Nyhetsbrev
Vis filtrering
Postet: 18/03/2021 - Kategorier: Generelt - Tags: Røisland Co, Boligutvikling, Mikkel Røisland
Mikkel Røisland i DN 16.mars 2021

- Kritisk mangel på styring, mener boligtopp om den lave boligbyggingen i Oslo

Salget av nye boliger i februar var 21 prosent høyere på landsbasis enn samme måned i fjor, samtidig som igangsettingstallene er historisk lave. – Utbyggerne må også få opp farten, sier Oslos boligbyråd om kritikken.

Dagens Næringsliv | dn.no
PUBLISERT tirsdag 16.mars 2021
Artikkel ved Katrine Nordanger Mjelde


Boligutbyggerne og politikerne er i tottene på hverandre om hvem som har skylden for den lave boligbyggingen. Tirsdagens nyboligtall fra Boligprodusentenes Forening indikerer at salget av nye boliger her i landet går strykende, mens igangsettingen er på historisk lave nivåer. Verst stilt er Oslo.

– Det må tas et seriøst krafttak politisk og ikke minst administrativt, spesielt i Oslo for å få ut flere godkjente byggeklare prosjekter, mener seniorrådgiver Mikkel Røisland i Røisland & Co som både driver med eiendomsrådgivning og salg av nye boliger.

Røisland & Co fører egen statistikk på alt som legges ut av nye boligprosjekter med flere enn ti enheter og registrerer salgstall måned for måned. De siste tre årene har antall nye boliger i Oslo ligget på omtrent 1600 stykker per år, ifølge Røisland & Co.

– Det er et altfor lavt antall nye boliger. I forhold til befolkningsveksten i Oslo og den stadig økende urbaniseringen og ønske om å bo sentralt, så er dette etter vår oppfatning kritisk mangel på styring fra politikere og planmyndigheter, sier Røisland.


Dette var et utsnitt fra en artikkel i DN tirsdag 16.mars 2021 kl.10.01, om det plan- og reguleringsprosesser i Oslo/Viken.

Her kan du lese hele artikkelen på dn.no >>

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Se også vår personvernserklæring.