Kjøkkentrender 2024

Lidenskap for nybygg

Kjøkkentrender 2024

Strek ikon

Foto: Sigdal

RCO Interiør presenterer de nyeste trendene innen kjøkken. En fellesnevner for de viktigste kjøkkentrendene for 2024 er bærekraft og tidløshet, kvalitet og design er viktigere enn noen gang.

Paletten skal være klassisk, varm og harmonisk. Materialer som holder seg over tid, eldes godt og kjennetegnes av det tidløse og skandinaviske står sterkt. Den sorte tresorten og de helt mørke overflatene som vi har sett mye av de seneste årene må vike for lysere treverk i varme nyanser og et «lettere» uttrykk.

Flere kjøkkenleverandører tar et nostalgisk tilbakeblikk på 50- og 60 tallet og vi ser mer retro fargetoner og mykere former. Kjøkkenet er den nye stuen og med dette kommer også behovet for mer skjulte løsninger og et minimalistisk uttrykk, det er stuefølelsen man ønsker å bevare.

Det er flere trender som står sterkt på kjøkkenfronten i 2024:

Kjøkkenøya – rommets blikfang:

Som et vakkert smykke vil kjøkkenøya ta rollen som et statement objekt og bli kjøkkenets fokusområde. Den kan hente inspirasjon fra boligens eksisterende fargeskala men også stå som en kontrast til den øvrige paletten i rommet og få skinne litt ekstra.

Rustfritt stål:

Rustfritt stål gjør nå en ny entrè inn i interiøret. Fra tidligere å ha føltes litt kaldt og hard skapes nå spennende kontraster sammen med naturmaterialer som tre og natursten som myker opp den kalde følelsen. Sammen med treets varme karakter føles stålet nytt og eksklusivt og fremtidsrettet. 

Tresorter:

Lidenskapen for naturmaterialer vil være fremtredende i 2024. Den slitesterke og sofistikerte overflaten skaper et rolig utseende og fargene spenner fra helt lyst til mer gyllent treverk.

Foto: Sigdal

Smart oppbevaring:

Vi tilbringer mer og mer tid på kjøkkenet og rommet benyttes både til matlaging og sosialt samvær. Behovet for oppbevaring trer da frem slik at man kan skape et luftig miljø i grenselandet mellom stue og kjøkken.

Personlige detaljer:

Unikhet og personlighet blir mer og mer viktig og for å skape et personlig uttrykk. Avrundede hjørner, åpne hylleløsninger hvor man kan vise frem personlige detaljer og gjennomtenkte løsninger vil få et større fokus.

Naturstein:

Trenden med naturlige materialer har vedvart en stund men vil vokse seg enda sterkere i 2024. Stadig flere tenker langsiktig og ønsker slitesterke materialer som holder over tid. Vi vil se mer av at naturstein trekkes opp på vegg og benyttes på andre flater enn kun benkeplaten.

Organiske former:

Organiske former har vært en sterk trend en stund og har således kommet for å bli. Vi tror at vi vil se mer avrundede fronter i kjøkkendesignen i tiden fremover. På denne måten myker man opp interiøret og gjør uttrykket avslappet og delikat.

Foto: nordiskakok.no

Glass med rifler:

Glassdører med riflede fronter er tilbake for å bli. Det dukker stadig opp hos flere produsenter. Dette er en fin måte å stille ut glass og keramikk og gir et avslappet og dempet uttrykk.

Malte trefronter:

Malte fronter i tre hvor man ser årringene og treet struktur under fargen gjør uttrykket mer levende. Vårt behov for å bringe naturen inn i interiøret kan man da fint også gjøre med litt farger.

«Trenden med naturlige materialer har vedvart en stund men vil vokse seg enda sterkere i 2024.»

Gitte Rimstad, RCO Interiør

Siste nytt

Tilbake til toppen