Moderne 3-roms selveier i Vannkunsten i 4. etasje med suveren beliggenhet – Ny i 2020- Meget lys – Vestvendt Balkong

Lidenskap for nybygg

Moderne 3-roms selveier i Vannkunsten i 4. etasje med suveren beliggenhet – Ny i 2020- Meget lys – Vestvendt Balkong

Operagata 69A, 0194 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 12 990 000,-
Total Prisantydning
kr 12 990 000,-
Omkostninger
kr 325 920,-
Totalpris inkl.omk
kr 13 315 920,-
Fellesutgifter/mnd
kr 4 264,-
P-ROM
68 m2
BRA
68 m2
Rom
3
Etasje
4
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2020
Energimerke
Grønn B

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Husk å meld deg på visning. Hvis det ikke er noen påmeldte kan visningen bli avlyst. 

Vannkunstens fremste bygg – En meget lekker 3-roms selveier fra 2020 med gjennomgående høy standard, balkong med «by-utsikt» og sjøutsikt. Leiligheten ligger i 4. etasje med åpen og moderne planløsning, store vinduer og god romfølelse. Vannkunsten har en sjønær og urban beliggenhet i den nye bydelen i Bjørvika. Midt i smørøyet for kunst, arkitektur, mat og kultur. Boligens nærhet til vannet gjør det til et nydelig sted å bo.
Verdt å fremheve |
– Lekker 3-roms leilighet der du kan flytte rett inn!
– Balkong
– Smarthus-løsning
– Kjells-markiser
– Oppgradert kjøkken
– Heis
– Påkostede fellesarealer m Kajakkdeling og gjetsleilighet
– Standard på kvaliteten er høy og eksklusivt
– Vestvendt balkong med gode solforhold
– Bygget er miljøsertifisert
– Sentral beliggenhet i Bjørvika
– Garanti

Anne Heidi Rødal

Eiendomsmegler

48134527anne@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 234 Bnr. 123 Snr. 221

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 68kvm
Totalt primærrom: 68kvm

Primærrom:
4.etasje: Entré, baderom, stue/kjøkken, walk-in-closset og to soverom.

Sekundærrom:
4. etasje: boden på tegninger er beregnet inn i p- rom når den nå er brukt som walk-in. Ved opprinnelig kontrakttening viser p-rommet 64 m2

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca 5 kvm.

Arealene er oppmålt av Thomas Vogt

Standard

Boligprosjektet Vannkunsten i Bjørvika er kåret til Årets bygg 2021! Begrunnelsen er blant annet at prosjektet «har en særegen utforming og plassering og har gitt nærområdet noe helt nytt – og selve prosjektet har blitt en attraksjon i seg selv.»

Leiligheten oppleves lys og velholdt med god planløsning med lekre teakvinduer. Fra stuen er det utgang til en stor og sydvendt balkong på ca. 9 m² med gode solforhold og flott sjøutsikt. Videre inneholder leiligheten en innbydende entré, åpen og soneinndelt stue/kjøkkenløsning, baderom, samt 2 gode soverom.

Entré/ Hall |
På gulvet er det en lekker 1-stavs eikeparkett, noe som er gjennomgående for hele leiligheten bortsett fra våtrom. Det er montert downlights i himling.

Stue |
Leiligheten har en åpne stue/-kjøkkenløsning på ca. 26 m². I stuen er det plass til alt man måtte se for seg som, sofa, mediemøbel og spisebord. Store vindusflater som sørger rikelig med lysinnslipp til rommet. Det er verdt å fremheve den gode takhøyden om gir en behagelig romopplevelse. Videre fra stuen tar du deg utttil balkongen på ca. 8,8m². Balkongen kan lett innredes med utemøblement. Det er levert tremmegulv som er lunt å gå på. Det er i tillegg montert utelys og stikkontakter.

Kjøkken |
Leilighetens kjøkken er fra HTH fremstår som meget tiltalende og stilrent. Fronter i lekker svart utførelse . Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer fra AEG som stekeovn, oppvaskmaskin, induksjonplatetopp og kjøl-/fryseskap, samt kjøkkenventilator i stål. Alle skapdører leveres med demping med unntak av kjøleskap. Det er montert waterguard.

