Ny, stor 4-roms (3+1) leilighet med etablert utleiedel. 2 balkonger. Garasjeplass. Lav dok.avg. Est. ferdig Q4 24/Q1 25

Lidenskap for nybygg

Ny, stor 4-roms (3+1) leilighet med etablert utleiedel. 2 balkonger. Garasjeplass. Lav dok.avg. Est. ferdig Q4 24/Q1 25

Sinsenveien 53, 0585 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 11 000 000,-
Total Prisantydning
kr 11 000 000,-
Omkostninger
kr 107 870,-
Totalpris inkl.omk
kr 11 107 870,-
Fellesutgifter/mnd
kr 6 575,-
P-ROM
105.3 m2
BRA
107 m2
Rom
4
Etasje
4
Eierform
Eierseksjon
Byggeår
2024

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Visning

Salg av kontraktsposisjon: Leiligheten er under oppføring og det er ikke tilgang på selve leiligheten/byggeplass. Det er mulig å gjennomføre en digital visning på Teams for en gjennomgang av spørsmål/fly i simulator (utsikt/solforhold). Konferer med megler Martin Killi Arnesen for ytterligere informasjon og en hyggelig prat.

Dette er et salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet D_B406 i prosjektet Borgen (Bygg D) på Løren. Dette er en innholdsrik 4-roms leilighet (3 +1) i 4. etasje med integrert utleiedel. Fra stue/kjøkken er det utgang til vestvendt balkong på ca. 10 m², i tillegg til balkong utenfor utleiedel. Opprinnelig selger/utbygger er Skanska Eiendomsutvikling AS. Prosjektet Borgen vil bestå av totalt 281 leiligheter samt barnehage.

Nøkkelpunkter:
* Estimert ferdig Q4 2024 / Q1 2025
* Lav dokumentavgift (kun kr. 67 870)
* 5års utbyggergaranti
* Nordvestvendt balkong på 10 m²
* Fra utleiedel er det en egen nordøstvendt balkong på 8,8 m²
* Garasjeplass medfølger
* Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
* 1-stavs eikeparkett
* Vannbåren gulvvarme
* TEK 17 og BREEAM-miljøsertifisering = Energivennlig bolig
* Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
* Heis
* Kjellerbod
* Felles takterrasse
* Nærhet til kollektivt

Martin Killi Arnesen

Eiendomsmegler MNEF

90934214martin@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 83 Bnr. 61

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 107 m²
Totalt primærrom: 105,3 m²

Primærrom:
4. etasje: Entré, gang, stue/kjøkken, 2 bad og 3 soverom.

Sekundærrom:
4. etasje: Teknisk rom.

Det medfølger en sportsbod på ca. 5 m² for leiligheter med BRA større enn 50 m². Sportsboder er lokalisert i egne bodsoner i kjellerplan. Sportsboder bygges av åpne Troax-vegger eller tilsvarende opp til tak, dør og hengelåsfeste. Hengelås er ikke inkludert. Hver bod nummeres.

Bodene ligger i bygg A (plan 1 og plan 2) og bygg D oppgang E og D. Bodene vil seksjoneres som fellesareal for boligsameiet med eksklusiv bruksrett for den enkelte seksjonseier, alternativt som tilleggsdeler til overliggende seksjon eller som del av anleggse iendommen. Det vil kunne tinglyses rett for andre boligsameier i Borgen til bruk av bod i bygg A.

Sykkelfasiliteter i anleggseiendommen:
Sykkelrom leveres med vegger av sparklet gipsplater eller betong, støvbundet betong på gulv. Himling i malt betong. Vann og avløp til vaskestasjon for sykkel. Avsatt plass for reparasjon av sykkel. Det leveres innendørs sykkelstativ i kjeller for sykler i 2 høyder, med 2 låsepunkter per sykkel. Plasser for laste- /familiesykler merkes opp. Oppbevaringsskap med innvendig stikkkontakt for lading av batteri til elsykkel.

