Registrer din interesse
Vis filtrering
Postet: 14/01/2016 - Kategorier: Boligprosjekter - Tags: Bolig, Barcode
Barcode
Barcode

Barcode

Siste tomtestripe i Barcode nærmer seg ferdigstillelse. Denne tomten lengst øst i Barcode inneholder fire ulike boligtrinn. Et bolig høyhus på 21 etasjer, et høyhus på 15 etasjer i front mot Dronning Eufemiasgate, Byhusene og det spektakulære Cliffhanger, bygget som er et boligbygg med 15 etasjer med et overheng fra 9 etasje og oppover. Det mest unike av disse er Byhusene i Barcode som i disse dager ligger ute for salg.

Byhus i Barcode

Byhusene er en del av nest siste byggetrinn i Barcode. Husene er ulikt alt annet vi finner i Oslo. Husene er bygget rundt fire, sekskantede åpninger i bygningskroppen i byggetrinn 4. Arkitektene Lund& Hagem har utformet disse med tanke på urbane familier som ikke ønsker å flytte ut av byen. De 12 arkitekttegnede Byhusene i Barcode ligger mellom fjorden og Oslos pulserende bykjerne. De gir beboerne anledning til å bo midt i en storby med alle fasiliteter i umiddelbar nærhet, samtidig som de gir en rekkehusfølelse. Denne følelsen skapes av egne inngangspartier på gateplan, private hager, godt med bodplass i en spennende bolig fordelt over flere etasjer.
 
Planløsning og størrelse varierer fra 85 til 132 m2, og du kan få 2 eller 3 soverom. De fleste boligene har egen takterrasse eller hage på taket til byhusene eller barnehagen som bygges. I tillegg til bod i kjelleren, finnes det et flerbruksrom på opptil 12 m2 i boligene. Her får du plass til sykler, vogner, snowboard og andre ting som krever plass. Det er mulighet for kjøp av garasjeplass.
 
Dersom man har barn vil barnehagen i samme bygning være rett rundt hjørne, den ligger som sagt under takhagene.
 
Byhusene er små, private oaser midt i et høyhusmiljø og konseptet utfordrer måten vi er vant til å bo i tradisjonelle rekkehus. De som velger Byhusene i Barcode liker byen og setter pris på den varierende arkitekturen som gir spennende byrom. I egen hage, eller på i felleshagen, kan beboerne selv beplante og dyrke frem det de måtte ønsker

Miljøaspekt

Det er mange spennende egenskaper ved Barcode. En interessant undersøkelse gjort av Transport Økonomisk Institutt viser at lokaliseringen av Barcodes 12 500 arbeidsplasser sparer bymiljøet for 6 250 bilturer hver dag. Dette vil utgjøre til sammen 110 000 kilometer som igjen fører til å redusere Oslo’s CO2-utslipp med 3 210 tonn hvert år. I tillegg reduseres trafikken med mer enn 23 millioner kilometer hvert år. Mye av disse miljøbesparelsene er en konsekvens av at det er en underdekning på parkeringsplasser som igjen tvinger arbeidstakere til å bruke offentlig transport.

Kilde: Oslo Metropolitan Area www.oslomipim.no

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies)