Nyhetsbrev
Vis filtrering
Postet: 06/07/2018 - Kategorier: Markedsovervåking (MOV) - Tags: MOV, Mikkel Røisland, Nyboligmarkedet, bygg.no
18 07 05 Bygg No Totalmarkedet I Volum

Få nye boliger ut i Oslo-markedet

Siste halvår er det solgt like mange nye boliger som det er lagt ut. Men, det som bekymrer er at vi er nede på et veldig lavt nivå på tilbudssiden for andre halvår på rad, og at dette vil fortsette ut året. Dette vil kunne få konsekvenser for det totale boligmarkedet i Oslo inn mot 2020.

Salget tilbake på 2015-nivå

I Oslo er det de siste 12 månedene kun lagt ut 1 701 nye boliger. I toppåret 2016 ble det til sammenligning lagt ut hele 4 041, det vil si en nedgang på 58%.

Salgsgraden for de boligprosjektene som nå ligger ute er på 66% og på vei opp (63% ved årsskifte).

Det ble lagt ut 869 nye boliger i første halvår, flesteparten av disse etter 1. mai. Pr i dag er allerede 54% av disse solgt!

Det ble totalt solgt 862 i Oslo første halvår i år, hvorav ca halvparten er av det nye som er lagt ut og halvparten i fra de prosjektene som har ligget ute en stund. Med andre ord ser det nå ut til å være en god balanse.

Det totale tilbudet av nye boliger i Oslo ligger på 1 968 pr 1. juli.

På tilbudssiden er det store geografiske forskjeller i Oslo. Siste halvår har det ikke vært noen nye prosjekter Oslo vest, mens det har vært bra utbud Oslo nord og noe i sentrum samt Bjørvika.

Vi forventer fortsatt et begrenset utbud av nye prosjekter også neste halvår, på et nivå rundt 800 – 900 boliger. Disse tallene er basert på opplysninger fra utbyggere innhentet av Røisland & Co.

Vi registrerer nå en større interesse for 2-roms leiligheter, både i sentrum og utenfor sentrumskjernen. Det har også vært spesielt god interesse for større leiligheter med sentral beliggenhet. Videre er det stort fokus på bokvalitet, hvor lys, luft og gode planløsninger kommer høyt på listen. Med andre ord; folk kjøper for å bo, ikke spekulere.

Varelageret for nybygg kommer nå til å gå ned det neste året, fra et høyt nivå. Det lave antall nye boliger som nå er tilført markedet for andre halvår på rad ser ut til å fortsette. Prisutviklingen for nye boliger har ligget flatt ett års tid nå, men vi tror dette vil endre seg sagte men sikkert ettersom tilgjengelige boliger vil være begrenset inn mot 2020. Det kan derfor være fornuftig å kjøpe en bolig i et nybyggprosjekt nå med levering om 18 til 20 måneder da det selges til faste pris i dag uten indeksregulering. 

Denne pressemeldingen går også å lese på: http://www.bygg.no


VI OVERVÅKER NYBOLIGMARKEDET KONTINUELIG

Røisland & Co er spesialisert på rådgivning, utvikling og salg av nye boligprosjekter, samt salg av nye/nyere ferdigstilte boliger i Oslo og Akershus.

Ved at vår rådgivningsavdeling samler inn data fra alle prosjekter som legges ut for salg i Oslo og kontinuerlig følge disse gjennom salgsperioden, har vi en unik oversikt over hva som skjer i nyboligmarkedet.

Vår megleravdeling har en nær kjennskap til hva som rører seg i markedet gjennom årlig 500 – 900 nyboligsalg utført på vegne av et bredt spekter av utbyggere. 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Se også vår personvernserklæring.