Salg av kontrakt | Arealeffektiv 2-roms i 8. etg | Privat takterrasse på 27 m² | Lav dok. avg | Est. ferdig Q1 2024

Lidenskap for nybygg

Salg av kontrakt | Arealeffektiv 2-roms i 8. etg | Privat takterrasse på 27 m² | Lav dok. avg | Est. ferdig Q1 2024

Sinsenveien 53, 0585 OSLO

Geotag
Prisantydning
kr 5 500 000,-
Total Prisantydning
kr 5 500 000,-
Omkostninger
kr 66 350,-
Totalpris inkl.omk
kr 5 566 350,-
Fellesutgifter/mnd
kr 2 689,-
P-ROM
38.1 m2
BRA
40.3 m2
Rom
2
Etasje
8
Eierform
Eierseksjon
Boligtype
Leilighet
Byggeår
2023
Energimerke
Grønn C

Registrer interesse

Meld din interesse så tar vi kontakt med deg og holder deg orientert om boligen!

Dette er et salg av kontraktsposisjon vedrørende leilighet D-803 i prosjektet Borgen B på Løren. Opprinnelig selger/utbygger og entreprenør er Skanska. Arkitekt er Løvseth+Partner. Leiligheten ligger i byggets 8. etg. og inneholder følgende rom: Entré, soverom av god størrelse, baderom, åpen stue/-kjøkken løsning og innvendig bod. I tillegg man privat takterrasse, samt tilgang til flotte fellesarealer.

Verdt å fremheve |
– Alt er helt nytt og ingen har bodd her før deg
– Det er gjort tilvalg på kjøkken og lagt flis i entré
– Privat takterrasse på hele 27 m²
– Balkong på 6 m²
– Lav dokumentavgift. Kun kr. 25.180,-
– 5 års garanti fra utbygger
– Est. ferdigstillelse Q1 24
– Kjøkken fra HTH
– BREAM sertifisert
– TEK 17
– Heis
– Vannbåren gulvvarme
– Se hjemmeside: https://boiborgen.no

Jens Ulrik Bacher

Eiendomsmegler MNEF

92297951jens@roislandco.no

Eiendommen

Knr. 301 Gnr. 83 Bnr. 61

Areal og innhold

Totalt bruksareal: 40 m²
Totalt primærrom: 38 m²

Primærrom:
8.etasje: Entré, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom, soverom.

Sekundærrom:
8. etasje: Bod.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2,5 m². Sportsboder er, med noen unntak i 1. etasje, lokalisert i egne bodsoner i kjellerplan.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealene er hentet fra opprinnelig plantegninger fra utbygger.

Arealene i prislisten er oppgitt i bruksareal (BRA) og primærrom (P-rom). Arealene er beregnet ut fra Norsk Standard 3940. Bruksarealet angir leilighetens areal innenfor omsluttende vegger. Primærrom er BRA fratrukket innvendig bod. Innvendig sjakter er medregnet i P-rom, men ikke i de oppgitte romarealene på tegningene. De oppgitte arealer er å betrakte som cirka-arealer. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre / større enn det oppgitte areal.

Standard |
Du blir boende med god standard. Gulvene i oppholdsrom blir én-stavs parkett, på badene blir det heldekkende servant, speil og downlights i taket. Flisene på gulv og tak blir på 30×30 centimeter, i den nedsenkede dusjnisjen blir det vegger av herdet glass og fliser på gulvet på 5×5 centimeter. Et delikat bad er en behagelig frisone å trekke tilbake til i en travel med krav på alle kanter – dette får du i Borgen. Kjøkkenet blir levert med kvalitetsinnredning fra HTH eller tilsvarende, med hyller og skapplass nok til at selv en gjennomført gourmétkokk vil være fornøyd.

Borgen vil gi boliger for mennesker i alle aldre og livssituasjoner, derfor er det lagt opp til at beboerne til en viss grad skal kunne forme leiligheten sin etter eget behov. Leilighetene får vannbåren gulvvarme, og anlegg for balansert ventilasjon med varme-gjenvinning. Borgen blir BREEAM-sertifisert, en miljøsertifisering som legger stor vekt på å oppnå god miljøkvalitet i prosjektet.