Baderom |
Leiligheten har et pent flislagte baderom . Badet er pent opparbeidet med servant m/skuffeseksjon. Speil . Innfelte downlights i himling med dimmefunksjon. Dusjhjørnet består av innsvingbare dusjdører i herdet glass hvor dørbladene kan svinges begge veier og regnfalls dusj. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Flisene leveres i lekre storformats 60×60 cm på både gulv og vegg. Ettgreps blandebatteri og rør i rør system.

Soverom |
Leiligheten har to soverom av fin størrelse Hovedsoverommet er på ca. 14,1 m² med en praktisk garderobe. Hovedsoverommet kan innredes med dobbeltseng, nattbord og garderobeløsninger om ønskelig. Det andre soverommene er på 7,7 m² og kan enkelt innredes med dobbeltseng og garderobeskap.

Oppvarming

Boligen varmes opp via fjernvarme. Varmen fordels i boligen med vannbåren varme via viftekovektor og vannbåren gulvvarme på begge bad.

Bebyggelse

Konstruksjon: Ca. 50% av tomten er etablert ut i sjøen. Det er etablert en vanntett spunt rundt eiendommen, deretter bygget en tørr arbeidsplattform i betong. Etter etablering av kaiplate trekkes utvendig spunt opp og vannet vil strømme fritt i havnebassenget mellom husene. Kjeller er bygget i vanntett betong. Bygget fundamenteres til fjell med stålkjerne- og stålrørspeler. Bygningene er utført med bærekonstruksjon i betong og stål. Dekker i betong med nødvendig isolering / oppforing inkludert.

Fasade | Yttervegger er kledd i naturlige materialer, hovedmaterialet er norsk skifer fra Oppdal med innslag av treverk spesielt i 1. etasje.

Yttertak | Lys skifer.

Innervegger |
Innvendige vegger av stender/gips/mineralull kledd med gipsplater. Skillevegger mot naboleiligheter/fellesareal består av enten betongvegger eller lydvegger med stender/gips/mineralull. Det blir betongvegger mot heis- og trappekjerne.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.01.2022.
Ferdigattesten følger vedlagt denne salgsoppgaven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/234/123/221:
07.10.2015 – Dokumentnr: 924824 – Best. om adkomstrett
Allmenheten har rett til ferdsel gjennom felt G3 – G6
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:123
Gjelder denne registerenheten med flere

07.10.2015 – Dokumentnr: 924824 – Best. om adkomstrett
Allmenheten har rett til ferdsel og opphold på felt T1
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:234 Bnr:123
Gjelder denne registerenheten med flere

19.02.2020 – Dokumentnr: 2127861 – Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 221
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 68/19244

26.10.2020 – Dokumentnr: 3228471 – Reseksjonering
Snr: 221
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 68/19244
Vederlag: NOK 0
Omsetningstype: Uoppgitt
Endring av fellesareal
Endring av tegninger

Beliggenhet

Den unike beliggenheten til Vannkunsten gir kort vei til det beste byen og naturen har å by på. Hva med et morgenbad fra badebryggen kun noen meter fra leilighetens inngangsdør? Eller en kopp kaffe på en uteservering langs Havnepromenaden, mens du skuer utover fjorden?

Lukten av sjø og lyden av bølgeskvulp gir ro i sjelen, og det er nettopp sjøen som vil danner omrisset for nabolaget som har vokst frem. Fjorden ledes inn mellom byggene, og vannspeil, broer og kanaler bidrar til en maritim opplevelse. Samtidig er de hyggelige strøksgatene fylt med liv og nabolagsstemning da området har et rikt utvalg av butikker, serveringssteder og kulturtilbud. I Bjørvika har du et godt utvalg av dagligvare- og spesialbutikker, og snart åpner også Vinmonopolet og Meny i Clemenskvartalet like ved.

Uten for døren vil du også ha kort gangavstand til blant annet lekeplasser, Operastranda og en tur i badstuen hvis du ønsker det? Norges viktigste knutepunkt for kollektivtrafikk liggeer også rett ved.

Ved å bo sentralt i Bjørvika blir også ulike grøntområder dine nærmeste naboer. Korte spaserturer tar deg til historiske Middelalderparken, og til skogsområdet og kunststiene i Ekebergparken. Her får du alt du kan ønske deg på ett sted, i hjertet av Oslos nye sentrum.

