Dette blir de store interiørtrendene fremover

Lidenskap for nybygg

Dette blir de store interiørtrendene fremover

Strek ikon

Foto: Italianbark.com

I slutten av januar var ROC Interiør i Paris for å bli inspirert på messen Maison et Objet. Vi deler høydepunkter fra messen og hva som trender i interiørbildet fremover.

«Take care» var hovedtemaet for 2023. Slow living og kunsten å leve i sakte film er en trend vi har sett de siste årene, men som fortsatt er høyaktuell. Fokuset er å ta vare på oss selv, på planeten og de rundt oss. 

Det var mange trender som stod sterkt under messen og vi har valgt å fokusere på fire av de:

  • Sirkulær design
  • Farge eksplosjon og kraftfulle mønstre
  • Monokrom design
  • Naturinspirert design

Sirkulær design er ikke et nytt tema, det betyr ikke bare gjenbruk av avfall, men også f.eks å velge varer med lang levetid som er laget av lokale materialer. «Circularity in Action» var utstillingen som ble presentert av Danmark, og viste arbeidet til flere møbeldesignere, belysning og danske merkevarer som allerede omfavner sirkulære løsninger. Den danske installasjonen var en av hovedattraksjonene og illustrerte bærekraftspørsmål fra danske designeres synspunkt.

Farge eksplosjon – skal vi tro trendene for 2023/24 vil det bli dristig og fargerik. Etter to år med pandemi og midt i en global krise, blir hjemmeinnredningen et rom hvor man kan finne kreativitet og glede. Det går mot mer maksimalistiske og fargerike løsninger, morsomme former og kreative mønstre. Farger dukker opp overalt som en reaksjon på årene med minimalisme og grått/beige. Her ligger alt til rette for mer lekne og kreative elementer i hjemmet. Så gjenstår det å se om vi nordmenn tar denne trenden til oss.

Monokrom design – Tenk rene linjer, enkel bruk av fargetoner og dristige fargeblokker. Et lite nikk til 60-tallet, men med en moderne vri. Stilen har rene arkitektoniske linjer som viser en sofistikert og tidløs eleganse. Fargene inkluderer jordfarger, nyanser av rust, turkis, brun og olivengrønn. Denne stilen forbedrer ethvert rom med sine rene og elegante linjer.

Naturinspirert design– Naturen er fortsatt en viktig inspirasjonskilden. Jordfarger og rustikke møbler med en tilstedeværelse av afrikansk og etnisk inspirert innredning ble vist hos flere leverandører. Tre er nøkkelmaterialet i denne stilen, sammen med naturlige fibre som rotting og fletting. 

Oslo Design Fair 2023

Vi har også vært og blitt inspirert på messe her hjemme. Årets tendensutstilling på Oslo Fair hadde temaet PATOS – flyktige scenarioer i rom. Ønsket var å skape konturer av rom som spiller på vårt følelsesregister.

Vi lot oss inspirere av den drømmeaktige utstilling som spilte på våre sanser, her var det bruk av naturelementer som sopp, jord og tørrfisk som pirret så vel det estetiske som luktesansen.

Det er ikke noe annet å si enn VAKKERT!

Siste nytt

Tilbake til toppen