg til å betale løpende fastsatte felleskostnader og stiftelsesomkostninger for usolgte enheter.

Det tas forbehold om oppgitte arealer, antall eierseksjoner, organisering av fellesområder og øvrige opplysninger om prosjektet som kan endre forutsetningene for budsjettforslaget.

Det tas forbehold om stipulerte inntekter og kostnader da styret vil kunne endre budsjettet og inngå avtaler som vil tilføre boligselskapet andre eller større kostnader. Endelig fastsettelse av budsjett og nivå på felleskostnader vil bli foretatt av styret i boligselskapet.

Det er p.t ikke innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Bærum kommune.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi per tid. Formuesverdien for primærboliger er 25 prosent av boligens verdi.

Formuesverdi for sekundærbolig:
Inntektsåret 2023: 100 prosent av boligens verdi
Inntektsåret 2022: 95 prosent av boligens verdi

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi Kr.45 300,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 500,-
3: Tinglysningsgebyr pant : Kr. 500,-
4: Transportgebyr til utbygger: Kr: 50 000,-
 
Totale omkostninger: Kr. 
 
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader:  kr. 96 300,-

Annen viktig informasjon

Helgerudkvartalet vil skape nytt liv i Sandvika sentrum, et sted som allerede har gjennomgått mange spennende forandringer og har enda flere i vente. Setter du pris på et liv med forskjellige impulser vil du bo midt i smørøyet, her får du alt du kan tenke deg av butikker, offentlig kommunikasjon, servicetilbud og fritidsmuligheter like utenfor utgangsdøren. De fem nederste etasjene blir næringslokaler, med butikker og serveringssteder mot gater og torg i første etasje. Dette vil gi et løft for hele Sandvika Sentrum.

Fra sjette etasje og oppover blir det boliger – en leilighet i første ligger egentlig i sjette, for å gi det et lettfattelig bilde. Dette gjør at alle leilighetene i Helgerudkvartalet får lys og luft, høyt hevet over bakkeplanet. Øverst i to av byggene, i 14. etasje, blir det felles takterrasser hvor alt er tilrettelagt for å kunne invitere venner og kjente til et imponerende måltid. Utsikten du får her er det ingen andre i Sandvika som har hatt før deg. Det er ytterst sjelden ordet «unikt» er berettiget å bruke. Dette er en av de få gangene det faktisk er det. Det blir 6 «frittstående» boligbygg på taket av 2 fem etasjes næringsbygg. Boligbyggene er fra 6 til 10 etasjer høye, til sammen fra 11 til 15 etasjer over bakkeplan. I sjette etasje blir det felles takhager for boligene, anlagt på taket av kontorlokalene i femte.

Helgerudkvartalet er et prosjekt av Andenæs Eiendom som har en historie i Sandvika som går tilbake til 50-tallet, og er en av Sandvikas største gårdeiere. Familien har en lang og solid tradisjon med å engasjere seg i eiendommene sine, både i utvikling og drift. Her er langsiktighet og tett samarbeid nøkkelord. Dette er både et garantistempel og en trygghet for alle som skal holde til i Helgerudkvartalet. Andenæs Eiendom har store miljømessige ambisjoner for prosjektet, de etterstreber å få byggene klassifisert som BREEAM Excellent, en av de beste miljøklassifiseringene på markedet.

Felles takterrasse: Alle leiligheter har bruksrett til felles takhage på plan 6 og felles takterrasse på plan 14 i D-blokken. Takterrassen i plan 14 er tilgjengelig via én heis, da den andre heisens utgang i plan 14 eksklusivt benyttes av toppleiligheter i plan 14, som har adkomst via egen korridor. Takhagen inndeles i soner og sjikt ved hjelp av pergolaer, plantesjikt og andre vindskjermingstiltak. Det er avsatt arealer til vegetasjon, hovedsakelig bestående av sedum og andre typer beplantning som tåler grunt jordsmonn, samt noen utvalgte arealer med dypere jordsmonn for småtrær og busker. Takterrasse og -hagen er utformet som blågrønne områder som utnytter regnvannet best mulig, og redusere overvannsbelastningen på nærområder og kommunal infrastruktur.

Interessenter må sette seg grundig inn i utbyggers salgsoppgave/leveransebeskrivelse. Se også https://helgerudkvartalet.no/

Interessent er gjort kjent med at alle 3D presentasjoner, VR-modell, planer, skisser, bilder i prospekt, tilvalgsbrosjyre og annet salgsmateriell er av illustrativ karakter, og utarbeidet før gjennomført detaljprosjektering. Materialet kan derfor vise bygningsvolumer, innredning, tilvalg, beplantning og detaljer mv. som ikke inngår i avtalen.

Info fra utbygger rundt standard parkett:
«Til deg som velger standardparkett i din leilighet:
Pga. leveranseproblemer vil standardparketten leveres med 22 cm. (220mm) bredde pr bord, i stedet for 19 cm. (190mm). Overflate og farge vil være den samme. Eneste forskjell er altså at den er 3 cm bredere.
Parkett Pergo Lofoten Grey Oak, (Accent): 1-stavs parkett fra Pergo. Grey Oak er en grå parkett med en børstet og matt lakkert overflate. Parketten har fas på langsidene. Mellomstor kvist og naturlig fargespill vil forekomme. Dimensjon 13x220x1820 mm.»

Fremdrift og ferdigstillelse

Planlagt innflytting er 1. kvartal 2025.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.
 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes på SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og mail kan forekomme.
 
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt av megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
 
I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer partene til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt i salgsoppgaven.
 
Et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte «motbud»), er avtalerettslig bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
 
Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende:
Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen er profesjonell, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
 
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn. 
 
Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn. 

Lovanvendelse

Kjøpet følger bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Loven regulerer forhold hvor selger er profesjonell og kjøper er forbruker. Iht. loven plikter selger å stille garanti som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser etter kjøpekontrakt senest ved forbehold frafalt. Garantien utgjør 3 % av kjøpesum frem til overtakelse. Beløpet økes til 5 % av kjøpesum og står 5 -fem- år etter overtakelsen jf. buofl. § 12, 3 ledd. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finnes også på www.lovdata.no.

I tilfeller hvor kjøper er profesjonell iht. bustadoppføringslova, dvs. gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan selger kreve at avtalen reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93 (avhendingslova).

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper (kjøper 2) overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
 
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt. Stilt garanti(er) følger boligen, og garanti(er) kan bare gjøres gjeldende av ny kjøper. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.
 
Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1 sin allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1 sin gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1 sin gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).
 
Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper 2 plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.
 
Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).
 
Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Juan Wang

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0062/24

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 16.07.2024

Tilbake til toppen