Entré |
Romslig entré på ca. 5,6 m² med grå flis 60×60 cm. Det vil bli levert 145 mm 1-stavs lys eikeparkett, noe som er gjennomgående for resten av leiligheten med unntak av entre og bad. Videre vil det bli levert nedsenkede spotter i himling. I tilknytning til entre har man en innvendig bod på 2,3m².

Stue og kjøkken |
Åpen stue/-kjøkken løsning på ca. 16,1 m² med gode soner og enkle innredningsmuligheter med plass til både spise- og sofagruppe, samt mediemøbel.

Kjøkkenet vil leveres slik det fremgår av kontraktstegninger. Det leveres hvitevarer som inkluderer ovn, induksjonskoketopp, integrert oppvaskmaskin og kombiskap (kjøl/frys). Kjøkkeninnredning leveres fra HTH. Se tilvalgsliste «kjøkken» vedlagt i salgsoppgave for mer informasjon.

Soverom |
Soverommet er på ca. 9,6 m² og kan innredes med garderobeskap, nattbord og dobbeltseng.

Baderom |
Baderomsinnredningen leveres med heldekkende hvit servant med skuffeseksjon i matt sort front. Runde speil med svart ramme og belysning på vegg. Ett-greps servant batteri i matt svart. Dusjhjørne med svarte detaljer og dusjevegger i glass med profiler i sort eller krom avhengig av type dusjløsning. Vegghengt toalett med softclose-funksjon i hvit porselen eller tilsvarende. Det er opplegg for vaskemaskin. Det leveres gulvflis i 30×30 cm. Nedsenk i dusjsone belegges med tilsvarende i størrelse 5×5 cm. Fliser på vegg blir levert i 30×30 cm. Det vil bli levert LED-Downlights i himling med dimmer, antall avhenger av rommets størrelse.

Balkong | Privat takterrasse
Fra stuen har man adkomst til sørvestvendt balkong på ca. 6 m² med godt utsyn og fine solforhold. I tillegg har man tilgang til egen privat takterrasse på hele 27 m².

Innvendig bod |
Ved entréen blir det levert en innvendig bod på ca. 1,3 m².

BREAM-Sertifisering |
Skanska Eiendomsutvikling har valgt å BREEAM- sertifisere alle sine boligprosjekter. Borgen har som ambisjon om å oppnå nivå «Very Good» (sertifikat vil foreligge etter ferdigstillelse av hele Borgen). Det legges dermed vekt på å oppnå gode miljøkvaliteter i prosjektet, både i planlegging og ved utførelse. Det etterstrebes bruk av materialer og produkter som er fremstilt med forsvarlig energibruk og lite forurensning.

Oppvarming |
Boligene leveres med termostatstyrt vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg i entre, gang, stue/kjøkken og på bad. Øvrige rom leveres uten oppvarming, men gulvvarme på soverom kan bestilles som tilvalg.

Ventilasjon |
Det leveres anlegg for balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med eget aggregat for hver leilighet. Avtrekk fra kjøkken, bad og bod via avtrekksventiler. Tilluft til øvrige rom via ventil i vegg/tak og avtrekk via spalte under dør. Aggregatet plasseres i bod eller annet egnet sted i leiligheter kfr. kontraktstegninger. Luftinntak i fasade og avkast over tak.

Prosjektet er forutsatt gjennomført som serieproduksjon, som gir føringer for hvilke tilvalg og endringer som kan tillates og når disse må bestilles. (Det er ikke lengre mulig å gjøre tilvalg). Kjøper må dekke kostnadene for disse vurderingene, uavhengig av om endringene blir bestilt eller ikke. Endringer kan ikke gjennomføres dersom det berører rammetillatelsen, gir forsinkelser i prosjektet eller hindrer rasjonell gjennomføring av byggearbeidene. Kjøper kan heller ikke kreve endringer og tilvalg som utgjør mer enn 15 % av avtalt kjøpesum, jf. bustadoppføringslova § 9.

