Nyhetsbrev
Vis filtrering
Postet: 22/02/2021 - Kategorier: Boligprosjekter - Tags: Pandemien, Røisland Co, Oslo, Viken
Visningssenteret Bjorvika

Covid-19 - på godt og vondt!

Avdeling prosjektsalg har kjent på det store trykket i nybyggmarkedet etter roligere tider da Coronaviruset rammet Norge. Det er mye vi kommer til å ta med oss videre fra denne perioden mener meglerne.

Da Coronaviruset rammet Norge, og hverdagen ble forandret 12. mars kom de tvilende tankene krypende. "Nå blir det lite å gjøre på jobben, nå blir jeg barneskolelærer i stedet", tenkte Eiendomsmegler Lars Bratseth i Røisland & Co. Han hadde ikke god tro på at markedet skulle holde seg stabilt, og fryktet permittering og en sterk nedgang i boligmarkedet.

Endringer i hverdagen

Covid-19 har ført til endringer i hele samfunnet og i måten vi kjøper og selger boliger på. Visningene er utelukket 1:1 visninger med munnbind og god avstand. Det gjelder også ved salgsstarter av store leilighetsblokker der det vanligvis er et ønske om å samle så mange som mulig for å gi alle lik informasjon og skape god stemning. 

Digitale verktøy er tatt i bruk for fullt da mange visninger er via videomøter og live-visninger fra prosjektene sine egne 3D modeller. Ved kontraktinngåelse brukes som oftest e-signeringsverktøy både ved kjøp av bolig men også ved salg av sin nye bolig via oss som megler. 

Siden Røisland & Co er spesialisert på nybygg i alt fra planprosesser i tidligfase, helt til boligkjøperen ønsker å selge sin nye bolig flere år etter innflytting, så har også dette arbeidet endret seg en del. Alle arbeidsmøter, workshops og kundereisen prosesser foregår nå digitalt. Dette er mer tidskrevende og gjør at struktur, deling av skjerm og referat er viktige arbeidsverktøy. 

Pandemien ble neppe som forventet, på godt og vondt. April og mai 2020 viste til tvilende boligkjøpere, sammenlignet med året før. Da falt salget med hele 45 prosent, dette var rekordlavt for nybyggmarkedet. Etter stor tilpasning og forskjellige reguleringer, fant Røisland & Co raske løsninger på den nye hverdagen. Etter to rolige måneder i boligmarkedet kom kjøperne tilbake sterkere enn noen gang, og i august hadde Røisland & Co en rekordmåned ved salget av Vannkunsten ved Oslofjorden i Bjørvika. Vi lærte å jobbe mer effektivt, dette førte til gode resultater, sier Bratseth. Til tross for Coronaviruset slukker ikke folkets tørst på nybygg og å bo godt.

Se filmen av Lars som forteller om hvordan pandemien har fått oss til å jobbe mer effektivt!

Filmet av Apeland kommunikasjonsbyrå

Turistene har blitt borte

For de såkalte turistene, ble terskelen for høy til å booke visning. Boligturistene spiser ofte mye tid på en fellesvisning. Dette er en utfordring som har forsvunnet etter smittevernretningslinjene ble innført. All tiden har blitt brukt på interessenter med spesifikke leilighetsønsker, mange har lest seg godt opp før de kommer og de får all info de trenger på én visning. Megler har kunnet fokusere på kundenes boligbehov og ut fra det skreddersydd det beste alternativet for akkurat dem. Selvsagt har dette vært en mer tidskrevende prosess, men har likevel vært mer effektivt, da tiden er blitt brukt på de mest kvalifiserte boligkjøperne.

Salgssuksess i januar

Det første kvartalet i 2021 har også gått over all forventning. I midten av januar lanserte vi trinn 3 av 4 i boligprosjektet Clemenskvartalet i Bjørvika. Trinnet består av 81 leiligheter og etter 99 privatvisninger på 5 dager, endte vi med hele 71 salg ved salgsstart. De resterende 10 leilighetene ble solgt samme dag som det ble åpnet opp igjen etter budavklaringer. På under en uke var alle leilighetene solgt! Les mer om salgssuksessen i Clemenskvartalet >>

Pandemien har lært oss

Vi kommer til å ta med oss mye fra denne perioden i livene våre. Vi er stolte av å ha gjennomført jobben vår hver dag og ikke latt frykten ta overhånd. Resultatene viser til en enorm vekst i nybyggmarkedet, og vi gleder oss til de kommende salgsstartene i 2021. 2020 var et lærerikt år og vi gleder oss til å ta med oss kunnskapen videre!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Se også vår personvernserklæring.