Nyhetsbrev
Vis filtrering
Postet: 11/04/2022 - Kategorier: Markedsovervåking (MOV) - Tags: roislandco, Ensjø, Bjørvika
Avd Raadgivning Mikkel2 Komp

De laveste nyboligprisene er i Oslo Vest

Hva skjer?

Høy salgsgrad og begrenset tilbud av nye boliger


Vår rådgivningsavdeling overvåker alt som legges ut og selges av nye boligprosjekter i Oslo og tilliggende kommuner. Første kvartal 2022 i Oslo startet bra med hele 12 nye prosjekter (totalt 640 nye leiligheter) lagt ut.

Ved utgangen av første kvartal er det kun 825 ledige leiligheter i markedet, og salgsgraden for alle prosjekter lagt ut (totalmarkedet) er dermed så høy som 81%.

Vi opplever at salgsavgangen er høy, og tilbudet er begrenset i forhold til etterspørselen. Konsekvensen av den høye salgsgraden er lite tilgjengelige nye boliger for salg å velge mellom.

Det har vært spesielt høy salgsgrad på Ensjø og Løren, hvor også tilbudet er størst. I Bjørvika la vi ut et nytt salgstrinn av Vannkunsten-boligene og samtlige 55 leiligheter ble solgt på salgsstart!

Vannkunsten Syd i Bjørvika
Vannkunsten Syd i Bjørvika

Så langt i 2022 har det ikke kommet ut noen nye boligprosjekter i Oslo vest. Ser vi på gjennomsnittlig kvadratmeterpris på det som er solgt av totalmarkedet i mars måned, var den lavest pris i Oslo vest (96.500,- pr. kvm BRA). Høyest pris på solgte enheter var i Bjørvika (176.500,- pr. kvm BRA), og Oslo sentrum/øst (som inkluderer Ensjø) hadde også en høy snittpris på solgte enheter i mars (112.800,- pr. kvm BRA).

Boligmarkedet totalt sett (brukt og nytt) preges nå av at det har vært et for lavt boligtilbud, som har medført stort press. Vi forventer at boligtilbudet vil bedre seg i bruktmarkedet etter påske, noe som forhåpentligvis vil skape bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel.

En stor usikkerhetsfaktor i nyboligmarkedet er kritisk treg saksbehandling i Plan og bygningsetaten, og entreprenørenes utfordringer knyttet til stor usikkerhet rundt tilgang på materialer. Dette kan resultere i lite utvalg av nye boliger i markedet.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Se også vår personvernserklæring.