Bjørvika er i ferd med å etablere seg som Oslos nye sentrum for kunst og kultur. Operaen, Deichman Bjørvika, MUNCH og en rekke gallerier er med på å prege området med sine stilrene signalbygg og kulturtilbud for store og små.

Adkomst

Vannkunsten ligger i et nabolag omkranset av fjorden, rolige gater og stilren arkitektur, som gir en avslappende atmosfære. Bolighusene, med sine karakteristiske saltak og nordiske materialer, skiller seg ut fra den øvrige bebyggelsen i Bjørvika. De ni særegne husene former et eget lite gatenett med koselige gågater. Operagata og Rostockgata blir Vannkunstens nærmeste gater.

Det vil bli skiltet med Røisland & Co visningsskilt ved oppsatte visninger.

Offentlig kommunikasjon

Som følge av Bjørvikas sentrale beliggenhet rett ved Oslo S, kan vi trygt si at området er Oslos mest tilgjengelige nabolag. Du kan enkelt reise hit med kollektivtrafikk – alt for å gjøre det enkelt og behagelig å ferdes uten bil. Ikke minst er store deler av Bjørvika hovedsakelig tilrettelagt for syklister og gående, via gågater og allmenninger.

Tomt

Utomhusplanen er detaljert i samarbeid med det danske arkitektkontoret Tegnestuen Vandkunsten og Grindaker Landskapsarkitekter. Utearealene omfatter de indre byrommene med internt vannrom mellom husene, samt Havnepromenaden med forlengelsen innover Bispekilen. Utformingen av utearealet tydeliggjør de romslige og sosiale overgangene mellom den åpne Havnepromenaden langs sjøen og de mer intime indre byrommene. Boligens atkomstsoner og trappegang er bevisst plassert parvis tilknyttet et mindre torg med tuntre som bidrag til å danne sosiale relasjoner blant beboerne i Vannkunsten.

Materialer i utearealene er knyttet til en nordisk identitet med inspirasjon fra norsk natur både i belegg, vegetasjon og møblering. Oslofjordens øyer og svaberg er tydelig preget av den spesielle geologiske historien i området og nordøst-sørvestgående striper i fjellet er typiske. Utformingen av belegget på Havnepromenaden og i Bispekilen er inspirert av det lineære og kontrastene mellom mørkt og lyst i disse spesielle formasjonene.

Belegget i de indre rommene skal være lyst og vil fungere godt i møtet med husenes dreininger og ulike vinkler. Det er lagt vekt på å komme ned til vannet så mye som mulig, både mot sjøen og mot det interne vannrommet. Kaifronten utformes slik at det dannes rom av ulike størrelse med oppholdssteder for mennesker i alle aldersgrupper og i ulike sosiale sammenhenger. Bruk av tre i nedtrappingene til vannet, i møblering, samt utstrakt vegetasjonsbruk, gir den nødvendige varmen til byrommene.

Belysningen tilpasses bebyggelsens forskjellige rom og funksjoner, men får samtidig byrom, vannrom og havnefront til å fremstå som en samlet helhet. Armaturenes fysiske uttrykk nedtones/elimineres, uten at det går på kompromiss med kvaliteten på lyset.

Det blir levert utomhusarealer på bakken med vannrom, ferdig belegg, snøsmeltingsanlegg på utvalgte områder, sykkelparkering, nedtrappinger i tre, beplantning i flere sjikt og utvendig belysning i tråd med utomhusplan. Sameiet dekker driftsutgifter på utomhusarealer.

Offentlig vei:
Eiendommen og bygningene på B6A grenser mot Operagata mot nord. Operagata og Rostockgata vil fra Stasjonsallmenningen til Kongsbakken bli opparbeidet som sykkelgater. I gaterommet vil det være et ca. 5,5 meter bred sykkelgate som bukter seg gjennom området. Det grønne gaterommet er hovedsakelig formet med hensyn til syklende og gående, i tillegg til at det er tilpasset for gode sol- og skyggeforhold, uteservering og øvrig trafikk som taxi, varelevering og annen nødvendig kjøring til eiendommene. Mot øst grenser B6A mot Rostockgata og mot vest Stasjonsallmenningen. Mot syd ligger havnepromenaden og fjorden. Kjøreadkomst til parkering i kjellerarealer skjer fra Wismargata. Øvrige arealer mellom husene, over broen og ut mot den offentlige havnepromenaden vil inkludere sosiale soner og primært være tiltenkt myke trafikanter.