I trinn 4 (Hus E) leveres det lekerom/fellesrom og pick-up-point/rom med kjøling for levering av for eksempel matvarer, som vil være tilgjengelig for alle beboerne i hele prosjektet Borgen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra opprinnelige plantegninger fra utbygger. Vi gjør oppmerksom på at det er benyttet gamle måleregler i denne saken. Det kommer av at kontrakten som selges, er inngått før de nye målereglene trådte i kraft (før 1/1-2024).  

Standard

Bygg D og E er det siste trinnet i Borgen, og blir en verdig avslutning på et prosjekt som har fått en formidabel mottakelse i boligmarkedet. Her vil du finne det store lekerommet og det avkjølte rommet for matvarer som blir levert hjem. Disse rommene deles av alle som bor i Borgen – men vil få dem rett på innsiden av inngangsdøren. Standarden i D og E blir like bra som i de tidligere trinnene. På badene blir det downlights i taket, og heldekkende servant og speil på veggen. Flisene på gulv og vegger blir på 30x30cm, den nedsenkede dusjnisjen får mosaikkfliser på 5×5 cm på gulvet og vegger av herdet glass. Badet får opplegg for vask- og tørkesøyle. Kjøkkenet blir levert med kvalitetsinnredning fra HTH eller tilsvarende, med generøse mengder med hyller og skapplass. Her får du plass til det aller meste. Hvitevarer er på plass når du flytter inn. Leilighetene får vannbåren gulvvarme, og anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning. På takene blir det store, felles takterrasser. Alle leilighetene får egen sportsbod. Det blir rikelig med sykkelparkeringsplasser i kjelleren. Borgen blir BREEM-sertifisert, en miljøsertifisering som legger stor vekt på å oppnå gode miljøkvaliteter i prosjektet.

Rom for rom:

Entré:
Leiligheten har en entré på ca. 3,5 m² som har videre inngang til hoveddel og hybel.
Veggfargen er klassisk hvit som er gjennomgående i leiligheten. Det leveres smart-skjerm fra Defigo. Den åpner opp hovedinngangsdøra fra skjermen når du skal slippe inn besøk.
På gulvet leveres en lekker 1-stav parkett, type Falster Eik Nordlys Accent i bredde 145mm. Livlig fargevariasjon og trestruktur. Kviststørrelse på opptil 50 mm og små sparklede endesprekker kan forekomme. Den matte lakken gir et oljeaktig utseende med lakkens slitestyrke og renholdmessige egenskaper. Gulvlister leveres fargetilpasset med rund nese.

I entré leveres spotter i nedsenket himling og dimmer på vegg. Antall etter størrelse og geometri på entré (minimum 2 stk.).

I tilknytning til entréen ligger en teknisk bod på ca. 0,6 m² som inneholder aggregat til den balanserte ventilasjonen som er i leiligheten. Dette gir et behagelig inneklima.

Stue/kjøkken:
Videre fra entréen/gangen kommer du inn til stuen på ca. 40,3 m² som har åpen kjøkkenløsning. Stuen kan innredes med et kjøkkenbord, mediemøbel og sofa. Det er avsatt plass for screen over vindu, og trekkrør til punkt på vegg innendørs for bryter. Screen leveres ikke, og må evt. ettermonteres av ny eier ved ønske/behov.

Det leveres et moderne og tidløst kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer fra Siemens. I denne leiligheten er kjøkkenkonsept 3 valgt, som er i grå farge på underskap og grå farge på overskap.
Benkeplate: Laminat i grå farge
Kjøkkenarmatur og nedfelt vask.
Siemens IQ300 -LI67SA531 komplett kjøkkenhette med omluftsventilasjon.
LED gripelist integrert i overskapsbunnen.

Videre fra stuen tar man seg via en arealeffektiv skyvedør ut på den nordvestvendte balkongen på hele 10 m². Balkonger/terrasser leveres i grå betong med tremmegulv av impregnert tre, avrenning i forkant. Se salg- og kontraktstegning for omfang av skillevegger ved balkonger/ markterrasser. Det leveres 1 stykk LED utelampe med dobbel stikkontakt. Av hensyn til naboer og leilighetenes luftinntak er det ikke tillatt med røyking på balkonger/private terrasser.