Om prosjektet: I Borgen på Løren kommer det boliger du ikke har sett før, med tilbud du aldri har hørt om. Store, lyse leiligheter med knallgode romløsninger, omgitt av fellesområder i en klasse for seg. Et spennende innendørs lekerom, komplett med sofagruppe og kaffemaskin for de voksne. Romslig, inngjerdet og trygt lekeområde mellom byggene, samt en stor felles park som grenser til Borgen med egen skaterampe, uten øvre aldersgrense hvor småramp i alle aldre koser seg.

Flotte takterrasser med sjefsutsikt og upåklagelige solforhold. Felles parsellhage/grønnsakshage til glede for grønne fingre, og parkering under tak for alt som går på hjul. Eget skap for hjelm og sykkelstæsj som du ikke trenger å ta med deg opp, samt et avkjølt pick-up point for dagligvarer du bestiller online. I Borgen vil alt ligge til rette for trivsel for både store og små, omkranset av byen med alt den har å by på!

Fullstendig salgsoppgave kan lastes ned fra linken «Registrer min interesse».

Tilvalgsmuligheter

Følgende tilvalg er gjort av Kjøper 1 | Totalt kr. 33.480,-.

20.000,- i mellomlegg for kjøkkentype:
– Modell: 48 One (Underskap/høyskap) / 28 Stockholm (Overskap)
– Synlige sider, tilpasninger og sokkel leveres i farge: Samme som kjøkken
– Skrogforkanter: Samme som kjøkken
– Takforing leveres i farge: Samme som kjøkken (Noen steder leveres gipsnedkassing fra entreprenør) Se tegning
– Grep underskap/høyskap: Line Eloxert brun 20cm
– Grep overskap: LED Gripelist
– Overskap: D­overskap (70,4cm) m/2 hyller. Hvit underside.
– Høyde kjøkken 2118mm fra ferdig gulv (topp overskap og høyskap)
– Belysning: LED Gripelist under overskap, NB! ikke på hjørneskap
– Skuffeseksjoner: Lux­skuffer, Lemans­karusell i hjørneskap
– Tilbehør: Bestikkinnlegg i plast

– Veggpanel: Laminat Sandsten (652), 12mm tykkelse. Høyde: 20cm
– Benkeplate:Laminat Sandsten (652), 3cm tykkelse med maskinpåsatt
– Vask: Franke Maris MRG 210­52 TL Matt sort, Underlimt i benkeplaten.
– Bl.batteri leveres ikke av HTH
– Ventilator leveres ikke av HTH

– Hvitevarer: STANDARD: Electrolux
­- Integrert ovn
– ­Induksjonstopp
­- Integrert oppvaskmaskin
­- Integrert kjøl/frys
– Hvitevarer som ikke er en del av leveransen, tilpasses/monteres ikke av
– HTH­prosjektavd.
– (Det er kundens ansvar at hvitevarer kjøpt etter overtakelse/passer med det som leveres fra HTH.)

Se vedlagt tilvagsavtale for kjøkken vedlagt i salgsoppgaven.

Andre tilvalg gjort i leiligheten | Kr. 13.440,-
– Flis i entrè – Pro Matric Grey 60×60 cm

Se vedlagt tilvalgsliste vedlagt i salgsoppgaven.

Det er ikke lenger mulig å gjøre tilvalg på denne enheten.

Parkering

Det følger ikke med parkeringsplasser til leilighetene.

Oppvarming

Boligene leveres med termostatstyrt vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg i entre, gang, stue/kjøkken og på bad. Øvrige rom leveres uten oppvarming.

Energimerke

Generelt vil leilighetene få energiattest med oppvarmingskarakter mørkegrønn og ingen leiligheter vil få svakere energikarakter enn C. Energimerking utføres av selger og må foreligge for å få utstedt ferdigattest.

