Nyhetsbrev
Vis filtrering
Postet: 03/09/2018 - Kategorier: Markedsovervåking (MOV) - Tags: MOV, Mikkel Røisland, Nyboligmarkedet
Couple Home House 1288482 Pexels

Bra fart i nyboligsalget, men hvordan blir "høstjakta"?

I løpet av juli måned ble det i Oslo solgt 82 nyboliger mot 42 i juli 2017. Sannsynligvis ble det solgt flere nå i juli, men dette ble ikke oppdatert på prosjektenes hjemmeside før ut i august. Vi tok en ny sjekk 15. august, og da var det solgt ytterligere 100 nyboliger i Oslo-markedet!

Vi opplever meget god interesse for alle boligprosjektene vi er ute med. Bare i Bjørvika har vi hittil i 3. kvartal solgt 21 leiligheter for en totalverdi på ca. 220 millioner. Utenfor Oslo selger vi bl.a. leiligheter i Sandvika og på Nesbru hvor det gjennom sommeren har vært godt med salg. 

Interessen for å kjøpe i nybygg er generelt stigende. Trenden er at folk ønsker noe som er nytt og frescht hvor de slipper å gå på oppussing som ofte resulterer i totalrenovering. 

Utfordringen slik vi oppfatter det er at mange ikke tenker Nybygg når startskuddet for salg av disse går. Det kan være mange gode grunner for at man ikke begynner boligjakten 1,5 år før man skal flytte, men for mange ville det vært en god strategi.  

Men, fortvil ikke. Vi har egen boligsalgsavdeling som selger kontrakter eller ferdigstilte nye boliger i 2. håndsmarkedet. Da er det mulighet for å få kjøpt en splitter ny leilighet som står innflyttingsklar om 0 til 6 måneder.  

Tilbud og etterspørsel er styrende for boligmarkedet. I 2016 som var et historisk rekordår med hensyn til volum, ble det lagt ut 4 100 nye boliger over en 12 måneders periode. Når vi nå har gjort en telling for de siste 12 måneder (juni 2017 til juli 2018) er det kun lagt ut 1 600 nye boliger i Oslomarkedet. Det betyr et mindre tilbud, men så vil det denne høsten bli ferdigstilt en del prosjekter hvor vi forventer at noen av disse vil komme ut igjen i markedet.  Noen økonomer har spådd en overflod av boliger ut i markedet i høst - det tror ikke vi på. Vår prognose for nytt ut i Oslomarkedet denne høsten er et nytt lavmål på rundt 800 nye enheter.

Så vår forventning for resten av året er et velfungerende marked hvor varelageret av ledige boliger både i brukt- og nybyggmarkedet vil gå noe ned. Så til tross for en bebudet renteoppgang, tror vi på en svak prisoppgang videre, men differensiert basert på hvilke lokale områder man ser på.

Så vårt råd er som det alltid har vært; Man kjøper nytt for å bo og har en langsiktig horisont, det er smart å eie og gå for kvalitet!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Se også vår personvernserklæring.