Bad:
Leiligheten har et innbydende bad på ca. 4,4 m². Det leveres et stilrent og minimalistisk servantskap med 2 dype skuffer, full uttrekk og svært god oppbevaringsplass.
Flis- Gulvflis, «Marte Grey» og Veggflis Cipa Gres «Pianosa».
Gulv:Marte Grey 30×30 cm med tilsvarende flis i str 5×5 cm i dusjsone.
Vegg: Veggflis Cipa gres Granat Pianosa (30×30).
Servantkran/batteri Tapwell RIN 071 matt sort.
Atlante rundt speil med sort aluminiumsramme.
Belysning IFØ ( CLASSIC GLOBE 150 LED – 3000K )
Dusjhjørne Linc Angel 90×90 cm sort. Klarglass med ramme i sortlakkert aluminium.
Kvadratisk Vieser slukrist og en justerbar ristkasset i rustfritt stål.
EVM168 + ZSAL300 Dusjbatteri og dusjgarnityr farge sort matt. Trykk- og termostatstyrt dusjbatteri (150cc) og dusjgarnityr DSO med hånddusj i matt sort
Laufen Pro hvit med slimlokk m/soft close. Vegghengt toalett fra Laufen som har et klassisk utseende og rene linjer. Det er utstyrt med åpen spylekant, som øker hygienen og gjør det lettere å rengjøre. Det følger også med toalettsete med Soft Close-funksjon, som sørger for stille og myk lukking.
Flusher Krom med vannsparende funksjon.
Rør-i-rør system.
Gulvvarme.
Downlights i tak med dimmer.
Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Soverom:
Soverom 1 er på ca, 13,3 m².
Soverom 2 er på ca. 8,4 m².

Som stipulert på plantegning, kan man se på muligheten for å lage et ekstra soverom i stuen om behovet er der. Dette må da gjøres av ny kjøper selv, etter innflytting.

Utleiedel/hybel på ca. 20 m²
Oppholdsrom på 17,4 m² med hybelkjøkken fra HTH i grå farge, med hvitevarer (stekeovn, integrert kjøleskap (liten), oppvaskmaskin (smal 45cm)).
Utgang til nordøstvendt balkong på ca. 8,8 m².

Bad på ca. 3,6 m²:
Flis- Gulvflis, Pro Stone, «Light Grey» og Veggflis Cipa Gres «Pianosa»
– Gulvflis Pro Stone, Light Grey (30×30)
– Veggflis Cipa gres Granat Pianosa (30×30)

Servantskap med skuffer: Servantskap inkl ADA THIN porslensvask, servantskap i sort eik
Servantbatteri: Servantbatteri Tapwell RIN 071 matt sort
Baderomspeil: Atlante rundt speil
Belysning: IFØ (CLASSIC GLOBE 150 LED – 3000K)
Dusjhjørne: Dusjhjørne Linc Angel 90×90 cm sort
Dusjarmatur/garnityr: EVM168 + ZSAL300 Dusjbatteri og dusjgarnityr farge sort matt
Slukrist: Slukrist i dusj Vieser Classic, rustfritt stål
WC: Laufen Pro hvit med slimlokk m/soft close
Flusher: Krom med vannsparende funksjon
Håndklekroker: Base 200 – 4 + 2 Krok – Matt sort

Gulvvarme.
Downlights i tak med dimmer.
Rør-i-rør system.
Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Tilvalgsmuligheter

Følgende tilvalg er bestilt til denne leiligheten:
– Konsept 3 er valgt på kjøkken
– Utleiedel: kr. 240 000

Sum for tilvalg er en del av total prisantydning for leiligheten.

Det er ikke mulig å gjøre tilvalg i leiligheten, da frister er utløpt.

Parkering

Det medfølger 1 parkeringsplass i garasjeanlegg. Parkeringskjelleren planlegges fradelt som anleggseiendom med eget gnr og bnr under bakken. Seksjonseiere som har kjøpt parkeringsplass eier en andel i anleggseiendommen og eierandelen blir tinglyst mot den respektives gnr/bnr og seksjonsnummer. Kjøperen blir gjennom sin eierandel medlem i et garasjesameie som kan få eget budsjett og vedtekter. Boligsameiet eier en ideell andel av øvrige arealer i anleggseiendommen. Eierskapet planlegges overført og overskjøtet til Sameiet ved ferdigstillelse av de aktuelle deler av anleggseiendommen.

Det vil ikke etableres gjesteparkeringsplasser. Fri høyde i kjøresoner er ca. 210 cm.

Alle plasser er tilrettelagt for installasjon av ladeboks for el-bil. Ladeboksen kjøpes av den enkelte kunde, og det må tegnes individuelt abonnement med leverandør.

Nedkjøring til parkering er under bygg A fra Sinsenveien (se utomhusplan).

Garasjekontrakt ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Det etableres bildelingsordning med tre biler tilgjengelig for beboerne i prosjektet.

Oppvarming

Boligen leveres med termostatstyrt vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg i entré, stue/kjøkken og på bad. Øvrige rom leveres uten oppvarming,

Ventilasjon:
Det leveres anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat for hver leilighet. Avtrekk fra kjøkken, bad og bod via avtrekksventiler. Tilluft til øvrige rom via ventil i vegg/tak og overstrømning via spalte under dør. Ventilasjonsaggregat plasseres i bod. Luftinntak i fasade og avkast over tak.

VVS:
Innvendig vannledninger legges som rør-i-rør med fordelerskap plassert på vegg over sisterne og i tak på bad. Hver leilighet vil ha egen stoppekran plassert i fordelerskap.

Varmtvann leveres fra sentralt tilknyttet fjernvarme. Det vil være egne målere for varme, varmtvann og kaldtvann i hver leilighet. Sanntidsoversikt over leilighetens energiforbruk visualiseres på display i entré.

Leilighetene får installert sprinkleranlegg med synlige sprinklerhoder for brannslokking plassert på øvre del av vegger, ev. i tak der det er nedforet himling. Antall og plassering iht. krav.

Energimerke

Skanska Eiendomsutvikling har valgt å BREEAM-sertifisere alle sine boligprosjekter. Borgen har som ambisjon om å oppnå nivå «Very Good» (sertifikat vil foreligge etter ferdigstillelse av hele Borgen). Det legges dermed vekt på å oppnå gode miljøkvaliteter i prosjektet, både i planlegging og ved utførelse. Det etterstrebes bruk av materialer og produkter som er fremstilt med forsvarlig energibruk og lite forurensning.

Generelt vil leilighetene få energiattest med oppvarmingskarakter mørkegrønn og ingen leiligheter vil få svakere energikarakter enn C. Energimerking utføres av selger og må foreligge for å få utstedt ferdigattest.

Ferdigattest

Selger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en god stund etter overtagelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger, gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne medmindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/83/61:
21.01.1969 – Dokumentnr: 1136 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399

14.11.1978 – Dokumentnr: 25142 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom

01.08.1979 – Dokumentnr: 19280 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

26.03.1982 – Dokumentnr: 8584 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399

11.11.1982 – Dokumentnr: 30930 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399

31.01.1984 – Dokumentnr: 4704 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399

13.08.1998 – Dokumentnr: 46705 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:517
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:518
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465 m.fl.
Gjelder denne registerenheten med flere

20.02.2012 – Dokumentnr: 145811 – Bestemmelse om parkering
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

20.02.2012 – Dokumentnr: 145941 – Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522335 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til ferdsel og opphold på felles utomhusarealer

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522409 – Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rettighetshaver allmennheten
Rett til fri ferdsel og opphold på den delen av eiendommen som er avsatt til torg
Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune

18.09.2020 – Dokumentnr: 3049429 – Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Røisland & Co Eiendomsmegling AS
Org.nr: 994 194 410
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

05.05.2021 – Dokumentnr: 527698 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om hovedledninger med kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399