Ferdigattest

Selger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en god stund etter overtagelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger, gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne medmindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/83/399:
14.11.1978 – Dokumentnr: 25142 – Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom

01.08.1979 – Dokumentnr: 19280 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

08.12.1922 – Dokumentnr: 900802 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

21.08.1978 – Dokumentnr: 922658 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 464

21.08.1980 – Dokumentnr: 900208 – Sammenslått med denne matrikkelenhet:
GNR. 83, BNR. 352

21.01.1969 – Dokumentnr: 1136 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

26.3.1982 – Dokumentnr: 8584 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

11.11.1982 – Dokumentnr: 30930 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

31.01.1984 – Dokumentnr: 4704 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

13.08.1998 – Dokumentnr: 46705 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:517
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:518
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

23.10.1968 – Dokumentnr: 15939 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

09.05.1985 – Dokumentnr: 26926 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

20.02.2012 – Dokumentnr: 145811 – Bestemmelse om parkering
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501
Med flere bestemmelser

20.02.2012 – Dokumentnr: 145941 – Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:465
Med flere bestemmelser

21.01.1969 – Dokumentnr: 1136 – Best. om vann/kloakkledn.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

26.03.1982 – Dokumentnr: 8584 – Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

11.11.1982 – Dokumentnr: 30930 – Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

31.01.1984 – Dokumentnr: 4704 – Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

13.08.1998 – Dokumentnr: 46705 – Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:517
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:518
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

29.05.2020 – Dokumentnr: 2522335 – Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:83 Bnr:32
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Oslo Kommune
Org.nr: 958 935 420
Rett til ferdsel og opphold på felles utomhusarealer
Gjelder denne registerenheten med flere

23.10.1968 – Dokumentnr: 15939 – Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:1

09.05.1985 – Dokumentnr: 26926 – Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0301 Gnr:83 Bnr:501

Beliggenhet

Prosjektet er sentralt plassert på Løren, med kort vei til flere hyggelige parkanlegg, og samtidig omkranset av storbyens fasiliteter i behagelig avstand. Her vil man finne trygge oppvekstvilkår, både i selve prosjektet og i nærområdet. Gangavstand til skoler, barnehager og fritidsaktiviteter bidrar til en enklere hverdag, uten at man er avhengig av bil til en hver tid. Dagligvarehandel og busstopp like rundt hjørnet, samt kort gangavstand til Løren Torg med apotek, blomsterbutikk, ferskvarebutikk og tilknyttede spisesteder som blant annet tilbyr sushi, indisk og pizza.

Den aktivitetslystne kan for eksempel ta turen til Sinsenparken, hvor man finner Sinsen Tennisklubb. 5 minutter med sykkel, og du befinner deg på Hasle/Løren idrettsanlegg med fotballbaner og egen ishall. Herfra kan man sykle videre til Bjerke Travbane med spennende løp, uavhengig av om man har peiling på hest. Torshovdalen og Muselunden må også nevnes, med store gressletter, perfekt for lek og morro, lørdagslunsj i sommersol eller aking og skigåing vinterstid. Kort oppsummert; I og rundt Borgen har man nesten alt man kan be om, og kort avstand til resten!

Tomt

Det er lagt stor vekt på utforming av utearealene i Borgen, godt tilpasset barn i alle aldere. Utearealet opparbeides med blant annet grønne soner, sykkelparkering, oppholdssoner med benker, lekeapparater og gangareal med fast dekke. I hus B er det ikke felles takterrasse, men beboere i hus B er planlagt å gis tilgang til å benytte felles takterrasse og fellesrom på tak i hus C (tilgang etter innflytting for hus C, og forutsatt realisering av hus C). På denne takterrassen planlegges tredekke, plantefelt, pergola og plassbygde møbler. Innvendige fellesarealer på tak inkluderer takstue, toalett og bod.

Utomhusplanen og takterrassene er illustrasjoner og endringer i utforming og materialvalg må påregnes. Utomhusarealene og takterrasser vil ferdigstilles i ulike faser tilpasset fremdriften på prosjektets øvrige byggetrinn og ved egnet årstid.

I prosjektets siste trinn er det planlagt etablering av barnehage (forutsetter realisering av dette trinnet). Barnehagens uteoppholdsarealer inngår ikke i felles oppholdsarealer, men det legges til rette for bruk av Sameiet etter stengetid for barnehagen. Utforming av uteoppholdsarealene skal besluttes senere etter avtale med eier/bruker.

