Nyhetsbrev
Vis filtrering
Postet: 29/10/2021 - Kategorier: Markedsovervåking (MOV) - Tags: roislandco, Nybygg, Nybolig, MOV, Borgen
Helgerudkvartalet Balkong

Boligtrender etter pandemien

Er det noen varige endringer i markedet?

Bokvaliteter veier mer enn å bo sentralt

Først og fremst har pandemien sørget for at bokvalitet har blitt viktigere for oss enn noen gang. Reisevei til arbeidsplass teller mindre enn før da det forventes at en fleksibilitet i forhold til hjemmekontor vil fortsette også etter korona. Dette har gjort at flere har trukket ut av bykjernen for å få større plass og umiddelbar nærhet til de kvalitetene de ønsker seg i hverdagen. Dette skyldes også den høye prisveksten vi nå har sett de siste årene. Flere ser seg nødt til å se uten for Ring 3 eller tilliggende kommuner da prisene i Oslo har steget mye. Men; volumet av nye unge som vil bo i Oslo vil fortsatt være stort, så store endringer vil vi nok ikke merke sentralt i Oslo. Dog vil nok prisforskjellen mellom Oslo og tilliggende kommune utjevnes noe. 

Tall pr. Q3
Tall pr. Q3 2021 som viser fordeling av alle salgsstarter i Oslo hittil i 2021. Totalt 1 648 leiligheter lagt ut for salg.

Varige endringer i boligmarkedet

Mulighet for hjemmekontor i boligen og praktiske/effektive løsning opplever vi er viktig for boligkjøperen. Med et økende fokus på bokvalitet ser vi at flere retter blikket mot nybygg. Mange utbyggerne leverer prosjekter med gode kvaliteter utover selve leiligheten, for eksempel pent opparbeidede felles takterrasser, felles oppholdsrom, mekkerom for ski og sykler, lekerom for barn, osv. Dette har vi sett at verdsettes høyere enn tidligere og er noe vi tror vil vedvare.

3D-Illustrasjon av felles lekerom i Borgen på Løren.
3D-Illustrasjon av felles lekerom i Borgen på Løren.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Se også vår personvernserklæring.