25.05.2021 – Dokumentnr: 604633 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Bestemmelse om hovedledninger med kummer
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Overført fra: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

08.12.1922 – Dokumentnr: 900802 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

21.08.1978 – Dokumentnr: 922658 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 464

21.08.1980 – Dokumentnr: 900208 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 352

25.08.2021 – Dokumentnr: 1040356 – Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:399
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

Beliggenhet

Prosjektet er sentralt plassert på Løren, med kort vei til flere hyggelige parkanlegg, og samtidig omkranset av storbyens fasiliteter i behagelig avstand. Her vil man finne trygge oppvekstvilkår, både i selve prosjektet og i nærområdet. Gangavstand til skoler, barnehager og fritidsaktiviteter bidrar til en enklere hverdag, uten at man er avhengig av bil til en hver tid. Dagligvarehandel og busstopp like rundt hjørnet, samt kort gangavstand til Løren Torg med apotek, blomsterbutikk, ferskvarebutikk og tilknyttede spisesteder som blant annet tilbyr sushi, indisk og pizza.

Den aktivitetslystne kan for eksempel ta turen til Sinsenparken, hvor man finner Sinsen Tennisklubb. 5 minutter med sykkel, og du befinner deg på Hasle/Løren idrettsanlegg med fotballbaner og egen ishall. Herfra kan man sykle videre til Bjerke Travbane med spennende løp, uavhengig av om man har peiling på hest. Torshovdalen og Muselunden må også nevnes, med store gressletter, perfekt for lek og morro, lørdagslunsj i sommersol eller aking og skigåing vinterstid. Kort oppsummert; I og rundt Borgen har man nesten alt man kan be om, og kort avstand til resten!

Tomt

Nåværende tomtebetegnelse for hele prosjektet Borgen er gnr. 83 gnr. 61. Eiendommen skal fradeles på et senere tidspunkt. Sameiets tomt skal opprettes med egen matrikkel og eiendommen vil bli seksjonert. Eiendommen vil få eiet tomt. Tomtenes areal er ennå ikke fastsatt

Regulerings- og arealplaner

Gjeldende regulering for eiendommen, S-5102 ble vedtatt 16.12.2020. Eiendommen er regulert til Bolig/forretning/barnehage/annen offentlig eller privat tjenesteyting/kontor/bevertning. Eiendommen er benevnt som felt 1 i detaljregulering. Maks reguleringshøyde for bygg D er kote +152,1 og bygg E en kote på +149,1.
Sør for prosjektet Borgen er det planlagt boligbebyggelse med med maks kote +151,7. Sør for bygg D ligger Felt B med en kote + 149,0. Se også snitt som ligger ved salgsoppgaven hvor foreslått fremtidig bebyggelse er markert for eiendommene i sør og vest.

Lille Løren Park er prosjektet som kommer sør for bygget: https://www.selvaagbolig.no/oslo/lillelorenpark

Det gjøres oppmerksom på at det må påregnes videre utbygging i området etter overtakelse av bygg D og E, både for dette prosjektet og på naboeiendommer. Dette gjelder også for omkringliggende parker, herunder Lille Løren Park med planlagt ferdigstillelse i 2025 men som også kan bli senere. Ifm slik byggeaktivitet vil det måtte påregnes noe støy.

Eiendommens utgifter

Utkast til driftsbudsjett for første driftsår er utarbeidet basert på stipulerte inntekter og kostnader og kan fås ved henvendelse til megler. Budsjettet vil være vedlegg til kontrakt. Se prisliste for estimerte felleskostnader per måned for den enkelte seksjon. Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter.

1 – Felleskostnader bolig kr 40 kvm/mnd
2 – Felleskostnader energi kr 18 kvm/mnd
3 – Tv /bredbånd kr 369 pr mnd

Felleskostnader dekker bl.a. kommunale avgifter, vaktmester/renhold, internett, a konto fjernvarme, honorar til styret, forretningsførsel, bygningsforsikring (ikke innbo), fellesstrøm, vedlikeholdsfond og lignende, basert på et foreløpig budsjett utarbeidet av forretningsfører. Kostnader til drift av realsameienes utomhusareal og parkeringskjeller belastes også via sameiets felleskostnader. I tillegg til felleskostnader vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, mm.