Regulerings- og arealplaner

Gjeldende regulering for eiendommen, S-5102 ble vedtatt 16.12.2020. Eiendommen er regulert til Bolig/forretning/barnehage/annen offentlig eller privat tjenesteyting/kontor/bevertning.
Eiendommen er benevnt som felt 1 i detaljreguleringsplanen. Maks reguleringshøyde for bygg B er kote +153,3. Rammesøknad sendes inn for behandling etter vedtatt reguleringsplan. Det er planlagt videre utbygging på naboeiendommene, og det henvises til Oslo kommune for ytterligere opplysninger. Sør for prosjektet Borgen er det planlagt og søkt omregulering til boligbebyggelse med referansenummer 201307159 med maks kote +149. Vest for bygg B på gnr. 83, bnr. 32 som er en del av reguleringsforslaget er det foreslått regulert inn to bygg definert som Bygg B2 og A2 i reguleringssak 201617067. På prosjektets østside er det regulert boligbebyggelse med maks kote +150,7.

Eiendommens utgifter

Utkast til driftsbudsjett for første driftsår er utarbeidet basert på stipulerte inntekter og kostnader og kan fås ved henvendelse til megler. Budsjettet vil være vedlegg til kontrakt. Se prisliste for estimerte felleskostnader per måned for den enkelte seksjon. Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter.

1 – Felleskostnader bolig kr 40 kvm/mnd
2 – Felleskostnader energi kr 18 kvm/mnd
3 – Tv /bredbånd kr 369 pr mnd

Felleskostnader dekker bl.a. kommunale avgifter, vaktmester/renhold, internett, a konto fjernvarme, honorar til styret, forretningsførsel, bygningsforsikring (ikke innbo), fellesstrøm, vedlikeholdsfond og lignende, basert på et foreløpig budsjett utarbeidet av forretningsfører. Kostnader til drift av realsameienes utomhusareal og parkeringskjeller belastes også via sameiets felleskostnader. I tillegg til felleskostnader vil det påløpe andre løpende kostnader som for eksempel strømforbruk i den enkelte leilighet, innboforsikring, mm.

Kjøper er forpliktet til å betale startkapital til sameiet på 2 x fellesutgifter (kr. 40 per kvm). Startkapitalen faktureres av forretningsfører.

Stipulerte felleskostnader for denne leiligheten utgjør kr. 2 689,- per måned.

Eiendomsskatt er ikke beregnet for leiligheten ikke er ferdigstilt.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør for tiden 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundær bolig. Beregningsgrunnlaget kan finnes på Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skattog-avgift/eiendomsskatt. Satsen for for beregningsgrunnlaget til eiendomsskatten blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Formuesverdi

Boligen er nyoppført og det foreligger derfor ikke formuesverdi pt.

Formuesverdien skal utgjøre ca. 25% av markedsverdi for primærbolig, og ca. 90% for sekundærbolig.

Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien. Formuesverdien justeres normalt årlig.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

1: Dokumentavgift til staten, 2,5% av andel tomteverdi: Kr. 25.180,-
2: Tinglysningsgebyr skjøte: Kr. 585,-
3: Tinglysningsgebyr pant og pantattest: Kr. 585,-
4: Transportgebyr til utbygger: Kr. 40.000,-

Totale omkostninger: Kr. 66.350,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader: kr. 5.566.350,-

Annen viktig informasjon

På Skanska Eiendomsutviklings prosjekt i Sinsenveien 51-53, Borgen, skal det bygges totalt 281 leiligheter samt barnehage. Det er planlagt inndelt i 4 salgs- og byggetrinn, hvorav denne beskrivelsen gjelder Bygg B med 106 leiligheter. Det gjøres oppmerksom på at det må påregnes videre utbygging i området etter overtakelse av bygg B, både for dette prosjektet og på naboeiendommer. Hjemmelshaver til gnr. 83, bnr. 399 og 501 er Skanska Norge AS.

PS! Prosjektets salgsoppgave kan lastes ned på prosjektets hjemmeside under dokumenter. Det anbefales å sette seg godt inn i prosjektet ved vist interesse og ta kontakt med megler: Jens Ulrik Bacher på tlf: 92 29 79 51 eller via mail: jens@roislandco.no.