Regulerings- og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig og næring i henhold til reguleringsplan datert 27.06.23. med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at området er under utvikling og at det per dags dato at Clemenskvartalet og Vannkunsten Syd er under oppføring. Se reguleringskart eller konferer med megler for ytterligere informasjon.

Bjørvika er et område under utvikling og det understrekes at endringer vil skje. Selger (Oslo S. Utvikling AS) vil videreutvikle eiendommene rundt Vannkunsten. Utbygger har intet ansvar for eventuelle ulemper som følger av at utbyggingsplanene i området endres. Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten. Se også www.prosjekt-fjordbyen.oslo.kommune.no, www.vegvesen.no/Vegprosjekter/Bjorvika og www.haveiendom.no

Eiendommens utgifter

Fellesutgifter:
Avdrag felleslån: 308,-
Felleskostnader: 2 592,-
Renter felleslån: 40,-
Akonto varme og varmtvann: 989,-

Lave strømkostander som ligge rpå ca 500 i måneden

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Det gjøres spesielt
oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside:
www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdien skal utgjøre ca. 30% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig.

Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av kjøpesum og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld: Kr. 324 750 (Forutsatt salgssum: Kr. 12 990 000,00)
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-
 
Totale omkostninger: Kr.325 920 ,-
 
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: Kr. I tillegg kommer valgfri Boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 7.400,-. Kjøper har også muligheten til å velge Boligkjøperforsikring PLUSS til kr. 10.200,- med et årlig abonnement på kr. 2.800,-. Se ytterligere informasjon om Boligkjøperforsikring vedlagt i salgsoppgaven.

Om sameiet / Om borettslaget

Det er tillatt å holde dyr, forutsatt at dette ikke er til sjenanse eller ulempe for andre i sameiet.

Lånebetingelser fellesgjeld

Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.05.2023: 5.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 9.00109
Saldo per 24.05.2023: 2 361 211
Andel av saldo: 9 597
Første termin/første avdrag: 30.01.2023 ( siste termin 30.07.2025 )

Annen viktig informasjon

Vannkunsten Eierseksjonssameie er registrert i foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 924 959 134. Sameiet består av 215 boliger og 19 næringslokaler fordelt på 9 bygg i Bispevika Nord.

Diverse:
– Sameiet har egen nettside: sameietvannkunsten.no
– Daglige vaktmestertjenester og service av Vannkunsten blir utført av Bjørvika Servicesenter v/ Usbl, som er ansvarlig for driften i sameiet
– Sameiet har en avtale med Securitas for vektertjenester
– Sameiet har avtale med Bjørvika servicesenter(USBL) om levering av vaktmestertjenester
– Nøkler bestilles hos Bjørvika Servicesenter og skjema for dette finnes på hjemmesiden

– Sameiet har anskaffet 7 stk. kajakk til gratis bruk for beboerne. Se sameiets hjemmeside for booking.
– Sameiet disponerer et lokale i første etasje i hus 6, betegnet som «fellesrommet» med komplett kjøkken, liten garderobe med et toalett, og et lagerrom.
– Det er tillatt med kamera/videoovervåking av sameiets fellesarealer i henhold til Datatilsynets enhver tid gjeldende lover, regler og retningslinjer.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende

Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen ikke er forbruker, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Ingeborg Sandberg

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
 
Provisjon: 50 0000
Tilretteleggingsgebyr: kr.8.000
Visninger: kr. 2.000 pr. stk. 
Markedsføringspakke: kr. 16.900
Oppslag eiendomsregister: kr. 700
Oppgjørshonorar: kr. 6.950
Inneståelse- og utleggshonorar: kr. 1.950
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0068/23

Ansvarlig Megler

Anne Heidi Rødal

Dato

Sist oppdatert: 14.10.2023

Tilbake til toppen