Stipulerte felleskostnader for denne leiligheten utgjør kr. 3 187 per måned.

Det er Eiendomsskatt i Oslo Kommune. Oslo kommune fastsetter endelige kommunale avgifter (inkl. eiendomsskatt) og det tas derfor forbehold om dette. Kommunale avgifter vil ligge i felleskostnadene.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi pt. Ved primærbolig utgjør formuesverdien 25% av markedsverdien for 2024. Ved sekundærbolig er formuesverdien det samme som boligens markedsverdi (100%). For mer informasjon, se skatteetatens hjemmeside og kalkulator for beregning av formuesverdi. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
1: Dokumentavgift til staten (2,5% av andel tomteverdi) Kr. 66 870
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 500
3: Tinglysningsgebyr pant: Kr. 500
4: Transportgebyr til utbygger: Kr. 40 000 
 
Totale omkostninger: Kr. 107 870
 
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og øvrige kostnader: Kr. 11 107 870

Kjøper er forpliktet til å betale startkapital til sameiet på 2 x fellesutgifter. Startkapitalen faktureres av forretningsfører. 

Annen viktig informasjon

Eier- og organisasjonsform
Eiendommen vil ved ferdigstillelse bli organisert som et eierseksjonssameier, planlagt bestående av 75 boligseksjoner.

Felles takterrasser:
Helt øverst får bygg D og E felles takterrasser, et tilbud som gjør livet i Borgen enda mer allsidig. Stjerneklar høsthimmel sent på høsten, skyfri midtsommers med god bok og solseng. En takterrasse vil gi deg et ekstra rom i leiligheten din – helt uten vegger og tak. De to byggene får litt ulike planløsninger på takene sine.

Bygg D får sittesoner, eget WC slik at dere slipper å dra til leiligheten når naturen kaller, lager for møbler og puter og et lite ekstra oppbevaringsrom.

Bygg E får dette og en egen takstue i tillegg. Et kortreis hjemmekontor hjemmefra, en kaffekopp i selskap av deg selv eller et vinglass i selskap med naboene? Bor du i E, blir takstuen aldri mer enn en heistur unna.

Barnehage:
I første etasje på hus D og E er det planlagt en 4-avdelings barnehage. Barnehagen har et stort uteareal med gode solforhold og skjermet for støy. Utearealene ligger i direkte tilknytning til fremtidige Lille Løren park, noe som gir et utvidet tilbud for barna.

Barnehagens plassering er i første etasje i både bygg D o g E. Barnehagens uteoppholdsarealer inngår ikke i felles oppholdsarealer men det legges til rette for bruk av Sameiet etter stengetid for barnehagen. Utforming av uteoppholdsarealene skal besluttes senere etter avtale med eier/bruker.

Park for de større:
Rett på utsiden av bygg D og E vil det bli anlagt en flott, grønn park med tilbud spesielt rettet mot de større barna.
Planene er ikke spikret riktig enda, med en egen skatepark er et av alternativene som ligger på blokken. Slik kan et liv i Borgen bli fint, aktivt og innholdsrikt, fra dagen barna lærer å gå til dagen de begynner å øvelseskjøre.

Avfallshåndtering:
Det etableres nedgravde avfallscontainere for restavfall og papir, felles for beboerne på Borgen. Disse er plassert ved gavl sør for Bygg A og ved gavl nord for Bygg C. Se utomhusplan for plassering. Eget avfallsrom til barnehagen i første etasje av Bygg E.

Øvrig:
Interessenter oppfordres til å sette seg grundig inn i utbyggers leveransebeskrivelse/salgsoppgave. Last ned utbyggers salgsoppgave: https://bolig.skanska.no/prosjekter/borgen-pa-loren/borgen-trinn-4-bygg-e-d#dokumenter

Byggherre er Skanska Eiendomsutvikling AS. Org.nr. 979 476 256.
Entreprenør er Skanska Norge AS. Org.nr. 943 049 467.