Leverandøravtaler |
Selger har på vegne av sameiet og realsameiet anledning til å inngå bindende avtaler med inntil fem års varighet vedrørende avtaler med bl.a. følgende leverandører:
– Forretningsfører (Obos Eiendomsforvaltning AS)
– Strømleveranser
– Heisleverandør
– Leverandør av telefonlinje til heiskupeer
– Leverandør av porttelefonanlegg
– Leverandør av brannvarslingsanlegg
– Leverandør av ventilasjonsanlegg
– Leverandør av garasjeport
– Vaktmesterselskap
– Leverandør av internett/TV
– Leverandør av fjernvarme
– Bildelingsordning
– Leverandør av elbillading
– Avtale om skjøtsel av utomhusarealer
– Avtale om nettbasert tilgang til
FVD-dokumentasjon.
– Evt øvrige avtaler for fremtidig drift, service
og vedlikehold av fellesarealer.

Fremdrift og ferdigstillelse

Varslet overtakelsesperiode for bygg B er for oppgang A og B i tidsrommet 01.10.2023 – 31.12.2023, for oppgang C og D i tidsrommet 01.11.2023 – 31.01.2024. Senest 10 uker før ferdigstillelse av Eiendommen skal Selger gi Kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver(e). Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på finn.no, eller roislandco.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme. Ved salg av en kontraktsposisjon er det merverdien, (kjøper 1´s gevinst) budgiver skal legge inn bud på. Konferer megler før bud legges inn. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger (kjøper 1) må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter fra budet er mottatt megler, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper 2 og selger (kjøper 1) få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. I henhold til eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har megler en plikt til å oppfordre oppdragsgiver (selger/kjøper 1) til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til megler. Megler oppfordrer til å lese retningslinjene for budgivning vedlagt salgsoppgaven.

Lovanvendelse

Kontraktens bestemmelser utfylles av Lov om avtalar med forbrukar om oppføring av ny bustad mm. (Bustadoppføringslova) av 13. juni 1997 nr. 43. Kontrakten gjelder avtale etter lovens § 1, første ledd bokstav b), avtale om bolig under oppføring, hvor avtalen også omfatter rett til grunn.

Videresalg

Dette gjelder salg av en kontraktposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny kjøper overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og forpliktelser iht. opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og de lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsettes at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.
Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Ved signering av transportkontrakt skal kjøper av kontraktsposisjonen (kjøper 2) innbetale kjøper 1’s allerede innbetalte 10%, merverdien (kjøper 1’s gevinst), samt transportgebyret til utbygger. Kjøper 1 vil få tilbakebetalt sin 10% med fratrekk for meglerkostnadene ved salg. Kjøper 1’s gevinst ved videresalget (merverdien) vil bero på meglers klientkonto frem til kjøper 2 har overtatt leiligheten og fått rettsvern for sitt erhverv. Opptjente renter på merverdien tilfaller kjøper 1 (selger av kontrakten).

Dersom kjøper 2 er forbruker, faller pliktene hans til å betale merverdien bort dersom entreprenøren ikke ferdigstiller boligen, jf. Avhendingsloven §1-1 fjerde ledd. Kjøper 1 har likevel ikke noe ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra selgers side, og kjøper plikter å betale hele merverdien i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper 2 rett til å heve kontrakten med selger.

Skulle noe virke uklart, kontakt megler.

Garantier

Garanti som Selger (utbygger) har stilt i medhold av buofl. § 12 og eventuelt § 47 kan gjøres gjeldende av Kjøper 2 som Kjøper 1 sin rettsetterfølger (jf. buofl. § 12, 6. ledd).

Garantien etter buofl. § 12, som minst lyder på 3% av vederlaget i perioden før overtagelse og 5 % i perioden frem til 5 år etter overtagelsen, er beregnet av opprinnelig kjøpesum mellom Selger og Kjøper 1 i henhold til kjøpekontrakt.

Hvitvaskingsreglene

Bestemmelser tiltak mot hvitvasking / kjøpers innbetaling I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen. Det anbefales at kjøper innbetaler kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Eier

Harald Noorland

Liv Ragnhild Lyngved Noorland

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer: 3-0083/23

Ansvarlig Megler

Jens Ulrik Bacher

Dato

Sist oppdatert: 18.10.2023

Tilbake til toppen