Interiørtrender 2024

Lidenskap for nybygg

Interiørtrender 2024

Strek ikon

Foto: Jotun

2024 står for døren, og RCO Interiør gir oss en innsikt i de kommende store interiørtrendene for det kommende året. Glede, varme, naturlige elementer og nostalgisk sjarm vil prege interiøråret 2024. Vi vil innrede hjemmene våre mer bevisst med fokus på det personlige og multifunksjonelle.

Vi vil se mer farger og gjenbruk. Vi vil ha mer glede i hjemmet og vi ser en økende trend ved bruk av farger som gult og rosa som gir humøret en ekstra boost. Den grå og nøytrale stilen vil vike for varmere og mer livlige nyanser kombinert med mønster, tekstur og naturmaterialer.

Håndverk, arvede ting og gjenbruk er viktige trender hvor den nostalgiske følelsen står i fokus og gir oss en følelse av trygghet og hjemmekos.

Glede og optimisme:

De store malingsprodusentene presenterer hvert år årets farge og i 2024 ser vi at den toneangivende trenden for neste år er VARME.

Jotun peker i sitt nye fargekart på utvalgte nyanser i gult som en trend man skal holde øye med. Vi vil se mer av fargen både på vegger, møbler og tilbehør. 

Se til naturen:

Varme toner har allerede vært i trendbildet en stund, men fortsetter å stå sterkt fremover. I disse urolige tider omfavner vi det lune for å skape mentalt velvære. Vår søken etter det harmoniske og rolige som skaper en avslappet atmosfære står sterkt i 2024.

Organiske former og jordtoner hvor det naturlige og bærekraftige står i fokus og naturen brukes som inspirasjon vil vi se mer av. De kjølige grå nyanesne må vike for dype jordtoner som brunt, nyanser av fiken, dyp lilla kombinert med behagelige nyanser i krem.

Foto: Jotun

Dusty pink:

Selv om fargen rosa har hengt med oss en stund ble den med filmen Barbie i vinden som aldri før. Men kanskje blir et ekte Barbie hus litt for mye og det er her de sarte rosatonene sammen med en dempet fargepalett kommer inn. Det føles lunt og lekkert, og friske rosatoner gir oss energi og kan sette prikken over i-en i interiøret. 

Vi vil se mer farger og gjenbruk. Vi vil ha mer glede i hjemmet og vi ser en økende trend ved bruk av farger som gult og rosa som gir humøret en ekstra boost. 

Gitte Rimstad, RCO Interiør

Siste nytt

Tilbake til toppen