Alle illustrasjoner er blir benyttet i markedsføring av prosjektet er kun ment å være av illustrativ karakter og avvik kan forekomme. Disse kan vise elementer og tilvalg som ikke er en del av standardleveransen. Det gjøres oppmerksom på at utsikt og solforhold som er vist ikke er gjeldende for alle leiligheter. Salgstegninger i prospekt er illustrasjoner og omfatter ikke tilgjengelighetskrav.

Fremdrift og ferdigstillelse

Leilighetene i bygg D forventes ferdigstilt mellom november 2024 og mars 2025.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven.
 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes på SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og mail kan forekomme.
 
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt av megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
 
I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer partene til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt i salgsoppgaven.
 
Et eventuelt bud fra selger til kjøper (såkalte «motbud»), er avtalerettslig bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
 
Budgiverens opplysning om han er forbruker eller næringsdrivende:
Avhendingsloven ble endret med virkning fra 1. januar 2022 og innebærer blant annet at «som den er»-forbehold ikke har virkning i forbrukerkjøp, jf. avhendingsloven § 3-9 andre ledd, jf. § 1-2 tredje ledd. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. «Som den er»-forbehold kan imidlertid fremdeles tas utenfor forbrukerkjøp. Hvorvidt eiendommen selges til en forbrukerkjøper eller ikke, kan derfor ha betydning for fordelingen av risiko mellom partene: hvis kjøperen er forbruker, bærer selger ansvaret dersom eiendommen ikke samsvarer med de krav til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Hvis kjøperen er profesjonell, bærer imidlertid selger ansvaret for slike avvik bare i den grad eiendommen er i vesentlig ringere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
 
Budgivers opplysning om han er forbruker eller ikke, skal gis i forbindelse med formidling av budet, for eksempel ved at det i budskjemaet krysses av for om man er forbrukerkjøper eller ikke. Budgiver må informere megler om han opptrer som forbruker eller ikke-forbruker ved budgivning for at andre parter involvert i budrunden kan ta stilling til forhold av faktisk og rettslig art som er viktige i forbindelse med avtalen. Megler har begrenset mulighet til å kontrollere budgivers egenopplysning om vedkommende er næringsdrivende eller ikke, og budgiverens skriftlige opplysning om han er forbrukerkjøper eller ikke, må legges til grunn. 
 
Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn. 

Lovanvendelse

Avtalen mellom kjøper 1 (videreselgeren av kontrakten) og kjøper 2 (ny kjøper), blir regulert av avhendingsloven, kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven.
 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven utarbeidet i forbindelse med salg av kontraktsposisjonen, samt kjøpekontrakten med tilhørende dokumenter signert av kjøper 1 og selger (utbygger), før bud inngis.
 
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
 
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper (kjøper 2) overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
 
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt. Stilt garanti(er) følger boligen, og garanti(er) kan bare gjøres gjeldende av ny kjøper. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.
 
Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1 sin allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1 sin gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1 sin gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).
 
Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper 2 plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.
 
Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).
 
Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere. Selger forbeholder seg retten til å kreve dokumentasjon av kjøpers finansiering. Eiendomsmeglere ble fra 06.03.09 underlagt Boiborgen.no post@roislandco.no bestemmelsene i Hvitvaskingsloven. Dette innebærer blant annet at eiendomsmegleren har plikt til å melde fra til Økokrim om eventuelle mistenkelige transaksjoner.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Ye Xu

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
 
Provisjon: kr. 50 000
Tilretteleggingsgebyr: kr. 5 000
Markedsføringspakke: kr. 17 650
Oppgjørshonorar: kr. 6 950
Inneståelse- og utleggshonorar: kr. 2 500
Oppslag eiendomsregister: kr. 700
 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0081/24

Ansvarlig Megler

Martin Killi Arnesen

Dato

Sist oppdatert: 12.07.2024

Tilbake til toppen